44 DE ANI „ILOGICI“ DIN ISTORIA ROMÂNIEI


Articol semnat de domnul ALM

Articolul a fost scris acum trei ani in Revista Neamul Roamanesc, a lui Artur Silvestri

Celor care n-au mancat suficient salam cu soia …

De 62 de ani traiesc intr-o tara democrata. 44 de ani au fost ai “democratiei populare” si 18 ai “democratiei autentice”. Dupa o viata de munca aflu ca am trait “ilogic”, cu toate ca Romania nu a fost niciodata declarata Stat “ilogic”, auto intitulat sau mai stiu eu cum. Steagul Romaniei a fluturat pe esplanada ONU alaturi de steagurile tuturor natiunilor care faceau parte din organizatie. Mai mult, Romania era vizitata de oficialitati ale unor state cu democratii consolidate si intretinea bune relatii cu aproape toate statele lumii. Romania, privita din interiorul “lagarului socialist” era uneori un fel de “anus contra naturii”, facand o nota discordanta fata de “regulile” lagarului si Tratatului de la Varsovia. Si nimeni din tarile democrate n-a zis ca opozitia la invadarea Cehoslovaciei a fost un act ilogic si nici ca emulatia din randul populatiei, fata de gestul marsav al Tratatului, ar fi fost ilogic.
Dar, intotdeauna, adevarul poate fi privit din diferite unghiuri, uneori si de dupa cires. Sau ca pe un pahar umplut pe jumatate. Ca si cum astazi ar fi disparut represiunea politica si ceea ce s-a intamplat in Romania antedecembrista ar fi unicat in istoria ei sau a Lumii.
Atunci unde este partea ilogica? Oare “comunistii” au vrut ca Romania sa intre in razboi de partea Axei? Din cate stiu ei s-au opus sa fie atacati “fratii de ideologie” din tara sovietelor. Si cu toate acestea, Romania a fost “pedepsita” de tarile democrate si pusa plocon in sfera de influenta a URSS! A mirat pe cineva ca Romania a fost cotropita (si nu eliberata) de Marea Armata Sovietica? Daca da, atunci avem de a face cu niste tâmpiti, niste cretini care au condus destinele Lumii spre dezastrul politic al unor state, antrenate fara voia lor in marea conflagratie mondiala. A mirat pe cineva cand Vashinski a batut cu pumnul in masa in fata Regelui si i-a cerut sa abdice? Poate de forma, fiindca URSS si-a dat jos bruma de masca afisata de nevoie pe durata existentei Aliantei si asta nu mai era “politically correct”. Au dat vreun sprijin Romaniei si Regelui? Cu toate ca exista un Comitet de supraveghere a respectarii conditiilor de armistitiu, acesta prefera chiolhanurile cu comisarii sovietici. Tarile “democratice” au tocat floarea ofiterimii romane, mintindu-i cu ajutoare sporadice si cerandu-le sa se sacrifice in munti intr-o rezistenta iluzorie. Iluzorie, fiindca URSS abea a putut fi oprit in mai 1945 sa nu-si continue drumul “glorios” spre vestul Europei. Ce puteau sa faca luptatorii din munti impotriva “Securitatii” incropite de “consultantii” sovietici? Au devenit, fara voia lor, dusmanii celor care au inteles ca rezistenta este inutila si ca viata a luat alt fagas.

Apoi, dupa modelul ocupantului (si cu “sprijinul” nemijlocit al acestuia), Romania a fost fortata sa devina “democratie populara”. Si-a alungat Regele, a nationalizat si confiscat averile, a inceput sa plateasca birul stabilit de URSS. Si iarasi nici o Tara democratica nu a iesit la rampa sa strige ca este o samavolnicie. Era OK si “politically correct”, mai ales ca toti au profitat cu ceva pe seama Romaniei!

Momentul “decembrie 1989″ trebuia sa fie o treapta de ascensiune pentru toti. A fost numai pentru cei cu “iuteala de mana”, ceilalti asistand nauci la insusirea de catre primii a ceea ce se numea “averea intregului popor”. Si n-aveau ce sa faca fiindca erau pusi imediat la zid: ce ai facut in ultimii 5 ani stimabile, l-ai servit pe Ceausescu? Erau unii care l-au servit pe Ceausescu dar, majoritatea, servisera familia si Tara. Unii o ridicasera din moloz, altii erau gata sa o apere cu pretul vietii. Dar n-aveau cuvinte sa se exprime fata de porcaria aruncata in fata: “l-ai servit pe Ceausescu!”. Nu-l “servisera” pe Ceausescu, cum a facut pacepa sau alti “democrati” de stransura. Pur si simplu muncisera pentru ei si familia lor, injurand de multe ori “ideile traznite” ale Marelui Conducator. Dar vin unii sa le spuna ca a fost ilogic ca au trait si muncit! Ca au strans “ilogic” cureaua scrasnind din dinti, facand eforturi sa supravietuiasca iernilor fara caldura intre peretii inghetati de beton. Dar ce trebuiau sa faca, stimati “logicieni”? Ca nici decembriada n-ar fi reusit daca nu era Malta. Sa fuga din Tara cum au facut unii? Ce sanse aveau? Scapau de granicerii romani si erau returnati pachet de granicerii tarilor vecine si “prietene”. Sa refuze sa munceasca? Sa refuze sa traiasca?

Nu, stimati “logicieni”. Ilogica este eticheta dvs, dovada a ranchiunei generalizate, un fel da cancer moral care va macina. Ilogic este ce s-a intamplat dupa decembrie 1989. Ilogic este ca Tara s-a umplut de miliardari de carton si beizadele nesimtite. Ilogic este ca PIB-ul se obtine din tranzactii imobiliare si cheltuielile facute de “capsunari”. Ilogic este ca nu mai avem nici macar agricultura de subzistenta, ca resursele naturale au fost instrainate, ca padurile cad retezate de noile generatii de grofi. Lipsiti de logica sunteti dumneavoastra …

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Va invit sa cititi si aici:

Aloooo Romania!!!! Mai este cineva acasa???? – Theodora – Jocuri cu cuvinte

Povestea pisoiului erudit – 4 – Vania

Lucrarea monumentală, Elena Udrea si Gheorghe Ştefan, de Ştefan Potop – Supravietuitor

Te iubesc fără cuvinte – Luna patrata

Toma de Aquino (2) -Zalmoxys

Si au trecut 21 de ani – Razvan