Decredibilizat total si disperat ca pierde puterea
12 februarie 2014
Decredibilizat total, disperat ca pierde puterea, Basescu ataca Banca Nationala, refuza sa semneze scrisoarea cu FMI si incearca sa alunge investitorii prin declaratii aberante si iresponsabile. Pentru ca el nu a reusit sa faca nimic bun, Basescu incearca sa distruga tot ce vor sa faca altii. Multi dintre dumneavoastra au inteles, este o tactica, tactica celui prost si viclean, care nu stie altceva decat sa distruga, de a reduce cumva diferenta dintre el si cei buni care vor si pot sa construiasca .
De ce a atacat Basescu Traian Banca Nationala? Pentru ca a colaborat cu Guvernul.
De ce nu semneaza Basescu Traian scrisoarea cu FMI? Pentru ca FMI a agreat masurile economice si fiscale, inclusiv acciza sau posibilitatea scaderii ratelor pentru un milion de romani. Prin nesemnarea scrisorii Basescu pune in pericol echilibru macro-economic, cresterea economica si cresterea nivelului de trai, imbunatatirea ratingului de tara, etc. Romania risca scaderea de la 95 la 85% a cofinantarii de la UE. Zeci de milioane de euro vom plati in plus datorita lui Basescu.
In acelasi registru de parjolire se incadreaza si declaratia lui Basescu de ieri despre informatiile ca Dacia isi va închide “sigur” fabrica din Mioveni pentru a o muta în Maroc. Cred ca se incadreaza in aceeasi tactica de distrugere. Ce efect poate sa aiba asupra posibililor investitori o informatie de acest gen?
“Renault nu are intentia sa paraseasca România. România este o tara importanta pentru Renault. Renault a investit peste 2 miliarde de euro pentru modernizarea aparatului industrial, dezvoltarea gamei de produse si pentru crearea în România a unui lant complet de constructie a unei masini: de la design, inginerie, fabricatie, vânzare si post-vânzare” a comunicat, pentru mediafax.ro, Directia Comunicare Renault România.
Eh, unde sunt vremurile când nu trebuia să atace pe faţă şi era suficient să toarne pardon, să informeze …
Mai prost este că, din cauza cuburilor de gheaţă, este continuu în delirium tremens.
@ALM
la cat este de nebun il cred in stare sa provoace un razboi civil. Norocul nostru ca sunt putini care mai cred in el
Theo, pe cine interesează ce zice Băsescu? Pe-ai lui. Pe mine, de pildă, mă interesează dacă peste 10 ani, când voi ieşi la pensie, îmi voi primi pensia: cam o treime din salariul actual, conform calculelor în vigoare. Sunt aproape sigură că nu. Din fericire, oamenii din Sănătate pot dispărea decent şi discret din sistem dacă nu li se restituie, lunar, contribuţia lor pentru pensie. Există pastile în acest sens. Ceilalţi, însă, trebuie să se mai târască. Cerşind prin pieţe. Pe la semafoare.
Mă îngrijorează/întristează faptul că vă ocupaţi cu toată energia de un “aproape dispărut”, dar nu vă uitaţi niţel mai în faţă: ce se va alege de noi peste 10 ani?
La dracu! Ce uşor e să analizăm prezentul! Ce bine, că trecutul s-a autoanihiliat. Ce bine, că viitorul e departe, pentru femeile care încă au ciclu, pentru bărbaţii care încă mai au erecţie, pentru copiii crescuţi în sculuri şi aftersculuri, din care se ţes doar ştergare de bucătărie, pe care te ştergi de câteva ori, apoi le arunci la gunoi şi-ţi cumperi altele, noi.
@Renata Carageani
sa incercam sa fim un pic mai optimisti, zic
Theo, eu de ani de zile spun asta. Si te asigur ca in zilele si saptaminile ce vor urma vom vedea lucruri de ne vom cruci. O sa mai faca foarte mult rau!
@augustinradescu
stiu
Renato, cred ca gresesti. Ne intereseaza pe toti, fiindca mai poate face muuult rau. Si nu va avea nici cea mai mica ezitare!
@augustinradescu
eu sunt convinsa ca nici dupa ce nu o sa ,ao fie la Cotroceni nu o sa inceteze cu manipularile si amenintarile
Știe că epoca lui e pe ducă… E dreptul lui să lupte cu toate armele! Oricum, nu cred că-l mai salvează nimic.
@Radu Ștefan
nu stiu daca are acest drept … nu stiu daca are dreptul sa ne traga dupa el in mormant … in mormantul poltic desigur
Draga Theodora
Ai gasit din nou un “om” span !
Cum faci de-i gasesti ?
Sa fii iubita …
Cu stima Emil
@Emi Vulcanescu
altul?
Doar Jilava il mai salveaza…
@Stefan Radu
pe viata in conditii grele
Nu, că vine Amnesty International. Mai bine 10 ani la domiciliu. Să stea ca pupăza fără Udrea, fără consilieri şi fără partiduleţu’ lu’ peşte. Aaaa, da, şi fără linie telefonică de la STS …
@ALM
nu, vreau sa stea in frig si intuneric, fara apa calda, cu apa rece plina de rugina, fara medicamente si fara mancare si sa traisca mult … in celula sa stea nu in casa lui .. si pus la munca, la munca, grea, nu munceste nu manaca … sa mai spuna ca sunt romanii lenesi si nu vor sa munceasca
Ia sa vedem, ce apare tocmai pe acest site:
“John Adams
Sunt doua moduri de a cuceri si subjuga o natiune: prin sabie sau prin indatorare – John Adams 1735 – 1826”
Oare de asta nu vrea sa semneze??
A nu se intelege ca-i iau partea, dar probabil a inteles ca singura lui “scapare” e sa se dea bine cu poporul.
Din punctul meu de vedere, mUE, fmi, banca mondiala, nato, aduc numai probleme in Romania.
@Gabriel
sa se dea bine cu poporul?!
Voila de iata ce scria presa franceza in aprilie anul trecut:
“Rien ne va plus en Roumanie pour le groupe Renault et sa marque low cost Dacia. En effet, vous le savez peut-être, les ouvriers de l’usine de Mioveni ont fait récemment grève pour demander une augmentation de salaire de 25 %. En réponse, la direction de Dacia a menacé de délocaliser au Maroc si les employés se remettaient en grève.
Renault a visé juste avec sa marque Dacia, qui produit ses autos pour l’Europe en Roumanie. Mais puisque Dacia connaît le succès, il est normal pour les ouvriers de demander leur part du gâteau et de voir leur salaire augmenter un peu plus. C’est justement pour cette raison que ces derniers se sont mis en grève le mois dernier, pendant une journée et demie. Ils demandent que leur rémunération actuelle de 3965 nouveaux Leu (900 €) soit augmentée de 25 %. Chez Renault et Dacia, on est forcément contre cette demande, le groupe français n’étant prêt à accorder qu’une hausse de seulement 9 %. Du coup, les ouvriers du site de Mioveni sont actuellement en négociation avec la direction locale de Dacia et menacent de se mettre en grève à nouveau pour inciter Dacia à considérer leur demande.
De son côté, Dacia joue sur la corde sensible de la délocalisation. Les dirigeants de Dacia annoncent que si une nouvelle grève est conduite, l’activité de l’usine pourrait être délocalisée au Maroc. En effet,, Dacia possède une usine toute neuve au Maghreb et sa capacité est de 400 000 véhicules par an. Pour le moment, le site est loin de sortir un tel nombre de véhicules, du coup, une délocalisation de l’ensemble des productions Dacia de Roumanie vers le Maroc est envisageable, techniquement parlant.
Rappelons enfin que le salaire moyen roumain est de 2100 nouveaux Leu, soit 478 €. Dacia est actuellement le premier exportateur du pays, alors autant dire que si l’activité de l’usine de Mioveni était délocalisée, ça serait un gros coup dur pour le pays.
Finalement, la main d’œuvre bon marché des pays de l’Est commence à évoluer et son niveau de vie augmente. L’affaire ne serait donc plus aussi intéressant qu’elle ne l’était dix ans auparavant pour les constructeurs européens occidentaux.”
Asa ca poblema nu-I chiar asa cum o pui tu. daca investitorii pleaca sau nu vin, este doar vina IMPOZITELOR SI TAXELOR MARITE. Asta pe langa “atentiile” pe care trebuie sa le dai peste tot, de la mediu la finante. Nu conteaza cat de “verde” este tehnologia pe care o folosesti, daca “nu dai, nu ai”.
Basescu este atat de putin important in umea afacerilor, ca te uiti unde nu trebuie. Politica economica a unui stat n-o face presedintele ci Guvernul.
@Rica Venturiano
da, deci eu nu am vorbit despre ce au declarat aia acum 1 an … eu vorbesc stric despre mesajul pe care basescu l-a dat investitorilor, nu veniti sau plecati de aici ca uite stiu eu sigur ca pleaca si Dacia … asta este tradare de tara !!!!
Domnule Venturiano, articolul este scris din punctul de vedere al patronilor unei uzine cu sucursale în lumea a treia. Mai prost este că brandul Dacia a fost dăruit la pachet cu uzina, aşa că, dacă pleacă franţuzii, rămînem în imposibilitatea de a fabrica şi vinde autoturisme Dacia. Ăsta este rodul politicilor post decembriste, mai ales a guvernelor Roman şi Văcăroiu. Într-o discuţie cu GM Constantin Stroe, cel care este “artizanul” vânzării uzinelor Dacia în vrac, am ridicat problema industriilor orizontale care, obligatoriu, trebuie să existe. Nici prin cap nu mi-a trecut că, din tot pachetul, pentru farţuzi erau importante brandul Dacia şi pieţele tradiţionale. Aşa că, după preluarea Daciei de către Renault, au inceput să moară alte entităţi industriale: Carfil, Electromagnetica, IPRS, Electroprecizia etc. Sute de muncitori au ajuns în şomaj şi apoi Dumnezeu ştie ce s-a ales de ei şi se familiile lor.
Anunţul lui Băsescu a însemnat un fior pentru cei care au trecut prin marasmul închiderii uzinelor. Din punctul de vedere al celor de la Renault, nimic nu s-a schimbat în rău, la nivel de infrastructură, faţă de momentul preluării Daciei. Ce motiv ar avea să reclame calitatea infrastructurii rutiere şi a taxelor şi impozitelor când au un profit suficient de mare? Chiar dacă vor muta producţia în Magreb, peste un timp şi muncitorii de acolo vor cere salarii mai mari, măcar jumătate din cele plătite în Franţa. Unde o să se mai mute? Noroc că directorii de la Renault au negat elucubraţiile prezidenţiale şi au liniştit spaimele muncitorilor.
Impozitele şi taxele actuale sunt rodul politicilor anterioare. “Atenţiile” sunt perene pe acest pământ, de pe vremea fanarioţilor. Nu poţi să pui câte un poliţist în spatele fiecărui decident şi, oricum, după un timp trebuie să mai pui un poliţist în spatele poliţistului. Neamţ să fie şi tot va fi “dat pe brazdă”!
Închei spunând că, într-adevăr, Băsescu este puţin important în lumea afacerilor dar declaraţiile lui ajung la urechile celor care trăiesc cu spaima şomajului!
Nimic mai adevarat din ce spuneti. Insa uitati, sau omiteti un lucru. Un investitor cauta sa produca cat mai ieftin, oricat de mare ar fi profitul. De exemplu Apple. Pretul produselor lor nu scade, desi costurile de productie din China sunt cu mult sub cele initiale, din State. Deci…..
Am vrut doar sa spun, asa cum ati observat si dvs, ca ce spune sau ce nu spune baselu, putin conteaza in lumea economica. Investitorii nu fug de ce zice baselu, ci de fiscalitatea exagerata si de nivelul “atentiilor” din tara asta. Normal ca “atentii” si impozite exista peste tot, dar la noi incepi sa dai începând de la portarul unei institutii pana la Mangafaua care o conduce.
Mi se pare irational si ipocrit, ca dupa doi ani de guvernare sa tot dai vina pe “greaua mostenire” si sa arunci tot timpul motanul cau “din cazua lui base”. Hai sa fim mature si sa gandim logic. baselu este terminat pe toate planurile, atat intern cat si extern. Daca painea este taiata prost, e vina celor care au ori painea ori cutitul, iar la noi AMANDOUA sunt in mainile USL.
Stiu ca este mai usor sa arunci vina si esecurile in carca altora, ca sa te simti mai bine, dar adevarul este ca daca pana acum doi ani puteai sa acuzi “anteriorii” sau “prdecesorii”, acum ce scuza mai au? Ca daca este sa fim cinstit, vina incepe de prin ’90, asa cum ati remarcat, deci TOT EI sunt vinovati.
Frumos raţionament, dar aţi omis ceva: pâinea, sub guvernarea Băsescu-Boc, a devenit chiflă! Şi avem atâtea nevoi! La buget nu merge cu drojdie, trebuie făină sau “mălai”! Ştiu sloganul “avem prea mulţi bugetari”. Poate că aşa este, de unde începem să-i înlăturăm? Vă propun să începem cu profesorii, medicii, jandarmii şi poliţiştii. Apoi să eutanasiem pensionarii şi asistaţii social. În felul ăsta o să scadă taxele şi impozitele, mai ales dacă renunţăm şi la investiţiile în infrastructură …
@ALM
😀
Pai daca guvernul bok a facut-o chifla, de ce n-ar face-o si astia bruschetta, nu-I asa? Deocamdata ne ocupam de ala care a facut o idiotenie acum 2 ani, si p’asta il lasam sa-l judecam dupa ce n-o sa mai fie.
Domnule ALM, daca unul iti da o palma, si altul un pumn, exista vre-o diferenta? Nu amandoi sunt vinovati de violenta?
Vedeti dle Alm, de la 90 incoace I-am judecat pe TOTI DUPA CE N-AU MAI FOST. Cat au fost la haturi, I-am lasat in pace sa-si faca meandrele, ptr ca noi am fost ocupati sa-i judecam pe fostii. Dle Al, aia au fost, au facut rahatul praf, dar acum sunat astia care il fac la fel, numai ca-l poleiesc cu “intentii bune, dar finalizari proaste”
Cand o sa invatam sa ne ocupam DE ACTUALII, pana nu e prea tarziu. Putem NOI indrepta ce au facut aia de dinainte? NU, dar putem sa-i “corectam” p-astia de sunt acum. Acum ii doare, cat sunt la putere. Dupa, vax albina si-un praz verde.
Păi de actuali mă ocup! Dar să vă iau cu metoda Waldorf. Cineva a avut ceva “cheag” pe care l-a lăsat moştenire. Urmaşii au tot halit din el până câd penultimul a început să zgărie pe fundul sacului. Învăţat cu traiul bun, s-a împrumutat la cămătari, punând gaj acareturile şi vitele din bătătură. A dat ortul popii şi a venit alt urmaş să preia moştenirea. Sacul aproape gol, datorii cât încape şi vitele costelive, mulse sau muncite de cămătari. Până aici aţi înţeles? Dacă da atunci faceţi câteva substituiri: cineva=România, chegul=averea naţională (pâinea), urmaşii=guvernele postdecembriste, cămătarii ştiţi care sunt, ultimul urmaş este guvernul Ponta. Aici ştiu că s-a rupt filmul şi o să spuneţi că trebuie să vorbim de actualitatea imediată. Păi actualitatea imediată este chifla. Dacă guvernul ăsta eşuează, bruscheta va fi un vis frumos, de cruton (croûton) aţi auzit?
Pai si eu ce am tot zis dle ALM? Ca de vina SUNT TOTI aia care de la 90 incoace s-au perindat pe la palatele astea de-si zic “ala poporului”. Nimic mai mult. Si ca nici astia de acum nu-s mai breji. Toti cu botul in borcanul de smantana. insa pe ei nu-I doare ca “ai’lalti au furat”, ci ca lor le-a ramas asa cum spuneti, PE FUNDUL SACULUI, si de unde se bucurau frecandu-si mainile ca au ajuns la ciolan, acum si le frang ca s-au ales doar cu osu’. iar noi ne balacarim cainandu-i ca vai saracii cata grija isi fac de tara asta.
Hai sa fim seriosi.
@ALM
Ce nu intelegeti? Tot ce spuneti dvs, Rica a spus de mult. Tot. Dvs n-ar mai trebui sa spuneti nimic daca tot sunteti de acord si oricum nu spuneti nimic altceva decat a zis el. Tot aia a spus si el numai ca… el a spus de la coada la cap. Asa se spun lucrurile la imbarligatori ca sa se zapaceasca unii de cap.
Ce rost are sa-l pupe pe baSSescu de aproape pe lumina si sa-l vada toata lumea si sa-i zica baSSist cand poate la vedere sa dinamiteze USL, ca antiuselist, trimitandu-i lui “baselu” lui drag si iubit, doar bezele, si pupandu-l cu pasiune si jurandu-i credinta vesnica, pe intuneric.
Si daca este sa vorbim de acordul cu FMI, hai sa fim corecti, sa vorbim “pe surse”, nu sa fim babe barfitoare, c-am auzit la carciuma din colt.
“”Proiectele scrisorii de intentie si, respectiv, ale memorandului nu sunt inca documente publice. In consecinta, materialele pe aceasta tema care se vehiculeaza in presa nu provin din surse oficiale si nu pot fi confirmate inainte de aprobarea lor de catre autoritatile romane, board-ul FMI, respectiv consiliul ECOFIN al Uniunii Europene. Suntem in masura sa infirmam insa existenta unor masuri concrete prin care ar creste fiscalitatea pentru PFA-uri si drepturi de autor sau cresterea contributiilor de asigurari de sanatate pentru persoanele cu venituri mari care au in intretinere membri ai familiei care nu contribuie la sistemul de asigurari de sanatate, asa cum s-a vehiculat recent in mass-media. Guvernul isi propune in schimb identificarea unor solutii in scopul reducerii poverii impozitarii muncii’, mentioneaza MFP.”
Pai daca nu sunt publice, de unde stim ca cine contesta acordul nu are dreptate? Ai tu cunostinte de ceva prevederi benefice in acest accord si nesemnatea lui de baselu ne duce in sapa de lemn, sau de cauciuc?
Ce stiu concret, este ca s-au scumpit carburantii, ca avem la pompa cea mai scumpa motorina si benzina din Europa. Numai in Romania motorina este mai scumpa ca benzina in benzinarii. Retine ca transportul rutier se bazeaza pe motorina, deci toate astea se vad in pretul painii carate de la fabrica la raft. Asa ca reducerea TVA-lui la paine n-a rezolvat nimic, ca pretul a cresut.
Stai linistita Theo, ca nu baselu ii alunga pe investitori, ci “haosul” fiscal si coruptia ii alunga.
@Rica Venturiano
carburantii s-au scumpit ca asa au vrut benzinarii nu are nici o legatura guvernul
nu a crescut nici un pret la paine
adica ti se pare ok declaratia ca pleaca Dacia in Maroc ca stie el sigur?
Ma dezamagesti … incepusem sa te apreciez intr-un fel
Nu Theo, o mare parte din pretul carburantilor sta in accize si taxe de drum. Ca sa castige mai multi bani din accizele produselor petroliere, Guvernul a recurs la acest artificiu financiar. In loc sa ia in calcul rata inflatiei din luna decembrie, a majorat accizele cu inflatia din luna septembrie. Motivul: aceasta este de doua ori mai mare. La cata concurenta este pe piata, “benzinarii” fluctueaza pretul, functie de cursul leu/dolar, pentru ca barilul de petrol se calculeaza in dolari.
Dacia, Renault de fapt, tot ameninta ca pleaca in Maroc, nu ca asa vrea baselu, ci pentru ca nu exista o infrastructura ce sa asigure un transport fluent si rapid al produselor la export. Ruta Pitesti-Constanta asigura doar o directie de export, dar sa nu uitam ca uzina de la Mioveni asigura piata europeana, nu mondiala. Exportul catre alte zone, in afara celei europene, se face din Maroc si India.
Daca tot vrei sa discutam despre chestii concrete, hai sa fim onesti. Si sincer, la tine ca economist ma astreptam la mai multa intelegere a mecanismului de calcul al pretului de vanzare al unui produs, oricare ar fi el. Nu se poate sa nu stii ca ultimele accize si taxe au influentat explozia de preturi, iar ca o scumpire a litrului de motorina se reflecta in pretul final de vinzare pe raft, deoarece orice paine, orice pachet de biscuit SE TRANSPORTA la magazine cu un mijloc e transport cu motor, de regula diesel.
Pretul la paine n-a crescut? Ba crescut Theo, insa ca sa nu se observe s-a micsorat painea. In loc de o paine de 500gr, iei una de 400, cu aceiasi bani. Asta inseamna ca n-a crescut pretul?
E randul meu sa spun ca ma dezamagesti, pentru ca te minti singura.
Iti inteleg ura impotriva lui baselu, dreptul tau, dar n-o lasa sa-ti afecteze judecata logica, n-o lasa sa te orbeasca intr-atat incat sa nu vezi realitatea.
Uitat-te in jur, la cat platesti zilnic si lunar. Curentul s-a scumpit, gazele s-au scumpit, apa s-a scumpit, TOATE sunt mai scumpe ca anul trecut, sau ca acum doi ani. Si mare parte din vina o are acest guvern incapabil sa gestioneze o trara in criza. Ei in loc sa se ocupe de treburi importante, se cearta si se tot cearta si se tot cearta, de parca au fost alesi sa ne invete cum sa ne injuram, nu sa ne ajute sa traim mai bine.
Theo, de doi ani nu mai avem PDL sa ne bage bete in roate, iar baselu face doar valuri. El ca sa para ocupat cu binele tarii, mai arunca cate o “contra” d’asta, asa cum a facut si cu noul cod penal. “Nu-l promulg, dar asta doar prima data ca a doua oara n-am incotro”. Asa si cu acest acord, face valuri, ca sa-l semneze pana la urma. Dar nu asta este important, ci ceea ce prevede acest acord, la ce ne obliga ca tara acest accord. Nu cred ca tu ca economist o sa consideri util si rentabil sa ne imprumtam la FMI DOAR CA SA PLATIM NISTE SALARII SI NISTE PENSII. In felul asta ce vom face mai tarziu? De unde o sa platim aceste imprumuturi daca nu producem bani la buget? De unde o sa aduci bani la buget, din cresterea taxelor? Theo, eu ti-am spus, sunt inginer la baza, dar in ultima vreme am intrat cu capul inainte si in “ceva economie”, nevoit de functie, si ce pot sa-ti spun ca “de unde nu ai, nu poti sa dai”. Ma imprumut sa-mi cresc capacitatea de productie, ca sa produc mai mult, deci sa vand mai mult, ca sa pot sa am si profit si sa-mi platesc si datoriile. Dar daca ma imprumut mai mult decat produc, nu ajung la faliment?
Citesc şi nu-mi vine să cred, un fel de concepţie “spartană” (cine nu poate să moară)! Ce faceţi atunci când, din vari motive, rămâneţi spre sfârşitul lunii fără bani de pâine (nu e cazul dvs că vindeţi Toyota)? Vă împrumutaţi. La vecin, la CAR, la bancă, la cămătari. Uite aşa a ajuns şi România. Politicile de pănă acum au distrus locuri de muncă şi au îngroşat rândurile pensionarilor şi asistaţilor social. Şi nici n-am ajuns la “jumătatea lunii”. Aşa că trebuie să ne împrumutăm. Ne împrumutăm cu speranţa că “luna viitoare” vom avea de unde să plătim datoriile. Dacă nu, măcar le rostogolim.
Într-adevăr, “de doi ani nu mai avem PDL să ne bage beţe în roate”, bagă doar surcele. Dar am să iau un exemplu real: un nene care a naufragiat, a fost recuperat după circa un an. Slab, jigărit, cu toate organele bolnave. A fost băgat la terapie intensivă şi medicii nu-i dau prea multe şanse de supravieţuire. Dar ce ar fi fost dacă era recuperat după patru ani (cam cât guvernarea Bocăsistă)? După părerea mea, România se află în situaţia naufragiatului. Cu un amendament, “doctorii” sunt luaţi de la capul “bolnavului” fiind chemaţi, ba la DNA, ba la ANI, ba le sunt contestate “medicaţiile” la CCR sau chiar în stradă. Culmea este că, atunci când ar putea să se ocupe de “bolnav”, se ceartă între ei ca proştii …
@ALM
nu poate sa vanda Toyota ca este masina de serviciu 😀
Dle ALM, nu idea de imprumut “ca sa salvezi naufragiatii” este ce ma deranjeaza, ci faptul ca, asa cum ati remarcat si dvs, in loc sa “construiasca: ceva, TOTI se cearta, sau isi platesc politie.
Dle Alm, cum vedeti dvs, ca “intreprinzator” ce sunteti sau ati fost, ca se pot dezvolta sau incepe noi afaceri cu o fiscalitate peste o limita normal, cu noi si noi taxe bagate pe gatul atat al patronilor cat si al angajatilor???
Sincer, fara sa ma luati cu basescu si pedeleul lui.
Domnule ALM, de doi ani nu am vazut nimic concret in a ajuta sau usura cumva dezvoltarea privata din Romania. Nu sunt impotriva taxelor si impozitelor, ca sunt necesare si benefice cu conditia sa se indrepte spre domeniile ptr care s-au instituit. Dar nu vedeti ca desi avem taxe mai mari, deci logic ar trebui sa fie incasari mai mari la buget, spre invatamant, spre sanatate se duc tot atat de putin bani ca si pana acum? Avem fonduri europene ptr dezvoltarea infrastructurii si se duc pe apa sambetii, prin buzunarele acelorasi sau a altora?? Toate taxele astea marite, tot acest surplus de bani la buget s-a dus pe “alesii neamului (ma’sii)” care-si impart intre ei ce a mai ramasa din tara asta.
Daca basescu si boc au luat pielea de pe noi, astia ne iau oasele, ca atat a mai ramas.
Ca sa traiesti decent in Romania de azi, cheltuiesti mai mult ca in Olanda, stiati asta? In Olanda, o familie de patru insi (parinti si 2 copii) traieste decent cu 1400-1500 de euro pe luna, in condirtiile in care DOAR un parinte munceste. Si din acei 1400 de euro, plateste si chirie sau rata la banca (cu o dobanda de maxim 4,5%), plateste si apa/current/caldura/mancare/taxe, isi p[ermite si un concediu de o saptamana prin Europa (dar nu Romania) si mai pune si deoparte cam 100 de euro.
Cam cat cheltuie o familie de 4 personae in Romania?
Va incrancenati sa aruncati vina doar pe unii, fara sa luati in calcul ca totul a inceput in 90, si ca de atunci, TOTI sunt vinovati de dezastrul de azi. Incepand cu acel NU NE VINDEM TARA (am dat-o gratis) si NOI MUNCIM NOI NU GANDIM. iata unde ne-a adus acel NU GANDIM. Si vreti sa mergem pe acelasi drum, fara sa gandim, doar ca acum e mai usor si mai simplu sa dam vina doar pe unii? Spuneti asa: “Ce faceţi atunci când, din vari motive, rămâneţi spre sfârşitul lunii fără bani de pâine? Vă împrumutaţi. La vecin, la CAR, la bancă, la cămătari. Uite aşa a ajuns şi România.” da domnule ALM, dar cat te imprumuti? Mai mult decat castigi? Nu credeti ca e mai logic ca sa renunti la altele, cum ar fi de exemplu o TIGARA, O BERE, LA MASINA, si vezi apoi daca-ti raman bani de paine. Ce faci daca cheltuielile sunt mai mari decat venitul? te imprumuti sa acoperi deficitul? Pana cand? Nu este mai simplu si mai logic sa cauti sa-ti maresti venitul, ori prin calificare superioara, ca sa obit un salariu mai bun, ori prin angajarea suplimentara pe week-end (de exemplu) la inca un loc de munca??
Nu vad de ce am logica spartana. Dvs de ce nu va impartiti salariul cu cei care nu au? De ce mergeti lunar la “saracii tigani sau cesetori” si sa le dati zilnic 10 lei ca sa nu moara de foame?? Ptr ca dv aveti de unde, iar ei nu au. Ce, sa moara daca nu pot?
Iertati-ma dar simt oarece ipocrizie, sau pur si simplu idei preconcepute doar ptr ca vedeti Rica la nickname.
@Theo
Ba am vandut si Toyote, ca sa reducem cheltuielile. Si te asigur ca NIMENI nu foloseste masinile in interes personal. Cand ne-au scazut incasarile, am redus costurile, nu am marit preturile. Am cautat noi surse de aprovizionare, mai ieftine, fara sa facem rabat la calitate, DAR AM PASTRAT PRETURILE! Am tehnologizat si specilaizat oamenii, ca in loc de 2 insi ptr o traba sa avem nevoie doar de unul, la acelasi nivekl de munca, dar mult superioara din pct de vedere al eficientei. Nu tinem un sofer pe masina de interventie, ci cel care face interventia este si electronist, si mecanic si sofer. In loc sa platim trei insi, platim unul cu 1/2 din banii cu care am fi platit 3. Nu stiu cum vi se pare voua, dar mie mi se pare eficienta. Angajatul este multumit, ca e platit pe masura muncii lui, noi facem economie la cheltuieli. Daca angajatul sta in afara localitatii si nu are masina, poate tine si folosi masina 24/7, dar singureloe cheltuieli care I se deconteaza la combustibil sunte cele facute in interes de serviciu. Intretinerea periodica este platita de firma, dar eventualele reparatii aparute din vina lui, le suporta. In felul acesta si el este constioentizat si are grija de masina. O fi spartana conceptia, dar da rezultate si de aceea firma asta este rentabila si exista de multi ani pe pietele internationale.
Toa’ L’ent Cucuruzer V(anturici)8
Intrucat, prin tot ce ai scris pe acest blog de cand iti ziceai Sorin, apoi Candid si – in fine – Rica Venturiano, parerea mea adanca pana la convingere e ca esti SECURIST baSSist, prima calificare fiind DIVERSIUNEA iar cea de a doua find contagiunea endemica (molima) portocalie a mileniului III, cunoscuta in nomenclatorul politico-clinic de specialitate ca MITOMANIE IMPUTITA.
Comentariul de mai sus nu este decat un argument in plus.
Domnule tovaras Incognito, in primul rand, nu stiu de unde ati scos p’aia cu “candid”. Eu unul n-am folosit niciodata acest nickname. Am inceput ca Sorin, dar ptr ca “spumele” dvs imi murdareau numele, mi-am ales un Nick, care sa respecte cat de cat cateva din literele numelui meu.
In al doilea rand, ca eu chiar muncesc si alerg prin lume dupa contracte, o poate confirma (daca vrea) Theo.
Daca chiar tineti neaparat, va pot face o vizita (ca doar sunt securist) sa va arat “Jaaropgave”-ul sa lamurim cum sta gtreaba si cu MITOMANIA.
Dar chiar merita? Nu ptr dvs, ci ptr mine. Chiar merita sa ma cobor atat de jos incat sa va dau lectia pe care o meritati? Stiu ca v-am promis-o la inceputuri :D, dar ulterior am realizat ca NU MERITATI. Sunteti si asa batut de soarta din toate punctele de vedere, incat va las in mainile LUI!!
Sa fiti sanatos dle tovaras necunoscut.
Domnule Venturiano, avem o problemuţă. Am scris că am văzut un fel de concepţie “spartană”, fără să simt nimic, mai ales ipocrizie din partea dvs. Aşa cum am mai scris, am avut o firmuliţă de cercetare-proiectare. Vreţi, nu vreţi, trebuie să pomenesc de guvernarea Boc că d-aia n-o mai am! Pogea şi impozitul lui forfetar m-au obligat să intru în suspendare în timp ce derulam un contract cu un partener din Germania. Cum nici el nu se simţea prea bine, iesirea mea în decor l-a făcut să piardă nişte posibili investitori. C-aşa-i în tenis, nu marchezi vin chinezii! Salariu n-am, dar am o pensie bunicică, aproape nesimţită, dacă ne raportăm la un ajutor social. Şi cam jumătate se duce pe nevoile mamei şi jumătate din ce rămâne se duce pe medicamente şi “suplimente alimentare”. Dar, dacă văd pe cineva în nevoie şi pot să-l ajut, o fac cu dragă inimă. Cu o “chestie” tot m-aţi prins: nu dau bani la ţigani nici dacă-i văd căzuţi pe jos. M-au furat şi si-au mâncat mălaiul cu mine! în rest, sunt adeptul strigăturii socialiste “prin mine însumi”! Sau nu e socialistă?
Dacă am ajuns în situaţia să ne împrumutăm ritmic de vină sunt marţienii (ca să nu scriu despre … şi …). Cât te împrumuţi? Cât vrea muşchii lui …, că împrumutul de 20 de miliarde nu a avut nici o fundamentare. Dar nu-i nimic, am cumpărat la greu bonuri de tezaur americane, că de, licuriciul nu se mulţumeşte doar cu felaţii. Acum strângem cureaua ca să plătim dobânzile, că pentru rate n-avem de unde. Deocamdată, văd că actualul guvern nu s-a mai împrumutat, doar a semnat o scisoare de intenţie pentru o “centură de siguranţă”, cum spunea un clasic încă în viaţă. De fapt, încă nu ştiu dacă s-a semnat fiindcă … se leagă de o mărire insignifiantă la o acciză.
Exact dle Alm, dreptul dvs sa fiti suparat pe ‘aia de dinainte’, pe guvernul lui bok (nu-I gresala de tastare, e in turca), si pe baselu, care I-a condus, ptr ca v-au naruit un vis, o speranta. Ca dvs sunt destui si nu-I condemn. Dar daca “aia de dinainte” si-au bagat picioarele in micii intreprinzatori, astia de acum ii strivesc sub ciubote. Credeti ca ACUM, cu aceasta guvernare, ati duce-o mai bine cu firma dvs? Credeti ca in ultimii doi ani, NICIUN MIC INTREPRINZATOR (ca dvs) n-a inchis portile, poate si ochii, din cauza unei fiscalitati idioate?
V-ati intrebat oare de ce Turcia, tot tara balcanica, tot cu ‘atentiile” in snage si cu coruptie la greu, dezvolatarea industriei private este asa de avansata fata de a Romaniei? Ptr ca la ei exista o fiscalitate facuta cu cap. Acolo, investeti si primii 5 ani de la inceperea productiei esti scutit de taxe, ca sa poti sa te ridici. Adica sa ai ragazul necesar sa-ti platesti imprumuturile, sa-i dai drumul, ca atunci cand incepi sa produci, sa ai de unde sa platesti taxele.; E drept si ca in cazul in care “ai fentat” fiscul lor, TE-AU RAS!! V-ati intrebat cum de functioneaza acele bazare turcesti? Pentru ca pana la un anume profit, sunt scutiti de taxe, ca sa traiasca fara sa intinda mana la stat.
Or la noi orice initiative private este omorata din fasa. ori ai MILIOANE de euro, ca sa pornesti la o treaba, ori MORI!! Ia incercati sa porniti ACUM o afacere cu 20.000 de euro. Puteti? Cat dati din ei si cu cati mai ramaneti sa investiti?
Dle ALM, reopet, nu le tin partea niciunuia, nici macar PNL-istilor mei, dar nu-mi cereti sa nu vad greselile ceelor de acum, doar pentru ca aia de dinainte au fost si ei la randul lor hoti, si ca spre deosebire de astia au furat 8 ani, nu 2. Conteaza cat, sau conteaza CA AU FURAT?? Ma ultumesc cu un incompetent doar pentru ca ala de dinainte era “MAI INCOMPETENT”? Nu stiam ca si incompetenta are grade de comparative, “mai mult sau mai putin, superior sau inferior”
Nu stiu daca e socialista “strigatura’, dar si eu sunt adeptul ei. N-am stat cu mana intinsa la nimeni, am tras cu dintii de mine sa inaintez, am injurat si eu pana am ajuns la concluzia ca nu ma aude nimnei si oricum chiar daca aude, NU-I PASA.
Dar asa cum am tot spus, NU VAD ca astia de acum ar fi facut ceva MA BUN, decat TOTI aia de s-au perindat de la 90 incoace. Si cum sa faca, cand tot aceleasi mangafale ne conduc, prin rotatie, 😀
Poate imi aratati dvs o singura “solutie”, din multitudinea de solutii avute cat erau in opozitie, aplicata in practica si de success.
Ce-mi spuneti cu imprumuturile, este irrelevant. Pai daca dvs “divorati” de o sotie cheltuitoare, care v-a dus in faliment, va redresati prin imprumuturi fara sa cautati o metoda de a va asigura un venit care sa poata acoperi cheltuiala? Sunt de accord ca avem nevoie de “o centura de siguranta”, dar cum? Cu ce pret? Stiti cumva ce prevede acest nou accord cu FMI-ul, de-l sustineti atat? Eu nu stiu, asa ca nici nu-l aprob, nici nu-l resping, pentru ca NU STIU ce inseamna el ptr ROMANIA DE MAINE, nu ptr cea de azi. Daca era invers, baselu il aprecia si Ponta il respingea, ce s-ar mai fi zis? Dintre toti, DOAR ei stiu ce si cum legat de acest acord, nu credeti? pararea mea este ca mai bine vedem si noi “ce si cum” si abia apoi sa ne dam cu pararea, nu ca ar conta, dar asa, de amorul artei blogului. 😀
Domnul @ALM
In Cluj de cand s-a anuntat ca se va mari acciza la benzina , un litru costa 6,44 lei , inainte era 6,58 lei (benzina cu cifra octanica 100).
Asa-i ca ii INTERESANT ?
Sa fiti iubit …
Cu stima Emil
Domnule Vulcănescu, nu pot să cred! Poate bagă Boc ceva subvenţii, poate nu mai cunoaşteţi cifrele, poate o fi zis copilu’ ceva. Dvs nu citiţi aici? Nicicând nu a fost o perioadă mai grea decât sub guvernarea USL. Au preluat o ţară înfloritoare şi au adus-o în sapă de lemn …
Stimă şi sănătate!
@Rica
Chiar ar fi mare nesimtire sa ii condamni tot pe cei ale caror afaceri au fost naruite de cei pe care in loc sa ii condamni (bok si cu baselu) ii pupi de la distanta pe lumina si de foarte aproape pe intuneric (mai ales baselu care va conduce).
Si cat este litrul de motorina in Cluj dle Emil? Ca din cate stiu eu, si nu ma insel sigur, motorina este mai scumpa la pompa decat benzina, iar camioanele, camionetele, si dubitele de marfa folosite la aprovizionare merg pe MOTORINA. Si nu cred ca toti isi aprovizioneaza magazinele scotand bancheta din spate a Daciei 1300.
In Romania, la ora actuala pretul unui litru de motorina este in jurul a 1,4-1,5 euro, in timp ce in Franta abia daca ajunge la 1,3 euro. In Italia este mai ieftina, in Spania tot asa. Peste tot in Europa, motorina este mai ieftina decat benzina, tocmai ptr ca sa nu se reflecte intr-o crestere a altor preturi. Vorbim de combustibili de calitate, nu de ce vand “unii benzinari”, indoit cu apa.
Pai atunci s-a rezolvat problema dle ALM. E normal sa nu mearga bine. Au luat un kkt si e normal sa nu le iasa traba asa cum vor ei. Deci oricat de mult ar da chix, vinovatii sunt mereu aia de dinainte.
Normal ca nu au ce sa mai repare, asa ca ce sa se mai chinuie.
Dle ALM, eu n-am afirmat niciodata ca cea mai infloritoare perioada a fost cea de sub guvernarea pedelista. Am spus doar ca de doi ani astept o redresare cat de mica, o incepere a intrarii in NORMALITATE, si inca n-o vad. Nu stiu cum vedeti dvs redresarea, dar nu prin cresteri de taxe si impozite noi se redreseaza o economie. Nu poti sa platesti salarii si pensii din imprumuturi la nesfarsit, CA VINE SCADENTA!!.
Nu prin acuze nesfarsite si vaicareli “au mama ce au facut aia” se rezolva problema. De doi ani nu vad decat ca UNII ii injura pe AILALTI si ambele tabere se acuza reciproc. Exact ca la inundatii, unde sinistratii se vaita de zor uitandu-se peste gard sau din carciuma, si altii dau la lopata, 😀
Ce folos ca s-au dat acei 25% inapoi si s-au reintregit pensiile, daca intretinerea s-a dublat, daca alimentele s-au scumpit, daca mersul la doctor a devenit un lux.
Dar e dreptul dvs sa ganditi si sa actionati asa cum credeti si cum considerati de cuviinta. Asta nu inseamna ca altii nu pot avea ACELASI DREPT. Daca detineti adevarul suprem despre adevaratii vinovati, si cum s-a rezolvat cat-de-cat problema in ultimii doi ani, va rog sa mi-l impartasiti si mie, sa ma scoateti din intuneric.
Eu stiu un lucru concret, ca acum doi ani, dintr-o mie de lei noi plateam si intretinerea pe luna de iarna si imi ramanaeau si de piata, azi nu-mi ajung decat sa platesc intretinerea. Dar ca orice roman, cand nu mai am bani, mai schimb o suta de euro, nu?? 🙂 🙂 🙂
Sincer, putin imi pasa ca la guvernare este PSD, sau USL, sau cine naiba mai exista prin fauna politica, atat timp cat dintr-un salariu, un muncitor, nu un inginer, isi poate permite sa stea sub un acoperis, sa manace prosuse de calitate, si sa ii mai si ramana ptr “sufletelul lui ceva”.
Ca afara dle Alm. Ca in lumea civilizata condusa de oameni care pe langa “matrapazlacurile inerente” isi mai fac si treaba. sa nu va inchipuiti ca DOAR in Romania politicienii sunt corupti. NU, PESTE TOT sunt d’astia, dar acolo unde LEGEA ESTE LEGE PTR TOTI, se mai feresc si nu cauta sa sfideze pe fata poporul care I-a ales.
In rest, sa fim sanatosi si iubiti de cei dragi, nu??
Zau ca aveti mintea pe dos. Cand I-am condamnat EU pe cei care si-au pierdut afacerile? Amice necunoscut, cred ca citesti pe dos, asta in cazul in care si citesti ceva din ceea ce scriu. Asta ma face sa cred ca ori esti ANALFABET si habar n-ai ce inseamna literele alea insiruite de mine, iar raspunsul il dictezi cuiva care stie sa o faca, ori cum vezi RICA afisat pe ecran, ai acel reflex Pavlonian si incepi sa balesti si sa improsti cu ai mai de pret in gura, adica LOKUM, cum zicea cineva, 😀
Amice, esti penibil si grobian in tot ce tastezi. Nu doar la adresa mea, ci la adresa tuturor celor care nu-ti gadila orgolilul de matroana iesita la pensie.
Caracterul “domniei tale” a iesit la iveala cand ai atacat-o pe insasi gazda noastra, pentru simplul motiv ca A INDRAZNIT sa nu fie de acord cu tine. Cred ca asta spune destule despre ce fel om (nu) esti. Coleric, irascibil, labil, un neadaptat, care isi revarsa neputinta asupra celorlalti.
Ca de obicei, sa fiti sanatos domnule tovaras, ca sa va bucrati pe deplin de “succesurile” dusmanilor cat mai multa vreme. Nu uitati, luati Aspenter, ca va ajuta, 😀
@Rica Venturiano | februarie 13, 2014 la 5:43 pm |
Nu mi-au năruit un vis, mi-au scurtat viaţa! Fără muncă simt că trăiesc degeaba! Sigur că nici astăzi nu ar mrege treaba mai bine, dar nu din cauza taxelor şi impozitelor, ci din lipsa comenzilor. Ce industrie autohtonă mai avem? Şi dacă ar fi să caut vinovaţi, primul pe listă este Petre Roman şi şleahta (pardon, guvernul) lui de evrei. Acum este liberal şi-şi aminteşte nostalgic de vremurile când a fost premier. Urmează Convenţia în corpore şi Adrian Năstase care a dăruit IPRS-ul lui Hayssam. Şi aşa mai departe …
Cu toate astea, nu înţeleg cu ce taxe suplimentare v-a împovărat USL-ul? Nu este adevărat că TVA-ul nu se mai plăteşte când emiteţi factura ci la încasarea ei? Pentru mine era o problemă, fiindcă mulţi beneficiari “uitau” să-mi achite facturile imediat sau în luna curentă.
Acum, eu nu pot să mă aştept la minuni, fie ele şi după doi ani de la cataclism. Spuneţi că “ăştia” sunt tot incapabili? Uite că au făcut ceva simplu şi normal, ce niciun guvern post decembrist de până acum nu a făcut: au sprijinit şi încurajat agricultura, investiţia care aduce cel mai repede profit dacă vrea şi Natura. Şi anul trecut a vrut! Au scăzut TVA-ul pentru pâinea curentă şi ar fi extins măsura dacă nu se opunea jandarmul FMI. Spuneţi că nu se simte? Păi, dacă o taxă a scăzut, cineva trebuie să se simtă bine! Dacă nu cetăţeanul, atunci evazionistul …
Eu nu susţin acordul cu FMI dar, cineva a avut grijă se ne facă sclavii lui. Cum bine spuneaţi, Fiscul şi bancile nu te iartă dacă nu rambursezi datoriile şi împrumuturile. Din câte cunosc, dar poate mă înşel, avem de rambursat peste 51 de miliarde de euro (48% datorie internă). În 2013, veniturile statului sunt de 46 miliarde de euro, iar cheltuielile se ridică la 49 miliarde de euro! Adică, deficit bugetar de cca. 3 miliarde de euro! Asta înseamnă că, dacă nu se taie unele cheltuieli (sau se taxează suplimentar), atunci trebuie făcute noi împrumuturi. Dvs vedeţi numai habitatul dvs şi sunteţi revoltat că plătiţi impozite. Dar, fără să simţiţi (nici nu vă doresc), beneficiaţi de o grămadă de servicii care, teoretic, sunt gratuite (personalul ISU, SMURD, Jandarmerie, Poliţie, spitale etc). Chiar nu vedeţi că ceva, ceva se mişcă? Sau nu vreţi?
După cum poate observaţi, comentez cu argumente nu cu păreri, sentimente sau “înregistrări organoleptice”. Cu cifre! Ce trebă am eu cu Bazarul din Turcia? Turcia încă mai are industrie şi chiar în expansiune, aşa că poate îndulci povara impozitelor.
Intr-adevar, nu cunosc chiar toate cifrele TEORETICE care se vehiculeaza legate de agricultura, asa cum le spuneti dvs. In ceea ce spuneti insa ca “v-au distrus viata”, aveti dreptate. Un vis, o speranta, o idee naruita, te pot termina. Nu comentez si nici nu contest. Stiu ce inseamna sa te simti inutil si distrus ptr ca altii ti-au hotarat soarta.
Stiu insa ca in agricultura practica lucrurile nu prea mai stau asa cum le “enumerati” dvs. Prin natura activitatii am mereu contacte cu agricultorii, si credeti-ma ca ei spun cu totul altceva. Teoretic au acces la fonduri, la toate acele “binefaceri” la care faceti referire, practic insa e “putin mai complicat”, din cauza acelui “balcanism” la care faceati si dvs referire cu putin timp in urma.
In alta ordine de idei, exemplul cu “bazarul din Turcia” era doar ca sa arat ca daca se vrea se poate. Adica poti reduce niste cheltuieli bugetare, cu ajutorul social, lasand si determinand oamenii sa munceasca ptr un colt de paine. Pe cand asa, sustinand un nsistem de ajutor social “necontrolat” ai niste pierdri bugetare imense, ce pot fi evitate. CA DOAR N-O SA-MI SPUNETI CA TOTI ASISTATII SOCIAL DIN ROMANAI CHIAR MERITA.
Chiar crdeti ca o impozitare pe un venit infim este mai buna ca una asa cum am dat eu exemplu? Cum sa dezvolt o afacere daca tu nu ma lasi s-o pornesc?
Dadeati exemplul cu TVA-ul. Cei cu firme mici poate ca pot avea de castigat, insa statul nu prea, pentru ca este bine stiut ca nu firmele mici sunt cele care “:trag teapa” de miliarde bugetului. Ci “baietii desptepti”, care si atunci, si acum fac la fel cu taxele datorate.
Spuneti de ISU, SMURD si alte servicii care s-au dezvoltat. Bun si? Sa inteleg ca s-a rezolvat problema celor accidentati pe strada, in rape si catastrofe. Ce ne facem cu bolnavii, mai mult sau mai putin cronici, mai mult sau mai putin in varsta, care au nevoie de asistenta medicala, fara sa fie in regim de urgenta?
Daca aveti nevoie de o operatie de apendicita, apelati la SMURD, la ISU, la cine?
Nu domnule Alm, nu sunt Gica contra si nu refuz sa vad, ci refuz sa cred in declaratii si slogane. De acord ca “INTENTIILE” sunt laudabile, sunt benefice, dar aplicarea lor in practica lasa de dorit. Populismul si goana dupa voturi nu-i lasa pe “ai nostri ca brazi” sa ia masurile necesare, care nu intotdeuna sunt pe placul mselor.
Dle Alm, recunosc ca m-ati determinat sa-mi “fac lectiile”, 🙂
Teoretic si statistic, aveti dreptate. In toate statisticile guvernamentale, in toate declaratiile legate de economia Romaniei, totul este pe plus, totul este exact ca’n scenetele lui nenea iancu. Adsica avem o economie sublime, dar care lipseste cu desavarsire.
Daca ar fi asa cum spuneti, sa fie toate roz, sa fie totul cu PLUS fata de acum doi ani, cum de PESTE TOT aud batrani care abia se descurca cu pensile intregite, aud someri care nu-si gasesc de lucru, chiar daca sunt profesionist in ceea ce fac, aud parinti care nu mai stiu ce cheltuieli sa taie, ca sa isi trimiat copii la scoala?
Daaa, s-a imbunatatit viata infractorilor de toate facturile, au pedepse mai usoare, au mai muklte drepturi chiar decat pagubitii, s-au marit salariile parlamentarilor, s-au marit cheltuielile zilnice ale alesilor, si s-au marit taxele si impozitele. Oricat ati incerca sa ma lamuriti ca asta e o masura normal, inclin sa nu cred.
S-a rezolvat cumva evaziunea fiscal? Eu cred ca din contra. Timbrul verde la automobile, a rezolvat cumva importul de rable? NU. A reusit insa sa “scape” statul de ceva venituri la buget de pe urma a catorva zeci de mii de autoturisme care au fost inmatriculate in BG. Si sa nu mai enumeram acele cateva zeci de firme ce si-au luat catrafusele si s-au mutat si ei cu totul peste Dunare.
Pe hartie, cifrele arata frumos, pacat ca in practica dau cu minus.
Dar asa cum am spus, este dreptul dvs sa credeti ce vreti, tot asa cum este al tuturor sa creada ce vor, fara deosebire. Eu nu incerc sa va conving pe dvs de nimic, ci doar imi expun parerile proprii.
De doi ani, nu s-au accesat fonduri europene de investitii? Daca da, unde sunt, daca NU, de ce nu? Nu credeti ca un impuls al dezvoltarii private in economie, un semnal ptr investitori ca pot avea profit, era fara aceste taxe suplimentare? Sunt de accord ca prin taxe se a duc bani la buget. O alta sursa de bani la buget ar fi fost si PRIVATIZARILE CU CAP. Va mai amintiti ce spuneam legat de privatizarea CFR? Cum s-a dovedit pana la urma? Am avut dreptate ca erau prea multe semne de intrebare in legatura cu seriozitatea castigatorului licitatiei? E retorica intrebarea, nu-I nevoie sa-mi raspundeti.
Vedeti, de asta tot spun ca nici astia nu-s mai breji.
@Rica
N-ai spus! Cine a spus ca ai spus ca i-ai condamnat tu pe aia care si-au pierdut afacerile?
Tu ai spus asta:
“Exact dle Alm, dreptul dvs sa fiti suparat pe ‘aia de dinainte’, pe guvernul lui bok (nu-I gresala de tastare, e in turca), si pe baselu, care I-a condus, ptr ca v-au naruit un vis, o speranta.
Ca dvs sunt destui si nu-I condemn.”
Iar eu am spus (mama, dau citate din scrierile mele…):
“Chiar ar fi mare nesimtire sa ii condamni tot pe cei ale caror afaceri au fost naruite de cei pe care in loc sa ii condamni (bok si cu baselu) ii pupi de la distanta pe lumina si de foarte aproape pe intuneric (mai ales baselu care va conduce).”
Asta am spus si cred ca ai inteles foarte bine ce am spus. Vrei numai sa te folosesti de comentariul tau ca sa poti sa ma mai “vopsesti” putin.
Treaba ta!… Daca n-ai alta treaba si esti platit la litera…
In fond, si lui “baselu” tau scump si iubit tot asta ii place. Decorul… Butaforia…
Nu asta face si el cu noi, umbla cu Udrea vopsita?.
Bai zvonacilor, mai terminati cu propaganda asta tembela. Eu am luat, pina la masura respectiva, piinea cu un leu si acum o iau cu 80 de bani, la acelasi gramaj: 300g. Probabil s-or gasi prin Bucuresti si unii care o vind cu 4,80, nu stiu, dar asta nu dovedeste nimic. Decit ca ala care are bani destui ia din primul loc pe care-l intilneste, ca nu-l intereseaza cit costa. Dar piinea s-a ieftinit cu adevarat, si cine zice altfel e un mincinos!
ca sa nu mai spuneti ca-i propaganda, iata ce exista in viata reala:
“Pretul painii va creste cu 20% in aceasta toamna, in timp ce carnea, laptele si produsele lactate se vor scumpi cu cel mult 10%, a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA).
“Responsabile pentru cresterea preturilor sunt atat seceta prelungita din ultimele luni din tara noastra, cat si seceta si criza economica cu care se confrunta celelalte state ale lumii.
In aceste conditii, populatia va trebui sa suporte o majorare a pretului painii cu 20 la suta, in timp ce la carne, lapte si produse din lapte cresterea preturilor va fi de pana la 10%.
In cazul painii, de exemplu, majorarea pretului graului cu 50% ar antrena o crestere a pretului painii pe real cu 40%, insa piata nu va putea sa suporte, iar scumpirea efectiva va fi de 20%”, a afirmat Dragos Frumosu.
Potrivit acestuia, majorarea pretului la alimente este determinata si de absenta unor masuri adecvate in domeniul agriculturii.
“Cu exceptia infiintarii catorva ferme mari, in agricultura nu s-au luat in ultimii 20 de ani niciun fel de masuri menite sa contribuie la cresterea productiei. Toti ministrii care s-au perindat pe la portofoliul Agriculturii au vorbit despre relansarea acestui domeniu, insa nu au facut nimic in mod concret.
Din punctul meu de vedere, a existat o perioada in care agricultura Romaniei a fost lasata intentionat la o parte, pentru a asigura piata de desfacere pentru productia provenita de la celelalte tari din Uniunea Europeana.”
Dle Radescu, a cumpara ceva de calitate inferioara, mai ieftin, nu inseamna ca “s-a ieftinit”. Nu poti sa folosesti ingredient de calitate cumparate la pret mare si sa vinzi produsul la pret mic.
Doar nu vorbim de o economie centralizata, in care pierderirle unor Intreprinderi sunt acoperite de castigurile altora. Aia era pana la 90. Cand marii “cheltuitori” din industrie, producatori de rebuturi, erau sustinuti de cei care produceau si trimiteau la export.
@augustin…
Rica inca fara frica nu este nici zvonac nici propagandist. Toate luarile lui de cuvant conduc la convingerea – cel putin a mea – ca e imbarligator baSSist.
Citeste si tu cu atentie inca odata, comentariul acestui mincinos si ai sa remarci dincolo de ceea ce iti spune – dupa cum am observat – bunul simt, ca declaratiile lui Frumosu – date in toamna – nu fac nici o aluzie la taxe si accize cand vorbeste de o crestere a pretului painii ci de situatia climatica la nivel national si global, ce ar putea produce dezechilibre in relatie de piata cerere-oferta.
Declaratia referitoare la lipsa de investitii n-are nimic a face cu cresterea pretului decat in conditiile in care ar fi vorba de contracarearea conditiilor climatice la nivel national.
Mincinosul de care vorbim bate ca intotdeauna campii cu gratie.
Mincinosul vorbeste de preturile la carburanti “uitand” (cica) sa precizeze ca la benzina s-a aplicat deja cresterea de acciza (si…nimic, painea are acelas gramaj si e mai ieftina cu 15%) iar la motorina nu (semiconditia cu care baSSe a semnat bugetul pe 2014, pastrandu-se electoral, cu motorina pentru acordul cu FMI).
0,07 E la litrul de benzina inseamna in procente, conform regulii de trei simpla – chiar si pentru un inginer produs de Academia Navala de Securisti – ca
daca la 1,5 E ………vor fi adaugati ……0,07 E
atunci la 100 E ………vor fi adaugati ………..Q E.
relatia matematica este 1.5/100=0,07/Q
facant produsul mezilor si al extremilor obtinem 1,5xQ=!00×0,07
de unde rezulta Q=100×0,07/1,5,
adica Q= 7/1,5
ceea ce inseamna ca Q=4,0(6) el reprezentand 4,0(6) Euro la suta de Euro cheltuita pe benzina, adica 4,0(6)% adaos la pretul per litru, adica:
(sa zicem)
5Lei/1Euro si 5% (cu +) cresterea per litru ar duce la o cretere de 25 Bani. In realitate cresterea (fara TVA) este de 24 Bani.
Daca pentru un produs consumul de carburant ar reprezenta 50% din pretul sau, (ceea ce ar fi chiar imposibil chiar si pentru un kil de vita Kobe), produsul ala s-ar scumpi numai cu jumatate din numarul de procente cu care a crescut pretul la carburant (adica 50% din 4,0(6)%) , adica 2,0(3)% din pretul sau actual. Nici vorba de minciunile lui baSSe colportate pe aici de VantuRica.
Wow, nu v-ati incurcat cumva intre atatea procente si cifre? iar ati umblat la biblioteca? vedeti ca ati ales cartea gresita.
Haoideti sa va explic mai simplu, sa pricepti si dvs, stimate necunoscut.
Pe scurt, preţul final include taxele, costul materiei prime şi marja de câştig a companiei petroliere. Deşi ar fi de aşteptat ca materia primă să deţină ponderea cea mai importantă în costul final al benzinei şi motorinei, lucrurile nu stau chiar aşa. La Rompetrol, de exemplu, cea mai importantă pondere în preţul final o au taxele, respectiv TVA şi acciza.
De exemplu, la mijlocul lunii aprilie anul trecut, preţul unui litru de motorină efix la Rompetrol (eu de acolo imi alimentez “masinile”) era de 5,82 lei. TVA şi accizele reprezentau 2,62 lei din total, preţul de achiziţie al materiei prime era de 2,39 lei, restul de 0,8 lei fiind marja companiei. „Nivelul total al sumelor virate de Rompetrol Downstream către bugetul de stat (accize, TVA) reprezintă 48% din preţul final al benzinei şi de 45% din cel al motorinei” (dupa cum au declarat reprezentanţii companiei).
Anul acesta au crescut atât accizele, cât şi cursul de schimb la care se calculează nivelul acestora. Concret, în cazul benzinei şi motorinei, acciza s-a scumpit cu 5 – 10%
Si cum nu puteti pricepe ca toate aceste cresteri ale carburantilor, mai ales AL MOTORINEI, se rasfrang in pretul la raft al oricarui produs. De ce? Pai simplu tovarase, pentru ca incepand de la material prima si pana la produsul fina, exista mai multe etape de transport. E drept, astea se invata in scoala, dar nu in cea primara, si nici la Stefan Gheorghiu, de unde aveti diploma de “cercetator”, :D.
poate poate da cartile pe fata macar acum la urma ca nare nimic de pierdut…..toata clasa politica din 89 incoace sunt niste lichele care au jecmanit tara si au aduso la sapa de lemn….sunt atatea nedreptati facute poporului roman in acesti 25 de ani… mai au 2 lucruri de facut ….sa otraveasca apa prin fracturare hidraulica si sa dea aurul si au terminat cu Romania….Poporul este de vina ca nu se trezeste sa isi ia tara inapoi de la hoti…..intro democratie adevarata poporul este puterea ….poate generatiile viitoare o sa faca asta dar va fi prea tarziu ,,,pana atunci tara va ramane fara resurse si cu datorii imense…acum este momentul sa se mai salveze ceva..
Isarescu nu a intervenit niciodata ,decind USL a luat puterea in proiectul rosia montana si nici inainte ca sa il sustina pe basescu! Iar trecerea lui Liviu Voinea la psd ia luat graiul lui basescu!
Foarte de acord cu Rica Venturiano..In rest, am constatat demult ca e greu pentru multi, chiar imposibil, sa fie obiectivi.O parere si-un salut..
Multumesc Iulia.
E greu sa fie obiectiv cineva cand nu stie daca maine mai are de unde sa puna o felie de paine pe masa. Nu-i poti condamna pe toti.
@Rica Venturiano
ei uite ca ai si admiratori
E platita, stai linistita. Am vandut Toyota si I-am dat banii, 😀
Vorba aia da no mai stiu. Cam uitato.
Nimic din ce fac altii nu este bun, ma intreb si ne intrebam cu totii in toti acesti ani nenorociti in care a condus tara prin diverse marionete el ce a facut bun??
Nu a facut nimic, ne-a injosit, ne-a umilit, a taiat a injurat in stanga si in dreapta profitand de lasul caracter al poporului roman care nu i-a rupt capul la timpul potrivit.
Tu si sleahta ta Basescule ar trebui sa ajungeti la puscarie.
@shady
asa ar fi normal …sa isi primeasca toti rasplata … sa fie invatatura de minte pentru urmatorii
@Theodora
…si Rica?
@Judyindesguise
toti vinovatii
Theo, exact. SI EU sunt vinovat de toate astea, asa este. Din cauza mea n-a reusit USL-ul sa redreseze tara asta. V-ati prins, 🙂 🙂 🙂 🙂
Mea culpa!!
Gata, maine ma duc la DNA si la ANI sa ma predau. M-ati dibuit, deci nu mai are rost.
Domnule Venturiano, sunt extrem de curios să ştiu ce înseamnă a “redresa ţara” în concepţia dvs. Fiindcă vorbiţi numai cu generalităţi, chiar cu parabole. Ce se PUTEA face şi nu s-a făcut, sau măcar nu s-a încercat? Chiar nu vedeţi cât de “bolnavă” a ajuns România? Zilnic se descoperă că ceva este blocat, că organe ale statului sunt împănate cu indivizi incapabili, înfipţi în poziţii cheie pe criterii de rudenie şi de interese de partid. Aţi şi uitat accidentul din Apuseni şi debandada care a urmat? Faceţi excepţie de isteria “jurnaliştilor” şi o să vedeţi corect blocajul inter entităţi şi disiparea resposabilităţilor până la nivel de portari. La cât de infectată este administraţia de stat, nici în 20 de ani România nu se va “redresa” (în concepţia mea). Brucan, când a spus că România va deveni stat democratic în 25 de ani, a crezut că “frânarii” vor ieşi din sistem prin schimbarea generaţiilor. Uite că şi generaţia a doua este infectată, lipsită de educaţia necesară traiului în democraţie. Şcoala, alt ghem de interese, a lăsat educaţia civică pe spinarea părinţilor. Păi ce educaţie au primit Eba şi Ioana, ca să iau exemple din “prima” linie? Mâna până la cot în “Caraiman”. Cât de utilă este Eba pentru România în PE? Ce face ca să încaseze un salariu de mii de euro, plătiţi tot de România? Astea sunt la vedere, dar situaţia este multiplicată de sute de ori în administraţia statului. Ca să nu mai vorbim de “gerontocraţia” care mai bântuie prin organismele statului. Boala cronică a României este mentalitatea, care nu corespunde idealurilor pe care le dorim şi care ne va împiedica să devenim vreodată “nemţi” …
Perfect adevarat, eba este O NULITATE POLITICA, ca ea sunt multi, PREA multi zic eu. Ce facwe un Severin? Ce fac atatia si atatia parlamentari, europeni sau locali? NIMIC, in afara de a lua niste bani pe degeaba.
D-le Alm, in primul rand, cine I-a obligat sa adopte acest nou cod penal, daca era opera pedelistilor?? De ce nu l-au revizuit? CINE si CE I-a oprit? De ce nu se face ceva ptr CONFISCAREA AVERILOR DOBANDITE ILICIT? De ce in cazul celor condamnati ptr abuz in serviciu si luare de mita, nu li se confisca averile dobandite prin aceste ilegalitati?
Cum mama ma’sii TOTI se imbolnavesc subit cand sunt luati le intrebari de organelle legii? Cat fura sunt sanatosi tun, si cand vine vb de puscarie NU SUPORTA REGIMUL DE DETENTIE si ies dupa doua ,luni.
Pai nu asta tot promiteau? Ca vor baga HOTII dupa gratii? Pe naiba, acum le-au dat drumul.
Cine ste de vina ptr proasta coordonare vis-s-vis de accident? Pai ce, guvernul bok era de vina? Nu asta de acum? Nu serviciile de acum, cu oamenii de acum? Dar stati linistit, ca nu-I de acum beleau, ci a ramas asa, ca organizare si functionare de multe vreme, ca NU-I INTERSEAZA.
Inundatiile si zapezile NE IAU MEREU PE NEPREGATITE. mereu au fost aia de dinainte. cand a guvernat PDL-ul, erau de vina PSD-istii anteriori. Acum, sunt de vina pedelistii. datra viitoare iar or sa fie de vina PSD-itii si PNL-istii, si tot asa, Aruncam vina mereu pe predecesori, dar nii noi nu facenm nimic. Contractele de dezapezire se dau pe afinitati politice, nu pe ce dotari are firma respective. Ai doua lopti si o roaba, dar esti “CUTARE”,. gata ai contractual.
Sincer? Eu acum as face precum Ataturk. CU TOTI!!!
Stimate Incognito, ai dreptate, asa este cum spui. Multumit?
Te simti mai bine acum? Daca ti-ai fi canalizat toata indarjirea asta in a improsca cu ura si venin spre ceva constructiv, ptr tine, nu pentru altii, acum poate nu erai un “looser” cercetator, asa cum te pretinzi. Este imposibil ca un om capabil sa lucreze in institute de cercetrare, deci cu un IQ cu mult peste media oamenilor destepti si capabili, sa ajunga pe treapta de jos a calificarii. Asta doar daca nu cumva “cercetai” altceva sau pe altcineva.
Ori v-a lasat “bibilica” si “Tanti Roza” v-a vizitat destul de repede, ori mitomania de care ii tot acuzati pe altii va este diagnosticul dat de medici.
Eu unul v-am invitat sa va demonstrez ca nu mint. Aveam si masina cu insemnele firmei pe ea, aveam si cardul de acces cu nume, functie tot, precum orice alte acte pe care erati invatat sa le “cercetati”, ca sa va lamuriti ca NU EU MINT.
Stiu ca va vine greu sa acceptati ca v-am demontat toata istoria inventata cu “copilaria” prin cartierele selecte ale Bucurestiului. Asa ca la cat ii dati cu securitule in sus si in jos, se pare ca sntei mai aproape de functia de “fost securist de cartier” sau de “plasa”.
Sa fiti sanatos, asa cum va urez mereu, sa aveti parte de bucuria succesului dusmanilor dvs cat mai multa vreme. Luati insa Aspenter, ca va ajuta la “motoras”
Apreciez insa ca ati mai citit “almanahe” si v-ati mai “cizelat” vocabularul. Nu mult, dar e bine. acceptabil.
😀
“disperat ca pierde puterea”??????
Pai Theo, el STIE ca nu mai poate candida, deci automat nu mai va avea puterea, asa ca de unde “disperarea”?? Daca spuneai ca “razbunarea” pe cei ce l-au facut sa si-o piarda este crancena, atunci erai mai aproape de adevar. DISPERAT NU ESTE, RAZBUNATOR DA!!! Ce partid al carui presedinte va fi el, crezi tu ca va avea atat de multe voturi incat sa desemneze premierul, deci automat sa-l numeasca pe el?? Hai sa fim realisti. baselu NU VA MAI AVEA NICIO FUNCTIE in niciun Guvern de acum incolo, decat in cazul in care tot circul de pana acum n-a fost decat de fatada. si cine stie ce “coabitari”, ce aliante se vor mai semna dupa inlaturarea PNL-ului atat din Guvern cat si din USL. Este notoriu faptul ca toti ii blameaza pe UDMR-isti, dar toti au facut intelegeri cu ei cat au fost in situatia sa aiba nevoie de cateva voturi in plus. Catre cine crezi tu ca se vor indrepta “onor” PSD-istii dupa ce se va descotorosi de PNL???
Poate o sa intelega si majoritatea aia de 30% ca in fond tot tam-tam-ul asta cu Jos base n-a fost decat o diversiune electorala.
De accord ca n-au avut cum sa-l debarce fara sa creeze niscaiva “greutati” in realtia cu UE, dar NU I-A OBLIGAT NIMENI SA COABITEZE CU EL, nu I-a obligat nimeni sa ii faca jocurile. Chestia asta cu UE a zis si UE a impus e doar ptr analfabeti. Nicio regula UE si niciun “agreement” cu UE nu prevede ca daca nu lasi PE sa se bage in ciorba ta esti dat afara sau marginalizat. Marginalizat si discreditat esti daca faci ce au facut guvernantii, cu legi care sunt in contradictoriu cu legile europene, la care si Romania a aderat. iar din cate stiu la acea vreme era prim ministru Tariceanu, sau ma insel?
Iar ca raspuns la “sustinerea guvernului Tariceanu de catre PSD”, nu pot decat sa spicuiesc din presa vremii:
“Pe data de 24 septembrie 2007, PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu, intitulată 1000 de zile de haos – Sfârșitul guvernării de dreapta. Ea a fost însoțită de cele 139 de semnături ale parlamentarilor social-democrați. Pe data de 3 octombrie 2007 moțiunea a fost supusă votului plenului Parlamentului. Pentru ca moțiunea, inițiată de PSD, să conducă la retragerea îndrederii acordate Guvernului Tăriceanu erau necesare 232 de voturi din numărul total al parlamentarilor. La finalul votului, rezultatele arătau astfel: din 374 parlamentari prezenți, 220 au votat pentru, iar 152 împotrivă, existând și două voturi anulate.”
Nu stiam ca MOTIUNEA de CENZURA este un act de sustinere, pentru ca in cazul asta, conform celor spuse de tine, si USL a sustinut guvernul PDL, tot printr-o asemenea motiune. 😀
Theo, “SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRII” asa ca nu lasati ratiunea sa va fie intunecata de ura si disperare. In orice batalie, subestimarea adversarului si ura incrancenata impotriva lui nu duce la victorie, ci la esec.
Pai tu nu asta ne ceri? S-al subestimam pe baSSe si sa nu-l uram? Nu asta faci pe aici? Canti de leagan ratiunii noastre!
Ca de obicei, n-ati citit bine, sau n-ati inteles. Asa ca repet, V-am spus, pot s-o fac pana pricepeti, ca la militieni. 😀
N-am spus SA-L SUBESTIMATI, ci sa NU-L subestimati, n-am spus SA NU-L URATI, ci sa nu lasati ura sa va va intunece ratiunea.
Pentru ca in spatele la toate acestea se petrec alte masinatiuni politice, pe care din cauza acestei uri alimentate perpetuu, nu le vedeti si nu le bagati de seama.
Dar. traim in tara pe care o meritam, cu liderii politici pe care i-am ales democratic (mai mult sau mai putin). Si bucurati-va, pentru ca in curand o sa traim in tara pe care o vor vrea 30%. C-asa-I in democratie 😀
@Rica
A! Acum am inteles. Vezi daca ai fost “lector” la militieni
(tu ai zis, n-am zis eu…).
Deci tu ai inceput sa ne conduci in lupta contra baSSe? Baselu tau scump si drag stie ca vrei sa aduni oastea risipita a USL si s-o conduci spre victoria impotriva-i?
Pai zi asa PRIETENE! Te iubesc! Esti de-al meu.
Traiasca Lupta impotriva Javrei Imputite!
Tu ar trebui totusi sa mergi sa faci un dus…
🙂 🙂 🙂 :0
QED, ai intels exact pe dos. Era vb ca pot sa-ti explic pana intelegi, asa cum trebuie sa-i explici militianului cand te opreste in trafic.
Dar se vede ca Stefan Gheorgiu a facut treaba buna cu tine, stimate cercetator stiintific. Acum mi-0e clar, matale tovarase, ii cecetai pe oamenii cu diploma, adica erai “cercetator stiintific’, cercetai stiinta prin oamenii pe care ii interogai.
Sunteti penibil si din ce in ce mai straveziu. oricate “deghizari” v-ati lua, va miroase oricine dupa duhoarea vorbelor, stimate “mare necunoscut in viata”, alias Judy deghizata. Suneti precum “Judy”, care oricat de multe haine umane puneai pe ea, tot cimpanzeu era.
Inca duceti dorul epocii in care nimeni nu indraznea sa aiba alta parare ca a dvs, si asta se vede din fiecare fraza adresata oricarui “are tupeukl” sa nu fie de accord cu ineptiile si elucubratiile debitate.de “inetligenta dvs de lemn”.
Sa fiti sanatos, sa aveti parte de cat mai multe succesuri ale dusmanilor dvs, si sa va maii bucurati de ele.
Rică,sper că mai ai ceva bani din Toyota…felicitări! din păcate,cred că cei cu care te străduiești să ai o conversație civilizată sunt prea bine plătiți ca să mai gândească cu mintea lor proprie.Cine nu-i cu noi e sigur băsist,nu? Felicitări încă o dată și poate încerci să postezi comentarii pe alte bloguri unde cititorii să nu fie atât de îndoctrinați politic și atât de încrâncenați.
@tintin
adica incerci sa il deturnezi pe Rica pe alte bloguri? 😀
Toa’ L’ent Cucuruzer V(anturici)8
Nu te forta ca ti se umfla venele iti sare cashketa si risipesti in jur dovleacul porcesc porcotaliu digerat si “parfumat” si o sa te trezesti ca chiar va trebui sa reingurgitezi de pe jos, la propriu.
Am inteles… Ai fost maaare lector la militieni si acum dai meditatii… Trebuie insa sa stii ca nu ma intereseaza chiar daca e gratis pentru mine iar iti iei banu de la “sponsori”.
1. Nu ma intereseaza de loc o diploma in domeniul in care predai, nefiind unul de viitor – cel putin pentru mine (daca n-am pus botu jumatate de secol – cat as fi putut da vina pe tinerete – n-am s-o fac la anii la care toata lumea – aia in care nu sunt un “necunoscut” – ma stie de om serios).
2. Nu m-as da pe mana ta avand in vedere ca BLAM-ul meu asupra ta inseamna – si tu, ca lector, trebuie sa stii – NEINCREDERE.
3. Exista “Goagal”.
🙂
Sa fiti sanatos, sa aveti viata lunga, ca sa va bucurati in continuare de ‘succesurile” dusmanilor.
@titirica
Lasa-te de prostii si pune-ti melonul ca racesti la dovleac.