Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

23 iunie 2021

USL se opune proiectului de lege care elimina obligativitatea ca functionarii publici din posturi de conducere sa isi dea demisia din functie daca vor sa candideze in alegeri


USL se opune proiectului de lege prin care PDL doreste sa elimine obligativitatea ca functionarii publici din posturi de conducere sa isi dea demisia din functie daca vor sa candideze in alegeri.

“Aceasta este o lege cu dedicaţie pentru clientela de partid, pentru funcţionarii numiţi pe criterii politice şi o acţiune prin care este politizată din nou administraţia publică . (…) Prin acest proiect de lege, PDL doreşte să permită funcţionarilor publici numiţi politic în posturile de conducere să folosească instituţiile pe care le conduc în campania electorală. De asemenea, se doreşte subordonarea tuturor angajaţilor din instituţiile respective şi forţarea lor să-şi susţină în alegeri superiorul ierarhic, sub ameninţarea pierderii locului de muncă. În acest fel, funcţionarii publici devin agenţi electorali şi nu un corp de elită aflat în slujba cetăţeanului. Acest proiect de lege reprezintă un adevărat pericol pentru funcţionarii publici de carieră. Aceasta este o dovadă suplimentară că avem de-a face cu o putere discreţionară, care este în stare să treacă peste orice pentru a se menţine la guvernare. PDL şi complicii săi ce compun coaliţia majoritară pregătesc un nou instrument pentru perfecţionarea furtului în alegeri“, se arata intr-un comunicat al USL.

Va invit sa cititi si aici:

Pilda bănăţeanului milostiv – Vania

Inamicii mei – astăzi Boc – Hari Bucur-Marcu

Inamicii mei – astăzi Băsescu – Hari Bucur-Marcu

Şoricul, bideul şi Boboteaza – Teo Negura

colţul romantic – 7 – Coltu’ de muzica

miercurea fara cuvinte – 36 – Rokssana

Primarul Milescu, bun de munca – Popa Teapa

Dac-aş fi… – innerspacejournal

Adevaratele predictii ale lui Nea Costache pentru Romania anului 2012 – Nea Costache

Muta de la guvern! – Basarica

Stiri scurte: 04.01.2012 – George Valah

DIN NOU DESPRE SCÎRBOSUL TURNĂTOR TRAIAN BĂSESCU – Lupta de clasa

Alegeri! – Motanul

sărbători de vis – Mesterul Manole

Pictorii iernii 2. Miercurea în imagini – Mirela Pete

Principesa – Cristian Dima

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “USL se opune proiectului de lege care elimina obligativitatea ca functionarii publici din posturi de conducere sa isi dea demisia din functie daca vor sa candideze in alegeri”

 1. 5 ianuarie 2012 at 10:19

  pana la sf. anului vom vedea o sumedenie de initiative de acest tip facute pt a apropia PD-L de un scor care sa-i permite daca nu ramanerea la putere ,macar salvarea liotei de hoti si sinecuristi pe care i-a promovat in functii pt a-si perpetua influenta si profitul
  sper ca USL sa aibe prioritate in a schimba din temelii legislatia!!!

  • 5 ianuarie 2012 at 12:08

   @olimpiu65
   Si eu sper

  • 5 ianuarie 2012 at 19:41

   Chiar dacă USL are această prioritate,nu ştiu dacă ă să apuce s-o pună şi-n operă!!!
   Nu trece o zi fără să mai apară câte o nouă “găselniţă” portocalie!!!
   Şi,vorba înţeleptului,bob cu bob se umple sacul!!!
   Eliminarea obligativităţii demisiei,votul prin corespondenţă,USP,PPDD,PNG-CD, PRM,şi câte vor mai răsări ca ciupercile după ploaie,toate aceste “găselniţe” au 2 obiective clare şi precise:
   1.Atragerea de “prostani” de partea cealaltă a baricadei (portocalie) pentru ca USL să scadă sub 50%.
   2.Nu contează cine votează,contează cine numără voturile.
   Şi în final mă-ntreb şi eu ca prostul,cum se opune USL acestui proiect de lege???Nu participă la vot?Contestă la Curtea Constituţională?Sau vin la televizor şi strigă “Noi,USL,suntem împotriva acestui proiect de lege”?
   Cu asemenea opoziţie,care nu este în stare (sau nu vrea) să organizeze acţiuni dure,radicale,poporul român nu prea are şanse de a apuca şi vremuri mai bune.Am propus,tot aici la tine pe blog la un alt articol,doar 2-DOUĂ acţiuni dure,şi fără nici un fel de încălcare a vreunei legi,care dărâmă regimul portocaliu în 2-DOUĂ SĂPTĂMÂNI!!!Mai sunt şi alte acţiuni,trebuie doar ca să fie cineva care să vrea şi să-nceapă să le organizeze.Se pare că România nu are aşa ceva!!!

 2. Marian
  5 ianuarie 2012 at 10:25

  Frate….Italia a avut …un milion de guverne de la razboi incoace iar ” tara ” a mers. de ce ? Deoarece aveau functionari publici ce-si faceau treaba, si care { chiar daca si la aia erau pusi pe pile} chiar fara guvern sau cu guverne ce durau probabil …doua , trei luni ei isi faceau treaba.Parca Belgia n-a avut pana de curand….guvern iar cel ce s-a asezat acum, nici ala nu-i prea stabil, dar tipii au acea baza numita functionari publici.In plus de asta nici in Italia , nici in Belgia sau , Olanda sau Franta, “satatul” nu este perceput drept dusmanul de moarte al cetateanului. La noi , in Romania lui Basescu &comp statul stie numai sa ia cate zece piei de pe oameni , fara sa dea nimic in schimb, fara sa faca nimic pentru proprii cetateni , ba dimpotriva asa cum se vede si fara binoclu !Functionarii de stat stau cu frica ca oricand , fara nici o explicatie pot fi aruncati pe drumuri la simpla schimbare a regimului cu un partid sau altul.Stai linistita draga Teo…nu mor eu de mila sau de grija functionarilor publici { aia de la fisc nu sunt tot …functionari publici ?} insa daca PSD-ul la vremea cand era la putere ar fi legiferat statutul functionarului public astfel incat sa nu mai existe nici un dubiu…astazi nu s-ar fi ajuns ca sa se opuna astora de la PDL.Problema este ca si ei si astia ….prin functionarii publici ” din posturi de conducere” inapoiau ” serviciile ” facute in campaniile electorale …celor ce-i sustineau. Simplu.Ai vazut ….IRI COLUMBEANU…candideaza la PG .L-a inebunit Monica definitiv .Auzi sa-mi zica ” concitadin”….mie , in situatia in care el locuieste la….Izvorani !!!

  • 5 ianuarie 2012 at 12:08

   @Marian
   Eu sunt concidatina cu tine asa ca pot sa candidez la PM 😀

   • 5 ianuarie 2012 at 12:27

    He he he …fara suparare, nici cartierele noastre nu fac parte din Bucurestiul autentic, sunt rodul dezvoltarii orasului in deceniul 70 al secolului trecut. in Militari la mine si Berceni la tine poti spune ca esti la tara!!!!

    • 5 ianuarie 2012 at 12:41

     @olimpiu65
     Eu in Bucuresti stau la 5 minute de km zero 😀

    • Marian
     5 ianuarie 2012 at 13:20

     NOMENCLATURISTO!!!!!

     • 5 ianuarie 2012 at 13:25

      @Marian
      Nu este ce crezi tu …. este o casa care cade peste mine la un cutremur un pic mai vioi
      Si ca sa fiu sincera nu prea mai locuiesc acolo pentru ca trebuie sa stau cu parintii

    • Marian
     5 ianuarie 2012 at 15:19

     Aia este ” mosia” despre care vorbea Vlad cel groaznic…anul trecut ?

     • 5 ianuarie 2012 at 15:44

      @Marian
      Nu, acolo ar trebui sa locuiesc cu iubitul meu pe care aproape ca l-am abandonat 🙁
      “Mosia” este in Voluntari unde am doar o anexa gospodareasca, in curte se jucau ai mei dea agricultura, … o camera de 6mX4m, nu am gaze, nu am apa curenta, nu am canalizare, le am la poarta dar de unde bani 🙁 … nu am avut bani sa imi fac casa … in jurul meu sunt vile cu piscina… cartier de boieri …. eu sunt de departe cel mai sarac proprietar din zona …. am cumparat terenul demult, cand aveam firma, de fapt un chiosc amarat din care traia toata familia si cativa angajati, pe urma a daramat basescu chioscurile … eu am avut o interventie chirurgicala foarte grea la unul din rinichi …. banii s-au cheltuit si nu am mai avut cu ce sa imi fac casuta …. noroc ca are tata casa 🙁

 3. 5 ianuarie 2012 at 14:36

  Toți directorii din județul Alba au fost numiți politic și au carnet de membru la PDL… De la Muzeu, Direcție de cultură, Direcție de Tineret, Casa de Cultură a Stundenților etc…

 4. mircea roth
  5 ianuarie 2012 at 14:38

  Nimic nou sub soare! Remarc faptul ca ,,te-ai prins,, ca se doreste ca functionarul public,sa deserveasca in principal partidul pe care-l promoveaza in alegeri, ca de, poate prinde o avansare. La ce sa te astepti intr-o tara care modifica ierarhia valorica dupa cum o cere partidul. Popular spus, sti nu sti, ai carte n-ai carte, te pricepi nu te pricepi , partidul te vrea! Este una din legile ce vor urma in acest an, legi ce ne vor incalca o sumedenie de drepturi ,dar care vor fii declarate ,,pur ,,constitutionale, de o curte de apel aservita puterii, legi pe care isi vor asuma raspunderea de fiecare data. Iresponsabilitatea, nesimtirea si hotia nu mai are limite in acesta coaltie!

  • 5 ianuarie 2012 at 14:52

   @mircea roth
   Mi-am gresit orientarea politica … daca ma inscraim in PDL acum aveam serviciu bine platit … poate si o functie ceva 😀

   • Marian
    5 ianuarie 2012 at 15:10

    Mai Teo, nu zic ca nu te puteai inscrie in PDL si acum sa fi avut un serviciu bine remunerat si mai ales vreo …functie ceva. Problema este ca nu toti oamenii suporta mirosul cacatului atunci cand trebuie sa-l manance . E o chestie de…bun simt iar tu , din nefericire pentru PDL….AI MULT BUN SIMT!Insa sper ca nu-ti faci mari iluzii nici cu USL-asii. Recunostiinta este o…floare rara asa cum bine sti.Una peste alta…vorba lui Emille Zolla : ” Mama lor…la toti!”

    • 5 ianuarie 2012 at 15:47

     @Marian
     A nu, nu imi fac nici o speranta ca as putea sa primesc vreun ajutor de la USL 😀 … sunt un om incomod, atunci cand nu sunt de acord cu ceva spun …. polticienii prefera lingusitorii…. sper doar ca vor face ceva ca sa isi revina economia, sa se redeschida firmele care s-au inchis si sa ne fie tuturor mai bine

   • mircea roth
    5 ianuarie 2012 at 15:46

    Si o casa mai acatarii, o masinuta procopsita, un card bine umflat, oarece relatii sus puse, vorba ta,, hai ca se poate,,. Dar atunci nu cred ca ti-as mai fi citit blogul. Ramai asa cum esti, ca e bine!

 5. 5 ianuarie 2012 at 17:30

  Nu mai au limite… Cineva ar trebui să le de cu linia la palmă pentru a le reaminti limitele.

  • 5 ianuarie 2012 at 20:43

   @Bibliotecaru
   Nu mai au limite pentru ca au aproapte toata puterea …. nu au inca tot Parlamentul si mai rezista o parte dintre judecatori … in rest au tot

Lasă un răspuns