
Vor fi desfiintate posturile vacante care erau pastrate pentru ca unii sa isi mentina functiile de conducere. Un director, un sef de departament, un sef de serviciu trebuia sa aiba un numar de angajati in subordine ca sa poata sa ocupe respectivul post. Acele posturi nu erau ocupate, erau blocate pentru pastrarea unui numar excesiv de mare de functii de conducere.
Pentru ca traiesc in Romania nu m-ar mira daca as afla ca, unii sefi de directii, de servicii, nu aveau in subordine angajati ci doar posturi blocate, dar erau sefi si nu putea nimeni sa se atinga de functiile lor.
Nota de Fundamentare -OUG nr.77/26.06.2013
„Astăzi avem o ordonanţă de urgenţă iniţiată de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, dar discutată cu toată lumea, privind o reformă a aparatului administrativ central. Vor fi desfiinţate aproape 60.000 de posturi vacante, posturi fie neocupate, fie nebugetate, păstrate în general în diverse structuri pe acel principiu unu la şapte şi pentru păstrarea – nu mă ascund să spun – a funcţiilor de conducere care aveau nevoie să aibă în spate un număr de posturi, chiar şi vacante. Vreau să precizez de la început că vorbim despre eficientizarea – este un prim pas, vor urma şi altele – aparatului administrativ, în primul rând central” …. „Nu dăm afară zeci de mii de oameni, desfiinţăm cele 60.000 de posturi vacante, care însemnau în general mai multe posturi de conducere. Nu ne atingem nici măcar de posturile vacante din sănătate şi educaţie, însă în acest fel trecem la regula «unu la unu». Dacă vor pleca până la finalul anului cei 2.800 din aparatul central, din toate ministerele, Secretariatul General al Guvernului, cred că e un lucru bun..” a declarat premierul Victor Ponta
Tags: aparat administrativ central, aparatul central, cabinetul Victor Ponta, concedieri, criza economica, demnitari, democratie, desfiinţăm cele 60.000 de posturi vacante, desfiintare posturi vacante, disponibilizari guvern, Guvernul nu va concedia "zeci de mii" de oameni prin restructurarea aparatului administrativ central, Guvernul nu va da afară zeci de mii de angajaţi din sistemul bugetar, Guvernul Ponta nu va concedia "zeci de mii" de oameni prin restructurarea aparatului administrativ central, Guvernul Ponta nu va da afară zeci de mii de angajaţi din sistemul bugetar va desfiinţa cele 60.000 de posturi vacante, Guvernul Ponta va desfiinţa 60.000 de posturi vacante şi va restructura circa 2.800 de posturi din ministere şi Secretariatul General al Guvernului, interesul national, ministere, ordonanţă de urgenţă iniţiată de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, ordonanţă de urgenţă iniţiată de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei reformă a aparatului administrativ central, ordonanta de urgenta reforma a aparatului administrativ central, OUG nr. 77/2013, OUG nr.77/26.06.2013, Politic, Politica, politica interna, Politice, Ponta, ponta desfiintare posturi vacante, ponta disponibilizari guvern, Ponta în acest fel trecem la regula «unu la unu», Ponta Nu ne atingem de posturile vacante din sanatate si educatie, Ponta Nu ne atingem nici măcar de posturile vacante din sănătate şi educaţie, Ponta reforma a aparatului administrativ central, Ponta restructuram 2.800 de posturi din toate ministerele, Ponta: desfiinţăm cele 60.000 de posturi vacante care însemnau în general mai multe posturi de conducere, Ponta: Nu dăm afară zeci de mii de oameni desfiinţăm cele 60.000 de posturi vacante, posturi ministere, posturi vacante, posturile vacante, Premierul Ponta desfiinţăm cele 60.000 de posturi vacante, premierul Victor Ponta reforma a aparatului administrativ central 60000 de posturi vacante vor fi desfiintate posturi neocupate nebugetate, prim-ministru, Prim-ministru Victor Ponta: Nu dam afara zeci de mii de oameni desfiintam cele 60.000 de posturi vacante, regula de un la unu, restructurare, Romania, sa nu uitam, sanatate si educatie, Secretariatul General al Guvernului, USL, Victor Ponta, Victor Ponta desfiinţăm cele 60.000 de posturi vacante, Victor Ponta desfiintam posturile vacante, Victor Ponta vorbim despre eficientizarea aparatului administrativ central, Victor Ponta: Nu dăm afară zeci de mii de oameni, Victor Ponta: Nu dăm afară zeci de mii de oameni desfiinţăm cele 60.000 de posturi vacante, vor pleca pana la finalul anului 2800 de oameni din aparatul central din toate ministerele de la Secretariatul General al Guvernului
Nu mai sunt bani la buget si statul nu mai poate suporta salariile birocratilor cu lefuri de 10 ori sau mai mult decat un angajat care cu adevarat munceste.
Buna manevra lui Ponta .
@dorian65
da, este o miscare foarte buna 🙂
😉 doriane, sal’tare monsher 😉
Sal’tare mon cher!
http://www.cotidianul.ro/apel-catre-intelectualii-romani-treziti-va-romania-e-facuta-praf-218748/
@Thommas Anderson
intelectualii se vand …. nu toti este adevarat … marea majoritate …. asta este adevarul indiferent ca ne convine sau nu 🙁
Theo, intr-un fel sau altul toti ne vindem. faptul ca muncesti pentru un slaariu, inseamna ca-ti vinzi capacitatea de munca. Corect? Cand inventezi ceva, pe lnga faptul ca participip la progres, iti vinzi capacitatea intelectuala, pentru ca inventia ta iti aduce bani.
Cand iti schimbi convingerile pentru cativa arginti, cand iti renegi neamul ptr doi-trei sestertzi, atunci ITI VINZI SUFLETUL.
Pararea mea, 😉
@Rica Venturiano
Da
o curiozitate de unde va mai incasa statul taxe si impozite de la populatie pensionarii sunt pe cale de disparitie angajati tot mai putini marea majoritate pleaca in afara locuri de munca nu se creaza angajatorii te angajeaza cu cel mai mic salar preturile la produse sunt exagerat de mari la produse in UE sunt mult mai mici preturile si salariile mai decente la noi in romania avem salarii de mizerie 150EURO pe luna cum se poate trai cu acesti bani cind esti angajat si faci naveta cu trenul ai trei copii scolari nevasta parinti si socri cu pensii de mizerie si bolnavi sa traiasca si guvernantii in conditii similare cel putin 3luni cu un salariu de 1000 lei pe luna si dupa sa stabileasca salarul minim mediu pe economie eu am lucrat in constructii (santiere) astept un raspuns
@neculaimihai
da, deci ideea este ca cele 60.000 de posturi nu sunt ocupate de nimeni … deci nu vorbim de 60.000 de someri
Pai si atunci de ce ma-sa le d esfiinteaza ? N-ar fi mai bine sa angajeze 60.000 de insi care vor da mancare la cel putin doi membrii ai familiei lor { deci 60.000 inmultit cu …minim doi care nu vor mai murii d e foame si poate ca nu vor mai parasii tara asta d e rahat ! } si d e pe urma carora statul asta d e tot rahatul va pute a obtine niste taxe , niste impozite ceva ?! Asa-i mai bine ca le tine …vacante ?
@Marian
asa este conventia cu FMI-ul … desfiintarea posturilor blocate si dupa angajare de unu la unu
Uite Mariane de ce, si nu pot sa nu accept ca de data asta Ponta are dreptate:
„Vor fi desfiintate posturile vacante care erau pastrate pentru ca unii sa isi mentina functiile de conducere. Un director, un sef de departament, un sef de serviciu trebuia sa aiba un numar de angajati in subordine ca sa poata sa ocupe respectivul post. Acele posturi nu erau ocupate, erau blocate pentru pastrarea unui numar excesiv de mare de functii de conducere.”
Pentru ca la STAT, se practica angajarea a doua sau trei persoana ptr o munca ce poate fi facuta de UNA SINGURA.
Tu ai dreptate ca fiecare trebuie sa duca „o paine” acasa, dar nu in detrimentul altora 10. Eu nu cred ca solutia este sa facem angajari, sa „dam de mancare” unora, in detrimentul altora. Mariane, daca munca era usoara, o luau nobilii 🙂 🙂 🙂 🙂
Domnule Marian, să nu uităm că, până de curând, posturile au fost blocate de guvernul Boc şi că, pentru ocuparea unui post trebuiau eliberate alte 7 deja ocupate!
Dar să facem o socoteală, ţinând seama că este vorba de posturi de bugetari. Presupunând că retribuţia pentru fiecare post este de 0 mie de lei, din impozite şi taxe statul ar putea recupera 500 de lei. E bine, dar trebuie să se „scarpine” de ceilalţi 500 de lei! Sunteţi dispus să crească impozitarea tuturor pentru cele 30 de milioane de lei care ar trebui? Apoi, pentru ce să fie plătite nişte funcţii care nu şi-au dovedit necesitatea?
Dacă vrem să fim asistaţi de stat pentru ce s-a făcut decembriada? Multă lume s-a bucurat când Petre Roman a spus că începem să edificăm economia de piaţă, „uitând” să-i spună pe nume: capitalism! Ce au crezut românii? Că se deschid pieţe gratuite?
@ALM
Eu va spun sincer ca intodeauna … nu asta mi-am dorit, nu genul asta de capitalism …. pentru ca banuiesc ca se poate si altfel
@Marian
De unde taxe amice?
Cei angajati la stat nu sunt productivi.
Impozitul pe salariul lor este ca mutarea banilor dintr-un buzunar in altul.
Statul in palma barba cot trebuie sa se gandeasca sa faciliteze initiativa privata sau sa nu mai ciordesca(este urat sa spui furt si discriminatoriu pentru rrrrrromi) de la intreprinderile pe care le pastoreste asfel incat sa devina rentabile.
Domnule Mihai,
Fara suparare si fara sa am cea mai mica intentie de a va ofensa, vreau sa va adresez si eu o intrebare. Fara a face o nominalizare, vreau sa va intreb ce meserie are cel cu 1000lei/luna? Ce studii are cel cu 1000lei.luna? Eu cunosc profesori de matematica, de fizica (deci studii UNIVERSITARE, ;)), ce au 2-3 ani in invatamant si iau cam tot pe acolo, cu cateva sute, 2-3, in plus sau in minus. Pe strada mea se construieste o casa (vila, ma rog) si desi muncesc de la 8 la 17, de L pana V, iau in medie cam 2000lei/luna.
E strigator la cer, intr-adevar.
😀
@Rica Venturiano
unii sunt mai „norocosi” … parca asa se spune, nu?
🙂
În România se face o confuzie între locuri de muncă şi locuri de luat salariu. Cele 60 de mii de posturi vacante nu însemnă că nu erau bugetofage. Multe erau bugetate pentru a justifica structuri ierarhice fantomă şi nevoia de şefi peste deşert! După cum nu înseamnă că toţi cei 2.800 de amploaiaţi produceau ceva, afară de greutăţi în dezvoltarea economiei.
Sigur că salariile sunt mici, dar astea sunt posibilităţile economice actuale. Avem ceva creştere economică, parcă 2%, dar „groapa” întâi trebuie umplută pentru ca, apoi, să putem vorbi de o creştere a nivelului de trai. Toată lumea vrea! E bine, e calea spre progres! Dar câţi caută soluţii alternative, fără a aştepta pere mălăieţe de la guvern? Situaţia este foarte grea, guvernul nu mai are unităţi productive în subordine, banii vin din taxe, impozite şi ce se mai privatizează. Ar mai fi calea cedării exploatării unor resurse naturale şi, Doamne fereşte, a unor noi împrumuturi externe. Alte căi nu există! Orice altă manevră ar însemna inflaţie şi devalorizare a leului.
Se fac eforturi pentru atragerea de investitori adevăraţi, potenţi, nu ca măturătorii turci (sirieni, iranieni etc) atraşi de Ion Iliescu şi Petre Roman. Guvernul actual face ceea ce trebuie: deschide uşa investitorilor care nu vor să dea comisioane! Atunci vor apare şi locuri de muncă şi o uşoară creştere a nivelului de trai.
Am pierdut mult timp, resurse şi bani refuzând politici deschise către Orientul apropiat şi China. Din cauza acelor politici păguboase am pierdut Tractorul, Autocamionul, ambele din Braşov, Mefin-Sinaia, ARO-Câmpulung Muscel etc. Unii spun că ar fi fost preţul pentru NATO şi UE. Dacă este aşa atunci răi negociatori am avut! Dar eu nu cred, fiindcă, în timp ce marea majoritate sărăcea, cateva mii de indivizi adunau (şi adună) în buzunarele lor diferenta!
@ALM
iar sunt de acord in totalitate cu dvs 🙂
Domnule ALM, cu toate ca nu sunt interlocutorul dvs favorit, imi permit sa afirm ca AVETI DREPTATE. Subscriu in totalitate la ceea ce ati spus, pentru ca nu cred ca se mai poate adauga ceva.
@Rica Venturiano
Nu pot sa cred !!! Cum este posibil !!! Si tu esti de acord? 😀
Theo, ti-am facut impresia unui imbecil sau retardat? Am spus si o repet, poate pana la urma ma crede si pe mine cineva, nu am nimic cu persoana, nu atac PERSOANA, ci discut, combat, ideile. Subiectiv, bineinteles, pentru ca o fac prin prisma modului meu de gandire si de percepere a realitatii. Cand gresesc, nu mi-e rusine sa accept si sa-mi cer scuze. Am mai spus-o, lucrez cu oameni, am in subordine multi, de toate specializarile, si mereu le spuns a nu le fie frica sa-si spuna pararea, chiar daca ei cred ca este proasta. Din 100 de idei tampite, se poate naste o solutie.
Dar sunt si eu om, si am si eu slabiciunile mele, 😉 Si mai ales nu suport prostia disimulata si cu pretentii de eruditie.
Si cineva spunea (pe un blog, pe undeva): „NIMENI NU-I PERFECT, NICI MACAR EU” 🙂 Asa ca-i compatimesc pe cei care pretind ca sunt perfecti, 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@Rica Venturiano
da, comunicarea este foarte importanta … daca am reusi sa ne ascultam unii pe ceilalti am rezolva multe
Sa ne ascultam Theo, da, nu sa ne injuram intre noi din cauza unor politicieni verosi, care numai doctrina unui partid nu o mai respecta.
AdevaruL?? Il cunosti TU? Il cunosc EU? Il cunoaste altcineva (in afara de cine stiu eu)? Putem intui, putem banui, putem SPERA, ca-l stim, dar fara dialog ajungem sa ne dam in cap fara motiv.
sa ne ascultam Theo, atunci cand avem ceva de spus, si chiar cand doar vorbim ca sa nu fim singuri, dar sa luam din jur informatiile de care avem nevoie si sa le analizam, nu sa le etichetam intr-un fel, doar pentru ca asa ni se spune, doar pentru ca „asa e la moda acum”.
Ura, nu este un motor bun, mai ales ptr progres. Mi-a placut ce a spus Marian, ca „ura-i sora cu prostia”. Parol monsher!! 😉
Domnule Venturiano, mă credeţi că nu mă bucur că-mi daţi dreptate? Aş fi preferat să mă contraziceţi, să-mi spuneţi că trăiesc în altă lume.
În altă ordine de idei, nu am un top al interlocutorilor. Atât timp cât dialogăm pe subiecte clare, fără divagaţii sterile, oricine este interlocutorul meu preferat …
@ALM
eu zic ca este bine … vad ca toata lumea este de acord cu dvs …. asta este un punct de plecare … daca ar realiza un consens si clasa politica 🙂
Domnule ALM, in alta lume traiesc cei ce asteapta sa le rezolve altii problemele, si care in loc sa caute solutii, cauta vinovatii intai.
Domnule ALM, n-am aroganta sa cred c-as fi interlocutorul dumneavoastra favorit, dar nu ma pot abtine sa nu-mi dau aprobarea sa sa afirm ca AVETI DREPTATE. Subscriu in totalitate la ceea ce ati spus, cu o mica adaugire in ceea ce priveste „confuzia” incriminata de dvs in deschidere si pe care eu nu o incriminez de loc. Eu ii incriminez (formal; ii doare-n vanturi de incriminarea mea) pe cei ce creaza si intretin deliberat, intentionat si programat confuzia (eu ii zic imbarligare), – imbarligatorii de la SRÎ (Serviciul Roman de Îmbarligatie).
@incognito
Deci toti suntem de acord cu domnul ALM 🙂
Ce-mi este Sfanta Scriptura ce-mi este ALM ?! Cuvantul sau este la fel cu cel al Scripturii adica : ADEVARAT !!!
@Marian
sa nu il speriem, zic 🙂
Domnule Marian, mă flataţi în mod gratuit. 64% dintre românaşi sunt nemulţumiţi de guvernul Ponta şi, în mod deosebit, de Ponta ca persoană. Eu fac parte dintre ceilalţi 26%! Fiindcă consider corecte majoritatea soluţiilor guvernamentale şi chiar „pactul de coţăială”! Acel „pact” mult hulit începe să se întoarcă, precum un bumerang, împotriva lui Băsescu! Eram sigur că spiritul lui conflictual îl va face să-l încalce, arătând tuturor că „împăratul este gol”!
@ALM
Toti cei 7.4 milioane de romani care au votat ca basescu sa fie demis stiu ca „este gol”
@Theodora
Tuturor, adică celor care l-au susţinut, intern şi extern, împotriva voinţei majorităţii celor care şi-au manifestat drepturile constituţionale!
@ALM
Domnule ALM , celor care l-au sustinut extern nu le pasa … interesul lor era ca sluga sa ramana si sa le faca jocurile, interesul … iar cei care l-au sustinut intern, judecatorii de la CCR de exemplu nici ei nu au nici o tresarire … au pensii enorme … nu poate sa li se intample nimic rau
@THEODORA
Draga Theodora eu am apreciat pe oricine vrea sa faca ceva pentru tara.Tara aceea in care traim cu totii este nu numai a unora ci este a tuturor si pentru bunastarea copiilor nostri noi vorbim si cautam calea cea mai buna spre prosperitate.
Prosperitatea vine din munca dar acum ori suntem orbi si nu vedem ca pretul produselor romanesti este mai mare decat cel din import si nu se face nimic pentru cresterea productivitati sau pentru cresterea productiei sau reducerea pretului.
Ai trecut de atatea ori pe strada si ai vazut cersetori si ai ramas impresionata de suferintele unora dar daca nu ai avut bani in buzunar nu ai dat de pomana .Am spus ,,unora” pentru ca nu toti ma impresioneaza si consider ca nu toti trebuie sa primesca de pomana.
@dorian65
unele produse romanesti chiar merita sa fie mai scumpe … cum ar fi legumele de exemplu … rosiile noastre … alea cate mai sunt, rosii romanesti sunt mult mai bune decat cele din import.
da, am trecut pe strada si nu ama vut bani sa dau de pomana unoe oameni … unii nici macar nu creseau, stateau pur si simplu in fata magazinui de paine …. si m-a durut ca nu am putut sa ii ajut intr-un fel … erau batrani, imbracati curat dar cu haine vechi, cu privirea speriata si deznadajduita
Sunt unii care cersesc care ma enerveaza, sunt agresivi si am impresia ca de fapt au mai multi bani decat mine .. alora sigur ca nu le-as da nimic
@THEODORA
Deci vezi draga Theo esti buna de pus ca prim ministru.
Cel ce se uita in vitrina imbracat curat in haine vechi a fost cel ce a muncit si niste maimutoi isi bat joc de el considerand ca pensia lui este un fel de pomana primita de la stat si poate fi egala cu un ajutor social.
@dorian65
ha ha ha
@THEODORA
Pai vezi ,ai spus bine.
Ai spus ,,eu cand eram patron” acum ai facut o analiza a lui ,,de ce nu mai esti”?
Te-ai gandit ca daca vei fi acolo ce ai putea folosi din experienta acumulata ca patron?
Te-ai gandit ca daca dai un salariu mic, pentru ca nu ai de unde da unul mai mare (sti si tu circumstantele),o familie sufera?Daca da, ai dat faliment!
Ce ai facut cand afacerile mergeau prost,ai platit acelasi numar de salariati?Daca ,da->faliment.Daca nu,ai redus numarul salariatilor pastrand pe cei fideli.pregatiti si harnici si afacerea merge inainte.Regrete pentru ceilalti!Ceilalti trebuie sa schimbe comportamentul ca asfel….cum zicea un coleg de-al meu din Constanta ,,ba daca nu faci ceva ajungi la supa lui Mazare!”.
Toate cele bune!
@dorian65
Am dat salarii bune, un pic mai bune decat meritau …. ca sa ii motivez sa fie cinstiti … nu concep sa ajung vreodata in situatia sa dau faliment …. nu fac angajari mai multe decat este nevoie si de cat pot sa platesc … normal ca i-as pastra pe cei mai munitori
Theodora numai statul poate sa angajeze mai mult decat trebuie ca doar nu angajeaza pe banii lui.
La ce să mai scriu dacă replicile ajung la spam?
@ALM
Nu stiu de ce ati ajuns acolo dar am recuperat 🙂