- Home
- Anunturi
- Unde este frauda masiva de la Referendumul pentru demiterea lui Basescu? Unde sunt cele 1.5 – 2 – 2.5 milioane de voturi fraudate?
Cateva intrebari pentru Basescu Traian, Monica Macovei, Adriean Videanu, Codruţa Kovessi, Daniel Morar, Gitenstein, Viviane Reding, Barroso, Merkel, Rompuy, Philips Gordon, (fost subsecretar de stat la Departamentul de stat la SUA), DNA:
Unde este frauda masiva de la Referendumul din 29 iulie 2012, pentru demiterea lui Basescu? Concret unde sunt cele 1.5 – 2 – 2.5 milioane de voturi fraudate? Cum ramane cu lovitura de stat?
Poate sa ne informeze DNA-ul care este numarul total al persoanelor urmarite penal si a celor trimise in judecata pentru fraude la Referendumul de demitere a lui Basescu Traian?
„Se pregateste o mare frauda, dupa calculul meu de circa 2 milioane de voturi” Monica Macovei
„Lovitura de stat e în desfăşurare. Oamenii pot să o oprească. Din moment ce am decis că boicotul este soluţia, nu mai contează procentul – eu speram la un 35%.” Basescu Traian
„Despre suspiciunile de frauda la referendum, am vorbit in plenul Parlamentului European la dezbaterea din 12 septembrie 2012 despre situatia politica din Romania, cand m-am referit la informatiile publice aparute in Romania, si anume ca ar fi vorba de 1,5 milioane de voturi furate la referendum, si la declaratiile procurorului-sef DNA, Daniel Morar.” Monica Macovei
„In acest moment, procurorii si judecatorii cerceteaza fraude aduse referendumului, in urma unor sesizari; sunt peste 500 de dosare. Vreau sa va dau doar cateva cifre: intr-unul din dosare este vorba de alegatii de 1, 5 milioane de voturi furate la referendum, iar acum cateva zile procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a afirmat ca in sectiile verificate s-au gasit indicii si probe de frauda intre 5-10-15%.” Monica Macovei
„dupa referendum au aparut in presa informatii privind suspiciuni de frauda de 1,5 milioane de voturi. De pilda, un articol pe aceasta tema a fost publicat in Evenimentul Zilei, din data de 8 septembrie 2012, in care apare informatia privind fraudarea a 1,5 milioane de voturi. Este cifra pe care si eu am amintit-o, patru zile mai tarziu, pe baza informatiilor aparute in presa, ceea ce am si precizat in interventiile mele din cadrul dezbaterii despre situatia din Romania.”
„La referendum, ceea ce a facut diferenta o reprezinta, in principiu, un numar de 2.243 sectii de vot in care s-a furat la greu. […] Din punctul de vedere al PDL, care a lucrat numai pe baza datelor oficiale care sunt pe siteul BEC, nivelul fraudei, sau mai bine zis a suspiciunii din frauda, pentru ca frauda ar trebui confirmata de organele abilitate ale statului, la referendumul din 29 iulie, este intre 1.168.901 voturi si 2.650.810„, a declarat Videanu.
Tags: Adriean Videanu, Barroso, Basescu, Basescu Traian, Codruţa Kovessi, Daniel Morar, democratie, DNA, fraude la referendum, fraude la Referendumul de demitere a lui Basescu Traian, Gitenstein, Merkel, Monica Macovei, monica macovei lovitura de stat voturi fraudate referendum, Philips Gordon, presedintele Romaniei, referendumul din 29 iulie 2012, Romania, Rompuy, Traian Basescu, unde este frauda masiva de la Referendumul din 29 iulie 2012, unde sunt cele 1.5 - 2 - 2.5 milioane de voturi fraudate, Viviane Reding, vot, voturi
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58
Stack trace:
#0 /home/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include()
#1 /home/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/cristihai...')
#2 /home/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home/cristihai...')
#3 {main}
thrown in /home/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58
Aţi trecut la stilul comic? Unde să fie voturile fraudate? În mintea bolnavă a celor citaţi! Macovei are o scuză, a rămas în cap cu fraudele oficiale care se făceau pe vremea când era procuror ceauşist. La Videanu, mă aşteptam să dea cifrele cu două zecimale (media este de 1.909.855, 50) 😆 …
@ALM
De ce comic domnule ALM?
Au fost facute niste declaratii. Eu astept raspunsul.
@Theodora
Speraţi să trăiţi cât Mathusalem?
@ALM
😀 😀 😀
sunt un om optimist
Apoi să le numărăm… două la prefectura, doua pe piaţa lui 11 Fevruarie, unul la primarie, unul la scoala de fete, doua la prefectura….
Toata agitatia a provenit doar dintr-o mica confuzie a basistilor, nimic grav 😎 S-a adaugat din greseala cuvantul „milioane”. Altfel cred ca au dreptate si numarul voturilor fraudate este undeva intre 1,5 si 2,5 voturi.
Posibil insa sa fie ceva mai multe fraude, deoarece si mie mi-a parut suspect de mare procentul acela de 10% impotriva demiterii 😀
@Cocobinozaurul Biguminizat
Eu zic ca DNA ar trebui sa ne dea un raspuns.
@Theodora
DNA ne va da un raspuns ! 🙂
Raspunsul va fi un circ facut in care va baga de-a valma membri si presedinti ai unor comisii de votare de pe la tara, il vor hartui pe Dragnea ca nu are sapca, vor zbiera acuze in gura mare, etc. Nu mi-as face probleme ca nu se va relua tema basista a fraudarii referendumului cu DNA ca orchestra principala, incercand sa transforme orice mica neregula inerenta unui proces de votare, intr-o presupusa frauda.
Sigur, nu vor ajunge niciodata sa isi demonstreze aiurelile si minciunile lansate, insa circul de atunci il vor continua sub alta forma.
@Cocobinozaurul Biguminizat
Nu asa, raspuns concret cu cele 1.5 -2 – 2.5 milioane de voturi fraudate 🙂
Bazaconii băsiste.
@Paul-Sorin Tița
da dar astea au ajuns la UE in SUA … nu putem sa le lasam asa … ca ne-au obligat sa il pastram pe demis la Cotroceni din acest motiv
La Brăila sau Bruxelles,
Hoţu-i tot hoţ şi mişel.
@Paul-Sorin Tița
corect 🙂
Theo, scuza-mi „incompetenta”, dar pana la IP-ul de Cuba, ia-l p’asta, 🙂
Nu Theo, nu exista fraude le alegeri decat in mintile unora, nu-I asa? De fapt PSD-ul n-are nevoie de fraude la cata incultura politica exista in Romania. „Ma mir si ma minunez” cat de mult poate sa ignore acest popor si cat de repde poate sa uite. Unde mai ieri ii injuram pe cei ce ne-au obligat sa mancam „salam cu soia”, ba chiar am fost atat de inconstienti incat sa iesim cu prostie in fata TAB-urilor, avand doar o slaba speranta de mai bine, acum am ajuns sa-i adulam si sa-i considersam „salvatori”.
Si la cum intre „votati cioara de pe card” si „votati cainii cu covrigi in coada” nu prea ai ce sa alegi, la ce bun sa mai fraudezi?
Mda, e bine si la vara o sa fie cald.
Si pentru ca am ramas dator niste raspunsuri, si cum nu-I frumos sa lasi oamenii in ceata, am sa imi permit va sa raspund D-le Emil, ca nu fac parte din curentul „LOVE BANI”, ci fac parte dintre cei ce „WORK FOR BANI”. Probabil ca sunt printe norocosii care au unde sa munceasca, nu-I asa?
Iar domnul ALM a spus un mare adevar, si de multe ori am mers pe idea dansului. Are dreptate. CE ROST ARE atata bogareala fara sens?? De ce sa fim injurati de „cei lti” doar ptr ca avem tupeul sa gandim „out of the box”?? Cum este domnilor sa te balacareasca unul sau altul pe blog, un necunoscut cu mult sub nivelul tau si de cultura si de inteligenta? Nu-I placut, nu-I asa? Si atunci la ce bun sa incerci sa porti o discutie, constructive chiar daca in contradictoriu, daca singurul rezultat este o mare dezzamagire?
Sa traiti bine si mai ales sa fiti iubiti. „Unora” le doresc sa fie sanatosi, 🙂
@Rica Venturiano
si pe cine ar trebui sa votam Rica Venturiano? Pe cine ar trebui sa votam ca sa dovedim ca avem cultura politica? 🙂
Theo, fiecare este liber sa voteze dupa cum ii dicteaza constiina, sau „cunostinele:”, dupa caz, 🙂
Ce nu inteleg eu este persistenta asta in vota „pe cineva”, chiar daca nu ai pe cine. Si ce este mai rau, e ca romanul voteaza doar „CA SA NU IASA ALALALNT”.
Si cum naiba face ca pana la urma e ca si cum si-ar trage singur un sut in …c….ie.
Bun, ai votat, nimic de comentat vis-à-vis de alegerile facute, TOT DREPTUL TAU, ca al tuturor dealtfel,. dar vreau sa te intreb; de cate ori ti-ai anulat buletinul pentru ca nu ai avut pe cine sa votezi? Chiar nu ti s-a intampla niciodata, in toata perioada asta de la 90 incoace sa NU AI PE CINE????
Theo, de un an tot vad cum comentezi neputinta acestui govern de a „ne scapa de base”. oare asta nu inseamna ca SUNT INCOMPETENTI? Sau ca de fapt, totul a fost doar un praf in ochi,? Pentru ca orice ai spoune tu, sau altii ESTE IMPOSIBIL CA UN SINGUR OM, fie el si presedinte, SA TINA IN SAH UN GUVERN SI UN PARLAMENT!!! Theo, lasa ratiunea sa triumfe si ai sa vezi ca este imposibil ca un GUVERN controlat de un PARLAMENT ALES DEMOCRATIC (probabil) sa fie la cheremul uni singur om. Si mai mult, ca o intreaga clasa politica internationala sa sustina (asa cum pretinzi si tu si ceilalti de pe acest blog) sa sustina asa ceva.
Teoria conspiratie Theo, dar nici chiar in halul asta. Prea ii crezi pe baselul atotputernic si ca el trage toate parghiile.
„Parerea mea”, 🙂
@Rica Venturiano
Deci incurajezi neprezentarea la vot ….
Mai tu mai, iar nu citesti decat printer randuri/ Sau cum vezi avatarul meu, cum imi sari la gat? 🙂 🙂 🙂
Hai sa repet, ca vad ca am pierdut din comentarii. Am spus, si o repet, cu toata convingerea, iar unii bloggeri pot confirma, daca vor, ca DESI INTELEG DEZAMAGIREA ALEGATORULUI SI DECIZIA LUI DE A NU SE PREZENTA LA VOT, NU O CONSIDER O SOLUTIE!!! Nu dau nume, dar sunt pe aici oameni cu care chiar am comentat pe tema asta si nu de mult am postat un comentariu legat de asta. Nu absenteismul este Solutia, ci folosirea votului, a stampilei, atunci cand chiar contam, in cabina de vot, prin ANULAREA VOTULUI!!!
Am spus-o d nenumarate ori, „;atratul la luna” pe cyberspace si urlatul in strada nu face nici cat o ceapa degerata in fata armei letale pe care o reprzinta stampila. Tocmai ca absenteismul lasa loc FRAUDEI. Cine iti gareanteaza tie alegator, ca n-a votat altcineva pe numele tau, daca tu n-ai fost acolo? Theo, nu ma acuza de mai multa prostie decat sunt capabil, te rog. Cand am spus ca n-ai pe cine sa votezi, n-am zis-o in senul sa nu votezi de loc, sa nu mergi ca n-ai cu cine , sau ca oricum nu conteaza. BA CONTEAZA, si uite ca s-a dovedit ca a contat. N-AM PE CINE SA VOTEZ, PUN STAMPILA PE TOTI SI GATA. Altul nu mai voteaza in numele meu, dar nici nu imi dau girul unor „abdominabili”, he he he he he.
@Rica Venturiano
aha, deci anularea votului … si? …. am inteles te asiguri ca nu iti fura nimeni votul si le arati si candidatilor cata incredere ai in ei … dar dupa aia ce urmeaza?
SI ASA CE URMEAZA THEO???
Macar ma amagesc la faptul ca poate s-ar sesiza cineva ca e ceva putred. Asa s-au asigurat ca vor fi alesi de acei 30% pe care ii pot controla, printr-un fel sau altul. la ora actuala eu vad Romania ca un imens experiment Pavlonian.
Cu ce este mai „politiciamente correct” (he he he he) sa aleg DOAR CA SA ALEG PE CINEVA, decat sa imi anulez votul???
@Rica Venturiano
politicienii din alte tari membre ale UE merita sa fie alesi?
Gata, m-ai incuiat. acum chiar ca m-ai redus la tacere. Daca vrei sa-i bag in aceiasi oala pe Ponta cu Merkel, sau cu Cameron, ma retrag. N-am argumenta sa te contrazic aici. Chair nu am cum sa compar clasa politica CU CEA DIN ALTE TARI UE. daca ma puneai s-o compar cu cea din mexic, sau din lata tara, de exemplu de unde este IP-ul asta, poate ca as fi putut sa fac ceva paralele, dar asa, nu. Ma dau batut.
@Rica Venturiano
Noi suntem in UE … nu in America Centrala si de Sud
Geografic da, suntem in UE, dar …….
Si pana la urma CE DACA SUNTEM IN UE, nu spuneai tu ca nu trebuie sa ne comande nimeni?
Stai sa pricep, suntem in UE doar cu ce ne convine? Daca UE ne cearta ca ne comportam (politic) ca’n Am Centrala si de Sud, nu-I bine. Daca ne arata cu degetul ptr coruptia din parlament si din Guvern, iar nu-i bine. UE e bine doar ca sa mergem noi la Parndorf, la piata si in Austria la ski, nu??
Cum ar fi trebuit sa comporte UE sa fie si romanii multumiti?
@Rica Venturiano
nu se ne comande , te-am intrebat daca politicenii din celelate tari membre UE sunt altfel decat ai nostri .. sunt mai responsabili, mai seriosi , se ocupa doar de problemele tarii nu de ale lor, etc … adica merita sa fie votati
@Rica Venturiano
Stimabile, n-as spune ca nu te inteleg ! Pe un blog al „adevaratei drepte”, jur mon cher ca si eu i-as sfatui pe cei de acolo sa-si anuleze votul ! As face asta dintr-un fel de idealism patriotic, daca ma intelegi … 🙂
Pana una alta cum nu suntem pe un astfel de blog, eu unul nu sunt adeptul teoriei ca „toti sunt la fel” (cu „traducerea” OTV-ista „toti E la fel”) deoarece nu este adevarat ! Nici macar in cadrul unui partid nu sunt toti la fel, ce sa mai spunem despre clasamentul intre partide?! Spre exemplu canalii mai mari ca stimabilii basisti, mai rar mon cher prin tara asta. Sa-i scuipi, nu alta! 🙂 La polul opus as pune PNL-ul! Stii Rica, astia nu m-au suparat (injurat ,jignit,etc),nu m-au forfetat la buzunare cu acel impozit stupid, au avut o guvernare buna pe vremea lui Tariceanu, nu sunt FSNisti(vezi pe Wikipedia daca nu ma crezi), iar Antonescu mi-a placut si imi place si acum. Ce anume logica ar putea deci pe mine sa ma faca pe mine sa-mi anulez votul ?…
Nu,multumesc de sugestii Rica, dar sunt bine… 🙂 .
Coco, de unde ti-a venit ca eu vreau sa te conving de ceva? mai om bun, daca esti atent la ce scriu, si daca ai avea si putina rabdare sa scormonesti prin arhiva, ai vedea ca eu am sustinut dintodeuna ca trebuie sa fim liberi sa alegem (sa votam, na) pe cine consideram noi de cuviinta. Cu ce nu sunt EU de accord insa, este mentalitatea asta ca „sa aleg raul mai mic, in locul celui mai mare”. Si asta ar fi unul din aspectele care m-au facut sa vorbesc de ‘;cultura politica”. Daca „alegatorul” considera ca pentru el „catindatul X” sau „partidul Y” reprezinta Solutia, sa-i voteze cu draga inima. dar cand ajungi in fata urnei si constati ca „aia hoti, astia hoti” ce faci? Eu de categoria asta de alegatori am vorbit. ca in loc sa stai acasa la o bere rece, sau la floricele, pentru ca „aia hoti, astia hoti”, mai bine iti anulezi votul decat sa nu te prezinti.
Daca tu crezi intr-un partid si in niste reprezentanti ai unui partid, si ii consideri pe altii niste canalii, de ce sa nu-I dai acest drept si celulilalt, care poate considera tot ca tine, numai ca taget-ul lui este alt partid si reprezentantii sai?
Si ca sa ma explic, de ce am adus in discutie „cultura politica” si totodata sa-i raspund si Theodorei, vreau sa intreb. Romanul in majoritatea lui confunda omul si partidul, pentru ca asa am fost invatati de pe vremea lui ceasca, cand totul era pentru OM, si omul era el.
Nu-I vorba, ca nici politicienii nu-s mai prejos, si in loc sa serveasca interesele unui partid, pun partidul sa-i servessca interesele.
PDL-istii nau nimic in comun cu partidul in sine, ci singura politica dusa de ei a fost baselu, asa cum sta situatia si in PNL si in PSD. si PC si peste tot.
Partidele in Romania sunt de fapt niste SRL-uri menite sa serveasca interesele unui X sau Y.
Eu de exemplu, consider ca rolul unui partid este sa asigure prosperitatea unei natiuni dupa ideologia pe baza careia s-a format. Ca-s comunisti, ca-s fascisti, liberali sau socialisti, nu conteaza.
Coco, eu nu dau sugestii si nici nu incerc sa conving pe nimei ca DOAR eu am dreptate. Eu imi expun doar ideile si le citesc pe ale celorlalti. Si nu judec pe nimeni dupa ce convingeri politice are. Sigur ca mai sar se kur in sus cand sunt atacat fara motiv, cine n-ar face-o, sau cand sunt jignit, iar Theo stie, 😉
Deci, ca sa concluzionam, ca la mine s-a facut ora de iesit „la una mica”, fiecare are TOT dreptul sa voteze cu cine considera el de cuviinta. Mi se pare o lipsa de discernamant insa sa votezi raul cel mai mic, atunci cand constati ca ai in fata doua rele.
Theo, politicienii „din alte tari UE”, si nu ma refer la Bulgaria, sau alte „foste Est”, respecta linia trasata de partid. politica este o meserie oriunde in lume, si toti o fac pentru bani. Acolo, daca actiunile unui politician pot atrage critici la adresa partidului, sau pot arunca o umbra de indoiala asupra cinstei si corectitudinii, atrag imediat actiuni politice impotriva lui. Ca este demisie din functie, sau excludere din partid, nu conteaza, dar respectivul este tras pe linie moarta. Si nu pentru ca A FACUT, ci pentru ca afost destul de neglijent sa fie depistat.
Ia zi-mi tu mie cati politicieni de pa malurile Dambovitei au demisionat imediat cum au fost facute dezvaluiri prin presa despre coruptia lor?
Theo, coruptia si hotia n-am inventat-o noi. Ai nostri ca brazii au asezonat-o cu aroganta si dispret.
Theo, te rog sa vezi daca nu mi-a intrat un comment in spam, din gresala. Era un raspuns dat lui Coco.
@Rica Venturiano
eliberat din spam
Muito obrigado!
Dau „io” un răspuns cu mantinela! Cred că nu greşesc dacă spun că cel mai bun este răul cel mai mic! Bun-bun şi rău-rău nu există, întotdeauna viaţa dovedind că sunt variante peste sau sub! Acum, că s-a pupat Piaţa Independenţei, cel bun sau răul cel mai mic a revenit USL-ul. Rezultă că cine a votat USL-ul are cultură politică. 😆
Problema este aceea că, indiferent cine iese din alegeri, unii vor fi dezamăgiţi şi alţii mulţumiţi (probabil până când vor constata că au fost amăgiţi). Pentru mine, dacă situaţia de astăzi se menţine până la viitoarele alegeri parlamentare, starea este mulţumitoare. Asta nu însemnă că mi-am schimbat părerea despre autointitulata clasă politică românească şi liderii USL-ului. Rămâne cum am discutat ieri …
@ALM
da … cam la fel zic si eu
Pai da Dle ALM, ca de 24 de ani alegem raul mai mic, ca sa ni se demonstreze ca orice rau mic poate creste intr-unul ucigator. Tot asa s-a facut de la 90 incoace. Il votez pe X ca-i mai putin corrupt decat Y, dar nu luam in calculk ca X o sa devina la fel de rau ca Y in timp. In prostia mea, eu cred/sper ca un procent destul de mare de voturi anulate ar fi o palama pe obrazuk clicii politice. Absemnteismul nu ii sperie, dovada ca au gasit Solutia cu 30%. Ce s-ar intampla daca acel procent de absenti ar merge totusi la vot si si-ar anula bulketinul de vot, in loc de neprezentare?
Vad ca am socat cu „cultura politica”, dar daca va intreb (pe dvs de exemplu) cati alagatori au votat cu poartidul X sau Y pentru ca au gasit ceva in doctrina lor care sa li se potriveasca? la noi „cultura politica” se rezuma la „ala are papion, ala e ‘telectual, ala se uita cas, ala e chel” si asa mai deparate. Micii intreprinzatori habar n-au de ce au votat cu PSD-ul, cand uitandu-te la doctrina lor politica vezi ca „proprietatea privata” este cam neglijata.
E normal ca unii sa fie multumiti si altii dezamagiti, este un risc al democratiei, al „majoritatii care conduce”. In Romania, un partid politic ce va incuraja proprietatea private, ce va sustine munca si va condamna lenea si hotia, nu va fi niciodata ales de majoritate.
Avveti dreptate, deocamdata situatia este multumitoare in Romania are si ala care munceste, are si ala care nu o face. Si atata timp cat va exista un om politic ce va sustine ca este normal sa iei CU JAPCA de la ala care are si sa-iu dai aluia care nu are chiar daca in putere fiind NU VREA sa munceasca, in Romania situatia va fi multumitoare.
@Rica Venturiano
Nu mai pot sa aud chestia asta cu „nu vor sa munceasca” … am prieteni absolveti de mai multe facultati … stiu ca isi cauta de munca si nu isi gasesc … aveam un amic (nu mai stiu nimic de el) blogger liberal din Drobeta Turnu Severin, absolvent de facultate … a lucrat o perioada scurta la munca fizica grea, facea niste santuri .. nu a spus nu … acum nici jobul ala nu il mai are … habar nu ai cum traiesc romanii simpli
Nu la ei ma refer Theo, ci la beneficiarii „milei” electorale, care nu sunt putiniu, si care vad negru in fata ochilor cand vad o masina scumpa, o haina eleganta. la aia care n-au nici 10 clase si au pretentia la salariu sufficient de mare ca sa la permita „una mica”.
Nu ma CREDE MAI BATUT IN CAP DECAT SUNT, TE ROG.
Sa nu mai vorbim si de „pleiada” de absolventi de „anumite facultati”, care desi lor 2×2 le da cu virgule, tot asa, au pretentii de salarii la nivelul DIPLOMEI, nu a capacitatilor lor. Theo, ti-am mai spus ca sunt in situatia de a intra direct in contact cu „clasa muncitoare” la toate nivelurile, si cu liceu si fara, si cu facultate si fara.
Dar esti libera sa ma combati, sa ma contrazici si sa-mi demonstrezi ca ma insel.
Domnule Venturiano, plecaţi de la o premiză mercantilă: „sa iei CU JAPCA de la ala care are si sa-iu dai aluia care nu are chiar daca in putere fiind NU VREA sa munceasca”. Nu discut că cei care nu vor să muncească sunt extrem de puţini, dar orice stat din lumea asta are şi oameni care au reuşit în viaţă şi oameni pentru care soarta a fost potrivnică. Ce facem cu cei care au nevoie de ajutor? Aplicăm „politica” Spartei? Dar dacă, Doamne fereşte, apare nevoia unei mobilizări şi ăla care are nevoie de ajutoare este chemat să apere inclusiv bunurile celui realizat? Ar putea să zică „n-am nimic de apărat, plimbaţi ursul”? Nimic nu se ia cu japca, totul se ia pe baza unor legi şi, cum bine ştim, Legea nu mulţumeşte toate părţile.
Ideea mesajului anterior o pot explica „plastic”: avem câteva sticle cu Chivas Regal (sic), umplute diferit. Nici una nu este plină! Pe care o alegeţi dacă aveţi dreptul să luaţi una în mod gratuit? Luaţi în calcul că, dacă o luaţi pe cea mai plină (răul cel mai mic), s-ar putea să aveţi, în timp, probleme cu ficatul?
Absenteismul la alegeri n-are legătură cu procentul de 30%, valabil de anul viitor la Referendumuri. Câţi se prezintă atâţia dau rezultatul alegerilor. Sigur că, dacă nu există opţiune, n-are rost prezenţa la vot. Dar, după părerea mea, doar cei cu handicap mintal nu au o minimă opţiune. Nu ştiu pe unde hălăduiţi dvs, eu am vizitat câteva ţări din occident şi am amici prin SUA şi vă pot spune că, din punct de vedere al „culturii politice” noi stăm mult mai bine (vorbesc despre cei cu un nivel de cultură peste acceptabil). Unii nu cunosc nici ce înseamnă democraţia şi o confundă cu protejarea proprietăţii …
@ALM
pai acum am un IP de America de Sud… ups … poate nu vroia sa il dezvalui 😀
Domnule ALM, in principiu aveti dreptate. Haideti sa va dau un alt exemplu, poate o sa fiu mai „transparent”.
Eu de exemplu am contract de munca olandez. Platesc un impozit destul de mare ptr Romania, 45%. Am sefii mei directi care platesc si peste, iar de la un anume nivel in sus, acel impozit poate ajunge si la 75%. E drept ca „ce ramane” este destul si de chiftele si de cartofi. In Olanda, munca nu-I obligatory, dar este permisa de la 16 ani. la implinirea varstei de 65 (deocamdata, dar se va face 67) ORICE cetatean olandez are dreptul la o pensie de la Guvern. pentru a beneficia de pensie 100%, trebuie musai sa fi muncit 50 de ani, asa e legea. Ptr pensia aia, fiacre plateste cam pana la 2% din BRUT. Retineti insa ca INDIFERENT DE CAT AI BRUTUL, pensia este de 1200 de euro. Normal ca nu asta e baza, ci pensia privata, unde este alta mancare de peste, fiecare fiind liber sa-si aleaga un plan.
Acum, ca sa revenim, din acel 2% ptr pesia de stat, guvernul olandez mai face si alte plati, ajutoare ptr copii, ptr „diabiltatti”, iar ajutorul de somaj este conditionat de un nr de „oferte de munca” pe care de le refuzi systematic, ramai fara.
Spuneti ca in caz de nevoie, la mobilizare, ala de n’are de ce sa se inroleze, ca ce sa apere? Dar cand a aparat ALA CEVA dle ALM, de-a lungul istoriei? iertati-ma ca nu sunt adeptul sintagmnei ” de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi”.
Iar daca e sa vorbim de „vazut si alte locuri”, imi permit sa va spun ca una este sa vezi un loc ca turist, si alta este sa-l vezi „PE BUNE”. Credeti ca Acapulco reprezinta mexic-ul? Credeti ca Dubai-ul reprezinta Arabia? Shanghai-ul reprezinta China? Dle ALM , am inceput sa vad lumea de prin 83, intai ca „elev” de marina, apoi ca „marinel”, si am fost in lumea reala de acolo. Am vazut si SUA altfel decat la televizor, decat acele „suburbs” cu case din lemn si placaj, si cate doua trei masini pe „draivuei”.
Nu zic sa nu avem grija ca societate de cei dejavantajati, dar ce te faci cu „Dorel”? Eu la acest gen de „nu vrea am facut referire”. Si nu de mult am avut exemple de angajati IJSU care lucrau de zor la decolmatarea rigolelor, iar „beneficiarii” statau efectiv cu mainile in sold si se uitau la ei, apreciindule efortul, sau incurajandu-i de la bodega.
@Rica Venturiano
De ce ai tu impresia ca sunt multi „Dorei” in tara noastra?
De cand nu ai mai fost prin tara … dar sa mergi pe jos nu in masina ta 4×4 😀 … ai cazut in plasa televiziunilor care din dorinta de a face audienta prezinta stiri asa zis senzationale … nu zic ca nu sunt, sunt, dar nu sunt majoritari
Culmea Theo, ca STAU in Romania, ti-am spus doar. De cand n-am mai fost prin tara? Am plecat acum 3 zile, daca vrei iti trimit biletul de avion. Am venit doar ca sa contractam niste „vartelnite” produse de Siemens pe care sa le montam in Bulgaria. Stai linistita, ca plecam si din Romania. Deja am lichidat mai toate „asset”-urile si urmeaza sa facem si concedieri masive, multumita politicii romanesti. Si aici nu ma refer la taxe, si la sistemul „cui si de la cine” legat de tot ce tine de achizitii si vanzari. Insa dintr-o „proasta” gandire, s-a decis ca „lacatul pe usa” sa se puna dupa sarbatori, sa nu fim prea neomenosi cu angajatii. Acum or sa se ocupe de „vartelnite” acei „baieti destepti”, care n-au disparut, ba chiar s-au inmultit, ca au venit uniimnoi, cu forte proaspete si conturi goale.
Si trebuie sa ma simt jenat ca merg cu un 4×4 pe camp, pe unde avem campurile de „vartelnite” si nu cu Olticit-ul? Credeam ca asta e apanajul „necunoscutului”, ca el avea ceva cu 4×4.
Mda, cred ca mi-ati demonstrat cata nedreptate am si cat de nepotrivit sunt. Mea culpa.
@Rica Venturiano
iti dai seama ca nici mie nu imi este usor ca fosta posesoare de Oltcit sa stiu ca tu te plimbi cu 4×4 😀
Si daca iti spun ca Toyota este a firmei nu a mea, iar eu conduc un sedan, e mai bine? E drept, e nou si nu depaseste un pret rezonabil. M-a costat mai putin decat salariul meu pe un an, ieftina rau de tot. 😀
Eu n-am putut sa-mi iau Oltcit pana in ’89, vezi?? Aveam un harb de dacie 1300, nici macar 1310. Masina o folosesc ptr utilitate, nu ptr altceva. dar in niciun caz n-am sa merg pe teren accidentat cu Oltictul, sau cu Logan-ul, doar ca sa nu starnesc reactii „astringent”.
@Rica Venturiano
Stim , stim, Toyota este masina firmei 🙂
Ok Theo, o sa le spun ca data viitoare, cand mai achizitioneaza masini, sa achizitioneze Logan-uri. ca macar astea-s de unica folosinta. S-a stricat, o lasi acolo, in camp, ca oricum n-o ia nimeni. 🙂
Mda, este absurd si de prost gust sa mergi cu un 4×4 cand ai de inspectat fermele de eoliene, ;). Puteam sa folosim „mountain-bike-uri”, nu? Sa nu ranim sentimentele sensibile ale unora.
Hai ca aici ai exagerat, sincer. A fost o „contra” de „Dorel”. 😀
@Rica Venturiano
sa nu exageram … ia cineva Loganul din camp … macar pentru pieseele bune 🙂
:)) :)) :))
Dle ALM, in primul rand imi cer scuze ptr raspunsul intarziat.
Asa cum intotdeauna v-am recunoscut pertinenta celor spuse, atunci cand ati avut dreptate din pct-ul meu de vedere, nu pot sa nu admit ca aveti perfecta dreptate cand spuneti ca mereu vor fi multumiti si nemultumiti dupa alegeri, precum si afirmatia PERFECT valabila, ca cei cu un grad minim de cultura, nu au cum sa n-aiba o optiune.
Vreau insa sa va intreb, acel grad minim de cultura trebuie sa impuna a alege un „rau mai mic”? Pentru ca vedeti dvs, „raul mai mic” depinde de constiinta (sau cunostinta, ca sa fiu abdominabil) fiecaruia. Pentru unii parlamentari a fura din banul public poate sa nu fie considerat FURT, deci ptr ei sa nu fie UN RAU, nici mare nici mic.
Ptr hotul de buzunare din metrou, a-ti fura portofelul poate sa nu fie considerat RAU, ci doar faptul ca-l prinzi.
Faptul ca nu concep sa aleg intre doua rele, mari si mici, si le refuz pe amandoua, ma face cumva „basist”?
Cati oare dintre dvs, comenatori aprigi si inversunati, nu v-ati bucurat cand a iesit pentru prima data baselu in locul llui nascase?
Ce va garanteaza ca istoria nu se repeta, avand in vedere ca sunt aceiasi protagonisti?
Nu, absenteismul nu-I o solutie, asa cum am sustinut mereu. Oare ce spune legea electorala (revizuita sau ne) despre procentajul voturilor nule?
Chiar sunt curios. Pentru ca eu vad absenteismul ca solutie doar in cazul in care un procent zdrobitor de voturi nule n-ar conta.
Ce s-ar intampla daca s-ar prezenta la vot peste 75% din cei cu drept de vot (si sunt optimist) si din acestia 45% si-ar anula voturile, iar din restul de 30% 1/2+1 ar vota „pentru” si 1/2-1 ar vota „contra”?
Ma intreb si eu ca ‘prostu'”
Dle ALM, in loc de Chivas, putem sa folosim Jack Daniels? Ca asa inteleg mai usor, 🙂
Promit insa ca o bem impreuna. Pe cuvant. Un Jack nu se bea de unul singur.
@Rica Venturiano
Eu prefer Martell 🙂
@Theodora
„Pe cine ar trebui sa votam ca sa dovedim ca avem cultura politica?”
Din greseala sau NU, intrebarea este corect pusa:
„Pe cine ar trebui sa votam … ?”, nu „…sa alegem …”.
Termenul de alegeri a ajuns deja un arhaism.
Este de neinchipuit cum sunt pregatiti unii oameni, in pepinierele politice ale partidelor, de a folosi cuvintele pentru a-i zapaci pe VOTANTI in interesul „nasului din suflet”, indiferent care ar fi el.
Eu – unul – am sa VOTEZ constant tocmai cu aia care n-au participat la impartirea pepinierei PCR, salvata de FSN. N-am sa aleg. Poti alege pe cel mai frumos dintre cei buni sau pe cel mai bun dintre cei frumosi dar, asa cum isi alege mam’mare cartofii la piata si poate că mam’mare merge si la votare ca sa aleaga (treaba ei), dar, daca nu esti mam’mare, cum sa lasi sa te prosteasca un d-asta cu „nasu’n…” sa te prosteasca?
@Judyindesguise
pai uite asa … cum s-au lasat prostiti o gramada de romani … am impresia ca poporul roman este prea naiv ….. vine unul si promite ca iti da pamant pe luna si tu il crezi si il votezi?
He he he , pai ce faci Theo, imi dai dreptate indirect?
Judy, pe sufletul meu: ” am sa VOTEZ constant tocmai cu aia care n-au participat la impartirea pepinierei PCR, salvata de FSN”.
Si care sunt aia? Care din actualii „mari politicieni” nu corespund intru-totul afirmatiei tale? nascase, mititelul, care a fost FIU DE??
Antonescu? Un profesoras incapabil sa-si ia definitivatul? Geona, tot fiu de? baselu, fost cap de afius la gazeta de onoare a Navrom ani de zile, cu implinirile si realizarile marete ale partidului?
Si asa fiind, macar de ar respecta doctrina partidului din care fac parte sau pe care-l conduc.
Mai oameni buni, aratai-mi si mie in ce „democratie” din lumea asta MINORITATEA DECIDE??? In ce democratie din lumea asta, STANGA face partid cu DREAPTA? N u COALITIE parlamentara sau guvernamentakla , ci PARTID?????
In ce democratie din lumea asta, un om politic DOVEDIT corupt se tine cu dintii si ghearele de scaun pe motiv ca „astia minte si io este nevinovat” (vezi cazul Severin)
Romanie, TE IUBESC!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@Rica Venturiano
pai nu stiu … atunci voteaza cu UDMR-ul 😀
@Rica
Fiindca m-ai provocat:
1.Cand s-a impartit FSN-ul (PDSR,PD)s-a impartit si pepiniera. In restul partidelor n-au fost decat infiltrati de-ai astora doi.
2.Sunt un tip credincios. Nu habotnic dar credincios si plang deja ptr sufletul tau. Nasul meu imi spune ca aduci pe-aici miros de pepiniera (parerea mea) si nu din cea tanara.
3. Mai agatatura decat basescu, demis de 7.4 miloane de votanti, aproape 90% din cei ce s-au prezentat la vot (cu 2,5 milioane mai multi decat cei ce l-au inscaunat), nu exista. Cei pe care-i numesti sunt prunci nevinovati in comparatie cu baselu tau.
4. Nu stiu cine esti si nu stii cine sunt. S-ar putea, cu alt avatar in spate sa fii candva subiectul vreunei campanii electorale (s-au vazut cazuri in care tipi care lipeau afise electorale au ajuns euro/parlamentari). Cu genul asta de discurs chiar ca ma determini sa merg sa votez „PE ALALALT”.
@Judyindesguise
Eu am stiu de la inceput
Mda, naiba m-a pus sa-mi calc pe inima si sa ma bag iar in vorba.
Nu stiu de unde o tot scoateti toti ca as fi cu baselu’. Am afirmat deja ca era pe vremuri „un comunist convins”. In al doilea rand, si aici orice „marinar” stie ca spun adevarul, orice commandant de nava, NU primea comanda daca nu semna un act de colaborare cu „POARTA DOI” (un birou al securitatii) in care sa „vegheze la integritatea statului si a partidului, semnaland orice deviere de la morala socialista”. Punct!
Theo, cu o atitudine din asta, nu-I de mirare ca UDMR-ul are un cuvant de spus in politica romaneasca.
Judy, nu stiu cu ce te-am provocat, dar daca ai fi avut curiozitatea sa cauti prin isoria postarilor, ai fi vazut ca eu am spus mereu ca TOTI O APA SI-UN PAMANT! Ca in politica romaneacsa de azi, sunt toti „FOSTII” de altadata. Si daca in PSD sunt pe fata, in toate celelalte partide politice sunt „andercovar”.
Dar, ce pot sa spun? Ca aveti cu totii dreptate.
Imi pare rau si-mi cer scuze, ca v-am „inoportunat” cu „abdominarile” mele.
Am sa iau o „menopauza” de la aceasta „imbarligare” politica. In fond, vorba colegilor mei, CE-TI PASA? Chiar, de ce-mi pasa oare?
@Rica Venturiano
Asa stimabile si ce ai vrea sa facem? … sa mergem toti la vot si sa ne anulam votul .. si cine sa guverneze tara? … fara partide, o dictatura ca in america de sud?
pai Theo, mi-ai dat chiar tu raspunsul, UDMR. sau era doar ptr mine. 😀
Theo, daca „atunci cine o sa guverneze tara”, de ce va mai agitati? ca uite unde am ajuns gandind ca raul mai mic nu este daunator. O fi asa, dar ce te faci cand creste?? Asa ca ai dreptate, trebuie sa votez ceva, chiar daca sunt constient ca nu-I bine, ca altfel ramane tara fata mare si ne-Guvernata.
Chiar ca ma sperii Theo. Esti tu?? Zau daca n-o iau si eu pe urmele „necunoscutului”, care asa cum era el, macar era constant in paraer, chiar daca erau aiurea, putine si fixe. Te-au clonat, te-au „modelat” cumva extraterestrii?
Vrei sa faci comparatie cu America de Sud? Esti invitata mea. Sau cel putin sigur ai sa gasesti „atotstiutori’ care sa te ajute. Ce stiu eu?
@Rica Venturiano
Sunt eu, sunt eu 🙂
„In al doilea rand, si aici orice “marinar” stie ca spun adevarul, orice commandant de nava, NU primea comanda daca nu semna un act de colaborare cu “POARTA DOI” (un birou al securitatii) in care sa “vegheze la integritatea statului si a partidului, semnaland orice deviere de la morala socialista”. ”
@Rica
Doar o mica completare la cele spuse de tine…
Daca ai curiozitatea sa rasfoiesti dosarul lui Basescu, public pe site-ul CNSAS , vei vedea ca a inceput colaborarea cu Securitatea de cand era la Institutul de Marina, nu cand a devenit capitan! Verifica anii, din data nasterii scazi anul in care era in evidenta Securitatii in calitate de colaborator 🙂 , iar apoi verifici in CV-ul de pe resedency.ro ce facea Basescu la acea data…Vei vedea ca am dreptate, parol!
Spun asta asa…ca chestie, deoarece m-a deranjat cand diversi basisti spuneau ca Marele Carmaci a fost obligat prin functia sa de capitan sa semneze acel acord cu securitatea. Nu, a facut asta din natura firii si din interes, Marele Licurici pe vremea aceea fiind Securitatea. 😀
@Cocobinozaurul Biguminizat
invers, din data la care era in evidenta Securitatii scazi data nasterii … zic si eu
@Theodora
🙂
Eh, am vazut de cand am postat inversiunea asta, dar cum pe Rica il cred baiat destept, inmultea si el rezultatul cu -1 si gata…Ideea este importanta 😀 . Altfel, nu cred ca se apuca Rica sa-l caute pe Basescu in istorie inainte de Hristos. 🙂
De fapt tot ce era de facut era sa verifice in CV-ul lui Basescu ce facea in anul cand era colaborator al securitatii! Spun asta ca sa nu mai imi verifice Teodora ,matematic, exact si „contabiliceste” metoda de lucru 🙂
@Cocobinozaurul Biguminizat
ce sa fac … sunt contabila de meserie 😀
@Coco
Ai dreptate, dar informatiile tale sunt partiale sau eronate (putin)
Stiu foarte bine ca multi dintre colegii mei de la „Oxford of Coiciu University” dadeau cu subsemnatul inca din scoala, pentru ca deh, vroiau un regim „mai preferential”, sectoare mai bune (de curatenie-cine a facut armata stie ce inseamna) permisii mai multe si mai dese. Ce nu sti insa , este ca marinarii aveau nevoie de „aviz” ca sa poata pleca peste „mari si tari” iar avizul asta depindea in scoala de micile tampenii facute, de cate zile de arrest aveai, de ce note aveai la examen, etc etc. Cei care „mai sareau gardul” erau pusi in fata acestui fapt, semnezi ori vax avizul. Multi au facut-o Coco, insa unii s-au limitat doar la consemna balarii. Ce nu nu sti tu, este ca intr-adevar, comandantii erau pusi in fata acestui impas, semnezi sau nu primesti comanda. ASTA E UN FAPT! Insa nu toti si scriau ceva concret.
De ce crezi tu ca este mai vinovat unul (nu base in mod expres) care semneaza nevoit, ca sa poata accede la o functioe ptr care a muncit, si un motorist sau marinar oarecare, care fiind prins cu doua trei bax-uri de tigari, este nevoit sa dea cu sunsemnatul ca sa nu intre la zdup?
Ai sa ramai socat daca ai sti cati dadeau cu sunsemnatul din proprie initiative, si nu ca sa ajunga comandanti.
Crezi ca nu erau si alti comandanti mult mai bine pregatiti profesional, sau ma rog, la fel de bine pregatiti, care ar fi putut ajunge „La Anvers”??
Spui ca ai rasfoit CV-ul lui baselu? He he he, spunea acolo ceva de „micile atentii” date profesorilor din Liceul Navrom C-ta ca sa treaca clasa? Zice acolo de „plocoanele” pe care le-a dat sa treaca la SPORT??
he he he he.
🙂 Multumit?
Frauda a fost numai in capul lui Base, macovei, udrea, niamtu retardatul ala, si ccr ca la repus in functie,astia aud vocii liar trebui un control PSIHIC.
@puiu
asa cred si eu dar DNA cred ca are obiligatia sa dea niste explicatii
Uite-o nu-i!
„Cateva intrebari pentru…”
… Dar cum ii faci sa puna mana pe Biblie si sa jure?… ca ai vazut cum s-a jurat Basescu ca „nici cu pumnul nu a dat, nici rahatul n-a mancat”. Tinea mana deasupra Cartii Sfinte, fara s-o atinga, de parca il ardea cand mintea.
Poate, dupa alegeri, o sa le puna DNA-ul Biblia pe capotele din dotare, macar celor de pri’mprejur…
Ideea e ca asta a fost acum un an si jumatate si peste patru luni se ofera iar unora ocazia de a latra „Fraudaa!”.
Toate la timpul lor. Referendumul e istorie si istoria e memorie.
Acum e timpul pentru pregatirea formolului pentru mumia politica ce sta sa ne paraseasca.
@Judyindesguise
pe mine inca ma mai doare referendumul ala 🙁
@Theodora
Stiu! Si pe mine, dar n-am de gand sa trag durere peste durere. Stii ce alifii tamaduitoare se fac din seu de caine? O sa ma unga la suflet moartea politica a javrei ordinare. Ce sa-i faci? Nu poti face omleta fara sa spargi ouale. Nu poti ajunge la osanza javrei dac n-o jupoi.
@Judyindesguise
dar eu nu vreau moartea javrei … eu vreau inchisoare pe viata in conditii foarte grele si pentru javra si pentru ceilalti care l-au sprijinit … in intuneric, in foamete, fara apa, fara caldura, fara aer conditionat, fara medicamente 😀
Am spus „moartea politica”. Sunt de acord cu tine. Jupuit de viu si lasat asa, fara blanita, sa-si acopere rusinica cu blanita Udei.
Hai să trecem la lucruri serioase! Se pare că întâlnirea preşedintelui CSM cu americanii a fost de bun augur. Judele Adrian Bordea a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice ce fac procurorii DNA (şi ICCJ) cu sesizările venite de la guvern, care stau la dospit de 500 de zile. Madam Oana Hăimăneală-Messerschmitt a intrat în fibrilaţii şi s-a repezit la gâţii lui Bordea: „Secţia pentru Judecatori nu are abilitarea să dispună controale asupra procurorilor. Premisa de la care trebuie sa plecăm este că în România actul de justiţie nu se infăptuieşte după criterii politice”! Ce spui fă! Adică porcurorii au voie să se bage peste judecători şi şeful CSM n-are voie să vadă cu ce se mai ocupă procurorii (care se vor şi ei magistraţi)? Dar, sesizarea Inspecţiei Judiciare, făcută de procuroarea Hăimăneală împotriva lui Ponta merge? Hmm, băsiştii se agită când văd că a început demolarea coşmeliei …
@ALM
Da, am auzit si a luat foc Haineala … pai daca „Secţia pentru Judecatori nu are abilitarea să dispună controale asupra procurorilor.” atunci CINE are abilitatea sa dispuna controale?
Naşu’!
@Theodora
Eu sunt „prospatura” pe blog si in afara de Coco nu prea am indraznit sa-i comentez pe comentatorii tai dar, ti-am spus ca imi place istoria si cum mi s-a parut ca te cunosti de ceva vreme cu Rica, iar Rica mi se pare „o figura”, m-am dus pe postari mai vechi sa vad daca exista Istoric. Exista. Mai era o figura pe acolo… Stiu… ti-a facut figura… Poate n-ar mai fi cazul sa te intreb… Ce s-a-ntamplat cu el? Cred ca ai afirmat odata ca ti-e dor de el… sau a fost la misto? Acum ca Ponta s-a impacat cu Antonescu, voi nu va puteti impaca? N-o spun la misto.
@Judyindesguise
Nu il cunosc pe Rica decat din postarile de pe blog … pe celalat domn am avut ocazia sa il cunosc personal … nu stiu ce s-a intamplat cu el …. probabil o sa revina atunci cand o sa vrea … nu sunt suparata pe el … din punctul meu de vedere poate sa revina oricand
Asta e marele secret? 😆 😆 😆
@Motanul Incaltat
Cum secret prietene?
Nici un secret .. au obligatia sa ne spuna 🙂
@Rica Venturiano
Spui asa:
Dar, Rica, da-mi voie sa te intreb onorabile 🙂 , cine a creat sistemul acesta al „milei” (asta ca sa nu spun al mitei) electorale? Cetateanul? Sau poate ca cetateanul cu 10 clase care vede negru in fata ochilor cand priveste o masina scumpa?
Theodora, te rog lasa-ma sa-l combat pe stimabilul! 🙂 Ca sistemul asta al mitei, pardon, am vrut sa spun al „milei” electorale, este aducator de voturi si adevaratii beneficiari sunt politicienii, care castiga mandate (si nu numai, dar si influenta) de pe urma unui astfel de sistem, nu poporul care are parte doar de faramiturile de la masa stapanilor. Si de atata amar de vreme politicienii nici nu se gandesc sa schimbe sistemul asta, al „milei” electorale… Te poti intreba: de ce? Poate pentru faptul ca e mai comod asa!
@Motanul Incaltat
Dar te rog frumos sa il combati 🙂 esti invitatul meu
@Theodora
Zici asa:
In realitate lucrurile stau altfel: vine unu’ c-un „Sa traiti bineeeeee!!!!” si uite asa cine stie cine mai ajunge pe la Putere!! 😀 Si dupa ce ajunge acolo, cine stie ce-o mai face… 😀
Ti se pare cunoscut scenariul, nu? 🙂
@Motanul Incaltat
da, la el ma refeream dar nu am mai vrut sa scriu „sa triati bine” .. imi face rau
Sal’tare onorabile. Cu toate ca n-as fi vrut sa-ti raspund aici, hai s-o fac si p’asta.
Ai perfecta drepate, dar nu cred ca esti strain de „cerere si oferta”. Pai daca nu ar fi avut cui s-o dea, ar mai fi dat-o? Hai sa fim seriosi? Vrei sa-mi spui ca Anglia nu are saracii ei? hermania, Franta, nu-I are? Acolo de ce nu merge „miTa” electorala? De fapt NU SUB FORMA ASTA DE LA NOI!!
Voi toti aveti un traseu ca tramvaiul, si nu va puteti parasi track_ul nici daca atui vrea. Toti ma faceti basist, sau cum mai stiti voi, dar omiteti un lucru, pe care eu l-am afirmat inca de la inceput. Normal ca aveti tot dreptul sa fiti ipocriti si sa nu admiteti asta, dar eu am afirmat SI AM SUSTINUT ca USL-ul si-a avut rostul pana la trecerea motiunii de cenzura. Dupa aceea trebuia mers pe PARTIDE la alegeri. In felul asta alegatorul avea cum sa taxeze. Asa cum facem? Cine-I vinovat? Era clar ca PDL-ul si-a luat-o pe coaja, baselu fara un partid in spate nu mai avea nicio valoare.
Mda, gata, aveti cu toii dreptate. Cel ce gresete ENORM, sunt eu. renunt si ma retrag, cu scuzele de rigoare ca v-am „enervate”. Chiar asa, CE ROST ARE? QUI PRODEST? Ca mie NU!!
@Rica Venturiano
ar fi fost si asta o solutie sa mearga separat la alegeri, nu in alianta dar oricum tot impreuna ar fi guvernat .. si mai era riscul ca basescu sa nu vrea sa numeasca premierul nici de la psd nici de la pnl
@Rica
Onorabile, ia mai usor lucrurile, ce te-ai suparat asa? 🙂
In privinta ajutoarelor sociale Occidentul, tarile pe care le-ai enumerat cheltuiesc mult mai mult decat Romania (ca procent din PIB, ma refer; dar din PIB-ul lor!!). Cheltuielile lor sunt foarte mari in aceasta privinta, mergand si pana la vreo 35-36% din PIB, fata de vreo 17% cat are Romania astfel de cheltuieli.
In privinta USL-ului, acesta nu se va destrama anul asta. Vom vedea ce se intampla dupa alegerile prezidentiale. Probabil ca este in functie de evolutia politica din perioada 2014-2016…
@Motanul Incaltat
eu una nu sunt chiar atat de optimista … ma astept la scandaluri mai cat carul in timpul campaniei electorale europarlamentare … nu tine USL pana la prezidentiale .. parerea mea … nu ca asa as vrea
@Theodora
Dar de ce crezi asta? Ce te face sa crezi ca USL nu va tine pana la prezidentiale?
@Motanul Incaltat
Asa cred eu acum , cred ca vor contiuna sa se certe prin teritoriu … la europarlamentare sigur vor ajunge la cearta …. nu candidatii, cei din staff … orgoliile sunt mari … am mai vorbit cu oamenii din tara … sper sa ma insel
@Theodora
Stii care e treaba? 🙂 Rica e intr-o pasa proasta: nu mai are incredere in democratie… Dupa cat mi se pare mie, cam asta vrea el sa spuna…
Insa… bine, asa putem sa ne intrebam cat de democratic e USL, care se bazeaza doar pe o intelegere la varf si e doar o alianta electorala (asa s-a definit de la inceput)… Membri de partid (de la PNL dar si de la PSD sau chiar PC, dar vorbim in principal de cele doua partide mari care compun aceasta alianta: PSD si PNL) n-au prea fost intrebati daca sunt de acord cu aceasta alianta, fie ea si electorala, care s-a justificat pana la alegerile din 2012, cand USL a obtinut o victorie zdrobitoare. Asa cum nu stiu cat de democratic este sa mearga impreuna (PNL si PSD) cu un acelasi program la europarlamentare. Nu e exclus ca unii liberali sau social-democrati sa nu fie de acord cu lucrurile astea…
@Motanul Incaltat
Rica nu are incredere in democratia noastra … in alte democratii are incredere
Tinand cont de comentariu pe care l-a scris la mine despre Arnold Schwarzenegger cred ca mai degraba s-ar putea spune ca e intr-o pasa proasta… 🙂 Ca nici in alte democratii nu prea are incredere, din pacate, desi n-ar trebui sa fie atat de, cum sa-i zic, suparat, poftim…
@Motanul Incaltat
lasa ca ii trece 🙂
Pe de alta parte, nu cred ca Rica a citit ce a spus Corina Cretu in Vocea Transilvaniei :
Chiar as dori sa vad ce parere are el despre asta! Poate ne va spune! 🙂
Asa ca e destul de improbabil sa consideram ca USL se va rupe, dar, desigur, nu e exclusa o asemenea posibilitate.
@Motanul Incaltat
Fara suparare nu voi vota niciodata in viata mea o dreapta in care sa fie si basescu … in oroce forma ar fi el bagat in dreapta aia … merg si imi anulez votul si dreapta aia nu o votez
Wow, m-ati citit, 🙂 Wow, pasa proasta ca nu mai am incredere democratie?? Buna asta.
Theo, explica-mi si mie ce inseamna „DEMOCRATIA NOASTRA” fata de „DEMOCRATIA ALTORA”.
Mie imi suna cam de genul „UNII SUNT MAI EGALI DECAT ALTII”.
In prostia mea, eu credeam ca DEMOCRATIA este una si ca nu se poate modela. Asa putem spune ca si pe vremea lui ceasca era democratie, sau „un fel” de democratie.
Chiar ca vorbim discutii si discutam vorbe.
Motane, acum imi dai exemple de diferentele de PIB dintre noi si alte tari din Occident, dar in muklte cazuri faci paralele intre sui=ituatia de la noi si cea de la ei, ca uite la ei cum este si la noi cum.
dar de ce au aia PIB-ul atat de mare? Ce aia n-au saraci? Aia n-au someri? Aia n-au coruptie?
Mda, iar m-ati „prins” si iar am „muscat momeala”, 🙂
@Rica Venturiano
pai la noi democratia este in faza de mugur …. si cand indivizi precum basescu (care a recunoscut cand era primar ca el nu prea iubeste democratia) ajung presedinti atunci biata democratie in loc sa infloreasca se usuca
Mai oameni buni, am innebunit cred.
Theo, Motane, voi ma acuzati (voalat desigur) c-as fi basist pentru ca de la inceput am fost sceptic in fata utilitatii USL-ului dupa motiunea de cenzura, combatatei tot ce zic eu, dar venti apoi separate si faceti afirmatii care nu fac decat sa spun cam acelasi lucru dar cu alte cuvinte. Nu stau acum sa va cutez, o putei face si voi, dar legat de ce mi-a dat motanul ca exemplu, Citand: „În fond, PNL ar avea numai de pierdut dintr-o unificare a dreptei sub conducerea lui Traian Băsescu, după ce s-a prezentat românilor drept cel mai aprig adversar al actualului președinte”
ia sa facem apel la Istorie si sa vedem ce pozitie avea PNL-ul fata de PSD, acum ceva vreme in urma, nu putina, dar nuici multa, ca „e sub 10 ani”. Iata spicuiri din pulsul politic al lui 2006: „Declaratiile lui Dinu Patriciu, referitoare la o posibila guvernare PNL-PSD, reprezinta o pozitie personala, regretabila si inacceptabila, care se situeaza in afara liniei politice si actiunilor partidului”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al PNL
Conservatorii, impotriva unei aliante PNL – PSD
Starea conflictuala din Alianta D.A. nu va impinge, sub nici o forma, PNL la o colaborare cu PSD, a declarat ieri secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu. De altfel, acesta considera imposibila o colaborare intre cele doua formatiuni politice in conditiile in care „PSD a devenit o anexa a Palatului Cotroceni”. „PSD astazi, prin presedintele acestuia, Mircea Geoana, a devenit o simpla anexa a Palatului Cotroceni. Prin declaratiile antiguvernamentale facute public, liderul PSD nu face altceva decat sa copieze anumite pasaje din afirmatiile sefului statului”, a sustinut Codrin Stefanescu.
Theodor Stolojan: „PNL este orbit de putere!”
Tot prin intermediul Biroului de Presa, liberalii l-au criticat si pe consilierul prezidential Theodor Stolojan. Astfel, Biroul de Presa al PNL a transmis vineri redactiilor articole din perioada 2000-2004 in care Stolojan vorbea despre o eventuala colaborare cu PSD-ul: „Stolojan gata de de o alianta cu PSD”, „Stolojan se declara impotriva ruperii protocolului intre PNL si PDSR”. In replica, Theodor Stolojan a precizat ca exista „un grup restrans care manipuleaza atat opinia publica, cat si pe membrii PNL”. In ceea ce priveste posibilitatea ca Valeriu Stoica si Dinu Patriciu sa fie exclusi din partid, asta dupa ce cei doi au vorbit despre o eventuala alianta cu PSD, Stolojan a declarat ca PNL se afla la putere si este orbit de acest lucru. „Eu cred ca PNL-ul se afla acum la putere si este orbit de faptul ca se afla la putere si orice lider, sau orice membru care exprima o opinie trebuie decapitat neaparat. Asta este, cred eu, un simptom al partidelor aflate la putere si care se cred vesnic la putere si isi permit sa excluda membri ai partidului”
Nu mai dau si link-ul.
mai oamnei buni, si voi ma acuzati pe mine ca sunt basist? 🙂 🙂 🙂
A nu-ti subestima adversaru este una din garantiile unei victorii.
Baselu sigur nu si-a subestimat adversarii lui. Abia astept „reculul” acelui prag de 30%. Wow, ce-o sa doara.
@Rica Venturiano
baselu este terminat, parerea mea 🙂
Dacă momentul convulsiilor induse a trecut, nu văd pentru ce motiv USL-ul s-ar destrăma. În definitiv, atât timp câ rămân împreună şi se sprijină unii pe alţii la europarlamentare, e bine pentru reprezentarea României în Parlamentul European. Este dovedit faptul că, atât liberalii, cât şi socialiştii, au avut o atitudine pozitivă în favoarea României. Trebuie făcut totul pentru a diminua numărul „popularilor”, adică a celor care au „luptat” pentru denigrarea României, care au împuţit Parlamentul European cu minciuni şi au cerut monitorizarea ţării pentru menţinearea regimului antinaţional!
@ALM
Domnule ALM nu stiti ce scandaluri sunt in teritoriu … PSD -sitii nu sunt multumiti de PNL-isti … PNL-istii nu sunt multumiti de PSD-isti .. se acuza reciproc … sunt multe orgolii … mare minune sa ramana impreuna pana la prezidentiale
Uite Theo ca incet incet ajungi sa constati singura ceea ce-ti spuneam eu mai de mult. ORGOLIILE personale puse inaintea interesului national. Asta e dusmanul cel mai de temut. Micile interese de grup sau personale vor sta mereu in calea interesului national. Si anume, CINE face autostrazile, CINE controleaza investitiile. Nu CINE beneficiaza de autostrazi, nu CINE beneficiaza la final, ci CINE beneficiaza ACUM!
@Rica Venturiano
Autostrazi? Care autostrazi? Noi nu avem autostrazi … noi avem asfaltangii multimilionari
Pai „Angel radios’, eu ce am spus? Ca interesele de grup si personale sunt puse inaintea interesului national.
Cu ce am gresit? Eu am spus ca este mai important CINE face autostrazile, nu cand, cum si cu cat si in nici un caz PENTRU CINE.
Tu chiar nu vrei sa admiti ca ma contrazici doar pentru ca in convingerea ta eu sunt basist, 🙂
Am impresia ca tu nu citesti cu adevarat ceea CE scriu, ci este suficient sa vezi „Rica Venturiano” si gata, „arde-l pe mocofan”, c-a venit basistu’, „mangafaua”, sa ne inoportuneze. Credeam ca pentru asta era responsbail „merele neunoscut in viata”, dar pana si el si-a data seama intr-un tarziu si a inceput sa cam citeasca si CE scriu.
@Rica Venturiano
ba citesc tot ce scrii 🙂
Sunt magulit, dar tot nu pot sa nu ma intreb, daca citesti tot ce scriu, de ce ma contrazici, ca apoi sa vi sa spui cam acelasi lucru, dar cu alta forma.
De exemplu, cand eu spuneam, hat departe in timp, ca nu vad ratiunea si logica acestei aliante impotriva naturii, si ca n-o vad sa reziste in timp pentru ca singurul scop a fost DOAR acapararea puterii, tu si „necunsocutul” (plus altii) afirmati ca EU vreau desfiintarea USL-ului. Acum tu esti cea care nu vede cum ar putea reaista pana la alegeri.
Eu spun ca NU AVEM autostrazi, pentru ca este mai important CINE le face decat PENTR CE se fac, iar tu vi si ma contrezi, spunandu-mi: „Autostrazi? Care autostrazi? Noi nu avem autostrazi … noi avem asfaltangii multimilionari”.
Theo, crede-ma ca nu-ti sunt dusman, si nu sunt partizanul lui base, chiar daca spun ca nu-i prost si ca foloseste toate armele adversarilor in favoarea lui.
🙂
Theo, ce faci? Te contrazici singura? Pai cum adica „e terminat”? Pai nu controleaza el tot in tara asta? Nu-l tin in brate si aia si ailalti? 😀
Theo, voi refuzati sa vedeti, sau sa acceptati un lucru cert, si atunci va trebuie un vinovat, pentru ca nu puteti accepta ca v-ati inselat. Basescu „e terminat” de mult, de cand a ramas fara „spate”. Partea proasta este ca „desteptii astia” ce ne conduc acum, avand „alte treburi” mai importante au mers din gresala in gresala si baselu le-a speculat. USL-eii au fost prea ocupati cu vendete personale, cu consoslidarea puterii obtinute, ca sa mai aiba timp si ptr acele treburi ptr care au fost alesi.
@Rica Venturiano
mda, nu ma contrazic, tu te faci ca nu intelegi 🙂
Inca mai are oameni care ii executa ordinele procurori, judecatori, etc dar in viitorul apropiat vor incepe toti sa il paraseasca … daca ar fi avut si altfel de relatii, nu doar de forta poate ar fi ramas si cu prieteni
😀
Si ce te face sa crezi/speri ca cei ce nu l-au lasat din mana acum (dupa cum spui tu), or sa-l lase mai incolo? Ii acorzi prea mult credit, si prea-l crezi „mare si tare”, iar el exact pe asta se bazeaza. Nu ca TU THEO il crezi intangibil, ci ca s-a format „aura” asta de Supermen, de intangibil, de „abdominabil” (am ramas marcat de asta, he he he he).
Baselu’ are un singur merit, si anume ca si-a ascuns urmele atat de bine, incat STIE SIGUR ca nu-l pot agata. Pentru ca de puteau sa-l agate Theo, pana acum era agatat. Doua variante Theo. Ori nu mai au cu ce sa-l agate, de nu l-au calcat in picioare pana acum, ori ce ascund ei este mult mai daunator si baselu STIE si are SI DOVEZI. Simplu ca buna ziua.
Este posibil sa mai fie si a treia varianta, dar deja tine de teoria conspiratiei, si anume ca EI TOTI SA LUCREZE IMPRUNA, si tot acest circ sa fie de fapt un praf in ochii nostril, ca sa ni se abata atentia de la ceea ce conbteaza cu adevarat.
Theo, momentul „afara cu baselu'” s-a dus. A fost o vreme cand se putea face, dar acum a zburat puiul cu ata. E ca in filemele alea cu multe arme, cand „cel bun”,tot somandu-l pe „cel rau” sa lase arma si sa se predea se trezeste impuscat ptr ca a ezitat. USL-istii „au ezitat” prea mult, au avut „altceva” mai important de facut, si acum vine „pay-back”-ul. Sunt convins ca atunci cand au aprobat acel prag de 30% nici nu s-au gandit ce va urma, la fel cum au facut si cu Referendumul, cand i-a lucrat baselu cu propriile arme. Sunt curios, daca se va face iar un Referendum ptr mai putiniu parlamentari, ptr un Parlament unicamneral, si prezenta va fi de 30% si din acestia 50%+1 vor vota pentru, ce-si vor zice USL-istii.
Pentru ca sunt convins ca sunt cel putin 30% dintre toti cei cu drept de vot care s-au saturat de atatia hoti si banditi. Macar stiu ca nu ma vor fura 500 si ceva de hoti, ci vor fi mai putini.
Theo, tu te raportezi doar la prezent, fara sa tragi cu ochiul si la trecut, ca sa poti anticipa viitorul. Sigur nu joci sah. pentru ca daca ai fi facut-o era imposibil sa nu vezi asemanarea dintre „fosta oranduire PSD-ista” si actuala. Cum spuneam, „LA MEME MARIE, CU UN AUTRE PALARIE” 🙂
@Rica Venturiano
asta cu Parlamentul unicameral mi se pare o prostie … cate tari din UE au Parlament unicameral
Pai Theo, revin si te intreb. Trebuie sa copiem, sau sa facem ce vrea UE? Pai nu spuneai tu sa ne vedem de ale noastre fara sa se bage UE?
Ce importa „cate tari din UE” au sau nu au Parlament unicameral. Nu spuneai tu mai antzartz ca „ce stie UE ce si cum la noi in tara?”. Tu-ti faci casa functie de cum si-a facut-o vecinul? Are ala 4 camere, tu-ti faci 5?
Theo, nu te recunosc.
@Rica Venturiano
Nu am zis asa …. sa se bage dar nu chiar asa peste tot … maine poimane vor veni acasa la mine sa ma oblige sa imi schimb mobila 😀
Trebuie sa avem un reper totusi … parca nici o tara membra a UE nu are Parlament Unicameral
Theo, tu inca mai crezi in Bau-Bau? Cat de inconstienti, de sinucigasi, de kamikadze, ii consideri pe cei din Justitie, sa-l tina pe baselu in brate, chiar acum cand „e terminat” dupa cum spui tu. Vezi, d’aia spun ca te contrazici singura. Si se pare ca tu nu vrei sa intelegi, ca nu este viabil ceea ce spui. Oricat i-ar fi de devotati TOTI cei din Justitie, este imposibil sa nu constientizeze ca peste cateva luni o sa vina scadenta.
Theo, Bau-Bau-ul asta cu „baselu controleza justitia si de aia nu pot baietii buni sa-si faca teeaba” a cam ajuns „sperietoare”, fara ciori.
@Rica Venturiano
Nu toti, o parte din ei … aia santajabili – santajati
Deci admiti ca NU TOATA JUSTITIA este in mainile lui baselu, da? Si atunci de ce crezi tu ca aceia care nu sunt „santajabili/santajati” sunt mai multi decat cei cinsititi? Pentru ca numai in cazul in care raportul de forte „santajabili/santajati VS nesantajabili/nesantajati” este NET in favoarea celor „controlati” de base ar fi valabil ce spui tu. Eu totusi inclin sa cred ca NU. Basescu controleaza in Justitie tot atat cat controleza si … „ceilalti”, 😀
Repet, daca Iliescu nu-l pedepsea pe nascase ptr „tradare”, ala nu ajungea la „zdup”. Nu ca n-ar fi vinovat, dar ca el mai sunt multi altii care sunt liberi si in pozitii inalte, bine-mersi. Daca nu ar avea „legaturi” in Justitie, multi ar fi colegi de celula nu in Parlament
@Rica Venturiano
Nu stiu care este procentul, dar sper ca cei nesantajabili- nesantajati sunt mai multi
Nu cred ca are Iliescu vrureun amestec aici … sunt zvonuri in care nu cred
pai bine Theo, daca tu crezi ca procentul este in favoarea celor „curati”, ceea ce si eu cred, de ce susti cu atat ardoare ca baselu controleza Justitia? Ca l-au condamnat iar pe nascase? Pentru ca nu-l iau pe le la refec?
Vezi, d’aia spuneam ca „te contrazici”. Nu crezi ca cei santajabili sun numerosi, dar esti convinsa ca Justitia este in mainile lui baselu. pe e principiu? pe acel carui 30% reprezinta majoritatea conducatoare? :))
@Rica Venturiano
pentru ca aia santajabili si santajati sunt in functii de conducere … pe la IICJ pe la DNA, pe unde mai are omul nevoie
Pai Theo, daca are oameni in functii cheie, de conducere, „pe la IICJ pe la DNA, pe unde mai are omul nevoie”, de ce crezi ca „baselu este terminat, parerea mea „?
Pai cine controleza tot ce spui tu, nu este terminat. Este TERMINATOR.
Theo, tu esti cu base. Tu ii dai toate puterile astea de „Captain Romania” tocmai ca sa nu-l vezi „terminat”. 🙂 🙂 🙂
😀
Prea il credeti atotputernic si atotcontrolator.Convingerea mea este ca „egzpligatia” este alta. Coruptii sunt peste tot, de ambele parti ale taberei. Si ca sa nu inceapa „un vaiet” national, se feresc sa „dam noi in noi”, si se limiteaza doar la faulturi subtile „la gioale”. Normal ca ptr putere mai este nevoie si de sacrificii, si de aceea mai apare un nascase cu condamnari de cativa ani, dar eliberat dupa cateva luni, dintr-o inchisoare cu conditii mai ceva ca la Spitalul Balthazar, cu mobil si cu acces la Internet non-stop, cu vizite conjugale si menu a la carte., plus haine si lenjerie de pat „de acasa”
😀
Intrebare, Theodora si Rica Venturiano, care va „cacati” pe voi, intre voi: de ce nu lasati pdl-istii sa ne raspunda? Pariu ca nu stiu sa raspunda? Dar, lasati-i dracului sa-si faca treaba de prosti, lasati-i, dca va duce capul cum si cred ca! Pariu ca-si vor da cu stangu` in dreptu`? Astia-s nemernicii pdl-ului!
@Clara
n-am contestat „nemernicia” pedeleilor, dar n-o trec cu vederea nici pe-a celorlalti. Sincer, pe mine ma doare, si ma scarbeste totodata, NEMERNICIA PNL-istilor, pe care nu-i inteleg cum de s-au devotat cu trup si suflet PSD-ului. Desi sunt o fire optimista, mi-e teama ca PNTCD nu va singurul partid distrus din interior. Ce n-a reusit Dej, au reusit liderii actuali.
Spre deosebire de „criticii” mei, eu nu am nimic de impartit cu simpatizantii sau adeptii unei doctrine politice. Eu nu fac decat sa-mi expun parerile si ideiile melke, iar cand mi se aduc argumente viabile ca ma insel, nu ezit sa admit si sa caut sa ma indrept. Si cand spun argument viabil nu ma refer la violenta verbal, preferat de unii ca argument „forte”.
Se vede clar ca PDL-istii isi dau cu stangul in dreptul, si dupa se observa se cam mananca intre ei, cum dealtfel fac toti fara sa tina cont ca cel ce pierde este partidul respectiuv in sine. Cert este ca dandu-si pedeleii cu stangu’n dreptu’ nu afecteaza Romania cum afecteaza stangu’n dreptu’ pe care si-l dau USL-istii. Nu cred ca ma insel cand spun ca de doi ani NU PDL-istii „s-au kkt pe noi” (ca sa te parafrazez) ci se pare ca „altii” au facut-o. Cum poti sa pretinzi ca de doi ani este tot vina PDL-istilor, cand Parlamentul si Guvernul sunt controlate de USL-isti IN TOTALITATE!!!
Hai sa fim seriosi. Am ajuns sa ne amagim singuri, ce naiba.
Stiti cum faceti voi, ca un parinte care nu vrea sa accepte ca odrasla lor este dependenta de alcool sau droguri. Sunteti constienti de asta, dar nu vreti s-o acceptati.
„Sincer, pe mine ma doare, si ma scarbeste totodata, NEMERNICIA PNL-istilor, pe care nu-i inteleg cum de s-au devotat cu trup si suflet PSD-ului.”
______________________________________________
@Rica
Nu s-au devotat trup si suflet PSD-ului, habar nu am de unde ai scos chestia asta, tot asa cum nici PSD-ul nu s-a devotat trup si suflet PNL-ului. Este o alianta intre doua partide si nu-i nimic special ce ar putea sau ar trebui sa te scarbeasca. A avut PNL-ul si variante mai proaste de alianta, cum a fost spre exemplu alianta DA cu lichelele din PD. Care este problema ca sunt acum aliati cu PSDul?…
Si PDL-ul s-a aliat in 2009 cu PSD-ul si vad ca de astia nu te declari scarbit in mod special, ca de PNL…Asta ca sa nu mai vorbim ca pana in 1992, PD si PSD au fost de fapt un sigur partid.
Deci care este problema ca PNLul s-a aliat acum cu PSDul ?!
Coco, sunt convins ca n-ai avut curiozitarea sa rasfoiesti macar doctrina liberal. ca sa nu mai vorbim de istoria acestui partid. Pe de alta parte, sunt convins (dupa cum pui problema) ca tot ceea ce ai aflat despre PNL, PNT, sau alte partide altele decat PSD, a fost dupa 90. Nu te condamn si nici nu te judec, sa nu ma intelegi gresit, niic pe tine ca persoana si nici ptr convingerile tale. De ce spun asat? Pentru ca de ai fi stiut ceva mai mult despre PNL, ai fi constientizat ca logic si normal, o fuziune intre doua partide cu orientari diferite nu prea este posibila in mod natural. Am zis FUZIUNE, nu alianta. O alianta politica se poate face in vederea obtinerii unuei majoritati confortabile in Parlament, pentru a face posibila aprobarea legilor ce sunt agreate de ambele parti. Ptr ca USL este un partid politic, nu-I asa? NU ESTE O ALIANTA POLITICA!
Coco, dupa cum zici, „Pai chiar, hai sa fim seriosi!”. Hai sa discutam, nu sa vorbim. N-am refuzat nicioadat o polemica.
Si ca sa fiu sincer, si sa raspund unor „intrebari retorice”, nu am ambitii politice, nici sa ma vad pe vre-o lista in fata alegatorilor. Mie mi-e FOARTE bine unde sunt, cu ceea ce fac, si nu sunt destul de „pregatit” ca sa fiu politician. Sunt doar unul dintre anonimii membrii PNL, cu traditie in apartenenta la acest partid. ATAT.
„Coco, sunt convins ca n-ai avut curiozitarea sa rasfoiesti macar doctrina liberal. ca sa nu mai vorbim de istoria acestui partid. ”
_____________________________________
@Rica
Te simti un tip special, nu-i asa ?! Doar tu ai „rasfoit” doctrina liberala si doar pe tine te-a interesat istoria liberala… 🙂
In rest stim toti ca USL nu este o fuziune, ci o ALIANTA intre doua partide, iar orientarea diferita a acestor partide nu conteaza, cum nu a contat nici in Germania spre exemplu. Doamna Merkel iti poate confirma…
Coco, spune-mi si mie te rog, daca poti, care este influenta liberal din guvernarea USL? Da-mi te rog un exemplu de politica liberala aplicata de actuala conducere. Sincer Coco, tineretea nu este o scuza ptr indiferenta.
Ai dreptate cand spui ca PNL-ul a avut si aliante mai proaste. Cert este ca insista sa faca aliante proaste, pentru ca singurul perdant din toate aceste aliante „impotriva naturii” este partidul in sine, si nu „reprezentantii”. Ei se ghiftuiesc bine-mersi, pentrun ca, dupa cum ne-au dovedit-o de atatea ori, turismul politic este in floare, si „pleaca ai nostril, vin ai nostril” este mai real ca niciodata.
Sincer, daca ai avea idee despre ce inseamna doctrina liberal, nu m-ai fi intrebat „Deci care este problema ca PNLul s-a aliat acum cu PSDul ?!”
E ca si cum ti-ar parea logica o alianta intre KKK si Marthin Luther
@Rica Venturiano
Iti spun eu …. nenorocita aia de cota unica … care pe mine ma scoate din sarite
Si care este legatura intre ce am spus eu si ce mi-ai raspuns tu?
Citez:
„Conform Ordonanţei de Urgenţă 138/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cota de impozit pe profit care se aplică asupra profitului impozabil este de 16%, cu excepţiile prevăzute de lege. În ceea ce priveşte impozitul pe venit, conform aceleiaşi ordonanţe, cota de impozit pentru determinarea impozitului pe veniturile din activităţi independente, salarii, cedarea folosinţei bunurilor, pensii, activităţi agricole, premii, alte surse este de 16% aplicată asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse din categoria respectivă. Fac excepţie de la prevederile prezentate mai sus cotele de impozit prevăzute în categoriile de venituri din investiţii şi din jocuri de noroc” Deci?? Liberali in 2008 la putere? haio sa fim seriosi, ca doar nu crezi ca L-ul din PDL inseamna chiar LIBERAL, 🙂 🙂 🙂
„E ca si cum ti-ar parea logica o alianta intre KKK si Marthin Luther”
__________________________________________
@Rica
De unde naiba scoti comparatiile astea ?:) 🙂 .Intrebarea cea mai imprtanta ar fi de fapt de ce naiba le folosesti in legatura cu partidele din USL, cand nu are deloc legatura… :). Ma rog insa, fiecare cu retorica lui.. 🙂
Ca tot vorbeai de tinerete, este prima data cand auzi de o alianta intre stanga si dreapta intr-o tara ? Daca iti spun Germania si Angela, iti suna un detector de aliante stanga-dreapta? 🙂 Chiar n-ai mai auzit pana acum de asa ceva si iti pare ceva catastrofal ?! Hai sa zicem ca nu te-a preocupat prea tare istoria universala, dar de alianta de guvernare din 2009 ,PDL-PSD, nu iti mai amintesti ? Tot alianta era si aia, parlamentara si guvernamentala ! In cazul in care consideri ca mine ca PDL si Basescu nu au legatura cu doctrina de dreapta, te inteleg, iti pare poate o alianta naturala. 😀 Tin insa sa iti reamintesc ca PDL ul interzisese in doctrina partidului alianta de orice fel cu PSD si votantii lor erau tare mandri de asta. Stiu insa ca tu esti apolitic si egal scarbit de toti, 😀 asa ca nu vreau sa te indispun in mod special cu PDL-ul, care s-a cacat(scuze Theodora) pe alegatorii sai in 2009 🙂 .
N-am crezut niciodata si nu cred nici acum ca doctrinele celor doua partide din USL reprezinta antagonisme, iar diferentele doctrinare nu ar trebui niciodata sa primeze in fata interesului national. Ei, pentru mine a scapa de basism si a reface dementa adusa de ei in aceasta tara, tine de interesul national. Poate daca KKK si Luther ar fi avut ciuma in America, s-ar fi unit sa lupte impotriva ei…
Coco,
Am auzit de ALIANTE, si este normal sa fie facute, dupa cum am mai zis (poti verifica) pentru a avea o majoritate confortabila in parlament, pentru a putea guverna fara sincope. Absolut logic ce spui, insa oimiti un lucru. USL s-a format CA PARTID POLITIC, inregistrat ca atare. Nu vorbim aici de o alianta realizata DUPA alegeri, pentr a asigura ceea ce am mai spus. Poiate ca nu m-as fi „imburicat’ intr-atat daca se limitau la asta.
Nu sunt apolitic, de unde ai scos-o? Am sous doar, SUNT LIBERAL, si poate tocmai de aceea nu am inteles rostul USL ca formatiune poitica. Pentru ca nu stiu cum vezi tu lucrurile, dar de la mine 9si numai) se vede ca PNL-ul ca partid de sine stator A PIERDUT ENORM.
Eu am fost mereu partizanul particparii independente la alegeri, iar aliuantekle dupa aceea, in caz ca ai nevoie.
PDL si PSD? Hm, buna. Dar daca ne gandim de unde a rasarit PDL-ul, nu pare prea ciudata alianta intre ele.
Coco, tu ai zis odata ceva depepinierele PCR. Pai omule, peste tot sunt aceiasi comunsiti care ne-au condus, sau urmasii lor, fara deosebire de sigla. Eu am spus, sigla unui partid nu mia face nici cat o ceapa degerata in mainile veroase ala acestor politruci ordinary, fie ei din PSD, PDL, sau PNL.
Numai asa se poate explica acest USL:. PNL-ul este condus spre pierzanie de niste oligofreni, de niste „ambetati” politic de dorinta de putere. Bibliotecarul cel Viteaz a vandut partidul pentru un vis iluzoriu, Acela de fi presedinte. O sa vada ca l-a vandut pe degeaba, ca nici presedinte nu va ajunge, dar nici PNL nu va mai avea castig de cauza, A pierdut pana si putinii simpatizanti pe care-I mai avea. Si uite asa, vorba Theodorei, o sa avem un ;partid puternic, cu proicentaj mare in Parlament, dar pacat ca se va numi UDMR
Coco, nu te supara pe mine, dar „o alianta, inregistrata la tribunal, cu congress, si alte ale” ESTE MAI MULT DECAT o simpla ALIANTA POLITICA, menita sa ajute guvernarea.
Si repet, daca scopul delarat a fost doar de a-l da deoprate pe base si ai lui pedeli, actiunile ulterioare si prezente, mi-au demonstrat ca nu m-am inselat cand am spus ce am spus dupa motiune.
Coco, sa votezi in parlament o motiune de cenzura, nu ai nevoie de „O ALIANTA” inregistrata la tribunal. Vezi, aici este diferenta intre aliantele la care faceai tu referire, si cele dambovitene.
Culmea sti care este? Ca si asa, parafata si semnata intr-un tribunal, tot nu isi vor respecta angajamentele.
Iar PSD-istii era clar ptr toti ca sunt comunisti cu fata unmana, dar pentru PNL era doar un „zvon”:. Acum e certitudine.
Coco, uite ca sa exemplific. Am gasit un editorial ce exprima foarte bine, tot ceea ce nu pot sa explic. Am si eu limitele mele, ce sa-i faci. 😀 Era bine daca eram special, dar sunt „prea obisnuit” ca sa ma consider altfel.
deci, iata editorialul unui moldovean, Cătălin Onofrei:
”
De ce scade PNL?
Este un adevăr evocat de toate sondajele de opinie, dar care apare tot mai des şi în declaraţiile ritoase ale pesediştilor. În acest moment, susţinerea electorală pentru PSD, la nivelul întregii ţări, a ajuns să fie de două ori mai mare faţă de cea pentru PNL. Iar distanţa dintre cele două partide continuă să crească. Fără nici o îndoială, formaţiunea lui Ponta a devenit personajul principal din Uniunea Social Liberală.
Nici un scandal din ultimele optsprezece luni de pe scena politică nu a făcut bine liberalilor. Când Ponta a acceptat coabitarea cu Băsescu, premierul a punctat la imagine, în timp ce PNL a picat de fraier. Când Crin a început să-i surâdă la rândul său şefului statului, liberalii au fost acuzaţi de trădarea idealurilor revoluţiei bunului simţ.
În conştiinţa colectivă, PNL nu şi-a justificat încă pe deplin alegerile politice de până acum. Declaraţiile dure făcute de-a lungul ultimilor ani de către liberali importanţi la adresa lui Traian Băsescu (“deconspirat” drept comunist, securist, scelerat, nebun, alcoolic, bolnav incurabil etc.) le-a lăsat puţin spaţiu de manevră. În acest context, singura opţiune politică viabilă părea parteneriatul cu PSD. Atunci, de ce atâtea certuri între cele două partide şi între cei doi lideri, de vreme ce Băsescu era taxat drept unicul scandalagiu? Culmea este că toate aceste neînţelegeri dintre liberali şi pesedişti nu pornesc de la vreo luptă de idei pe marginea marilor proiecte de modernizare a României, ci de la lacunele de caracter ale politicienilor implicaţi. În realitate, nici Ponta şi nici Crin nu-s mai breji decât Băsescu.
De fapt, Crin Anonescu a devenit victima propriilor manevre. Între cele două tabere care l-au susţinut se ivesc diferenţe de poziţionare ireconciliabile. Pe de o parte, electoratul fidel PNL (cu un profil distinct de cel al alegătorilor PSD) se întreabă unde sunt măsurile de relansare economică. Şi unde sunt investiţiile promise? Este clar că mai ales întreprinzătorul nu pare deloc încântat de înmulţirea pomenilor sociale. El ştie cel mai bine că “generozitatea” guvernanţilor va atrage o avalanşă de taxe, care vor afecta şi mai grav firmele private. Cu siguranţă, destui dintre votanţii PNL nu mai văd rostul rămânerii partidului la guvernare, în condiţiile în care USL descurajează în continuare munca. Mai ales că oamenii de afaceri au înţeles că ei vor achita la final mult încărcata notă de plată.
De cealaltă parte, partidul propriu-zis doreşte puterea cu orice risc. Hămesiţi de atâta aşteptare, membrii simpli ai PNL înfulecă pe nemestecate tot ce prind în raza lor de acţiune. La rândul lor, baronii PNL, bucuroşi că şi-au recăpătat statutul de clienţi ai statului, fură din toate poziţiile. Dacă sunt prinşi, declară că este vorba de un proces politic, pus la cale de justiţia lui Băsescu. Iar dacă nu sunt prinşi, speră să facă rost de suficiente resurse pentru a-şi cumpăra voturile necesare la următoarele alegeri.
Dacă alegătorul PNL rămâne totuşi în mare măsură altceva decât votantul PSD, membrul de partid al PNL a devenit aidoma membrului de partid al PSD. Apare aici o situaţie de nesincronizare care afectează dramatic credibilitatea liberalilor. Mai mult, în timp ce PNL scade, Crin nu-şi mai găseşte locul. De cine să asculte? De partid sau de electoratul propriu? Să rămână la guvernare, să refacă tandemul cu Ponta şi să-şi asume împreună toate proiectele importante, sau să iasă de la guvernare şi să denunţe lipsa de viziune a PSD? Dacă liderul PNL doreşte să mai ajungă la Cotroceni, atunci trebuie să decidă cât mai repede pe ce picior va juca în anul 2014. Şi să acţioneze ca atare. Şi să nu se mai răzgândească. Micile împăcări nu mai impresionează pe nimeni.”
Cred ca a pus punctul pe i.
„Cum poti sa pretinzi ca de doi ani este tot vina PDL-istilor, cand Parlamentul si Guvernul sunt controlate de USL-isti IN TOTALITATE!!!
Hai sa fim seriosi. ”
@Rica
Pai chiar, hai sa fim seriosi! Adica reduci functionarea statului la doar doua din institutiile sale, Parlament si Guvern ?…
Nu Coco (scuza-ma, dar e prea lung nick-ul tau, asaca te alint), eu nu rezum functionarea unui stat doar la Parlament si la Guvern. Se pare ca USL vrea s-o reduca, prin modificarile aduse Constitutiei. Altii insa pun „nefunctionalitatea” statului DOAR pe carca unui presedinte. ca o paranteza te asigur ca am citit Constitutia si stiu care sunt atributiile fiecarei institutii de mai sus, dar si limitele.
Cine i-a oprit sa elaboreze si sa adopte legi care sa reglementeze haosul asta din tara? Coco, din cate stiu eu, Parlamentul elaboreaza legile iar Guvernul le aplica, nu invers. Din toate decalratiile belicoase ale lui Ponta reiese ca baselu poate sa refuze doar o data aprobarea unei legi. Dar daca te uiti atent. mai toate legile care le sunt favorabile lor, parlamentarilor, fara sa aduca nimic bun functionarii statului, au fost aprobate si aplicate fara probleme.
Pararea mea este ca incompetenta actualului parlament si a actualului Guvern este ascunsa in spatele paravanului cu „bau-bau baselu”, ca are impact la „public”.
Coco, asa cum ai zis, nu ne cunoastem, dar vreau sa te intreb, daca un manager conduce o echipa de incompetenti, este DOAR vina acelor incompetent ca firma merge prost? Conform Constitutiei, cine zici tu ca „manageriaza” Romania? Presedintele, Parlamentul, sau Guvernul??
@Coco
Ce aveti dom-le cu Rica? Toata lumea il face basist fiindca – deh – asa-i fularu’ (portocaliu si pute…). Dar mai slabiti-i struna… Nu poate omu nici sa si-l scoata, daramite sa-si puna altu’. Hai, lasati-l!… Geanta aia din carca e plina cu fulare din magazia de recuzita a pepinierei. Plus ca am impresia ca il bantuie si o fantoma… Una-doua pomeneste obsesiv de un „necunoscut”. Zau ca… Ce mai…
Eu cred că dl Venturiano se alintă sau suferă de mania persecuţiei. Discuţiile se refereau la băsişti în general (sau generic) şi dl cu pricina îşi punea mâna în cap. Din 17 referinţe generice, 4 sunt autocritici ale dlui Venturiano …
@ALM
Se alinta 😀
@Rica
Zici ca eu si Theodora te „acuzam” voalat ca ai fi basist… Eu nu vreau sa comentez aspectul asta al problemei. Aici facem schimb de pareri, dialogam.
Totusi, ai dat exemple cam vechi… 2006 totusi a trecut… Situatia politica de acum e ceva diferita fata de cea de atunci, nu crezi? Si tare mi-e ca dupa declaratiile lui Traian Basescu de ieri USL se va intari si mai si, de slabit nici vorba!!
Din verificările realizate pe listele permanente şi suplimentare a fost identificat un număr total de 55.660 de cazuri de înregistrări multiple (CNP-uri regăsite atât pe listele permanente cât şi pe listele suplimentare), numărul total de înregistrări afectate fiind de 118.881 (înregistrări ce conţin între una până la 18 corespondenţe între listele de vot permanente şi listele de vot suplimentare). Din totalul de 55.660 de cazuri de înregistrări multiple un număr de 1.082 de înregistrări au avut CNP-uri invalide (cheia unică de control nu s-a putut valida sau lungimea CNP-ului era diferită de 13 cifre), pentru aceste 1.082 de înregistrări verificarea încrucişată s-a realizat după seria şi nr. CI/B