Caline, fa-te ca lucrezi!


Tariceanu Calin PopescuCaline, fa-te ca lucrezi!

Din ciclul cum incearca politicienii romani sa ii pacaleasca pe alegatori vi-l prezint astazi pe domnul Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului Romaniei, candidatul Partidul Liberal Reformator – PLR la alegerile prezidentiale.

Presedintele Senatului Romaniei, domnul Calin Popescu Tariceanu, candidat la presedintia Romaniei din partea Partidul Liberal Reformator – PLR, vrea sa intre in turul 2 al alegerilor prezidentiale. Nimic anormal. Toti candidatii isi doresc sa intre in turul 2 al alegerilor prezidentiale dar, in afara de premierul Victor Ponta care are asiguratul primul loc in turul 2, datorita numarului mare al votantilor Aliantei PSD-UNPR-PC restul trebuie sa se zbata, sa convina alegatorii.

Dar cum vrea domnul Calin Popescu Tariceanu sa convinga alegatorii? Anuntand ca este posibil ca Parlamentul Romaniei sa il suspende iar pe Basescu Traian. Actiune absurda deoarece Parlamentul nu poate sa suspende un presedinte care este suspendat din anul 2012, ca urmare a Hotărârii nr. 33/2012.

Deci, daca ACUM, presedintele Senatului, senatorul Calin Popescu Tariceanu propune suspendarea lui Basescu, atunci

  • ori nu stie ca Hotararea nr. 33 din 6 iulie 2012 prin care Basescu a fost suspendat din functia de presedinte este in vigoare (si asta este grav pentru un senator in exercitiul mandatului si foarte grav daca senatorul care nu stie este chiar presedintele Senatului)
  • ori stie ca Basescu este si astazi suspendat de catre Parlament si propune suspendarea doar in mod demagogic si fatarnic pentru a pacali cetatenii, ca el, Tariceanu, lupta si acum cu Basescu.

Domnule Calin Popescu Tariceanu, va informez ca:

Declanşarea referendumului pentru demiterea preşedintelui României   a început ca urmare a Hotărârii nr. 33/2012 – privind SUSPENDAREA PREŞEDINTELUI ŢĂRII – şi a Hotărârii nr. 34/2012 – privind declararea zilei de 29 iulie 2012 ca dată  a referendumului pentru demiterea preşedintelui Trăian Băsescu.

Punerea în aplicare a celor două hotărâri OBLIGĂ Parlamentul, urmare a pct. 1 şi 2 din Dispozitivul Hotărârii nr. 6/21.08.2012 a Curţii Constituţionale, să anuleze prevederile Hotărârii nr. 33/2012 privind suspendarea dlui Trăian Băsescu din funcţia de preşedinte şi să constate că rezultatul referendumului din 29 iulie 2012 a fost pentru DEMITEREA lui Trăian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, aşa cum l-a constatat B.E.C. şi l-a confirmat CCR.

Anularea hotărârii de încetare a „SUSPENDĂRII” şi a rezultatului referendumului se produce în mod OBLIGATORIU printr-o hotărâre a Parlamentului.

Obligativitatea parlamentară rezidă din conţinutul Hotărârea nr. 6/2012 a CCR prin care:

1.1. la punctul 1 din Dispozitivul Hotărârii nr. 6/2012, C.C.R. “CONSTATĂ că procedura pentru organizarea şi desfiinţarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, dl. Traian Băsescu, A FOST CORECTĂ”.

Această constatare îndeplineşte obligaţiile CCR prevăzute la art. 146 lit. i) din Constituţie şi cele prevăzute la alin. (2) al art. 47 din Legea 47/1992 de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale;

1.2. Prin punctul 1 al dispozitivului Hotărârii nr. 6/2012, în baza CONSTATĂRII îndeplinirii procedurilor pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului prin care se recunoaşte că referendumul din 29 iulie 2012 a fost CORECT, reiese că referendumul a fost VALABIL.

Se ştie că CCR constată dacă referendumul a fost corect – DOAR din punct de vedere CONSTITUŢIONAL. Conform prevederilor constituţionale ale art. 146, lit. i), CCR trebuie să dea o DECIZIE privind valabilitatea referendumului din perspectiva constituţionalităţii.

1.3. La punctul 2 din dispozitivul Hotărârii nr. 6/2012 a CCR, aceasta  “CONFIRMĂ rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 COMUNICATE DE CĂTRE BEC”, în sensul că Traian Băsescu a fost DEMIS prin VOINŢA  a 87,85% din persoanele care au participat la referendum în concordanţă cu prevederea legală a art. 47 alin. 2.

2. Urmare a CONFIRMĂRII de către CCR a rezultatelor comunicate de către Biroul Electoral Central, Parlamentul CONSTATĂ că:

 2.1.Traian Băsescu a fost DEMIS cu votul a 7,4 milioane de cetăţeni dintr-un nr. de 8,5 milioane de cetăţeni care au participat la referendum;

 2.2. Statutul de preşedinte SUSPENDAT al României, aşa cum Traian Băsescu l-a primit prin prevederile Hotărârii nr. 33/2012, îi încetează prin rezultatul constatat la referendum de către Biroul Electoral Central prin procesul-verbal;

 2.3. Funcţia de preşedinte al României este VACANTĂ.

Aceste situaţii vor fi constatate printr-o hotărâre a Parlamentului.

Parlamentul trebuie să încheie procesul privind referendumul din 29 iulie 2012 DOAR prin aplicarea punctelor 1 şi 2 din Dispozitivul Hotărârii nr. 6/2012 a CCR, deoarece celelalte alegaţii înserate de către Curtea Constituţionale în respectiva hotărâre sunt neconstituţionale şi nelegale, în sensul că:

1. La pct. 3 al Dispozitivului Hotărârii nr. 6/2012 Curtea, prin NELEGALITATEA consemnării că „REFERENDUMUL NU ESTE VALABIL” s-au încălcat prevederile alin. (1) al art. 47 din Legea nr.47/1992 prin care impune ca: “Plenul CCR să DECIDĂ cu o majoritate de două treimi asupra VALABILITĂŢII referendumului”, astfel încât  CCR trebuie să constate VALABILITATEA SAU NU a referendumului, printr-o DECIZIE, din perspectiva constituţionalităţii (conform alin. (2) al art. 1 din Legea nr.47/1992).

2.  CCR, în dispreţ faţă de lege şi Constituţie,  nu şi-a îndeplinit obligaţia constituţională, ci s-a pronunţat asupra valabilităţii din punct de vedere legal, invocând art. 5, alin. (2) din Legea 3/2000 a referendumului, încălcând flagrant prevederea lit. l) a art. 146 din Constituţie.

3. Punctele 4 şi 5 din dispozitivul Hotărârii nr. 6/2012 a CCR sunt NECONSTITUŢIONALE şi NELEGALE, deoarece aceasta NU SE SPRIJINĂ PE NICIUN TEMEI JURIDIC. Netemeinicia acestor puncte este dată de faptul că  Nu există NICIO PREVEDERE constituţională sau legală prin care CCR să ORDONE încetarea mandatului de “INTERIMAT” pentru dl. Crin Antonescu sau repunerea în funcţia de preşedinte al României a dlui Traian Băsescu, atâta timp cât – conform art. 1. al Hotărârii nr. 33/2012 a Parlamentului –  Trăian Băsescu are ÎNCĂ statutul de  “SUSPENDAT” din funcţia de preşedinte al României.

În prezent, prin neîncheierea referendumului printr-o hotărâre a Parlamentului, România se află într-o tulburare a ordinii de drept constituţionale, din cauza uzurpării funcţiei de preşedinte al României de către Traian Băsescu şi acceptul tacit al autorităţilor – Parlament şi Guvern.

HAI CA SE POATE, DOMNULE CALIN POPESCU TARICEANU !!!!!

P.S.  – Ii rog pe sustinatorii domnului Calin Popescu Tariceanu sa nu se mai laude cu lupta eroica a lui Tariceanu, impotriva lui Basescu Traian, in perioada 28 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008. Adevarul este ca, Guvernul Tariceanu a rezistat doar pentru fapul ca a fost sustinut din Parlament de PSD. Daca nu exista aceasta sustinere Guvernul Tariceanu nu ar fi rezistat nici macar o zi.