Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

28 februarie 2024

Cele trei Romanii – Ce face USL ca sa ii convinga pe romanii nehotarati si dezamagiti?


nehotarati

Ce face USL ca sa ii convinga pe romanii nehotarati si dezamagiti?

Potrivit tuturor sondajelor de opinie, in acest moment, daca ar fi sa ii impartim pe romani dupa intentiile de vot ar rezulta ca exista trei Romanii.

Exista o Romanie a celor care s-au saturat de incapabilii, mincionosii si hotii de la PD-L, UNPR si UDMR si care este hotarata sa voteze USL.

Exista o Romanie mica de tot care declara ca sustine actuala coalitie. Aceasta Romanie este formata din cei care declara ca intentioneaza sa voteze PD-L si electoratul care voteaza UDMR. UNPR se pare ca nu o reuseasca sa adune nici macar 1%.

In acesta Romanie ii includ si pe cei care inca o mai cauta pe Elodia, alegatori care NU trebuie ignorati. PPDD reuseste sa adune dupa cum spun sondajele de opinie aproximativ 12% din intentiile de vot. Cred ca nu este pentru nimeni o surpriza daca afirm ca Dan Diaconescu doreste o alianta cu Miscarea Populara (inainte sau dupa alegeri)

Mai exista o Romanie a celor nehotarati si dezamagiti. Aproape jumatate dintre romanii cu drept de vot declara ca nu intentioneaza sa voteze.

Ce face USL ca sa ii convinga pe romanii nehotarati si dezamagiti?

Miscarea populara este de fapt o diversiune pusa la cale pentru a-i atrage pe nehotarati. 

Scenariul aparitiei unui nou partid, probabil de centru,este posibil teoretic.

O parte dintre nehotarati provin dintre cei care au votat alianta DA si care ar putea sa voteze un partid de centru.

O alta parte dintre nehotarati sunt de stanga, oameni saraci si foarte saraci care nu mai spera ca viata lor se poate schimba in bine. Unii dintre ei au fost pacaliti de discursul populist a lui Basescu cu expresii de genul “Sa traiti bine!” si ar putea sa voteze un partid de centru.

Cum trebuie sa fie liderii acestui partid ca sa reuseasca sa convinga romanii dezamagiti?

Ar trebui sa fie credibili, curati, carismatici, cu notorietate, sa stie cum sa se faca ascultati si sa nu aiba legatura cu partidele existente acum in Romania si cu clientela acestor partide.

De unde vor veni bani pentru noul partid? Pentru ca fara bani nu poti sa castigi alegerile.

Se rezolva cu schimbarea legii de finantare a partidelor.

Cine va mediatiza noul partid? Sunt destule posturi de televiziune care vor face asta.

Sigur ca un nou partid nu va putea sa castige alegerile dar este posibil sa adune jumatate din voturile celor nehotarati.

Ce s-ar intampla daca acest nou partid s-ar alatura actualei coalitii pentru a o mentine la putere?

In acest context va atrag atentia asupra incercarilor disperate ale actualei coalitii de la guvernare de a rupe USL sau/si de provoca scaderea aliantei sub 50+1% in intentiile de vot.

Daca toate aceste conditii ar fi intrunite noul partid de centru ar face jocurile.

Imi cer scuze prietenilor din PRM si PNTCD aripa Victor Ciorbea ca nu am scris si despre aceste doua partide in articol.

PRM ar putea sa intre in Parlament daca s-ar misca mai bine.

PNTCD aripa Victor Ciorbea insa in acest moment nu cred ca are vreo sansa.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “Cele trei Romanii – Ce face USL ca sa ii convinga pe romanii nehotarati si dezamagiti?”

 1. 4 martie 2012 at 16:42

  Reblogged this on Analfabetul's Blog.

 2. 4 martie 2012 at 17:39

  mi-am amintit cateva versuri dintr-o poezie nationalista din epoca Ceausescu: ,,in lume nu-s mai multe Romanii, ci una doar si aceea ne e tara!”
  chiar cred in versurile astea. in schimb exista mai multe opinii si optiuni si asta nu este rau deloc, tine de democratie. Important este ca cei care doresc cu adevarat o schimbare sa vina alaturi de USL si votandu-i sa-i ajute sa obtina 50%+1 mandate in Parlament. iar pasul doi sa fie consolidarea societatii civile bazata pe coloana vertebrala formata din cei din piete care sa fie alaturi de o presa normala cainele de paza al democratiei
  sper ca nu cer mult si nu sunt la ora iluziilor, eu unul voi face ce pot pt a avea de la anul asta

  • 4 martie 2012 at 18:37

   @olimpiu65
   Sigur ca si eu imi doresc ca USL sa castige peste 50% .. sper ca nu te indoiesti de asta .. doar ca sunt de parere ca trebuie sa fim atenti la ce se intampla in jurul nostru

   • 4 martie 2012 at 19:05

    sunt convins. tu mai mult ca mine. eu sunt mai critic la adresa USL si mai ales a liderilor sai
    in fata noastra sta sistemul national securist nu Basescu sau PD-L, ei sunt doar vehicule si pioni care servesc la un moment dat dupa care sunt inlaturati

 3. 4 martie 2012 at 18:25

  O analiză pertinentă și obiectivă!

 4. Ikushima
  4 martie 2012 at 21:15

  Ce s-a intamplat cu proiectata manifestatie pro-Basescu? Nu s-a mai auzit nimic?

  • 4 martie 2012 at 22:05

   @Ikushima
   Au renuntat
   http://theodora0303.wordpress.com/2012/02/27/miting-pro-basescu-3-martie-2012-ora-1300-in-parcul-din-piata-unirii-din-bucuresti/

   ANUNT EXTREM DE IMPORTANT!!!

   Dat fiind faptul ca o parte importanta a mass-media transmite in spatiul public inca de luni [27 februarie] informatii false de natura sa manipuleze opinia publica cu privire la intalnirea pe care noi, sustinatorii lui Traian Basescu, o stabilisem pentru sambata, 3 martie la Piata Universitatii, pentru ca prin modul in care sunt prezentate publicului aceste informatii false si prin modul in care jurnalistii selecteaza comentariile aferente articolelor despre intalnire, mass-media instiga la acte de violenta intre opozantii si sustinatorii lui Traian Basescu, dar mai ales pentru ca SCOPUL INITIATIVEI NOASTRE A FOST DEJA ATINS, AM LUAT DECIZIA DE A ANULA ACTIUNEA.

   NU CONSIDER SUB NICI O FORMA CA ACEASTA DECIZIE ESTE O DOVADA DE LASITATE din partea noastra a sustinatorilor lui Traian Basescu, ci dimpotriva REPREZINTA O DOVADA DE RESPONSABILITATE si INTELEPCIUNE.

   Concret, motivele pentru care – data fiind turnura defavorabila pe care au luat-o evenimentele pe parcursul acestei saptamani- consider ca anularea actiunii este absolut necesara, IN FAVOAREA NOASTRA si implicit a Presedintelui Traian Basescu, sunt urmatoarele:

   – Luni [27 februarie] si marti [28 februarie] Antena 3, Realitatea TV si Cotidianul au dus o campanie de dezinformare si manipulare a opiniei publice in legatura cu demersul nostru prin prezentarea unor informatii false potrivit carora intalnirea de sambata de la Piata Unirii ar fi organizata de Traian Basescu. Posturile de televiziune Realitatea TV si Antena 3 sustin in baza niciunei probe faptul ca PD-L-ul pun la dispozitia unor cetateni din tara mijloace de transport pentru a ajunge la intalnire. Presa doreste in felul acesta sa inoculeze romanilor convingerea FALSA ca Traian Basescu nu mai are in acest moment nici un sustinator real, ori scopul deja ATINS al initiativei noastre este tocmai acela de a demonstra contrariul.
   Dezbaterile aprinse pe tema “intalnirii sustinatorilor lui Traian Basescu”, dezbateri ce au avut loc luni si marti pe Antena 3 si Realitatea TV la ore de maxima audienta, reprezinta dovada de necontestat a faptului ca posturile te televiziune in cauza recunosc existenta si importanta noastra. La ore de maxima audienta – in prime-time – nu dezbati decat acele subiecte care din punctul tau de vedere ca reprezentant media sunt de o importanta majora. Prin aceleasi dezbateri, Antena 2 si Realitatea TV ne-au facut de asemenea in mod involuntar serviciul de a informa si publicul il legatura cu existenta noastra. In concluzie, inca o dovada ca scopul initial al demersului a fost deja atins.

   – Cotidianul, Antena 3 si Realitatea TV au etichetat intalnirea noastra in mod voit eronat drept “Miting” sau “manifestatie”, pentru a sugera ideea falsa potrivit careia ca am fi avut intentii agresive sau violente si pentru a instiga astfel cetatenii cu convingeri diferite de ale noastre la acte de violenta impotriva celor care s-ar fi prezentat la intalnire.
   Dupa doua zile de instigari directe, fatise si repetate la violenta impotriva noastra, Cotidianul a publicat astazi nu articol prin care ne provoaca sa iesim in strada.

   http://www.cotidianul.ro/mitingul-pentru-sustinerea-lui-traian-basescu-o-gluma-174421/

   Demersul de astazi al ziarului Cotidianul, interesul demonstrat de acest ziar pentru ca actiunea sa aiba loc, interes manifestat prin provocarea lansata prin articolul de mai sus, ma determina sa iau in calcul posibilitatea ca reprezentanti ai opozantilor lui Traian Basescu sa organizeze o actiune violenta impotriva celor care ar fi iesit in strada pentru a-si declara in mod absolut pasnic si demn sustinerea pentru Traian Basescu. Exista posibilitatea ca un grup organizat de cetateni sa mearga la Piata Unirii inainte de ora 13:00 unde sa astepte inarmati cu arme albe sau cu porniri violente grupul de sustinatori ai lui Traian Basescu pentru a provoca astfel o bataie de strada.
   In acest moment, orice act de violenta, fie ea si verbala intre sustinatorii lui Traian Basescu si opozantii sai nu ar face decat sa afecteze in mod negativ imaginea lui Traian Basescu, cu atat mai mult cu cat mass-media a inoculat deja romanilor convingerea ca domnia sa ar fi organizatorul acestei actiuni propuse de noi. Pe de alta parte, nu exista nici un fel de motiv sau miza pentru care ar trebui sa ne asumam in acest moment astfel de riscuri. mai ales ca scopul nostru este deja atins.
   Acum ca mass-media a recunoscut existenta si importanta noastra a sustinatorilor lui Traian Basescu, vom continua sa sustinem Presedintele, dar intr-un mod eficient si pasnic, dar mai ales RESPONSABIL. Nu este cazul sa raspundem provocarilor si nici nu trebuie sa cadem in capacane doar din dorinta de a demonstra ca nu ne este frica de cei care nu respecta democratia si deci dreptul fiecaruia la opinie.

   Noi sustinatorii lui Traian Basescu nu trebuie sa demonstram decat ca suntem oameni civilizati, cu un grad de inteligenta peste medie, dar mai ales ca sustinem DEMOCRATIA, ceea ce inseamna ca trebuie sa demonstram ca respectam sincer parerile tuturor cetatenilor romani, indiferent daca ele sunt in acord sau in antiteza cu parerile noastre, dar ca facem uz de dreptul de a ne sustine cu tarie, dar pasnic si cu demnitate convingerile noastre. in acest mod si DOAR in acest mod il putem ajuta in felul nostru pe Presedinte.

   – Mass-media si reprezentantii opozitiei pot transforma initiativa noastra intr-un magnet prin care sa atraga in strada un numar mult mai mare de protestatari decat se afla acum in Piata Universitatii. Astfel ei pot folosi demersul nostru pasnic si de buna credinta intr-o incitare a populatiiei la reluarea protestelor din Piata Universitati si in nici un caz nu ne dorim acest lucru, ba din contra. Noi ne dorim saii fim de ajutor atat cat si cum putem domnului Traian Basescu, in nici un caz nu dorim sa ne transformam intr-o grija in plus pentru domnia sa.

   NU CONSIDER SUB NICI O FORMA CA ACEASTA DECIZIE SE TRADUCE PRINTR-UN ESEC AL INITIATIVEI, ba dimpotriva INITIATIVA A INREGISTRAT DEJA UN SUCCES NESPERAT SI NESPERAT DE RAPID. Am spus de la bun inceput, am repetat si am subliniat faptul ca UNICUL scop al demersului noastru este acela ca romanii sa constientizeze existenta noastra. Televiziunile Antena 3 si Realitatea TV au facut deja publicul contient de existenta noastra asa incat putem trece acest demers la rubrica “reusite” si putem sa continuam demersurile pasinice de sustinere a Presedintelui.”

 5. ALM
  4 martie 2012 at 21:48

  @ Theodora
  Acum, că a trecut ziua dvs, cred că pot să vă supăr puţin (sau mai mult). Şi încep prin a spune că atitudinea dvs nu se deosebeşte prea mult de aceea a partizanilor portocalii! Adică seamănă cu o abatere de la democraţie.

  Dacă admitem că sunt trei Românii, şi sunt, atunci trebuie să admitem că fiecare dintre ele are dreptul de a avea opţiuni. Această goană pentru a păcăli electoratul din partea adversă, sau din masa nehotărâţilor nu face altceva decât să continue “linia” politică de la decembriadă şi până astăzi. Ori, ar trebui să ne fie clar că nu se mai poate continua aşa, nu se mai poate ca, din patru în patru ani, să schimbăm toate legile, să bulversăm toate instituţiile statului, să împănăm toate structurile cu politruci din rândul majorităţii care câştigă puterea. Cele două decenii scurse ne-au arătat că nu este bine, că Ţara nerge ca o corabie fără cârmă şi busolă.

  Ce face USL-ul ca să-şi consolideze bazinul electoral şi, fără a face acest lucru ostentativ, să atragă simpatizanţi din rândul nehotărâţilor? Ei bine, face Programe pentru România de după pecinginea portocalie. Mai nou, pregăteşte un Pact cu cetăţenii României. Personal, găsesc aceste acţiuni suficiente şi de mare importanţă pentru revenirea la normalitate, pentru revigorarea economiei, pentru revenirea la un trai decent pentru cetăţeni. Totul cu o transparenţă totală. Cine vrea să-şi schimbe sensul vieţii are posibilitatea să se informeze şi să opteze. Cine nu, nu!

  Din punctul meu de vedere, chiar acest mod de a face politică, fără agresarea şi agasarea cetăţeanului, este un pas înainte în drumul României către democraţiile occidentale. S-ar putea ca rezultatul să nu fie mulţumitor pentru simpatizanţii USL-ului. Înseamnă că una din cele trei Românii va fi nemulţumită. Dar, dacă USL-ul învinge, nu este acelaşi lucru? Nu cumva altă treime va fi nemulţumită? De ce ar trebui ca USL-ul să se coboare la nivelul partidelor care vor Puterea pentru putere? Să arunce fonduri pe bannere idioate, pe flyere cretine, să păcălească sărmanii cu pungi cu produse de 20 de lei, care vor fi platite înmiit? Poate o să spuneţi că trebuie să meargă din uşă în uşă ca să convingă tâmpiţii că ei sunt alfa şi omega. Ei bine, nu! Cetăţenii trebuie să înteleagă SINGURI că USL-ul nu vrea Puterea pentru el, ci pentru ei. Că USL-ul, cu noua linie politică, va face o favoare cetăţenilor, înhămându-se la o muncă cumplit de grea, de scoatere a României din prapastia în care am fost aruncaţi de guverarea portocalie (atenţie, ei ne-au dat doar un brânci, pe buza prăpastiei ne-au adus toate guvernarile postdecembriste).

  Rezumând, USL-ul trebuie să-şi vadă de activitatea de concepţie a Programelor. Cine are cap, dar nu pe post de dop în gât, analizează ofertele, analizează realismul lor şi alege. Dacă o fi să câştige din nou portocaliii, înseamnă că USL-ul s-a născut prea devreme, că cetăţenii români nu sunt pregătiţi pentru democraţie, că le place jugul şi situaţia de a fi paria în propria lor ţară …
  Dacă cineva mă întreabă de unde atâta certitudine că USL-ul este altceva decât PSD-ul de dinaintea lui Ponta sau PNL-ul de dinaintea lui Antonescu, îl rog de pe acum să recitească povestea “Prostia omenească”, insistând asupra capitolului cu drobul de sare. Dacă nu are puterea de a face acest efort, atunci să pună ştampila pe portocalii (sau cum se vor vopsi în viitoarea campanie electorală) …

  • 4 martie 2012 at 22:13

   @ALM
   “Din punctul meu de vedere, chiar acest mod de a face politică, fără agresarea şi agasarea cetăţeanului, este un pas înainte în drumul României către democraţiile occidentale.” – DAR ATI UITAT CU CINE LUPTAM????
   Nu am spus ca trebuie sa faca ostentativ …. am spus ca trebuie sa faca …. cateva exemple: intalniri cu oamenii de afaceri care si-au inchis firmele sau si-au suspendat activitatea, intalniri cu somerii, cu profesorii, cu medicii … cu studentii … ca nu pot sa spun absurditati de genul sa iasa pe strada printre oameni sa le asculte vorbele 😀
   Va informez cu parere de rau ca printre noi sunt multi naivi care au drept de vot … sa ne uitam la procentul de 12% cu care este creditat PPDD.

   • ALM
    4 martie 2012 at 23:07

    Stimată Theodora,
    Cred că nu am evidenţiat cum trebuie ideea centrală a mesajului meu: NU TREBUIE SĂ LUPTĂM CU NIMENI! Dvs vreţi ca USL-ul să facă bine cu forţa? Şi care mai este diferenţa faţă de opozanţii USL-ului, care se bagă peste tot cu obrăznicie, incapabili să arate pentru ce ar trebui lăsat actualul regim la putere, dar gureşi când e vorba de porcăit Opoziţia. Oamenii trebuie să înceapă să gândească, să-şi redescopere spiritul de autoconservare. Situaţia României este prea gravă ca să mai continuăm cu “munca de la om la om”, în definitiv pentru ce? Ca să câştige USL-ul Puterea? Ce să facă cu ea în faţa unui electorat masochist? Deja s-a ajuns la situaţia în care civismul a dispărut din vocabular, aproape toţi stau ca oile şi aşteaptă să vadă în ce direcţie o ia măgarul. E cazul să lase măgarul şi să caute ciobanul.

    Naivii să fie sănătoşi! N-au decât să-şi ducă jugul până se vor deştepta! Iar despre exemplele pe care le-aţi dat pot să vă informez că le-aţi ales greşit. Toţi cei enumeraţi au destulă materie cenuşie ca să poată alege în cunoştinţă de cauză.

    Pe vremuri, patronii evrei agajau la magazinele lor “trăgători”. Aceştia acostau oamenii care treceau prin faţa prăvăliei patronului şi-i băgau aproape cu forţa în magazin, unde erau preluaţi de patron, care nu-i lăsa să plece pănă nu cumpărau ceva, în general o marfă de proastă calitate. Asta este tactica preluată de PDL şi UNPR. Pâine contra CNP şi semnătură, reabilitare a blocurilor contra adeziune la PDL. Trăgători! USL-ul îşi etalează “marfa” în vitrină, la vedere, cu carte tehnică şi certificat de garanţie. Cine vrea “cumpără”, cine nu, se duce la prăvălia “ovreiului”!

    • 4 martie 2012 at 23:14

     @ALM
     Regret dar acesta data nu sunt de acord cu dvs … este o sansa pe care nu trebuie sa o mai ratam … nu se poate sa mai ramanem cu astia inca 4 ani
     Ce parere aveti despre ce am scris depsre probabilitatea apartiteti unui partid de centru care sa incerce sa convinga o parte dintre dezamagiti si nehotarati?

    • ALM
     4 martie 2012 at 23:30

     @ Theodora
     Am o părere bună. Nu înţelegeţi că, dacă astăzi un nehotărât (sau dezamăgit) poate fi convins să trecă la potrocalism “de centru”, acela este un individ incurabil? Nu s-a descoperit leacul contra prostiei! Cu ce poate fi convins? Cu trei peşti împuţiţi? Ce poţi să faci cu o astfel de … creatură? Da, are drept de vot! Şi democraţia spune că majoritatea hotărăşte soarta minorităţii. Dacă majoritatea alegătorilor români, împilaţi până peste poate, hotărăşte că-i place mangialâcul, degeba vă agitaţi dvs sau eu. Mai stăm o tură! C-aşa-i în tenis …

     Atenţie, una din treimi este abonată la mangialâc! Dacă nu vom fi noi supăraţi, vor fi ei şi “vicevercea”. Nehotărâţii nu se pun.

     • 4 martie 2012 at 23:50

      @ALM
      Bine domnule ALM si nici macar sa nu incercam?
      Ii abandonam pur si simplu in mainile lor?

    • ALM
     5 martie 2012 at 0:07

     @ Theodora
     Cum să-i abandonăm? Îi înfiem, le dăm papa, îi punem pe oliţă …
     Hai să vă linştesc! Eu gândesc pozitiv, adică USL peste tot, ca la ruletă! Dacă o ieşi altfel, nu USL-ul este de vină, degeaba dai mărgăritare porcilor! Noi, evident că încercăm. Dvs cu blogul şi editorialele, eu cu replicile. Dacă intră un nehotărât pe aici şi vede că l-am calificat drept … incurabil, poate intră la idei şi caută programele USL-ului. Dacă intră un băsist, vede roşu înaintea ochilor, ne porcăieşte şi atât. Dar dacă intră un otevist, vede că nu sunt poze şi pleacă repede.

     • 5 martie 2012 at 0:55

      @ALM
      Nu la noi m-am referit … la liderii USL … ei trebuie sa fie mai insistenti … de ce nu ar fi buna o intalnire cu oamenii de afaceri care si-au inchis firmele sau le-au suspendat?

    • ALM
     5 martie 2012 at 9:20

     @ Theodora
     Deorece n-ar folosi la nimic! Cei care şi-au suspendat sau închis firmele n-au făcut-o dintr-un protest politic. Majoritatea au făcut acest pas din lipsa comenzilor pe fondul scăderii puterii de cumpărare a populaţiei sau, pe fondul incetării lucrului la multe entităţi industriale integratoare. Bomboana pe colivă, în cazul IMM-urilor, a fost pusă de taxa Pogea. Chiar dacă mâine ar apare râuri de lapte şi miere, repornirea firmelor închise sau suspendate se va face cu greutate, atingerea parametrilor de dinaintea închiderii fiind de ordinul anilor.
     Pentru cineva care a reuşit să menţină un IMM în funcţiune ani de zile, să se dezvolte şi să obţină profit, nu trebuie să vină propagandiştii USL-ului ca să-l lămurească pe cine să pună ştampila. Sunt sigur că toţi urmăresc programele USL-ului, ştiu la ce se pot aştepta dacă acesta ajunge la putere şi ce măsuri pot lua. Dacă îi “ţin curelele”, atunci pot aştepta patru, cinci ani ca să atingă din nou profitul. Dacă nu, o să radieze firmele indiferent de cine vine la guvernare.

     • 5 martie 2012 at 11:09

      @ALM
      Bine … sa zicem ca oamenii de afaceri citesc programele USl … dar nu toti stiu sa intre pe internet si sa caute programele … am eu niste babute la coltul strazi care sigur nu stiu programele … somerii, nici ei nu cred ca citesc programele … s-au putea sa nu aiba bani de internet .. ce facem cu oamenii aia?

    • ALM
     5 martie 2012 at 13:13

     Stimată Theodora, indolenţa nu poate fi vindecată prin propagandă! Programele pot fi obtinute sub formă de flyer de la orice filială de sector, oraş, judeţ, a partidelor din componenţa USL. O să ziceţi că unii nu ştiu nici să citească sau că nu înţeleg termenii. Pentru aşa electorat să se “bată” USL-ul? Să fim serioşi, în nicio ţară democrată nu se duc partidele să tragă de alegători. Sigur că democraţia dâmboviţeană este mai aparte, dar eu îmi doresc democraţie occidentală. N-o fi pentru mine, poate va fi pentru băiat sau nepot! Dar de undeva trebuie început. Şi eu vrea să înceapă de ieri!

     Eu cred că dvs neglijaţi un aspect: dacă electoratul poate fi furat cu minciuni, dacă este dezinteresat de propria soartă, nu mai avem despre ce să vorbim. Cu aşa o populaţie nu se poate face nimic bun. USL-ul a spus: nu va fi bine imediat dar vom lua măsuri pentru revigorarea economiei. Fiindcă există şi condiţii şi bani. Şi programul este corect, după părerea mea. Ce spune Puterea? Ponta este tâmpit şi Antonescu este puturos! Dar pentru oameni? Deocamdată cârnatul din vârful băţului cu care momeşti câinii care trag la sanie. Până una, alta, foame, mizerie, boală şi moarte! Onţanu a ridicat o gramadă de bennere cu “chiulangii” Poanta şi Antonescu. Este sigur că va fi acoperit de Justiţie în cazul în care va fi chemat în judecată! Sute, poate mii de euro aruncaţi către firmele de partid, fiindcă alte firme nu cred că s-ar murdării cu asemenea tâmpenii. Impozitele noastre intră în buzunarele camarilei portocalii. Şi băbuţele, şomerii şi mai stiu eu cine vor pune ştampila pe cei din arcul Puterii? Foarte bine, vorba lui Badea, să moară în chinuri!

     • 5 martie 2012 at 13:25

      @ALM
      Da, dupa parerea mea USL trebuie sa se bata pentru fiecare om …. nu am zis sa traga de alegatori dar nici sa stea sa astepte linistiti victoria … sigur ca si eu imi doresc o democratie occidentala dar ca sa ajungem acolo trebuie sa facem primul pas … foarte greu pas … sa scapam de dictator … si ca sa reusim trebuie sa ne luptam serios ptr victorie … ca victoria nu o sa vina de la sine … si va asigur domnul ALM ca cealalta parte se va lupta cu toate fortele ca sa ramana la putere
      Sunt de parere ca NU TREBUIE sa abandonam acel electorat care poate fi furat prin minciuni … orice vot conteaza domnul ALM

  • 5 martie 2012 at 7:39

   Sunteţi o “bomboană”, domnule ALM!
   Am râs cu lacrimi. Va’zică oteviştii, dacă nu văd poze, o iau din loc?!
   Aşa vede şi Mordechai lucrurile: http://moshemordechai.wordpress.com/2012/03/01/felicia/
   P-aproape cu dv. V-am dat linkul să vă amuzaţi.
   În altă ordine de idei, m-aţi mai liniştit. Să nu disperăm, nu?, dacă nu iese usl. Să avem răbdare, pentru data viitoare.
   Eu cred că alianţa social-liberală nu rezistă încă 4 ani, în opoziţie.
   Dar, aşa cum ziceţi, nici nu poa’ să iasă pe stradă, să te ia de mână, să te convingă, aşa cum fac câte două doamne cu basmale pe cap, care-ţi sună la uşă, drăguţe, şi vor să-ţi dăruiască nişte cărticele despre o altă interpretare a lui Isus şi te invită numa’ o dată, de curiozitate, la biserica lor.
   Problema noastră e că suntem din ce în ce mai bătrâni. Şi 4 ani devin mulţi ani.

 6. 4 martie 2012 at 22:11

  Foarte bine pus punctul pe “i”!
  Theo, un partid nou, “curat” , “de centru”, răspunde perfect imbecilităţii lozincii “Fără partide politice”. Adică uite un partid care nu e chiar partid. E o adunătură, o gloată de oneşti, de cinstiţi, o emanaţie din popor. Hai pe ei, să-i votăm!
  Băsescu a câştigat alegerile fiindcă era d-al nostru, frate cu prostimea. Aşa şi un astfel de partid, o să câştige imediat adepţi. Poate că deja i-a câştigat.
  Încep să mă tem de Dan Diaconescu, deşi la început, când auzeam de ppdd, pufneam în râs ca la o glumă bună.

  • 4 martie 2012 at 22:19

   @renata
   Acum nu PPDD nu mai este de ras … 12% din intentiile de vot?! … cum de s-a ajuns aici? … pentru ca NIMENI nu a stat de vorba cu naivii (ca sa nu spun altfel) aia care acum cred toate parturile lui Dan Diaconescu
   Eu banuiesc ca acest partid de “centru” “curat” va aparea ….. ma gandesc la Claudiu Craciun care tot mai striga prin Piata PDL si USL fura prin rotatie si Clasa politica e sub orice crita … Craciun este un posibil lider in viitorul partid

   • 4 martie 2012 at 23:45

    Dar e prea scurt timpul pana la alegeri pentru asa ceva. Poate pe viitor… Insa asa cum stau lucrurile pe scena noastra politica e clar ca exista o polarizare, ca sa zic asa, a scenei politice: USL si PDL/Miscarea Populara. De fapt sa vedem cum va fi si cu Miscarea Populara… Una din chestiuni e UNPR, partid prea mic pentru a putea spera sa intre in Parlament fara sa faca parte dintr-o coalitie. Si acea coalitie ar fi Miscarea Populara. Evident, UNPR e legat de Guvernarea Boc, nepopulara, deci sansele lui sunt mici. Zici de Craciun… Nu cred ca are sanse reale de a face un partid care sa performeze pe scena politica. El a plecat din Miscarea Verzilor… De ce? In fine, poate ma insel eu… dar… nu am auzit ca s-ar gandi sa fondeze un partid de centru…

    “ma gandesc la Claudiu Craciun care tot mai striga prin Piata PDL si USL fura prin rotatie si Clasa politica e sub orice crita … Craciun este un posibil lider in viitorul partid”

    Ce te face sa crezi asta?

    • 4 martie 2012 at 23:52

     @Motanul Incaltat
     Nu sa faca el partid … sa faca altii si sa bage la inaintare oameni ca asta

     • 5 martie 2012 at 0:18

      Aha…! Da… ar fi posbil, teoretic vorbind… Crezi ca ar fi bine?

     • 5 martie 2012 at 0:21

      @Motanul Incaltat
      depinde pentru cine

     • 5 martie 2012 at 0:24

      Si.. pentru cine crezi ca ar fi bine…? 🙂

     • 5 martie 2012 at 0:57

      @Motanul Incaltat
      Pentru cei care se vor afla in spatele acestui partid “curat” de “centru”

     • 5 martie 2012 at 1:11

      Mai “curat”, mai “uscat”… 😆

     • 5 martie 2012 at 1:13

      @Motanul Incaltat
      Nu … cel mai curat si cel mai uscat 😀

   • 5 martie 2012 at 7:41

    Theo, dacă te gândeşti la Crăciun, timpul e prea scurt. Oricât de lector la ştiinţe politice ar fi el, n-are logistica necesară să facă un partid în câteva luni.

 7. 4 martie 2012 at 23:09

  Chiar n-am auzit de constituirea unui partid de centru… Totusi, timpul pana la alegeri e destul de scurt… Daca s-ar fi gandit cineva la asta trebuia s-o faca mai din timp…

  • 4 martie 2012 at 23:10

   @Motanul Incaltat
   Nici nu aveai cum sa auzi … la mine este prima strigare 😀

   • 4 martie 2012 at 23:24

    Oooo!! 🙂
    Vrei sa faci un partid de centru? Sau te-ai gandit doar asa teoretic… Dar sa-ti spun ceva. Uite ce face Crin Antonescu, lucru care nu e in regula:
    http://tismaneanu.wordpress.com/2012/03/02/el-crin-si-sindromul-zelig/
    http://tismaneanu.wordpress.com/2012/03/01/din-nou-despre-el-crin-un-caudillo-in-devenire/
    Ameninta ziaristi si, dupa cum observi, au inceput sa curga epitetele: El Crin! 😆 , “Un caudillo pe ulita noastra” , etc 😆
    Uite-te si tu ce le-a spus celor de la Evz:
    “Spuneţi şi celor de la Evenimentul zilei că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti…”
    Cu chestii din astea USL pierde din increderea electoratului. Cu fraze de genul asta. Nu mai vorbesc de faptul ca le da posibilitatea adversarilor politici sa contraatace!

    • 4 martie 2012 at 23:48

     @Motanul Incaltat
     Nu prietene, eu nu vreau sa fac nici un partid … altii il vor face … si eu am anuntat … cine are urechi de auzit sa auda
     Asta este … eu ce sa ii fac lui Crin Antinescu? Nu ajung la el sa il saftuiesc … are consilieri persoane importante si inteligente ..nici maiac nu am und esa ii transmit … lui Ponta macar ca pot sa ii scriu pe blog si pe facebook

    • 4 martie 2012 at 23:49

     Fii atenta ce fac suporterii celor de la Putere: Ponta e Pontanel 😆 , Antonescu e “caudillo de pe ulita noastra ” 😆

     • 4 martie 2012 at 23:50

      @Motanul Incaltat
      Ataca si eu cat mai pot 😀

    • 5 martie 2012 at 0:16

     Ei, prea ai luat-o in serios, zau asa:
     “Nu prietene, eu nu vreau sa fac nici un partid … altii il vor face … si eu am anuntat … cine are urechi de auzit sa auda”

     🙂
     Eu am zis-o asa, putin in gluma, dar cu ideea: mai stii? 🙂
     Ce te face sa crezi ca altii il vor face?

     • 5 martie 2012 at 0:24

      @Motanul Incaltat
      Din scris nu se intelege

     • 5 martie 2012 at 0:27

      Bun, dar care sa fie programul politic al unui astfel de partid de centru? Si ce fel de oameni va avea… Practic, sa faci un partid numai pentru atragerea electoratului are un iz populist evident.

     • 5 martie 2012 at 0:57

      @Motanul Incaltat
      Ei acum … vrei sa afli tot de la primul articol 🙂

 8. Costiputza
  5 martie 2012 at 0:39

  theodora apropo de afirmatiile tale citez “Ar trebui sa fie credibili, curati, carismatici, cu notorietate, sa stie cum sa se faca ascultati si sa nu aiba legatura cu partidele existente acum in Romania si cu clientela acestor partide.” Adica nu vom avea ce sa votam, ptr ca cei cu notorietate si-au cistigat-o prin intrarea in sistem, deci nu mai e nimic de comentat. Cei curati nu vor accepta niciodata magariile politice, deci nu sint candidati si sa nu aiba legatura cu partidele politice asta e ca alba ca zapada. Dar cel mai bine este sa avem lideri precum claudiu craciun, oameni din sistem impotriva sistemului, deci reformarea schimbarii, sau invers nu mai stiu exact. Ce va trebuie este un om ca mine, impotriva sistemului, oropsit de sistem, care nu pleaca capul si accepta orice risc, dar ce sa vezi, de mine n-a auzit nimeni, nu fac parte din nici un partid si n-am facut, etc, etc. Adica in concluzie sa nu mai alergam dupa himere, sa terminam cu leprele, sa aducem niste oameni in afara de pedelei, uneperei, udemerei, diaconesti si cind vor veni aceia la putere sa le-o tragem cu constitutia in mina! Ai gresit, mars afara javra ordinara! Probabil multi isi inchipuie ca daca nu se duc la vot se rezolva lucrurile de la sine, o sa-i omoare pe politicieni cu scirba, nasol uite ca nu-i asa. Sau cred ca nu se va schimba nimic. Pai daca stati in casa ca dobitocii cum ati vrea sa se schimbe lucrurile, de la sine, rugindu-te la dumnezeu? In ultima esenta dumnezeu ce face, trimite ginduri de razvratire unor prosti ca noi, idealisti care ies in piata, deci practic ne rugam la dumnezeu sa riste/moara altii in locul nostru, dar cei care o fac sint asa de plini de virtuti iar noi care riscam doar niste pacatosi?
  Acesta nu este un pamflet, daca cineva se recunoaste printre dobitoci orice asemanare este posibila!

  • 5 martie 2012 at 1:05

   @Costiputza
   Vrei sa spui ca toti oamenii cu notorietate au colaborat cu sistemul pentru ca altfel nu reuseau?
   Ok … un om ca tine … si cum facem sa ajungi la televiziuni? ca eu nu am nici o putere acolo si nici tu nu cred ca il ai prieten pe Cristian Parvulescu de la Pro Democratia 🙁 … asa ca la televiziuni apare Craciun
   O idee ar fi sa facem si noi filme cu cei de la Teatru National … in fiecare zi cate un film si sa le ridicam pe YT … le punem pe bloguri … dar nu avem camera de filmat … si eu nici nu ma pricep la filmulete.

  • Ildiko Badescu
   5 martie 2012 at 9:52

   Ar trebui sa gandim ca in Biblie: “Dumnezeu vrea indreptarea pacatosului si nu moartea lui !” sau ce ar fi sa nu mai cautam doar paiul din ochii altora si sa ne mai uitam si la barnele din ochii nostri , consemnata in Biblie si ca atare sau sub forma “Cel fara de pacat sa ridice piatra,….!”
   Eu am scris un articol pe tema asta intitulat : “Unii romani la fel cu unii demonstranti, se pare ca nu mai vor politicieni, ci ii vor in schimb pe Alba ca Zapada sau pe Mesia !”, vezi link,
   https://www.facebook.com/yahoo#!/note.php?note_id=313024058741063

   .

  • Costiputza
   5 martie 2012 at 12:52

   theodora, eu m-am pus pe mine in discutie tocmai ptr a exemplifica aberatia lucrurilor pe care le cautam, notorietatea se cistiga facind compromisuri, deci nu mai esti “curat si uscat”. La fel am vorbit de mine fiindca mai sint multe mii de oameni care din anumite motive ar avea ceva de spus dar nu sint cunoscuti, nefiind activisti, membri de partid, carismatici, etc. Nu vorbesc acum de majoritatea fiindca practic astia sint cei care nu inteleg nimic dar au drept de vot. Mai sint unii chiar considerati intelectuali care nici nu stiu ce se dicuta la televizor, care n-au habar de politica momentului si care precum claudiu craciun cred asa intr-o utopica neimplicare, sau o implicare idealista, schimbam cu gindurile noaster clasa politica, o sa fie bine sa nu fie rau! Ca ex concret o sa spun despre cineva nascut intr-o familie regala (poate fi si misulica), care indiferent de calitati/defecte automat ajunge promovat, cunoscut si oricum se stie ca urmeaza sa devina lider. Care este atunci corectitudinea, notorietatea o va avea oricum, “pulimea” tot auzind vorbindu-se de el si despre faptele lui bune va zice ca este perfect, se tot spuna ca regele nu este o persoana politica desi este implicat pina peste cap in politica (poate ne amintim de monarhiile angliei unde regina/regele erau cei care faceau politica) dar ca sa nu bat cimpii, revin la subiect, in schimb ce anumiti consilieri, inventatori, intelectuali (dar adevarati gen petre tutea nu hir patapievici) erau in umbra si nu exista niciodata pericolul ca ei sa fie remarcati. Leonardo da vinci poate ar fi fost un ilustru necunoscut daca nu facea lucrari si ptr potentatii momentului. Ar trebui ca persoanele dornice de functii sa treaca printr-un test complex, psihologic, fizic, sa dovedeasca empatie fata de semenii lor, sa inteleaga ca tara si poporul lor sint pe primul plan, sa accepte ca pot fura mai putin de 15% 🙂 (ca daca il aud pe ala care promite ca nu va fura l-as scoate din examen), in fine chestii concrete, iar raspunderea ministeriala/prezidentiala sa fie ceva concret, adica ti-ai asumat raspunderea pe o lege gen legea alegerilor comasate (care a fost declarata neconstitutionala) atunci pleci, faci eventual si un pic de puscarie ca in fond ai incalcat niste legi si probabil urmatorul boc va fi mai atent la viitoare aberatii!

 9. ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK
  5 martie 2012 at 1:31

  DEMOCRATIE CU EPOLETII PE UMAR LA VEDERE.
  @ Theodora
  Cu riscul de a te a te supara din nou. Cel mai puternic si unicul partid este partidul
  transpartinic al ” acoperitilor “. Ultimele evenimente Ungureanu, Melescanu o dovedesc pe
  deplin. Securitatea care nu exista si care a fost desfintata conduce totul.
  Numirile politice sunt consecinţa deciziilor din serviciile secrete, că distribuţia acoperiţilor pe partide nu mai are relevanţă. Controlul parlamentar asupra activităţii serviciilor de informaţii a ajuns o mascaradă, în realitate lucrurile stând exact invers, marea majoritate a parlamentarilor fiind „acoperiţi” trimişi în forumul legislativ nu atât în numele partidului pentru care au candidat, ci în slujba serviciului pentru care lucrează. Poate chiar Traian Basescu a pierdut controlul fiind
  condus de servicii.
  Remarcabil e faptul că nu mai contează că se văd firele cu care sunt legaţi politicienii de păpuşarul lor. Guvernarea şi-a atins transparenţa cea mai indecentă, politica devenind hilinganism pe fata.
  Singura reala a demacrotiei romanesti esta lupta intre servicii si din cadrul serviciilor.
  Traian Băsescu avea dreptate când ne îndemna să nu avem încredere în partidele politice. Ştia că partidele sunt structuri politic fictive, singura lor consistenţă fiind dată de „acoperiţii” care funcţionează transpartinic, după reguli ce nu au legătură cu constituţia sau cu democraţia.
  Stiu stimata doamna ca adevarul supara…..mai ales pe Alm.

  • 5 martie 2012 at 8:21

   Nu mă pot abţine, domnule R.H.,…
   Nu vi se pare că această egalizare pe care o faceţi – toate partidele conţin cam aceeaşi concentraţie de “acoperiţi” , sună ca poezeaua pdl = usl = aceeaşi mizerie?
   Concret: Credeţi că UNPR aree aceeaşi concentraţie de securişi acoperiţi ca şi PNL?
   Credeţi că Antonescu e ofiţer sub acoperire? Ponta e sub acoperire? Dragnea e sub acoperire?
   Atunci ei sunt mai bine acoperiţi, probabil de rang mai înalt, decât Cristian Diaconescu, atât de puţin acoperit încât e de notorietate?
   Spuneţi undeva: “Poate chiar Traian Băsescu a pierdut controlul, fiind condus de servicii.” Păi, Băsescu e un om din servicii. Cum a pierdut controlul, dacă serviciile conduc trans, cis, para şi din orice poziţie vreţi dv., partidele?
   Sau cu propoziţia asta ne sugeraţi că Băsescu e civil?

  • Ildiko Badescu
   5 martie 2012 at 9:36

   Nu cred ca Traian Basescu a detinut vreodata controlul , ci cred ca intotdeauna in spatele lui au fost serviciile, dar nu mi-e clar care servicii.
   Oricum diversiunile sunt foarte mari in momentul de fatza din partea PDL si a celor care ii sustin, pentru rebranduire , cosmetizare, manipulare.
   Vezi PPDD, partidul satelit si partidul televizor, care seara de seara nestingherit de nimeni de parca nu ar exista CNA (se pare ca nici nu reclama nimeni; am reclamat doar eu o data), promoveaza mesaje pe fatza sau subliminale la adresa USL, si fatza de PDL chipurile dar asta doar de fatzada.
   PPDD la OTV este deja in campanie electorala si face o campanie simpla bazata pe tehnica de manipulare in 10 puncte, o dezvoltare a ideilor ca atacul este cea mai buna aparare (nimeni nu intreaba ce este cu dosarul penal al lui DD, vezi Doamne omul fiind o victima) si dezbina si stapaneste
   Ei sunt ciocoii care striga mai tare uite ciocoii, ei sunt hotii care striga mai tare, ….., adica extrapoland s-a ajuns ca vinovatii sa strige mai tare, uite vinovatii !
   Alt partid care ar aparea nu poate avea succes in schimb exista Miscarea Populara, adica aceeasi Marie PDL cu palarie populara, care poate face destul de mult.
   Problema este ce facem sa nu ne incalece “neamurile proaste” si cum ii poti determina pe oameni sa iasa la vot si sa isi asume o raspundere votand concret si nu sa isi anuleze votul cum zic multi, inclusiv posesori de diplome universitare.
   O propunere care sa scoata cat mai multi oameni la vot ar fi sa li se ofere satisfactia sanctionarii clasei politice prin existenta pe buletinul de vot a rubricii “niciun candidat”, iar la rezultate, procentele sa fie exprimate exact asa cum rezulta si in functie de asat sa se faca si repartizarea mandatelor; sau poate rubrica pentru ceva gen “reprezentanti ai societatii civile”, iar acestia sa intre in Parlament. Adica daca reprezentantii minoritatilor pot intra in Parlament fara sa fie politicieni, romanii de de cu ar putea sa aiba si ei reprezentanti ai societatii civile in Parlament.

   • 5 martie 2012 at 11:11

    @Ildiko Badescu
    Imi place ideea cu “reprezentanti ai societatii civile”

    • Costiputza
     5 martie 2012 at 13:01

     theodora o data cu intrarea in parlament a societatii civile vor aparea presiuni ptr a stabili cine va face parte din acea societate, uite cum se intimpla in piata cu liste, listute, revendicari, etc. Vor aparea interese, grupuri, fiindca noi romanii stim doar sa ne lasam manipulati, cam cum l-a scos base pe roman, adica unul avind experienta securitatii l-a facut pe altul mai putin hirsit. Mai bine s-ar aplica legea, ai gresit, indiferent de nivel platesti correspunzator, cu cit ai functie mai inalta platesti mai mult, nu ca acum cind cei care distrug o tara se uita la noi cu seninatate si proportional cu valoarea prejudiciului, nu poti condamna un om ca a furat de foame 100 lei la fel cu unul care fura 100.000 euro. Vor ajunge reprezentanti ai societatii civile la fel cum au ajuns revolutionari, etc. Asa e omul, avem minti stralucite, avem inventatori, avem scriitori, dar avem si oameni disperati dupa putere care ar omori pe ma-sa si pe ta-su ca sa ajunga la ciolan. Numai educatia poate schimba ceva, de-aia e si domeniul cel mai lovit dupa sanatate si cu programe nationale care sa nu aiba legatura cu vreun partid sau program de guvernare.!

     • 5 martie 2012 at 13:17

      @Costiputza
      Da … sunt de acord cu pedeapsa diferentiata “proportional cu valoarea prejudiciului”
      Sigur ca nu este normal sa condamni la fel un om ca a furat de foame 100 lei la fel ca pe unul care fura 100.000 euro sau 1.000.000 de euro

    • Ildiko Badescu
     5 martie 2012 at 20:31

     In primul rand societate civila nu este o notiune abstracta cum ni s-a indus noua ideea, ci ea are o definitie pe care o poti gasi cautand pe google.

     http://www.fndc.ro/comunitate/societatea_civila.html

     “Societatea civilă este reprezentată de instituţiile şi organizaţiile sociale şi civice care constituie temelia unei democraţii funcţionale. Organizaţiile societăţii civile se implică în luarea decizilor privind dezvoltarea socială sau a deciziilor de interes public. “Societatea civilă este o noţiune care descrie forme asociative de tip apolitic şi care nu sunt părţi ale unei instituţii fundamentale a statului sau ale sectorului de afaceri…………”

     Daca intra in Parlament, reprezentanti ai 18 minoritati, asta nu reprezinta o problema ? Am emis o propunere, o ipoteza, dar trebuie studiat cum este in Suedia, care are pe buletinul de vot o astfel de rubrica .De exemplu in CESE sunt trimisi si reprezentanti ai unor ONGuri, nu stiu exact pe ce criterii au fost alesi (un reprezentant fiind de la AS.Prodemocratia). Si CESul romanesc ar fi trebuit sa fie gandit dupa celeasi criterii, dar nu a fost asa, iar de cand cu schimbarea legislatiei,nici nu mai stiu cum este organizat CES.

 10. 5 martie 2012 at 8:45

  Nu “va face” nimeni, nimic.

  Eu consider ca suntem sub un regim de ocupatie al unei entitati TERORISTE care a ocupat acest teritoriu so trebuie sa ne comportam ca atare. Toate cliseele despre “societatea civila”, “demersuri legale”, etc, sunt o naivitate periculoasa.

 11. Ildiko Badescu
  5 martie 2012 at 9:55

  “Unii romani la fel cu unii demonstranti, se pare ca nu mai vor politicieni, ci ii vor in schimb pe Alba ca Zapada sau pe Mesia !”

  https://www.facebook.com/yahoo#!/note.php?note_id=313024058741063

  “Cu sistemul de invatamant comunist sau cu mentalitati de tip comunist plus intoxicari la care romanii sunt supusi de cel putin 7 ani in genul ca toti politicienii sunt la fel, ca nu ai pe cine alege sau ca de lehamite nu trebuie sa mergi la vot, etc. romanii nu sunt capabili sa gandeasca precum un cetatean crescut si educat intr-un sistem democratic cu instrumente corespunzatoare.
  Ma socheaza cum oameni cu studii superioare, relativ buni profesionisti intr-o meserie sau alta, gandesc din punct de vedere al democratiei precum cei fara prea multe studii, in ceea ce priveste democratia, politicienii sau alegerile.
  O explicatie a acestui tip de gandire ar fi cea de mai sus.
  In prezent, oamenii se aduna pe strazi si prin pietze (inclusiv a Universitatii) si desi au revendicari inclusiv de natura politica, multzi zic ca vor sa schimbe totul din radacini (ceva in genul sa se reinventeze roata sau apa calda), iar ideea ca toti politicienii sunt la fel, este subliminal bine intiparita in mintea multora.
  Aceasta idee ca trebuie schimbat tot, ca nu ne mai trebuie politicieni, ca oamenii nu au ce alege sau din ce alege, ma duce cu gandul ca intr-adevar Sebastian Lazaroiu a intuit (sau studiat f. bine) ce doresc unii si anume pe Alba ca Zapada sau chiar pe Mesia, as indrazni eu sa zic.
  In democratiile cu experienta , unde invatamantul este organizat pentru sistemul democratic, pentru oameni este mai simplu, ei stiu ca exista cateva partide, de obicei 2 mai importante, iar din X in X ani, mie mi se pare ca aleg simplu: au fost multumiti de cei care au fost la putere ii aleg, iar daca nu au fost multumiti ii aleg pe ceilalti care cat timp au fost in opozitie, se presupune ca au avut destul timp sa invete din greseli si sunt capabili sa vina cu ceva nou, constructiv.
  Oamenii constientizeaza ca perfectiunea sau mai binele nu se obtine peste noapte, ci pas cu pas, in timp, pe baza unor schimbari succesive pe toate planurile, procese care sunt de lunga durata (ani, zeci de ani, secole si milenii).
  Ceea ce mai lipseste in Romania fata de democratiile cu experienta este si instrumentul societatea civila reala, organizata in asociatii si fundatii reale, instrument care in mare parte a fost confiscat cu scopuri si fonduri cu tot, de privilegiatii politici, inca de la aparitia legislatiei care nu prevede transparenta sau posibilitate de controlare si ca urmare, scopurile nu este obligatoriu sa fie realizate , iar prin inginerii financiare relativ simple, banii sunt folositi in scopuri personale, nefiind nevoie de niciun fel de justificari.
  Parerea mea este ca politicienii din toata lumea sunt la fel, deoarece in principal sunt sponsorizati de oamenii de afaceri , dar depinde de populatie in ce directie se merge cu acei politicieni.
  Populatia din Romania nu a fost nici educata intr-un sistem de invatamant democratic, iar din cauza confiscarii in special a fondurilor, nici nu se poate organiza in asociatii si fundatii, astfel incat avand si un salariu de acolo sa se dedice scopurilor, pentru ca actiunile lor sa poata avea si rezultatele scontate, in cazul de fatza monitorizarea derapajelor politicienilor si sanctionarea in timp util a acestor derapaje !
  Incepe sa mi se para ca in Romania cu gandirea de care este capabila in acest moment populatia, au de castigat tot PDL si Traian Basescu !

  Poate ca totusi nu, dar ce se poate face pentru o schimbare rapida a mentalitatilor, pentru o prezenta masiva la vot, pentru limitarea cumpararii voturilor si pentru a nu avea alegerile furate ?

  .

 12. 5 martie 2012 at 10:08

  Sărut mâna,Theo!
  Aseară, la Realitatea Tv, în direct, la emisiunea lui Radu Tudor
  Co-presedintele USL Crin Antonescu a prezentat cinci directii principale ale asa-numitului Proiect Pentru Natiune: depolitizarea, descentralizarea, debirocratizarea, reprezentantivitatea si asocierea elitelor.

  “Inseamna o batalie care se duce cu noi insine, un proiect de durata. Sansa ca el sa fie realizat, daca vom asuma si vom avea atata vointa, tine de faptul ca, in fond, USL va putea juca rolul unui guvern de uniune nationala. El reuneste partidul mai mare de stanga cu partidul autentic de dreapta – poate incheia un nou pact intre clasa politica si cetateni, care sa se poata prelungi chiar daca, dupa 4 ani, ne despartim”, a explicat Crin Antonescu, la Antena 3.

  In privinta primului punct, depolitizarea, seful PNL sustine ca este vorba de a scapa de mentalitatea ca, de cate ori un partid ajunge la guvern, incepe o invazie a politicului nepermis de mare in societate.

  “Vorbim de retragerea politicului in teritoriul ei legitim, despre faptul ca justitia trebuie scoasa de sub influenta politica. Retragerea grupurilor clientarale din economie. Economia nu este cu adevarat libera atat timp cat contractele se dau dupa relatia unor grupuri cu partidele. Retragerea criteriului partizan, inclusiv a adminsitratiei. Da, se candideaza cu programul unui partid politic. Dar vorbim de sfarsirea obiceiului nenorocit cu alocarea banilor publici pe criterii strict partizane”, a explicat liderul liberal.

  De asemenea, el a precizat ca si mass media trebuie depolitizata, mai ales in cazul televiunii nationale, care ar trebui sa ramana o institutie standard.

  “Trebuie sa punem capat acestor proceduri si nu sa ne substituim. Stiu ca, in activul nostru politic, exista oameni care ar vrea doar atat: sa-i dam la o parte pe astia, ca sa avem si noi acelasi mecanisme de imbogatire. Eu spun ca acest lucru nu poate sa continue”, a afirmat Antonescu.

  Debirocratizarea se refera la faptul ca, indiferent de partidul de la putere, in Romania exista prea multa organizatii birocratice, iar birocratia inseamna coruptie. “Niciunul din partidele din Romania, nici PNL, nu a luptat cu birocratia, pentru ca exista tentatia de a folosi aceste organizatii. Trebuie sa vedem pe cine trebuie sa multumim mai intai: pe oamenii din propriul partid sau pe romani”, a spus co-presedintele USL.

  In cazul descentralizarii autentice, Antonescu a facut referire ca, in Romania, in multe din localitati, exista o multime de oameni a caror soarta depinde de primar, prefect sau presedintele Consiliului Judetean.

  “Romania este, azi, intr-un feudalism neacceptabil pentru locul si secolul in care ne aflam. Noi vorbim in Bucuresti, in Cluj, Timisoara, Constanta, dar in Romania indepartata e foarte greu sa te ai rau cu primarul, prefectul etc. Sunt niste pachete de votanti a caror soarta depinde de primar, prefect, indiferent de culoarea politica”, a declarat Antonescu.

  Reprezentantivitatea in politica si institutiile romanesti s-ar putea face, sustine acesta, prin modificarea legislatiei si a constitutiei, astfel incat sa se delimiteze mai clar, de exemplu, atributiile presedintelui. Astfel, acesta ar trebui sa aiba mai mult un rol de reprezentare si negociere la nivel international, avand in vedere ca, in mod normal, un presedinte este deasupra intereselor politice.

  Nu in ultimul rand, asocierea elitelor face referire la colaborarea cu experti din afara partidelor politice, in momentul realizarii unor programe sau legi.

  “In Romania, deciziile politice si guvernamentale se iau in doua moduri: dupa interesele grupurilor cu care este aliat partidul care guverneaza – da o hotarare de guvern legat de energie, pentru ca avem niste prieteni care trag folos de aici – sau se elaboreaza pornind de la studiile pe care comisiile de specialitate ale partidelor respective le fac. Nu este de ajuns. Exista romani ultracalificati”, a spus liderul liberal.

  Acesta a adaugat ca partidele politice trebuie sa aiba dialog cu experti de diverse varste, optiuni politice, din Romania sau romani din afara tarii.

 13. ingerul
  5 martie 2012 at 11:52

  politica ne mananca zilele

 14. 5 martie 2012 at 13:00

  Daca voua vi se pare ca USl face ceva, e clar ca doar vise pare.))). Nu se vrea a se face pentru romani, ci pentru ei, asa ca nu au intentii de a misca ceva in favoarea noastra. Doamne da sa ma insel, ca altfel air o sa ne insele ei!!

 15. murfy
  5 martie 2012 at 20:22

  Cele trei Romanii . Romania guvernarii puterii multunita de sine – prin furt,minciuna
  hotie la ciolan
  Romania opozitiei active nemultumita de guvernarea puterii
  Romania celor nemultumiti , dezamagiti – inactivi – fara speranta
  (acestia ar trebuii fortat sa-si exprime , altfel puterea devine
  sadica si criminala.- cind lipseste a treia Romanie de la vot.
  Ce este de facut !?? ……pt determinarea………………

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58