Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

1 decembrie 2022

Sunt vinovati romanii de criza din zona euro?


De ce o Romanie saraca trebuie sa participe la salvarea tarilor bogate din Europa de vest?

Nu sunt romanii destul de chinuiti?

Sunt vinovati romanii de criza din zona euro?

Nivelul de trai din Europa de Est este  cu mult mai mic decat cel din  tarile din vestul Europei.

Cine vrea ca Romania sa se transforme Romania intr-o colonie saraca a tarilor bogate din vestul Europei?

Basescu  nu este de fapt interesat de Acordul de guvernanta fiscala. Asa cum s-a folosit si de criza, acum se foloseste de acest acord pentru a impune modificarea Constitutiei.

Romania si celelalte cinci state non-euro care au hotarat sa ia parte la acest acord trebuie sa contribuie cu 50 de miliarde de euro la fondul suplimentar pentru FMI. Dar statele care sunt într-un acord cu FMI nu trebuie să contribuie.

România nu ar fi incapabilă să participe” la această contribuţie. “Avem soluţii, nu suntem o ţară neputincioasă, care nu ar putea să reacţioneze la salvarea unei situaţii“, spune Basescu

De unde bani?

Da Basescu din averea lui?

Adrian Nastase prim-ministru in perioada 2000-2004:

“Acordul de guvernanta fiscala limitează drastic dreptul Guvernului şi al Parlamentului de a fixa obiective, de a genera proiecte de dezvoltare, de a avea priorităţi. Din multe puncte de vedere, politicile bugetare vor deveni un fel de suddo­ku. Un joc în care tot ce trebuie să faci e să obţii cifrele dorite şi dictate, completând căsuţele goale. Această decizie vine într-un moment în care România e mai slăbită că oricând. Facem un soi de vaccin periculos unui organism lipsit de anticorpi. Spaţiul geografic al noului acord tinde să devină un soi de commonwealth, o construcţie post-colonială, adecvată aproape exclusiv unui grup restrâns de cetăţeni dintr-un grup restrâns de state. Ea favorizează sărăcia unor grupuri sociale tot mai largi. Favorizează şi continuarea exodului celor tineri şi pregătiţi. Sigur, ca să fim sinceri, suntem şi noi de vină. În toată perioada de apartenenţă la UE, după 2007, nu am reuşit să atragem decât 3% din fondurile pe care le aveam la dispoziţie, de pildă.”

Calin Popescu Tăriceanu, prim-ministru între 2004-2007  a declarat ca obligarea României la un deficit structural de 0,5% inseamna condamnarea la subdezvoltare.

“Pentru România, a o obliga la un deficit structural de 0,5%, este în mod simplu spus că vom condamna România să rămână o ţară subdezvoltată”

“Dacă vreţi să înţelegeţi acest lucru simplu, bine, dacă nu, nu aveţi decât să mergeţi înainte cu aceste prostii, care sunt aplicabile, la nivel european, ţărilor din zona Euro care au datorii publice care pleacă de la 60 până la 120% din PIB. Pentru România, înseamnă a tăia orice posibilitate de dezvoltare, orice posibilitate de reducere a decalajelor care ne separă de ţările din Europa centrală

“Traian Basescu ar trebui sa puna mana pe o carte, un manual de istorie economica, pentru a vedea cum au crescut Germania, Franta, Marea Britanie sau SUA in ultimii 30 de ani. Deficitul structural de 0.5% impune o foarte severa cura de slabire. Pentru economii puternice, poate fi utila. Pentru o economie subnutrita, ca a Romaniei, o asemenea cura ar fi o sinucidere in acest moment. Sunt absolut de acord ca Romania trebuie sa-si asume angajamentele convenite la nivel european, dar, pentru a asigura supravietuirea si dezvoltarea propriei economii, trebuie sa o faca in ritmul sau. Daca nu vom proceda asa, vom ramane pentru totdeauna periferia saraca a Europei, o simpla piata de desfacere pentru produsele straine, cetateni de rangul doi, umiliti, discriminati, foarte greu tolerati de partenerii nostri europeni“, scrie Dan Voiculescu pe blogul sau

Va invit sa cititi si aici:

Boala – Vania

De rerum naturae: 14.12.2011 Cum a ajuns euro sa se “prabusasca”! – George Valah

Stiri scurte: 14.12.2011 – George Valah

V-am prins, vrăjitoarelor! – Teo Negura

LANSAREA FPAM, ASTAZI, 19:00, LA OTV – Vlad

De dragul nu ştiu a ce , “Realtatea Web” transmite ştiri neprofesional – Popa Teapa

Turta babii Florica – Nea Costache

STEAUA……Vine, vine primavara – Plano 10

promite-ti – Rokssana

Dexign: concept aniversar, calendar de birou și agendă 2012, pentru Tetarom – Mirela Pete

fără număr … – Mesterul Manole

Ghiţa – Matilda

Chiombu’ L-a “Lestat” Pe “Care Este” – Marcus

Un gând de iarnă – Luna patrata

59 de principii ale profesorului de succes (44) – innerspacejournal

Uneori universul face misto – Daniel Urda

topul celor mai frumoase cîntece de Crăciun – etapa I (4) – Coltu’ de muzica

JOS LABELE DE PE AURUL ROMÂNIEI!!!MARŞ AFARĂ JAVRE ORDINARE!!- BMarinescu

Daca el nu se consulta inseamna ca trebuie consultat. De un psihiatru – Basarica

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “Sunt vinovati romanii de criza din zona euro?”

 1. 15 decembrie 2011 at 16:39

  Nu, nu suntem vinovaţi ptr. criza euro. Suntem în schimb vinovaţi ptr. că acceptăm să ne facă marinelul “hara-kiri” ! Al dracului de vinovaţi suntem cu toţii ptr. asta. Stăm ca proştii şi ne uităm şi eventual protestăm pe aici, pe bloguri, pe internet, etc., cum se pregătesc ăştia încet aşa, lejer, fără dureri de cap, să fraudeze alegerile şi să rămână la putere împotriva voinţei populare. Eventual 150 de televiziuni, stau cu microfoanele la pândă, o trage doamna Udrea vreun “vânt frumos mirositor”, tocmai bun de dat “news alert” ! Sau Funeriu o scoate pe nări o “analfabetă personală” la concurenţă cu “tuta tatii”.
  Ptr. asta, suntem vinovaţi TOŢI.

 2. 15 decembrie 2011 at 18:53

  Parlamentul României a votat, joi, bugetul de stat pe 2012. Proiectul a fost adoptat cu 239 de voturi „pentru“ şi 168 „împotrivă“.
  La vot au participat şi parlamentarii opoziţiei, care au boicotat şedinţa plenului pentru asumarea răspunderii Guvernului.
  http://www.antena3.ro/economic/biz-news/bugetul-de-stat-pe-2012-a-fost-votat-de-parlament-147992.html
  Au tăiat de peste tot DAR PESTE 5 MILIOANE S-AU APROBAT SĂ FIE ARUNCATE ŞI ÎN 2012 ca “Transferuri pentru paza şi întreţinerea combinatului minier Krivoi Rog Ucraina” !!!!! INCREDIBIL!!!!!
  OPOZIŢIA NU A CATADICSIT SĂ FACĂ NICI MĂCAR O INTERPELARE MINISTRULUI ARITON PENTRU A AFLA DE CE SE RISIPESC APROAPE 2 MILIOANE DE DOLARI ANUAL CU ACEASTĂ GAURĂ NEAGRĂ CARE A ÎNGHIŢIT PESTE 1 MILIARD DE DOLARI !!!!! Concluzia: OPOZIŢIA ESTE PE MÂNĂ CU PUTEREA ŞI ARE ACELEAŞI INTERESE OBSCURE DE A MENŢINE FILIALELE ROMÂNEŞTI ÎN UCRAINA !!!
  CE ASCUND TOŢI ÎN SPATELE ACESTUI PARAVAN???
  CE AFACERI MURDARE SE ÎNVÂRT SUB ACOPERIREA CIM Krivoi Rog Ucraina ???
  Ponta,Antonescu,Constantin,cum aveţi grijă să nu risipească puterea banul public???
  Ce faceţi voi în Parlamentul României???
  Sau veţi face totul “DIN PRIMA ZI DE GUVERNARE USL” ???
  Şi vreţi,ba sunteţi şi convinşi,să câştigaţi alegerile !!!
  Nu simţiţi că aţi cam început să pierdeţi din credibilitate???

  • 15 decembrie 2011 at 19:00

   @bmarinescu41
   Sunt in minoritate

   • 15 decembrie 2011 at 20:04

    Iar iei doar bucăţica ce-i salvează!!!DAR la lipsa măcar a unei interpelări a lui Ariton şi Ialomiţianu ce scuză le mai găseşti???
    Ce părere ai de afirmaţiile mele că au aceleaşi interese obscure cu puterea în menţinerea antreprenorului român în Ucraina???
    Toţi senatorii şi deputaţii USL au primit TOATE SESIZĂRILE MELE adresate SGG,MECMA,ANAF,MFP!!!Şi ce dacă!!!Lasă-l pe nebun să latre că noi ne vedem de interesul nostru că e aducător de caşcaval gras!!!Ponta a primit personal un MEMORIU cu o parte din jaful combinatului,acum un an şi ceva!!!
    Am scris pe blog despre asta şi l-am somat să ia atitudine prin arma legală – interpelarea parlamentară!!!Rezultatul=ZERO BARAT!!!
    Ce părere ai de toate cele de mai sus???Sunt îndreptăţit 100% să fac afirmaţiile pe care le-am făcut în comentariul anterior???
    Îmi dai dreptate???

 3. 15 decembrie 2011 at 20:20

  Am ajuta si noi… Dar eu ma intreb: de unde bani…? Basescu a mai zis ca daca va fi nevoie, Romania ar putea sa contribuie cu 2 miliarde de euro… Dar iarasi stau si ma intreb: de ce, cu acesti 2 miliarde de euro, daca ii avem (pentru ca daca ii dam trebuie, mai intai, sa-i avem) nu se maresc, spre exemplu, pensiile la noi in tara? Adica Romania nu e o tara neputincioasa pentru ca ii poate ajuta pe altii, dar nu poate sa-si ajute proprii cetateni! Lucrul asta mi se pare… uluitor, sfidator la adresa cetatenilor acestei tari. Sincer o spun!

  • 15 decembrie 2011 at 20:37

   @Motanul Incaltat
   Vezi ca putem sa fim de aceeasi parere?! 🙂

   • 15 decembrie 2011 at 20:47

    Dar este si o problema practica, daca se poate spune asa. Ca bani nu prea avem. Basescu vrea sa faca un fel de Acord stand-by cu noi, cu Banca Nationala, pentru 2 miliarde de euro… Noi nu avem bani, de abia ne putem tine noi. Este logic faptul ca si alte state s-au opus. Si apoi de unde a scos el cifra asta de 2 miliarde. pentru ca sunt sase state care sunt membre ale UE si nu sunt membre ale Zonei Euro. Deci ar veni, in mod egal, in jur de 10 miliarde!! Noi n-avem bani dar ne cam jucam (deocamdata doar verbal) cu miliardele… Asta in conditiile in care atragem doar 3% din Fondurile Europene!! Asa ca nu mi-e deloc foarte clar de unde acesti bani…

    • 15 decembrie 2011 at 21:13

     @Motanul Incaltat
     Sa dea el, cu familia lui si cu prietenii lui miliaredele alea … da, 3% din fondurile europene … inadmisibil

    • 15 decembrie 2011 at 23:01

     In fine, inca se discuta… Insa nu e bine sa ne inhamam la lucruri pe care nu ni le putem (inca) permite. Aderarea la acest Acord fiscal implica riscuri care ar trebui foarte bine analizate. Mai ales ca prevede si sanctiuni in cazul in care o tara nu-l respecta.

     • 16 decembrie 2011 at 0:10

      @Motanul Incaltat
      Corect! … trebuie foarte bine analizat … dar daca basescu o sa insiste (si nu vad motivul pentru care nu o sa o faca) o sa treaca legea cu 50+1% din voturi … pe care le are … si noi o sa analizam degeaba

    • 16 decembrie 2011 at 0:48

     Dar stii care e treaba? El o sa insiste, numai ca, dupa cat pot sa constat, nimeni nu-si pune problema daca, in cazul Romaniei, un deficit structural de 0,5% si un deficit bugetar mai mic de 3% , deci daca astfel de tinte sunt si sustenabile macar pe termen mediu. Ca daca nu sunt, viitorul guvern, si ar putea fi un guvern USL, va trebui sa mareasca deficitul ceea ce va conduce la sanctiuni, daca vom intra in Acordul fiscal. Problema e ca astfel de deficite sa poata fi si sustenabile. Or, limita a fost de 1,2% si pe structural de 1,3%, asta pe perioada 1995-2011. Deci statistic vorbind! Nastase a redus deficitul la 1,2% si a pierdut alegerile in 2004! Deficitul structural nu a putut sa-l mentina la 1,3%, crescand in 2004 la 2,3%. Ulterior acest deficit nu a mai putut fi sustinut si el a crescut. In 2007, spre exemplu, aveam un deficit de 2,6% si pe structural de 5,1%!! Deci riscurile sunt destul de mari…

 4. Ileana
  15 decembrie 2011 at 20:57

  Ai vazut?
  Doar un puseu.
  Cu varsta se accentueaza bazdacurile.

 5. Ileana
  15 decembrie 2011 at 21:52

  Multi au spus ca a fost rasista.
  Da ia uite ce calda imagine: ca o mamica alaturi de copil in drum spre plaja.
  http://www.lucadelbaldo.com/art/work/nuba/leni-riefenstahl.html

 6. ALM
  15 decembrie 2011 at 22:56

  Citesc, citesc şi nu înţeleg! Până la urmă ce ne dorim? Clasa politică nu este formată din heruvimi sau nou născuţi, fară pată şi fără prihană! Până când românii vor învăţa ce este altruismul şi-l vor aplica şi în politică, vom fi nevoiţi să alegem răul cel mai mic. Astăzi, oricât am căuta limanul, precum marinarii lui Columb, la orizont nu văd decât USL-ul! Au pete? Au, că doar sunt români, ca noi toţi. Dar, după părerea mea, petele lor pălesc faţă de jegul generalizat care acoperă regimul instalat la butoanele Puterii.

  În ultima perioadă scriu tot mai greu. Nu înţeleg ce vor ceilalţi şi nu-mi pot stabili tematica. Totul îmi pare o “zumzăială” fără un scop anume. Pentru mine, o problemă devine rezolvabilă atunci când ipoteza este clară şi bine definită. Şi acum, ipoteza este o întrebare: vrem să trăim altfel? Vrem să ieşim din mlaştina portocalie şi să alungăm ielele care o populează? Dacă da, atunci să lăsăm oamenii şi să privim programele! Povestea drobului de sare a fost o parabolă …

 7. 16 decembrie 2011 at 0:23

  Intervenţia mea nu se vrea ofensivă, ci sfătuitoare.
  Este foarte simplu şi la îndemâna oricui să „arate cu degetul” pe unul sau pe altul dintre politicienii zilei, în funcţie de propriile „simpati”, mai ales că nu lipsesc „ocaziile” ( a se citi „capodopere de prostie”)
  Eu vreau să vă atrag atenţia că în curând, toţi vor fi „pe banca acuzării”, indiferent că sunt de stânga, centru, sau dreapta, deoarece nu au fost capabili să guverneze ţara şi au reuşit „performanţa” de a face în 22 de ani, mult mai mult rău Naţiei, decât a făcut „împuşcatul&co” !!!
  În această eventualitate, toate postările pe teme „accesibile” se vor pierde în anonimatul „ideilor sterile”.
  Desigur este mult mai greu de înţeles dacă se vorbeşte despre : Dezvoltare Sustenabilă, Zeitgeist Movement, Downshifting, Economia Etică, Open Source, Resurse Epuizabile, etc., deoarece „se cere” o prospectare a unor „subiecte tabu” pentru Media Oficială şi Oficioasă. Este deci probabil să se asiste la o „scădere a ratingului”, deoarece puţini vor fi aceia dispuşi „să facă un efort intelectual” şi să … CITEASCĂ ALTCEVA DECÂT I SE „BAGĂ PE GÂT” !
  Atenţie să nu „vorbiţi” de „chestii” ce mâine nu vor aminti decât despre nişte… delincvenţi ignoranţi şi periculoşi pentru Neam, indiferent de „culoarea politică” !? Nu de alta, dar sunt toţi „o apă ş-un pâmănt” !
  Ca să revin la topic, vă pot sugera că Băsescu nu face ce vrea el, ci ceea ce i se spune să facă… şi acelaşi lucru l-ar face indiferent cine ar fi în locul lui. Dacă vreţi să „vă luaţi de cineva”, luaţi-vă de … SISTEM ! … restul este … pierdere de timp ! … ba chiar poate fi interpretat ca o diversiune „dictată” de acelaşi… SISTEM !!!

  • 16 decembrie 2011 at 0:34

   @giovanniilromenoŢeavă Gheorghe
   Site-ul tau este ok … si eu citesc dacia.org … dar … cu regret iti spun … nu sunt de acord cu incercarea ta de al scoate nevinovat pe basescu …. nu face greseala sa ne subestimezi … toti cei care scriem aici suntem capabili sa discutam si despre subiectele pe care le-ai enumerat …. tu esti capabil sa iti faci un blog politic? …. ai rezista gandului ca esti monitorizat?… ca ti se asculta telefonul? … ca poate esti urmarit pe strada? … ca ti se citeste e-mailul?
   Saracul basescu! … cum nu poate sa faca el altceva … cum vrea el sa faca ceva in binele poporului si nu in binele lui si a celor din jurul lui … si cum il impiedica sistemul … vai vai … imi dau lacrimile de mila lui … eu fac eforturi inimaginabile sa supravietuiescpoti sa intelegi asta???? …. si hotii, mincinosii si incapabilii din jurul lui se imboagtesc …. handicapata aia mica este europarlamentar … ca este fata lui ceausescu pardon basescu … eu mor de foame … udrea is cumpara gentute si pantofiori … si isi ingroasa conturile din banca …. eu nu pot sa il duc pe tata la tratament …. el inchide spitale … eu nu am bani de operatie de hernie de disc … nu stiu ce ai inteles … asa ca iti spun direct …. cand mai treci pe aici incearca sa nu ma mai enervezi ….daca i vrut sa iti faci reclama blogului tau este ok … altfel la politica draga domnule mai bine nu te mai bagi …. nu ai habar cat de greu o duc unii romani din tara …. si vreau sa te mai informez ceva …. pe mine nu ma plateste nimeni sa scriu ce scriu … eu scriu din disperare

   • 16 decembrie 2011 at 0:48

    Theo,nu este vorba de sistemul din România,este vorba de SISTEM!!!
    Citeşte (sau reciteşte) “confesiunile unui asasin economic-John Perkins” şi ai să înţelegi ce este SISTEMUL!!!
    http://bmarinescu41.wordpress.com/2011/05/11/romania-in-capcana-asasinilor-economici/

    • 16 decembrie 2011 at 0:50

     @bmarinescu41
     Da, Bogdan … m-am gandit si la asta … si eu ce ar trebuie s ainteleg ca SISTEMUl il obliga pe el sa se imbogateasca? … Ca SISTEMUL il obliga pe el sa ii lase pe cei din jurul lui sa fure, sa minta si sa faca idiotenii? … de ce nu renunta nici unul la salariu … asa cum a facut prim-ministru italian? … nu au bani din ce sa traiasca? …. nu, ei vor sa se imbogateasca continuu ….. si cand noi ajungem la disperare …. cum zicea ala, ca el nu se da jos din pat pentru ….. ? pai se poate … mie mi se pare ca domnul Gheorghe ar vrea ca nici unul dintre noi sa nu mai scriem nimic … sa il lasam in pace pe basescu si pe sleata lui si sa scriem toti despre daci si resurse epuizabile …. nu se poate asa ceva …. cineva trebuie sa mai si urle la astia

  • ALM
   16 decembrie 2011 at 8:22

   Dragă domnule Ţeavă,

   Abia am scris că nu înţeleg ce vrem, şi aţi venit dvs ca să mă năuciţi definitiv. Sistemul nu este Soarta sau Karma! Sistemul înseamnă o Constituţie şi Legile care izvoresc din ea, adaptate, în cazul nostru, la cerinţele Uniunii Europene. Sigur că Sistemul nu este convenabil întotdeauna, dar, din acelaşi Sistem fac parte şi ţări ca Polonia, Ungaria, Bulgaria, unde dezastrul nu este de amploarea celui de la noi, unde democraţia nu este în pericol.

   Am rămas contrariat când am citit postarea dvs, fiindcă tot ce aţi scris se rezumă la o contradicţie:
   “Eu vreau să vă atrag atenţia că în curând, toţi vor fi „pe banca acuzării”, indiferent că sunt de stânga, centru, sau dreapta …”, “vă pot sugera că Băsescu nu face ce vrea el, ci ceea ce i se spune să facă… şi acelaşi lucru l-ar face indiferent cine ar fi în locul lui”!? Păi, dacă Băsescu & Co au făcut şi fac ceea ce trebuie, îndeplinesc cerinţele Sistemului, pentru ce să ajungă “pe banca acuzării”? Cine să-i trimită “pe banca acuzării”, dacă succesorii la Putere vor fi obligaţi să-i continue “opera”? Personal, n-am înţeles ce vreţi să ne comunicaţi!

   Indiferent cât de crud ar fi Sistemul, nu cred că scopul lui este eutanasierea în masă a populaţiilor. Nu cred că Sistemul nominalizează acţiuni ca închiderea spitalelor, restrângerea accesului la medicamente, la cultură, la un loc de muncă şi un trai decent. Nu cred, din simplul motiv că ar fi contraproductiv pentru Sistem! Dar, să presupunem că Sistemul şi-ar dori depopularea României. Ar fi un examen pentru noi: dacă suntem un Popor, atunci nu va reuşi, dacă suntem doar o populaţie eterogenă, atunci orice este posibil! Eu sper ca suntem încă un Popor, că înţelegem de unde izvorăşte răul şi că vom IMPUNE schimbarea!

 8. 16 decembrie 2011 at 9:21

  Theodora, de acord cu tine. O singură remarcă: Romania nu se transformă în colonie, ea este colonie deja.

 9. 16 decembrie 2011 at 11:42
 10. 16 decembrie 2011 at 12:25

  Ideea cu NU! aparţine lui Cornel Nistorescu!Acesta încheie articolul cu 2 fraze de excepţie:
  “Şi dacă nici una nu prinde, atunci avem o altă problemă.
  Ar fi semnul că avem nevoie de altă Opoziţie!”
  Articolul complet:
  http://www.cotidianul.ro/nu-disperati-mai-exista-sanse-167086/

 11. Marian din...Berceni
  16 decembrie 2011 at 14:22

  Ca s-a dus javra de Basescu la Bruxeles…fara a fi fost mandata de nimeni asa,” cu de la sine voie , aiurea si obraznic” {ca sa citez din Arghezi} poate ca n-ar fi nimic…ne-am obisnuit deja . Asta e…nu mai e mult, trece si asta cat de curand cum au trecut multre de-a lungul anilor.Ce ma deranjaza e ca nici Ialomiteanui nici Ariton , nici macar Blejnar n-au spus nimic despre locul de unde vom lua gologanii cu care vom contribui la sustinerea euro noi , cei mai saraci , sau printre cei mai saraci europeni .Dar sa zic ca astia…maine, poimaine vor ” pleca” din posturile lor asa ca inghitim si galusca asta.Mai frate dar ala , masonul ala { nu ca ar fi rau sa fi mason!}ce sta zavorat daca nu in beciul Bancii Nationale atunci macar in beciurile cramei de la mosia sa, ala…nici macar ala si nici macar Vasilescu { vulpoiul ala de-i este consilier} n-au suflat o vorba despre acest fapt. Eu zic ca si Banca Natioinala prin vocea autorizxata a Guvernatorului sau….trebuiau sa aibe un cuvant de spus inainte ca Basescu sa fi angajat Romania la o misiune sinucigase.Romanii nu sant vinovati de criza euro…insa avem pe aici unii cetateni ce din 1990 au facut tot posibilul ca sa ne bage in cap ca de fapt noi suntem vinovati pentru toate relele lumii.Asa numitele ” elite”…asa numitii ” specialisti” pe care i-am ascultat cu religiozitatea pe care ti-o da respectul in fata stiintei, au declarat ca industria din Romania este doar un morman de fier vechi, au hotarat ca trebuie platita imediat datoria istorica a Suediei{ nu mai aveau saracii Suedezi bani in pusculitza}, au hotarat sa stearga orice datorie a Irak-ului si mai recent au hotarat ca statul German …nu are nici un fel de datorie in fata statului ,Roman. Chiar domnul Vasilescu declara asta cu expertiza-i cunoscuta.R omanii sint vinovati de criza Euro doar prin prisma faptului ca suporta sa fie condusi de catre cei ce in loc sa construiasca …distrug deoarece, nu stiu nici CE si nici CUM trebuie sa construiasca.Cu adevarat romanii dorm ” somn de moarte.Putina ratiune pe care o au …in mod sigur este adormita .In orice caz noi romanii vom da o noua intelegere a expresiei : ” Va vor blestema si copii, copiilor vostri”! Pai vor avea si de ce sa ne blesteme. Chiar nimic n-am facut pentru ei in afara de acceptarea platii unor datorii pe care nu le-am facut noi si dupa urma carora n-am castigat nici un eurocent.Sunem vinovati ca mai avem inca incredere in aceasta ” opozitie”. Suntem vinovati ca nu lasam dracului frica deoparte si nu ne riscam viata pentru ai matura pe TOTI din locurile calde in care au ajuns datorita increderii pe care le-am acordat-o…da frate suntem vinovati dar…numai pentru asta!

Lasă un răspuns