Acceptarea cotelor obligatorii este doar primul pas dintr-o noua etapa din procesul de cedare a suveranitatii nationale
19 septembrie 2015
Acceptarea cotelor obligatorii de refugiati impuse Romaniei de la Bruxelles este doar primul pas dintr-o noua etapa din procesul de cedare a suveranitatii nationale. Oare care sunt urmatorii pasi?
In ce tratat semnat de Romania este stipulat ca UE poate sa ne oblige sa primim cotele de refugiati hotarate la Bruxelles?
De ce poporul roman SUVERAN nu este intrebat daca doreste sa accepte cotele de refugiati pe care UE vrea sa le impuna Romaniei?
De ce nu sunt respectate articolele 1, 2 si 61 din Constitutia Romaniei?
De ce nu se dezbate si voteaza in Parlament, organul reprezentativ suprem al poporului roman, o hotarare pe acesta tema?
De ce nu se organizeaza referendum national?
Constitutia Romaniei
ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.
ARTICOLUL 61
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.
SUVERANITÁTE s. f. Calitatea de a fi suveran, de a dispune liber de soarta sa; independență; putere supremă. ◊ Suveranitate națională = independența unui stat față de alte state. Suveranitate de stat = supremație a puterii de stat în interiorul țării și independență față de puterea altor state. – Din fr. souveraineté.
A postat cineva acest articol si pe pagina presedintelui?
Nu de alta, dar poate nu stie sau poate a uitat.
@un roman
da, a fost postat si acolo
dar este bine sa fie distribuit cat mai mult
Theo, stai tu linistita ca la cum merge treaba in Romania, in urmatori ani toti acesti emigranti vor ocupa locurile goale lasate de romanii alungati de politica „excelenta” dusa de iubitii tai pesedei.
@Rica Venturiano
deocamdata avem crestere economica, au crescut salariile la medici, se mareste pensia cat de cat … daca ai uitat sa iti reamintescce a spus basescu medicilor … le-a spus sa plece ca el nu are cum sa le asigure salarii
Draga Theo ,nu te supara, cresterea economica este doar in capul tampitului de Ponta.
Salariile din mediul privat,cel ce produce,au ramas neschimbate si aproape ca s-au uniformizat.
Statisticile spun cu totul si cu totul altceva.
Cresterea economica trambitata este vazuta prin incasarile la buget care au crescut datorita cresterii de colectare a taxelor nu datorita ,,duduieli”economiei romanesti.
Prim vrea sa ne imbete cu apa rece si la cine tine,tine.
Oooooo, si atat de mult le-au crescut salariile, ca saracii tot cauta sa plece. Theo, tu in ce tara traiesti? TU CHIAR NU VEZI REALITATEA?? M-ai umplut de lozinci pesediste si atat. Da, si profesorilo le-au dat acei 25% inapo, da repet, CU SALARIUL INTREGIT NU MAI CUMPARA NICI CAT CUMPARAU CU EL TAIAT. Ca a avut grijamusiu Goe sa mareasca taxele si sa adauge si altele noi. Tu cand o sa te trezesti din somnul ratiunii??
Articolul 3 aliniatul 4 : Pe teritoriul statului roman nu pot fi strămutate sau colonizate populatii străine.
@marius
da
Theo, in privinta referendumurilor, nu uita ca mai este unul neluat in seama de nimeni. In 2009 romanii au votat pentru reducerea numarului de parlamentari si trecerea la parlament unicameral. Cand colo, avem in loc de 300 aproape 600 de alesi si numarul lor tinde sa creasca.
In privinta cotelor, era mai usor daca aveam politicieni care sa stea neclintiti in decizia lor, dar n-avem.
@razvanrc
avem 600 din cauza votului uninominal … asa au intrat si aia de pe locul 2 si unii de pe locul 3
Daaa, base e de vina, nu?????
Cel mai corect ar fi ca in tara sa fie strict numarul de colegii corespunzatoare numarului de alesi.
1. In cazul in care avem parlament unicameral – asa cum au dorit romanii cu 300 de alesi – atunci 300 de colegii uninominale sa fie in tara.
2. Daca raman doua camere, atunci: 100 de colegii de senatori – 100 de senatori si 200 de colegii de deputati – 200 de deputati.
Nu mai luam in calcul redistribuirile, nu ar mai avea rost.