Sesiunea extraordinara a Parlamentului Romaniei – Teodor Baconschi demis – Liderii USL au cerut demisia lui Traian Basescu, demisia guvernului Boc si demisia tuturor parlamentarilor


Sunt roman si nu sunt de vanzare

Miting Bucuresti, 23 ianuarie 2012, Piata UniversitatiiProtestele anti Basescu continua – este a unsprezecea zi de proteste – Basescu si sleata lui de hoti, mincinosi si incapabili continua sa ii ignore pe manifestanti.

Parlamentul Romaniei s-a reunit astazi in sesiune extraordinara pentru a dezbate situatia politica, sociala si economica a tarii, ca urmare a presiunii puse asupra guvernului si coalitiei de la guvernare de manifestatiile de protest care au avut loc in ultimele zece zile in Piata Universitatii si in toata tara, manifestatii care continua si astazi.

Parlamentarii Opozitiei vor sa obtina demisia lui Basescu, demisia Guvernului Boc si organizarea de alegeri anticipate.

Emil Boc l-a demis pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ministrul jacuzzi, care detine recordul de neegalat de un vot la 5 secunde la Ambasada de la Paris, pentru afirmatiile jignitoare facute de acesta la adresa protestatarilor.

Eugen Nicolaescu (PNL): “Unii parlamentari vor sa se ascunda in Parlament de protestele de strada(…) Parlamentarii USL nu vor participa maine, si se vor duce in strada sa sarbatoreasca cu oamenii“.

Victor Ponta, presedinte PSD: “Fiecare membru al Parlamentului va decide unde va fi, daca va fi aici, daca va fi la Iasi, cum vom fi domnul Antonescu si cu mine, sau daca va fi in colegiul sau (…)Noi, cei de la USD, vom fi la manifestarile din fiecare oras, cei de la Putere vor fi unde considera ca e cel mai bine“.

Emil Boc prezinta situatia politica si economica actuala: “Suntem in mijlocul unei crize economice fara precedent dupa al Doilea Razboi Mondial, nimeni nu stie ce forme noi va adopta, nici cand se va incheia” si propune USL “pact de stabilitate economica si politica” pentru 2012, in conditiile in care urmeaza alegerile, si a spus ca asteapta in continuare de la Opozitie propuneri economice si responsabilitate.

Victor Ponta: “Nu pot decat sa fiu de acord cu decizia de revocare a ministrului Baconschi, dar este mult prea putin si mult prea tarziu. Oamenii asteapta solutii pentru problemele lor, nu pentru problemele de imagine ale PDL” Presedintele PSD a cerut un pact politic prin care toti parlamentarii sa demisioneze. Ponta declara ca toti senatorii si deputatii USL sunt gata sa demisioneze si cere acelasi lucru si parlamentarilor Puterii.

Crin Antonescu: oamenii din strada au revendicari foarte clare: “Jos Basescu! Jos Guvernul! Alegeri anticipate” si ei exprima ceea ce doresc milioane de oameni, iar Puterea trebuie sa isi spuna parerea cu privire la aceste revendicari foarte clare.

Vasile Blaga: “PDL a facut ceea ce a crezut de cuvinta pentru a mentine economia Romaniei. Nu noi, PDL, am adus criza in Romania, nici un om politic nu vrea sa faca rau propriului popor. S-au luat masuri dure, fara precedent, dar ele au fost corecte. Ne-am asumat cu buna stiinta pierderea voturilor“.

Crin Antonescu: “România are nevoie de soluţia radicală – alegeri anticipate pezidenţiale şi parlamentare în cel mai scurt timp. Nu e o chestiune de proceduri, ci de voinţă politică, de evaluare a situaţiei, căreia trebuie să-i daţi un răspuns. Deci, domnule prim-ministru, dincolo de bunele dumneavoastră intenţii, noi propunem această soluţie: vrem să ştim răspunsul dumneavoastră. Cei din stradă contează? Da sau nu? Facem sau nu alegeri anticipate?”

“Cu sau fără verdictul dumneavoastră, trebuie să se ştie limpede: noi, fără anticipate, împreună cu dumneavoastră nu vom mai fi niciodată. Cu strada, da

Jos Băsescu! înseamnă că vor un alt preşedinte. Jos Guvernul! înseamnă că vor un alt Guvern. Alegeri anticipate! înseamnă că vor alt Parlament. Aşa înţelegem noi!”,

Roberta Anastase:  “Noi am facut economie si nu politica”

Adrian Nastase: “USL a venit în Parlament cu speranţa că puterea va accepta anticipatele ca supapă la situaţia actuală şi la eventuala extindere a protestelor sociale. Nu cred că schimbarea ministrului de Externe este un răspuns pentru rezolvarea unei crize atât de ample

Cum putem sa ne obtinem credibilitate in exterior in momentul in care facem acest tip de demitere a ministrului de Externe? Putem sa discutam despre masuri radicare, putem sa dam diverse semnale dar ceea ce  de fapt trebuie sa oferim celor care ne urmaresc acum sunt gesturi de responsabilitate  si va invit sa reflectam la ceea ce avem de facut”

“Eu nu cred ca domnul prim-ministru a inteles solicitarea noastra. Noi am cerut demiterea ministrului de Interne, nu a ministrului de Externe, pentru ceea ce s-a intamplat in Piata Universitatii. Poate nu am explicat destul de clar acest lucru. Dar nu cred ca schimbarea ministrului de Externe este raspunsul adecvat pentru o criza politica atat de ampla”

“Ceea ce am inteles din partea lui Crin Antonescu si mi s-a parut corect a fost: nu putem influenta, acum, o demisie din partea presedintelui Basescu. Putem, in schimb, sa discutam despre celelalte chestiuni. In primul rand, in legatura cu ceea ce inseamna o criza profunda: nu este vorba doar de o criza economica in Europa, ci de una sociala si politica in Romania, altfel nu am fi aici. O criza de aceasta natura are nevoie de solutii. In mod evident, solutii politice”

“Eu cred, in continuare, ca problema esentiala in aceasta intalnire era si este pana la sfarsitul ei ca domnul prim-ministru sa spuna daca exista sau nu o problema reala. Daca nu exista, atunci mergem linistiti inapoi si vedem ce se intampla in strada. Daca este o problema serioasa, atunci este nevoie de un raspuns responsabil, nu unul care va fi luat in derizoriu de cei care sunt in strada, schimbarea ministrului de Externe, pentru ca a vorbit urat si pentru ca a tras teapa la Bruxelles azi si a fost demis cand discuta intrarea noastra in spatiul Schengen”

Elena Udrea: “Oamenii ne-au trimis in Parlament nu pentru a injura toata ziua Cabinetul, presedintele, nu pentru a parasi sala cand se dezbat legi importante, ci pentru a ii reprezenta responsabil