Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

22 aprilie 2024

Astept demisia sau demiterea ministrului Daniel Barbu si explicatii de la ministrul Radu Stroe


Daniel Barbu

Astept demisia sau demiterea ministrului Daniel Barbu si explicatii de la ministrul Radu Stroe.

Intelectualul Daniel Barbu m-a dezamagit profund. Daca cineva din familia lui era infectat cu HIV ar fi reactionat la fel? Printre cei care au votat ca domnul Daniel Barbu sa ajunga senator cu siguranta sunt si persoane infectate cu HIV. Ce vrea ministrul Barbu de fapt? Vrea sa primeasca o parte din banii necesari bolnavilor de HIV ca sa ii foloseasca in Festivaluri Shakespeare

Daniel Barbu ar trebui sa isi prezinte demisia de onoare pentru declaratia absolut aiuritoare pe care a facut-o cu privire la banii alocati pentru programul national de prevenire si combatere a HIV, bani care reprezinta, dupa declaratia lui, jumatate din bugetul alocat pentru programele ministerului Culturii.

„La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”, a transmis ministrul Culturii, citat de Mediafax.

Ministrul de interne Radu Stroe ar trebui explice de ce jandarmii dislocati in zona Pungesti au actionat atat de violent impotriva civililor care protesteaza impotriva explorarii gazelor de sist.  Asteptam o ancheta si demiterea celor vinovati. Daca ministrul Radu Stroe nu poate sau nu vrea sa dispuna nici o ancheta si considera ca trupele de jandarmi care au actionat in zona Pungesti au procedat corect atunci ar fi bine sa isi dea si dansul demisia si sa ii ia si pe jandarmi cu el. Nu avem nevoie de un asemenea ministru de Interne. 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

26 Responses “Astept demisia sau demiterea ministrului Daniel Barbu si explicatii de la ministrul Radu Stroe”

 1. ALM
  10 decembrie 2013 at 14:15

  Din păcate, e ca în Twin Peaks: Nu tot ce vedem (auzim, citim) este adevarat …

  Cum constat că nu mă pot integra în curentul Occupy Romania, voi încerca să nu mai comentez teme politice şi să rămân la subiecte tehnice …

  • 10 decembrie 2013 at 17:50

   @ALM
   Comentati domnule ALM, va rog frumos … nu trebuie sa va incadrati daca nu credeti 🙂

   • ALM
    10 decembrie 2013 at 20:56

    Mda! Domnu’ Barbu n-are de ce să fie mai bun când are punga goală. Am ascultat explicaţia acelei fraze nefericite. A fost declamată la un simpozion sau festival Shakespeare şi folosită ca o explicaţie pentru sărăcia ministerului. Cum aş zice eu, referindu-mă la bugetul familiei, că, dacă n-am cheltui aşa mult pe medicamente, am zugrăvi apartamentul mai des. Fără ca asta să însemne vreun regret pentru că ne tratăm!

    De Pungeşti m-am săturat până peste cap. Am văzut zeci de filmuleţe, doar, doar o să prind momentele când jandarmii au încălcat legea. N-am văzut! Însă am văzut agitatori cu bannere de sute de euro, puştani puşi pe harţă şi pe distrugeri, plimbăreţi printre jandarmi, zeci de foto reporteri, ţărani cu priviri năuce etc. Cât timp “rivuluţionarii” au stat în afara primetrului apărat de jandarmi, a fost linişte şi pace. După ce gardurile au fost dărâmate şi au început pătrunderile (şi distrugeri) către utilajele companiei, atunci au intrat şi jandarmii “în pâine”.

    Se fac trimiteri la acţiunile jandarmilor din ianuarie 2012. Singura legătură este faptul că poartă căşti. Atunci, jandarmii au fost trimişi să provoace, atât din exteriorul, cât şi din interiorul gardurilor care înghesuiau manifestanţii. Acum, au fost chemaţi să apere o proprietate privată (teren, echipamente) şi muncitorii firmei Chevron, conform Legii.

    Este ultimul comentariu pe această temă pe care-l fac. Nu voi intra în polemică şi nu-mi voi schimba părerile.

    • Rica Venturiano
     13 decembrie 2013 at 19:16

     Dle Alm, dreptul la proprietate nu-l poate contesta decat legea, in virtutea unor dovezi incontestabile care sa ateste ca a fost dobandita ILEGAL.
     Nu am vazut imaginile la care faceti referire, dar nu am nevoie de ele ca sa va spun ca aveti dreptate cand spuneti ca PROPRIETATEA este sfanta si trebuie aparata. A protesta, e unqa, a DISTRUGE, este alta mancatorie.
     Vreau doar sa fa o remarca, si anume ca si atunci, in 2012, ca si acum, ca de altfel de fiecare data, PROTESTELE au fost initiate, provocate, mentinute, de anumite interese. INCLUSIV DECEMBRIE 1989, a facut subiectul acestui scenariu, provocare, initiere, mentinere.
     Nu vreau sa va schimb nicio parere, ci doar sa va spun ca SI AICI, la Pungesti, e vorba de interese. Si nu ale amaratilor alora de locuiesc acolo si se tem, din varii motive, ptr proprietatea lor de data asta. Daca lui nea Ion ii spune un “domn de la oras, cu carte”, ca “aia” prin ceea ce fac il vor lasa fara “propitate”, el sare la sopron si-si ia furca, din acelasi motiv pentru care jandarmii apara proprietatea cuiva. Daca in acelasi timp, la nea Vasile, din satul alaturat, care nu prea este afectat direct de asta, merge acealasi “domn de la”oras cu carte” si-i spune ca din cauza lui nea Ion, care a isit cu furca, n-o sa aiba nici el si nici “ficiorii” lui loc de munca la firma aia, cine va garanteaza ca nea vasile nu ia si el furca sa-si apere dreptul la munca
     Pe nea Ion cine-l apara? Cine-l apara de politiceinii corupti, care dau legi in detrimentul lui si in folosul lor?
     Pe nea Vasile cine-l apara?
     Si ca tot ati adus vorba de 2012, de ce s-a iesit atunci? SI?????
     Sigur aveti dreptate cand spuneti ca e mai simpla ingineria, tehnica, decat politichia. Poate si de aceea unii dintre noi ne-am limitat la a fi ingineri, si nu politicieni. Prefer sa fiu “incapabil” in politica, decat in “inginerie”, 😉

  • Emil Vulcanescu
   10 decembrie 2013 at 22:27

   @ALM
   Incadrati-va in curentul ” Love Romania ” si …mai “comentati” .
   Sa fiti iubit…
   Cu stima Emil

  • Rica Venturiano
   12 decembrie 2013 at 18:31

   Dle Alm, nu pot sa cred ca tocmai dvs ati ramas fara comentarii partrizane vis-à-vis de USL. De ce? Nu va mai inspira incredere? Ati ajuns la cumva la concluzia ca “SI ASTIA NE MINTE”?? 😀

   • ALM
    13 decembrie 2013 at 18:16

    Domnule Venturiano, slab, slab! Afirmaţia mea constantă a fost aceea că SIMPATIZEZ cu USL-ul. Să vă explic: dacă spun că uneori sunteţi simpatic în postări, asta nu înseamnă că am devenit partizanul ideilor dvs.

    Buuun, mai departe! Tema prezentului articol n-are legătură cu Programul de guvernare sau anumite măsuri concrete. Este vorba de un fost ministru, actualmente demisionar, lipsit de “supleţe politică”, care a “trăznit o trăznaie” cât el de mare! Am spus că, dacă erau bani din belşug (adică_căcălău), astfel de “deducţii” ar fi lipsit cu desăvârşire.

    Apoi treaba cu jandarmii. Aici avem parte de poziţii în funcţie de anotimpuri. Iarna, când ne fac pârtie şi ne aduc pâine, sunt buni rău! Primăvara, când sunt inundaţii şi ne cară în cârcă sacii cu nisip (noi fiind ocupaţi cu ţoiu), iar sunt buni. Vara şi toamna sunt răi, cremenali, torţionari, violenţi şi fără maniere (vorba lui Nea Iancu). Noroc că vine zăpada şi iar o să fie buni …

   • Emil Vulcanescu
    13 decembrie 2013 at 20:04

    Draga Rica
    Tu te incadrezi i in curentul ” Love BANI ”

    Sa fii iubit….
    Cu stima Emil

 2. dorian65
  10 decembrie 2013 at 15:34

  Asteapta ! 🙂

 3. 10 decembrie 2013 at 15:58

  Avem un ministru al imbecilitatii: Daniel Barbu. Dar e ok, avem si un guvern imbecil, cel al USL.
  Cat despre Pungesti, “taranii” aia ar trebui sa invete ca legea trebuie respectata, si daca nu esti de acord cu exploatarea gazelor, nu te bati cu gardurile unei companii, du-te la bucale si da guvernul jos. El, guvernul PONTA este VINOVATUL pentru prezenta Chevron in Pungesti! Chevron vrea sa faca bani, au primit acceptul de la guvern, au semnat un contract, sunt 100% in legalitate. Daca guvernul nu tine cont de opinia poporul, nu e vina Chevronului. Statul MAFIOT este cauza.

 4. 10 decembrie 2013 at 17:34

  In primul rand contactarea HIV nu se face doar prin contact sexual (daca numai asta stie domnul intelectual) si in al doilea rand cred ca Shakespear nu il voteaza pe domnul Barbu. Care-i rostul unui festival dedicat unui scriitor englez, cand noi, romanii, avem propria cultura, proprii autori de literatura?!

 5. incognito
  10 decembrie 2013 at 20:02

  Draga Dora
  Mai multi bani pentru cultura ar putea duce la prevenirea cazurilor de HIV. Ar putea duce la reducerea cazurilor de imbolnavire nu numai cu HIV si – in felul asta – la nevoi bugetare mai reduse pentru sanatate. Ar putea duce la reducere cazurilor de delicventa si – conclusiv – la reducerea bugetelor pentru ordinea publica si justitie. Sigur ca acest “depozit de cunoastere”, numit cultura, nu face doi bani daca va ramane cu lacatul pe el, ramanand intr-o conservare costisitoare si – cu atat mai putin neconservandu-l (deci necheltuind) si in loc sa fie valorificat. Singura forma in care cultura poate fi valorificata este educatia si cred ca d-l DB a vorbit – de fapt – in locul ministrului educatiei.
  Daca bugetul educatiei ar fi indestulator (si nu satisfacator), poate, in cativa ani ar fi multi cei ce ar sti ca ministrii nu sunt alesi ci sunt numiti.
  Ar fi multi cei care n-ar confunda cultura univerala cu ce are el scris in agenda (“propria cultura” adunata de pe drum in rucsacelul din spate sau ingesuita direct sub gluga – ceea ce, evident, l-a scutit de scris desi dacastie sa scrie, a spune ca e analfabet este, in opinia celor de aceeasi teapa, “calomnie”).

 6. Emil Vulcanescu
  10 decembrie 2013 at 22:22

  Draga Theodora
  Eu astept demisia Cabinetului Tonta ! ! !
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

  P.S. “Tele-Mormanul” , judet cu un potential agricol EXCEPTIONAL ii pe locul doi dupa Vaslui in privinta SARACIEI , Dragnea in calitate de VICE… in guvern si USL nu a facut nimic pentru cei ce l-au ales dar in schimb vrea regionalizare .
  O sa aiba regionalizare dar nu cum a gandit-o IEL !

  • Rica Venturiano
   13 decembrie 2013 at 17:55

   Nu va faceti iluzii dle Emil, ca s-au asigurat alesii ca se va face cum vor ei. Pentru ca in Romania, oricat am vrea sa negam, exista cel putin 30% de ignoranti (sa fiu decent, sa nu spun altfel) care inca mai cred ca USL este singura solutie, si mai ales CA-I VA SCAPA DE BASE.
   Pretul nu conteaza, sa mearga, ca nu ne uitam la bani, nu-i asa? Ce bine ca o sa avem o tara plina de saraci si infometati, dar fara base, ca asta e important, nu??
   Iar REGIONALIZAREA o sa vina. Nu de alta, dar multe ,legi sunt date si in vigoare, care vor face REGIONALIZAREA imposibil de evitat.
   Insa asta nu conteaza, atat timp cat scopul scuza mijloacele, dreptu’i?
   Sa fiti iubit, un An Nou mai bun, sarbatorile sa va umple casa de familie si de bucurie.

 7. 10 decembrie 2013 at 22:59

  “Legea amnistierii și grațierii …. iniţiată de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun şi care prevede amnistierea infracţiunilor pentru care pedepsele cu închisoarea sunt de până la şapte ani, iar graţierea se aplică pedepselor până la şase ani….. a fost adoptată pe şest în comisia juridică a Camerei Deputaţilor, într-o şedinţă care a avut loc, susţine preşedintele comisiei Bogdan Ciucă, luni noaptea, după ce deputaţii jurişti au decis să se întoarcă la lucru deşi încheiaseră programul în jurul orei 22.00.”
  Pu pu pu sa nu-i deoache mama pe ei ce harnici sunt cand este vorba de de facut o lege care-i scapa de spaidamos sau sohaus .
  Hai da bre, ca tare vrenici parlamentari mai avem!Nici somn nu mai au ca,de,asa se lucreaza in partida rromilor numai noaptea.
  Acum doresti si tu sa ceri demisia acelui domn?!?! Ciocu mic! Poate fi interpretata asta ca fiind o ofensa sau te miri ce mai le trece prin cap a fi.

 8. 11 decembrie 2013 at 19:14

  Theo, cam putine comentarii, pe unde-or fi roboteii psd-isti?

  • 13 decembrie 2013 at 14:28

   @Trofin Doru
   ii strig acum 🙂
   nu este distribuit articolul pe facebook, de aia nu au intrat comentarii

  • Rica Venturiano
   13 decembrie 2013 at 17:04

   Nu-i nevoie sa-i strigi Theo, ca ei oricum vin. Cand i-ai vazut tu sa accepte ca AU GRESIT???
   Daca ai timp, cauta in history si vezi ca parca ti-am spus candva, mai anul trecut, ceva legat de scopul si ratiunea USL, de ma injurau toti, Pai ce, suntem in an electoral? Nu inca. Iar referitor la “dragostea ce tine aceasta uniune legata”, parca se vede altceva. Poate doar Crin sa mai creada/spere ca va fi presedinte.
   Oricum, un lucru e clar, ca a compromis PNL-ul pt nimic.

 9. Rica Venturiano
  12 decembrie 2013 at 15:37

  Of mai Theo, dar tu chiar mai crezi in Feti Frumosi si Ilene Cosanzene? Inca nu te-ai lamurit ca NU CONTAM DECAT IN CAMPANIA ELECTORALA? Uite mai nou evolutiile din viata politica, de cum decurg aprobarile legilor, si poate te convingi ca NBU SUNT BASISIT SI REALIST atunci cand spun ca USL-ul este o ciuma mai rea ca ciuma PDL, deoarece la “masinatoiuni” nu-I intrece nimeni pe PSD-isti. Si hai sa vedem dcaa peste doua luni, sau 3, mai ramane Floricia Floare rara, Bibliotecarul cel Vitez, pe lista USL ptr Tov Prezidateli!
  Restul??? Apa de ploaie si praf in ochi.
  PS Da’ de IP-ul asta ce zici? Ma descurc? 😉

 10. Rica Venturiano
  13 decembrie 2013 at 17:12

  Theo, dar IP-ul asta iti convine, sau iti place? Ca data trecuta “te-am oripilat” cu IP-ul, 😀
  De data asta sunt la rude, ptr sarbatori, dar promit ca vin acasa, nu raman pe aici. Asa’s eu, mai “prost” 😀

  • 13 decembrie 2013 at 17:23

   @Rica Venturian
   bine ca nu esti in Cuba 🙂

   • Rica Venturiano
    13 decembrie 2013 at 17:47

    De ce?? Frumos acolo, lumea nu da doi bani pe nimic, traieste la maxim fiecare zi, ca si cum ar putea fi ultima, he he he.
    Cuba, “samba si, trabajo no”. Ti-am spus ca astept sa-mi spui unde sa-ti trimit niste COHIBE. sau ai uitat? Prin DHL, sa ajunga repede. 😉
    Stau si ma intreb cat o sa mai “doarma” romanii. Abia astept sa-l vad pe Ponta presedinte 🙂 🙂 :). Crin oricum e singurul care mai spera ca el va fi, nu de alta dar a platit un pret urias, enorm. A platit cu PNL-ul, ca oricum nu era al lui, nu??
    Acum mai sunt basist? Ca din cate vad se cam adevereste ce latram eu pe la tine pe blog anul trecut. Uite ce “bine” face Romaniei acest USL plin de corupti si banditi. Asta asteptai,. asta sperai TU? Sa ne asiguram ca scapam toti infractorii din Parlament de mana legii? Acum cui mai este aservita Justitia?
    Si pentru ca nu stiu cand o sa mai am timp sa te vizitez, ca plecam la hoinareala prin zapada, vreau sa-ti urez Sarbatori Fericite, tie si tuturor blogger-ilor de aici, si de aiurea, ;), partizani sau nu, Simpatizantilor, dar deopotriva si “celorlalti”, le urez sa aiba parte doar de satisfactii pe viitor.
    Sa speram, ca doar asta ne-a ramas neimpozitata, ca la ANUL o sa fie mai bine, chiar daca speram degeaba. Sa ne fie familiile sanatoase la toti, sa ne bucuram de ei si ei de noi, si vorba romanului, “ZAMBITI, MAINE O SA FIE SI MAI RAU”.
    Tututor va doresc o viata cat mai plina, si intensa. CARPE DIEM!!

 11. 13 decembrie 2013 at 19:17

  Mai multi bani pentru cultura ar putea duce la prevenirea cazurilor de HIV. Ar putea duce la reducerea cazurilor de imbolnavire nu numai cu HIV si – in felul asta – la nevoi bugetare mai reduse pentru sanatate. Ar putea duce la reducere cazurilor de delicventa si – conclusiv – la reducerea bugetelor pentru ordinea publica si justitie. Sigur ca acest “depozit de cunoastere”, numit cultura, nu face doi bani daca va ramane cu lacatul pe el, ramanand intr-o conservare costisitoare si – cu atat mai putin neconservandu-l (deci necheltuind) si in loc sa fie valorificat. Singura forma in care cultura poate fi valorificata este educatia si cred ca d-l DB a vorbit – de fapt – in locul ministrului educatiei.
  Daca bugetul educatiei ar fi indestulator (si nu satisfacator), poate, in cativa ani ar fi multi cei ce ar sti ca ministrii nu sunt alesi ci sunt numiti.
  Ar fi multi cei care n-ar confunda cultura universala cu ce are el scris in agenda (“propria cultura” adunata de pe drum in rucsacelul din spate sau ingesuita direct sub gluga – ceea ce, evident, l-a scutit de a scrie desi, daca stie sa scrie, a spune ca e analfabet este, in opinia celor de aceeasi teapa, “calomnie”).

 12. ALM
  15 decembrie 2013 at 18:27

  Dacă aş fi un om normal, cu toţi boii acasă, m-aş retrage din blogăreală! Încă mă gândesc serios la tema asta.
  Mai zilele trecute, călcat pe nervi capului de un oarecare Ion Olteanu “protestatarul din Severin”, un individ căruia totul îi pute şi zilnic iese, singur sau cu nevasta, la o plimbare cu pancarte şi portavoce, am pierdut ceva timp ca să văd cine este tipul. La moacă, seamănă leit cu Cornel Palade (comic vestit al ecranului). În rest am constatat că este de meserie protestatar. Caută orice ocazie ca să-şi etaleze frustrările, se plimbă cu lanţuri la picioare, cică a făcut şi o grevuţă a foamei, mă rog, este cunoscut în Turnu Severin ca şi “Stegarul Dac”, cu excepţia faptului că “Stegarul” mai şi apreciază câte ceva.
  Deci, călcat pe nervi de văicăreala sulfuroasă a individului, mă pune dracu’ să-i scriu:
  ” … Mehedinţiul a devenit cel mai sărac judeţ din ţară în ultimul an? Şi ce pârtie a făcut Dragnea sau USL-ul? EU nu zic că ăştia sunt crema din cataif, dar nici nu pot fi acuzaţi de vânzarea flotei comerciale. Fiindcă, încet, încet, acolo o să se ajungă cu acuzele …”
  Individu’, obişnuit să fie citit precum Evangheliile, toarnă nişte justificări aiuritoare şi încheie apoteotic:
  “In rest, nu oprim pe nimeni sa se indestuleze din haznaua PSD.
  Have fun!”
  Evident că am uitat că ăl dăştept cedează primul şi m-am încontrat cu un Gică contra de profesie. Atunci a ieşit la interval “maica răniţilor”, apropitara blogului şi m-a apostrofat elegant:
  “ALM, tataie, ai mult liber, deci, du-te să-ţi numeri pârţurile! Chiar n-am nevoie de nesimţiţi pe blog. 👿 ”
  Şi m-am conformat! Rămâi sănătoasă cucoană, oricum atmosfera devenise irespirabilă! Nu din cauza pârţurilor mele, ci din cauza mirosului băsist pătrunzător. Toate relele spre bine. Aşa am aflat că avem un “corespondent local”:
  “olimpiu65 spune:
  sâmbătă 14 decembrie 2013 la 7:00:22 pm
  O Doamne, credeam ca nu se va mai face un pic de ordine printre pishadistii astia cu tupeu, spalati pe creier care o tin gaia -matzu cu lozincile de tip pcrist. si cum nu am vrut sa ma pun pe injuraturi inainte de Craciun, m-am multumit cu lectura
  in fond dictonul : ,,cine nu-i cu noi e impotriva noastra” e atat de inradacinat la unii incat a fost mereu am fost (si nu numai eu) catalogat basist daca aveam opinii critice la adresa guvernarii USL
  dar sincer nu ma asteptam la reactii mizere de la tov ALM pe care il vedeam altfel desi nu eram de acord cu unele opinii. nu-i vreo paguba are un blog pe care il sponsorizeaza desi nu si-l insuseste si acolo e venerat!!!
  decat uslisti din astia mai bine portocalii stupizei gen Tibi, sunt mai digerabili!!!”
  Şi are dreptate! Dacă te bagi în tărâţe te mănâncă porcii!

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58