Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

22 februarie 2024

Cum reactioneaza ministrul italian al Muncii, Elsa Fornero, cand anunta reforma sistemului de pensii si gestul de solidaritate pe care il face premierul italian Mario Monti – Ai nostri nu stiu cum sa se mai imbogateasca


Premierul italian Mario Monti, a anunat ca renunta la salariul de prim ministru si ministru al Economiei, pentru a da un exemplu cetatenilor italieni carora le-a cerut să faca sacrificii în urmatoarea perioada.

Vedeti cum reactioneaza ministrul italian al Muncii, Elsa Fornero atunci cand anunta reforma sistemului de pensii:

Borfasii puterii

Au pus borfasii mâna pe putere,
O hoarda criminala si spurcata.
Popor român, ca România piere,
Comoditatea ta e vinovata.

Virgil Ciuca
Bucuresti
14 noiembrie 2011

Va invit sa cititi si aici:

Decembrie – Vania

La X Factor e Vocea Romaniei – Luna patrata

Un algoritm al plictiselii – Teo Negura

Simple și – Mesterul Manole

life in pictures – 16- asteptare- Rokssana

Jeremy Clarkson, unul dintre cei mai iubiti realizatori TVdin Marea Britanie amenintat cu procese de sindicate pentru ca le-a zis in fata ceea ce merita: lichidarea! – Razvan

Elise (IV) – Per aspera ad astra

drum de seară – 26 – Coltu’ de muzica

Mândria de a fi român? – Arteonblog

Pai hai sa comasam! – Augustin

Cornuta frate cu romanul – Basarica

Senzaţional! Igaş şi-a tras zi naţională proprie! – Carcotasu

Revin şi întreb: există viaţă după PD? – Dispecer

Ce bem noi de fapt – Daniel Urda

Bacio lansează piesa de dragoste “Cântec pentru mireasa mea” – Nea Costache

A medita precum muntele – innerspacejournal

Minunea de o zi: “românii sunt” – Atitudini

Am sărbătorit Ziua României prin lene – Florin Matei

Stiri scurte: 05.12.2011 – Geoge Valah

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “Cum reactioneaza ministrul italian al Muncii, Elsa Fornero, cand anunta reforma sistemului de pensii si gestul de solidaritate pe care il face premierul italian Mario Monti – Ai nostri nu stiu cum sa se mai imbogateasca”

 1. 5 decembrie 2011 at 22:03

  Ei na.. cand a plans basescu ati spus ca e actor. Ne decidem intr-un fel ? 🙂

 2. 5 decembrie 2011 at 22:33

  sa-ti fie rusine Dinu Patriciu!
  Draga Stolo……
  Memorialul holocaustului..
  Poezia idioata despre mama moarta (cand mai traia inca) spusa in campania electorala
  si cam atat stiu eu! si nu vad o lacrima nici la inundatii unde ii bestelea pe sinistrati, nici cand a anuntat reducerile de salarii si nici cand a promulgat legi criminale ca cele ale asistentei sociale si sanatatii pe care acum le amendeaza pt ca nu-s destul de eficiente in a scoate oamenii din sistem
  sa vedem acum la Gadea ce spun liderii opozitiei!!!

 3. 5 decembrie 2011 at 23:14

  @Theodora
  Nu esti la curent!
  In Romania cresc salariile:
  Costurile orare suportate de angajatori cu forța de muncă salariată au crescut

  Concluzia: Dl. Boc nu trebuie sa procedeze ca Dl. Mario Monti care, din solidaritate cu cetatenii afectati de criza, a renuntat la salariul de premier si ministru al economiei!

  La noi treaba merge “ca pe roate”!!

  • 5 decembrie 2011 at 23:16

   @Motanul Incaltat
   HA HA HA

   • 5 decembrie 2011 at 23:20

    😆

   • 5 decembrie 2011 at 23:43

    @Theodora
    Eu chiar incep sa ma gandesc la faptul ca noi nu avem o cultura a solidaritatii asa cum exista, iata, in Vest. Exemplul dat de tine e graitor in acest sens. La noi, din pacate, s-a dezvoltat dupa Revolutie capitalismul salbatic, rapace si bazat pe furtisaguri si incompetenta. In asemenea conditii vrei sa ai o adevarata solidaritate? Cred ca asta e una din problemele cele mai importante, pentru ca solidaritatea este legata indisolubil de democratie. In absenta solidaritatii democratia schioapata. Dreptatea sociala, solidaritatea sunt lucruri importante. In schimb, si asta e un lucru ingrijorator, noi avem o imensa masa de oameni frustrati, care se simt, sufleteste, asa. Noi avem unele din cele mai urate ziceri: “sa moara capra vecinului!”, “decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-ta!”, care exprima modul de a gandi al romanului, din pacate. Numai de solidaritate nu poate fi vorba in aceste ziceri pe care le auzim in mod curent. Dimpotriva! Ele exprima dezbinarea in societate, datorita felului in care gandeste individul, datorita unui egoism rudimentar. Nu mai vorbesc de faptul ca romanul se faleste cu ce masina de neam prost si-a “tras”, cu ce casa de neam prost si-a construit. Chiar citeam undeva ca expresia: “decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-ta!” exprima un mod de gandire liberal. Uite in ce forme s-a cultivat, la noi, individualismul si egoismul. Si iata de ce multi romani se simt bine in Vest! Si iata de ce Vestul ne priveste cu indoiala!

    • 5 decembrie 2011 at 23:49

     @Motanul Incaltat
     Uite ca se poate 🙂
     Sunt in totalitate de acord cu tine de data asta

    • 5 decembrie 2011 at 23:55

     Observa cum in zicerea: “decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-ta!”, dragostea de mama este indreptata impotriva aproapelui! E diabolic! Cu un astfel de mod de a gandi (expresia cine n-a auzit-o?) sa exista in societate solidaritate? Nu prea imi vine sa cred…
     Si de observat cum nici comunismul nu a reusit sa creeze o societate cu oameni solidari intre ei, cum nu a reusit sa promoveze altruismul in societate, buna credinta, bunavointa. Este infiorator sa te gandesti ca, mai ales in vremurile acestea, la noi, cel care e bun e considerat prost sau fraier, sau cu cinstea mori de foame (cu cinstea in brate si matele goale).
     Trist…
     🙁

     • 6 decembrie 2011 at 0:26

      @Motanul Incaltat
      Ai dreptate 🙁

 4. 5 decembrie 2011 at 23:27

  @ Theodoro!
  Pentru pensionarii de la care va lua, dacă o va face, lacrimile unui cabotin valorează cam tot atât cât, scuză-mă, un căcat uscat!
  Metoda “dragă Stolo” face prozeliţi!

  • 5 decembrie 2011 at 23:48

   @Cârcotaşu
   Poate nu conteaza pentru pensionarii italieni … dar pentru noi conteaza vedem ca se ppate si altfel … premierul italian isi doneaza salariile .. ai nostri NE JUPOAIE ca sa continue sa se imbogateasca … guvernul italian este format din tehnocrati … nu din politiceni … si nu a anuntat ca le taie din pensii ci ca le ingheata

 5. 6 decembrie 2011 at 0:07

  Citiţi comentariile telespectatorilor emisiunii lui Gâdea care abia acum se termină!!!
  http://www.antena3.ro/emisiunea-din-data-de-luni-05-decembrie-2011-146457.html?addcomment#comments

 6. 6 decembrie 2011 at 0:19

  Deşi nu are legătură cu subiectul,nu mă rabdă sufletul să nu respect îndemnul de la sfârşitul mesajului :
  “Nu vă sfiiți, trimiteți-l mai departe. Poate doar așa se trezesc cei mulți!”
  Scrisoare deschisă către preşedintele Traian Băsescu
  C.T.Popescu

  Domnule Băsescu, te-am privit şi voi continua să te privesc cu statornică scârbă. Însă, dincolo de scârba mea, un concurs de împrejurări care conţine prostia unora, ticăloşia altora şi indiferenţa celor mai mulţi a făcut să devii preşedinte al ţării mele. Nu m-am aşteptat nicio clipă ca, ajuns în această demnitate, să poţi deveni altceva decât eşti, dar am vrut să sper că măcar vei încerca să pari. Mă felicit că nu am investit prea mult în această speranţă. Ex nihilo nihil. Dispreţul pe care ţi-l port e lesne de argumentat: reprezinţi suma a tot ce are mai detestabil poporul român. Fără a avea măcar una din însuşirile admirabile ale acestui popor.
  Vreme de şase ani am trăit o neîncetată stupoare, colorată când şi când cu indignări sterile ori revărsări gastrice provocate de conduita ta.
  Vreme de şase ani, mulţi dintre noi am încetat să fim doar cetăţeni ai acestei ţări şi am devenit victime ale tulburărilor tale de personalitate, ale crizelor tale de nervi, ale sevrajelor tale, ale revărsărilor tale de ură, ale ticăloşiei tale, ale incompetenţei tale.
  Nu ştiu dacă în istoria modernă există şef de stat care să fi insultat atât de mulţi dintre propriii cetăţeni, cu atâta nesimţită uşurinţă. Observi că nu folosesc pluralul politeţii. Pentru că tu însuţi, în dialogul cu ceilalţi, ai răul obicei de a nu-l folosi. Şi voi refuza să îl folosesc doar formal, demonstrativ, numai pentru a vădi că sunt mai bine crescut decât tine.
  Vremea convenţiilor şi demonstraţiilor de tipul acesta a trecut. Am privit cu îngrijorare, în aceşti şase ani, obsesia ta maladivă pentru puterea absolută. Au fost concetăţeni de ai mei care au crezut că poate ţi se cuvine, că poate, atunci când o vei avea, vei face din ea instrumentul schimbării în bine al ţării.
  Se înşelau. Ai folosit puterea doar pentru a revărsa urâţenia dinlăuntru-ţi asupra noastră, a tuturor. Iar ţara e astăzi mai schimonosită ca niciodată. Sărăcită, desfigurată, doar un contur înlăuntrul căruia cei mai mulţi sunt prinşi ca într-o capcană, prizonieri ai unui rău destin. Precum în cel mai întunecat fanariotism, ai folosit demnităţile publice ori resursele statului pentru a-ţi căftăni apropiaţii, pe cei care ţi se închinau cu ipocrită smerenie, într-un detestabil qui pro quo. Astfel au ajuns cele mai multe demnităţi ale statului să fie ocupate de incompetenţi, imbecili şi neamuri proaste, personaje lipsite de orice merit, dar cu prea-plin de obedienţă faţă de tine, despotul. Şi când ţara e rânduită după legea aceasta, nu e de mirare că astăzi am ajuns la această mizerie, promiscuitate şi decădere a instituţiilor.
  Ţi-ai făcut din minciună un crez politic. Şi unii găsesc asta scuzabil. Peste cei care au îndrăznit să spună altfel decât crezi tu că se cuvine spus ai revărsat diluvii de ură. Ai inventat categorii generice peste care să îţi reverşi ura şi insultele primitive. 322, moguli, tonomate, reprezentau categorii încăpătoare în care mizeria ta să poată fi eficient distribuită. Toţi cei care nu acceptau fanariotul qui pro quo erau detestabili, maculabili, expulzabili. Rar mi-a fost dat să văd atât risipă de resurse (ale statului, ale instituţiilor publice ori ale unor dubioase instituţii private) menită unui singur scop: împroşcatul cu mizerie.
  Au fost şase ani urâţi. Iar rezultatul lor e reaua stare de azi a ţării. Prea mult şi prea des am vorbit despre toate cele care au fost pentru a le mai repeta acum. Altul e motivul pentru care scriu astăzi.
  Afirmi, domnule Băsescu, fără să roşeşti, cu o nesimţire prietenă cu iresponsabilitate, că ţara mea e o ţară de mâna a doua. Iar când îndrăzneşti să spui aşa ceva vremea pamfletelor şi a indignărilor din laringe a trecut. O ţară care cere bani cu împrumut, o ţară care nu poate plăti pensiile este o ţară de mâna a doua – spui tu cu o nesimţire care sfidează orice stupoare. Nu ţara a cerut bani cu împrumut, domnule Băsescu, ci tu. Împotriva tuturor acelor voci care se opuneau acestui demers. Nu suntem toţi amnezici şi încă ne amintim cum predicai nevoia acelui credit de la FMI, deşi nu puţini erau cei care strigau că e o cale greşită. Şi i-ai potopit cu insulte. Aşa cum ştii să faci. Ai susţinut acel credit nu pentru că ţara avea nevoie de el, ci pentru că tu, deprins cu logica licuricească, ai încercat să cumperi bunăvoinţa unor stăpâni pe care noi nu-i vedem. Şi ai fost gata să plăteşti acea bunăvoinţă cu sărăcirea, umilirea şi nenorocirea noastră a tuturor. Iar dacă ţara nu poate plăti pensiile este pentru că tu ai adus-o aici. Nu mogulii, nu tonomatele, nu noi. Noi doar trudim, îndurăm şi plătim biruri.
  Nici nu ar trebui să mai spun lucrurile acestea. Sunt deja ştiute. Şi nu ar trebui să accept logica rudimentară după care funcţionezi, aceea care măsoară demnitatea, înălţimea ori măreţia după grosimea pungii. Doar judecând cu maţul poţi ajunge să spui despre ţara mea că este o ţară de mâna a doua. Iar dacă punga ţării nu e azi îndeajuns de plină pentru gustul tău, asta nu se întâmplă pentru că eu şi cei asemeni mie nu trudim îndeajuns pentru a o umple, ci pentru că tu şi cei din jurul tău sunteţi prea hămesiţi, prea nesimţiţi şi prea necinstiţi pentru a şti să o chivernisiţi.
  Dar ţara asta încă are bani să îşi plătească preşedintele şi imbecilii deveniţi miniştri, are bani să îşi plătească nulităţile devenite europarlamentari, are bani să te trimită la reuniuni internaţionale unde să ne umileşti pe toţi respirând dispreţul cu care eşti tratat de ceilalţi, are bani pentru a plăti pentru capriciile neroade ale favoritei tale, are bani pentru a îngrăşa guşile lăudătorilor şi numeroşilor tăi servitori. Are încă bani din care să plătească sinecuri pentru cei care ştiu să îşi manifeste îneajuns de zgomotos şi fără ruşine obedienţa faţă de tine.Are bani să îmbogăţească afacerişti suspecţi, dar cunoscători ai conturilor de partid. Să ierţi, atunci, biata ţara dacă nu mai are îndeajuns pentru a plăti şi pensiile acelea.
  În aceeaşi zi când eu scriam: Pentru că eu nu accept că România e o ţară de mâna a doua în UE. Nici că eu aş fi un cetăţean de măna a doua. Dar admit că avem politicieni de mâna a şaişpea. Mai pe seară, preşedintele României spunea că ţara mea este o ţară de mâna a doua. Iar asta nu mai poate fi îngăduit. Pentru aşa ceva nu mai este de ajuns să ne revoltăm pamfletar, să respirăm vocalele indignării la televizor ori să risipim cerneala stupefacţiei în gazete.
  Atunci când mizeria ta nu mai încape în hârdăul categoriilor generice şi nu se mai revarsă doar asupra tonomatelor, parlamentarilor, mogulilor, ci asupra ţării înseşi, atunci e vremea să fii trimis definitiv acolo unde îţi e locul. Atunci când, nu are rost să ne mai ascundem după cuvinte, îţi îndemni cetăţenii să îşi părăsească ţara, tu trebuie să pleci, nu ei. E timpul!
  Asta e tot ce am avut să îţi spun, domnule Băsescu. Aşa cum ţi-am promis, îţi sunt pe mai departe dator cu întreg dispreţul. Şi îţi promit că mă voi achita de această obligaţie. Dar vreau că de acum să te dispreţuiesc ca pe un ticălos oarecare şi nu ca pe preşedintele ţării mele. Du-te!
  Rândurile care urmează nu îţi mai sunt adresate, deşi te privesc. Vreau să sper că prieteni şi neprieteni din blogosferă mi se vor alătura. Pentru că este o limită care nu trebuie trecută. Şi aşa, prea multă vreme, prea multe am îngăduit. Şi mai vreau să sper că, mai ales, politicieni, cu şi fără blog, vor prelua revolta mea şi îi vor da cuvenită îndreptare. Acelor politicieni le cer, neîntârziat, iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu. Dincolo de meschinăria calculului politic de conjunctură, dincolo de laşitatea cu care ne-au obişnuit, dincolo de indolenţa pe care le-am tolerat-o. Sau puteţi cu toţii tăcea, prudent, vascularizaţi de precauţia pe care o putem numi şi laşitate. Şi atunci am să-i cer scuze lui Traian Băsescu. Şi am să admit că trăiesc într-o ţară de mâna a doua.

  Nu vă sfiiți, trimiteți-l mai departe. Poate doar așa se trezesc cei mulți.

 7. 6 decembrie 2011 at 2:08

  Eu cred in actiune reactiune care trebuie s-o suporte la ora actuala, toti cei care au dominat pe alti si au uitat caci viata s-a schimbat.

 8. 6 decembrie 2011 at 3:50

  Credeti ca nazistii aveau mila de victimile lor? De ce ar avea pedelistii? Vezi si “Avem furher! Scurtul drum de la nazism la băsism” pe http://mirceahamza.com/?p=1687.

 9. 6 decembrie 2011 at 9:35

  Daca renunta la salariu, din ce traieste? Iar oameni de succes care gestioneaza tari falimentare? Si Base plange la comanda.

 10. 6 decembrie 2011 at 9:35

  Pe 7 decembrie ONG-urile picheteaza PDL cu ocazia congresului PPE!

  Pichetarea are loc pe 7 decembrie 2011 intre orele 11.30-12.30 la sediul PDL de pe Aleea Modrogan nr. 1. La eveniment vor participa ONG-uri, iubitori de animale si oameni pentru care viata si demnitatea conteaza.

  • 6 decembrie 2011 at 11:21

   @vladcelgroaznic

   iubitori de animale si oameni pentru care viata si demnitatea conteaza – 7 decembrie ONG-urile picheteaza PDL cu ocazia congresului PPE!

 11. 6 decembrie 2011 at 9:52

  OFF TOPIC: De ce nu mai scrie Roxana Iordache?! Vreau sa mai dea si ea la temelia propagandistica a basescozitatii! Ce dracu’, am ramas noi 2 si Basarica?!

  • 6 decembrie 2011 at 11:30

   @vladcelgroaznic
   Nu stiu ce se intampla cu Roxana
   Mai sunt si altii

   • 6 decembrie 2011 at 12:40

    brrr! la Roxana e haos pe blog. cativa trolli portocalii care enerveaza, cativa fsnisti rosii cu aceleasi texte idioate si cica marii aparatori ai liberalismului care injura ca la usa cortului si se dau destepti nevoie mare. trist, ff… trist!!
    pana la anul se bucura Base ca ramaneti tot mai putini

 12. 6 decembrie 2011 at 10:47

  Cred ca opozitia trebuie sa devina cu adevarat opozitie. Prea multa vorba pe sticla fara a face in schimb nimic pentru cei ce asteapta de la ei ceva palpabil.

 13. Florescu
  6 decembrie 2011 at 13:49

  Fericit acel popor (chiar in criza profunda dar vremelnica fiind) daca poate produce un asemena om care odata ajuns ministru, il copleseste plansul de mila concetatenilor lui carora este obligat sa le aplice masuri dure pentru a iesi la liman, sau un asemenea om care odata ajuns prim-ministru isi doneaza salariul intreg doar pentru a da un exemplu de austeritate concetatenilor sai. Pentru un astfel de popor nimic nu este pierdut chiar daca momentan este in corzi. Tocmai fiindca poate vedea un politician al sau, izbucnind intr-un hohot de plans necontrolat rezultat al MILEI fata de greutatile pe care le are de infruntat poporul care l-a trimis la pupitrul de comanda. Noi din pacate nu avem astfel de politicieni din simplul fapt ca… nu avem popor. Avem o adunatura care sta unita in aceeasi granita doar fiindca nu si-a pus nimeni inca in cap s-o spulbere. Cand cei ce conduc planeta vor constata ca-i timpul s-o desfiinteze, vor da doar un telefon si …directia Marea Neagra inainte mars. Iar politicienii nostri care de mult vor fi in locuri sigure si insorite, se vor imbata de fericire ca au scapat de corvoada de a conduce o turma de dobitoci alegandu-se si cu conturile bancare pline. La urma urmei, bine fac, daca au pe cine prosti.

  • 6 decembrie 2011 at 15:33

   @Florescu
   Poate incercam sa fim un pic mai optimisti …sa ii incurajam pe cei care citesc … sigur ca nu este bine ce se intampla dar mai sunt sanse … INCA SE MAI POATE

 14. gabryela
  6 decembrie 2011 at 14:11
 15. 6 decembrie 2011 at 19:20

  @Theodora
  Ai scris un post recent despre Bulgaria, ca ministrii isi reduc salariul, in schimb creste salariul minim si pensia. Uite aici ce salarii au ministrii si parlamentarii bulgari (nivelul la care vor fi inghetate).

 16. 9 decembrie 2011 at 20:42

  Sper sa nu fim atat de inocenti si sa credem in acele lacrimi. Draga Stolo’…

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58