Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

16 aprilie 2024

Atentie la listele electorale!!!! – Numarul persoanelor cu drept de vot mai mare decat numarul real de locuitori???!!!


Manipulare politica - frauda electorala

Desi populaţia Romaniei este in scadere, numarul de alegători de pe listele electorale pentru localele din 2012 creste. Surplusul de alegatori poate fi utilizat la fraudarea alegerilor. Alegătorii care lucreaza in strainatate sunt pe listele electorale si reprezentantii Puterii au datele de identificare ale acestor persoane.

Asociaţia “Mişcarea Arădeană” avertizează  ca in Arad, numărul persoanelor cu drept de vot care apar pe listele electorale permanente publicate de Biroul Electoral de Circumscripţie Arad este mai mare cu peste 6.000 decât populaţia oraşului numărată la ultimul recensământ.

Conform listelor electorale permanente publicate de Biroul Electoral de Circumscripţie Arad, numărul persoanelor cu drept de vot este de 154.379, însă municipiul numără 147.992 de persoane, conform ultimului recensământ.

“Datele recensământului se referă la populația totală, deci numărul celor cu drept de vot (peste 18 ani), conform datelor oficiale ale recensământului, ar trebui să se cifreze pe undeva la 125.000 de votanți.”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, această situaţie se înregistrează pentru că datele ultimului recensământ sunt parţiale, cele finale urmând a fi publicate abia la sfârşitul anului.

“Trebuie ţinut seama că avem doar date parţiale de la recensământ. Noi avem listele electorale permanente de la Biroul judeţean de adminsitrare a bazelor de date, iar cifrele sunt mai vechi, actualizate la 1 iulie 2011. La acea dată, în Arad era o populaţie de 164.208 de persoane identificate cu documente de identitate, din care 154.379 persoane cu drept de vot

Seful Direcţiei Judeţene de Statistică, Florica Grec a declarat ca datele finale ale recensământului vor fi cunoscute abia prin august-septembrie.

Si in Bucuresti se intampla un „fenomen” suspect – Deşi populaţia Bucureştiului este în scădere, numărul de alegători de pe listele electorale pentru localele din 2012 creşte.  Cea mai mare creştere se înregistrează în sectorul 3.

Pe site-ul Prefecturii Capitalei, un comunicat de presă prezintă situaţia listelor electorale de la fiecare sector. În total, în Bucureşti, se găsesc pe listele locale un număr de 1.805.296 alegători. Cu 35.076 mai mulţi decât la alegerile locale din 2004, cu 19.629 mai mulţi decât la alegerile locale din 2008 (când, surprinzător s-a înregistrat un vârf de alegători) şi cu 31.281 mai mulţi decât la ultimele alegeri, cele prezidenţiale din 2009. Mai trebuie precizat că există posibilitatea ca numărul alegătorilor chiar să „crească” şi mai mult, datele de până acum fiind intermediare. Datele sunt publicate de MAI prin Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Datelor.

Menţionăm că nu am luat în calcul datele preliminare (publicate pe 2 februarie a.c.) ale recensământului din 2011, din două motive: ele vor deveni oficiale în 2013 şi, în plus, recenzarea populaţiei s-a făcut defectuos. Chiar Institutul Naţional de Statistică a recunoscut că foarte mulţi cetăţeni nu au fost recenzaţi.

In sectorul 3 pe listele electorale permanente sunt înscrişi 403.196 de alegători. Dacă privim în urmă, faţă de alegerile locale din 2004, în sectorul 3 avem acum cu 36.261 de alegători mai mult, iar faţă de ultimele alegeri, cele prezidenţiale din 2009, avem cu 20.091 alegători mai mult. Practic se poate observa că în sectorul 3, în 2012, creşterea este chiar mai mare, faţă de localele din 2004, decât la nivelul Capitalei.

Acest surplus de alegători poate fi utilizat la fraudarea alegerilor. Dacă sunt câteva mii de alegători basarabeni, bucureşteni etc.care lucrează în străinătate, aceştia apar pe listele electorale. Ţinând cont că reprezentanţii Puterii au datele de identificare ale acestora, foarte uşor, cei absenţi „pot vota”. Iar verificările vor fi aproape imposibile.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “Atentie la listele electorale!!!! – Numarul persoanelor cu drept de vot mai mare decat numarul real de locuitori???!!!”

 1. 25 aprilie 2012 at 12:43

  Eu v-am spus ca nu-i de gluma cu zombalaii basisti: vor vota si basistii morti in batalia de la Rovine 😉 !

 2. 25 aprilie 2012 at 12:48

  Listele electorale au fost dintotdeauna aproximative și umflate, atît cu cei plecați, cît și cu cei decedați, etc. Aceasta ne arată cît de absurdă este legea de destituire a președintelui, care prevede peste 50% voturi din total alegători! Legea operează, deci, cu o cifră totală de alegători falsă și umflată. Desigur, altceva este să operezi cu termeni preciși, cum ar fi totalul celor prezenți la vot.
  Dacă ar fi după mine, aș da o lege care să-i pedepsească pe cei care fac legi strîmbe sau cu ambiguități. Cum este legea de impozitare a pensiilor mai mari de 740 de lei. Dacă realizatorii acestei legi strîmbe ar fi trași la răspundere, atît financiar cît și penal, poate că în viitor legiuitorii vor gîndi corect legile și vor analiza logica fiecărui articol, astfel încît nici o lege să nu aibă ambiguități, toate să fie clare, fără portițe de interpretare diferită, în funcție de interese.

 3. marian
  25 aprilie 2012 at 19:18

  Nu-i nimic , chiar daca sint mai multi . Macar de ar vota TOTI cu USL-asii si sa nu mai aud in viata vietilor mele de PDL si de Basescu si famiglia lui aia blestemata . S-a sinucis unul dintre copii lui Florin Calinescu…oare una din ” fetele ” lui Basescu n-o putea sa aiba si ea un ” gand ” in acest sens ?

  • 25 aprilie 2012 at 19:57

   @marian
   Nu ai inteles 🙂 aia “mai multi” de fapt nu se vor prezenta la vot dar vor vota … asta este riscul.
   In ceea ce priveste a doua tema eu zic ca nu este bine … TOTI trebuie sa traiasca MULT si GREU … asa cum traieste acum cel mai amarat dintre amaratii romani.

 4. 25 aprilie 2012 at 21:46

  As fi de acord cu Ponta ca astia nu trebuie impuscati. Nici macar.
  Nici ceasca cu ceascalina lui n-ar fi trebuit scutiti de o viata mizera de plutonul de executie de la Targoviste.
  Cred (ca si Ponta; n-a afirmat altceva!) ca base cu toate basinoasele lui ar trebui crestati si dati cu sare-n crestaturi (impuscarea fiind – pentru ei – pedeapsa usoara pentru tortura la care au supus pensionarii si toate categoriile defavorizate de oameni ai acestei Romanii) si expropriati de tot ce au acumulat in viata lor de talhari si smenari ticalosi (uzurpatori ai economiei nationale ai aceleasi Romanii).
  Pe de o parte!

  Pe de alta…
  Avem atata treaba, avem atat de mult de recuperat dupa inapoierea in care ne-au adus astia intr-un singur mandat incat a ne mai pierde timpul cu ei – fie si pazindu-i – ar fi un consum de energie nejustificat decat de lipsa cadrului legal care sa ii mai trimita la zid, in fata plutonului de executie.

 5. dana
  25 aprilie 2012 at 22:18

  @ Teodora. Nu te lua dupa stirile date de televiziuni. Cele cu sunt mai multi alegatori decat locuitori in Buc, Arad, Bacau etc”. Televiziunile au cazut in greseala (sau capcana) nu stiu cui. NU se face paralela dintre rezultatele de la referendum si listele date de MAI prin Directia lui peste prajit care tine evidenta. Si uite de ce:

  Ce da MAI, sa zicem in Bucuresti:
  1. – tot ceea ce este viu (aici am niste indoieli, dar n-am dovezi ca e chiar asa), are de la 18 ani in sus si are CI de Bucuresti,
  2 – tot ceea ce este viu are de la 18 ani in sus si are flotant de Bucuresti facut cel mai tarziu cu trei luni inainte de alegeri
  3 – tot ce este viu, are de la 18 ani in sus, este cetatean UE cu drept de a alege si de a fi ales in Romania, concret in Bucuresti

  Din cele 3 categorii au iesit 1,8 milioane de alegatori

  Ce da Institul National de Statistica

  1. tot ce este viu, are de la una ora in sus si l-a gasit acasa in Bucuresti
  2. tot ce este viu, are de la una ora in sus, nu l-a gasit acasa, dar a gasit rude care i-au spus (recenzorului) ca e plecat pana in 3 luni

  Si asa a iesit ca in Bucuresti ar fi 1,6 milioane locuitori, rezultat neoficial

  Ce NU da INS

  1 – angajatii si ofiterii (si familiile lor serviciilor secrete (SRI, SIE, STS, 2+1/4, etc) – asta oficial
  2 – angajati si diplomati aflati la post in strainatate – asta oficial
  3 – bucurestenii aflati la munca in strainatate pentru a perioada de minim 12 luni –
  4 – bucuresteni negasiti acasa in perioada recensamantului – semioficial
  5 – bucuresteni care au refuzat sa deschida usa recenzorului – semioficial
  6 – bucuresteni care nu au fost cautati de recenzori – neoficial (adica nu se recunoaste)
  7 – bucuresteni nerecenzati din cauza unor erori ale recenzorilor – semioficial

  Toate cele 7 categorii, care au de la 18 ani in sus se REGASESC pe listele electorale permanente.

  De aici “reiese” ca in Bucuresti si in alte localitati din tara alegatorii sunt mai multi decat populatia de la 0,1 ani la +….

  Este totusi o MANARIE

  Diferentele in plus aparute pe listele electorale din 2012 fata de listele electorale din anii precedenti, in conditiile in care exista o scadere a populatiei.

  In mod normal, la nivelul Bucurestiului SCADEREA numarului de alegatori ar trebui sa aiba o rata intre 4 si 7 de persoane pe an. Suspect este cand datele sunt inverse si de ordinul a zeci de mii.

  • 25 aprilie 2012 at 22:46

   @dana
   Lucrezi la INS?

   • dana
    26 aprilie 2012 at 22:55

    Nu lucrez la INS. Dar totul apare in metodologia lor pentru recensamant. Si in plus am tras-o de limba pe recenzoarea care a fost la mine.
    Deci lucrurile sunt explicabile privind rezultatele preliminare al recensamantului. Si, cu zeci de mii de capsunari, jde de securici si alti nerecensabili, nu poti sa spui ca in Bucuresti sun 1,6 milioane, Se vede cu ochiul liber ca sunt vreo 2,5 cel putin.

 6. murfy
  25 aprilie 2012 at 22:25

  Imi plac oamenii *revoltati *- pe *RAUL* care guverneaza azi omenirea .
  Sunt un om revoltat –care lupt doar pentru *BINELE * omenirii si in special
  al ROMANILOR. -prin respectarea tuturor principiilor si valorilor adevarului si
  dreptatii. Legile sunt facute doar pentru fraierul popor.

 7. 26 aprilie 2012 at 0:03

  De unde concluzia ca listele electorale e niste animale bizare care naste pui vii fara sa fi ramas fo data bortoase si ii hraneste cu oo portocalii cind n-are vizichii de contrabanda!

 8. olimpiu65
  26 aprilie 2012 at 10:34

  daca vineri va trece motiunea ,toate acestea se vor schimba

 9. 26 aprilie 2012 at 10:47

  Au pus pe lista cei din Republica Moldova.

 10. MIHAELA
  26 aprilie 2012 at 11:05

  @ Theodora
  Off topic
  Inainte de a intra pe blogul tau, am citit cateva comentarii pe blogul lui Adrian Nastase si m-am distrat copios. Eu am crezut ca Roberta Anastase este un exemplar unic, singura care poate lua “ad litteram” o figura de stil (cu referire la declaratia lui Ponta) dar am vazut pe acel blog 2-3 specimene de tot rasul, oripilati ca Ponta, presedintele celui mai mare partid din opozitie, are un asemenea limbaj si ca poate profera asemenea amenintari.
  Chiar atat de incuiati la minte sunt oare unii romani? Sau poate cauta doar motive pentru a critica opozitia, respectiv pe Ponta?

 11. moromete
  26 aprilie 2012 at 16:45

  Asa se intimpla — daca Recensamintul s-a facut aiuristic si necontrolat —
  Si din aceasta cauza s-au creat diferentele constatate comparativ cu listele.
  pe linga celelalte mici smecherii dirijate – stilizate.

 12. olimpiu65
  27 aprilie 2012 at 13:15

  prosti mai sunt securistii astia ai lui Base&MRU. au blocat siteul lui Buble. imi vine sa si rad. disperare mare in tabara portocalie!!

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58