Inchisoare de la 3 luni la un an sau amenda – Art. 276 din noul Cod penal


gandeste inca nu este ilegal

Hai sa profitam de cele 2 zile care au mai ramas pana la 1 februarie data la care intra in vigoare noul Cod penal (asumat in timpul Guvernului Boc cu Predoiu ministru al Justitiei) si care prin intermediul Art. 276 doreste sa ne transforme pe toti in admiratorii tuturor judecatorilor si procurorilor, alternativa fiind o pedeapsa cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Cum multi dintre noi stim deja, atunci cand Basescu tace se razbuna.

Ce s-a intamplat in ultimele zile:

1. Tudor Chiuariu senator PNL, fost ministru al Justitiei  a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare.

2. Fostul ministru al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy UDMR a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare

3. Monica Iacob Ridzi, fostul ministru democrat-liberal al Tineretului și Sportului a fost condamnata luni la 5 ani de închisoare.

4. Relu Fenechiu fost ministru al Transporturilor  afla astazi decizia finala.

5. Sotia viceprim-ministrului Daniel Chitoiu, Chitoiu Laura Elena, director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (A.S.F) este urmarita penal.

6. Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

7. Patronul GFR Gruia Stoica a fost retinut de DNA pentru 24 de ore.

Dupa cum se poate usor observa doar Monica Iacob Ridzi a fost apropiata de basescu si de EBA analfabeta care a ajuns europarlamentar. De ce a cazut  Monica Iacob Ridzi? Poate pentru ca trebuia sa se demonstreze ca justitia este impartiala? Poate pentru ca nu mai este folositoare?

Cine urmeaza?