Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

13 iunie 2024

Ministrul Economiei Daniel Chitoiu a reuşit sa elimine preţul fix pentru energie


Ministrul Economiei Daniel Chitoiu a reuşit sa elimine preţul fix pentru energie, din contractele Hidroelectrica cu “băieții destepti”.

“După primele zece zile de mandat am reuşit să eliminăm preţul fix din contracte şi să avem preţ stabilit la nivelul pieţei concurenţiale, ajustat prin mecanisme de corecţie. Ce nu s-a reuşit în 10 ani, am reuşit noi în 10 zile. Un alt succes este că Fondul Proprietatea, acţionar în cadrul Hidroelectrica, a revenit în echipa de negociere, a semnat documentele. Ştim că poziţia FP la negocierile anterioare a fost că nu e de acord cu un preţ fix”

“La negocierile anterioare echipele de negociere au obţinut o creştere de preţ, dar era tot unul fix, care nu era la nivelul pieţei concurenţiale. Noi am reuşit să scoatem preţul fix din aceste contracte, şi să fie stabilit la nivelul pieţei concurenţiale. Preţul este prima etapă a acestor negocieri, urmează termenele şi cantităţile, şi apoi contractele se vor transparentiza. Este aceeaşi formulă la toate cele zece contracte”

“Ştim foarte bine că aceste contracte au stat în atenţia dumneavoastră timp de mai bine de zece ani. Sistemul energetic a fost supus unui proces de capturare a profitului de către băieţii deştepţi, nu doar de la Hidroelectrica, ci de la toate societăţile. Profiturile băieţilor deştepţi erau foarte mari faţă de preţul de producţie şi de vânzare a energiei de către Hidroelectrica

Legea privind impozitarea supraprofiturilor companiilor din energie, din sectoarele petrol şi gaze, va fi aprobată până la sfârşitul anului 2012 şi va intra în vigoare în 2013.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “Ministrul Economiei Daniel Chitoiu a reuşit sa elimine preţul fix pentru energie”

 1. MIHAELA
  18 mai 2012 at 23:08

  E o mare realizare chestia asta. Chiar daca ar fi singura (ceea ce sunt sigura ca nu va fi, vor urma si alte masuri) si tot este ceva.
  Pedelistii n-au vrut s-o faca, uselistii au vrut si au si facut-o!

  • 19 mai 2012 at 0:08

   @MIHAELA
   este un inceput … sunt o gramada de bani care au ajuns in buzunarele baietilor destepti in loc sa ajunga la buget … bani care se puteau folosi pentru salariile profesorilor si a medicilor … pentru pensii

   • 19 mai 2012 at 2:23

    Nu cumva baietii astia destepti sunt altii decat clientela politica a PSD-ului, PDL-ului si PNL-ului? De 22 de ani fura impreuna!

   • MIHAELA
    19 mai 2012 at 11:57

    @ Theodora
    M-am gandit insa mai bine si ma intreb: oare aceasta victorie nu va fi o arma cu doua taisuri? Nu cumva ne vom trezi cu niste mariri de tarife la energie de sa ne stea mintea in loc? Pentru ca “baietii destepti” nu vor accepta sa aiba un profit mai mic dupa atatia ani de prosperitate.

    • 19 mai 2012 at 12:07

     @MIHAELA
     nu cred ca guvernul va fi asa de slab … USL-ul nu isi permite sa fie slab …. sunt sigura ca va fi mai bine pentru noi, consumatorii casnici

 2. tic tac
  19 mai 2012 at 17:15

  eu cu cine votez?

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58