Motiunea de cenzura USL a trecut – Ce ar trebui sa faca acum USL? Victor Ponta este prim- ministru desemnat


 

Update 1 – Victor Ponta este prim- ministru desemnat.

Motiunea de cenzura a fost adoptata, cu 235 voturi “pentru” şi 12 “împotrivă”.

Ce ar trebui sa faca acum USL?

1. Convocarea Parlamentului in sesiune de urgenta pentru alegeri parlamementare anticipate si suspendarea lui Basescu Traian din functia de presedinte al Romaniei.

2.  Cooptarea lui Vasile Blaga in PNL. Banuiesc ca nu vrea in PSD 😀  sau schimbarea lui din functia de presedinte al Senatului Romaniei cu liderul PNL Crin Antonescu.

3.  Schimbarea Robertei Anastse din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

4.  Revocarea legii referendumului.

5. Organizarea referendumului pentru demisia presedintelui Basescu Traian in aceeasi zi in care se organizeaza alegerile locale.

Guvernul Ungureanu a fost demis.

Partidele parlamentare, invitate de  Basescu la consultari.

Misiunea de evaluare a FMI, Comisia Europeana si Bancii Mondiale intrerupe negocierile cu autoritatile romane dar continua discuţiile tehnice atat în ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice.

Liderii USL s-au intalnit în sedinta de urgenta.

Cele trei partide care compun Uniunea Social Liberala au fost chemate separat la consultari dar s-au prezentat impreuna.

Victor Ponta este propunerea USL pentru functia de prim- ministru al Romaniei.

Felicitari deputatilor de la minoritati care au votat motiunea!

Emil Boc este de parere ca minoritatile sunt de vina ca a cazut guvernul MRU.

“Daca minoritatile n-ar fi votat pentru adoptarea motiunii, atunci Guvernul Ungureanu nu ar fi cazut. Mi se pare incorect sa nu fie fairplay cu partenerii lor. Imi pare rau ca ne-au lucrat pe la spate”

PDL nu va nominaliza un nou premier.

“Am constatat astăzi că actuala coaliţie guvernamentală, care a susţinut guvernul Ungureanu, nu mai există. PDL, ca principal partid al coaliţiei, nu nominalizează un alt candidat pentru funcţia de premier. PDL apreciază că cei care astăzi au reuşit să întrunească în Parlamentul României majoritatea trebuie să îşi asume imediat guvernarea ţării şi să formeze rapid un nou guvern cu sarcini şi obligaţii imediate. Şi în primul rând mă refer aici la stoparea imediată a instabilităţii politice pentru că deja această instabilitate politică are consecinţe directe asupra instabilităţii economice a ţării”