Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

1 mai 2024

Unde sunt digurile domnilor? Ca banii sunt in conturile dumneavoastra


 

Unde sunt digurile domnilor? Ca banii sunt in conturile dumneavoastra.

Unde sunt lucrarile hidrotehnice cu rol de aparare impotriva inundatiilor? Unde sunt barajele, digurile, regularizarile de albii, consolidarile de maluri? Unde sunt reimpaduririle care pot sa retina si sa intarzie scurgerea apelor de pe versanti dupa ploi abundente si topirea zapezilor?

Unde  este infrastructura de aparare impotriva inundatiilor ?

Ati luat bani cu vagoanele pentru lucrari pe care nu le-ati executat.

Voi v-ati imbogatit in timp ce in Romania anului 2013 mor oameni, mor copii nevinovati inecati. In nemernicia voastra ati raportat lucrari executate pe care nu le-ati facut niciodata. 

Nimeni nu este vinovat??? Daca toti si-au facut datoria, meteorologii, hidrologii, administratia centrala, administratia locala de ce primarii au aflat de alerta cand aveau apa pana la glezne???

De ce nu functioneaza procedurile de instiintare, avertizare, alarmare despre pericolul iminent de inundatie? 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 Responses “Unde sunt digurile domnilor? Ca banii sunt in conturile dumneavoastra”

  1. 16 septembrie 2013 at 12:44

    M-am intrebat – la un momentdat – “La cine se ratoieste cu atata foc doamna?”. Sa fie oare dl Iliescu? sa fie dl Ponta? Cumva dl baSSe? Boc? Nici Tariceanu? Pe cine acuza doamna fara sa numeasca ? Asta seamana cu o usurare de mat baSSinos, care impute fara sa aleaga…
    M-am prins… Institutul de prognoza. …Ala de da cu bobii daca ploua…
    M-am linistit: Nu e Crin, Nu e Antena3… si dl Locotenent cu al sau Aspirant pot sta linistiti: N-a zis nimic distinsa doamna nici da Capitanul lor, chior.

  2. 16 septembrie 2013 at 14:00

    Unde, unde, unde, ….chiar asa mai Theo? Cum “indraznesti” sa intrebi unde? Banii sunt acolo unde “corpul de control al Primului Ministru” i-a gasit. Deci NU S-AU PIERDUT BANII, stia tu linistita. Banii sunt bine mersi, in conturi, protejati atat de lege cat si de INDOLENTA noastra, a alegatorilor. Cine-i vinovat? Pai “aia de dinainte” care au lasat o grea mostenire. la fel si in inundatiile anterioare, tot “AIA DE DINAINTE AU FOST VINOVATI”, DAR NICIODATA, ABSOLUT niciodata, NU AU FOST VINOVATI cei de la putere. Guvernatii momentului, au facut mereu TOT CE LE-A STAT IN PUTINTA, dar din cauza “guvernarilor anterioare” sunt cu mainile legate.
    Si hai sa-ti spun “un secret”. Din cauza ca nu avem o lege care sa ii exproprieze pe oameni, indiferent ca vor sau nu, sa poata “anumite firme” sa faca diguri, sosele, mine, etc etc, avem inundatii, nu avem sosele, nu avem mine.

  3. 16 septembrie 2013 at 18:48

    Perfect de acord cu ceea ce spui. Lasa de dorit amenajarile hidrologice ale cursurilor de apa din toata tara, acuma clima si dez-paduririle ii dezavantajeaza mai mult pe unii. DAR, un mare dar, lasa de dorit si implicarea si spiritul de actiune a unora din aceste zone. Este de neconceput ca un gospodar adevarat sa nu isi curete singur santul din fata casei cand ploua peste masura. In primul rand tu te ajuti pe tine apoi te ajuta cei din jur si apoi te ajuta Dumnezeu. Daca tu nu te ajuti pe tine ai asteptari desarte de la viata…. E cunoscuta zicala : ” Noi, prin noi insine” sa inteleaga toata lumea munceste nu cersi….
    http://corttex.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=173&action=edit&message=6&postpost=v2

    • 17 septembrie 2013 at 8:31
    • 17 septembrie 2013 at 8:40

      corttex, de nota 10.
      nici ca se putea mai bine. la toate inundatiile sau calamitatile de pana acum, ASA A FOST!!!
      Cand am spus tot aici, pe acest bloig, ca mai demult, voluntarii munceau, iar localnicii stateau pe gard, sau la carciuma, “unii” mi-au spus ca “dezinformez” si ca sunt platit sa “bag strambe”.
      Pai asta-i Romania, “LAS-O BAH CA MERGE ASA” iar aia care muncesc sunt “fraieri”.
      SA NE DEA GUVERNUL DE TOATE!!!
      dar te pomenesti ca asta-i manipulare a presei, nu???? Aia de fapt erau platiti de reporter sa stea acolo, iar pompierii care dau la lopata erau de fapt niste localnici care au luat hainele pompierilor in timp ce acestia dormeau cu capul pem mesele de la bufet, NU???
      🙂 🙂 🙂

  4. Emil Vulcanescu
    16 septembrie 2013 at 20:20

    Draga Theodora
    Ai pus o intrebare… ! ! !
    ” Digurile ” vor fi la Rosia Montana .
    Sa fii iubita …
    Cu stima Emil

  5. ALM
    17 septembrie 2013 at 12:17

    În folclorul românesc există o anecdotă care ne caracterizează ca popor. Se zice că după o urgie a naturii, un rumân a rămas fără bordei. Primarul comunei se oferă să-l ajute să-şi încropească alt bordei:
    – Ce-ţi trebuie măi rumâne ca să-ţi faci casă ţie şi copiilor?
    – Apăi, dom’ primare, un dorobanţ cu biciul …

    Trecând peste acest aspect, perfect real dar cu gust amar, trebuie să vedem cum am ajuns ca în fiecare an să avem inundaţii catastrofale, ca pâraie, din care abia aduni o cană de apă, să măture sate şi comune.

    Diguri? Nu suntem Olanda ca să trebuiască să căştigăm pământ ridicând kilometrii de diguri în calea mării. Diguri trebuie făcute numai acolo unde, ocazional, apele depăşesc cotele de inundaţii. În principal, mă refer la localităţile port la Dunăre. Dar, acolo unde s-au făcut împropietăriri şi s-a dat aprobare pentru construirea de locuinţe în zone cunoscute istoric că sunt inundabile (lunci şi foste mlaştini), acolo satele trebuie mutate. Cred că nici Germania nu şi-ar permite să îndiguiască toate pâraiele. Cine a dat aprobări pentru constrirea de locuinţe oriunde şi oricum? Un aspect!

    Trecând peste schimbările climatice, nu putem să nu vedem motivele pentru care inundaţiile au devenit un subiect cotidian, după fiecare ploaie mai “bogată”. Un motiv este “chelirea” dealurilor de păduri. Pădurile sunt nişte moderatoare ale precipitaţiilor, împidicând scurgerea rapidă a apei la vale, oprind în sol o mare parte din cantitatea de apă adusă de ploi. Moderarea vitezei de curgere împiedică şi formarea viiturilor devastatoare. Unde sunt pădurile domnilor?

    Alt motiv este distrugerea albiilor râurilor prin exploatarea ilegală de balast (balastru), fapt care a dus la apariţia de noi curenţi şi turbioane, primul pas în formarea de depozite de gunoaie, masa dură a viiturilor. Cine a aprobat sau a închis ochii la amplasarea ilegală a balastierelor?

    În sfărşit, revin la început. Nimeni, dar nimeni, nu mai pune mâna pe lopată pentru a-şi proteja avutul sau chiar viaţa! Colmatările râurilor încep cu aruncarea tuturor deşeurilor, inclusiv menajere, în şanţurile de scurgere şi, de acolo, în râuri şi pârâuri. Cât de nesimţit poţi să fi, ca să stai cu ţoiul în mână, aşteptând să vină ISU ca să-ţi cureţe şanţul de scurgere din faţa casei? Cât de nesimţit poţi să fi ca să nu-ţi cureţi fâşia de trotuar de lângă ulucă, şi să mergi cu copiii pe şosea, “cot la cot” cu autovehiculele?

    Nu ştiu cine a luat banii, aşa cum nu ştiu dacă s-au mai alocat bani suficienţi pentru amenajări ale bazinelor hidrologice din România după 1990. În schimb ştiu că, după 1990, totul a fost lăsat în paragină şi, pe unde s-a putut, s-a furat în draci! Aşa am pierdut toate lucrările de îmbunătăţiri funciare, au fost tăiate păduri (până şi din parcurile Băneasa şi Herăstrău), apele s-au umplut de pet-uri şi alte “dovezi ale civilizaţiei!”.

    • 17 septembrie 2013 at 14:43

      Dle ALM, imi scot palaria, salutand un deget pe rana, pus la obiect.
      Schimbarea IN BINE trebuie sa incepa cu NOI.
      Prea s-a invatat romanul ca vine armata, vin studentii, vin elevii, sa le faca treaba. Guvernul (oricare ar fi el) trebuie SA NE DEA SI SA NE FACA, iar noi DOAR SA PRIMIM!!!

  6. 17 septembrie 2013 at 15:28

    Theo, asta-i chiar culmea. Abia ce a trecut un potop, ca iar avem cod galben, iar “sinistratii” dezbat problema indundatiilor, unde alt-undeva, decat LA CARCIUMA. Altii, intrebati “cum s-au pregatit ca sa evite stricaciunile unei eventuale inundatii” raspund ca “speram sa ne ocoleasca, sa o ia prin alta parte”.
    Caragiale neicushorule, Caragiale.

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58