Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

25 aprilie 2025

Cateva intrebari pentru José Manuel Durão Barroso


José Manuel Durão Barroso,

Cateva intrebari pentru José Manuel Durão Barroso

De ce Parlamentul Ucrainian DA si Parlamentul Roman BA?

Stim ca Parlamentul de la Kiev a modificat peste noapte codul penal in vigoare in Ucraina, modificare care a permis gratierea (si amnistierea?!) Iuliei Timosenko,  desemnata premier dupa Revolutia portocalie (“pro-occidentala”) si acuzata de abuz in serviciu prin semnarea unor contracte dezavantajoase (pentru Ucraina) cu Gazprom (din Rusia).

De ce considera José Manuel Durão Barroso, ca acesta modificare, facuta peste noapte de Parlamentul Ucrainian, la codul penal in vigoare in Ucraina, este o victorie a democratiei si a statului de drept  si o dovada ca justitia ucrainiana este independenta si impartiala iar in Romania cand Parlamentul a incercat sa actioneze asemanator reactia a fost ostila?

De ce actionati cu dubla masura domnule José Manuel Durão Barroso? De ce Parlamentul Ucrainian DA si Parlamentul Roman BA?

In Constitutia Romaniei, ARTICOLUL 61 (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

De ce nu permiteti Parlamentului Romaniei sa legifereze asa cum crede de cuvinta, domnule José Manuel Durão Barroso? De ce faceti presiuni asupra organului reprezentativ suprem al poporului român? De ce hotarati dumneavoastra si prietenii dumneavoastra ce legi sunt sau nu sunt bune pentru noi?  De ce nu ati tinut seama de vointa celor 7.4 milioane de romani care au votat pentru demiterea lui Basescu Traian? De ce ati intervenit si prin metode total nedemocratice ati impus intoarcerea lui Basescu Traian in functia de presedinte al Romaniei impotriva vointei poporului roman?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

35 Responses “Cateva intrebari pentru José Manuel Durão Barroso”

  1. Emi Vulcanescu
    25 februarie 2014 at 16:49

    DE CE … ?
    Asa vor muschii lor ! , draga Theodora .
    Sa fii iubita …
    Cu stima Emil

    • 25 februarie 2014 at 18:31

      @Emi Vulcanescu
      si muschii nostri domnule Emi Vulcanescu? noi nu avem muschi?

      • Emi Vulcanescu
        25 februarie 2014 at 19:49

        Din pacate politica se face la nivel mondial si chiar „eVropean” , noi suntem o masa de manevra , noi nu contam , asa ca : ” Fiecare doarme asa cum isi asterne” , ii Trist dar Adevarat !
        Sa fii iubita … draga Theodora .
        Cu stima Emil

  2. 25 februarie 2014 at 18:21

    Te contrazic, Theo, nu exista nicio duplicitate. In absolut toate situatiile se cintareste la fel: parlamentele care fac ce vor ei sint bune, alelalte sint proaste. Nu-i nicio duplicitate aici. Sa traiti, toasu’ Durao!

  3. Tudosia lazăr
    25 februarie 2014 at 19:04

    În Ucraina focul era deja încins, cei din afară au tras spuza pe turta lor, dînd şi Rusiei o lovitură sub centură. La noi, era Băse et compani la putere şi poporul cu lecţia de democraţie învăţată. Noi am vrut pace şi ne-am ales cu… să nu spun ce. Probabil că acest 666 a făcut ceva promisiuni ,,prietenilor” de afară. La cât este de machiavelic, să nu ne mirăm dacă într-o zi vom fi vânduţi cu toţii ca pe ultima marfă. de

  4. dorian65
    25 februarie 2014 at 19:47

    Ukraina este stat membru al UE?
    Cand va fi atunci se pune in discutie si nu prea se aseamana cu ce a fost la noi.

  5. 25 februarie 2014 at 19:53

    Pentru ca ucrainienii sunt demni, curajosi si au iesit cu sutele de mii in strada, iar romanii sunt indolenti, fricosi si se dau mari doar pe net 🙁

    • 25 februarie 2014 at 20:41

      @Henry Coanda |
      am iesit si noi dar foarte putini

    • Marian
      26 februarie 2014 at 13:17

      @Henry Coanda Nu pentru c-ar fi ” indolenti , si fricosi si s e dau mari doar pe NET ” n-au iesit romanii ci pentru ca …au facut ochi intre timp , au inteles care-i de fapt adevarul…cu ce se manaca d e fapt asa numita ” democratie ” propusa de catre West ! Au inteles ca …nimeni , nici un popor ce accepta acele principii ale democratiei occidentale nu-i d e capul lui si nu-si mai poate permite chiar orice ….mai ales azi cand totul se reduce la bani si influenta . Chiar ai senzatia ca ucrainienii au cate patru oua iar romanii doar cate unul ? Cati au participat la ” euromaidan ” ? 10-15 mii ? Pai la populatia pe care-o are Ucraina….sant cam echivalent numericeste cu aia care au inghetat d e frig in Piata Universitatii in ianuarie 2012 fara suparare !

  6. 25 februarie 2014 at 20:09

    Theo, intrebarea e retorica sau tot naiva ai ramas?

  7. Judyindesguise
    25 februarie 2014 at 20:30

    Asa cum nici Ceausescu nu avea produse identice pentru ce dadea la intern cu ce dadea la export, la fel si Tov BaroSSanu’ are la marca DISCOURS, speach-uri diferite pentru membrii europeni de cele pentru cei din afara Europei.

    Daca ai pile la tov. BaroSSanu (te-o mai chema si baSSe sau Macaveaua) sigur ca poti fi membru al europei si sa ai DISCOURS de export.

    Nu dati de tov. BaroSSanu?, bateti alaturi, la Cabinetu’ 2, la Tova Viviana

    Acum, lasand pamfletareala la o parte, necazul care ne doare (legat si de „Dormi linistit popor roman!?”), pentru Romania, nu e majoritatea covarsitoare a prostiei. Necazul Romaniei e ca si minoritatea pe care o consideram desteapta (vezi elita politica) contine-n ea o majoritatea a ei de smecherie (desteptaciunea in hotie sustinuta de desteptaciunea in imbarligatorie).

    • 25 februarie 2014 at 20:43

      @Judyindesguise
      cred ca domnul Augistin are dreptate … UE actioneaza dupa cum ii este interesul .. nu conteaza democratia si statul de drept

      • dorian65
        25 februarie 2014 at 21:08

        Theodora ce este aceea democratie si stat de drept,acum?
        Democratie este sa mi se impuna o sumedenie de taxe fara sa fiu intrebat ?
        Democratie este sa ma supun deciziei nedrepte a unora care au interese de grup?
        Pot continua cu intrebarile la nesfarsit.
        O seara buna!

        • Judyindesguise
          25 februarie 2014 at 23:42

          @Dorele
          Democratia e aia care scrie la ceasloava. …Si Statul de Drept, la fel. De un’ sa stii daca tu prindeai muste cu ceasloava?
          Si daca ar fi si s-ar gasi tot nu le-ai recunoaste.

        • ALM
          26 februarie 2014 at 20:21

          Vreau să văd şi eu individul care, întrebat fiind despre taxe şi impozite, spune „luaţi d-aici!”. D’aia sunt mulţi care tânjesc după Lenin, cel care spunea „de la fiecare după posibilităţi şi fiecăruia după nevoi” (sau cam aşa ceva). Aia democraţie! 😆

      • Judyindesguise
        25 februarie 2014 at 21:13

        @Theodora
        Probabil…
        Numai ca uita ca UE nu e un singur stat ci o uniune. In uniunea asta este reprezentat la nivel macro raportul ala de prostie/hotie. Noua ne place sa ne credem destepti si cand vedem un prost il ajutam sa treaca strada si constatam dupa trei pasi ca nu mai avem portofelul si abia atunci ne spunem (nu „Ce prost sunt!”, ci) „Ce prost am fost” de parca s-ar fi schimbat ceva in ultimii 60 de ani. …
        Si toti prostii: „Ce om buuuun!”. Naspa e ca Imbarligatorii de acolo ca si cei de pe aici tocmai asta nu vor. Sa schimbe raportul. Fiindca le convine. Educatia e cheia dar, daca ai parte de o educatie gen Academia Navala de Imbaligatorie si ajungi „profesor”, „omul care da lectii”, din prosti ai sa obtii (in modul cel mai criminal) tampiti.

        • 25 februarie 2014 at 21:33

          @Judyindesguise
          la conducerea UE este PPE … asta este de retinut dupa parerea mea

        • Judyindesguise
          25 februarie 2014 at 23:34

          @Theodora
          Ce sa zic?… Tu cand ai aflat? Eu stiu de ceva timp… peste 3 luni vor fi alegeri PE… Sa vezi pe urma… 4 ani!
          Daca URSS n-a reusit sa implineasca „visul de aur al socialismului” poate il va implini Internationala Socialista in UESS.

          • 25 februarie 2014 at 23:41

            @Judyindesguise
            nu pot sa votez pe cineva care face parte din PPE .. mi-a fost destul basescu

        • Judyindesguise
          26 februarie 2014 at 23:27

          @Theodora
          Mai e putin pana la Alegerile PE. Ne vom lamuri in campanie. Ce stiu sigur e ca nu-mi voi da votul pentru Internationala Socialista.

          • 27 februarie 2014 at 1:17

            @Judyindesguise
            si eu stiu sigur ca nu imi voi da votul pentru PPE

  8. 25 februarie 2014 at 20:39

    Zegreanul ucrainean n-a scris la comisie? Ce zice …Venetia? 😀

  9. 25 februarie 2014 at 21:43

    @Theodora
    Doua chestiuni:
    1. Tu iti pui problema de ce nu au iesit in strada 1 milion de oameni sa-l dea jos pe Basescu. Dar de ce nu te intrebi de ce la noi e atat de scazuta prezenta la vot. Un sondaj recent arata ca prezenta la vot pentru alegerile europarlamentare si referedumul constitutional ar fi de 31,5%… Mai mult, un absenteism pronuntat se inregistreaza in randul populatiei cu varsta cuprinsa intre 18-34 de ani. Si atunci pun si eu problema: nu cumva e o legatura intre faptul ca ies putini oameni in strada si prezenta la vot scazuta? Daca absenteismul inseamna ca nu-ti pasa atunci de ce ar mai iesi in strada? Si la referendumul pentru demiterea lui Basescu s-a inregistrat un absenteism pronuntat.
    2. „De ce nu permiteti Parlamentului Romaniei sa legifereze asa cum crede de cuvinta, domnule José Manuel Durão Barroso?” – oare asa sa stea lucrurile? Barroso nu permite Parlamentului Romaniei sa legifereze asa cum doreste? Daca exista obligatii ce decurg din Tratatul de aderare, inteleg. Dar nu cred ca e demonstrabil ca Barroso dicteaza Parlamentului nostru cum si ce sa legifereze.
    „Stim ca Parlamentul de la Kiev a modificat peste noapte codul penal in vigoare in Ucraina, modificare care a permis gratierea (si amnistierea?!) Iuliei Timosenko […]” Deci Parlamentul de la Kiev, nu cel European sau alt Parlament.
    In legatura cu eliberarea Iuliei Timosenko trebuie spuse cateva lucruri. La sfarsitul lui noiembrie anul trecut, Ianukovici anunta ca ar fi de acord cu eliberarea ei contra sumei de 20 de miliarde de dolari. In urma evenimentelor ce au avut loc recent, „Votul Parlamentului ucrainean a avut loc la câteva ore după ce Administraţia Viktor Ianukovici a ajuns la un acord cu opoziţia proeuropeană pentru depăşirea crizei politice marcată de violenţe soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi.” (cf. articol Mediafax ). Iar Barroso stii ce a declarat? A spus: „Salut eliberarea (Iuliei) Timoşenko. O justiţie independentă este esenţială pentru o Ucraină democratică” – aici . Nici nu a spus ca incarcerarea ei ar fi fost nedreapta, precum Joseph Daul, liderul Popularilor, nici nu a salutat „calduros” eliberarea ei, precum Martin Schulz de la Socialisti. El doar a precizat ca este esential pentru o Ucraina democratica sa aiba Justitia independenta. Observa ca a adaugat acest lucru dupa ce a „salutat” eliberarea ei. Dar Acordul dintre Administratia Ianukovici si opozitia pro europeana a fost unul intern si, de observat, eliberarea ei a fost urmarea unui astfel de acord politic intern.

  10. ALM
    26 februarie 2014 at 10:31

    Cred că nici nu vă închipuiţi ce utilă este întrebarea „De ce Parlamentul Ucrainian DA si Parlamentul Roman BA”? Răspunsul ne poate ajuta să înţelegem că există o diferenţă majoră: România este parte a UE, Ucraina trebuie momită să devină un avanpost al UE în „coasta” Rusiei! Astfel, teoretic, legile noastre trebuie să fie în concordanţă cu directivele UE, Ucraina încă este „de capul ei”.
    Personal, nu cred că Ucraina va ajunge în Uniunea Europeană, cel puţin nu în integritatea ei. Ucraina este prea importantă pentru Rusia, acolo se aflau „furnalele” URSS-ului (acum ale CSI), parte din silozurile nucleare, industria grea producătoare de tancuri şi multe alte entităţi care alimentau (şi alimentează) industria militară a URSS (CSI).
    Când „revoluţionarii” ucraineni se vor trezi la realitate şi vor vedea cât de departe sunt de Strasbourg şi de aproape de Moscova, vor lua poziţie de drepţi în faţa „ursului” rus. Că de acolo vin gazele, comenzile pentru armament şi multe alte beneficii pe care le vor pierde dacă întorc spatele Maicii Rusia.
    Dar, dacă vor să ajungă să trăiască din agricultură de subzistenţă şi vânzarea resurselor, este opţiunea lor …

  11. ALM
    26 februarie 2014 at 12:17

    @Theodora
    Până la aderarea la UE, Ucraina are un drum luuuuung de străbătut. Întâi trebuie să se restructureze intern, să ajungă la alegeri libere. Apoi, trebuie să găsească modalitatea de a se retrage din GUUAM şi CSI, lucru care, după părerea mea, este imposibil. Eu cred că va avea loc mişcarea tipică din ţările „ajutate” de occident: ridicaţi-vă voi, ca să ne aşezăm noi! După care urmează haosul politic şi economic …

    Condoleanţe pentru USL! Să-i fie ţărâna uşoară şi blestemele moi!

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/cristihai...') #2 /home/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home/cristihai...') #3 {main} thrown in /home/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58