Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

13 iunie 2024

Nu atingeți întrerupătorul! Pericol de electrocutare la portofel!


Virgil Popescu, ministrul Energiei: „Românii trebuie să ştie că în momentul de faţă preţul energiei electrice în România este printre cele mai mici din Europa.”

Această declarație aberantă a ministrului Energiei arată neputința profesională și intelectuală a actualilor guvernanți. La fel ca șeful său politic, Cîțu, cel cu berea și-mprumutu`l, ministrul PNL-ist Virgil Popescu vede „lucruri fantastice” acolo unde, în realitate, este „șoc și groază”! România are cea mai mare creștere de preț din Uniunea Europeană la energia electrică și procesul continuă.

La prima vedere, scumpirea pare a fi mică, de doar 0,07 lei însă, această creştere reprezintă cu 21% mai mult pentru fiecare kwh consumat. Și să nu uităm de accize, taxe și alte reglementări puse în sarcina consumatorului la prețul final plătit de acesta. Comisia Europeană a consemnat deja că în România consumatorii casnici se confruntă cu cea mai mare scumpire a energiei electrice din UE. În acest context declarația ministrului Popescu că românii plătesc cel mai mic preț din Europa la energie electrică este o sfidare la constrângerile financiare cu care se confruntă românii. Însă, bomboana pe colivă abia acum vine. Anul acesta distribuitorii au încheiat contracte de achiziție a energiei electrice pentru 2022 și 2023, cu prețuri cu 400% mai mari, care se vor regăsi în facturile românilor, spune preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, într-un interviu acordat ziarului Național. În loc de acțiuni care să protejeze consumatorul vulnerabil, ministrul dă vina pe liberalizare, care liberalizare e girată chiar de domnia sa și guvernul „o să”, cu un an mai repede decât stabiliseră ăia de la ciuma roșie.

Așadar stimați guvernanți, nu mai consumați substanțe psihotrope înainte de a face declarații!

Tags: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58