Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

28 ianuarie 2023

Ce îi pasa lui Basescu de Constitutie?


basescu traian aple USL

Nici nu imi aduc aminte de cate ori a incalcat Basescu Traian, presedintele demis al Romaniei, Constitutia. Nici nu imi aduc aminte de cate ori a interpretat Basescu Traian articolele din Constitutie asa cum i-a convenit lui mai bine.

Da, ma astept ca Basescu sa atace la CCR investirea Guvernului Ponta III pe motiv ca se modifica programul de guvernare. Cum vor vota oamenii numiti de PNL in CCR in aceasta situatie? Pentru ca la oamenii lui Basescu din CCR stiu la ce pot sa ma astept.

“Declaratiile lui Traian Basescu sunt pur politice, fara nicio baza constitutionala. Voi merge marti in Parlament doar pentru schimbarea compozitiei politice, conform articolului 85 din Constitutie. Nu schimb programul de guvernare. Iar mandatul primului ministru inceteaza doar in conditiile art. 110 din Constitutie. Traian Basescu este iresponsabil ca de obicei!”, a declarat Victor Ponta

Declaratiile lui Basescu Traian:

“Cred ca premierul nu a citit foarte bine Constitutia, art.102 spune foarte clar ca programul guvernului se voteaza in Parlament, ceea ce inseamna un vot pentru intregul Guvern si aici avea dreptate Crin Antonescu, ca aceasta schimbare prin aducerea UDMR practic inseamna un nou Guvern care trebuie sa vina pentru investitura si de ce nu si un premier redesemnat, pentru ca la instalarea unui Guvern nu se instaleaza doar ministrii, se aproba si un program, iar noul program al Guvernului va suferi modificari consistente

“In mod normal, aducand ca aliat UDMR e o schimbare majora de program, ar trebui sa vina (la Cotroceni pentru desemnare, n..red). Daca nu vine, va fi o incalcare a Constitutiei, probabil voi ataca hotararea Parlamentului la CCR. Categoric nu-l mai desemnez pentru nimic in lume pe Victor Ponta. Are majoritate, dar pot fi si alti politicieni care pot conduce Guvernul din partea USD

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

29 Responses “Ce îi pasa lui Basescu de Constitutie?”

 1. Emi Vulcanescu
  2 martie 2014 at 18:19

  Draga Theodora
  Terbuie acum sa plec din “localitate ” si nu mai am acces la net asa… ca iti spun cu cateva ore inainte
  La Multi Ani !
  Multa Sanatate Tie Si Parintilor Tai !
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

 2. 2 martie 2014 at 23:01

  Pai, da… dar ai vazut ce pretentii are UDMR? Iti plac pretentiile lor? Dupa parerea mea, PNL trebuie sa sprijine in Parlament USD, chiar daca USL s-a destramat. Nu mai face parte din USL (nici nu mai exista USL) dar sprijina USD in Parlament pentru asigurarea stabilitatii politice si evitarea cooptarii UDMR la guvernare care pune niste conditii ce pot fi cu greu acceptate…

  • 2 martie 2014 at 23:02

   De fapt nici nu pot fi aceptate conditiile UDMR…

   • 3 martie 2014 at 1:19

    Ma uitam la televizor la ce conditii pune UDMR, fii atenta: sa nu mai fie trecut in Constitutie ca Romania e stat national. De asta iti si spun ca astfel de conditii sunt inacceptabile.

    Pe de alta parte, gandeste-te ca Guvernul MRU a cazut pentru ca “Guvernul infiinteaza facultati”, iar acum PSD voteaza cot la cot un amendament depus de un parlamentar maghiar care poate duce la infiintarea unei facultati in limba maghiara in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures. Eu nu cred ca e in regula…

    • ALM
     3 martie 2014 at 23:56

     Cu tot respectul, de unde scoateţi chestiile astea cu UDMR-ul? Sursele dăunează grav sănătăţii. Mai ales când sunt citate de Dana Grecu.

     Avem o problemuţă veche de câteva secole, dar să ne referim doar la istoria contemporană. Ştim că ungurii sunt iredentişti şi că visele lor (şi-n culcare, şi-n sculare) conţin numai refacerea imperiului Sfântului Ştefan. Mai ştim că sunt cca. un milion jumătate şi că un holocaust ar fi contraproductiv din toate punctele de vedere. Eu aş vrea să depăşim mentalitatea care ne duce cu gândul la Legea Talionului, fără să propovăduiesc învăţătura lui Iisus cu privire la întoarcerea celuilalt obraz, şi să acceptăm că trebuie să convieţuim cu drepturi egale. Şi printre aceste drepturi putem să numărăm cultura specifică, limba maternă, dreptul de a alege şi de a fi ales, dreptul de a participa la actul guvernării, dreptul de a iniţia legi şi de a le supune votului Parlamentului.

     Nu cred că guvernul va înfiinţa o facultate cu limbă de predare exclusiv maghiară, dar nu are motive să se opună dacă maghiarii îşi fac o facultate privată, cum sunt multe altele prin toate marile oraşe. Este treaba lor dacă vor să pregătească medici pentru Ungaria, dar nu din bani de la bugetul de stat.

     Existenţa unor pretenţii exagerate la negocieri nu constituie ceva neobişnuit. Există un proverb extrem de vechi, care spune că “nu-i prost cine cere, e prost cine dă”! Şi astăzi am aflat că Ponta n-a fost prost: “ori Programul de Guvernare adoptat de Parlament, ori nimic!” Restul, înţelegeri “subterane”, documente secrete, sunt şopârle băsiste …

     • 4 martie 2014 at 5:57

      D-le ALM,
      Lucrurile sunt mult mai simple, e vorba de doi incompetenti: Ponta si Antonescu!

    • 4 martie 2014 at 3:10

     @Dl. ALM
     Aici nu e vorba de Legea Talionului sau altele de genul asta… Insa uitati-va ce spune acest articol din HotNews , de data recenta:

     “Deputatii PSD au votat in unanimitate, cot la cot cu UDMR, amendamentul depus de un parlamentar maghiar care deschide calea pentru infiintarea unei facultati in limba maghiara la Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures. Amintim ca jumatate din motiunea din cenzura a USL din 2012 in urma careia a picat guvernul Ungureanu in 2012 a fost dedicata tocmai intentiei Executivului de a deschide o astfel de facultate in limba maghiara.

     Marti, 25 februarie, plenul Camerei Deputatilor a votat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta nr.117/2013 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale, ordonanta adoptata de Guvernul Ponta in decembrie 2013, adica acum doua luni. OUG din decembrie elimina din leagea educatiei urmatorul articol: “Guvernul, la propunerea Ministerului Educatiei Nationale, poate infiinta facultati, in cadrul universitatilor de stat, cu consultarea senatului universitar”. Un amendament depus de deputatul UDMR Szabo Odon in februarie reintroduce in lege integral articolul de mai sus, acordand astfel din nou posibilitatea Guvernului de a infiinta facultati in cadrul universitatilor de stat.

     Amendamentul deputatului Szabo Odon a fost insusit de Comisia pentru invatamint, iar proiectul legislativ a fost votat in plen cu o majoritate zdrobitoare. Toti cei 156 de deputati PSD prezenti au votat pentru aceasta modificare, la fel ca si cei 17 deputati UDMR, ba chiar si cei 11 deputati PC au votat pentru. Doar deputatii PDL au votat impotriva, plus un deputat PPDD.

     Cu alte cuvinte, deputatii PSD au votat o initiativa UDMR contrara unei ordonante de urgenta adoptata de guvernul condus de Victor Ponta, presedintele PSD. Proiectul trebuie sa treaca si de Senat, camera decizionala, pentru a ajunge la promulgare.”

     Dvs. vorbiti de soparle basiste, dar ce parere aveti de asa numitul “ACORD POLITIC între Alianța Electorală Uniunea Social Democrată și Uniunea Democrată Maghiară din România” unde se arata, printre altele, ca:

     “Art. 1. Uniunea Democrată Maghiară din România se angajează să susțină Guvernul României asigurând majoritatea parlamentară.

     Art. 2. Cele două părți se angajează la următoarele:

     a) Să asigure reprezentarea UDMR în cadrul Guvernului și a celorlalte structuri guvernamentale, în funcție de ponderea parlamentară a UDMR în cadrul coaliției de guvernare

     b) Să promoveze în perioada 2014-2016, doar în baza acordului comun, inițiative politice referitoare la:

     – Modificarea Constituției;

     – Problema reorganizării administrativ teritoriale a României, ținând cont de tradițiile, cultura și istoria diferitelor zone ale țării;

     – Reglementarea problemei drepturilor culturale ale minorităților naționale printr-o legislație adecvată;

     – Reprezentarea proporțională a cetățenilor de etnie maghiară în diferitele instituții, structuri deconcentrate și instituții la nivel județean și local; pe cale de consecință și cetățenii de altă etnie decât cea maghiară vor fi reprezentați proporțional în structurile administrației publice locale, conduse de reprezentanții UDMR;

     – Soluționarea problemei înființării liniei maghiare prin departamente separate la UMF Târgu-Mureș, în conformitate cu înțelegerea semnată în data de 22 septembrie 2012 la Târgu-Mureș de către cadrele didactice române și maghiare. […]
     Art. 9. Părțile vor susține promovarea unei inițiative parlamentare, în baza unei largi dezbateri publice, pentru reglementarea unui cadru legal cu privire la posibilitatea autorităților locale de a arbora pe instituțiile proprii, alături de steagul Uniunii Europene și al României steaguri ale unităților administrativ teritoriale pe care le reprezintă.”

     Or, pretentiile maghiarilor in privinta Constitutiei nu pot fi acceptate. Lor nu le place, printre altele, ca Romania e stat unitar, national, sunt lucruri stiute.
     Eu sunt convins ca multor pesedisti nu le place ce se intampla!

    • Rica Venturiano
     5 martie 2014 at 18:41

     Dle Alm,
     “Nu cred că guvernul va înfiinţa o facultate cu limbă de predare exclusiv maghiară, dar nu are motive să se opună dacă maghiarii îşi fac o facultate privată, cum sunt multe altele prin toate marile oraşe. Este treaba lor dacă vor să pregătească medici pentru Ungaria, dar nu din bani de la bugetul de stat.”
     Pai cine i-a oprit pana acum dle Alm? Cine le-a interzis sa isi faca invatamant PRIVAT in ce limba vor ei? Nimeni si nicio lege nu le interzice. Problema este ca EI O VOR DE STAT!! Ca de-o vroiau private si-o faceau.
     Eu ma tem ca nu o sa treaca mult timp, cam pana in vara, si o sa vedem si asta, ca doar la inceperea anului universitar 2014-2015 sa aiba si o scoala “in limba la ei”. Si n-o spun prin prisma drobului de sare, ci prin cunoasterea adversarului, si studierea istoriei recente. V-am spus dle Alm, ca la sah, anticiparea cu cel putin 3-4 pasi inainte a miscarilor posibile ale adversarului.
     Chiar, jucati sah?

 3. Marian
  2 martie 2014 at 23:40

  Teo ….au mai ramas treizeci de minute si….incepe 0303 Martie 😉 iar tu vei mai inplinii un an si vei incepe un altul din sirul anilor vietii tale ! Cu mult respect si prietenie te rog sa primesti din partea mea cele mai sincere felicitari , dorinta de a te bucura de multa sanatate , cat mai multa sanatate impreuna cu cei dragi , si-ti doresc ca toate dorintele tale { chiar si cele ” murdare ” 😉 } sa ti s e inplineasca ! LA MULTI ANI ….LA CAT MAI MULTI ANI FERICITI , CAT MAI FERICITI TEODORA MARINESCU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. 3 martie 2014 at 0:21

  @Theodora
  La multi ani!! 🙂 Numai bine, multa sanatate si tie, si familiei! 🙂

 5. Rica Venturiano
  3 martie 2014 at 14:32

  Deci pe 3 martie este ziua ta Theo? La Multi Ani! Si sa ai parte de tot ce-ti doresti.

 6. 3 martie 2014 at 19:12

  La mulţi ani şi pe blog, Theo! Îţi doresc ce-mi doresc mie. Io-s mai ipohondră, aşa că încep cu sănătate. Şi, cum zice mereu Emul Vulcănescu – să fii iubită!

 7. Judyindesguise
  3 martie 2014 at 20:28

  Theodora
  Multi ani norocosi iti doresc!

 8. 4 martie 2014 at 1:19

  la multi ani, cu 4 min inainte sa trecem in 4 martie

 9. Asterisc
  4 martie 2014 at 12:38

  La 1 aprilie 2007 miniștrii PDL părăsesc guvernul condus de Tăriceanu, guvern al alianței DA, instalat la 28 dec 2004. Băsescu nu-l mai înghițea pe Tăriceanu, că Tăriceanu nu asculta de ordinele lui. Tăriceanu apelează (ca și PSD acum) la UDMR cu care formează o nouă echipă guvernamentală, echipă aprobată de Parlament la 3 aprilie 2007 (și cu sprijinul PSD). Situația de acum este aproape identică cu cea de atunci. Atunci nu a fost nevoie ca Tăriceanu să meargă la Cotroceni pentru reconfirmare. Oricum Băsescu nu-l mai dorea, dar n-a avut ce face! Așa că acum Băsescu vorbește prostii. Atunci a fost un guvern constituțional, deci și acum va fi la fel de constituțional. Dar Băsescu n-a știut să facă decît scandal. Scandalul este modul său de existență.

 10. Emi Vulcanescu
  4 martie 2014 at 14:56

  Draga Theodora
  Pentru mine si astazi e ziua TA !
  Te pup.
  La Multi Ani !
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

  P.S. Pana trec “babele ” , un sfat dezinteresat , las-o mai “moale” cu politica ca-i …. mare c…. !

Lasă un răspuns