Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

22 aprilie 2024

Cred ca se poate evita modificarea structurii guvernului


 

Cred ca se poate evita modificarea structurii guvernului

Acest articol nu este un atac la PNL, nu este o diversiune perfida, nu este o incercare de discreditare a PNL-ului ca sa fie clar ca m-am saturat sa mi se tot reproseze asta.

Inteleg ca numirea domnului Klaus Johannis in functia de vicepremier  presupune modificarea structurii guvernului deci in conformitate cu prevederile Constitutiei, trebuie sa se ceara Parlamentului un nou vot de incredere.   Deasemeni se pare ca aceasta numire ar provoca plecarea lui Gabriel Oprea, plecare cu care PSD-ul cred ca nu va fi de acord.

Banuiesc ca domnul Klaus Johannis nu doreste sa renunte la functia de vicepremier. Ca sa se evite perioada de instabilitate cred s-ar putea face o rotatie intre cele 3 ministere.

Domnul Klaus Johannis ar putea sa fie un foarte bun ministru de finante si la acest minister ar putea sa fie vicepremier fara sa fie nevoie de un nou vot in Parlament.

Domnul Nicolaescu ar putea sa preia ministerul de Interne. Sau mai bine domnul Nicolaescu la Economie si domnul Teodor Atanasiu la MAI ca are experienta de la Ministerul Apararii. Si in felul asta toata lumea ar fi multumita. Desigur domnul Cristian Busoi ramane acolo unde a fost propus adica la Ministerul Sanatatii pentru ca este medic de profesie si nu cred ca s-ar impune la unul din celelalte ministere.

Ce parere aveti?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

226 Responses “Cred ca se poate evita modificarea structurii guvernului”

 1. ALM
  9 februarie 2014 at 14:27

  M-aţi băgat în ceaţă! Nu văd de ce trebuie evacuat Găbiţă. La fel, nu cred că o rocadă a postului de vicepremier de la Finanţe la MAI este peste puterile Parlamentului. Johannis ar fi mai bun la MAI decât la ministere economice, el neavând studii de specialitate (este profesor de fizică). De asemenea, avem nevoie de probitatea lui Johannis, fiindcă urmează alegeri şi MAI-ul este cel care le organizează. Dar, să vedem ce face Johannis cu tinicheaua agăţată de ANI, că Băsescu a atras atenţia!
  Asemănarea între MAI şi MApN este ca aceea între STAS şi parastas …

  • 9 februarie 2014 at 14:37

   @ALM
   “Asemănarea între MAI şi MApN este ca aceea între STAS şi parastas …” Vai domnule ALM 🙂
   Gabita nu mai are cum sa fie vicepremier pentru ca el se ocupa de problemele pe care le-ar prelua Johannis

   • ALM
    9 februarie 2014 at 14:44

    Ei şi? Acum cum este? Trebuie menţinut acolo că a venit cu voturile din UNPR. Chiar credeţi că avea vreo treabă prin guvern? E bun la deszăpeziri …

    • 9 februarie 2014 at 15:21

     @ALM
     inteleg ca va doriti neaparat pe Joannnis vicepremier 🙂
     nu stiu ce treaba are Gabita prin guvern dar sunt sigura ca PSD-ul nu va accepta sa ramana fara postul de vicepremier

    • ALM
     9 februarie 2014 at 16:33

     Păi sunt trei posturi de vicepremieri! Dargnea, Johannis şi Găbiţă, gheneralu’ de justiţiune. Johannis preia funcţia lui Chiţoiu …

     • 9 februarie 2014 at 16:44

      @ALM
      da, dar ministru la Finante ptr ca daca vrea MAI este greu spre imposibil

    • ALM
     9 februarie 2014 at 18:17

     Adică funcţia de vicepremier este lipită veşnic de un anumit minister? Rămân la părerea că nu Parlamentul va fi problema ci Băsescu şi slugile lui din ANI şi Justiţie. Am un “feeling” că Johannis nu va ajunge ministru. Dea Domnul să mă înşel …

     • 9 februarie 2014 at 23:12

      @ALM
      in acest moment da, functiile sunt legate de anume ministere
      da.. si ANI … posibil domnule ALM, posibil

 2. 9 februarie 2014 at 15:17

  Theo, indiferent cine e ministru la un minister, e doar o păpuşă de paie. Atâta timp câr nu are dreptul să coboare prin birouri şi să întrebe “Tu ce faci aici?”
  Cum e cu vaccinurile infestate? Sabotaj sau incompetenţă, tehnologie depăşită?

 3. Judyindesguise
  9 februarie 2014 at 15:47

  @Theodora
  Spre deosebire de facaturile PSD-iste neanuntate, facatura asta PNL-ista este absolut transparenta si ofera unora posibilitatea sa-si dea chiar cu parerea si chiar sa spuna liberalilor ce sa faca si ce nu in curtea lor, o chestiune pe care ma abtin sa o calific.

  Guvernul asta “tricolor” (in care albastrul tine doar cat infasoara odata lancea iar UNPR-ul nu e decat jeg si destamatura de rosu) – din cate stiu eu – are sustinerea unui parlament la fel de tricolor – culori si proportii.

  Problema lui Iohanis ar trebui sa fie Primaria Sibiului si nu votul parlamentului. Cu alte cuvinte, respectarea legii privind incompatibilitatea si nu o intelegere amiabila in USL.

  De aceea cred ca problema pe care o ridici aici – propunerea ta – e cam “pe langa”.

  Daca nu te-as crede de buna credinta as zice ca articolul asta este exact opusul a ceea ce spui ca nu e si dovedeste chiar apetitul si deschiderea ta pentru repros. Dar eu te cred…

  • 9 februarie 2014 at 16:49

   @Judyindesguise
   Stii care cred eu ca este problema …. ma gandesc ca este foarte posibil ca parlamentarii PSD sa nu voteze modificarea asta care sa ii permia lui Iohannis sa fie vicepremier

   • Judyindesguise
    9 februarie 2014 at 21:09

    @Theodora
    Afirmi pe-aici pe undeva ca
    “electoratul PSD este ascultator si ordonat”.
    Pai, de ce ti-e teama? Care-i problema?
    Daca electoratul este “ascultator si ordonat” iti dai seama cum sunt parlamentarii pesedisti…

    Eu cred ca nu este nici o problema si ca o exprimare fatisa din partea PSD e de preferat uneia subterane.

    • 9 februarie 2014 at 23:19

     @Judyindesguise
     sa iti spun ceva prietene mie imi este frica doar de Dumnezeu , atat
     nu confunda electoratul cu parlamentarii .. acolo sunt interese …

 4. 9 februarie 2014 at 16:09

  să muţi minştri dintr-o clădire în alta, fără ezitări, înseamnă că oricine poate fi ministru la. Prostimea înţelege, cu fiori pe şira spinării, că ministerele n-au nevoire de miniştri.
  Eu înţeleg la fel.
  Nicolăescu a distrus afacerea cu medicamente în mandatul trecut, schimbând prin ordonanţe preţul la raft. Dar, le-a băgat legal medicilor de familie câte 60 de milioane vechi în buzunar. Genul haiduc: a luat de la bogaţi (FARMACII) ŞI A DAT LA SĂRACI (doctorii de familie).

  • 9 februarie 2014 at 16:32

   @Renata Carageani
   numirile sunt politice

  • Judyindesguise
   9 februarie 2014 at 21:48

   @Renata
   Cica:
   Doua pitipoance sunt salutate sobru si discret de un tip ce inspira prosperitate si prin aerul ce-l puteai respira in preajma lui.
   Trecand de individ, una se apleaca spre cealalta si o intreaba:
   – Cine-i fata tipul care ne-a salutat?
   – Ala? A! Un coleg…
   – Zau tu? Si cu ce se ocupa?
   – Eh! Semneaza ce bat eu la masina.

   Zau mai Renata… Tot respectul pentru elita vanzatirilor dar retetele le scriu totusi medicii, cu care farmacistii se inteleg foarte bine daca le promoveaza pravaliile (pardon, farmaciile).

   Chiar daca Nicolaescu le-a dat doctorilor, ei tot au plecat din Romania, iar daca farmacistilor le-a luat, n-au plecat niciunul. Sunt la fel de multi ca bancherii.

   In piata Drumul Taberei (Celibidache – fost Moghioros) sunt cel putin patru farmacii pe o alee (o farmacie, o mezelarie, o farmacie, o mezelarie,…).
   Venind spre casa trec pe langa un sediu de banca, pe langa o farmacie, pe langa un sediu de banca, pe langa o farmacie, s.a.m.d., pana acasa.

   Nicolaescu n-a facut decat sa incerce sa va sparga cartelul.

   • 9 februarie 2014 at 23:21

    @Judyindesguise
    nu a spart nimic

    • ALM
     10 februarie 2014 at 8:39

     Probabil că Renata nu va mai răspunde. Am să mă fac eu, din oficiu, avocatul dânsei. Dacă meseria de farmacist ar fi o banalitate, precum un vânzător la Aprozar, n-ar fi nevoie de o facultate destul de grea. Şi, ca unul care am ceva experienţă cu medicaţiile, atât alopate cât şi nauriste, vă pot spune că rolul farmacistului în viaţa mea este pe aceiaşi treaptă cu medicul de familie. Dacă vă aduceţi aminte, ministrul liberal Nicolăescu a introdus metoda înscrierii în reţete a medicamentelor generice, respectiv a substanţei predominante (de bază) din fiecare medicament. O fi bine, o fi rău? Problema este că substanţa de bază se găseşte în mai multe medicamente, cu compoziţii diferite. Aici intervine rolul farmacistului: îi spui ce complicaţii mai ai şi-ţi recomandă medicamentul potrivit. La fel, poate să-ţi recomande medicamentul cel mai ieftin sau cel mai potent. Exemplu: Meguan – Metfogamma – Siofor – Glucophage – etc, toate conţin substanţa de bază metforminum dar au preţuri, potenţe şi contraindicaţii diferite.

     Faptul că există multe farmacii şi toate pot funcţiona economic, arată un aspect grav – suntem o populaţie bolnavă! În ceea ce priveşte relaţiile între producători (importatori) – medici – farmacişti, acestea sunt multilaterale şi aşa sunt în toată lumea. Este normal să se promoveze unii pe alţii, cu atât mai mult cu cât vorbim de medicamente, persoane şi servicii. Medica mea mă trimite cu reţeta la o anumită farmacie, unde precis găsesc medicamentele şi are şi contract cu Casa de Sănătate de care aparţin. Na că am dat în vileag o suveică a promovărilor …

     • 10 februarie 2014 at 11:50

      @ALM
      Da si Renata stie

    • Judyindesguise
     10 februarie 2014 at 18:14

     @ALM
     Am vorbit de elita vanzatorilor la raft. Daca as fi vorbit de taraba (aprozar) as fi zis ca mango se vinde la bucata, pe aici, iar patrunjelul la legatura, chiar daca – sa zicem – au tot atata vitamina C.
     In ce ma priveste, daca doctorul de familie, pe care EU mi l-am ales, n-are timp sa stea de vorba cu mine, caut altul. Medicul meu de familie are nr. meu de telefon iar eu il am pe al lui. Cu farmacistul, daca am reteta nici nu discut. Iau, platesc, am plecat. Daca trebuie sa schimb medicamentul (dintr-un motiv – oricare) cu altul, tot pe medic il intreb.
     Ceea ce m-a uimit a fost atacul permanent al Renatei la adresa medicilor (vedeti si pe blogul ei) si m-am mirat de ce nu are ea loc in aceasta “simbioza”. Are ceva impotriva lor si – daca nu e o chestiune intima, ceea ce ar semana cu supararea vacarului pe tot satul – iese din logica dvs.
     Dvs. legati oferta farmaceutica (cu vanzatot cu tot) de cerere. Considerati ca cererea de medici e mai mica? “– suntem o populaţie bolnavă!” spuneti Dvs.
     Un medic (bun, rau) pipaie meseria le propriu, nu face comert.

     • 10 februarie 2014 at 22:05

      @Judyindesguise
      cred ca te inseli

    • ALM
     10 februarie 2014 at 23:17

     Îmi pare rău domnule Incognito, şi eu am o părere puţin favorabilă despre unii medici care practică medicina alopată. Sunt pacient vechi şi, încet încet, am început să mă îndrept către medicina naturistă. Medicii pe care i-am cunoscut eu repet, unii, dacă le pomeneai de remedii naturiste, în defavoarea “nasturilor” sintetici, afişau imediat o morgă scârbită. Cu toate astea, cu un “supliment” alimentar canadian, am reuşit să ameliorez o situaţie pentru care verdictul medicilor era “cuţit!”. Este vorba de Formula FLOW, ca să nu se creadă că înşir bazaconii.
     Pe de altă parte, nu văd nimic rău dacă cineva “are ceva împotriva” medicilor. Şi noi avem câte ceva împotriva altora. Este în firea omenească să cârcotim …

   • Raluca
    10 februarie 2014 at 11:12

    Nicolaescu a sifonat doar banii

    • 10 februarie 2014 at 11:59

     @Raluca
     sa nu atacam PNL, te rog 🙂 … stii ca ma surprinde pe mine, ma surpunde sensibilitatea PNL-ului … cand am lovit in Zgonea, cand am scris ca nu sunt de acord cu o decizie a lui Ponta nici un PSD-ist nu mi-a sarit in cap ca atac PSD-ul

    • Judyindesguise
     10 februarie 2014 at 18:30

     @Theodora
     Stii ca daca un tiv, fermoarul, o alta cusatura, iti subtiaza pielea prin frecare, chiar intr-o zona in care este mai groasa, pana se reface, zona ramane sensibila. PNL-ul a tot fost frecat de PSD si daca PNL-ul a ajuns sa zica “Au!”, cel sensibili (la auz) au fost chiar PSD-stii aia pe care tu ii faci nesimtiti (pardon!: insensibili)

     • 10 februarie 2014 at 22:06

      @Judyindesguise
      posibil dar sa nu uitam ca PSD-ul nu a vrut niciodata sa absoarba PNL-ul adica sa il faca sa dispara

    • Judyindesguise
     10 februarie 2014 at 22:53

     @Theodora
     Ce sa uitam? Nici nu avem ce sa ne aducem aminte.
     Ti-aduci tu aminte ca PNL-ul a vrut vreodata sa absoarba PSD-ul adica sa il faca sa dispara? Sau despre ce vorbim?.

     • 10 februarie 2014 at 23:15

      @Judyindesguise
      nu, pd-ul a vrut sa inghira pnl-ul 🙂

    • Judyindesguise
     10 februarie 2014 at 23:35

     @Theodora
     Chiar nu stiu cine a pomenit de “pd-ul” in toata suita asta de comentarii…
     Tocmai de aia te si intrebam: “Sau despre ce vorbim?”.

  • Marian
   11 februarie 2014 at 1:26

   @Renata Caragiani Hai mai Renata …daca si voi farmacistii ati ajuns sa va plangeti…noi astia care nu mai putem cumpara un amarat de Algocalmin sau Codeina Phosfat fara reteta , pe care-o opriti la voi in farmacie de parca am cumpara Morphina sau Cianura …noi ce mama dracului sa mai spunem ! Sa se planga altii de ” haiducia ” guvernului nu voi !

 5. radu
  9 februarie 2014 at 16:28

  Draga Theodora,se mai poate face o rocada in psd pentru al pastra pe G.Oprea ,vicepremier ,de catre psd ,si ar fi o mare stringere de forte in guvern! dar asta inseamna sa il scoti pe domnul ministru Dusa de la aparare inlocuindul cu OPREA,care cunoaste structurile!

 6. 9 februarie 2014 at 16:31

  @Theodora
  Da, dar in toata povestea asta s-ar putea sa fie un joc obscur… E clar ca o remaniere se impunea, mai ales ca performantele Guvernului Ponta au fost in multe cazuri, din pacate, sub astepari. Dar Elena Udrea a atentionat inca de mai demult ca Ponta va dori sa candideze la Presedintie. Acum, legat de faptul ca PNL a mutat Iohannis vizand Internele si postul de vicepremier, Elena Udrea a apreciat ca, de fapt, e vorba de un sah la Ponta! Si asta poate si pentru faptul ca Iohannis nu a fost in anumite chestiuni de acord cu Ponta. Dar observa ca Ponta infcepuse sa vorbeasca despre “ce e liberal in asta”, dandu-i posibilitatea lui Crin sa defineasca liberalismul in direct, in fata camerelor de luat vederi. S-ar putea ca acolo sa fie o lupta surda, care nu e nici prea vizibila in spatiul public… Ce se intampla? Se propune o noua Constitutie. Aceasta noua Constitutie prevede un Presedinte de paie si un premier puternic, sustinut de o majoritate parlamentara. In cazul in care e votata de popor, in formula Ponta – premier, Antonescu – Presedinte, am avea un Ponta puternic si un Antonescu slab. Daca nu trece, atunci avem: Antonescu – puternic, Ponta – slab. Si atunci care e ideea de baza? Ghici ciuperca ce-i? 🙂 Ideea de baza este urmatoarea: cine va controla serviciile? 🙂 Ia sa ne gandim: de ce Basescu e puternic? Pentru ca are in mana serviciile! Or, in bataia pe servicii si controlul asupra lor se rezuma, de fapt, toata miza prezidentialelor.

  Pe de alta parte, chestiunea este ce se va intampla cu USL dupa alegerile prezidentiale… In varianta Ponta – puternic, Antonescu – slab, deci cu Ponta premier, acesta ar fi sustinut de o majoritate solida in Parlament. In cazul in care s-ar rupe USL (dupa prezidentiale, cu Antonescu Presedinte) Ponta s-ar putea sa nu mai aiba sustinerea unei majoritati si atunci ar putea urma alegeri anticipate. Si lucrul asta s-ar putea intampla daca, dupa alegeri, Dreapta s-ar coagula impreuna cu PNL… Ramane de vazut daca s-ar putea coagula un pol politic de centru-dreapta pana in 2016…

  • 9 februarie 2014 at 16:46

   @Motanul Incaltat
   cred ca am inteles ce vrei sa spui … PNL vrea un om sigur la MAI pentru alegerule prezidentiale … pai si ce Atanasiu nu este un om sigur?

   • 9 februarie 2014 at 16:56

    @Theodora
    Dar ar putea sa-l eclipseze pe Ponta? Ca, dupa cat se pare, se fac tot felul de jocuri de imagine… Ca asa ai putea sa te intrebi: de ce nu ar fi bun Busoi? Ce, el nu e sigur? Dar nici Busoi si nici Atanasiu nu sunt brand-uri, pe cand Iohannis e un brand!

    • 9 februarie 2014 at 17:01

     @Motanul Incaltat
     greu de crezut … electoratul PSD este ascultator si ordonat …. doar nu iti imaginezi ca in caz de ceva pesedistii il vor vota pe Johannis? … poate doar daca se inscrie in PSD 🙂

     • 9 februarie 2014 at 17:13

      Da, dar aici nu e vorba numai de electoratul PSD, ci si de cei nehotarati… Tocmai asta e: la momentul actual nu putem stii cu claritate daca se mentine formula asta: Ponta – premier, Antonescu – Presedinte, mai ales ca Ponta sta mai bine in sondaje decat Antonescu.

      Pe de alta parte, de ce nu ar fi posibila o alianta PNL – PDL (dar asta dupa prezidentiale, ca pana atunci nu prea vad asemenea miscari)? Pentru ca acum PDL e fara Basescu si o astfel de mutare ar izola PMP… Acum daca e sa se faca o alianta PNL – PDL, ar fi vorba de Antonescu – Blaga, nu Basescu… Aspectul e important, cred eu.

      E un joc obscur care se face aici… Cel putin asa am impresia…

     • 9 februarie 2014 at 17:39

      @Motanul Incaltat
      nehotaratii sunt nehotarati Montane si asa raman .. si eu am sperat din 2009 incoace si degeaba

     • 9 februarie 2014 at 17:51

      Pai, da, dar asta inseamna ca nu s-a gasit un partid care sa fie pe placul lor… 😉 PMP ar dori sa atraga electoratul nehotarat. Dar stii ce e interesant? Daca vor merge pe ideea lui Basescu, cu statul de drept, DNA etc vor avea castig de cauza, ii vor putea atrage? 😉

      Pe de alta parte, nu trebuie sa subestimam electoratul, deci nici pe cei nehotarati…

     • 9 februarie 2014 at 18:01

      @Motanul Incaltat
      cine mai crede in basescu? .. poate mai sunt asa vreo 10 % … nuuu prea mult 10% … cat de prost sa fie cineva sa mai creada in minciunile lui?

   • Judyindesguise
    9 februarie 2014 at 21:53

    Iohanis ar fi o garantie de corectitudine in supravegherea alegerilor. Este la fel de in afara oricaror acuze precum Raed Arafat. Este o emblema.

  • Raluca
   10 februarie 2014 at 11:16

   Sa inteleg ca PNLvrea sa fure la alegeri ? Incrancenarea a aparut dupa propunerea premierului ca STS sa traca la MAI

   • 10 februarie 2014 at 11:59

    @Raluca
    Vai, vai 🙂

   • 10 februarie 2014 at 16:41

    @Raluca
    Ei, sa nu mergem chiar atat de departe, cu astfel de procese de intentie…

    • 10 februarie 2014 at 16:44

     @Motanul Incaltat
     sa nu mergem , sa stam pe loc sau sa mergem mai incet … incetiosor 🙂

     • 10 februarie 2014 at 16:46

      Eu cred ca ar trebui sa stam pe loc, sa nu ne hazardam in astfel de ipoteze…

     • 10 februarie 2014 at 16:48

      @Motanul Incaltat
      pai da, de ce sa ne hazardam? 🙂

     • 10 februarie 2014 at 19:53

      Conform algoritmului politic, postul le revine oricum liberalilor.

     • 10 februarie 2014 at 22:11

      @Motanul Incaltat
      corect

   • Judyindesguise
    10 februarie 2014 at 18:43

    Hutul striga “Hotii!”
    E o tehnica pe care PNL-ul n-a exersat-o niciodata, el avand intotdeauna la alegeri, langa el pe unul dintre gemenii FSN. Nu zic ca n-or fi bagat la cap teorie dar una e sa incerci asta la cercul alpicativ si alta e sa fii profesionist din tata-n fiu.

    • 10 februarie 2014 at 22:07

     @Judyindesguise
     eu te intreb ceva , cum crezi ca se simt liberalii vechi .. aia care au tot muncit de peste 20 de ani cand vine cineva nou su dupa cateva luni de la inscriere ajunge primvicepresedinte?

    • Judyindesguise
     10 februarie 2014 at 22:57

     @Theodora
     Presupun ca inca nu se simt cum s-au simtit PSD-istii cand s-au trezit cu Geoana presedinte.

     • 10 februarie 2014 at 23:16

      @Judyindesguise
      a fost o greseala

    • Judyindesguise
     10 februarie 2014 at 23:44

     @Theodora
     Groasa.
     Greseala.
     Fara chestia asta Groasa, baSSe ar fi astazi in locul lui Nastase.
     Noi – probabil – am protesta in continuare dar nu pentru “bine” ci pentru “mai bine”.

   • 10 februarie 2014 at 19:54

    Si cine a propus trecerea STS la MAI? Nu cumva Victor Ponta? 😉

    • 10 februarie 2014 at 22:12

     @Motanul Incaltat
     ba da si ce legatura are? vroia sa ramana la basescu?

     • 11 februarie 2014 at 1:19

      @Theodora
      N-am zis asta! Dar uite-te ce spune Raluca:

      “Sa inteleg ca PNLvrea sa fure la alegeri ? Incrancenarea a aparut dupa propunerea premierului ca STS sa traca la MAI”

      Da, intreb si eu: ce legatura are?

     • 11 februarie 2014 at 10:34

      @Motanul Incaltat
      acum nu putem sa punem lacat pe ganduri
      probabil ca a facut Crin vreo declaratie, ceva

     • 11 februarie 2014 at 21:23

      Nici n-am spus ca trebuie sa punem “lacat pe ganduri”.

    • Judyindesguise
     15 februarie 2014 at 17:53

     @Theodora
     Motanul vrea sa spuna – sa ma contrazica daca nu e asa – ca Raluca face presupuneri cu logicuta ei cat nuca.
     N-ar fi o problema numai ca tot dand cu nuca-n perete are logica fisurata.
     Ce ma mira nu e Raluca, cu logica ei cat nuca, ci Motanul Incaltatul care vrea sa spuna ceva dar parca il tine o “jena-carajena”.

     • 16 februarie 2014 at 0:34

      @Judyindesguise
      N-am vrut sa ma hazardez in a face niste presupuneri mergand pe logica Ralucai.

 7. radu
  9 februarie 2014 at 17:02

  dupa aceasta alegere , si intarire a guvernului nu doar Antonescu va devenii puternic,ci intreg guvernul PONTA! pentru masura luata ,atit in tara cit si inafara tarii! va depinde si de europarlamentari! Crin va creste in sondaje alaturi de V.PONTA!

  • 9 februarie 2014 at 17:37

   @radu
   ce bine ca mai sunt oameni optimisti 🙂
   esti molipsitor Radule?

   • ALM
    9 februarie 2014 at 18:12

    Poate să fie molipsitor, dar precis este lucid! Nu ştiu ce o să facă pesedeii, dar văd poziţia liberalilor: nu sunt în stare să privească USL-ul ca un tot unitar şi mereu se uită cine are de câştigat, Antonescu sau Ponta. Ca şi atunci când erau în ADA, de populaţie îi doare fix în pix …

  • 9 februarie 2014 at 17:53

   Da, dar cine creste mai mult: Crin sau Ponta? Asta e intrebare!!

   • 9 februarie 2014 at 18:00

    @Motanul Incaltat
    habar nu am … dar vad ca se vorbeste doar de crestere … de scazut cine scade? nu scade nimeni?
    trebuie sa vedem cum evolueaza Iohannis …. sa nu ne grabim, zic 😀

   • radu
    9 februarie 2014 at 18:14

    PSD nu trebuie sa candideze la prezidentiale,iar CRIN ANTONESCU SCAZUSE IN SONDAJE! nu trebuie psd la prezidentiale fiindca pdl sp pmp au candidati,si atunci se va ajunge in turul doi ! prin angajamentul si prioritatile usl exista un singur candidat si un singur premier,chiar si dupa prezidentiale! structura nu se va schimba ! doar componenta guvernului dupa plecarea lui basescu si noua constitutie,fa vi reechilibrata ,de noul presedinte si noile alegeri parlamentare!conform noii constitutii! COD PENAL STRUCTURILE DNA SI CSM etc! Crin antonescu trebuie sa prinda cit mai multa incredere din partea poporului la fel ca V.PONTA prim ministru! pentru conducerea guvernului , si prezenta la bruxele!

    • 9 februarie 2014 at 23:10

     @radu
     prietene Radu, nu asa creste Crin in Sondaje … dar cine sunt eu sa dau lectii?

    • 9 februarie 2014 at 23:27

     @radu
     In turul doi se pare ca se va ajunge oricum… Noua Constitutie sa vedem daca va fi votata de popor…

     • 10 februarie 2014 at 0:01

      @Motanul Incaltat
      da, chiar este o problema cu Constitutia

     • 10 februarie 2014 at 0:10

      @Theodora
      Da, eu asta si spun: nu e clar daca va fi votata de popor…

    • Raluca
     10 februarie 2014 at 15:36

     din partea poporului “gloata” sa a unor indivizi
     Asta este parerea unui sibian
     haiducul says:
     February 10, 2014 at 10:31 am
     PNL a declarat ca daca premierul nu este de acord ei vor merge in Parlament cu modificarea organigramei.
     Ca postul de vicepremier apartne pnl
     De acord cu asta dar vicepremier pe probleme economice. Sa faci acum scandal ca tu nu mai vrei la economie vrei la siguranta este sub orice critica

     Nu are nimeni nimic cu Iohanis doar ca legea e lege! Nu poate fi si primar si Ministru si Vicepremier.. Mai ramane sa fie Superman, Omul Paianjen, Batman Captain America si Avengers Assembly all in one! Acum pe bune.. la el legea nu se aplica? Sa isi dea demisia din functia de primar sau, sa refuze pozitia de ministru. Ordonanta care a functionat la Ciorbea a fost declarata neconstitutionala si o alta la fel va avea aceasi soarta. In plus de atunci si pana azi s-a schimbat si cadrul legislativ dar si constitutia! Deci chiar nu merge.. Va trebui sa aleaga.. si nu mi se pare ok sa iti incepi mandatul cu o fortare a legii .. ca mi-a servit Basescu si CCR-ul la fortari de mi-a ajuns pe 10 vieti … Ajunge!

     • 10 februarie 2014 at 16:15

      @Raluca
      gloata, multimea voteaza 🙂

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 16:55

     “Nu are nimeni nimic cu Iohanis doar ca legea e lege! Nu poate fi si primar si Ministru si Vicepremier.. Mai ramane sa fie Superman, Omul Paianjen, Batman Captain America si Avengers Assembly all in one! Acum pe bune.. la el legea nu se aplica? Sa isi dea demisia din functia de primar sau, sa refuze pozitia de ministru.”

     @Raluca

     S-a incalcat pana acum o lege,una oricat de mica, sau doar ati anticipat dumneavoastra vigilenta ca se va incalca?… 🙂

     • 10 februarie 2014 at 17:58

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      sa fim vigilenti, zic 🙂

 8. radu
  9 februarie 2014 at 17:06

  daca se ajunge la votul in parlament, pentru IOHANIS! sa nu faca pnl iar vreo boacana, impotriva psd ca iar se ajunge la divergente!

 9. Geta
  9 februarie 2014 at 18:45

  Din cate am vazut eu aici dvs toti doriti doar binele pnl. si a lui Crin
  Tin sa va amintesc ca daca nu se unea cu psd nu ajungeau unde sunt si nici Crin nu era presedintele Senatului.
  Eu consider ca in orice alianta trebuie respectate intelegerile. Deci nu cred politica ” trebuie sa plece al tau ca eu vreau sa-mi pun omul meu.”
  Daca Antonescu vrea sa creasca in sondaje sa se poarte corect cu partenerii de guvernare sui nu sa-i besteleasca si pe conservatori si pe pesedisti.
  Eu am prieteni in ambele partide dar nu am azut ca Ponta sa-l vorbeasca de rau pe Antonescu. Dar ce am auzit ca spune Antonescu despre Ponta sia lti oameni din psd depaseste orice bun simt.
  Ce a facut Antonescu zilele acestea cu anumiti oameni din pnl , cum a tipat si a amenintat este sub orice critica

  Eu as dori ca cei care sunt la finante si economie sa fie profesionisti si nu unii care sunt buni oriunde pentru ca asa este bine pentru partid.
  Sa -mi fie cu iertare dar ce ii recomanda pe Nicolaescu si Atanasiu?

  Pai cum sa o dea afara Antonescu pe Manescu ? Mai pupa bani si masina de la Manescu?

  PS sunt destui si in psd de tocat

  • 9 februarie 2014 at 23:14

   @Geta
   spui bine ce spui, toti trebuie sa respecte intelegerile

  • Cocobinozaurul Biguminizat
   10 februarie 2014 at 8:54

   “Tin sa va amintesc ca daca nu se unea cu psd nu ajungeau unde sunt si nici Crin nu era presedintele Senatului.”

   @Geta

   Dar Ponta mai era premier,PSD la guvernare si Zgonea presedinte al Camerei deputatilor ?…

   Deci sa fim seriosi, nu doar PNLul a beneficiat de alianta cu PSDul, ci a fost si invers, lucru de altfel absolut normal deoarece avantajele intr-o uniune trebuie sa fie reciproce si nu sa beneficieze de ele doar una din tabere.

   • 10 februarie 2014 at 11:53

    @Cocobinozaurul Biguminizat
    noi, votantii ar fi trebuit sa avem avantaje

    • ALM
     10 februarie 2014 at 12:17

     Hmm, chiar aşa? Votanţii sunt buni o dată la patru ani! În restul, ce contează ce s-a promis, dă-o dracu’ de gloată!
     Dar să nu fiu ipocrit, după dezastrul Boc şi Unguent, USL-ul pare zâna cea bună …

     • 10 februarie 2014 at 12:36

      @ALM
      da

 10. Marian
  9 februarie 2014 at 18:48

  Sa nu mai fie ” Gabitza ” in guvern , sa nu mai fie ” Gabitza ” vicepremier …parca ceri prea mult draga Teo …chiar daca pe undeva ceri ceva de bun simt . Pai daca pleaca ” Gabitza”…UNPR-ul va intoarce instantaneu tunurile impotriva fostilor aliati de conjunctura sau …la ordin politic si precis ca vor migra spre Miscarea …Populara ! La cati ” generali ” are UNPR-ul chiar n-ar fi mare lucru : sant unii ” generali ce mai doresc o stea asta ca sa nu mai vorbesc despre coloneii ce doresc sa devina …generali . Insa , are dreptate ALM …pe cinstea mea c-ai intors-o ca la Alba – Neagra si chiar m-ai cam baga in ceatza vorba distinsului ALM !

  • 9 februarie 2014 at 23:16

   @Marian
   nu eu cer asta , PNL cere sa nu mai fie Gabita vicepremier

   • Cocobinozaurul Biguminizat
    10 februarie 2014 at 9:12

    “nu eu cer asta , PNL cere sa nu mai fie Gabita vicepremier”

    @Theodora

    Din pacate PNL nu cere ca Gabita sa nu mai fie vicepremier! Spun din pacate deoarece aceasta lichea a fost unul din stalpii de nadejde ai basismului, iar prezenta lui in guvernul USL era oarecum la limita a ce putea suporta electoratul USL. Ma rog, cel putin cel al PNL…

    • 10 februarie 2014 at 11:55

     @Cocobinozaurul Biguminizat

     mda, tocmai are loc o sedinta de urgenta a USL … o sa fie cum am spus eu … dar liberalii in loc sa caste urechile se revolta ca atac PNL-ul 🙂

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 12:42

     “liberalii in loc sa caste urechile se revolta ca atac PNL-ul 🙂 ”

     @Theodora

     Nu se revolta, cred ca au si ei simtul umorului si se amuza 🙂

     • 10 februarie 2014 at 12:54

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      da, dar cine rade la urma rade mai bine 🙂

 11. Geta
  9 februarie 2014 at 19:12

  problema lui Iohannis este cu doasrul de la parchet pe fonduri europene dar si probleme cu retrocedari ilegale de proprietati, pentru care a fost dat in judecata

  • 9 februarie 2014 at 23:17

   @Geta
   ei poftim, nu stiam ca are probleme cu fondurile europene 🙁

  • Cocobinozaurul Biguminizat
   10 februarie 2014 at 9:43

   @Geta

   Daca ne batem capul cu toti cei carora le-a facut sau le va face Basescu dosare penale, ar insemna ca nu vom mai avea cu cine guverna! Stim toti ce inseamna justitia basista si totusi ne prefacem ca o luam in serios, de parca n-am sti cum functioneaza si n-am intelege ca este doar o noua politie politica, un instrument de santaj si amenintare, la a carei perfectionare s-a lucrat temeinic ani buni de zile…

   • 10 februarie 2014 at 11:55

    @Cocobinozaurul Biguminizat
    chiar nu mai sunt oameni fara dosare?!

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 12:05

     @Theodora

     Ba mai sunt : Elena Udrea, EBA, Boc, MRU, Neamtu, Monica Macovei, etc. :). Restul la cum merg lucrurile acum, sau au deja dosare, sau vor avea… 🙂

     • 10 februarie 2014 at 12:35

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      pai da, nu e basescu luptatorul neinfricat impotriva coruptiei?

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 12:48

     “pai da, nu e basescu luptatorul neinfricat impotriva coruptiei?”

     @Theodora

     Pai cine ar uita asa ceva cand are grija sa ne reaminteasca asta mereu?! 🙂 Cum are putin timp liber cum “baga” pentru fanii sai aburelile cu statul de drept si lupta anticoruptie. Ah, si obsesiv ne mai repeta si el si papagalii lui ca sunt de dreapta, ca poate uita cineva ca asa s-au autointitulat imediat cum au iesit din… Internationala Socialista.

     • 10 februarie 2014 at 12:55

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      adevarata dreapta da? .. ca liberalii au alunecat rau spre stanga 😀
      si mai lupta si pentru independenta justitiei sa nu uitam

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 13:41

     ” liberalii au alunecat rau spre stanga 😀
     si mai lupta si pentru independenta justitiei sa nu uitam”

     @Theodora

     Stii, chestiile astea cu stanga si dreapta ma cam lasa absolut indiferent pe mine si le las pe seama celor care au de imbarligat votantii cu doctrine goale de stanga sau dreapta. Sa se joace Duca cu ele, ca asta pare obsesia lui in ultima vreme si singura fericire pe care o mai are… 🙂

     Pentru mine lucrurile stau simplu, eu vreau taxe mici cum promite dreapta si protectie sociala, invatamant si sanatate gratuite si eficiente, cum promite stanga. 🙂 Guvernul Ponta spre exemplu, pare mai de dreapta in sensul taxelor decat guvernul Boc, care a introdus forfetarul ala nenorocit si a sugrumat economia prin nesiguranta si lipsa consumului. In materie de protectie sociala insa, guvernul Boc se poate spune ca este tot atat de de dreapta cum era si Ceausescu, 🙂 deoarece din cine stie ce motive ciudate, austeritatea a fost numita de ei pompos si aiurea, “masura de dreapta”… Adica daca astia ar fi intr-adevar de dreapta, ceea ce nu este cazul si voi explica mai jos din ce cauza, eu m-as face Che Guevara, Marx si Lenin, toti la un loc! 🙂

     Singura chestie care ma enerveaza profund este incadrarea basismului la dreapta, cand o gasca de borfasi care il urmeaza orbeste pe El Lider Maximo, nu sunt nici de stanga, nici de dreapta, ci doar simpli borfasi care si-au batut joc de propria tara la ordinele sefului lor si pentru avantajele lor de lichele. Ce au facut ei nu a avut nimic de-a face cu dreapta, nici cu stanga de acum, ci a fost un fel de stalinism cu accent pe dispretul clasic sovietic fata de propriul popor.

     • 10 februarie 2014 at 13:59

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      “Pentru mine lucrurile stau simplu, eu vreau taxe mici cum promite dreapta si protectie sociala, invatamant si sanatate gratuite si eficiente, cum promite stanga.” … bun pai si eu vreau asta … poate sunt un fel de liberal de stanga?! 😀

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 16:58

     “bun pai si eu vreau asta … poate sunt un fel de liberal de stanga?!”

     @Theodora

     Sau o PSD-ista de dreapta 😀

     • 10 februarie 2014 at 17:57

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      nu, mai bine suna o liberala de stanga 😀

   • HANS
    10 februarie 2014 at 14:36

    Deci
    1.pnl nu ajungea la guvernare acum . sa nu uitam cat timp a fost pnl in barca basista.
    2 Antonescu prin ce face acum incearca o mica lovitura la psd, care seamana perfect cu metodele lui basescu
    3. eu il cunosc pe Iohannis si sa stiti ca nu este deloc asa cum il credeti voi.
    4. eu judec singur ce spun si fac si doar despre lucruri pe care le cunosc
    5.eu nu scriu pe blogurile celor care injura sitematic pe cine nu le convine.

    • 10 februarie 2014 at 14:49

     @HANS
     vai Hans, se poate? 🙂 … bine ai venit pe blogul meu, pardon al nostru ca suntem “o multime sau o gloata” 😀

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 15:07

     “1.pnl nu ajungea la guvernare acum . sa nu uitam cat timp a fost pnl in barca basista.
     2 Antonescu prin ce face acum incearca o mica lovitura la psd, care seamana perfect cu metodele lui basescu
     3. eu il cunosc pe Iohannis si sa stiti ca nu este deloc asa cum il credeti voi.
     4. eu judec singur ce spun si fac si doar despre lucruri pe care le cunosc
     5.eu nu scriu pe blogurile celor care injura sitematic pe cine nu le convine.”
     _______________________________________
     @Hans

     1) Sa nu uitam ca si PSDul a fost in barca basista, iar asta s-a intamplat mult mai recent! PNL-ul putea ajunge acum la guvernare cu PDL sau cu PSD, si la fel stau lucrurile si in cazul PSDului, care putea guverna doar cu PDL sau cu PNL. Dupa mine s-a ales varianta cea mai buna, respectiv USL-ul, restul variantelor fiind groaznice deoarece implicau ca PDLul sa mai aiba acces la guvernare.

     2)Ponta este prost si nu-si da seama de ce se intampla, sau este doar o exagerare a unor simpatizanti ai PSD care au o perceptie gresita asupra evenimentelor si eventual o frustrare fata de tot ce fac partenerii liberali?! Eu unul merg pe varianta a doua…Nu-i nici un fel de lovitura, liberalii au dreptul sa faca acest lucru, Ponta este de acord, iar daca unor simpatizanti PSD nu le convine, sa fie sanatosi! Nu poti multumi niciodata pe toata lumea.

     3)Eu nu te cunosc PE TINE.

     4),5) Bravo! Ma simt si jenant ca nu stiu ce sa-ti spun mai mult 😀

     • 10 februarie 2014 at 15:09

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      doriti sa ne aducem aminte cum a ajuns basescu presedinte in 2005? cu ce voturi? … eu zic sa nu ne mai aducem aminte ca ne enervam

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 15:29

     “doriti sa ne aducem aminte cum a ajuns basescu presedinte in 2005? cu ce voturi? … eu zic sa nu ne mai aducem aminte ca ne enervam”

     @Theodora

     Cum cu ce voturi, cu voturile ANTI PSD!!! 😀

     Doriti sa ne aducem aminte de autoritarismul si aroganta unei guvernari a unui partid din acea perioada? Eu zic sa nu ne mai aducem aminte, ca ne enervam…. 🙂

     • 10 februarie 2014 at 15:33

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      nu, va rog nu … ca ajunge articolul asta la 500 de comentarii 😀
      alinata DA cand basescu a ajuns presedinte cu voturile liberalilor si cum dupa aceea a vrut basescu sa uneasca pdl cu pnl prin absorptia pnl fireste 😀 … vai, vai .. si cum a rezistat guvernul Tariceanu sa ramana la guvernare cu ajutorul socialistilor … a alora de stanga … hmmmm 😀

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 16:03

     “nu, va rog nu … ca ajunge articolul asta la 500 de comentarii 😀
     alinata DA cand basescu a ajuns presedinte cu voturile liberalilor si cum dupa aceea a vrut basescu sa uneasca pdl cu pnl prin absorptia pnl fireste 😀 … vai, vai .. si cum a rezistat guvernul Tariceanu sa ramana la guvernare cu ajutorul socialistilor … a alora de stanga … hmmmm”

     @Theodora

     Nu s-ar putea sa ma tutuiesti? Este o rugaminte pe care sper sa o accepti 🙂 .M-as simti mult mai bine…

     Da, Tariceanu a rezistat la guvernare cu sprijinul parlamentar al PSDului si stim asta. L-or fi acordat ca le placeau ochii lui Tariceanu, ca le placea guvernarea liberala care mergea foarte bine, ca si-au dat seama ca este buna pentru tara, sau ca aveau interesul si ei sa faca acest lucru ?! 🙂 .

     Oricum, daca tot este vorba sa ne vaitam, hai sa o facem si amintindu-ne de cum a rezistat guvernul Boc impreuna cu PSDul. 🙂 . Vorba ta, “vai, vai” ! 🙂

     PS: N-am nimic cu partidele de stanga, fiecare este liber sa isi aleaga ce orientare doreste. Stiu ca doar PDLul avea in statul trecuta interzicerea colaborarii parlamentare si guvernamentale cu PSDul. Asta era trecuta in statut cu putin timp inainte sa faca alianta 😀 din 2008-2009 si sa spuna Basescu ca “si-a vazut visul cu ochii” :). Deh, stilul basist …

     • 10 februarie 2014 at 16:12

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      bine, o sa iti spun “tu”
      Vai, vai 😀 de ce a facut PSD-ul coalitie cu PDL-ul?
      oare pentru ca Tariceanu a vrut neaparat functia de premier? …. hmmm asta nu seamana cu insistenta lui Jofannis de a fi vicepremier? .. poate ca nu seamana … poate mi se pare 😀
      Revin cu intrebarea Ne cunoastem?

    • Emi Vulcanescu
     10 februarie 2014 at 16:31

     Pe Iohannis il cunosti , sa-ti fie de bine !
     Pe Mercaloaie aia din ” Jermania ” o cunosti ?
     Esti convins ca “doamna” nu doarme si are anumite INTERESE !
     Sa fii iubit …
     Cu stima Emil

     • 10 februarie 2014 at 16:41

      @Emi Vulcanescu
      poate il cunoaste

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 17:15

     “Vai, vai 😀 de ce a facut PSD-ul coalitie cu PDL-ul?
     oare pentru ca Tariceanu a vrut neaparat functia de premier? ….”

     @Theodora

     Si ai idee cumva din ce cauza cei de la PSD n-au pretins si ei acelasi lucru PDL-ului?!… 🙂 .

     Nu-i stiu sa fie timizi cei din PSD, nici prosti, asa ca faptul ca s-au bagat la o guvernare cu PDListii fara a avea garantia unui premier, pare o gafa incredibil de mare! Un fel de graba 🙂 care nu i-a dus la nimic bun. Oricum le-au dat basistii cu flit PSDistilor(fapt previzibil, stilul basist implica tepe!) cand si-au facut majoritatea prin nenea Oprea ala, care acum este vicepremier si de care unii s-au atasat suspect de mult 🙂

     PS: Nu, nu ne cunoastem in sensul ca nu am fost prieteni pe FB si nici nu am mai comentat pe blogul tau pana acum. Te-am citit insa uneori pe FB, asa ca stiam de tine.

     • 10 februarie 2014 at 18:13

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      guvernarea cu pdl a fost o greala a psd-ului.
      chiar sunt curioasa ce nume ai avut pe facebook 🙂

    • Judyindesguise
     10 februarie 2014 at 21:04

     Cica “Sa nu te enervezi!”
     Apare unul si-si zice “@surse PNL”, altul isi zice @HANS, incep sa se hraneasca exhibitionist cu tot ce pica pe jos, si ameninta fioros ca “daca vorbiti urat, mi-a zis mama sa ma duc acasa”.
     Zau ca ma enervez.
     Mai micutule HANSEL, sterge-te la gura, da-ti cu manutele pe fundul schpielhosenului, pune-ti-le la urechi sa n-auzi cum te-njur si ushche-o acasa ca ma-ncarc de Doamne-ajuta cu ma-ta.
     …si ia-o si pe Gretel…

     • 10 februarie 2014 at 22:13

      @Judyindesguise
      nu te enerva … hai sa incercam sa ne ascultam (citim) unii pe altii

 12. vasile
  9 februarie 2014 at 19:57

  NU vad de ce trebuie sa fie 3 vicepremieri cand ar putea unul singur.

 13. Emi Vulcanescu
  9 februarie 2014 at 21:22

  Draga Theodora
  Problema la noi , nu-i cine-i minstru , problema ii ca USL-ul nu a “dat” oameni AFARA , oameni FOARTE CORUPTI care fac legea si crede-ma astia nu au culoare politica , singura culoare care o cunosc ii cea a dolarului si a euroiului !
  Sa fii iubita…
  Cu stima Emil

  P.S. De audituri , ai mai auzit ceva ?

 14. 9 februarie 2014 at 23:07

  Daca tot se ajunge la vot in Parlament, n-ar fi cazul ca Ponta sa faca o restructurare politica reala … si sa-l lase pe Crin sa se ocupe de indivizi, nu de gloate si multimi?

 15. Cocobinozaurul Biguminizat
  10 februarie 2014 at 8:48

  “Acest articol nu este un atac la PNL”
  _________________________________________
  @Theodora

  Ei, cum sa fie un atac la adresa PNL?! 🙂 Se vede clar ca este doar vorba de o grija impresionanta pentru viitorul acestui partid… 🙂

  Eu nu sunt membru PNL ci doar simpatizant, dar in aceasta calitate imi vine sa-mi cer scuze in numele partidului ca nu te-au consultat si pe tine cu privire la aceste actiuni si ca au stabilit de capul lor ce fac in ograda proprie. 🙂 .Altfel, totul pare chiar ok, cu toate ca niciodata o masura nu va reusi sa multumeasca atat fanii radicali ai PSDului si pe cei radicali ai PNLului, acestia avand mentalitati si structuri intelectuale destul de diferite si destul de greu de impacat unele cu altele. Important este insa ca USLul sa mearga inainte, iar asta vad ca le reuseste destul de bine spre ciuda basistilor si in ciuda framantarilor aripilor radicale ale partidelor din USL.

  Sa nu ma intelegi gresit te rog, imi dau seama foarte bine ca ne putem pronunta liber referitor la orice subiect si la orice actiune a unui partid. Sigur ca fiecare are simpatiile si antipatiile sale, temerile sale, frica ca ceva nu va merge bine in urma unei actiuni, etc. Si pe mine m-a suparat faptul ca Ponta a semnat pactul de coabitare cu Basescu spre exemplu, dar evit sa fac o tragedie din asta si prefer sa o vad ca pe o simpla formalitate pe care a fost Ponta obligat sa o faca…Sper ca admiti ca un pact de coabitare cu Basescu, chiar si unul formal, este o problema mult mai grava si mai serioasa decat o schimbare a structurii guvernului, schimbare cu care in fond este de acord si conducerea PSD si cea a PNL, si care nemultumeste doar unii fani mai infierbantati …

  • 10 februarie 2014 at 11:52

   @Cocobinozaurul Biguminizat
   si eu sunt simpatizanta … fac rau ca nu ma consulta … as face treaba buna … in alte tari oamenii ca mine sunt platititi regeste 😀

   • Cocobinozaurul Biguminizat
    10 februarie 2014 at 12:21

    @Theodora

    Eu daca as fi de la PSD jur ca te-as plati regeste, ca doar se vede atasamentul tau fata de acest partid! Habar nu am ei de ce naiba nu “sar cu banu’ “, or fi zgarciti 😉

    Despre astia de la PNL insa nu stiu ce sa spun, pe langa ca au bani mai putini, cred ca nici nu le-ar conveni sa plateasca din banii lor fanii carcotasi ai altor partide 😀 .

    • 10 februarie 2014 at 12:48

     @Cocobinozaurul Biguminizat
     ha ha ha … ce tare 😀
     daca va spun ca alegerile parlamentare (fara sa fiu membru PNL) am facut parte din echipa nationaladin partea PNL, nu conteaza care echipa … dupa alegeri nu au mai stiut de mine, brusc am devenit dusmanul PNL-ului … aveau treaba sa isi imparta posturile … eu nu mai existam, cine eram eu?, o amarata cu un blog … au avut nevoie de cineva care sa poata colaboreze cu PSD-ul si eu puteam sa fac asta …. m-a durut si inca ma mai doare …. m-au raportat pe facebook, au reusit sa imi dezactiveze contul … ce sa fac daca scriu si spun ce gandesc? …. iubeam PNL-ul pentru ca aveam impresia ca in PNl se poate vorbi liber .. poti sa spui cand nu esti de acord cu ceva … nu mai este asa … acum trebuie sa canti ode si imnuri … eu nu pot sa fac asta

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 13:01

     “m-au raportat pe facebook, au reusit sa imi dezactiveze contul … ce sa fac daca scriu si spun ce gandesc? …. iubeam PNL-ul pentru ca aveam impresia ca in PNl se poate vorbi liber .. poti sa spui cand nu esti de acord cu ceva … nu mai este asa … acum trebuie sa canti ode si imnuri … eu nu pot sa fac asta”

     @Theodora

     Acum stim amandoi ca si Lilick si Duca erau tot bloggeri liberali candva. De atunci insa a trecut ceva timp si amandoi si-au gasit alta vocatie. Sa zicem ca au devenit “adevarat liberali” 😀 . “Adevarat” liberali spre lichele, ca sa fiu mai precis.

     Nu este deloc si cazul tau, nu te-am alaturat niciodata celor mai sus mentionati si te consider spre deosebire de ei o persoana aboslut onesta, insa daca un om a avut candva o orientare politica, nu inseamna ca este obligat sa si-o mentina mereu. Si in cazul tau s-ar putea spune ca ai fost liberala si ai ajuns PSD-ista. Dreptul tau si eu unul n-am nimic de comentat ! Sper ca in PSD ai gasit libertatea cuvantului si ca opiniile tale nu provoaca resentimentele cuiva. De fapt ar fi si culmea sa provoace, deoarece le sunt cam mereu favorabile… 😀

     PS: Cum ti-ai dat seama ca liberalii te-au raportat pe Facebook ?…. Credeam ca este secret si nu stie nimeni de cine anume este raportat. Te intreb deoarece puteau la fel de bine sa te raporteze basistii spre exemplu…

     • 10 februarie 2014 at 13:22

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      Duca nu a fost niciodata blogger
      deci sunt PSD-ista daca atrag atentia liberalilor cand gresesc? 🙂
      Cum ar trebui sa fac ca sa fiu liberala? sa fiu de acord cu grselelile sa ii laud si sa ii aplaud?
      Sa va spun cum mi-au dat seama ca liberalii crinisti m-au raportat pana m-au lasat fara cont … au inceput frumos prin a ma elimina de pe grupurile lor, dupa care mi-au spus ca sunt nebuna, pe urma mi s-a reprosat ca sunt socialista de sorginte comunista si republicana pe deasupra, au ajuns pana la a ma sterge dintr-o poza in care eu impreuna cu alti bloggeri liberali eram cu Crin Antonescu !!!! … nu au fost basistii pentru ca aia puteau sa ma raporteze si sa ma dezactiveze inainte de alegerile parlamentare … la cat am lovit eu in basescu si restul haitei … liberalii crinisti au fost ca pe ei ii deranjau AVERTISMENTELE MELE …. sigur ca ei le-au receptionat ca atacuri la PNL nu ca avertismente … liberalii nu stiu sa isi aleaga oamenii … sa va spun ceva dragut ….2 indivizi care in timpul protestelor din 2012 de la universitate il injurau pe Crin ( si cat il mai injurau) au ajuns mari organizatori ai Clubului bloggerilor PNL si au fost si alesi pe functii bune pe la PNL sect 6 si sect 2 …. cum sa nu ma atace? … le era frica ca vreau si eu ceva … niciodata nu mi-am dorit o functie .. nu am timp si nici nervi sa particip la sedinte de partid … le-a fost frica de mine si m-au eliminat … totusi sa stiti ca exista un liberal pentru care as iesi si la ora 12 noaptea din casa … acel liberal este Ghise

   • ALM
    10 februarie 2014 at 12:22

    Păi şi aici sunteţi plătită regeşte! Aveţi un salariu mult mai mare decât cel al Regelui Mihai (care n-are) …

   • Cocobinozaurul Biguminizat
    10 februarie 2014 at 14:12

    “Sa va spun cum mi-au dat seama ca liberalii crinisti m-au raportat pana m-au lasat fara cont … au inceput frumos prin a ma elimina de pe grupurile lor, dupa care mi-au spus ca sunt nebuna, pe urma mi s-a reprosat ca sunt socialista de sorginte comunista si republicana pe deasupra, au ajuns pana la a ma sterge dintr-o poza in care eu impreuna cu alti bloggeri liberali eram cu Crin Antonescu !!!!”

    @Theodora

    Eu m-am eliminat singur (si am fost si fericit cand m-am eliminat ! 🙂 ) din majoritatea grupurilor liberale de pe FB, deoarece era destul de limpede ca aia numai liberali nu erau ! … 🙂 . Si in privinta monarhistilor, tot cam asa stau lucrurile. Sunt in marea majoritate niste isterici, autodeclarati mari monarhisti , care repeta de zor si fara discernamant teza lui Dan Diaconescu cu “toti e la fel” , pe cea a lui Basescu, cu scarba fata de clasa politica si prezinta niste sondaje aiurite in care 90% din populatie vrea Monarhie. :d Nu cred ca isteria sau masluirea adevarului conduc la ceva bun, asa ca prefer sa nu prea am de-a face cu astfel de indivizi. Imi doresc Monarhie, cred ca este cel mai bun lucru pentru Romania, insa …ma enerveaza foarte multi monarhisti ! 😀

    Am cunoscut insa si oameni cu care mi-a facut mereu placere sa vorbesc si imi face in continuare, gen Serban George sau Radu Zlati.

    Sunt de parere ca putem critica orice, putem discuta orice, si ca niciodata nu trebuie sa urmam orbeste un lider, indiferent cine este el. Asta insa nu inseamna ca trebuie sa devina o obsesie si ca trebuie sa ne luam mereu de “absenta sepcii” liderului, doar din placerea de a-i gasi nod in papura. Atunci deja este vorba de altceva…

    In privinta ta lucrurile sunt chiar OK! Tu ai voie sa critici PNLul cat vrei, iar eu sa-l apar cat vreau. Amandoi spunem doar ce credem si ne exprimam opiniile, asa ca … TRIASCA LIBERTATEA CUVANTULUI SI A IDEILOR ! 🙂

    Singura chestie este ca tu nu ai dreptate cand ii critici, iar eu am dreptate cand ii apar 😀 .

    • 10 februarie 2014 at 14:30

     @Cocobinozaurul Biguminizat
     ne cunostem?
     nu critic ci AVERTIZEZ CAND GRESESC !!!!
     domnul Radu Zlati m-a dezamagit putin 🙁 .. este un intelectual, este blogger si mi-au placut chestiile astea … am avut impresia ca este altfel decat ceilalti politicieni … tocmai pentru ca a intrat de curand in politica mare ca sa zic asa … mi-e frica ca m-am inselat … a fost o perioada cand chiar puteam sa il sun la telefon … pe urma cineva apropiat de dansul a inceput sa fie de acord cu cei care ma jigneau si ma atacau … dansul nu a avut nici o reactie … i-a promovat pe aia 2 care il injurau pe Crin la protestele de la Universitate … aia care m-au atacat peste tot pe unde au putut … ce sa mai zic 🙁

   • Cocobinozaurul Biguminizat
    10 februarie 2014 at 14:33

    “Duca nu a fost niciodata blogger”

    @Theodora

    Din punctul meu de vedere chiar ai dreptate! N-a fost niciodata blogger, (asta inseamna ceva mai mult decat a avea blog) insa… blog a avut cu IRL-ul 🙂 . Ala este singurul pe care il stiu eu si il citeam cu pasiune, deoarece imi parea extrem de amuzant!

    Altfel stiu ca pretinde ca era in clubul bloggerilor liberali, dar niciodata n-am inteles ce cauta acolo. Presupun ca se manca si se bea bine la intalniri, lucru care probabil trezea si infierbanta liberalismul in el. Acum am inteles ca Chiliman si MRU au bucatari mai tari si vinuri dintr-o recolta mai buna… 🙂

    • 10 februarie 2014 at 14:46

     @Cocobinozaurul Biguminizat
     Blogul IRL-ului a aparut tarziu … bloggerii liberali se intalneau din 2010
     nu se mnaca si nu se bea 😀 … va spun pentru ca am participat si eu aproape de fiecare data
     dvs vorbiti de anul 2012 .. eu vorbesc de inceputuri

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 16:15

     “nu se manaca si nu se bea :D”

     @Theodora

     Atunci nu ma mira deloc ca multi din cei care erau bloggeri liberali candva, acum nu mai sunt ! 😀

     La IRL stiu ca se mananaca si se bea bine, am vazut eu poze care chiar m-au impresionat. Simteai doctrina cum te invaluie cu aromele ei, nu alta !!!! 🙂

     • 10 februarie 2014 at 16:16

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      nu cred, cred ca friptura din farfurie era din plastic 😀

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 16:40

     nu cred, cred ca friptura din farfurie era din plastic 😀

     @Theodora

     Eu ma gandisem ca este vita Kobe 🙂

     • 10 februarie 2014 at 16:45

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      posibil dar am auzit ca este scumpa rau 🙂

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 17:18

     “posibil dar am auzit ca este scumpa rau”
     ______________________________________________
     @Theodora

     Posibil sa ma insel eu! In fond n-ar prapadi nimeni prea multi bani pe Duca…

     • 10 februarie 2014 at 18:10

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      vita Cobe este doar pentru aia care au fost premieri 🙂

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 20:08

     In Romania, ca sa mananci carne de vita Kobe, reala, nu vita “ordinara” dar de calitate, trebuie sa platesti regeste ptr un Kg, mai ales ca LA NOI (precum si in alte parti din lume) NU SE EXPORTA, deci ai nevoie de “o livrare speciala”, si anume un contact in Japonia, mai exact acolo unde creste vita respective, provincia Hyogo, si apoi un “plic (sau valiza) diplomatic”, care sa nu treaca prin toate filtrele sanitare si vamale ale lumii, 😀 Ca sa aduci din Spania, deci UE, un “jamon” ambalat si impachetat conform normelor UE, si trebuie sa faci o gramada de dovezi de origine si conformitate, dar-mite din japonica, 😀
     Si tinand cont ca in Kyoto, o portie de vita la ALIMENTARA lor, un cotlet obisnuit, nu Kobe, dar de calitate, costa cam 100 de dolari bucata (cam 250-300 gr) faceti-va si voi o idee.
     Exista insa in Moldova noastra, nu cea de peste Prut, un soi de vita, cu carnea foarte frageda, se topeste in gura si un gust deosebit, care poate trece Vita Kobe in ochii multora.
     Deci Victoras, ori plateste bani BUNI si foloseste resursele diplomatice, ca sa manance asa ceva, fie si o data pe luna, ori EXAGEREAZA. 😀

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 20:22

     Carnea Kobe autentica este produsa sub reguli stricte prevazute de lege. Pentru a intra in categoria suprema a celor mai bune carnuri, vitele crescute la Kobe sunt din rasa Tajima Wagyu. Animalul trebuie sa se fi nascut si crescut in prefectura Hyogo, hranit cu iarba si apa de pe acest teritoriu toata viata sa. In plus, taierea si transarea animalului se face numai in abatoarele din aceasta reguiune si pentru a primi certificate de autenticitate trebuie sa treaca de cateva teste riguroase.

     In decembrie (n.r. la data publicarii articolului Forbes) erau numai 3.000 de exemplare de animale certificate pentru producerea carnii Kobe in toata lumea, si niciunul dintre ele in afara teritoriului Japoniei. Procesul de livrare a carnii atat de pretuite este foarte strict si impune marcarea fiecarei bucati cu un numar format din 10 cifre care sa indice exact exemplarul care a fost sacrificat.

     Sursa: Forbes

     Asa ca……… kobe “mai as” ma lasi.
     “Mai taie din ele, da’le drak”

 16. Raluca
  10 februarie 2014 at 10:51

  Domnul Antonescu gandeste ca si basescu
  -”Se discută foarte mult datorită persoanei lui Iohannis, care stârnește comentariul politic, dar nu avem nicio problemă cu aceste numiri. Victor Ponta a declarat public că toți oamenii propuși de PNL sunt oameni de valoare, că salută numirile, ba chiar în mod special pentru Iohannis se bucură că este propus. Nu contează decât ce spune Victor Ponta în chestiunea aceasta, restul PSD-ului nu mă interesează în această chestiune, pentru că este o problemă între noi, PNL, care avem dreptul la aceste ministere, și primul ministru. Nu cenzurează PSD sau alți oameni ce propunem noi. Suntem într-o situație simplă din punct de vedere politic, cum se spune gând la gând cu bucurie”
  -spune ca ceilalti psd-isti sunt solfegii”
  -”PNL are dreptul la un vicepremier, acest viceprim-ministru va fi Klaus Iohannis, asta va presupune o schimbare, nu luăm portofoliul altora, nu avem nicio problemă cu domnul Oprea, nici cu altcineva, schimbăm organigrama. (…) Nu cred că aici este ceva de negociat și nu cred că primul ministru, singurul care contează în această discuție, a ridicat vreun semn de întrebare”

  La inceput pnl a cerut ca Iohannis sa fie vicepremier in locul lui Dragnea. Acum cere locul lui Oprea.
  Antonescu nu discuta cu gloatele? Se adreseaza individului?

  Oricum Iohannis nu a intrat in pnl si mai ales nu a acceptat sa fie nominalizat ministru si cea de vicepremier degeaba.
  Daca era un om de caracter ii explica lui Antonescu ca trebuie sa respecte negocierile facute in alianta.
  (Banuiesc ca Antonescu va fi lasat de Iohannis si fara functia de presedinte pnl si fara candidatura la prezidentiale. Iohannis a facut niste declaratiii pe aceasta tema)

  În protocolul USL este prevăzut că deciziile în alianță se iau prin decizia celor doi co-președinți, Crin Antonescu și Victor Ponta, însă liderul PNL are nevoie și de acordul PC.

  Oare cum va raspunde PC dupa declaratiile lui Antonescu la dresa lui Constantin si a partidului?

  • 10 februarie 2014 at 11:57

   @Raluca
   “Banuiesc ca Antonescu va fi lasat de Iohannis si fara functia de presedinte pnl si fara candidatura la prezidentiale. Iohannis a facut niste declaratiii pe aceasta tema” – sa stii ca m-am gandit si eu la asta

  • Cocobinozaurul Biguminizat
   10 februarie 2014 at 12:25

   “Oare cum va raspunde PC dupa declaratiile lui Antonescu la dresa lui Constantin si a partidului?”

   @Raluca

   Se va supara Dana Grecu si va face o criza de nervi in direct 🙂

   • 10 februarie 2014 at 12:52

    @Cocobinozaurul Biguminizat
    Dana Grecu a inceput sa gafeze … pacat, imi placea de ea

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 13:14

     @Theodora

     Mie inca imi place, dar doar in plan personal ,nu si ca jurnalista. Candva imi placea in ambele moduri…

     Este printre putinii jurnalisti pe care ii cunosc si in viata reala. O fata de treaba, inteligenta (desi uneori cand o auzi la TV, chiar n-ai mai crede asa ceva 🙂 ) lipsita de mofturile de vedeta, simpatica si chiar foarte placuta cand o cunosti. Pacat insa ca are in fisa postului si datul cu …secretiile nazale in fasole 🙂

     • 10 februarie 2014 at 13:30

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      nu mai stapaneste temele emisiunilor … si asta este grav … se vorbea de noul Cod penal si Codul de procedura penala si ea tot tipa ca a modificat Ponta … asta inainte de 1 februarie, nu stia ca ecel 2 coduri au fost facute si votate de guvernul boc

    • Raluca
     10 februarie 2014 at 14:46

     Dana Grecu din Pitesti… Sunt multe de spus despre ea
     Ea a votat la greu cu basescu si acum are amor ghebos pentru Antonescu. Sa fim seriosi.
     Ea are lacune de educatie. Nu vreau sa spun mai mult.

     • 10 februarie 2014 at 14:50

      @Raluca
      nu am stiut ca a votat cu basescu 🙁

    • Judyindesguise
     11 februarie 2014 at 16:35

     @Ţaţă Raluco
     Daca tot ii stii tu pe toti, ce ne poti spune despre baSSe, despre UdRea, despre Borfetta, despre Macaveaua…?
     Hai, spune-ne…
     Nu-i asa ca iti scrii comentariile la lap-top, pe bancuta de la portita, sa nu pierzi nimic din ce se intampla pe şuşea?
     Tine-ne la curent ca esti mai ceva decat SRI-ul. Ceva stenograme? Cum iti zice in sat? Antena 4? Ar trebui sa fii mai “secretoasa”… Sau esti dar n-ai voie sa “secreti” decat de la Antonescu & co.?

     P.S.
     Fiindca pe aici citeste si comenteaza multa lume, n-am s-o las sa banuie doar, ci am sa afirm si sus si tare ca acest comentariu nu stiu daca e dar el se vrea (cum de altfel il vreau si eu) UN PAMFLET.

  • Cocobinozaurul Biguminizat
   10 februarie 2014 at 12:33

   “Domnul Antonescu gandeste ca si basescu…”

   @Raluca

   Si ca Ponta, din cate inteleg eu!

   Asta s-ar traduce pe scurt prin faptul ca are Antonescu atata dreptate si exprima lucrurile asa de clar, incat nici Ponta si nici Basescu nu au probleme cu intelegerea acestor chestiuni banal de simple si absolut corecte…

   • 10 februarie 2014 at 12:53

    @Cocobinozaurul Biguminizat
    da, da, da si eu gandesc ca mine … nu ma duc la alegerile prezidentiale … am devenit monarhista 😀

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 13:17

     @Theodora

     Sa nu fim mai catolici decat Papa! 😀 🙂

     Pana si A.S.R. Principele Radu a intentionat sa se duca la alegerile prezidentiale, si nu doar ca sa voteze, ci … ca sa fie votat ca presedinte al unei republici 🙂

     • 10 februarie 2014 at 13:28

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      Glumiti desigur 🙂 A.S.R. Principele Radu nu are de fapt nici o legatura cu monarhia

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 13:49

     Glumiti desigur 🙂 A.S.R. Principele Radu nu are de fapt nici o legatura cu monarhia

     @Theodora

     Nu are mare legatura cu monarhia, insa de avut are, fiind un membru al Casei Regale a Romaniei.

     Oricum, ideea aceasta de a candida la presedentie imi pare una din cele mai penibile si mai nefaste idei pe care le putea avea cineva in Romania. Un alt campion al acestei idei a fost liberalul Radu Campeanu, pe care eu din acel moment si din aceasta cauza, nu mai dau doi bani gauriti…

     • 10 februarie 2014 at 14:01

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      da, de acord

    • Judyindesguise
     11 februarie 2014 at 17:29

     @Coco
     Am sa incep cu
     Cica:
     Ca orice curte regala si cea de la Bucuresti avea un personaj care, nu stiu cat era de nebun dar facea bine pe nebunul pentru amuzamentul curtenilor, despre el circuland pana astazi diverse povestioare nostime. Iata una din ele.
     Cica, intr-o seara, seful sigurantei statului se prezinta la Palat cu un individ incatusat pe care il acuza ca facea pe Calea Victoriei, agitatie antimonarhista, strigand “Cinci bani un rege! Nu ne mai trebuie”. Recunoscut si preluat de garda de la Palat, Nicu Nebunu a fost dus in fata M.S. cerandu-i-se sa se explice. Explicatia, in ciuda nebuniei a fost una logica. “Ce sa facem cu doi regi? Avem unul. Acum nu ne trebuie inca unul nici daca ar costa 5 bani”.

     Exita tot felul de oameni pe care azi nu mai dam 2 bani gauriti dar care au facut lucruri esentiale pentru PNL. Le-am putea pastra pe astea.
     Nu cred ca desprae Radu Campeanu se poate vorbi ca despre Ion Iliescu.
     Tandemul SS Stoica-Stolojan au reusit sa unifice diversele “aripi” liberale si ar fi reusit probabil sa unifice toata dreapta daca baSSe nu s-ar fi dat in stamba cu draga Stolo, cu stamba stergandu-se teatral la nas (davai zdrianta draga Stolo) si n-ar fi trezit orgoliul vigilent al lui Tariceanu.
     Nici pe Tariceanu nu mai dau unii azi 2 bani gauriti, dar atunci a fost providential reusind sa incheie cursa cu sacalul in ceafa.

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 19:55

     Theo, ai adoptat “absenteismul”? Togmnai TU? Cum asa? Parca acum ceva vreme erai foc si para impotriva celor care NU-SI EXERCITA DREPTUL DEMOCRATIC LA VOT. E drept, ca DREPTUL nu inseamna neaparat si OBLIGATIA, ca in comunsim. 😀

   • Raluca
    10 februarie 2014 at 14:52

    Ati participat de curand la o sedinta a pnl?
    Daca da banuiesc ca strigatele si amenintarile lui Antonescu nu v-au deranjat

    • 10 februarie 2014 at 15:06

     @Raluca
     vai Raluca 😀

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 15:25

     @Raluca

     N-am participat niciodata la o sedinta PNL. Ati fost dumneavoastra si ati ramas impresionata neplacut, sau doar ati auzit….pe surse ?! 😀

     Chiar asa de oribile sunt sedintele la PNL?! Auzi, sa fie nevoie sa strige seful si sa ameninte! Pffff, partidele astea democratice sunt o jale! 🙂

     Ceausescu, Stalin sau Basescu n-ar fi avut niciodata motive sa strige sau sa ameninte, obedientele si jalnicele fiinte din fata lor nu stiau decat sa aplaude si sa scandeze fericiti numele si ideile sefului 😀

     • 10 februarie 2014 at 15:30

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      Uraaaaaa !!!!
      Nu imi plac sedintele de partid … am obiceiul sa spun ce gandesc … asa ca as fi data afara in cel mult o saptamana

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 19:51

     @Raluca
     Da, eu am participat, la cateva doar dupa ce a sosit Bibliotecarul cel Viteaz la carma, si mi-a ajuns. Nu-i va ajunge niciodata la nasturii de la slitzul lui Tariceanu, desi asta incearca. Tariceanu n-a jignit, a fost doar malitios si sarcastic, arogant de multe ori, dar MOJIC si IMPERTINENT n-a fost. Asta pot s-o spun.

 17. Cocobinozaurul Biguminizat
  10 februarie 2014 at 15:45

  “Nu imi plac sedintele de partid … am obiceiul sa spun ce gandesc … asa ca as fi data afara in cel mult o saptamana”

  @Theodora

  Nu cred ca s-ar intampla asta nici la PSD si nici la PNL. In mod normal este firesc sa existe puncte de vedere divergente intr-un partid si parerea mea este ca n-ai fi singura care ai spune ce gandesti. Nici nu s-ar putea numi democratic un partid in care n-ar exista divergente si puncte de vedere diferite.

  Excluderile se fac in momentul in care desi majoritatea a luat hotararea, din orgolii, prostie, interes sau …din constiinta, nu se respecta acea decizie. Cand nu se respecta din constiita lucrurile sunt OK iar omul este scuzat ,desi in mod normal ar trebui sa isi dea demisia. Altfel, excluderea este o masura chiar fireasca, deoarece un partid trebuie sa isi urmeze liniile si sa isi respecte hotararile luate luate democratic de majoritate.

  Poate doar in PMP ai fi exclusa daca ai spune ce gandesti, deoarece ganditul in sine n-are sens in acea adunatura, din moment ce gandeste sefu’ pentru toti …Nu toti pot fi “parteneri’ perfecti ca Boc 🙂

 18. Raluca
  10 februarie 2014 at 16:23

  Theo, o intrebare :
  chiar stiti cine este cu adevarat Crin Antonescu?

  • 10 februarie 2014 at 16:36

   @Raluca
   nu, Raluca, nu stiu

   • ALM
    10 februarie 2014 at 19:14

    Ştie cineva cine este cu adevărat un individ? Şi după 20 de ani de convieţuire, soţul (soţia) poate avea surprize. Ce să mai zicem de un votant? Dar, până la urmă, contează? Deocamdată n-am avut ocazia să votăm politicieni îngeri – academicieni …

  • Cocobinozaurul Biguminizat
   10 februarie 2014 at 17:23

   “Theo, o intrebare :
   chiar stiti cine este cu adevarat Crin Antonescu?”

   @Raluca

   Mi-e si frica sa intreb iar tu vad ca ne lasi in suspans pentru efect maxim ! 😎 😀 Este un monstru, ceva groaznic, nu-i asa ?! 😀 . Tu cred ca-l cunosti bine de tot, ca prea pari sigura pe tine ! 🙂

   PS: Violeaza si copii, sau doar batrane bolnave ? 😎 🙂

   • 10 februarie 2014 at 18:12

    @Cocobinozaurul Biguminizat
    nu s-au auzit asemenea lucruri … s-a spus doar ca ii palce sa doarma mai mult dimineata .. si mie imi place asa ca nu consider asta un mare defect 🙂

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     10 februarie 2014 at 18:47

     nu s-au auzit asemenea lucruri … s-a spus doar ca ii palce sa doarma mai mult dimineata .. si mie imi place asa ca nu consider asta un mare defect 🙂
     _________________________________
     @Theodora

     Cine a scos chestia cu dormitul si pe ce baza ?! Stim de Kakarau, o tampenie basista plina de nesimtire si agresivitate mincinoasa, cum a fost intreaga lor propaganda…Oricum, eu mai stiu alte lucruri de la presedintele (din nefericire) Romaniei, ca a fost Crin un oarecare Porumbacu colaborator al securitatii, ca si-a omorat indirect nevasta prin lipsa de grija , etc . Toate doar minciuni si nesimtire, care n-ar trebui tolerata de romani si care nu are nimic de-a face cu un joc civilizat si decent politic!

     N-ar trebui niciodata sa ajungem abjecti, indiferent cat de mari sunt pasiunile politice! Din pacate basismul , vadimismul si DD-isimul si-au impus stilul si cu greu se poate scapa de el.

     • 10 februarie 2014 at 22:08

      @Cocobinozaurul Biguminizat
      probali niste neprieteni au scos

    • Rica Venturiano
     11 februarie 2014 at 16:16

     Coco, la “N-ar trebui niciodata sa ajungem abjecti, indiferent cat de mari sunt pasiunile politice!” nu pot decat sa subscriu si sa-mi scot palaria ptr adevarul celor spuse.

   • Rica Venturiano
    11 februarie 2014 at 18:38

    Coco, nu e vorba ca “violeaza babe” 🙂
    Insa cine il stie pe Antonescu doar de pe sticla TV-ului sau din aparatiile publice menite sa-l faca “unica solutie”, nu poate spune ca- stie.
    Sincer, Antonescu este un ratat si un incompetent, care nici macar n-a fost in stare sa-si ia definitivatul in invatatamant.
    Politic insa este de o ambitie fara margini, un fel de Bastos autohton, care a calcat in picioare inclusive pe cei care l-au ajutat sa ajunga acolo unde este. Nu accepta sa nu aiba dreptate, iar daca esti femeie, ptr el singurul loc unde te-ai potrivi ar fi patul sau bucataria, si nicidecum la tribuna.
    Am spus ca sunt PNL-ist si ca sunt in PNL de la inceputul anuilor ’90, cu nr mic pe carnet, si crede-ma ca-i cunosc destul de bine pe acesti “Dinu Paturica” reprezentati de bibliotecar. Tariceanu este arogant, dar are 10 clase in fata acestui incompetent cu diploma, care n=-a facut decat sa traga in jos PNL-ul.

 19. Cocobinozaurul Biguminizat
  10 februarie 2014 at 16:26

  “o, ba da … pai daca m-au dat afara din grupuri ma dadeau afara sigur si din partid”

  @Theodora

  Fanii sunt mereu mai infierbantati si mai radicali decat liderii partidelor! Cu astia nu te joci, ca te mananca in numele “idealului” si “dreptatii” lor, pe care in multe cazuri nu o inteleg nici ei prea bine, dar care ii face foarte nervosi si vigilenti sa prinda dusmanii (uneori pe cei de clasa 🙂 )

  Am fost si eu facut FSB-ist, basist, SRI-ist, comunist, pomanagiu, sinecurist, etc. asa ca nu pot spune ca nu te inteleg…Ma doare insa undeva si nici macar nu pot sa ma supar pe astfel de fani ciudati, indiferent ai carui partid sunt.

  • 10 februarie 2014 at 16:40

   @Cocobinozaurul Biguminizat
   ei da, dar cand esti lasat fara un cont cu 5000 de prieteni este mai neplacut … ca sa nu mai spun cand vezi cum esti eliminat ca sa nu cumva sa vrei si tu ceva acolo … erau siguri ca ce vor ei vreau si eu

  • Judyindesguise
   10 februarie 2014 at 23:26

   @Coco
   Bine ai revenit.
   Se vede ca te-ai relaxat – se vede energie debordanta in multitudinea si amploarea comentariilor si multa, multa rabdare in explicitare.
   Sa-ti fie de bine!

  • Rica Venturiano
   11 februarie 2014 at 16:13

   🙂 Coco, spui asa:
   “Fanii sunt mereu mai infierbantati si mai radicali decat liderii partidelor! Cu astia nu te joci, ca te mananca in numele “idealului” si “dreptatii” lor, pe care in multe cazuri nu o inteleg nici ei prea bine, dar care ii face foarte nervosi si vigilenti sa prinda dusmanii (uneori pe cei de clasa 🙂 )”
   Pai mie-mi spui? Ia intreaba in jur (in special pe micul necunoscut), sa vezi ce dusman de clasa sunt eu, ba chiar “agent al agenturilor”, cu plata la zi, menit sa destabilizez USL-ul, de parca USL avea nevoie de “agenti straini” ca sa-l lucreze, nu erau suficienti cei din interior, cu ambitiile ,lor absurd, 🙂 🙂
   Insa ca si tine, si pe mine ma doare in fata usii silozului, ca pe soarece. Satisfactia cea mare sta in faptul ca dezamagirea este a lor, ca isi vad idolii lor pe cai albi transformati in aratari hidoase, odata cu rispirea vrajii electorale.
   In rest numai bine si sanatate, mai ales “contestatarilor”, ca sa se bucure de “binefacerile useliste” 😀

 20. 10 februarie 2014 at 16:50

  @Raluca
  Nu stiu cine esti si nici nu conteaza.
  Ai scris cateva lucruri la care ma gandesc si eu , da, este posibil
  Te mai astept pe acest blog

 21. 11 februarie 2014 at 7:41

  La multi ani de ziua ta ! 🙂
  http://youtu.be/OgL5XG5vsMA
  Da, azi e ziua ta onomastica ( vezi 11 febr., calendarul crestin ortodox ) .
  Aliosa.

 22. Rica Venturiano
  11 februarie 2014 at 12:36

  Cu ceva vreme in urma, cam sa fie aproape 2 ani, spuneam ca PSD se va comporta ca intotdeauna in aliante, si ca dupa ce-si va vedea sacii in caruta si interesele servite, va face ceea ce stie el mai bine, invatatura “marxista” de la papasha Ilici, adica VA TRADA partrenerul cel mai influent si cel mai “periculos” ptr pozitia sa. Cum in alianta USD, doar PNL-ul prezenta un real pericol, prin imaginea pe care O AVEA in randul alegatorilor, PSD s-a folosit de el, a momit niste lideri “ambetati” de putere, le-a fluturat pe la nas imaginea unui fotoliu presidential, a fluturat pe la nasul electoratului un “jos base” si “il von da fara de la cotarceni pe base”, si gata, s-a cocotat pe cai mari. Acum, PNL-ul nu mai prezinta un real pericol, datorita imaginii destul de sifonate, a esecurilor aruncate DOAR in carca lui, asa ca s-a schimbat o litera, din L s-a facut D, si iata ca USL devine USD, o alianta din care PNL este scoasa, tocmai cu intentia vadita de arata “natiunii”, ca “NOI AM VRUT, DAR ASTIA NU NE-AU LASAT”. Nu vor intarsia sa apara si unele acuze cum ca din vina coruptiei mebrilor PNL nu s-a putut guverna, ca toti ministrii propusi de PNL au fost corupti, cu bube in cap, si ca DOAR ei, PSD-istii au dus gruel.
  Ca sa fie mai clar, spicuiesc dingtr-un discurs al unui “mare” om politic:
  “Declaraţiile lui Victor Ponta(PSD) la evenimentul de lansare a Uniunii Social Democrate:
  -Îmi place foarte mult atunci când reuşim să fim uniţi, acesta este unul din motivele pentru care alianţa noastră electorală poartă ideea de uniune, de a lucra împreună.
  -Avem o alianţă electorală formată din 3 din cele 4 partide ale USL, are 2 dintre cele 3 litere ale USL, dar îşi propune să aibă 100% din mesajul, acţiunea şi obiectivele cu care ne-am prezentat în faţa oamenilor din 2011 încoace.
  -USL trebuie să reprezinte o strângere a rândurilor în jurul acestei idei.
  -Am construit lista de candidaţi împreună, iar cei care intră în bătalia electorală pentru PE sunt oameni care ne fac cinste: europarlamentari, miniştri, foşti miniştri, tehnocraţi etc. care pot să ne reprezinte în Parlamentul European ca ţară, dar şi ca mişcare politică.”

  Desigur, acesta este primul pas, alegerile ptr PE, restul urmeaza, ca sa nu fie “toate deodata”.
  Acestea fiind spuse, l-as intreba pe “amicul meu”, stimatul si ilustrul “necunoscut”, alias “Judy Deghizata”, daca tot asa priveste USL si pe Victoras, cum il privea acum ceva vreme in urma, cand eu, “basist” fiind, imi exprimam neincrederea in USL si chiar am acuzat PSD de o viitoare tradare.
  Deasemeni, sa-mi spuna si mie cineva, daca din toata afacerea asta cu USL, cel mai pagubuit n-a iesit acest popor, si ca victim colaterala n-a fost PNL-ul. Din punctual meu de vedere, PNL-ul a pierdut si acea bruma de imagine si de incredere pe care a avut-o la vremea lui 2012. Acum, singurii vinovati de esecuri or sa fie DOAR ei, PNL-ul.

  • 11 februarie 2014 at 12:46

   @Rica Venturiano
   unde a tradat PSD-ul?
   Sa iti reamnitesc ca PSD-ul a sustinut guvernul Tariceanu trei ani si ceva sa ramana la guvernare fara sa nimic scris,

   • ALM
    11 februarie 2014 at 13:50

    Ei, facerea de bine, …
    Eu, care simpatizez în egală măsură liberalismul şi social democraţia, sunt oripilat de ce se întâmplă cu USL-ul. Politicianul contemporan nu mai are nimic comun cu politicianul clasic român. Nişte “păturici” cu ochii la buzunare şi privilegii …

    • 12 februarie 2014 at 9:54

     @ALM
     si eu ma mai enervez cateodata 🙂

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 16:16

     Pai dle Alm, de la 90 incoace, cu mici, FOARTE MICI, exceptii, politicianul roman n-a demonstrate decat asta, ca este un Dinu Paturica parvenit, analfabet, mitocan si incompetent.
     O diploma cumparata sau obtinuta “pe pile” pe la facultati de doi bani, aparute ca ciupercile dupa ploaie, nu te face mai destept, ci doar penibil.
     Indiferent de orientarea politica, un POLITICIAN trebuie sa-si faca (si) treaba ptr care a candidat si a fost ales. Ca-i socialist, liberal sau democrat, polirtcianul TREBUIE sa aplice in practica o politica menita sa aduca bunastare celor care l-au ales, nu prin pomeni si ajutoare sociale, ci prin asigurarea unui climat politico-social care sa permita celor care vor si pot sa munceasca, s-o faca.
     Doar pe vremea fanariotilor, cei unsi trageau tare sa-si scoata “peschesul” dat Inaltei Porti, si sa-si scoata si ei o avere frumusica. Astia de acum sunt mai rai decat fanariotii.

   • Rica Venturiano
    11 februarie 2014 at 16:05

    Theo, tu-l mai vezi pe Antonescu sustinut la prezidentiale de PSD? NU! Nu ca mi-ar parea rau, ba dimpotriva, eu unul sa nu-l vad pe Bibliotecarul cel Viteaz in fata ochilor. Intrebi “unde a tradat” PSD-ul? In toate Theo, in toate, incepand cu acel pact de coabitare, pe care tu nu vrei sa-l consideri ca act de tradare.
    Dar sa nu ne grabim, ca timp mai avem, si o sa se vada toata “splendoarea” ceva mai tarziu. Asa cum am zis, imi pare rau ca din toata aceasta lupta de interese si ambitii, singurul care pierde este acest popor, inca naiv si credul. Dezamagirea va fi cu atat mai amara cu cat de mare a fost increderea si speranta in ceva mai bun de la acesti incompetenti.

    • 12 februarie 2014 at 9:56

     @Rica Venturiano
     incep sa am indoieli
     actul de coabitare a fost impus … sigur ca nu mi-a convenit

    • ALM
     12 februarie 2014 at 10:17

     Domnule Venturiano, de acord că actul de coabitare a fost deranjant (şi eu am fost contrariat), dar de ce atunci nu “strofocat” liberalii ca acum? Poate fiindcă primiseră cu covor roşu pe Frunzăverde? Sau că le convenea ce primiseră? Sau că puteau, în sfârşit, să lucreze pentru propăşirea României 😆 ?
     Atunci s-au făcut o serie de compromisuri pentru a se depăşi situaţia creată de Referendumul eşuat. În mod normal, dacă toate partidele din USL trăgeau în aceiaşi direcţie, ar fi trebuit să avem o guvernare suficient de liniştită.

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 15:04

     Dle Alm, eu am spus de mult, si de foarte multe ori, ca Bibliotecarul cel Viteaz a “vandut” PNL-ul ptr acel fotoliu de la Cotarceni. Din vina si ordinul lui, liberalii au facut compromisuri peste compromisuri, iar cei care mai aveau coloana vertebrala ori au fost compromisi, anihilati, ori marginalizati.
     Nu confundati PNL-ul lui Crin cu adevaratul partid liberal. Crin abia acum s-a trezit ca “a fost lucrat curveste” in stilul propriu pesedist.
     Nu pot decat sa sper ca PNL-ul va renaste din cenusa, la fel ca in 90, desi comunistii nu l-au distrus cat l-a distrus Crin. Nu degeaba Crin-ul era tatuat pe umarul curvelor “candva”. 🙂

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     12 februarie 2014 at 15:27

     “Theo, tu-l mai vezi pe Antonescu sustinut la prezidentiale de PSD?”

     @Rica

     Nu stiu cum il vede Theo, insa eu unul il vad pe Antonescu sustinut de PSD la prezidentiale si as pune oricand pariu pe chestia asta….Recunosc insa ca n-as pune pariu pe sume prea mari. 🙂

     Deocamdata insa baietii participa separat la alegerile europene, asa ca supararile si certurile din USL nu ma impresioneaza absolut deloc. Au fost multe si pana acum, vor mai fi si de acum inainte, iar USL-ul va merge inainte probabil pana prin 2015.

     Chiar gasesc avantajoase intr-un fel aceste certuri, daca nu se va exagereza cat sa se formeze niste resentimente ireversibile in electoratul partidelor din interiorul USL. Spre exemplu mai vorbeste cineva de miscari populare sau nepopulare, de mitingurile PDLului sau de ce spune cucul de la ora 18 trecute fix?…Pe cine dracu’ mai intereseaza “adevarata” dreapta, cand agenda este facute integral de cei din USL ? 🙂

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     12 februarie 2014 at 16:35

     “Nu pot decat sa sper ca PNL-ul va renaste din cenusa”

     @Rica

     Habar n-am avut ca PNLul a patit ceva ! Ce-a patit ?! La o prima privire o duc destul de bine : sunt la guvernare, au o alianta cu o majoritate zdravana, au presedentia senatului, iar electoral stau cum au stat mereu si cum probabil vor si sta mereu nefiind partid de mase, undeva pe la 20%…S-a intamplat ceva nasol cu liberalii ?! Din cate stiu eu, nu ! S-ar putea intampla ceva ?! Posibil, dar hai sa discutam atunci, nu acum anticipativ si pesimist … 🙂

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 17:05

     Pai exact de asta Coco, nu-l vad pe Antonescu sustinut. Chiar tu spui ca “Pe cine dracu’ mai intereseaza “adevarata” dreapta, cand agenda este facute integral de cei din USL ?” Nimic mai adevarat, si “togmnai” de aceea, nemai temandu-se de “lupul cel rau”, cu un PNL destul de “sifonat” in urma atator scandaluri de corupti, cu ministrii penelisti remaniati pe baza de dosare ANI sau DNA, cine le-ar mai putea sta in fata pesedeilor?
     Eu am mai facut odata un pariu cu Theo, legat de Hidroelectrica, si nu l-am pierdut, asa ca sunt in stare sa mai pun unul, pe aceeasi suma, 😀 , ca pana la prezidentiale PSD se va dezice de PNL precum Iuda de Hristos, si ca Bibliotecarul cel Viteaz va ramane si cu buza umflata (dar nu de somn) si fara scaunul cel comod atat de la Senat cat si de la partid, ca de cel de la Cotroceni NICI VORBA.
     Poate abia atunci, liberalii vor reveni la ce au fost candva. Eu mai astept, ca mai am rabdare, 😉
     Era de astepta Coco sa iasa scantei pana la urma, pentru ca in PNL nu este doar Crin si ai lui. Mai sunt, contrar epurarii, si oameni care chiar cred in spiritul si doctrina liberal, si este normal sa se “zburleasca” la socialisti cand acestia le dau peste mana. Crin deja a pierdut mult din sustinerea avuta la data motiunii de cenzura, cand utilitatea acestei aliante era clara. Sincer, fara PNL, dupa motiune si dupa Referendum, PSD-ul n-ar fi avut asa succes la la alegeri cum l-a avut fiind in USL.
     E suficient sa te uiti la tot ce s-a intamplat in acest timp, de la motiune incoace, fara “pasiuni si infierbantare” si este imposibil sa nu vezi ca fara un “jos basescu” n-au avut niciun program de guvernare solid, concret si viabil. De aici si esecurile successive. Pai de unde sa dai ceva, cand tu nu-ti asiguri un venit. A creste niste taxe existente si a inventa altele noi, nu inseamna ca ai rezolvat problema bugetului. Sincer, aceasta crestere a taxelor si inventarea unora noi este mai rea si mai paguboasa decat acel 25%. Pai in felul asta vei ajunge sa nu mai ai de unde sa dai, pentru ca vei creste si mai mult evaziunea, iar platitorii de taxe vor incepe sa scada ca numar. pai de unde sa-ti mai dea omul, daca el nu mai are de unde?
     Tocmai de aici vor incepe disensiunile in USL.
     Uite Coco, sa fie “onorabil”, hai sa tinem un pariu modic. Daca PSD-ul il va sustine pana la sfarsit pe Crin ptr prezidentiale, dau eu o masa unde vrei tu in Bucuresti (sau oriunde in tara, sau “afara”). Daca nu, dai tu.
     Am mai invitat eu pe unii la o cafea, si s-au temut de moarte. Te asigur ca nu port nici pistol, nu am nici “gorile” cu mine, si promit sa nu mai vin cu “camionul V8” al firmei, ptr ca am sa vin in timpul meu liber. 😀

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 17:23

     Coco, la interpelarea ta:
     “Habar n-am avut ca PNLul a patit ceva ! Ce-a patit ?! La o prima privire o duc destul de bine : sunt la guvernare, au o alianta cu o majoritate zdravana, au presedentia senatului, iar electoral stau cum au stat mereu si cum probabil vor si sta mereu nefiind partid de mase, undeva pe la 20%…S-a intamplat ceva nasol cu liberalii ?! Din cate stiu eu, nu ! S-ar putea intampla ceva ?! Posibil, dar hai sa discutam atunci, nu acum anticipativ si pesimist … ”
     cred ca ai raspuns singur, 😀
     “Cam asa par sa stea lucrurile. Mai o femeie de servici de pe la ei, mai unul mai rasarit care va fi gasit nevinovat in final, mai unul care n-a aplaudat tare si la timp…Pentru fiecare din astia, cate 10 liberali condamnati :).”
     Asa ca ai dreptate, oare ce au patit liberalii??? Nimic, in afara de imaginea de corupti, si de principalii vinovatii atat ptr “coabitare”, cat si pentru esecul debarcarii lui baselu. Chiar nimic n-au patit. Si asa este, sunt la guvernare. Ai uitat insa sa spui ca sunt la guvernarea PSD, pentru ca orice au incercat sa faca la guvernare conform politicii liberale, au fost blocati.
     Un fleac!!

    • ALM
     12 februarie 2014 at 18:49

     Domnule Venturiano, există două PNL-uri? Dacă da, unde este ăla adevăratu’? Să vă scriu părerea mea, PNL-ul este precum planta cartofului: partea bună este în pământ …

     Văd că toată lumea aruncă pisica în curtea PSD-ului. Cred că am să mă înscriu în PSD, ca “să-l sap din interior” (sintagma clasică a navetiştilor politici) 😆

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 19:39

     Asa este dle Alm, “ala bunu’ este in pamant”, foarte bine zis. Si este valabil la orice formsatiune politica, nu doar la PNL.
     La intrebarea dvs, nu pot decat sa spun ca exista doua curente in PNL-ul de azi. Cel al oportunistilor, care si-ar vinde si mama ptr o functie si un mandate, care s-ar insura si cu o curva daca ar fi fata “cuiva sus-pus”, care ar, al acelor “dinu parurici” la care faceati si dvs referire, si cei care inca mai cred ca liberalismul este o soultie, aplicat asa cum scrie la definitia din orice DEX. Din pacate, acest navetism politic, si amalgamul de interese a facut ca in ziua de azi un PNL, un PSD, un PNTCD sa nu mai insemne mare lucru.
     Si ca sa ma exprim mai clar, cand spun PSD, nu critic partidul in sine ca doctrina sau orientare poilitica, ci ma refer la acei “fanarioti” din cadrul fiecarui partid care au intinat orice idee de partid politic, de orientare politica.
     Pentru ca si in PSD exista oameni care CHIAR CRED in doctrina si spiritul acelui partid, oameni ptr care nu am decat respect, asa cum am si ptr cei care chiar cred in comunismul ala adevarat, utopic chiar.
     Un Crin, un Ponta, un Iliescu, un Basescu, nu reprezinta decat UN OPORTUNISM IMPINS LA EXTREM, si nimic altceva. Ei nu au a face cu nimic din idea de liberalism, socialism, sau democrat, din denumirea partidelor pe care le-au condus sau INCA le mai conduc.

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 19:43

     Theo, cine cui a impus pactul de coabitare? Agenturili (cum ar spune ilustrul necunoscut degizat), fortele imperialiste ale UE, CINE???
     Dim cate stiu, asta a fost primul HOP in USL, cand Crin, printr-o sclipire de luciditate s-a opus acestui pact. Spun sclipire, pentru ca la o ulterioara analiza a constata ca odata intrat in hora, musai sa joace cum canta lautarii, altfel este scos din ea. Ori partitura este la Pictor Vonta, pardon, la al doilea A.D.I.N.A. Ponta

   • Rica Venturiano
    11 februarie 2014 at 19:22

    Si apropos de “sustinerea Guvernulu Tariceanu de catre PSD” pe care aduci in discutie, uite ce spunea chiar domnul Tariceanu la vremea respectiva, anume prin Iunie 2007 :
    “”Actualul Guvern format din PNL si UDMR nu este sustinut de PSD, iar intre liberali si social-democrati nu exista niciun fel de intelegere in acest sens”, a declarat, miercuri, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, intr-o emisiune a postului public de televiziune, relateaza Rompres. “Liderul PD a spus: stiu eu ca exista o intelegere. Il rog sa o produca, daca exista, si eu o mananc aici”, a spus Tariceanu.
    Legat de chestiunea motiunilor simple, inclusiv in ce priveste pensiile, liderul PNL a aratat ca PSD este un partid de opozitie, care ‘are nevoie sa faca politica, demagogie politica si vrea sa incerce sa arate ca are o pozitie in aceasta chestiune’.
    ‘Cine ii impiedica sa depuna o motiune de cenzura pe oricine? In orice tara un Guvern, de cand se instaleaza, functioneaza cu acest risc. Dar o motiune de cenzura trebuie analizata din perspectiva consecintelor politice si, bineinteles, trebuie sa fie bazata pe un element serios fundamentat’, a spus Tariceanu.
    Premierul este de parere insa ca PSD poate lua anumite decizii politice si pentru ca nu are niciun interes sa aiba loc alegeri anticipate.
    ‘S-ar putea urmatorul lucru: si PSD sa inteleaga, sa considere, prin evaluarile pe care le-a facut, ca nu au un interes acum sa mearga catre alegeri anticipate si acest lucru poate sa le dea un anumit tip de comportament politic. Dar daca vorbiti de o intelegere va spun foarte clar: nu exista niciun fel de intelegere si nu exista nici in viitor o perspectiva de a incheia o intelegere cu PSD’, a spus presedintele PNL.
    Seful Executivului a aratat insa ca PD continua sa fie prezent in structurile de putere, desi isi face un joc de imagine prin depunerea unor motiuni simple ‘de hartuire’ a Guvernului.
    ‘Intrebarea fundamentala este cat de mult se afla PD in opozitie, din moment ce are peste 700 de oameni care sunt in structurile de putere la nivel central si la nivel local?’, a mai spus primul-ministru.”
    De fapt asta a fost si motivul ptr care Tariceanu, considerat “incomod” si “o piedica” in calea “inaltarii” unora, a fost inlaturat. Cu un Tariceanu aflat in fruntea PNL-ului, aceasta alianta a rusinii n-ar fi fost posibila.
    Asa ca Theo, sustinerea Guivernului Tariceanu de catre PSD este putin cam ….. neadevarata. Dar e normal ca acum sa se arunce aceste neadevaruri in vant, mai ales ca PNL-ul este un fel de filiala a PSD-ului mai nou. 😀
    Ai uitat ca sunt PNL-ist? Si mai ales ai uitat ca IN OPINIA MEA PSD-ul este unul din PROMOTORII CORUPTIEI si distrugerii acestei tari? Cum credeai tu ca am sa accept acest neadevar legat de sustinerea invocata de tine? Ai dreptate doar cand afirmi ca economia romaneasca a cunoscut un salt pe timpul guvernarii Tariceanu.

    • Cocobinozaurul Biguminizat
     12 februarie 2014 at 15:03

     “Cum credeai tu ca am sa accept acest neadevar legat de sustinerea invocata de tine?”
     ______________________________________
     @Rica

     Totusi Tariceanu a avut sustinerea PSDului, iar asta nu este un neadevar din moment ce PDul depunea in draci motiuni de cenzura, iar guvernul Tariceanu n-a picat pana la finalul mandatului 🙂 . Cum se putea realiza asta fara sprijinul PSDului?…

     Este un neadevar doar daca nu realizam un lucru simplu, anume ca aceasta sustinere nu a fost data din simpatie, antibasism, sau mai stiu eu din ce atasament pe care l-ar fi avut PSD-ul fata de liberali, ci pur si simplu DIN INTERES !

     Niciunul din cele trei partide(PSD,PNL,PDL) nu putea avea singur sustinerea parlamentara necesara unui guvern ,iar sustinerea de catre PSD a unui premier de la PDL sau a unui “tehnocrat” basist i-ar fi facut zob si pe ei care se pretindeau mari antibasisti si PDL-ul, care chiar avea interzisa prin statut colaborarea cu PSDul. De un premier de la PSD nici nu se punea problema cu un an inainte de alegeri, deoarece Basescu si-ar fi desfiintat singur mitul de “baiat de dreapta” , “jucator” si autoritar daca ar fi numit un premier de la PSD. Evident toata lumea ar fi spus ca acest “mare dreptaci” a dat jos guvernul liberal ca sa ii aduca la putere pe …fratii lui de stanga din FSN.(DUPA alegeri mergea,inainte insa nu!) In plus guvernul Tariceanu mergea chiar foarte bine si nu se stie daca PSDul i-ar fi egalat performantele sau doar, mai probabil, s-ar fi erodat la guvernare.

     Ce-ar fi putut face deci PSDul altceva decat sa-l sustina cuminti pe Tariceanu pana la alegeri, aranjand pe sub masa viitoarea guvernare PDL-PSD de DUPA alegeri?…

     De altfel cel mai corect a exprimat lucrurile cu seninatate 🙂 Ilie Sarbu, socrul actualului premier, pe atunci (2009) ministru al agriculturii in guvernul PSD-PDL:

     “Am tot spus ca de doi ani se lucreaza la ea si eram mirat cand, in emisiunile televizate la care participam si spuneam despre aceste discutii, ceilalti poli­ticieni negau. La un moment dat am renuntat sa mai vorbesc despre acest lucru. In Alianta au crezut si altii, iar presedintele Basescu a fost unul dintre sustinatorii ei.”

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 16:29

     Exact Coco, PSD nu “L-A SUSTINUT PE TARICEANU”, ci I-a contrat pe PDL-isti. Ei nu au sustinut GUVERNUL TARICEANU, ci si-au pregatit terenul, ceea ce este o cu totul alta poveste. Eu daca-ti boicotez dusmanul, nu inseamna ca te sustin, ci din contra, vreau sa va slabesc pe amandoi. Sun-Tzu, si nimic mai mult, 🙂

    • Rica Venturiano
     12 februarie 2014 at 23:55

     Coco, cate ore au trecut de la “controversa” noastra legata de sustinerea sa nu a PNL-ului de catre PSD??
     Ei, uite ca apar noi elemente care se pare ca sustin mai mult teoria mea, decat a ta. Abia ca ma abtin sa nu spun “I’ve told you so”.
     Voila de iata ultimele declaratii, bellicose, de pe pozitii de forta, ale PSD-ului, ca sa ie clar ptr toata lumea “CINE CONDUCE”
     Citez surse media:
     “Ilie Sarbu ii avertizeaza pe liberali ca Antonescu ar putea pierde sefia Senatului: Noi avem majoritate absoluta, putem sa facem orice schimbare.”

     ” Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta, i-a avertizat miercuri pe liberali ca ar putea pierde postul de presedinte al Senatului, in conditiile in care acesta, potrivit protocolului USL, ar reveni Partidului Conservator, iar social-democratii detin majoritatea absoluta in camera superioara a Parlamentului”

     “Acesta a precizat ca “nimeni nu s-a repezit spre postul de presedinte de Senat, gata, il vrem, il luam” insa a lansat un avertisment clar la adresa PNL: “Dincolo de asta vreau sa va spun, domnule Voicu, ca daca s-ar ajunge la situatia asta nu mizati pe povestea cu senatorii ca stiti bine ca majoritatea in Senat o avem noi, nu mai avem nevoie de nimic”.

     Ce poate exemplifica mai bine pozitia PSD-istilor in cadrul USL, decat aceasta fraza, “stiti bine ca majoritatea in Senat o avem noi, nu mai avem nevoie de nimic”
     QED mon cher Coco. Se pare ca iar nu am cum sa pierd un pariu. Acum ma crezi cand spun ca “tradarea exista” si se va vedea curand.
     Curios, e printer putinele cazuri cand nu ma bucura sa am dreptate. 🙁

  • Judyindesguise
   11 februarie 2014 at 18:51

   @Toa’ L’ent Cucuruzer V(anturici)8
   Dupa cum vezi, in ceea ce te priveste, am aceeasi parere.
   Despre USL – o intentie nobila esuata.
   Despre Victoras – o parere din ce in ce mai “pregnanta”.

   • Rica Venturiano
    12 februarie 2014 at 15:13

    Nici nu ma mira, mai ales ca stiu cat de impisibil va este sa acceptati cand gresiti. Acum nu stiu exact din ce motiv, dar cert este ca aveti idei putine si fixe. In acelasi ton cu al dvs, va pot spune ca de pe la 90 incoace TOTI ALESII au avut intentii nobile inainte de alegeri, din pacate esuate dupa.
    In rest, tot asa, sa fiti sanatos, ca restul nu conteaza. Si mai ales viata lunga, sa va bucurati de succesul dusmanilor cat mai mult. 😀

    • Judyindesguise
     13 februarie 2014 at 0:50

     @Rica
     pe mine nu ma plateste nimeni nici sa stau toata ziua pe blogurile antibasiste, nici sa ma mai si reciclez din cand in cand in vederea indeplinirii cu brio a ordinelor de servici.

     Ideea mea fixa, pentru care tu insuti faci totul pentru a nu o clinti din loc, e ca inversunarea ta impotriva USL e profesionala si chiar profesionista, o chestie categoric in favoarea lui baSSe, ceea ce te si califica (pardon: te categoriseste; de calificat esti supercalificat – pacat ca nu in slujba binelui).

     La ora asta ar trebui sa dorm si s-o las pe weekend…
     Nu pot insa sa nu constat a nu stiu cata oara ipocrizia celui ce plange la comanda de mila poporului, mancand vita Kobe in Toiota Land Cruisser V8 si fumand cele mai fine trabucuri cubaneze, la fel ca baSSe, de ma si intreb cine de la cine a invatat smecheria asta cu pisatul ochilor.

     De cand ai aparut pe blogul asta, ca ti-ai zis Sorin, sau Candid, sau Rica Venturiano, toate comentariile tale au fost destructive. Nimic constructiv. Nici o propunere. Vei spune ca si critica poate fi constructiva numai ca nu ne-ai spus ce vrei sa se ridice in spatele demolarii USL la care ai lucrat cu mare sarg. Sau de asta aveau altii grija, “colegii” tai de imbarligatorie, si ei in solda aceluias pirat care, dupa ce a “uscat” marile, s-a hotarat sa usuce insusi uscatul?

     Un poet spunea
     “Daca de cate ori am iubit am suferit inseamna ca am gresit? Atunci sunt gata sa gresesc din nou!”.

     Eu poate am gresit, daca greseala este sa ai incredere in om, dar disperat nu sunt.
     “O lupta-i viata; deci te lupta.
     Cu dragoste de ea, cu dor”
     spune Cosbuc in a sa “Lupta Vietii”. N-am sa ma opresc oricati Locotenenti de-ai lui baSSe s-ar vantura pe aici sau pe aiurea.

     Tu daca esti atat de disperat in societatea asta pentru care nu vezi nici o iesire ar trebui sa fii depresiv. Nu poti sa traiesti fara nici o speranta. Te vad insa prosper in depresia ta ipocrita, ceea ce ma face sa cred ca vrei doar sa induci starea depresiva altora, in beneficiu personal, beneficiul fiind simbria ta, venita spre terenul pe care ai ordin sa-l lasi viran, dinspre cei ce vor ca pe acest teren sa construiasca – gratie demolarii tale constructive nu? – baSSismul multilateral dezvoltat.

     Asta e! Am si eu o idee fixa…

    • Rica Venturiano
     13 februarie 2014 at 8:57

     Corect stimate necunoscut, pe dvs nu va plateste nimeni, PENTRU CA NU SUNTETI IN STARE SA FACETI CEVA CE POATE FI PLATIT. Dvs pana si in profesia pe care o aveti sunteti mediocr, de unde rezulta si diversele locuri de munca unde nu rezistati mai mult de un an doi, pana se lamuresc angajatorii de “capacitatile dvs profesionale”. E normal sa fiti plati putin, la ce calitate oferiti.
     Asa este, “agenturili si agentii este de vina”, cunosc fraza, a spus-o si ceasca cand n-a mai avut pe unde sa scoata camasa. Stilul dvs, dictonul “cine nu este cu noi este impotriva”, este cunoscut multora dintre noi, care “am trait bine” in perioada de dinainte de ’90. Se poate sa primesc, sau sa nu primesc bani, pentru ca “scriu pe blog”, dar va doresc din tot sufletul sa aveti parte si dvs de aceiasi bani pe care ii primesc eu de la asta. Sigur o sa deveniti bogat, cu vita Kobe in curte si Toyota V8 in garaj, 😀
     Dar, asa cum ati demonstrat in multe randuri, nu sunteti decat un “nimeni” in toate directiile, atat profesional, cat si ca om. Un individ mic la suflet, ingust la minte, si plin de o rautate patologica impotriva a tot ce este mai sus de dvs. Toate comentariile dvs la adresa celor de alta parere o reflecta. Aveti o singura melodie, pe care o fredonati langa-langa pe diferite tonuri. Un vocabular redus la nivelul dvs, de “ex-secretar de partid reformat” si lasat fara privilegii.
     Sunteti patetic si insignifiant, asa cum “dansul” este pe trotuarele moldovenesti. Nimeni nu-l calca, ci este ocolit ptr duhoarea pe care ar lasa-o pe talpa celui care din gresala l-ar strivi.
     😀
     Ca intotdeauna, va doresc sanatate multa, si viata lunga, sa va “bucurati” de “succesurile” dusmanilor, cat mai mult. Luati Aspenter, sa va ajute. 🙂
     Cu stima binemeritata, 😀

    • Judyindesguise
     13 februarie 2014 at 20:00

     Rica
     Iar vorbesti din izmene.

     Bati campii cu “agenturilii si agentii” cand eu vorbesc de “secu si secureti”.

     Agenturilii si agentii erau visul urat al lui Ceasca, pe cand voi erati cel frumos – dupa gustul lui care, prin vestitul “boule de neige” frantuzesc (cu totul si cu totul altceva decat vaca de Kobe japoneza), i-a fost transmis – se pare, prin “tovarasa” – si mult iubitului si stimatului vostru Traian baSSescu.

     Felul mincinos in care tu imi descrii viata ca si cum chiar m-ai cunoaste, fara sa ma cunosti de fapt decat din spusele mele, denota abjectia de la nivelul talpii moldoveanului de care vorbesti ridicata la rangul de locotenenta baSSedintiala. Esti la fel de abject ca cel pe care il servesti.

     Nu ai tu de unde sa stii unde si cat am lucrat eu in fiecare loc de munca si nici n-am de gand sa-ti dau detalii fiindca, banuindu-te un securist baSSit (imi place neologismul asta intrat dupa revolutia romana; ma fereste sa spun imputit), vreau sa raman “necunoscut” si nu “recunoscut”. De aici si desguise-ul. Pentru a trece incognito.

     Ai lipsit un timp de pe blog. Probabil nu ai “specializare” in STS. L-am auzit insa azi la RealitateaTV pe T.Baconschi si am avut o revelatie: absenta ta pe aici pare sa fi fost training (reciclare) pe acolo (scoala de imbarligatorie), iar lector pare sa fi fost chiar el, T.Baconschi (numai ca el nu se da liberal cu legitimatie cu numar mic; el recunoaste ca e baSSist; D:) e desconspirat…nu mai are acoperire…).

   • Rica Venturiano
    13 februarie 2014 at 0:08

    Sincer stimate Incognito, chiar nu vreti sa admiteti ca v-ati inselat in privinta USL-ului? Ce va doare mai tare, faptul ca dvs nu aveti dreptate, ca v-au fost inselate asteptarile de cei in care v-ati pus atat speranta, sau ca am prevazut asta inaintea dvs?
    Eu pot sa va inteleg frustrarea, insa nu pricep de v-ati canalizat-o gresit, spre toti care pana acum au fost mai circumspecti si au prevazut ca de fapt USL-ul a fost doar o modalitate prin care PSD-ul sa acceada la o putere fara limite, calcand in picioare toti aliatii. Acum cei calcati in picioare sunt PNL-istii, ai caror simpatizant sau membru v-ati declarant nu de mult. Dar curand or sa urmeze si ceilalti, ori prin eliminare, ori prin absorptive.
    Cand nu poti sa inghiti ceva, il scuipi. Asa face si PSD cu PNL, asa faceti si dvs cu adevarul.
    Ca fost “cercetator” prin marile Institute de cercetare romanesti, ma asteptam la o mai larga viziune a realitatii, dar se pare ca v-au disparut abilitatile, :D. Din pct-ul asta de vedere, am vazut oameni mai simpli, cu o pregatire mult sub (cea pretinsa) a dvs care s-au lamurit mai repede de cum sta treaba, care au un sistem de analiza si filtrare a informatiilor cu mult mai bun decat al dvs. Ptr dansii, un mare respect. Ptr dvs, o mare compasiune. De ce? Ptr ca de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere.
    Astept cu neranbdare sa vad pe cine o sa mai casunati si o sa va varsati neputinta peste un an, sau doi. Sunt convins ca veti fi cel mai aprig si mai viral (era sa scriu viril, dar amandoi stim ca nu este cazul) contestatar al actualilor “iubiti conducatori”, 😀

 23. Emi Vulcanescu
  11 februarie 2014 at 21:08

  Draga Theodora
  Vezi ce dinamica are blogul TAU daca dai “drumul” la comentarii !
  Sa fii iubita…
  Cu stima Emil

 24. srs
  11 februarie 2014 at 23:45

  Propulsat peste noapte, printr-o mutare surpriză, în prima linie a războiului de uzură dintre PNL și PSD, Klaus Iohannis – care e un mai vechi colaborator al președintelui Traian Băsescu! – reprezintă un veritabil cal troian, menit să toarne gaz pe focul disensiunilor de la vârful USL, în perspectiva celei mai importante mize politice a anului 2014: bătălia pentru Cotroceni.
  Prin nominalizarea sibianului pentru funcția de vicepremier și ministru al Internelor – mișcare cu importante implicații strategice, menită să schimbe decisiv structura Cabinetului Ponta și să asigure strămutarea controversatului Serviciu de Telecomunicații Speciale(STS) sub o nouă pălărie politică -, Crin Antonescu pune premisele unei viitoare apropieri de Traian Băsescu. Cu alte cuvinte, în timp ce continuă să-l critice pe premier pentru semnarea pactului de coabitare – asumat în mod public -, liderul PNL lasă deschisă, pe șest, calea unei colaborări subterane cu Palatul Cotroceni.
  O rocadă pro-Băsescu
  Aceasta în condițiile în care, dacă se rupe USL, doar o largă alianță electorală de dreapta – alcătuită din PNL, PDL, PMP, FC, PNȚCD, poate UDMR și diverse alte fărâme – ar putea învinge un candidat al PSD, în turul doi al alegerilor pentru Cotroceni. Prin desemnarea lui Iohannis, un critic vehement al premierului Ponta și al măsurilor de stânga, Antonescu a reușit îndepărtarea lui Daniel Chițoiu – considerat “pontist” și om de casă al șefului ASF, Dan Radu Rușanu, marele partizan al parteneriatului cu PSD -, și a deschis ușa unei potențiale colaborări cu Băsescu, care urmărește o bipolarizare a scenei politice, prin unificarea forțelor de dreapta.
  Iohannis, EBA și “Steaua României”
  Bunele relații dintre Băsescu și Iohannis s-au cimentat încă din 2004, odată cu instalarea fostului pedist la Cotroceni, și s-au clădit întotdeauna pe diversele interese electorale avute în vedere. Din 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, legăturile au devenit din ce în ce mai strânse, cei doi întâlnindu-se de zeci de ori, atât oficial, cât și din rațiuni personale.
  În același an, Băsescu l-a decorat pe edil cu Ordinul Național “Steaua României”, iar, în 2009, Iohannis a susținut din umbră candidatura Elenei Băsescu la europarlamentare, într-un colegiu perfect eligibil, pregătit chiar la Sibiu.
  Băsescu: “Mulțumiri lui Iohannis și regelui Cioabă!”
  De asemenea, răposatul Florin Cioabă a reprezentat un liant electoral între șeful statului și Iohannis, în condițiile în care ambii s-au bucurat de voturile așa-zisei “case regale” a romilor. În campania electorală pentru prezidențialele din 2009, aflat la un miting organizat la Sibiu, Băsescu a declarat, în fața a peste 30.000 de simpatizanți: “Îi mulțumesc Sibiului și primarului Klaus Johannis pentru că ne-a găzduit, le mulțumesc celor de la PNȚCD pentru că sunt alături de noi astăzi aici, și îi mulțumesc și regelui Florin Cioabă pentru sprijin!” Chiar dacă, din octombrie 2009 – când a acceptat fără succes să fie propus premier -, Iohannis s-a poziționat într-o tabără politică rivală, el are mai multe legături cu Băsescu decât cu Antonescu, sau cu “partenerii” pesediști, pe care îi critică fără să clipească.
  STS – o miză crucială
  Nominalizat pentru funcția de vicepremier și ministru al Internelor, Iohannis devine o piesă esențială a viitorului joc politic. Motivul? Pe când încă nu bănuia planurile lui Antonescu, Ponta a anunțat că pregătește scoaterea STS de sub jurisdicția CSAT, pentru a-l muta în ograda MAI. Potrivit unor surse de la vârful PSD, în lumina ultimelor permutări liberale, liderii social-democrați sunt scandalizați de ideea că Iohannis poate fi omul care va avea acces la informațiile STS, mai cu seamă că decuplarea acestuia de CSAT viza tocmai scoaterea Serviciului de sub influența Cotrocenilor.
  Iohannis versus Dragnea
  Dacă se instalează la Interne, Iohannis va fi ministrul care organizează alegerile prezidențiale, devine omul doi în Guvern, dar și fericitul beneficiar al informațiilor STS, pârghie ce poate fi folosit chiar împotriva PSD. Adică, liberalii – și posibil Băsescu, în funcție de viitoarele evoluții politice – vor beneficia de un sistem informatic complex, care poate fi folosit din punct de vedere electoral, într-un mod asemănător celui brevetat de pesedistul Liviu Dragnea, potrivit dosarului “Fraude la referendum”. Dar atribuțiile reclamate de Iohannis modifică structura Cabinetului: Ponta i-a atribuit deja lui Gabriel Oprea coordonarea domeniului ordinii publice din postura de vicepremier. Semn că războiul dintre palate e în toi, Mihai Răzvan Ungureanu a emis o declarație halucinantă, bazată pe “propria experiență”, avertizând că STS poate frauda alegerile.
  Tandem liberal
  Surse liberale ne-au declarat că desemnarea lui Iohannis face parte dintr-un proiect mai vechi, gândit la începutul anului trecut: edilul urma să fie uns la cârma unui minister important și, în funcție de momentul disoluției USL, să fie fluturat, pe post de viitor premier, în tandem cu Antonescu. În ultimele două luni, Iohannis a permis plecarea mai multor experți din echipa sa de la primărie – menținută intactă timp de 14 ani! -, cărora le-a comunicat că va pleca din administrația locală pentru a intra în politica mare.
  Iohannis – candidatul dreptei unite?
  Potrivit unui sondaj INSCOP, Klaus Iohannis stă mai bine la capitolul încredere decât Crin Antonescu – clasamentul fiind condus de Isărescu (44,9%), Ponta (37,4%), Oprescu (34,6%), urmat de sibian, cotat la 33,9%. Antonescu (29,7%) rămâne pe poziția a cincea. În urma ultimelor vendete de la vârful PNL, printre liberali circulă tot soiul de scenarii. Cel mai interesant e următorul: dacă se rupe USL, iar toate analizele comandate vor prognostica eșecul lui Antonescu la prezidențiale, acesta ar putea face o rocadă cu Iohannis, care s-ar transforma în unicul candidat al dreptei.

  • Judyindesguise
   12 februarie 2014 at 16:46

   @srs
   Daca ar fi SRS ar fi Sorin Rosca Stanescu, pentru cei ce au auzit de SRS, dar habar n-au cine e;
   srs – pe mine – ma duce cu gandul la individul ala mic, cu chelie, cioc si doua cornite rosii, pe care il strigau Vladimir Ilici dar pe care il chema – in realitate – sarsaila srsilici.

   Analiza din comentariul tau mi s-ar parea pe-aproape daca n-ar exista 2 “soparle”:
   1. Faptul ca se incearca strivirea PNL-ului Impins de USL spre asazisa “adevarata dreapta”.
   2. Faptul ca baSSe este pus inca in fruntea intregii opozitii, tocmai pentru a compromite acea parte a opozitiei care ar putea sustine PNL, intr-o eventuala trecere a PNL in opozitie.

   Se pare ca, daca aducerea aminte nu s-ar scurta singura de la o “alegere” la alta, politicienii ar duce-o la frizer caci numai “mintea scurta” le asigura speranta ca, inscriindu-si candidatura, vor si castiga. Cu toti aliatii lor, curve gata sa-i paraseasca la prima adiere de vant baSSedintial sau nu, socialistii vor avea o surpriza, anuntata inca din 2008-2009: nu vor aduna nici 40%.

   Asta pentru PE.
   Pentru Prezidentiale, insa, si baSSe va vota pentru Antonescu. Asta, sigur, nu inseamna neaparat – in opinia rosie – ca baSSe va fi prim ministru dar se pot folosi in campanie de mizeria asta fiindca, “Cu ce poti manji cel mai bine, in afara de zmoala care nu se ia dar nici nu pute, daca nu cu baSSe in cea mai consistenta stare a sa de agregare?”.

   Daca Blaga o sa ne minta frumos, asa cum o fac toti politicienii in campanie si daca dreapta – precizat sau neprecizat “adevatata” – se va dezice total si in totalitate de baSSe si apropiatii lui cei mai marcanti, unificarea dreptei nu va mai fi o simpla alianta, iar PSD ar trebui sa se pregateasca pentru o indelungata opozitie.

   Ceea ce a facut posibila spargerea dreptei a fost baSSe, iar ceea ce a facut posibila existenta lui baSSe, a fost conservarea “securitatii” de catre Iliescu, imposibilitatea anihilarii ei (datorita prezentei PD – condus de baSSe – in “CHEIA”) de catre Constantinescu, revenirea lui iliescu si – in fine – instalarea lui baSSe insusi, seful lor, impotriva carora Tariceanu n-a mai putut face nimic sau poate s-a iluzionat ca ar putea-o folosi chiar el, un individ prea liberal ca sa inteleaga cu ce avea de a face.

   Altfel, folosindu-te de premise false, speculatiile tale ar putea parea logice, facand abstractie si de presupusa (de mine) origine deloc crestina, cel mult atee (cum le sta bine socialistilor radicali), daca nu satanista (cu cornite rosii de srs-ila).

   P.S.
   srs-ilii Gheenei USD sunt, zilele acestea, albastru de PC in coada – de la sfichi pana la noada – iar sfichiul le este UN PR-lit tot rosu:
   rosu zdrentuit de cand un vant de baSS la rupt de srs-ila si la facut UN PR-ţ baSSit.

   • Detinut politic
    15 februarie 2014 at 13:10

    Pe tine te macina ura si versi numai venin la adresa celor care nu sunt pupincuristii lui Dormeo si ai pnl. Asa se comportau si comunistii. Am trait acele vremuri si sa fiu sincer mi-ai adus aminte de ei
    Varsta nu-mi permite sa zburd asa ca citesc blogurile si ziarele
    Articolul este scris de Sorin Rosca Stanescu, prietenul lui Antonescu care a fost dat afara din pnl pentru ca l-a jignit pe basescu

    • Judyindesguise
     15 februarie 2014 at 19:31

     @Detinut politic?
     Esti tu detinut politic cum sunt eu Papa Pius.
     Asta e stilul basist si vocabularul de cherhana pe canicula ale lui @Toa’ L’ent Cucuruser V(anturici)8, dezgropate – din malul Dambovitei, unde-si avea buda Pompieria – special pentru mine.

     Articolul a fost scris probabil de Sorin Rosca Stanescu. Care-i taina?

     A fost prietenul bun al securistilor din 1973 si al lui Basescu – nu se stie de cand dar sunt lucruri cunoscute, rascunoscute si recunoscute.

     Sa nu ma intrebi cum a ajuns in PNL in 2012.
     Toa’ L’ent Cucuruzer V(anturici)8 cum spune ca a ajuns in 1990?
     (stai, nu te repezi ca eu am pus un BLAM pe astia ca voi, care una-doua fac gargara cu baseala).

 25. Rica Venturiano
  12 februarie 2014 at 20:18

  Theo, intr-un post spuneai:
  “Cum ar trebui sa fac ca sa fiu liberala? sa fiu de acord cu grselelile sa ii laud si sa ii aplaud?”
  Pai cum altfel? daca ii critici esti basisita, nu liberal, 🙂 🙂 🙂 🙂
  Sa-ti aduc aminte ca pe vremea cand tu aplaudai si ovationai USL-ul si pe “liberalii crinisti”, eu ii criticam ptr greselile lor, ptr oportunismul lor, si atat tu, cat si ilustrul necunoscut aka Judy deghizata ma faceati basist, securest, sau mai stiu eu ce, punand la indoiala apartenta mea la PNL doar ptr motivul ca-i critica, lucru de neconceput ptr voi la acea vreme. Acum tu ii critici pe crinisti, si vrei sa te considere cineva liberala?
  😀 😀 😀
  Pai conform conceptiei generale, esti basista daca critici USL-ul, sau pe careva din aceasta formatiune, 😀 😀 😀 😀 😀
  Ce mai, pana si necunscutul te-a dibuit, mai ales ca el liberal fiind 😀 (cica) accepta toate ineptiile si prostiile lor.
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Judyindesguise
   13 februarie 2014 at 23:39

   @ Rica
   Mi-aduc aminte ca te chema Sorin si criticai Referendumul si ma amenintai cu moartea si cu procese fiindca eu urinam virtual pe ilustrul tau pseudonumele. USL-ul s-a schimbat dar tu nu – cel putin in acceptia mea. Doar ca iti zici altfel…
   Iti aduci aminte? Iti dadusem vot de blam. Ai spus atatea minciuni ca acum si adevarul in gura ta are acelas miros. Ma intelegi…

   • Rica Venturiano
    14 februarie 2014 at 0:37

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
    Ca intotdeauna, va doresc sanatate multa, si viata lunga, sa va “bucurati” de “succesurile” dusmanilor, cat mai mult. Luati Aspenter, sa va ajute. 🙂
    Cu stima binemeritata, 😀
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58