Legea Securitatii Cibernetice un abuz la intimitatea cetateanului roman, la dreptul sau la viata privata.
19 decembrie 2014
Senatul a adoptat vineri, 19 decembrie 2014, Legea Securitatii Cibernetice. Senatul a fost camera decizionala.
Legea Securitatii Cibernetice prevede ca, serviciile de informatii au dreptul sa intre in computerele personale ale cetatenilor, fara ca acestia sa stie si fara sa existe neaparat un mandat de la judecator, daca situatia de fapt o cere !!!!
Legea Securitatii Cibernetice ar trebui sa combata atacurile cibernetice asupra institutiilor statului, cum ar fi atacuri de la hackeri, atacuri prin malware, sau virusi informatici care ar putea periclita siguranta informatica a acelor institutii.
Legea ar fi buna daca nu ar exista pericolul unor abuzuri din partea serviciilor speciale din Romania.
In baza acestei legi, serviciile secrete pot incalca legi si libertati fundamentale ale cetateanului roman.
Adica agentii serviciilor de informatii vor putea accesa si urmari computerele personale ale tuturor cetatenilor romani care indraznesc de pilda sa aiba alte pareri decat cele ale iubitilor conducatori.
Serviciile au acum liber sa urmareasca LEGAL ce calculatoare vor, fara sa existe in prealabil un mandat de la un judecator. Vor sa ne transforme pe toti in cantareti de ode si imnuri?!
Ce prostie… Oricum care are de facut rau tot o va face, un hacker stie sa controleze accesul de pe retea si calculatorul lui tot nu va fi accesat „sa se ajunga” la ce cred ei, in schimb poate sa imi vada oricine din serviciile speciale toate lucrurile mele intime, daca vrea
@Cristian
pai da … 🙁 dar cica nu avem de ce sa ne temem daca nu avem nimic de ascuns
Draga Theodora
Iti doresc un Craciun Fericit , La Multi Ani ! , tie , familiei tale si tuturor cititorilor si comentatorilor prezenti mai mult sau mai putin pe blogul tau.
Sa fii iubita…
Cu stima Emil
P.S. Sa stii ca tot timpul am fost monitorizati , in calculatorul meu pot intra n-au sa gaseasca nimic ce ar putea reprezenta ceva „compromitator” , ti-ai pus intrebarea : ” Aceasta lege poate contribui la combaterea coruptiei si evaziunii fiscale ? ” .
@Emil Vulcanescu
Multumesc domnule Emil Vulcanescu!
Craciun Fericit si la multi ani si dvs!
Să nu exagerăm, chiar dacă proiectul de lege este o exagerare. Pacepa spunea, atunci când a defectat (iulie 1978), că în România erau ascultate 10 milioane de linii telefonice. Orice elev din cursul primar stie că numărul 10.000.000 se scrie cu 8 cifre şi numerele de telefon ale vremii aveau numai 5 cifre în cel mai bun caz.
Să zicem că legea se va promulga în această formă. Ce ne-ar păsa nouă, dvs şi mie? Suntem un pericol pentru securitatea României? Suntem cumva „figuri ilustre” pe eşicherul politic? Citim, scriem, socializăm virtual, şi? Dacă nu le ţâţâie fundul politicienilor din Parlament, ce motiv am avea noi să ne inflamăm? Ne sperie că-şi taie singuri craca de sub piciore? Foarte bine, să-i citească, să-i asculte până-i ia dracu’!
La final să vă spun un „secret”: legea asta vine ca să acopere ceea ce se întâmplă de cel puţin 10 ani …
@ALM
Nu-i un secret … stiam si eu de vreo 25 de ani
Domnul ALM
Am „lipsit” un pic , imi pare bine sa va regasesc si va doresc un … An Nou mai bun decat acesta … c-asa-i in tenis…
Sa fiti iubit…
Cu stima Emil
Tot timpul au spionat dar acum au fost legalizați.Tot ce este Internet este spionat în toată lumea pentru binele unor privilegiaţi,ceilalţi trebuie să înţeleagă căci comunicăm sub observator.
La muți ani !
@Adrian Yogoshima
exact asa este, ai dreptate … acum se intampla legal
Si noi, ca simpli utilizatori putem face ceva? Nimic, decat sa le dam muie guvernantilor nostri care au votat o asemenea tampenie! Sa moara mamele acelora care au votat aceasta lege! Acuma, de Craciun sa le vina moartea in familie nenorocilor! Moartea sa va ia cacatilor care ati votat aceasta lege si sa va moara familiile, imputitilor! Sa va arda Dujmnezeu, cacatilor si va va arde, prostilor imputiti!
@andresclara
nu mai scrie asa ca te descopera astia 🙂 🙁
Theo, ai vazut un alt film.Te rog insistent sa citesti legea, din respect pentu cititorii tai… 🙁 http://www.senat.ro/Legis/PDF/2014/14L580FS.pdf
Recunosc umil că am luat drept bune toate văicărelile, călcându-mi în picioare propriile principii: citeşte stirile originale şi apoi comentează!
Mulţumită dvs, am citit legea şi mi-am dat seama că este vorba de forma cibernetică a drobului de sare. Nu credem în democraţie fiindcă nu ne place. Adevărata democraţie are nişte limite care nu trebuie încălcate. Şi, atunci când România are un for legiuitor, Parlamentul liber ales, amestecul „mânuitorilor de pet-uri” trebuie să fie rejectat de cei care vor să trăiască într-un stat democratic.
chiar asa! au legalizat ceva ce se facea iar judecatorii nu trebuie sa ,,mai fie stresati” sa dea avize de interceptare. stiu ca unora le place ideea de securitate, de siguranta, dar sa nu uitam ca mari oameni de stiinta si filosofi s-au exrimat clar: ,,cine renunta la liberatate pt iluzia sigurantei le va pierde pe amandoua!!”
Ceea ce este uluitor si tragic in acelasi timp e ca inca se mai poate vorbi de abuzuri, de suspiciunea de abuz, de incalcare de drepturi si libertati, de posibilitatea reala ca sa se intample astfel de incalcari, intr-un stat de drept si intr-o tara libera, unde s-a murit pentru Libertate. Inca mai persista in societatea noastra securismul.
Si atunci n-au dreptate unii care spun ca inca mai dainuie la noi comunismul? Nu neaparat sub o forma de regim politic. Ci prin niste oameni, ajunsi sus-pusi in politica si servicii secrete, care nu s-au dezbarat inca de mentalitatile, de modul de gandire comunist. Si atunci oamenii acestia produc astfel de legi care amintesc necontenit de vechiul regim comunist, tind sa produca mai mereu ceva abuziv.
Totusi, nu se poate indrepta un rau – cum este un atac cibernetic din partea unei tari, organizatii etc ostile – cu un abuz, cu un alt rau adica. Insa se pare ca sunt oameni care nu inteleg lucrul asta. La noi se pare ca oamenii politici si cei din serviciile secrete se folosesc de indreptarea unui rau pentru a obtine pentru ei insisi o cat mai mare Putere in societate, peste limitele bunului simt si ale legii. Asa cum unii se chinuiesc sa demonstreze ca la noi n-a fost o Revolutie, pentru ca sa-i calce in picioare idealurile de Libertate care i-au animat pe cetateni atunci.
Theo, îți doresc un an mai bun decât cel care se sfârșește.
Reblogged this on Blogul lui Popa Țeapă.
http://youtu.be/IM4U1OC7Ygg
CRACIUN FERICIT!
Theo, in primul rand La Multi Ani 2015.
In al doilea rand cred ca n-ai citit legea, de esti total pe dinafara cu reactiile. Promit si eu c-am s-o recitesc de mai multe ori, poate observ si ceva care sa probeze ca TU ai dreptate cand spui ca este un atac la viata privata a cetatenilor. Pana in prezent n-am gasit, dar e posibil sa fi sarit eu niste litere, 😀
Si probabil ca din cazua aceste legi „absurde”, n-ai avut timp (sau ochi) pentru o ordonanta de urgenta (DEDICATA) care chiar frizeaza absurdul si bunul simt. 😀
Dar hai sa vedem ce-o sa fie si anul asta, mai ales ca „jos baselu'” nu mai este de actualitate. Am avut parte de doi ani in care acest ponta (al tau) n-a putut face nimic din ce a promis din cauza lui baselu’. Acum, ca „ole ole ole, baselu’ nu mai e” sunt curios ce-o sa mai invoce. Pun pariu ca n-o sa-l lase „greaua mostenire” lasata de ala, nu-i asa?