Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

15 mai 2021

Corbul si vulpea sau Ghid pentru cei care vor sa avanseze rapid in cariera


Tuturor celor care au puterea sa spuna NU cu  tot respectul

El Cuervo y el zorro

de Félix María Samaniego

………

“¡Tenga usted buenos días,
señor Cuervo, mi dueño!
¡Vaya que estáis donoso,
mono, lindo en extremo!
Yo no gasto lisonjas,
y digo lo que siento;
que si a tu bella traza
corresponde el gorjeo,
juro a la diosa Ceres,
siendo testigo el cielo,
que tú serás el Fénix
de sus vastos imperios”

………….
Quien oye aduladores,
nunca espere otro premio.

Pentru cei carora le place sa se inconjoare de oameni care ii aproba, ii lingusesc,  le gadila  placut orgoliu, le exagereaza in mod voit  calitatile si se fac ca nu le vad defectele oricat de mari ar fi ele,  de oameni supusi care aproba absolut tot ce spun ei, chiar daca fac gafe imense sau greseli strigatoare la cer, am un sfat gratuit: feriti-va cat mai aveti timp de lingusitori.

Adevarul este ca nu toti oamenii sunt sufucient de importanti ca sa fie lingusiti. Ca sa ai parte de acest “minunat tratament” trebuie sa ai  pozitie cat de cat importanta, trebuie sa fi sef .

Majoritatea ligusitori sunt pur si simplu niste incompetenti, incapabili sa se ridice pe propriile forte, altii sunt dusmani care nu vor altceva decat sa stea cat mai aproape de victima lor.

Cei care ii cultiva ajung in cele din urma sa cada in ridicol sau mai rau sfarsesc ca victima in panza de paianjan pe care lingusitorii o tes in jurul lor.

De ce  este preferat lingusitorul in defavoarea celui care are curajul de a spune NU, NU ESTE BINE ASA, NU FAC ASTA PENTRU CA ESTE INCORECT, IMORAL SAU ILEGAL ? Probabil ca le este mult mai bine si mai placut asa

Parerea mea este ca orice sef inteligent ar trebui sa aiba aproape de el cel putin un NO MAN. Prezenta acestuia chiar daca pe perioade scurte il va irita la culme, pe perioade lungi se va dovedi un mare castig. Incercati si veti vedea.

Pe lingusitori ii  regasim peste tot dar cel mai adesea la servici,  la televizor si in politica.

Cateva cuvinte  despre lingusitorul de la servici  sau ghid pentru cei care vor sa avanseze rapid in cariera

De obicei nu este un simplu lingusitor este un lingusitor paracios.

Urca foarte repede pe scara profesionala, chiar daca de foarte multe ori pregatirea si experienta lui nu il certifica.

Se afla intodeauna in imediata apropiere a sefului, cunoaste toate problemele acestuia, stie ce-i place si ce nu.

Are tot timpul cel putin doua fete, una de sluga servila fata de superiorul lingusit si cealalta de superioritate, aroganta si rautate fata de colegi.

Este suficient de inteligent incat sa nu se atinga de rudele altor sefi sau de cei cu relatii. Fata de acestia adopta o atitudine falsa de amabilitate si/sau prietenie.

Nu va rata niciodata ocazia sa jigneasca si sa discrediteze pe ceilalti colegi, in special pe cei care sunt  mai bine pregatiti profesional si/sau mai muncitori, (“se ridica” pe ei “ingropandu-i” pe ceilalti) Despre acestia are doar cuvinte de genul: “este slab, foarte slab”, “nici nu se compara cu”….. se completeaza cu numele unei rude sau relatii de-a sefului, “cand faceam eu lucrarea lui, mergea mult mai bine si era si un volum mai mare de munca” etc.

Daca i se cere un sfat sau ajutorul nu are niciodata timp, este ocupat si important, in schimb daca are el de facut vreo situatie urgenta, il convinge pe sef  ca are nevoie de ajutorul tuturor.

Lucrarea lui este foarte importanta, ceilalti au doar lucrari simple si neimportante.

Isi gaseste acoliti printre colegi, care il apara cu strasnicie atunci cand ceilalti, nu mai suporta comportamentul lui.

Cuvintele preferate sunt: Da sefule, Sunteti genial sefule, Este o idee/strategie exceptionala, Ce bine va sta noua coafura/tunsoare etc.

Nu este in stare sa-i spuna sefului ca  strategia lui este proasta, chiar daca asta inseamna o mare pierdere pentru firma.

Cand seful spune o gluma rasuflata, fara nici un haz, rade mai rau ca la Stan si Bran.

Adopta mereu o fata zambitaore in prezenta superiorului chiar daca are o criza de fiere.

Are un salariu direct proportional cu gradul de linguseala pe care il practica.

Cand seful se simte rau sau are o problema de orice fel, lingusitorul adopta o fata de parca i-a murit vitelul, cau capra dupa caz

Cand un coleg este certat, retrogradat sunt penalizat din cauza lui se bucura de parca i-a fatat vaca.

Este vesnic, in caz de restructurare el nu va fi niciodata pe lista viitorilor someri, chiar daca prin atitudinea de pupincurist este principalul vinovat de situatia financiara dezastruoasa din firma.

Lista ramane deschisa, astept completari

Tags:

No Responses “Corbul si vulpea sau Ghid pentru cei care vor sa avanseze rapid in cariera”

Lasă un răspuns