Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

13 iunie 2024

Victorie importantă a opoziției parlamentare


După lupte seculare și contra efortului depus de colonelul V. Gheorghiță în interviul realizat de Radu Autostradu la A3 în ceea ce se dorea convingerea că vaccinarea copiilor este necesară, guvernul s-a obligat azi să asigure testare elevilor la școală. Victorie importantă a opoziției parlamentare în privința organizării testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, care va permite menținerea școlilor deschise și asigurarea accesului egal la educație pentru toți copiii din România. Este însă regretabil că decizia testării elevilor a întârziat nepermis de mult. S-a irosit o perioadă importantă ce ar fi permis unităților de învățământ să se organizeze mult mai bine din punct de vedere sanitar, pentru începerea noului an școlar în condiții de siguranță. După mai multe de luni de apeluri repetate din partea PSD, miniștrii Educației și Sănătății au acceptat, în sfârșit, să țină prima conferință de presă comună în care au anunțat, printre altele, că vor agrea o procedură de testare a elevilor și profesorilor în unitățile de învățământ. Opoziția consideră că această măsură este benefică atât pentru asigurarea accesului nediscriminatoriu la educație, cât și pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Iată ce a cerut în mod repetat opoziția parlamentară pe toată durata vacanței de vară:

-Vaccinarea elevilor să fie liber consimțită de părinți, fără nicio condiționare a accesului elevilor la educație.

-Organizarea testării pentru COVID-19 ca măsură complementară față de vaccinare, care să permită prevenirea apariției focarelor în școli și continuarea cursurilor cu prezență fizică pentru elevii cu test negativ.

-Asigurarea a două teste COVID-19 pe săptămână pentru fiecare elev din România.

-Încetarea disputelor politice dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, pentru a stabili de comun acord măsuri importante pentru pregătirea anului școlar.

-Valorificarea dozelor de vaccin neutilizate pentru a obține fondurile necesare asigurării testării în școli.

Rămâne totuși propunerea discriminatorie, scăpată din vederea multor analiști, și chiar a opoziției, aceea care se referă la profesorii nevaccinați care vor fi concediați dacă incidența cazurilor de COVID-19 depășește 6%0 de locuitori. Bineînțeles că toate aceste „succesuri” vor trebui să treacă de atotputernicul CNSU.

Tags: , , , , , ,

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58