Cand esti cea mai mare democratie din lume cum poti sa faci asa ceva la tine acasa?


Cand esti cea mai mare democratie din lume, cand instaurezi democratia in alte state, cum poti sa faci asa ceva la tine acasa?

Occupy Wall Street

Ieri protestatarii miscarii “Occupy Wall Street” au fost batuti crunt de fortele de ordine.

Actiunea “Occupy Wall Street” a debutat la New York, in Zuccotti Park, la 17 septembrie, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba.

Occupy Wall Street

foto: REUTERS 

Occupy Wall Street

Si daca tot a venit vorba de impunerea democratiei – vi se pare ca  in Egipt este liniste?

Egipt protest

Foto aljazeera

Va invit sa cititi si aici:

Folderul – 1 – Vania

Stiri scurte: 18.11.2011 – George Valah

scrupulozitatea – Mesterul Manole

Daca e vineri,e Pribeagu  – Luna patrata

Ploconul de la uşa – Teo Negura

Corneliu Baba(18 noiembrie 1906 – 29 decembrie 1997), pictor român – Supravietuitor

Catre exilul românesc – Starea Natiunii

hotarare – Rokssana

O posibila solutie pentru a relua baile de multime- Popa Teapa

Matinale – 25 – Coltu de muzica

Iliescu, despre Geoana – Motanul

Miercurea fără cuvinte. The lead vocalists rock – Mirela Pete

Băieţii deştepţi au intrat în atenţia UE… Hait! Acum să vezi! – Bibliotecarul

O posibila solutie pentru a relua baile de multime – Basarica

IMINENTA PRĂBUŞIRE A “ELITEI MONDIALE”!!! BILDERBERGERII AU FUGIT DE LA ST MORITZ CU COZILE LOR ÎNTRE PICIOARE!!! – BMarinescu

Rainy days in Bucharest – Andi Bob

Superlativul cuvântului “ipocrizie”: PD – Atitudini

Color in my life – Androxa

Tags: , , , , , , ,

0 thoughts on “Cand esti cea mai mare democratie din lume cum poti sa faci asa ceva la tine acasa?

 1. Ăsta este doar primul pas!!!
  Se pregăteşte,”în cea mai mare democraţie din lume”,o lege care să permită autorităţilor “CENZURAREA INTERNETULUI” şi să le dea dreptul de “A BLOCA WEBSITE-urile SUSPECTE”!!!
  Am să postez astăzi grozăvia care ne aşteaptă!!!Acum un mic fragment unde este vorba şi de noi:
  “Under the new law, the US could force Internet providers to block any website on suspicion of violating copyright or trademark legislation, or even failing to sufficiently police their users’ activities. And, because so much of the Internet’s hosts and hardware are located in the US, their blacklist would clamp down on the free web for all of us.”
  “THEIR BLACKLIST WOULD CLAMP DOWN ON THE FREE WEB FOR ALL OF US”!!!

   1. Eu cred ca trebuie, totusi, sa facem diferenta dintre democratie si anarhie. Democratia presupune reguli, legi, si mai presupune si ordine. Altfel nici nu se mai poate vorbi de democratie, ci de anarhie.
    Aceasta miscare – Occupy Wall Street – imi face impresia, mai degraba, unei miscari anarhice. Daca mitingul nu a fost autorizat, lucrul asta incheie demonstratia. Daca a fost autorizat si politia a intervenit in halul asta de dur, atunci situatia se schimba. Insa, desi pot sa-i inteleg pe protestatari, toata actiunea asta nu va schimba ceva (cu atat mai mult nu va schimba ceva in mai bine). Cred ca ea a avut rolul de a sensibiliza Conducerea SUA la problemele cu care se confrunta populatia – si din acest punct de vedere pot sa si inteleg miscarea aceasta.
    In SUA e democratie, ca dovada scandalul Watergate. Trebuie sa aduci dovezi, si lucrul asta ar fi mult mai util, ca sa demonstrezi eventualele potlogarii care s-au facut in sistemul financiar-bancar din SUA. Lucrul acesta e greu de facut: pentru ca implicatiile merg sus de tot, si, drept consecinta, se acopera unul pe altul, ca sa nu poata fi dovedit nimic.
    Daca mi se pare ca in Egipt e liniste? Nu, nu mi se pare. Si acolo e o stare, ca sa zic asa, anarhica (mi se pare periculos faptul ca ar fi si greu controlabila, adica greu de tinut in frau situatia…). Insa, referitor la Egipt, asemenea stari de lucruri se intampla, in general, dupa ce un dictator a fost inlaturat de la Putere.
    S-a intamplat si la noi, dupa ce Ceausescu a fost inlaturat de la Putere. Dupa ce lucrurile se vor stabiliza din punct de vedere politic, aceasta stare de surescitare va trece.

 2. Oho! Si inca n-ati vazut nimic! “Democratia” nu poate functiona la nivel de natiune, de masse. Democratia era (si poate fi) functionala la nivel de comunitate restransa – asta este si substratul pentru care in lumea anglo-saxona “se poate”, in timp ce in state ca SUA, URSS, sau in Balcani, nu va fi niciodata o optiune cat timp nu se vor opera modificari masive si consistente in genotipul umane, printr-o selectie guvernata de puterea Ratiunii si directionata de caldura sentimentelor specific umane.

 3. Daca la ” EI ” se poate …sa vezi ce-o sa patim …la noi!Daca esti foarte atenta , privirile gaborilor{ aia din poze evident} exprima ingrijorare , nu dusmanie sau satisfactia faptului c-au incatusat pe unul.Sa vezi cata fericire ar fi fost in ochii jandarmilor ce ne-ar fi incatusat pe noi intr-o situatie asemanatoare.Si am fi avut pe figuri { asta in cazul in care na-m fi fost ” tratati cu ….plumb”} infinit mai mult sange decat acel cetatean american.Tare-mi e ca tipul era …sub acoperire…oricum nu-l plang , la cati avocati specializati in a da statul si institutiile sale in judecata si culmea sa si castige au aia ….tipul respectiv va fi milionar in cateva luni!

  1. @Marian din…Berceni
   Eu in ultimul timp am cam fentat duba jandarmilor .. dar am fost de cateva ori alergata pe strazi … eram cu bloggeri liberali . .. simpatici erau cei sub acoperire … se ascundeau dupa copaci sa ne faca poze …. noi ii pozam pe ei …. balamuc … din pacate cu henia mea de disc nu prea mai pot sa alerg ca lumea

Lasă un răspuns