
O intreaba cineva pe Elena Udrea de ce nu a facut diguri si canale de irigatii? Iar ne-au surprins inundatiile. Bine ca avem telegondole care vin de nicaieri si ajung niciunde
6 aprilie 2013
O intreaba cineva pe Elena Udrea de ce nu a facut diguri de protectie si canale de irigatii? Clientela politica din jurul Elenei Udrea si a PDL-ului nu stie sa faca decat telegondole, sali de sport, bazine de inot, parcuri si patinoare?
De ce mai este Elena Udrea in libertate?
Credeti ca Laura Codruta Kovesi noul procuror sef al DNA-ului o va intreba pe Elena udrea de „sanatate”?
In loc sa faca terenuri de fotbal in panta, sali de sport in sate unde majoritatea locuitorilor sunt de varsta a treia, parcuri in paduri, bazine de inot in localitati fara canalizare si apa curenta, telegondole care vin de nicaieri si ajung niciunde, Elena Udrea trebuia sa faca DIGURI care sa protejeze localitatile de inundatii si canale de irigatii care sa preia surprusul de apa.
Deocamdata avem Cod portocaliu de inundatii pe Dunare si Cod rosu de inundatii pe Jiu.
Aproape in fiecare an avem aceleasi probleme. Nu invatam nimic. Nu ne pregatim. Mereu suntem surprinsi de topirea zapezii si ploile de primavara. Cand vad batranii plangand ca au ramas fara case, fara animale mi se rupe sufletul. Cei care nu au rude la tara nu stiu ce inseamna sa iti pierzi vaca sau calul.
Nu imi ramane decat sa sper ca anul asta nu vor muri oameni
Stai ca o intreb eu!
-Tata Leano zi fa de ce nu ai facut diguri ,fa?
-Ce diguri,ma ca alea sunt la agricultura,ba!
-Fa diguri cu cabanute pe ele ,fa ,sa o duc si eu pe Veta sa fac turism rural cu ea ca pana la munte e scump biletul si ne vede lumea cocotati in alea ,fa ,si ne compromitem.Asa intre noi fie vorba, nu face Veta pentru asa risipa de bani si la tara este tot timpul de munca si nu am timp sa stau cocotat in telegorola sau cum dracu ii ziceti voi!
Am intrebat-o Theo astept raspuns!
@dorian65
a fost ministru la dezvoltare regionala … si a avut cele mai mari fonduri
@Theo
Mi-a raspuns ca a trecut la turism ca la aia costa un sac de ciment cat costa la Besthel.
Dora
Explica-i intai D-lui Aspirant 006,5 ca turism rural nu inseamna ca se duc taranii in excursie la oras sau in strainatate ci se duc orasenii si strainii in excursie la tara.
Nu stiu ce dracu i-o invata pe la cursurile alea de imbarligatori…
De fapt, pentru un Aspirant imbarligaror e suficient sa latre in timpul in care cineva, altul decat Locotenentul Rasului de Posterior basesential, articuleaza inteligibil vreun „articol”.
poate nici unul din primarii de atunci nu au solicitat aceste urgente, si au procedat fiecare dupa interesul propriu sau al altora…….. , nu ii iau apararea, dar raul trebuie cautat de la radacini si indepartat acum cand USL are majoritatea si posibilitatea sa ia masurile in consecinta………..
@Vali
De acord … Udrea si toti ceilalti
Dar nu-l întreabă nimeni pe Ponta ce a făcut 1 AN DE ZILE CA SĂ REPARE NEMERNICIILE LUI UDREA??????????????
Vedem doar paiul din ochiul altora DAR NU VEDEM BÂRNA DIN OCHIUL NOSTRU !!!!!!!!!
Nu e bine domnu Ponta,nu e bine,parcă noi sinistraţii te-am făcut premierul României !!!!!
@bmarinescu41
Te rog frumos sa ii scrii numele corect …. poti sa iti exprimi nemultumirea intr-o forma civilizata
Adica tu crezi ca primul trebuie intrebat Ponta si dupa aia cand vom avea timp o intrebam si pe Udrea?
Nu,nu cred că primul trebuie întrebat Ponta,dar cred că ar fi bine să-l întrebăm şi pe el,după ce o întrebăm pe Udrea,ce a făcut 1 an de zile cu USL la guvernare.Sau i-a şoptit vreo păsărică să stea liniştit că Ignatienko a hipnotizat natura şi în România nu vor mai fi inundaţii cât timp va fi Ponta la şefia guvernului??? 😀 )))
Şi dacă tot suntem la capitolul întrebări,l-aş mai întreba pe Ponta cine şi cu ce l-a şantajat de s-a „răsucit” peste noapte şi şi-a asumat nominalizarea lui Kobesi şef la DNA,pentru că oricum o „răsuceşti” tot la un şantaj ordinar ajungi.Apare implicit şi întrebarea „De ce am votat un individ şantajabil în fruntea guvernului?”.
Ar mai fi şi întrebarea „Cum e cu transformarea promisiunii electorale din VINOVAŢII VOR FI PEDEPSIŢI în VINOVAŢII VOR FI PROMOVAŢI???”.Şi mai sunt câteva întrebări care dor rău de tot,unda verde lui Chevron la gazele de şist,privatizarea CFR,etc.!!!
Consider că este mai important să semnalăm gafele şi nefăcutele din ziua de astăzi decât să ne văităm de gafele şi nefăcutele din ziua de ieri!Sau măcar să le semnalăm în paralel,pentru comparaţie!!!
@bmarinescu41
Pe udrea si pe toti care au fost inaintea ei … mi se pare mie sau ai trecut de partea cealalta?
Doamne fereşte,Theo,eu vroiam să-i văd pe TOŢI la Jilava din prima săptămână de guvernare USL !!!!!!!!!! PE TOŢI ÎN FRUNTE CU BĂSESCU !!!!!!!!! Dar,din nefericire,aştept asta din mai 2012 şi şansele ca să se realizeze această dorinţă a mea,şi nu numai a mea,scad vertiginos spre ZERO ABSOLUT cu fiecare mişcare „inteligentă” a USL !!! Începând cu „reevaluarea” generalului izmană,ioan rus,sorin foaieverde,gigi ciobanu,terminând cu „pactul” de coabitare şi recunoaşterea meritelor deosebite ale lui Kobesi în lupta cu corupţia (cu biblia pe capota maşinii)!Cât să mai aştept să se realizeze îndeplinirea promisiunii electorale???
@BMARINESCU41
Corb la corb nu isi scoate ochii!
Eu am atras atentia ca asta va urma, ca de fapt, dupa actiunile USL-ului imediat dupa motiune, singurul obiectiv a fost ACAPARAREA PUTERII SI ATAT. Dupa cum spunea „un mare liberal pe blogul lui” USL a mers pe „scopul scuza mijloacele”. Prin mijloace se subintelege si „aburirea” electoratului. Bun, aia au fost cum au fost si i-au dat jos de acum un an. Chiar n-au avut timp, intr-un an de zile sa repare macar ceva? Pai nu, ca au avut de treaba serios cu marirea nr de parlamentari, cu negocierea indemnizatiei lor de masa si cazare, de negociat cateva drepturi si beneficii, iar de rstul mai incolo, cand s-o apropia mandatul de sfarsit si or sa vina iar alegerile. Pana la un an inaintea alegerilor, electoratul sa-si vada de ale lui, ca deocamdata NU ARE NIMENI NEVOIE DE EL!!!
Nu Theo, faptuol ca ti se ridica ceatza de pe ochi, nu inseamna ca „treci dincolo”, ci ca te trezesti la realitate. Pana la urma o vor face cu totii, dar unora le trebuie un „prag de sus” si ceva cucuie ca s-o faca.
Da D-00-le Locotenent basist Vanturici
Ne-ati anuntat de atunci la ce lucrati: la spargerea USL.
Daca ati fi fost un national-liberal si nu un „democrat-liberal” porcotaliu si nu ati fi lucrat impotriva USL si pentru Basescu, ci in sprijinul USL si impotriva lui Rasul Curului, facand totul pentru a distruge increderea celor ce au votat USL si chiar reusind pe ici/pe colo, liberalii (de centru-dreapta si nu extremistii fascisti) ar fi fost de neocolit in disputa pentru conducerea parchetelor, iar determinarea guvernului (cu bune si rele) ar fi fost alta in exercitarea guvernerii insesi.
Stiu ca acest comentariu al meu va umple de emfaza dar va asigur ca mai aveti mult de lucru si ca s-ar putea sa va vina randul sa lingeti unde ati scuipat (evident, contra cost si in beneficiul dvs). Stiu ca asta va doare mai putin dar ca va va seca la ficati cand Capitanul Rasul Curului va va socoti doar lest, cand va veti ruga ca sa se vada in zare pamant si rechinii sa fie departe.
Theo, da-mi te rog UN SINGUR exemplu de ministru de resort care A FACUT CEVA pe aceasta linie, de la ’90 incoace. UNUL SINGUR. ca inindatii avem de pe vremea lui Pazvante si singurul care a facut ceva diguri, a fost ceasca. Ma uit cu stupoare la oamenii astia care spun cu nonsalanta ca „este a nu-stiu-cata oara cand le ia apa casele” si ei TOT ACOLO SI-AU FACUT CASA. la fel. Cand la fiecare inundatie li se ofera posibilitatea sa se mute „mai la deal”. Si iar vedem „sinistratii” rezemand gardurile si IJSU lopatand si carand saci. E usor, dupa ce ti-ai defrisat „padurea ta” sa te vaiti ca iti fuge pamantul la vale, ca nu mai are ce sa-l tina. E usor dupa ce ti-ai furat singur caciula, caramida cu caramida, si giugiuvea cu giurgiuvea, teava de irigatie cu teava de irigatie si pompa cu pompa, sa te vaiti ca nu mai ai „infrastructura” pentru agricultura.
De acord, GUVERNELE N-AU FACUT NIMIC in vederea limitarii pagubeleor provocate de inundatii, dar cei direct interesati, de ce n-au facut EI nimic?? Au stat sa le pice din cer? Cand te-ai incapatanta si ti-ai facut casa in acelasi oloc de unde ti-a fost luata de ape data trecuta, TU ca om gospodar, de ce nu ti-ai luat masuri de protectie? Ca doar e vorba de munca si de agoniseala ta. Ce frumos era „inainte” cand veneau soldatii, studentii si elevii si culegeau recolta, faceau diguri din saci cu nisip, si nea Gheorghe statea cu ochii pe gramada de porumb si-ti spunea ca „nu e bine cum depanusezi”, sau ca „te misti cam incet tu ala cu scoala”, sau mai pune doi-trei saci acolo, ca se uda la galosi (sau gumari)
@Rica Venturiano
au autorizatie de constructie acolo … de ce li s-a dat autorizatie? … si daca nimeni nu a facut nimic ce facem de acum incolo? …. si celor care au aruncat banii pe terenuri de fotbal in panta, sali de sport in sate unde majoritatea locuitorilor sunt de varsta a treia, parcuri in paduri, bazine de inot in localitati fara canalizare si apa curenta, telegondole in zone fara turisti sa nu li se ceara socoteala?
Nu Theo, sa li se ceara socoteala TUTUROR, si sa plateasca PENTRU MANAGEMENT-ul DEFECTUOS, cei vinovati, si sa fie pedepsita inclusiv INDOLENTA si NEPASAREA tuturor factorilor NU NUMAI A UNORA!
Si daca e sa luam la puricat TOATE autorizatiile de constructie, pai s-ar aduna la bani in bugetul statului de am avea suficienti pentru 3 generatii de pensionari.
Eu observ ca indiferent de subiect, vinovatii se cauta intr-o singura directie, si anume DOAR in politic. Nu vreau sa-i disculp, ca SUNT VINOVATI fara discutie, dar vreau sa arat ca vinovatii sunt de ambele parti ale baricadei. Nu cred ca TU ca persoana, n-ai intalnit in viata ta de pana acum, indivizi care au masina de marca (gen VW, Audi, BMW) chiar daca e „mai veche” si a dat pe ea doar 2-3 mii de euro, care au „aifon 5”, „tzoale si ochelari de firma” de la „baietii descurcareti”, si care sa nu injure ca ii fura statul, ca abia se descurca de pe azi pe maine, ca asa si pe dincolo. Si nu sunt putini, daca stai sa te uiti in jur.
Tot asa si cu INUNDATIILE astea. Au mai fost, si vor sa mai fie, de azi si pana la Calendele Grecesti, Eu te intreb, tu ca om destupat la minte, ce faci cand ti-e luata casa, nu o data, nu de doua ori, ci de fiecare data, de ape? Ce, vrei sa-l reeditezi pe mesterul Manole?? De ce steptarea asta generalizata, ca altii sa faca ceva. Eu tot nu uit cum voluntarii straini curatau namolul de pe strazile oamenilor si „sinistratii” stateau ori la carciuma ori rezemati de gard si ii priveau, ba mai si comentau pe deasupra.
De asta de ce nu zicem nimic?? Sunt basist nu, ca ma leg de indolenta specifica romanilor??
@Rica Venturiano
Ok … sa se inceapa cu udrea … pana la primul ministru dupa ’89
mai rau … am intalnit oameni de afaceri si politicieni foarte bogati care se plang ca nu se mai descurca cu banii si cer sponsorizari … nu doar indivizi care au masina de marca si “tzoale si ochelari de firma”
De cand nu ai mai fost prin satele romanesti? … majoritatea celor care raman fara case sunt oameni de varsta a treia … oameni saraci care nu au bani sa isi construiasca o casa in alta parte … mai departe de zona inundabila … asa ca isi repara casele cu ajutoarele de la Guvern … si raman acolo … au pensia aia de 3 mil de lei vechi … sunt batrani si bolnavi …. cam asta este realitatea
asta este o tentativa de manipulare a televiziunilor … asa cum a fost si cu dansul pinguinului de la nu mai tin minte ce protest au dansat cativa la sfarsitul protestului … niste tineri zapaciti …. asa si taranii aia … au fost cativa … in 2 – 3 sate … dar se generalizeaza … mare greseala
Theo, si cand nu este manipulare la TV? Doar cand se arata ce si cum despre O PARTE A CLASEI POLITICE?? Daca ceva nu este in asentimentul tau este manipulare?? Ma intrebi pe mine cand am fost la sate? Ieri, vineri am avut treaba pe teren, in camp (ca de aia folosesc un Land Cruiser) unde avem un proiect de „ferma de eoliene” si m-am lovit de ceea ce ti-am spus. Si de ani de zile, de cand ma ocup de asa ceva, ma lovesc mereu. TU cand ai fost ultima data la „tara” sa ai nevoie de mana de lucru, nu sa mergi in vizita la rude dupa „unele si altele”.
habar n-ai ce greu gasesti un zilier, care nu accepta decat 1 milion pe zi, 3 mese pe zi, si sa-i dai voie sa mai bea si o „tuiculita” ca sa mearga mancarica, ca altfel deh. Si e vorba doar de dat cu sapa si cu lopata, de la 8 la 5, atat. Fara astea nici macar nu iese din crasma. Hai sa fim realisti!! Vorbim de un absolvent de 8 clase si atat.
Daca la sate sunt doar pensii de 3 mil de lei vechi (lucru pe care nu-l contest), cum de se face ca TOT TIMPUL BUFETUL SATULUI E PLIN?? Cum de nu da faliment carciumarul ala??? Il obliga cineva sa „bea musai una mica”?? Ca nu e plina crasma de pensionari, de mosnegi si babe, ci de oameni in jur de 40 de ani, apti de munca. dar e mai simplu cu ajutorula ala, atat cat este, decat sa pui mana pe munca. Da’sa-i vezi ca vioi sunt cand vin ajutoarele.
@Rica Venturiano
Land Cruiser???!!! 😀
da, am nevoie de mana de lucru si nu gasesec pentru ca cei care au ramas sunt batrani si bolnavi si deabia muncesc pentru ei .. cei tineri au plecat .. cine sa vina la munca?
Scuza-ma ca nu merg cu Tico prin camp. Vezi, asta e mentalitatea romanului, „mamaaaa asta are V8, sigur e bandit, hot, snapan”
dar tare as vrea eu sa te vad mergand prin drumuri de pamant devenit noroi cand ploua, pe aceleasi coclauri cu combinele si tractoarele cu un Logan sau un Renault Fluence.
Trebuie sa-mi para rau, sau ce? Macar ai idee de ce inseamna „eoliana”? sau te gandesti ca este o „vartelnita in vant”? Si prietenul tau se mai si lauda ca „este TCM-ist”.
@Rica Venturiano
Eu am bagat oltcitul pe camp .. si am carat porumbul de pe un hectar din camp pana in curte 😀 .. dar sigur ca daca iti permiti .. de ce nu?
nu compara ta romanii care locuiesc in satele din Dobrogea cu cei din Moldova sau din Oltenia
@Theo
Ai spus ca ai bagat Olcit-ul pe camp? Dar nu cred ca era dupa o ploaie sau nu cred ca te-a prins nici o ploaie ca de acolo ca nu te mai scotea decat nea Ion cu boii.
Piese de Olcit se mai gasesc?
@dorian65
nu m-a prins ploaia … era cald … si da , am bagat oltcitul pe camp si am carat porumbul pentru ca nu aveam alta solutie ,,, am avut cam un vagon de porumb …. am scos bancheta din spate … nu a fost ideea mea … tata mi-a spus si eu m-am executat 🙂
habar nu am daca se mai gasesc piese … eu l-am dus la remat … sa ma uit sa vad daca mai am ceva prin casa … parca un cablu de ambreiaj mi-a ramas
@Theo
Vezi tu esti o adevarata capitalista ai vrut sa folosesti masina pana la ultima suflare economisind bani de chirie.
Un carutas iti lua o groaza de bani pe chirie asa ca apreciez initiativa ta ,ca tot il duceai la fiare vechi.
Pai Theo, la cum vezi tu satele romanesti, se vede ca TU n-ai mai fost pe acolo de multa vreme si le vezi doar la TV. Taranul ala pe care il plangi si il vaiti tu, are terenul dat in arenda sau l-a bagat intr-o „asociatie agricola”. Mergi prin sate sa vezi ca nu exista casa fara masina in curte sau la poarta. Iar pe cei de pe malul Dunarii, nu-i caina, ca ei fac din peste intr-o luna, mai mult decat faci tu intr-un an.
Vezi, tu esti cea care spuneai ca TV manipuleaza. Daca nu mergi acolo sa-i vezi pe viu, 🙂 🙂 🙂
@Rica V.
Dar satele romanesti se confrunta si cu alte probleme grave.
Putorile care stau toata ziua si asteapta sa se faca ceva ca apoi sa fure noaptea .Putorile aste aprimesc ajutor de la stat ca ,de, nu au servici!
Deci sa inteleg ca daca tu nu AI AVUT alta posibilitate, si AI FOST NEVOITA sa te duci cu Olcit-ul in camp, tot asa ar trebui sa faca toti? Mda, e o mentalitate progresista. Chiar am sa vorbesc cu cei din consiliul de condecere din Olanda sa inlocuiasca toate Toyotele Hilux si land Cruiser cu Citroen Spark la care sa le punem o remorca de la SelGros.
Asa ar fi corect nu? Daca asta e mentalitatea generala in Romania, si cam este dupa cum vad in comentarii, e clar de ce mergem tot pe langa normalitate. In Romania sew merge pe principiul „sa moara vecinul sa-i iau capra”. Foarte „romaneste”. Pana acum, am fost blamat pentru simplul fapt ca am reusit. Dar nu m-a intrebat niciun „roman de bine” acuzator, „CUM AI REUSIT FRATE” ca poate incearca si el sa reuseasca. NU, e mai simplu si mai romanesc sa-l injuri pe ala care are si o duce bine, pe munca lui. „Mintile inguste discuta oameni” nu idei. marele necunoscut, absolvent de TCM, deci capabil de gandire tehnica, logica, in loc sa intrebe cum ar putea si el sa se realizeze pe plan profesional, el prefera sa ma injure si sa ma blameze.
Da, conduc in interes de serviciu o Toyota Land Cruiser V8, si nu mi-e rusine, ca n-am de ce. Si am si masini personale, pentru fiecare membru al familiei cate una.
Multumiti???
Era mai bine si eram in asentimentul tuturor necunoscutilor daca eram si eu TOT UN RATAT??
Imi pare bine totusi ca vad o schimbare in mentalitatea asta generalizata. mai dureaza pana la schimbarea totala, dar trebuie rabdare. Vad in generatia noua, cea care vine acum din urma ca isi formeaza vointa de a reusi. Usor-usor, dar indivizi ca ..”unul si ca altul” care isi baga unghia in gat cand vad ca altii au, dispar si apar cei care VOR sa reuseasca.
Theo, daca imi este permis, TU ce ai facut cu pamantul? Spui ca ai facut un vagon de porumb? Pe ce? Ca doar nu l-ai facut pe balcon. Sunt doar curios. Nu pot sa pricep cum, un taran care are pamant moare de foame. Stiu multi „tarani” care au pe langa casa ceva gaini, o gradinitza, si AU DE TOATE. papica din curte, iar ptr ce nu au pe acolo prin gradina, zahar ulei, gaz, lapte (daca nu au vaca) fac schimb. ca la MAT, da oul si ia uleiul. Adica NU MOARE DE FOAME!!!
Iar cu exemplul tau cu satele din Moldova si Oltenia, hai sa fim seriosi. Moldovenii si Oltenii sunt de doua feluri, foarte gospodari si foarte puturosi. Se vede ca nu prea iesi din Bucuresti decat prin intermediul Antenei 3, care este singurul post TV ce nu manipuleaza, 😀
@Rica Venturiano
Nu, am vrut sa spun ca se poate si cu o masina mai putin performanta 😀
Pamantul l-am vandut pentru ca nu mai aveam putere sa il lucrez .. si prorumbul l-am vandut unora care aveau pasari si animale
Dupa tine batranii tarani, la 80 de ani, atat de bolnavi ca de-abia respira sunt puturosi si nu vor sa munceasca
Theo, orice investitie in ceva „mai putin performant” costa la final. De ce sa cumpar o masina „mai putin performanta” cand eu am nevoie de preformanta, de anduranta, de cheltuieli minime in exploatare? Parca erai finantista, ce naiba. Uite, sa-ti dau un simplu exemplu. Avem la firma si cateva Duster-uri, pentru alte scopuri, nu neaparat de mers in camp, „peste dealuri si campii”. Crede-ma ca un Land Cruiser ma costa mai putin in exploatare decat Duster-ul. In primul rand nu cedeaza asa usor din punct de vedere mecanic, in al doile rand, V8-ul consuma cat Duster-ul, dar nu pot face cu Duster-ul ce fac cu V8-ul.. Si crede-ma ca Hilux-urile si Land Cruiser-urile merg de le sar capacele prin tot felul de vaioage. Nu pretul de achizitie este important la o masina, ci cheltuilele ce vin dupa, intretinere, consum, reparatii.
Hai sa fim seriosi, ca eu nu ma refeream la „cei de 80 de ani”, ca doar ti-am si spus, CARCIUMILE DE LA SATE SUNT PLINE DE TARANI APTI DE MUNCA. Vezi, de aia aiti spun ca ai pierdut contactul cu „satul” si il cunosti doar din ce-ti arata antenele, 😀
Theo, pamantul l-ai vandut ca aveai nevoie de bani, ca de vroiai sa-l muncesti il putea baga intr-o asociatie agricola si se rezolva. Ca tine sunt „multi” care si-au vandut pamanturile si acum chitaie, ca sa le dea statul. Cand s-au data pamanturile la tarani, toti „bucurestenii” si toti „orasenii” s-au inghesuit care mai de care sa il ia. Apoi au constata ca dupa ce au distrus tot ce insemna infrastructura, „grajurile CAP-urilor, IAS-urile, sistemul de irgatii” nu mai au cum sa munceasca pamantul, ca nu ploua, ca e seceta, ca aia sau ailalta. Cu alte cuvinte, si-au distrus singuri munca lor, pentru ca CAP-urile, IAS-urile erau ale lor, nu??
Si acum, trebuie sa-i compatimesc pe cei care si-au vandut pamantul si nu mai au din ce sa traiasca? Cunosc o familie cu 4 copii, care avea apartament cu 4 camere, dat de „partid” prin ’85, ca erau „oameni ai muncii”. Buun, dupa ’89 l-au vandut si si-au luat o casa din chirpici, pe la marginea Constantei. Diferenta de bani a bagat-o in bautura. pana la urma, au ramas is fara casa aia, tot din cauza bauturii si a faptului ca ei fiind doar cu 8 clase, erau „necalificati” gaseau de munca doar pe la „en-gross”-uri ca zilieri la carat cu carca. Acum stau pe unde apuca. Cu ce-i de vina societatea? De ce trebuie sa ma simt eu vinovat?
Hai sa fim drepti si sa nu fim farisei. Nu cred ca atata timp cat ai doua maini apte de munca, doua picioare care sa te duca si sa te aduca la si de la munca, nu poti sa muncesti. Tot asa cum nu cred ca un absolvent de facultate (de orice fel) nu gaseste de munca daca are ceva de oferit, adica profesionalism si calitate. Dar trebuie sa accepta ca o cariera se porneste de jos, nu direct pe functie su cu beneficii din prima. Ti-am spus ca am avut ocazia sa imi vina la angajare absolventi de facultate care ma intrebau in primul rand „CAT” este salariul, si „CE MASINA O SA-MI DATI”.
Ce au de facut, cum, in ce fel, nu era printre prioritati.
Asa ca nu-mi spune mie ca rata impunge, si ca vai ce amarati sunt unii. care??
Tu ai masina? Ai. Deci?
Spui ca ai nevoie de mana de lucru si nu gasesti? Pai n-ai sa gasesti atata timp cat tu vrei sa platesti dupa munca pe care o ceri facuta si nu dupa nevoile celui pe care il angajezi. In Romania avem paradoxul asta, ca „trebuie sa-mi dai cat am eu nevoie, nu cat valoreaza munca mea”. Si cand refuz sa platesc cat nu face un om ca sa dea la lopata si imi cumpar excavator, sunt blamat si injurat ca sunt „capitalist”. Si cand desfac contractul de munca (IL DAU AFARA) al unui muncitor pentru ca nu imi place calitatea muncii sale, ca o lalaie si in loc sa faca o treaba intr-un timp optim, el o face in doua zile si prost, iar sunt blamat si injurat ca-l las pe drumuri si are familie. Pai cine trebuie sa se gandeasca la familia lui, eu sau el? Nu e mai normal sa te gandesti la familie inainte sa dai banul pe un toi de tuica? Sau nu e mai corect si mai normal sa se gandeasca la familia lui angajatul, inainte sa isi traga 10L de motorina din rezervor, ca e sarac si n-are bani sa-si cumpere?
Este atat de simplu sa judeci cand ai doar o parte din informatii si crezi ca le ai pe toate. Tu vorbesti si judeci din prisma celui angajat, care are problemele lui si atat. Ia incearca sa gasesti tu „mana de lucru” necalificata si sa vedem mai apoi ce spui. Ce spui tu, cand un sofer angajat, cu program de 8 ore ptr un salariu de baza, si cu ore suplimentare platite dupa codul muncii, ajunge sa castige si 3000-3500 de roni pe luna, in lunile de vara, cand e de alergat pe sosele? E un salariu mai mult decat decent? Pentru un sofer? Retine ca are doar 12 clase. Eu spun ca este mai mult decat decent ptr conditiile din Romania. Ce ai spune tu, angajator cand vezi ca lunar „acel sofer” umbla la rezervor si isi trage cam 10-15 L de motorina?? Si nu este un caz izolat.
Asa ca hai sa nu fim partinitori si sa acceptam ca TOTI AVEM VINA si asta din cauza mentalitatii retrograde generalizate. O dovada este si faptul ca mi-ati sarit in cap cu „oooo, V8, ooooo, Land Cruiser, ooo esti basisit ca eu care nu sunt am doar Oltcit” (am facut o alegorie, ca sa nu spun aroganta, :D) De fapt aveai, ca acum sunt convins ca nu-l mai ai, dar nu ai nici Logan si nici Solenza. Cum spunea cineva, nu vedem barna din ochii nostri, dar vedem paiul din ochii celuilalt.
Daca a avea un trai decent, daca a avea un salariu pe masura muncii depuse, a profesionalismului tau, si a-ti permite „calitate” in viata ta, inseamna ca esti basist, atrunci SINCER VA COMPATIMESC pentru mentalitatea retrograda de care dati dovada. Pacat! Pacat ca putem avea un trai mai bun, dar ni-l stricam singuri. In loc sa caute sa se realizeze singur, prin calitate, romanul cauta sa-l atace cu orice chip pe oricine nu este atat de jos ca el. In loc sa vada CUM a reusit X sau Y, „romanul de bine” (necunoscut) il si condamna ca fiind vinovat pe cel care s-a realizat. Daca ai, automat esti basist. Daca n-ai, niic macar bun simt, atunci esti „cetatean de nadejde al cetatii”.
Nu-i asa stimate domn??
Doriane, (sa traitzi, :))
Pai multe sunt pe dos in Romania.Oameni care n-au muncit in viata lor o ora, care n-au platit un leu taxe, au pretentia de ajutor de la stat, ca sunt „sarmani”. Indivizi (ca nu pot sa le spun oameni) certati cu munca si buni prieteni cu paharul, care si-au baut si ultimul leu inca din ziua de salariu, se vaita ca n-au casa, ca n-au masa, ca N-AU. Incompetenti, care au ramas fara serviciu ca NU STIU sa-si faca treaba cum trebuie se vaita ca n-au servicu si ca au familii de intretinut. Si societatea trebuie sa se simta vinovata si sa plateasca ptr ca ratatul sa nu moara de foame. Si cum cei care mai muncesc LEGAL, sunt putini, deci platitori de taxe mai putin, singura solutie este sa maresti taxele ca sa-ti ajunga.
ma acuza cinva ca ma iau de biserica, deci n-am Dumnezeu, cand intrebam „PENTRU CE PLATIM BISERICA DE LA BUGET, DACA NICI MACAR SERVICIILE DE BAZA, CUNUNIE, BOTEZ SI INMORMANTARE NU NE SUNT ASIGURATE GRATIS”. Pai daca esti bugetar, inseamna ca esti platit din taxele contribuabililor, si trebuie sa prestezi o activitate in folosul lor. Fara sa mai luam in calcul ca in Romania platesc taxe egale si musulmanii, si catolicii, si cei din alte culte. De exemplu de ce sa se duca din taxele unui catolic sau muslim, catre Biserica Ortodoxa? dam bani bisericii, ca e saraca vai mama ei, dar nu avem babni ptr profesori? Nu avem bani ptr medici? Lasa-ma frate sa-mi aleg credinta, sa platesc pentru ea, daca vreau. Ca oricum, pentru orice platesti, de cum calci pragul bisericii. Vrea crestinul sa-si dea toti banii la popa, sa-i dea. ca sa ma rog lui Dumnezeu n-am nevoie de icoane aurite si popi conducand A8. Pot sa ma rog Lui si in camp daca vreau.
Ha ha ha, da chiar. eu sunt „mitocan” ca merg cu Land Cruiser-ul pe camp, dar pentru un slujitor al Domnului sa mearga cu un Audi A8 NOU-NOUT cum este??
„Bai za uei” n-am putut sa nu remarc noul Duster pe care il foloseste domnul Ponta. S-a luat dupa base. Unul cu Loganul, altul cu Duster-ul. O fi al lui? Ca base are unul.
😀
Dora draga,
Dl Locotenent basist Vanturici abia asteapta sa i te destainui pentru a putea broda minciuni in jurul adevarurilor spuse chiar de tine. Si eu i-as fi putut spune tot adevarul despre mine dar prefer sa-l las sa creada ce vrea el. 1) nu vreau sa faca vreun puzzle in ceea ce priveste identitatea mea si 2) cu cat stie mai putin cu atat e nevoit sa inventeze mai mult ceea ce, pe de o parte, daca tot e platit si din banii mei pentru activitatile sale oculte, macar sa munceasca sau sa-i puna sa munceasca serios pe aia de castiga banul din joaca cu puzzle, iar pe de alta, cu cat inventeaza mai mult cu atat creste riscul de a se demasca ca mitoman.
Referitor la Dvs, d-00-e Locotenent basist Vanturici,
Puteti avea si elicopter…
Se spune ca sarac e cel in nevoie iar bogat e cel ce nu are nevoie de nimic. Conform acestor spuse eu cred ca lacomul este vesnic sarac si ca, in ce ma priveste, sunt deja bogat pe langa dvs.
Falsa dvs. vaicareala la adresa „ratarii” si „nevoilor mele” este doar asa, cum e latratul javrelor cand se ridica luna peste maidan.
Bogatia mea nu e nici Toyota Land Cruiser V8, nici campul cu „eoliene” sau „fotovoltaice”, nici viloiul de la malul marii in fata caruia, in lecuta de baltoaca, se balaceste ratusca de riguare, nici Rollex-ul, nici… mai stiu eu ce?…
Nu D-00-e Locotenent Vanturici,
va spun dvs. (si spun la toata lumea): Detin un nestemat. E fiul meu si e nestemat nu numai pentru mine (cum ati fi tentat a crede, acreditand repede – in mitomania dvs – ipoteza unei posibile paranoia) dar si pentru mediile universitare occidentale. Stiu ca v-am dezvaluit unul din punctele mele sensibile si va veti folosi de el cu toata ordinaria ce caracterizeaza soldierii mercenari, asa cum v-ati folosit in tot acest timp de un articol postat pe blogul meu in care descriam un fapt menit a exemplifica un aspect general cu un fapt trait personal, relatia mea finala cu un fost angajator, o javra ordinara securista dovedita, data – cum se spune – „in petic”.
…Si…Gata! E ziua dvs mare in care ati mai aflat ceva despre Dora si prietenul sau, ïlustrul, marele sau micul, etc. si a.m.d. „necunoscut” in viata.
Ar mai fi ceva…: De fapt, cu asta am inceput.
Eu n-am nimic cu dvs, impotriva dvs,… ci doar cu CIP-ul implantat in dvs. si cu ce aveti setat in el. Daca scapati de el putem, in principiu, sa fim (asa cum asistentul dvs. Aspirantul 006,5 aiura la un momentdat) prieteni. De ce „Nu!”?
Doar ca, ca sa fiu sigur, ar trebui sa va operez eu si eu n-am mai facut astfel de operatii pana acum…
Rica, sa nu exageram!
Nu e chiar asa. Am avut si eu prilejul sa merg la tara si sa stii ca nu am vazut asa ceva: bufetului satului plin tot timpul. Asta e o legenda! Pentru ca, asa cum spune si Theodora, pensiile si, in general, veniturile nu sunt mari. Exista in mediul rural, la ora actuala, si oameni de afaceri care incearca sa faca ceva, dar acestia sunt putini. Or mai fi si cazuri ca cel descris de tine, dar sa nu generalizam!
Trebuie sa te tocmesti! Insa problema pregatirii fortei de munca din mediul rural e importanta! Aici sunt de acord cu tine. Chestiunea e alta! Trebuie investitii serioase in mediul urban! Spre exemplu, vrei sa ridici Vasluiul: in acest judet sunt trei orase importante: Vaslui, Barlad, Husi. Investitiile trebuie concentrate mai intai acolo, in mediul urban, unde si mana de lucru e mai calificata decat in mediul rural. In felul acesta ar veni si bani la judet, din taxe si impozite, prin care s-ar putea sustine si alte proiecte economice. Nu mai vorbesc de faptul ca s-ar crea si locuri de munca. Iar in agricultura ar trebui un sistem flexibil de creditare si asigurare impotriva calamitatilor naturale (seceta, inundatii, etc) si incurajata asocierea oamenilor in cooperative.
Ma gandeam azi la lucrul acesta: din cate stiu eu culturile de porumb, grau trebuie practicate pe suprafete mari de teren pentru ca sa fii rentabil. Iar in agricultura exista si fenomenul „faramitarii pamantului”. Daca nu exista asociatii agricole nu prea vad cum ar putea merge treaba…
Motane,
Poateca exagerez si poate ca generalizez. POATE, Sunt de acord ca exista si sate uitate de toti, dar sunt putine. Crede-ma, ca prin natura activitatii, merge pe cam si prin sate/comune, mai mult decat prin oras. Exista societati agricole, si acolo unde sunt, treaba merge. Nu merge asa cum ar fi normal, merge mai scartaind, dar merge. Insa nu discutam de cum merge agricultura ci de „bietii si sarmanii” locuitori de la sate, care n-au de niciunele. Nu le spun tarani, pentru ca taranii care isi muncesc pamantul si au grija de animalele din gospodaria lor, AIA AU!! Hai sa-ti dau un singur exemoplu si care NU ESTE SINGULAR, te asigur. Intr-un sat din Dobrogea, unde exista o asociatie agricola prospera, stiu doua familii. Amandoua familiile au pamantul in asociatia aia. Insa una din familii s-a si angajat in cadrul asociatiei, fiecare dupa ce stie sa faca. Ailalti, NU, ca deh, erau „apropitari de pamant” si au muncit destul pentru altii, acum sa munceasca altii ptr ei, asa ca se multumesc doar cu „uzufructul” ce le revine de pe terenul ala. Ei bine, aiamc are NU VOR SA MAI MUNCEASCA termina repede tot ce primesc, dupa care striga de zor ca vai ce amarati sunt ei, ca Guvernul nu le da decat o pensie mizera si etc etc. Dar au un jaf inmatriculat in BG, cu care mai fura cate ceva de pe ici-colo.
Si cam asta este regula peste tot „prin provincie” 😀 Imi spui ca nu este adevarat ca-s carciumile pline la sate. pai atunci cum de prospera carciumarii de pe acolo? Ca nu cred eu ca cu un toi si-un sprit din ziua nde duminica, de dupa slujba, isi umple ala buzunarul.
Motane, cine spune si crede ca taranul moare de foame, poate sa creada el, ca adevarul e altul.
Domnul ALM are dreptate cand spune ca problema este mult mai complexa acum de cand cu „DREPTURILE DE PROPRIETAR”. Pai ca sa se faca (pardon, refaca) sistemul de irigatii, de indiguire, este adevarat ca trebui facute „PE PAMANTUL CUIVA”. Ca si cu autostrazile. Si acelea trebuie sa TREACA PE PAMANTUL CUIVA. Cum facem? Aici onor parlamentarii nostri ar trebui sa faca ceva, in domeniul legislativ. Pai am ajuns intr-un punct in care NU SE POATE FACE NIMIC pentru ca nu ai cum din cauza unui X sau Y care ori nu vrea sa renunte la un petec de pamant, ori cere si pe ma’sa si pe tac’su. Si atunci ori stam cu autostrada, ori facem un ocol CE COSTA IN PLUS, ori nu putem sa facem canale de irigatii. Stiu si sunt de acord, DREPTUL DE PROPRIETATE E SFANT, dar cand ceri ceva, cand vrei ceva, trebuie sa mai si dai.
Rica, dar e foarte simplu: nu trebuie decat sa se respecte Constitutia: art. 44. Te citez:
vezi art. 44, al. 5,6 din Constitutie.
Si de ce nu le cere socoteala actualul Guvern? Cine sa le ceara socoteala? Cum? Cu bata in strada? Sunt de acord ca s-au facut investitii haotice, ca se fac in continuare, dar de ce nu au inceput cu asta? Nu ai bani la buget? Ai dovedit ca X sau Y a furat din banul statului, judeca-l, dar n-o lalaia pe zeci de ani, si daca l-ai dovedit, i-ai averea. Nu ma intereseaza de ce culoare politica este, ca-i d’ala sau d’alalalt. A furat, i-ai averea.
Ei, cand voi vedea ca se misca ceva pe directia asta, mai vorbim de terenuri in panta si piscine pe vale.
si unele plante au evoluat putin .isi fac loc catre soare.
@Theo
Pai de ce cer oamenii de afaceri sponsorizari?
Cer ca tampitii astia din ’90 si pana acum nu au stiut decat un singur lucru sa puna taxe sufocand mediul de afaceri cu taxe.
Micii inteprinzatori sunt cei mai sufocati de taxe.
Am auzit destul de multe chestii ca guvernul da si face dar pe niciunul sa se intrebe de unde are guvernul bani.Guvernele care au fost , mai sunt oamenii lor prin parlament, au permis defrisarile masive doar pentru a exporta busteni sa adune ceva la buget.(Sunt muntean si stiu ce spun)
Intr-o economie echilibrata nu se poate intampla asa ceva!
Ca o concluzie vezi destul de multe exemple in care in consiliu de administratie de la inteprinderiile au fost numiti politicieni si s-a dus dracului totul datorita menegementului defectuos.
Cine sufera ?Amarasteanul ala care ramane fara munca?Cine nu sufera si este fericit politicianul ala idiot care din vanitate la durut in fund de la pe care il minte o data la patru ani.
Ce fac cei din USL acum?Se cearta pe ciolan si baga taxe pe care le plateste un idiot ca mine si ca altul care reduce consumul si firmele se duc in faliment.Ce face atunci nea guvernica?Mai inventeaza o taxa.
Sa tot traiesti in Romania si sa faci si protectie sociala!
@dorian65
nu cer sponsorizari pentru afacerile lor … pentru activitati colaterale
Am inteles, dar firmele romanesti au o mie si una de probleme cauzate din cauza taxelor multe si a birocratiei exagerate.
@dorian65
Da, stiu asta … si legislatia care se modifica de cateva ori pe saptamana de inebunesti de cap
Nu, Dora
Firmele nu cer sponsorizari.
Firmele sponsorizeaza.
Spune-i asta Aspirantului 006,5, fiindca la scoala de imbarligatori, ii ia De la tapina si ii baga direct in linia I, pe langa vreun Locotenent care, saracul, isi are misiunea lui si trebuie sa mai aiba grja, sa invete si cate vreun Aspirant.
Deci:
Domnule Aspirant 006,5
Fundatii umanitare, culturale, s.a. pentru a strange fonduri cu destinatie sustinerii unor persoane si activitati conforme cu domeniul lor de activitate, apeland la „intins mana” pur si simplu sau in colaborare cu firme din Show-biz si telecomunicatii (inclusiv mijloacele de socializare din internet), organizeaza campanii de sponsorizare.
Normal, dupa aceasta fraza cred ca ar trebui sa ma opresc si sa va mai predau si maine, sa nu fie, totusi, prea mult deodata. Am sa va sfatuiesc insa fie sa cititi prima parte de tri ori azi si partea a doua de trei ori maine, fie totul de doua ori azi si totul de doua ori maine.
In partea a doua am sa va dezvalui ca pe acolo pe unde ne vrajiti dvs ca aveti servici, sponsorizarile sunt o practica curenta prin care unii, cu „eoliene” si Toiota Land Cruiser V8 la scara, incearca
fie sa-i multumeasca lui D-zeu findca, in mintea lui, Dumnezeu i-a fost complice,
fie sa Ii ceara iertarea postuma, pentru furaciunile ce l-au facut capabil sa bage mana si in buzunarul lui, nu numai al altuia,
fie numai asa, de-al dracului, sa se dea mare.
Zau, mai, Domnule Aspirant 006,5
De ce nu va lasati pagubas, fiindca e greu cu invatatul…
Vad ca si pe acolo pe unde ziceti ca v-ati plimbat (daca v-ati plimbat) n-ati inteles nimic si veniti pe aici sa spuneti basme in care lasati sa se inteleaga cum ca dvs ati fi personajul principal. O-ti fi, dar v-a iesit si dvs, cum ii iesea lui Pacala.
@Incognito
Va multumesc pentru ca imi reamintiti de lectiile de socialism.
Ce nu intelegeti este ca tocmai cu aceste reguli socialiste nu prea sunt eu de accord.
Socialismul inteles de unii, acum, este o mare si gugumana prostie.Inclin sa cred ca Ceausescu era mai capitalist si mai cinstit decat toti politicienii de rahat care au fost si sunt.
Ce nu intelegi este ca treburile acum nu mai merg si trebuiesc alte cai de a aduna plus valoare .Pa, cu traiul pe credit si cu sa dea guvernul sa faca guvernul.
Taxe mai mici posibilitati de acumulare al capitalului si apoi discutam.
Asa mi-ai spus dumneata cum liberalii au devenit partid de stanga dar era atunci un minim de plus valoare si credea Tariceanu ca economia va dudii.Uite ca s-a inselat cand a dat pensii parlamagarusilor si altor categori.
Liberalii daca nu schimba directia politica si liderul vor ajunge pe margine ca PNT.
Domnule Aspirant 006,5
Dvs. nu aveti cum sa intelegeti. Nu stiu ce si de unde va lipseste dar e clar ca nu sunteti capabil de asa ceva.
De ce insist a va raspunde? Pentru a va incita. In felul asta dvs aratati foarte bine, fara a mai ilustra eu, cine sunteti, de unde veniti si cu ce intentii.
Cat despre PNL, vedeti ca din grija pregnanta ce va domina, sa nu ramaneti dvs. „pregnant” (parca asa spun englezii) cu grija, fiindca am fi nevoiti a intra in conflict cu diversele asociatii de salvare a… tot felul… , fiind nevoiti sa inecam multele si maruntele griji ce s-ar naste din acest concubinaj.
Daca totusi s-ar intampla (dragostea e oarba – ca si indragostitii de altfel), v-as sfatui sa avortati.
Preferabil e insa sa rugati grija sa poarte tot timpul cat va domina, un prezervativ si sa tina cont de perioada dvs de fertilitate.
P.S. Stiu ca n-ati inteles nimic dar am comentat pentru cei ce inteleg.
@Incognito
Am inteles ca nu trebuie sa ma f..grija de PNL ca ei sunt pe val si o sa ma f..ei pe mine .
Nu ma sperii asa usor cu liberalii de stanga.Sunt buni si ei pentru a recrea imaginea PSD.
Mult noroc!
P.S.Fara a folosi un ton incisiv nu se poate domnule?
Ce va face sa scrieti pe un ton agrseiv ?Sunteti frustat de ceva?
@Incognito
Imi place sa va provoc.Va rog cititi acest articol:
http://politeia.org.ro/international/traiasca-republica-europena/9814/
@D-00 Aspirant 006,5
Da,da, d-00-e Aspirant! Dati-i inainte! Asa! Provocati-ma! Mie-mi convine!.
A propos!: D-00-ui Locotenent basit Vanturici i-am oferit dezlegarea unor anagragrame ce le folosesc, ceea ce cred ca ar fi fost mai mult cazul cu dvs., (pe d-nealui ajutandu-l mai mult pregatirea si intuitia sa nativa).
Mea culpa. (sa stiti ca nu v-am injurat; aproape ca m-am injurat pe mine…).
1) D-00-e, decodificat, inseamna Dom-nul-e.
Deci:
– D=dom
– 00=nul (in unele tari 00 se pune pe anumite usi, in loc de WC, dar – stati linistit – aici nu e cazul)
– e=e
2) Aspirant 006,5 este gradul si nivelul dvs de imbarligator.
007 ar fi nivelul maxim atins de James (James Bond).
Stradaniile dvs. pe acest blog, alaturi de Locotenentul basit Vanturici, arata „aspiratiile” dvs. catre James’s level & Vanturici’s graduation.
Din pacate, pentru nivel, mai mult de 006,6… v-am spus… e ceva care… „nu e!”.
Ce nelamuriri ati mai avea?…
@Incognito
Nu am nelamuriri ci nedumeriri!
Ramai in pace!
Numai Ponta poate da raspuns la prima intrebare privitor la Kovesi daca va intreba pe cineva din pedelebasisti ceva sau va ajuta ca acele dosare si sesizari sa zaca pana se asterne timpul , prescriptia si uitarea peste ele.
@A Lemnrau
da …. probabil ca se va intarzia pana la prescriere
Eu una nu am incredre in Kovesi
Dora
Tu incerci sa-l faci pe d-00 Locotenent de marinar Vanturici sa duca cafele calde, pantofi cu toc cui si ciocolatele sinistratilor, cu tancheta sa Toyota Land Cruiser V8, in locul d-nei Udrea?
Pai el nu e ministru nicaieri. Sau e?! El e imbarligator sef pe bloguri. El e pus ca, daca zice cineva Basescu sau Udrea, sa zica Ponta, sau Antonescu. Asa are el setat CIP-ul. De ce iti pierzi vremea?
…Sau te crezi atat de soft incat sa-i resetezi? Un delet ar fi de ajuns.
Eu iti urez sa reusesti daca asta e ambitia ta, dar nu e productiv…
De amorul artei, te-ai putea cala pe o cauza mai buna…
@incognito
😀
Am priceput ce inseamna turism rural.Adica se intorc taranii urbanizati inapoi la origini, doar sa le vada.
Orasele sunt pline de acesti stramutati deventi domni la oras.
Daca le scoti pantofii din picioare la cate unii numai tarana curge in schimb iti vorbeste cu o voce pitigaiata ca ,deh, este de la oras si trebuie sa fie in trend.
@dorian65
da, eu sunt prima generatie nascuta in Bucuresti si recunosc asta .. oricum tata s-a nascut la 20 km de Bucuresti …20 de km pana la km zero nu pana la linia de centura … este mult? … este taran sau bucurestean? 😀
@Theo
Nu stiu draga Theo ca Bucurestiul s-a extins.Nu stiu cand s-a nascut si daca mai traieste ii urez sanatate si tie viata lunga .
Nu stiu ce as face noapte cand totul merge bine la munca fara voi toti de aici din spatiul virtual.
Eu nu inteleg de ce am fost intrebat de catre tine?Eu vorbeam de unul care a plecat de la tara si i-a dat ceasca o cutie de chibrituri in oras numai ca-sa duca spre ,,culmi inalte marea industrializare”.
Aha tu vorbeai de sensul direct al turismului rural.
Dupa cum observi daca sunt serios sunt luat la misto.
De ce nu scri un articol documentat despre realitatile satului romanesc?
Despre satul cu primarele, care este,popa si altii .
Doriane, „sa traitzi”, 😀
Deci ai serviciu? Inseamna ca esti basist 100%, ce mai. Logic, nu vezi?
Si mai pune mana pe carte, sa inveti ce inseamna turism rural. Inseamna intoarcerea la origini, la „veceu” in fundu’ curtii, la grohaitu’ porcului pe fond de manele, si gainat pe gumari.
Ipocrizie inpinsa la extrem. Taranul fuge de la sat spre oras, ca-i place apa calda, „tronul” cu lantul de tras apa, si orasanul sa se duca „in natura”. Imi place natura, sa merg pe prin tara, dar seara vreau comfortul unui dus cald, al unei toalete la care sa traga apa si nu sa-mi miroasa „dansul” la nas. ca e trendy. Turism rural, cum le place unora sa spuna se face in Austria, de exemplu, unde „satele” lor sunt mai dezvoltate ca multe orase de la noi, au canalizare, apa curenta, strazi asfaltate, si de la geamul „casutei” tiroleze (care de fapt e vila sau mini-hotel in toata regula) vezi natura in toata splendoarea ei. Nu cum s-a tradus la noi, si-a facut romanul de la oras un viloi de n-are cu ce sa-l incalzeasca, cu haznaua langa casa, sa nu se infunde treava daca e prea lunga, cu drum de acces de prin evul mediu, cu ceva pietris daca esti norocos sau are „apropitaru’ pile la primarie” si unde iti ia bani seriosi, ca daca iti permiti deh. Pai daca e criza si „nu e de niciunele” cum de-ti permiti sa mergi „i concediu”? Ca in mod sigur, ca sa ai acces la „turism rural” ai nevoie de masina, :D. Dar cum la romani masina e un „must” 😀 tot saracul are macar una.
Da-mi place ca se explica pe intelesul „prostilor” cum „devine cazu’ cu turismu’ rural” 🙂
😀
@D-00-e Locotenent basist Vanturici
Cand va trimite cineva la origini, inseamna ca va face o oferta turistica?
pai cand s-a nascut tatal tau, 20 de km pana la Coltea erau multi. 😀
Deci nu era „BUCURESTEAN”, era „MEGIEȘ”
@Rica Venturiano
Ba nu … atunci zona apartinea de raionul Tudor Vladmirescu parca … raion care avea si o parte din Bucuresti
Ha ha ha, Theo, asta era dupa 1950, dupa noua organizare bolshevica. Pana la „reorganizare” se numea „comuna Dudesti-Cioplea, judetul Ilfov”, zona in care predominante erau gradinile de legume si zarzavat, datorate „bulgarilor” aciuiati aici din calea otomanilor. Daca e s-o luam asa, pe vreema lui Ilici cel Rosu ( 🙂 ) si cei cu 9-B- si cinci cifre dupoa erau tot Bucuresteni, pentru ca satele si comunele din jurul capitalei faceau parte din „BUCURESTI, CETORUL AGRICOL ILFOV”
Asta ca sa fim corecti, nu ca ar conta cu ceva. Nu locul unde te nasti te defineste, ci ceea ce faci dupa ce te-ai nascut.
Theo, in zilele noastre, orasul Bucuresti are limitele sale (ca oras) la o distanta cu putin peste 10km de la KM ZERO. Atunci, pe la ’50, 20km erau multi, nu gluma. E ca si cum ai spuen acum ca Adunatii-Copaceni este numele unui cartier din Bucuresti, cand de fapt este o comuna, zona rurala. Pai e cam la 20 de km de km zero, 😀
Deci nu era “BUCURESTEAN”, era “MEGIEȘ” Cu ce am gresit? Asa erau numiti cei din comunele si satele invecinate capitalei. Chiar n-am gresit cu nimic. N-am facut decat sa raspund la intrebarea ta, „este taran sau bucurestean?” Taran este acea persoană care locuiește în mediul rural, având ca ocupație principală agricultura și creșterea animalelor. ca in zilele noastre a devenit sinonim cu necioplit, mojic, badaran, este cu totul altceva, dar gresit dupa parerea mea. Eu consider taranul adevarat un om demn de respect, si pentru ceilalti am apelativul de „marlan”.
Casa familiei mele (din partea unui parinte) a fost pe strada Hameiului. Traversai Dambovita pe la fosta Pompierie, cum veneai dinspre fostul restaurant Budapesta, si prima strada pe dreapta era str Hameiului. Acum nici macar urma strazii nu mai este pe acolo..Iar celalat parinte a copilarit prin Caramidari.
Si amandoi parintii nu erau „prima generatie” in Bucuresti. Oare ma face asta „Bucurestean” indeajuns?
Ca fapt divers, nu ca ar conta. Doar ca ma doare sa vad Bucurestiul in halul in care a ajuns.
@ Aspirant 006,5
V-am mai spus: stati rau cu „priceputul”.
Trebuie insa sa recunosc ca la gratia batutului campilor, nu va intrece decat Toyota Locotenentului basist Vanturici. D:) pentru asta a fost facuta si achzitionata. Poate, daca va utilati si dvs….
E o golanca, isi arata chiloti la cei care o angajeaza ca sa aibe de munca.
Uite Theo,
La inceputul anilor 60, prin extinderea spre est si sud-est a capitalei, datorita industrializarii si a nevoiei de mana de lucru, comuna Dudesti-Cioplea, a fost rasa de pe fata pamantului, lasand loc noului cartier muncitoresc, BALTA ALBA.- TITAN
” Localizat în parte estică a Bucureştiului, acest cartier a fost constituit prin înglobarea fostei comune Dudeşti – Cioplea. Vechea comună era locuită de ţărani români împroprietăriţi ca urmare a reformei agrare a lui Alexandru Ioan Cuza, precum şi de ţărani bulgari colonizaţi aici după războiul ruso-turc din 1806 – 1812. Ţăranii bulgari colonizaţi în vechime, pe locul actualului cartier bucureştean Titan – Balta Albă erau numiţi „ţărani pavlicheni” sau „paulicieni” pentru că erau adepţi ai unei secte care îl venera pe Sfântul Pavel, considerat singurul apostol adevărat. Puţinii urmaşi ai acestor „ţărani pavlicheni” mai vând şi astăzi zarzavaturi prin pieţele din cartierul Titan-Balta Albă. Pot fi recunoscuţi relativ uşor, deoarece vorbesc între ei în bulgăreşte.”
Cred ca poti sa-ti raspunzi si singura. dar repet, NU CONTEAZA, decat in masura in care ne legam de „NOI BUCURESTENII”
Cum spunea cineva, singura legatura cu Bucurestiul a unora este un buletin obtinut dupa ’90.
Dora draga,
Da-i d-00-ui Locotenent Vanturici CNP-ul tau si iti va spune, nu ce-ai mancat aseara ci, si numarul inelelor tuturor celenteratelor ce au afanat, de-a lungul timpului, pamantul la radacina arborelui tau genealogic.
Ce? Te joci?… D-sul a invatat, n-a fost putoare ca… stii tu cine.
M-am gândit că e păcat să nu etalez şi aici o părere personală. Treaba asta cu digurile şi canalele de irigaţii nu este deloc simplă. Mai ales după „împroprietăririle” pe orice petec de pământ, eliberarea de autorizaţii de construcţie pe orice imaş şi a costurilor extrem de ridicate ale lucrărilor de îmbunătăţiri funciare. Cu telegondola e mai simplu. Comanzi un studiu de fezabilitate cu parandărăt 50%, îl aprobi şi încredinţezi construcţia unei firme de partid. Dacă e util sau nu, o să spună istoricii. Acum ne trebuie banii aşa că, vorba unei expresii din romanul „Puterea şi Adevărul”, acum construim sau murim!
Părerea mea, bazată pe cunoştinţele acumulate pe vremea când lucram la ISCH -> ISCIFGA -> ISPIFGA, este aceea că, înainte de a face diguri, trebuie luate două măsuri urgente: decolmatarea albiilor râurilor şi strămutarea gospodăriilor construite în zone statistic inundabile. Digurile din saci cu nisip sunt soluţii de urgemţă şi, oricâtă plăcere le-ar face jandarmilor şi pompierilor, nu trebuie să devină o soluţie permanentă.
Canale de irigaţii, care să facă parte dintr-un sistem de prevenire a inundaţiilor, tot după părerea mea, astăzi sunt imposibil de făcut. Se pot face numai atunci când există posibilitatea sistematizării suprafeţelor agricole şi stabilirea zonelor inundabile voit.
Domnule ALM, daca nu ma insala memoria, parca pe vremea cand era prim-ministru domnul Tariceanu, s-a pus problema mutarii unor case luate de ape, pe un teren mai inalt. Chiar imi aduc aminte ca s-au alocat si fonduri pentru repararea si construirea caselor sinistratilor de la acea vreme. Cati au vrut sa-si mute casa? Cati nu s-au folosit de ajutorul dat de stat ptr reconstructie si si-au facut casa IN ACELASI LOC?
Pai cand ii auzi acum ca „IAR MI-A LUAT APA AGONISEALA MEA DE-O VIATA, CA SI DATA TRECUTA, CA NU FACE GUVERNUL NIMIC” Pai cine este de vina ca tu, dupa o viitura, (nu mai spun ca dupa doua, trei), iti faci casa EXACT in acelasi loc unde esti constient ca iar o sa vina apa si o sa ti-o ia??
Ce ii mai ramane Guvernului, sa faca bine cu sila?
Cand aveti dreptate, aveti. Si chiar imi face placere sa „ne contrazicem” civilizat pe idei. Asta referitor la un comment de-al dvs.Putem fi antagonici in convingeri politice si sa dicutam civilizat, de asta sunt convins.
Pe această temă n-avem cum să „ne contrazicem”. Poate diferă unghiul în care privim problemele sinistraţilor. Vedeţi dvs, mulţi dintre noi venim cu nişte mentalităţi imprimate în perioada ante-decembristă. Ne-am pierdut spiritul de auto conservare, că avea partidu’ grijă de toate. Aveai un loc de muncă asigurat, primeai o garsonieră când erai flăcău şi câte o cameră pe măsură ce-ţi creştea familia. Nu toţi, dar mulţi. Până şi ţăranii cam pierduseră gustul muncii, că avea cine să strângă recoltele. Plus că puteau să pună traista în băţ şi bocancii în picioare şi să plece la „fabrică”. Acum, partid ioc, case ioc, fabrici nici atât, graniţele deschise. Doar mentalităţile s-au păstrat! Cum se zice prin popor, calul bătrân este greu să-l înveţi să meargă în buiestru …
Aici chiar subscriu 100%, nici vorba de contrazicere.
Si ati mai spus ceva (nu perfect, dar) adevarat,l
„Eu zic să mă opresc aici, că tot nu trec peste mentalităţi …”
Aici eu as adauga, sau corecta, cum considerati, ca degeaba scapam doar cativa de mentalitatile „pre-decembriste” si „trecem peste ele”, ca restul „e multi care nu trece, coane Iancule”. 😀
Eh, incet incet putem dicuta chiar si la o cafea, de ce nu, 😀
@Rica V
Vreau a va spune ca exista riscul ca extremistii sa ia puterea si daca o mai balacaresc guvernatii ca pana acum chiar electoratul lor o sa le dea la cap si sa faciliteze extremistii.
Ponta si-a dat seama de asta si de aceea a facut declaratia aceea la Antena 3(pentru mine latrina3).
Nu-l vedeti un prost pe Ponta !Ajutati-l ca asfel este de rau.
Daca cei ce au luat nu pot da banii inapoi trebuiesc sacrificati ca asfel bani ciuciu de la organismele internationale!
@Incognito
Domnule, ma bucur ca sunteti fericit.Va urez viata lunga la toata familia dumneavoastra!
Vedeti dumneavoastra ,fericirea este o notiune cam greu de definit.
Eu as fi foarte fericit cand in tara mea as vedea ca anumite chestii se vor schimba in bine.
In bine?!Pai vedeti dumneavoastra ca si binele asta este bine cam din ce parte il privesti.Ar fi cam mult de discutat pe linia asta.
Noi ne balacarim pe bloguri si discutam chestii marunte si nu dorim sa vedem radacina problemelor noastre.
Theodora,ca si mine, spunea ca legislatia tampita care se schimba.De ce se schimba?Ce impact are in economie chestia asta?
Un altul imi spunea cand ma plangeam de chestia sus mentionata,,ce ba gata cu planurile cincinale!”.Eu as prefera sa ramana CINCI ani neschimbat, in rau, tampenia aia de cod fiscal.
Toti vrem dar ce dam ca-sa cerem?Guvernul vrea bani si in schimb imi pune noi biruri deci asta imi da.Atunci de ce cere?Guvernele au creeat dezechilibre majore in economie prin a da ce nu are.Acumuleaza si apoi in limita a ce ai poti sa dai.
M-am referit ca trebuie sa gandim ca familia este ca si o tara cheltui cat ai si un imprumut este o investitie si orice imprumut trebuie si platit.
Am inteles ca sunt catalogat cu 0000 nu stiu cat dar va rog pe dumneavoastra sa explicati clar cum stau lucrurile privite din punctul dumneavoatra de vedere ca numai asa se poate deschide o discutie constructiva. Chestia aceea cu plansul de mila la adresa unora fara solutii de scoatere din impact a lor este o simpla gargara.Nu guvernul rezolva problema lor ci ei insusi guvernul trebuie sa dea legi bine gandite si valabile pe termen lung.Ceea ce nu s-a intamplat pana acum.
Mai sunt multe dar ce este mult strica.
Doriane.
Cui incerci tu sa-i explici? Nu te-ai lamurit ca individul nu discuta si nu dezbate idei, ci persoane? Pe el il intereseaza doar sa atace omul nu ideea.
@Rica
Toti avem calitati si defecte.
Importanta este proportia, nu? 😀
Domnule Aspirant 006,5
Prima mea intrebare ar fi cat ati avut la Limba Romana in scoala?
A doua ar fi cate clase ati facut? Cu greselile de gramatica si ortografie nu cred ca ati fi fost admis in vreun liceu decat pe acolo pe unde actualul dvs profesor de imbarligatorie ii pute.
Regret, in ciuda faptului ca as fi vrut sa dau un raspuns mai amplu interpelarii dvs. (nu pt. dvs. ci pentru cei ce urmaresc disputa noastra), faptul ca serviciul meu de maine dimineata nu este pe acest blog, ci undeva, intr-un loc in care economie nu inseamna manipulare si dezinformare la orice ora, ma impiedica sa ma lungesc la vorba.
Va promit insa sa revin.
@Incognito
Bun si eu sunt foarte obosit ca lucrez de noapte foarte mult.
Greseli gramaticale recunosc ca fac si mai mananc si ceva litere sau adaug din greseala altele.
Sunteti profesor de Limba Romana?
Eu din comentariile dumneavoastra nu am vazut decat atac la persoana si atat.Nimic care sa imi demostreze ca aveti ceva creator in comentariu.
Va rezumati doar la cateva definitii si atat.
Este foarte usor sa vanezi greselile altora dar este foarte greu sa veniti cu ceva novator.
Comentati despre masina dl.Venturiano dar nu indrazniti sa atrageti atentia despre masinile celor din parlament .Va este frica de ei?Sunteti beneficiarul unor servicii de’ale lor?
Sunteti prea multumit de activitatea lor?Eu cred ca sunteti egoist ca daca aveti dumneavoastra servici va doare pe undeva de altii.
Uitam sa va raspund am facut scoala cat pot sa ma semnez ca in rest am secretara care dactilografiaza.
Doriane, pana nu de mult, aceleasi remarci se faceau la adresa lui, ca ieseau in evidenta niste carente. Intre timp, individul a mai citit „niste almanahe” a mai dat „un serci pe goagal” si si-a mai adaugat niste cunostinte la vocabular.
Ce sa-i faci, atata poate, nu te-ai convins?
@Rica V
De ce ma provoci?Eu, nu-l mai provoc deloc!
O sa ma amuz putinel daca o sa vrea sa iti raspunda in stilul caracteristic.
,,Domnule Rica Venturica si locotentul tau Dorian 0000,65……….”Hahahihi
theo, ma cenzurezi? 😀
@Rica Venturiano
nu, nu ai nici un comentariu in spam
Domnule Dorian65, fericit poate este prea mult. Sunt optimist fiindcă iubesc oamenii şi-mi doresc să văd iar feţe zâmbitoare. Măcar cum erau prin anii 70′!
Oricât am acuza ceea ce s-a întâmplat până astăzi nu aduce nici măcar un firfiric în buzunare. Ştiu cum ar fi fost să fie bine, dar ce folos? Mai bine trag linie, văd ce posibilităţi sunt şi pornesc înainte. Mereu sunt oportunităţi, pe care nu le vedem pentru că privim înapoi, sau ne angajăm în păguboasa „luptă” politică.
Cu un mic amendament, pot spune că sunt de acord cu ce scrieţi dvs. Unde am o părere diferită? Spuneţi dvs „Acumuleaza si apoi in limita a ce ai poti sa dai”. Teoretic este corect dar practic lucrurile stau puţin diferit. Dacă ar fi vorba de utilaje, tragi heblul şi aştepţi vremurile mai bune. Dar când vorbim de oameni nu mai merge, cel puţin până nu devine operaţională criogenia.
Nevoia de bani a statului depăşeşte ceea ce poate colecta. Sigur că putem adopta „tehnica” băsistă şi să încăierăm categoriile sociale: privaţi contra bugetari, activi contra pensionari, sănătoşi contra bolnavi, bogaţi contra săraci. Dar aşa stagnăm! Stagnăm şi ne uităm la Guvern ca la Dumnezeu: dă-ne Doamne! Din păcate, în momentul de faţă ne aflăm într-o „fundătură” politico-economică. Am distrus ce era de distrus, am vândut ce era de vândut şi ne-am împrumutat peste puterea de a returna într-un timp rezonabil. Suntem în situaţia de a face noi împrumuturi pentru a „rostogoli” datoriile! Şi cheltuielile se adună fiindcă nevoile statului cresc de la an la an. Acum trebuie să scoatem MIG-urile din uz, dar trebuie să păstrăm capacitatea de a asigura poliţia aeriană. Trebuie să modernizăm tehnica de luptă (măcar inter-operabilitate), pentru a face faţă misiunilor NATO. Trebuie modernizate sistemul sanitar, învăţămăntul, asistenţa socială, poliţia, pompierii, jandarmeria etc. Multe echipamente au fost utilizate până la paragină şi nu mai pot fi cârpite. Bani, bani şi iar bani!
Pot fi reduse cheltuielile bugetare? Din punctul meu de vedere NU! Băsiştii au spus da! Au tăiat drepturi băneşti, au călcat în picioare legi ale proprietăţii, au închis spitale, şcoli, au lăsat să „zburde” evaziunea şi corupţia, au adâncit prăpastia între săraci şi bogaţi.
Cândva am spus în glumă că soluţia pentru scăderea impozitelor este privatizarea totală a serviciilor statului. Începând cu pompierii, poliţia, jandarmeria, asistenţa sanitară etc. Îţi ia foc casa, dai fuguţa la Pompierii srl, faci un contract de servicii şi vin să-ţi scape ce a mai rămas! Nu se poate, aşa că trebuie colectaţi mai mulţi bani de la populaţie. Taxe şi impozite! Nimănui nu-i place să fie stors dar, cu un pic de luciditare şi omenie, poţi înţelege. Sigur că este greu când vezi categorii de bugetari privilegiate. Este imoral din partea lor dar, chiar dacă parlamentarii (de exemplu) ar umbla în zdrenţe, câştigul la nivelul bugetului consolidat ar fi nesemnificativ.
Eu zic să mă opresc aici, că tot nu trec peste mentalităţi …
Domnule ALm, spuneti „Mai bine trag linie, văd ce posibilităţi sunt şi pornesc înainte. Mereu sunt oportunităţi, pe care nu le vedem pentru că privim înapoi, sau ne angajăm în păguboasa “luptă” politică.”
Perfect adevarat, numai ca pentru o afirmatie asemanatoare, pentru ca spuneam ca odata „trantit la pamant, cel mai bine e sa te ridic, te scuturi de praf si o iei de la capat” mi s-a replicat ca sunt „populisme”.
Asa este, cand ajungi jos si nu mai intrevezi nicio „lumita” nu este deloc nici constructiv, nici benefic si nici nu te salveaza acuzele, injuriile si blestemele. Cel mai bine este „sa te ridic, sa vezi ce optiuni ai, ce poti sa oferi, ca sa primesti ceva”. Cine are materie cenusie, o fructifica, cine are doar muschi, la fel, ii foloseste pe aceia, si merge mai departe.
Numai ca eu „sunt basist” si la mine nu se pune, 😀
Păi da, sunteţi băsist dar cafeaua nu are culoare politică! 😆 Nu ştiu ce s-a întâmplat dar aţi devenit mult, mult, mai puţin băsist. E bine şi putem discuta probleme importante, măcar pentru noi ca indivizi, lăsând invectivele şi analiza trecutului în sarcina analiştilor de meserie. Să vă mai devoalez un secret: nici la Antena 3 nu mă mai uit cu plăcere. De fapt am ales ca să urmăresc la televizor orice altceva decît „tolkşoaie” politice.
In altă ordine de idei, v-am dat o replică la tema anterioară.
@ALM
Nu am fost de accord cu chestiile acesta ,,basist”,uselist”.
De ce trebuie sa fim divizati in doua parti?De ce trebuie sa ne jignim intre noi?
Cine profita din toata tampenia asta?
Profita cel ce ne tine mintea ocupata cu tampenii. Nu noi cei din popor.
Aruncam vina unul asupra celuilat si acuzam pe altii ca ei si numai ei ne-au generat probleme dar nu dorim sa vedem si vina noastra in toata tevatura asta.
In acest mod incurajam extremismul prin dezbinarea oamenilor.
@ALM
Domnule ALM, pana acum „consemnul” a fost „TOTI O APA SI-UN PAMANT”. S-a schimbat „consemnul”. Imbarligatorii au prinit ordinul „Schimbati foaia!”: „RECONCILIERE”.
Gata! Lupta s-a terminat. Sa va spun eu cine cu cine e prieten acum? Nu-mi permit. Va respect prea mult.
Subscriu ca intodeauna, la treaba cu invectivele. Mereu le-am lasat „profesionistilor”. Sper sa nu va fac totusi un deserviciu, 😀
Eu sunt de acord cu iertarea, nu cu uitarea. Uitarea e mama repetitiei. A uita te face pasibil de aceleasi greseli ca cele din trecut.
Basisit n-am fost niciodata, decat in mintea unora, care au considerat ca a nu fi de acord cu ei in toate, te face automat basist. Iar faptul ca le condamn anumite devieri si greseli „colegilor mei liberalii” nu ma face nici mitoman si nici mai putin liberal, oricat ar insinua unii. 😀
Dar asta e doar „parerea mea”:)
Stimaţi prieteni ai blogului, nu trebuie să mă certaţi prea tare doar fiindcă folosesc un termen cu iz peiorativ. Acum, pentru mine „băsist” este echivalent cu „Gică contra”. Dar până anul trecut în decembrie însemna altceva. Fiindcă, vedeţi dvs, un om nu poate supune o naţiune dacă nu găseşte sprijin chiar în interiorul naţiunii. Pădurea nu poate fi tăiată până când nu se găsesc copacii care au crengi bune pentru cozile topoarelor!
Dacă pentru politicieni pot găsi motive plauzibile, fie ele imorale, pentru milioanele de cetăţeni care au pus ştampila pe grupul celor care-i împilau (sau cei care au refuzat să-şi exercite un drept constituţional) nu există nici o scuză! De asemenea, n-am considerat niciun guvern post decembrist ca fiind soluţia optimă pentru România. Am apreciat că guvernul X a fost mai bun, sau mai rău, decât Y. Din punctul meu de vedere, guvernele băsiste au atins apogeul răului, cu urmări care vor afecta încă două, trei generaţii. Raţionamentul meu este simplu: în ianuarie 1990 aveam toate condiţiile ca să creştem România şi, implicit nivelul de trai. Datoria externă fusese stinsă, creanţe de încasat cu duiumul, o economie funcţională, rezerve naturale suficiente pentru mulţi ani şi, deloc de neglijat, o emulaţie care putea fi folosită pentru integrarea ţării în economia de piaţă. Ce au făcut guvernele post decembriste (fără excepţie)? Au început cu punerea pe butuci a industriei (celebra ladă de fier vechi), „privatizarea” intreprinderilor funcţionale şi vânzarea pe „doi lei” a resurselor naturale. Sub ochii noştrii România a fost transformată într-o piaţă dependentă de importuri. Adică s-a pus în operă „Planul Valeev” reîncăzit şi asezonat cu noţiuni specifice capitalismului, esenţa fiind aceiaşi: transformarea României într-o colonie. Tot după părerea mea, astăzi suntem aproape în fundul prăpastiei. Aproape fiincă mai este loc de coborâre, n-am ajuns în situaţia Greciei sau a Ciprului. Nu mai este loc de „dreapta” sau „stânga”, toţi politicienii trebuie să renunţe la pseudo ideologii şi să pună „osul” la treabă. Pentru acest motiv am fost şi sunt alături (simbolic) de USL.
Ştiu că unele măsuri sunt greu de suportat dar mai ştiu că, atunci când vrei să sari peste un obstacol, trebuie să faci câţiva paşi înapoi. Aşa-i în sport şi tot aşa-i şi-n politică.
Deja am scris mult şi devin plictisitor. Poate găsiţi motive de reflecţie în rândurile de mai sus …
He he, vedeti ca usor usor imi dati dreptate, cand afirmati ca politicienii nostri trebuie sa renunte la pseudo-ideologii. Eu am tot spus-o, intr-un fel sau altul, si mi-am luat-o de la toti necunoscutii, 😀
Politicienii nostri sunt si „prosti” in felul lor. Pai ca sa ai de unde sa furi, nu era normal ca intai sa faci ceva ca sa dezvolti putin, si abia apoi sa bagi mana? 😀
In primul rand, la faza cu autostrazile. De ce n-au gandit-o ininte s-o faca? Nu era mai logic sa o faca privata? Da nene, ia construieste-ti tu autostrada si cum e gata, iti pui taxe pe ea. Eu ca stat iti iau taxele de rigoare pe venit si gata. Atunci, ala de facea autostrada, avea tot interesul s-o faca rapid, sa inceapa sa-si recupereze investitia.
Dar pentru unii e greu si sa gan dasca, ce sa le ceri s-o mai faca si logic. Pentru unii, politica inseamna doar sa-l balacaresca pe X sau Y, sa demonstreze ca sunt buni.
Vedeti, pana si faptul ca vorbiti civilizat cu mine, va face „de condamnat” in mintile unora si riscati sa fit dezavuat public, 😀
In mintile inguste, diferenta de opinii si convingeri se rezolva doar cu bata si cu flegme. Asta cu renuntarea la anumite mentalitati retrograde trebuie facuta la scara globala in Romania. Atata timp cat romanul gandeste la nivelul ideologiei de partid bolshevic, in care toti trebuie sa avem dupa nevoi si nu dupa cat „ne duce” o s-o ducem di rau in mai rau.
Si aveti destule exemple care sa-mi dea dreptate, trebuie doar ca fiecare sa deschida ochii si sa le vedeti detasat de subiectivism.
Doriane, de la 90 incoace i s-a dat romanului o „tema” la care sa se gandeasca, ca sa fie „ocupat”, sa nu aiba timp sa vada realitatea. De ce crezi tu ca s-a distrus invatamantul? Pai cine are nevoie de oameni „destepti” in fata buletinului de vot? Pai un om destept isi pune intrebari, nu inghite tot ca pelicanul.
Mai nou am auzit ca la ASE se va intra pe baza de examen de admitere, „pentru a putea face o triere”. Adica s-a ajuns la o saturatie de „pseudo-titrati” si acum se cauta oameni cu cap, 😀
E mult mai usor ca atunci cand n-ai argumente viabile sa-l injuri pe unul sau altul, nu crezi? Asa vad unii „combativitatea” prin violenta, fie ea si verbala.
@Rica V
Sunt foarte obosit si renunt a mai intra in discutii contradictorii .
Eu sunt de accord sa discut civilizat si constructiv pe teme care pot avea un efect pozitiv in viitorul apropiat sau indepartat.
Mai sunt multe de spus dar prefer doar sa va citesc pe toti care scrieti pe aici.
Prefer sa reanoiesc avertismentul existentei riscului instalarii extremismului daca nu deschidem ochii bine .
Doriane, „somnul ratiunii naste monstrii”. De aici se poate si trage concluzia ca lasand mitocanii si marlanii sa treaca in fata ratiunii si a educatiei, am ajuns unde am ajuns. „Cel mai destept cedeaza primul” s-a dovedit a fi in defavoarea progresului in cazul Romaniei. Degeaba acuzam si blamam noi clasa politica, daca nu cautam s-o cernem intai prin votul oamenilor cu cap. Prosti sunt multi in tara asta, dar nu mai multi ca cei destepti. Cand cei cu cap, bun-simt si educatie vor face pasul inante, abia atunci se va schimba ceva.
„Am obosit sa ma lupt cu prostii” trebuie sa dispara din vocabularul romanilor, ca de aceea am ajuns sa ne conduca prostii, ca nu le da nimeni peste mana.:-D
@Rica V
Da sunt de accord dar o mica pauza nu strica.
@ALM
Sunt de accord cu dumneavoastra dar am si mici obiectii.
Populatia nu poate fi stoarsa la infinit.
In spitale aspirina sa fie achizitionata cu pretul de la farmacie.
Bugetarii sunt oamenii care rotesc banii in sistem si cu cat sunt mai multi cu atat este mai rau.(aici intra si parlamentarii)
Echitate se vrea referitor la pensionari ala care a cotizat din sectorul productiv are o pensie de tot rahatul pe cand celalat .Pompieriii,armata,jandarmii,politia,educatie si sanatate sunt sectoare bugetate dar pot fi considerate productive au un rol bine determinat.
Justitia se poate autofinata ca tare te mai jupoaie de bani.
De unde taiem pai din numarul mare de parlamentari cu secretare ,soferi etc atasate de ei.Taiem din functionarasii multi din primarii ,consilii judetene si alte structuri.
Taiem banii care se dau ca ajutor la unii lenesi si ce-i prost ca-s multi.
Cine trebuie asistat social trebuie dar cine este si nu trebuie,pa la munca!
O sa ma intrebati ce vor face acei oameni dupa?TREBUIE sa se reorienteze.Cei ce raman TREBUIE sa respecte cetateanul ca la ii dalui salariul sa ii zboare din creier ideea ca el este platit de la stat ca pe stat il tinem noi cu bani,nu ca pana acum.
Suntem intr-o fundatura pentru ca nu s-a sau nu se doreste sa se restructureze institutiile statului.Bugetul tarii este o vaca de muls si cand nu mai sunt bani(multi bani sifonati)se ataca categoriile vulnerabile.
Hai sa privim asfel lucrurile si sa ne uitam pe bugetele anterioare si sa vedem cat papa fiecare in procente si apoi sa discutam.
Spunem ca suntem o tara saraca-NU suntem o tara saraca.
Suntem prost administrati si cine sufera din cauza asta?Noi cei ce ne miram si platim pentru bunastarea unora .
Iar daca nu taiem taxele macar sa reorientam banii acolo unde chiar sunt necesari.
Dar daca nu taiem din taxe si nu lasam stabila chestia aia de cod fiscal produsele romanesti vor avea un cost de productie ridicat si nu vor fi vandabile si restul ce decurge din asta se vede.
Ce se prefera pentru a avea profit, rulajul unei mari cantitati de marfa cu pret rezonabil sau rulajul unei cantitati mici de marfa cu pret ridicat?
Banii la buget vin de la cei ce ii fac statul are rolul de a creea legi simple si la obiect care sa faciliteze mediul de afaceri.
Domnule Dorian, nu mi-am propus să conving că sunt deţinătorul adevărului absolut şi nici să epuizez subiectele. Asta trebuie să facem pe blogurile de discuţii, să discutăm, să socializăm, să ne sprijinim dacă putem. Theodora ne „livrează” câte un subiect şi noi dezbatem. Eu învăţ de la dvs, poate şi dvs de la mine, ne fixăm mai bine problematica şi, împreună, creştem din punct de vedere politic.
@ALM
As dorii ca sa intalnesc mai multi oameni ca dumneavostra in spatiul virtual si ,poate,la o cafea.
Aveti dreptate, insa pentru unii blogul este o ocazie de a renunta la masca si de a-si „deborda” toate frustrarle asupra unuia sau altuia, doar pentru a-si exprima neputinta, 😀
Asa este, blogul, discutia in genral, fie si in contradictoriu, pe o tema ar trebui sa fie ceva constructiv, nu motiv de injuraturi „ca de n-ai basca” 😀
Spuneati ca nu detineti adevarul absolut. Dar cine il detine? Noi ca indivizi suntem partizani si partinitori. O dicutie pe marginea unei teme sau chiar in afara ei, ne poate arata niste greseli. A le accepta te face cumva mai slab, sau mai prost?
Eu chiar n-am glumit cand am spus ca „am curajul” (unii i-ar spune tupeu, :-D) sa stau „la o cafea” si sa „ne contrazicem”.
Promit ca nu „impusc” si nici „nu musc” pe nimeni 😀
Si mai promit ca las „tancheta” in garajul firmei si vin cu o masina de oras. 😀
O sa refac invitatia cand ma intorc in tara, 😀
DIN TIMP THEO! sa aiba unii cum sa-si faca planurile, :-D:-D:-D
@Theodora
Graba strică treaba! Am avut impresia că mesajul dlui Dorian65 este scris de dl Incognnito pentru mine. Deh, bătrâneţea! Am făcut o varză din adresa mesajului şi am căzut ca musca-n lapte! Mii de scuze …
@ALM
Si eu mai incurc … din partea de administrare nu este prea clar cui i se raspunde … trebuie sa intru din exterior si sa merg pe firul raspunsurilor
Se descurca ei ca sunt baieti mari 🙂
Midific eu numele 🙂
Draga Teo…poza pe care ai postat-o cu Elena Udrea face toate paralele ! 😉 Cum sa procedez pentru a o posta la mine pe ” spatiul de lucru ” al … PC-ului ? Sper ca n-are …” virusi ” 🙂 nu de alta dar este una sa ma balacareasca nevasta-mea si cu totul altceva sa arunc calculatorul la gunoi 🙂
@Marian
Clic dreapta pe poza … Save image As … selectezi unde vrei sa o salvezi … pe desktop sau in my documents … sau unde vrei tu si … Save
@Theo
Cinica mai esti! Vrei sa auzi la stirile de la ora cinci cine afost Marian?
@dorian65
Nu, Marian este un prieten al blogului … daca el vrea poza de ce sa nu o ia? … oricum virusi nu are 😀
@Theo
Stiu ca este un prieten al acestui blog dar vrea sa isi schimbe calculatorul si probabil ca cineva se opune.
Opozitia din parlamentul lui Marian este foarte puternica,poate!
@dorian65
Aha … si deci eu o sa fiu vinovata 😀
Sarut mana ! Multe multumiri ! Am si eu ce ce-mi delecta ochii ca altceva… 😉
😀
Lasand orice alte chestii la o prte, trebuie sa accepti ca arata bine, nu?
😀
@Marian
Pune poza pe descktop si apoi ……
Mai da’ ce rai sunteti, 😀 :). Ce aveti cu femeia, :-).
Da poza e tare. Chiar a facut furori pe la partenerii de pe aici, din Columbia. Si daca nici astia n-au dupa ce sa intoarca capul, 🙂
Ptr conformitate, si ca sa nu fiu iar acuzat de „prieteni” ca mint, o rog pe Theo sa-mi confirme ca sunt unde zic. Fara „rerouting”, he he he.”
Felicitari ptr „servici” unora. Poate asa fac rost de bani sa-si mai ia medicatia, 😀
@Rica Venturiano
da dar si eu pot sa criu maine din Tokio 😀
Am spus, „fara rerouting”. Crezi ca mint.? Care ar fi rostul?
In fine, e dreptul ta sa crezi ce vrei 😀
Si TU chiar poti vedea ca este vorba de un IP de la o retea 3G, pe nume Claro CHIAR din Columbia. Cam greu sa faci ce spui. Poate nu imposibil, dar cam greu, nu crezi?
A devenit o moda sa-ti acuzi interlocutorii pe care nu-i agreezi de minciuna? 😀