Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

28 februarie 2024

Cine apara romanii de abuzurile procurorilor?


Update 1 – Dupa conferinta de presa sustinuta de purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti, apar intrebarile:

1. De ce  procurorul de caz simte nevoia sa semneze in alb mandatele de aducere, perpetuand un mod de lucru din perioada comunista la fel de ilegal si atunci si astazi?

2. De ce procurorul de caz i-a instigat pe politistii de la Inspectoratul General de Politie al Municipiului Bucuresti, mintindu-i  ca au de pus in aplicare mandate de aducere, mandate care nu pot fi emise si puse in aplicare decat dupa ce martorul a refuzat sa se prezinte urmare citarii?

In momentul sosirii la liceul Bolintineanu nici poltistii si normal ca nici procurul de caz nu cunosteau numele elevilor care se aflau in clasa in momentul examenelor. Lista cu numele elevilor a fost facuta ulterior emiterii citatiilor, proceselor verbale si a mandatelor de aducere !!!!

Cine apara romanii de abuzurile procurorilor?

Conform Constitutiei Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

SECŢIUNEA a 2-a
Ministerul Public
Rolul Ministerului Public ARTICOLUL 131
(1) În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Nu generalizez dar, dupa cum s-a putut vedea si ieri, in cazul frauda la examenul de bacalaureat la liceu Dimitrie Bolintineanu,  sunt procurori care fac abuzuri. Elevii nu au fost citati ca inculpati. Daca elevii au fost considerati martori, ar fi trebuit citati in prealabil si doar in cazul unui refuz al elevilor, se putea trece la aducerea lor in fata procurorului.

Sa ne aducem aminte cum anchetau procurorii DNA posibilele fraude privind votul la referendum, cum alergau oamenii in varsta prin satele din judetul Olt, cum ii scoteau din Biserica si cum ii puneau sa jure pe Bibilia asezata pe capota unei masini?

Art.265:  (1) O persoană poate fi adusă în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată pe baza unui mandat de aducere, dacă, fiind anterior citată, nu s-a prezentat, în mod nejustificat, iar ascultarea ori prezenţa ei este necesară, sau dacă nu a fost posibilă comunicarea corespunzătoare a citaţiei şi împrejurările indică fără echivoc că persoana se sustrage de la primirea citaţiei.

Procurorii nu pot fi chemaţi la Parlament pentru a da socoteală cu privire la activitatea pe care au desfăşurat-o. Există un control care se desfăşoară asupra activităţii tuturor procurorilor şi care este efectuat din două părţi, în primul rând de Consiliul Superior al Magistraturii pe tot ce înseamnă abateri disciplinare, iar în ceea ce înseamnă modul în care se întocmesc dosarele şi legalitatea actelor care sunt emise de procuror există un control judecătoresc, care din punctul nostru de vedere funcţionează extrem de bine” …….. “sunt tot timpul soluţii care sunt infirmate sunt soluţii de achitare care sunt pronunţate, deci acest control judecătoresc, care se face de judecători imparţiali şi independenţi în activitatea lor, este binevenit şi poate fi menţinut în continuare” …….. “Din punctul nostru de vedere, procurorii trebuie să-şi păstreze statutul de magistrat, trebuie să-şi păstreze statutul de independenţă în activitate şi trebuie incluşi în categoria puterii judecătoreşti, autorităţii judecătoreşti, aşa cum de altfel era şi până la aceste modificări“, a declarat ieri cu ocazia Zilei Justiţiei, seful Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruţa Kovesi

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

21 Responses “Cine apara romanii de abuzurile procurorilor?”

 1. HUMOR NEGRU
  6 iulie 2013 at 16:59

  După mici, şi plicul cu şpagă ar putea fi declarat produs tradiţional, ca să nu ni-l interzică UE

  spaga_traditionalaBanalul plic cu şpagă ar putea fi interzis de către Uniunea Europeană, avertizează societatea civilă, dacă nu se vor lua măsuri pentru înregistrarea sa ca produs tradiţional românesc. Exact ca în cazul bicarbonatului din compoziţia micilor, şpaga din plicul de toate zilele ar putea ieşi astfel de sub incidenţa prevederilor europene.
  “UE a propus recent o nouă listă a aditivilor permişi în plicuri”, explică Decebal Popescu, şpăgar şef la mai multe instituţii ale statului. “Pe listă se regăsesc, printre altele, scrisori, facturi, meniuri de pizza, nu însă şi şpaga, cea mai populară umplutură de plic în bucătăria tradiţională românească. Autorităţile europene se bazează pe câteva studii care atestă că şpaga ar fi dăunătoare, însă nu poate fi ignorat faptul că aceasta are o tradiţie de 2000 de ani pe meleagurile noastre. Trebuie, deci, să omologăm plicul cu şpagă ca produs tradiţional.”
  “Mii de români prepară plicuri cu şpagă zilnic, ”, a adăugat specialistul. “Nu vreau să mă gândesc ce lovitură ar fi pentru industria şi economia noastră dacă brusc am fi obligaţi să umplem plicurile cu felicitări în loc de şpagă.”

 2. 6 iulie 2013 at 19:31

  Reevaluarea referendumului de demitere a presedintelui la CCR ! prin NOILE DATE DE STATISTICA !

 3. 6 iulie 2013 at 20:38

  Draga Dora,
  Se dovedeste ca Marian a avut dreptate. Politistii au “pus botu'”. Lasand la o parte faptul ca au facut pe prostii cu faptul ca elevii nu fusesera citati, au participat la “aducere” la un ordin verbal – nu scris – fara a cere dovada in baza careia ordinul trebuia executat.
  De fapt, continui sa cred ca totul n-a fost decat o “punere in scena” a unui “teatru scurt”, neurmarindu-se decat scandalul mediatic care sa distraga atentia de la Ilegitimitatea uzurpatorului de la Cotarceni, Autobuzele n-au fost decat decor, efect de scena. Odata ce scopul a fost atins au fost retrase in “magazia de recuzita”. Nici nu s-au cerut mandate de aducere si nici nu exista intentia unei astfel de cererei fiindca, daca politistii au fost fie prosti (ceea ce nu prea cred), fie botisti, cu judecatorii ar fi fost mai greu. Chiar daca ancheta a inceput in urma cu o luna, raman la convingerea ca a fost programata pas cu pas, minut cu minut de Kovesi si comandata de basescu-l.

  Referitor la cine-i apara pe romani de abuzurile procurorilor, dupa cum ai aratat si tu mai sus, este vorba de cine apara oile de lup. Pai, nu lupul? Nu procurorii sunt cei chemati sa-i apere pe cetateni si cuceririle lor revolutionare de abuzurile procurorilor? Nu se intelege – vad – ca cetatenii sunt cetatenii si statul e statul si ca asa cum, daca cetatenii sunt aparati de advocati, statul trebuie sa aiba si el tot advocati chiar daca li se spune altfel. Se pune problema inamovibilitatii si independentei? sa le fie statuata separat daca nu se intelege ca a fi judecator inseamna a fi magistrat, adica protejat impotriva dependentei si amovibilitatii, ca si afi procuror inseamna a fi magistrat, adica protejat la la la, dar ca procuror nu inseamna judecator si nu trebuie pusi in aceeasi oala.

  Alegoric si pichinezul si buldogul trebuie vaccinati impotriva unor aceleasi agresiuni endemice dar, faptul ca sunt Vaccinati, sau Castrati, sau Magistrati, nu inseamna ca trebuie sa ii punem pe acelas plan cand trebuie sa ii punem de paza.

 4. Emil Vulcanescu
  6 iulie 2013 at 21:26

  “Cine apara romanii de abuzurile procurorilor? ”

  Draga Therodora
  Pe romani nu-i apara nimeni in fata abuzurilor … EI trebuie sa se fereasca !
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

 5. ghita
  6 iulie 2013 at 22:25

  cetatenii romani au dreptul prin Constitutie ,si Drepturile Omului , LA LIBERA EXPRIMARE ! Sa ceara dreptul si la avocat fara sa vorbeasca fara aparare! toate aceste demersuri ale procurorilor fara temei sint abuzuri! si au dreptul ca cetatean cu drept de vot iar procurorul ales pe baza politica ,sau verificati de studiile detinute , la recurs in proces juridic la cedo!

  • Marian
   7 iulie 2013 at 11:53

   @ghita Onorate domn ….bla,bla , bla , bla …etc .Sau cum spunea raposatul Dan Amedeo Lazarescu { fost senator si tatal vitreg al lui C.P. Tariceanu } : PUAH !

  • 7 iulie 2013 at 19:00

   Domnule advocat Ghita,
   vad ca stapaniti teoria dar, pentru a intra in barou, nu este suficienta blogereala ci v-ar mai trebui niste bani si sa vedeti cum si cui sa-i dati. Daca n-ati invatat si asta de la BAC. si pana acum, e timpul sa va inscrieti la un MASTER. pe tema asta.

 6. radu
  7 iulie 2013 at 9:11

  Cum ne aparam ?? simplu!!! Dand in judecata direct procurorul in cauza !!1 la cateva procese de acest fel sa vezi cum se schimba calimera !!!. ca doar n-o interzis si sa-i dai in judecata , daca nu ai voie sa fie chemati in parlament ???

  • 7 iulie 2013 at 9:27

   @radu
   sunt curioasa ce vor face parintii copiilor sechestrati in liceu

   • Marian
    7 iulie 2013 at 11:52

    Nu vor face nimic ! Ala care a fost agresat , vizibil sicanat special pentru ai provoca riposta ,reactia { asta s e invata in primele doua luni la orice Academie d e Politie din lume !} chiar daca va cere niscai daune , nu cred ca va avea sorti d e izbanda deoarece 1] in Romania este greu sa te judeci si sa si castigi intr-un conflict cu “organele ” statului cel putin nu cat esti in viata si 2] politaiul si cel agresat vor ajunge la o intelegere amiabila ca….” oameni sintem ” nu ?

  • Marian
   7 iulie 2013 at 12:07

   @radu Se va schimba kalimera in …kalispera 😉 si nimic mai mult ! ” Traim in Romania si …asta ne manaca tot timpul ” , cum spune un ” clasic ” in viata 😉 !

 7. Marian
  7 iulie 2013 at 11:48

  Pe romani ….nu-i apara nimeni de nici un abuz, indiferent de unde ar venii acesta ! Dovada , abuzul savarsit de aia de la UE anul trecut dupa referendum !!! Poate si din acest motiv romanii au devenit apatici si scarbiti de tot ce li s e intampla : considera asta drept o pedeapsa binemeritata pentru faptul ca exista inca !

 8. 7 iulie 2013 at 13:56

  Cat timp aveti colegi de munca care incalca legea si voi faceti greva tacerii impotriva lor , aratand ca , frica va face sa traiti in minciuna ,deveniti complici cu ei la abuzurile pe care le fac ,nu o sa avem un trai decent in societate si nici o educatie cum este astazi in Finlanda !

 9. 7 iulie 2013 at 14:26

  Jigodiilor de functionari publici de la sta ce sunteti ,aveti contracte cu statul pentru firmele voastre private ,de ce furati serviciul cetatenilor saraci si fara loc de munca , nu mai va saturati de imbuibati ce sunteti ,lucrati la stat si asteptati sarariul si mai aveti si firme private ,interlopi cu legitimatie de la stat ati devenit , nu va este rusine ,ce educatie aveti voi ? Scoala de hoti aveti !

  Justitiarul de Hunedoara

 10. 7 iulie 2013 at 14:36

  Care detinut politic a fost torturat mai mult ca mine de interlopii cu legitimatie de la stat ???

  Lupta impotriva interlopilor cu legitimatie de la stat ,trebuie sa continue !

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=208336802522833&set=a.161234393899741.31083.100000395438812&type=3&theater

  A trebuit s-a merg de doua ori la CEDO si mi s-a dat dreptate ,nici o televiziune nu vrea sa dezbata cazul meu ,de ce nu vreti voi care spuneti ca luptati pentru dreptate ?

  De ce nu sunt arestati si comfiscate averile la politisti, procurori si judecatori in cazul meu , care au devenit interlopi cu legitimatie de la stat!

  Am fost batut de politisti nevinovat de mi s-au rupt dintii din gura, am fost legat in lanturi si la maini si la picioare si o bara de fier legata de lanturi, timp de 81 de zile, colegi de celula ma stergeau la fund, cand mergeam la wc, nu am avut voie sa ma spal pe corpul meu, eram plin de pureci si bube, am stat intr-o camera foarte racoroasa soareci prin saltea si sobolani care sareau din wc, am fost dus la proces in lanturi pe picioare si catuse la maini,nu am mancat nimic timp de 10 zile numai apa am baut , am demonstrat asta la CEDO, si acum cand am depus reclamatie impotriva lor mi sa respins , pe motiv ca s-au prescris faptele, si nu are ce sa le faca a spus judecatoarea, eu am depus cerere la CEDO in termenul legal, guvernul a fost instintat, trebuia sa suspende prescrierea pana la decizia CEDO, dar vad ca nu se tine cont nici de hotararea de la CEDO, am depus reclamatii impotriva lor si sa dat NUP, si m-au amenintat ca ma impusca.Acum dupa ce am castigat la CEDO a doua oara , mau amenintat ca o sa mi se faca o inscenare si o sa fiu arestat si spanzurat in celula. Cand am fost eliberat nu am avut dreptul sa muncesc , pe motiv ca aveam cazier. Acesti interlopi cu legitimatie de la stat , politisti si magistrati care au incalcat legea cu buna stiinta , trebuie pedepsiti urgent. Am fost achitat in 2012 si de Tribunal Arad si de Curtea de Apel Timisoara , ICCJ a admis cererea de recurs a parchetului , se va rejudeca din nou, de 15 ani ma judec cu acest dosar, Ce sa mai fac? Vili Rupa Tel. 0721758747

 11. ghita
  8 iulie 2013 at 15:23

  Ei bine stimabile DOMN MARIAN ! Fiindca totusi se pare ca mai mult dumitale i-ti placea aceste cazuri de non aparare ,ei euite ca aceei elevi au dat o lectie prin marturie!! NU SA COPIAT SI NICI SPAGA NU SA DAT! Cine ii apara ? nu au pozitie de atac acum nici procuratura si nici un organ de justitie a statului ! primul ministru a pus talpa in fata exact de stilul lui C.P TARICEANU! ,, DACA ERAM ASA FAIMOSI NUMA NOTE DA ZECE LUAM”!

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58