Ce trebuie sa intelegem noi din declaratia lui Basescu: “Asigur SRI ca niciodata nu voi utiliza informatiile in batalia politica”


basescu traian aple USL Ce ar trebui sa inteleaga cei 7.4 milioane de romani care au votat “Da” la Refrendumul pentru demiterea lui Basescu Traian din iulie 2012:

– Le multumesc tuturor celor din conducerea SRI, care, in cei aproape zece ani de cand, prin minciuna si frauda, am ajuns in functia de presedinte al Romaniei, mi-au raportat un volum enorm de  informatii. Am profitat de informatiile primite ca sa distrug aliante, sa santajez, sa discreditez, sa scot din viata politica adversarii politici sau chiar sa ii bag in inchisoare nevinovati, sa dezinformez, sa manipulez si sa dezbin poporul roman, sa distrug si sa provoc un scandal permanent. Va promit tuturor ca, dupa ce voi pleca din functia de presedinte, voi folosi in lupta politica toate informatiile pe care le-am primit, pentru ca, nu-i asa, nu vreau sa infund puscaria.

Sa ne amintim doar cateva evenimente in care Basescu a spus ceva dupa care a facut exact invers.

“Ultimul lucru pe care îl va face România va fi să se împrumute la FMI” – “România are nevoie de o centură de siguranţă care înseamnă un împrumut extern”

In 19 aprilie 2007 – „Dacă voi fi suspendat de Parlament, demisionez în 5 minute”

Fac apel la romani sa participe la vot indiferent care le este optiuneaÎi rog pe români să nu participe la acest referendum

“La sfârşitul cuvântului meu, i-am asigurat că, deşi în cei aproape zece ani am beneficiat de un volum enorm de informatii, i-am asigurat că niciodată, după ce voi pleca din funcţie, nu voi utiliza informaţiile primite de la ei în bătălia politică”, a decarat  Basescu Traian.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

41 thoughts on “Ce trebuie sa intelegem noi din declaratia lui Basescu: “Asigur SRI ca niciodata nu voi utiliza informatiile in batalia politica”

 1. Aproape sigur că, după ce va pleca din funcţie, nu va folosii informaţiile primite, deoarece vor fi perimate. Asta nu înseamnă că nu va obţine altele “proaspete” cu ajutorul generalilor făcuţi de el peste noapte. De asemenea, se subînţelege că până acum a folosit politic la greu informaţiile, că doar era în funcţie.
  Una peste alta, n-a minţit chiar dacă face cu ochiu’ …

 2. Daca am ajuns sa nu pot dormii noaptea , deoarece stau sa ma gandesc la ce trebuie sa inteleg din declaratiile lui Basescu …..atunci nu mai astept decat apocalipsa ! Eu nu-l pot intelege pe acest nemernic : frate , daca-i place asa de mult sa se joace cu vietile oamenilor …pentru ce nu-si imbarca tot neamul si nu ia cap compas spre Triunghiul Bermudelor ???

 3. Ce linişte s-a aşternut! Bomba cu neutroni, melancolie blegoasă, astenie de primăvară? Nu mai sunt teme? Uite una:
  “A mai murit un copil malnutrit. Autorităţile cred că a fost neglijat de părinţi. Eu zic că părinţii au fost neglijaţi de stat, aceştia trăind numai din ajutoare, fără posibilitatea de a avea un serviciu!!!”
  Este vorba de o familie de ţigani care trăiesc într-un sat (nu mai reţin numele) amărât, unde părinţii muncesc cu ziua, atunci când au unde şi trăiesc de pe o zi pe alta. Le-a murit copilul cel mai mic. Nu s-au văitat, poate chiar s-au mirat cât de mult a trăit (câteva luni). În schimb s-au ridicat cu vuiet autorităţile, mirate că în România se mai moare de malnutriţie. Un copil de câteva luni moare dacă este hrănit numai cu lapte praf (că mama, de foame, n-are lapte), cu pachete de alimente la limita expirării şi cu resturi de la mesele altora …

  1. Adevarul este ca ar merita si baSSistul titular un concediu… (…si fara el viata e pustiu…). Dar stim noi daca baSSe nu e la ciclu si ii ia – ca tot e weekend – la… reciclare? Stim noi daca nu e intr-una din baSSoragiile lui ciclice in care, ferit de “lumea dezlantuita”, da culoare si parfum (proaspete?) trimisilor lui speciali (intru imbarligare) pe bloguri? Putem doar banui dar am cam ajuns sa ii ghicim…

   1. @Emil
    Postacii lu’ Satanail Cotrocensis nu sunt de capul lor. Ei ataca si se retrag la ordin. Acum nu se vede unul. Cand va fi, or sa atace-n haita. Se pare ca zilele astea au primit ordin sa imbarlige franele masinii presedintei Asociatiei Magistratilor din Romania.

 4. De mâine se aplica acciza de 7 eurocenţi la carburanţi. Ce mai freamăt, ce mai zbucium! Ce vor face oamenii săraci din România când un plin de Logan va costa cu 22.5 lei mai mult? O soluţie ar fi să bage 4 litri mai puţin în rezervor şi să renunţe la maşină pentru deplasarea până la debitul din colţ. Apoi, dacă sărăcia înseamnă un Logan şi un plin pe lună (adică, peste 700km pe lună) însemnă că eu am fost super sărac, fiindcă făceam un plin la trei luni. Nu din lipsa banilor, ci pentru faptul că nu prea circulam în oraş cu maşina şi, afară, media era de 5l la suta de km.
  Ca să vorbeşti de lovitura pe care o primesc cei cu salariul minim pe economie, plătind 45 de bani în plus la litru, trebuie să fi tra-la-la! Dacă nu este o problemă să plăteşti peste 300 de lei pentru un plin (din cei 850), te mai vaiţi pentru două pachete de ţigări?
  Pe Băsescu îl înţeleg, este duşmanul investiţiilor, cu excepţia celor în interesul lui. Ar face orice ca să taie din banii alocaţi ministerului administraţiei şi dezvoltării regionale, păstorit de Liviu Dragnea. Cică sunt bani pentru partid! Hoţu’ de hoţ se teme!

  1. Domnul @ ALM
   Un ” drum ” de 300 de Kilometrii ma ” coasta ” cu 5 lei mai mult , o fi bine, o fi rau ?
   Stiti care ii “baiul” l
   Palatul Cotroceni ca sa si CEL din Victorieii nu se mai satura…
   au nevoie de bani…
   Sa le fie de bine
   SI
   Dunmeavoastra Sa fiti iubit ….
   Cu stima Emil

   1. Domnule Vulcănescu, dacă vorbim de bugetul de stat, Cotrocenii n-au ce căuta în propoziţie. Este doar ordonator de credite şi primeşte ceea ce bugetul permite. Îmi pare rău că trataţi cu uşurinţă nevoia de bani a unui buget amărât, care trebuie să acopere sute de găuri vechi, să facă faţă la nevoile sociale şi să mai rămână ceva şi pentru investiţii. Ca şi cum nu era suficient, anul acesta avem şi două rânduri de alegeri. Eu n-am decât informaţii publice şi nu văd nici o “scurgere” de fonduri la nivelul guvernului. Nici măcar Băsescu n-a descoperit, doar presupune pe baza experienţei proprii, că dacă descoperea se auzea până la New York.

    Taxele nu ne plac, dar ţipăm că vrem tot felul de servicii (şcoli, spitale, pompieri, jandarmi, poliţişti etc) şi îmbunătăţiri ale infrastructurii. De unde bani când cei care produc bani sunt tot mai puţini?

    Ca un “model” de “harpagonism”, aseară s-au format cozi la pompele de carburant ca în anii 80′. Pentru maximum un pol s-a stat cu orele la coadă! Bine, peste o lună ce o să facă? Dar ce înseamnă trompeta mincinoasă prezidenţială! Când au avut loc scumpiri cu cel puţin 50%, sub înţeleapta lui domnie, parcă n-au fost atâţia disperaţi la cozi? Numai în ianuarie 2009, carburanţii s-au scumpit cu 3% şi taxa de drum cu 300%! De ce a fost linişte? Fiindcă mincinosul nu l-a avut la îndemână pe Victor Viorel Ponta şi a dat vina pe norme impuse de UE! Da, şi? A crescut numărul de kilometrii de autostrăzi sau a crescut numărul de stadioane în pantă?

    Acum avem o promisiune legată de creşterea accizei la carburanţi. Papa Omidu de la Treicoceni vede în sticla de whisky viitorul: banii vor fi furaţi şi drobul de sare va cădea. Eu sper că suntem mai lucizi, măcar fiindcă nu ne începem dimineţile clătindu-ne gura cu alcool: posibil, dar mai bine să vedem …

    1. Domnul @ ALM
     Nu sunt ” BalacaRica ” cum ii place prietenului @ Incognito sa-l amendeze pe acel postac care va facut securist … si din punctul meu de vedere pot sa faca acesti guvernanti si 10 lei litrul de benzina asa cum ati spus , mai exista si mijloace de transport in comun.
     Ati scris din nou un comentariu prea lung …
     Sa fiti iubit…
     Cu stima Emil

  2. Daca oamenii saraci s-ar imbraca din talpi pana-n crestet cu carburant pur, hainele si incaltarile si mai stiu eu ce pune pe el omul sarac, s-ar scumpi cu 10%, in cazul in care carburantul s-ar scumpi la pompa cu 60 de bani, dar fiind vorba doar de 40 de bani (TVA inclus) scumpirea ar fi numai de pana in 7%.

   La fel ar fi si cu pretul alimentelor, daca aliment ar fi – pentru omul sarac – carburantul pur si cu tot atat s-ar ridica (in procente) costul intretinerii locuintei daca omul sarac ar locui intr-un bazin mai mult sau mai putin plin cu carburant, iar daca in pretul hainelor, pretul carburantului pur (ex.: transportul) ar reprezenta numai jumatate, cresterea pretului la haine ar fi sub 3,5%, sau 1,75% pentru un sfert – cheltuieli de transport (ceea ce nu e cazul).

   La alimente, daca vine vorba de legume si fructe neprocesate, cresterea ar trebui sa fie mult sub 1%.

   Citeam undeva ca in pretul uleiului de floarea soarelui cca. 60% inseamna materie prima restul de 40% insemnand salarii in cea mai mare proportie dar si cheltuieli tehnologice si de administrare a afacerii, precum si transport (consumator de carburant de la pompa). Cam cat ar putea fi procentajul cheltuielilor cu carburant in structura de pret? 5%? sa fim darnici: 10%. In cazul acesta acciza de 40 de bani ar influenta pretul la raft al uleiului de floarea soarelui cu 0,35%, adica cca. 20 de bani.

   Am vorbit numai de uleiul de floarea soarelui – fiindca pe asta l-am aflat de curand si il stiu – un produs ce nu inglobeaza in el o mare si valoroasa tehnologie dar, cu cat valoarea unei marfi transportate este mai mare, cu atat mai mult, pe unitatea transportata (tona, metru cub, etc), transportul va fi mai rentabil, in sensul ca valoarea carburantului distribuita pe unitatea de pret a marfii va fi mai mica, iar cresterea pretului produsului, influentata de cei 7 Eurocenti, va fi si mai mica.

   Tot chelalaul lui baSSe este doar ocazionat de aceasta acciza care i-a oferit – in loc de orice – pretext sa iasa tare la imbarligare.

   “Nimeni nu zice: Ia-mi Doamne!”
   si sigur ca daca m-ar intreba cineva daca imi convine sa dau 7 eurocenti – oriunde, pe orice – mai mult pentru acelas lucru, as fi un mincinos sa spun “DA”, dar daca mi s-ar cere 7 Euro pentru a pune “mana de la mamna” ca sa fie prins si inchis si – eventual – bagat in spirt (ca-i place) cel mai mincinos si mai imbarligator din cati presedinti a avut Romania, as da cu amandoua mainile si m-as aseza iar la coada ca sa mai dau odata, tot cu amandoua mainile. Important e sa stim unde se duc banii si daca ajung unde trebuie.

 5. Fiecare apariţie publică a lui Băsescu este încă o mostră de ipocrizie şi parşivenie politică. Să vedem când i se va epuiza repertoriul. Spre binele nostru, sper că …. cu cât mai repede cu atât mai bine.

 6. Domnul @ ALM
  Comentariul ii lung dar degeaba nu l-ati scris , eu personal ( nu accelerat ) am invatat in cei 24 de ani de economie de “jungla” ca trebuie sa-mi fac eu ce imi trebuie si sa nu astept nimic de la guvernanti , ei promit si omul sta si asteapta CE ?
  Am vazut si eu terenuri de fotbal in panta si parcuri de promenada la sate chiar m-am distrat spunandu-i matusii mele ca acum are pe unde se plimba , parca taranilor asta le trebuie.
  Sa fiti iubit …
  Cu stima Emil

  1. N-aţi vrea să ne faceţi dvs un articol, aşa, din punctul dvs de vedere (pe care-l ştim)? Să ne spuneţi şi pentru ce baronii PDL sunt mângâiaţi pe cap, mai ales dacă au trecut la PMP? Sadic, sadic, dar speram la un miligram de inteligenţă …

Lasă un răspuns