Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

28 februarie 2024

Urmarim cu atentie si ingrijorare


Urmarim cu multa atentie, uimire si ingrijorare

Urmarim cu multa atentie, uimire si ingrijorare evolutia evenimentelor din Franta, tara membra a UE, modul in care politistii si jandarmii francezi folosesc VIOLENTA impotriva propriului popor, impotriva societatii civile care protesteaza pasnic impotriva politicii economice promovate de presedintele Macron. Dupa protestul de ieri din Franta  s-au inregistrat: 1 mort, 409 persoane ranite dintre care 14 grav, 282 de persoane retinute, 157 de persoane arestate preventiv dupa ce aproape 300.000 de oameni au protestat PASNIC impotriva politicii economice promovate de presedintele Macron.

“Condamnam interventia violenta si disproportionata a fortelor de ordine” in timpul protestului din Franta din 17 noiembrie 2018 prin care se doreste “intimidarea societatii civile, fiind afectate principii fundamentale ale UE.” 

Sunterm profund ingrijorati de modul in care Guvernul francez intelege sa blocheze liberatea de exprimare a societatii civile franceze“Uniunea se intemeiaza pe valorile respectarii demnitatii umane, libertatii, democratiei, egalitatii, statului de drept, precum si pe respectarea drepturilor omului,” inclusiv a dreptului de a protesta pasnic “

Cerem monitorizarea permanenta a modului in care sunt respectate drepturile omului in Franta, inclusiv dreptul de a protesta.

Cerem un proces sistematic de monitorizare si dialog” intre Guvernul francez  si protestatarii din strada “pentru a apara valorile democratice ale UE, drepturile fundamentale si statul de drept.

Guvernul Francez sa inceteze “dictatura majoritatii care este foarte periculoasa pentru democratie” dupa cum bine spunea liderul de anvergura mondiala Klaus Wener Johannis.

“Este imperios necesar” ca in Franta ONG-urile, societatea civila sa participe efectiv la activitatea legislativa. Legile nu se fac doar in Parlament. Parlamentul francez trebuie sa tina seama de dorinta poporului din strada. Asa cum este indemnata si Romania sa faca.  

Cerem urgent votarea unei REZOLUTII privind situatia Statului de Drept din Franta, instituirea MCV-ului si emiterea urgenta a unui RAPORT, asteptam DEMISIA  de onoare a presedintelui Macron, a Guvernului si a Parlamentului Francez, si cerem activarea Art. 7.

Un grup de bloggeri politici independenti din Romania

Tags: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58