Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

4 februarie 2023

SASE CASE: În niciun caz nu voi desemna o persoană urmărită penal, condamnată penal sau care are probleme de integritate.


Stați liniștiți! Nu se va întâmpla nimic din ceea ce, corect ar fi să se întâmple într-o democrație consolidată așa cum se pretinde a fi democrația românească.

Președintele Iohannis, PNL și USR-Plus, care până acum înfierau prezența penalilor în fruntea statului, știau cu siguranță faptele „fantastice” din tinerețea zbuciumată și „prăfuită” a lui Cîțu.

Întrebarea este dacă factorii de decizie politică știau de condamnarea lui Cîțu și, dacă știau, e grav pentru că au o răspundere directă numindu-l pe Cîțu prim-ministru. Aici avem două variante, ambele gravisime din punct de vedere legal.

Ori nu au știut de condamnare și e foarte grav, ori au știut și este și mai grav pentru că această condamnare este o vulnerabilitate majoră a șefului Guvernului. Una peste alta, Cîțu este penal. Condamnarea la închisoare a lui Cîțu este o condamnare penală. Este o minciună că a fost o contravenție. Exact ca și legea din SUA, Codul penal român condamnă conducerea autovehiculului sub influența alcoolului cu o concentrație peste 0,08% sau sub influența unor substanțe psihoactive.

Și, mai e ceva de care nimeni nu vrea să vorbească! Cîțu este de două ori penal pentru că a făcut fals în declarații conform articolului 326 din Noul Cod Penal. Ar trebui să ne aducem aminte că DNA-ul, în glorioasa sa activitate, a condamnat oameni la ani grei de închisoare după plângeri penale făcute la 15, 16, sau 17 ani de la săvârșirea faptei.

Să revenim însă la subiect. Iată ce declara „sase case” în data de 4 octombrie 2016: În niciun caz nu voi desemna o persoană urmărită penal, condamnată penal sau care are probleme de integritate de altă natură. Am mai spus, clasa politică trebuie să se reformeze, să avem politicieni curați. Acest criteriu va fi criteriu eliminatoriu: indiferent de la cine vine propunerea, eu nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal”. Referirea era străvezie și-l viza pe Dragnea.

Apoi Iohannis revine cu o altă declarație pe aceiași temă  în noiembrie 2017: „Este greșit ca în conducerea statului să ajungă oameni cu probleme penale, ajung acolo și vor să își apere pielea proprie, nu pielea românului, și apar situații de tip circ, se victimizează, când de fapt este doar de a-si proteja propria persoană”.Și, în ianuarie 2018, același Iohannis o comite iar spunând: „Persoane cercetate, judecate sau condamnate penal nu ar trebui să facă parte din viitorul Guvern.”

Nu vă faceți însă iluzii! Zilele următoare se va inventa un alt mare subiect de presă care va îngropa definitiv „afacerea Cîțu”! Fără penali va fi o marotă înrămată în arhivele politichiei românești! Dar și în arhivele justiței cu ștampila „Clasat”!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns