Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

30 septembrie 2022

CSM are ocazia sa ne demonstreze ca justitia romana este independenta si impartiala


Care este starea justitiei in Romania?

Luni, 6 octombrie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii – CSM poate sa ne demonstreze ca, in Romania, justitia este cu adevarat independenta si impartiala, adica sa se autosesize cu privire la declaratiile pe care Basescu Traian le-a facut  in conferinta de presa din 3 octombrie, despre dosarul Microsoft.

Intr-o tara cu adevarat democratica, cu o justitie independenta si impartiala, presedintele tarii nu iese in conferinte de presa, sa explice el, care persoane dintr-un dosar sunt vinovate grav, care sunt mai putin vinovate si care nu apar inca in dosar dar sunt sanse sa apara.

Pentru a nu stiu cata ora, Basescu Traian, cel care ocupa functia de presedinte al Romaniei, influenteaza justitia prin declaratiile facute de la tribuna prezidentiala si nu i se intampla nimic.

Consider oportun sa fie anuntate ambasadele tarilor partenere NATO si UE si institutiile europene abilitate cu privire la incercarea lui Basescu Traian de imixtiune/influentare a justitiei romane.

Din declaratiile lui Basescu Traian:

“Din documentele din dosar, nu toate vinovăţiile sunt la fel. Aşa rezultă şi din referatul procurorilor. La Daniel Funeriu nu există nicio suspiciune cu privire la bani, mită. Este doar în zona de eventual abuz în serviciu

Pollo Campero Guest Satisfaction Survey

“Doar în urma continuării anchetei procurorii pot să le dea o calitate sau alta. În acest moment, niciunul din cei cinci nu are nicio calitate. (…) Sunt egali cu Victor Ponta în acest moment. Rămâne de văzut dacă li se vor menţine calităţile la fel ca în cazul lui Victor Ponta sau dacă Victor Ponta va primi altă calitate între timp

Tags: , , , , , , , , ,

8 Responses “CSM are ocazia sa ne demonstreze ca justitia romana este independenta si impartiala”

 1. KKK
  4 octombrie 2014 at 13:02

  stapanul dosarelor le-a pitrocit si stie mai bine ce este acolo si unde se incadreaza toti. de majoritatea celor ce vor fi inculpati acolo nu ma mir, dar daca se dovedeste ca si Alexandru Athanasiu si Cati Andronescu sunt vinovati…atunci chiar ca nu avem nicio sansa in viitor cu actuala clasa politica si se poate intampla ce a fost acu ceva ani in Italia!!!

  • 4 octombrie 2014 at 13:30

   @KKK
   nu pot sa cred ca doamna Antonescu si domnul Atanasiu au luat spaga. Pur si simplu nu pot sa cred.

   • KKK
    4 octombrie 2014 at 16:41

    poti trimite la spam , dar cei doi au fost printre putinii pishadisti pe care i-am apreciat, iar daca se va dovedi ca au luat mita cum sunt acuzati, atunci…chiar trebuie ,,exterminata” actuala clasa politica!!!

 2. 4 octombrie 2014 at 23:46

  Vacs, doamna Ecaterina Andronescu este o domana prea doamna pentru a-si risca toata cariera dumneaei, pentru un acat de spaga, da? Domnul Atanasiu, la fel…….. Ok, daca facem un inventar al acelora care si-au luat spaga, dupa datele Parchetului General, a DNA-ului, pardon, acesti oameni nu se inscriu in acest cerc al celor care au dat si au luat spaga, da? Nu vorbesc aiurea, ci in calitate de sociolog, cu licentza in domeniul politic, cu licenta LA STAT! Deci, ceea ce s-a afirmat este doar o minciuna ieftina de campanie politica, care deja a inceput a fi combatuta! Va garantez ca doamna Ecaterina Andonescu este un om de stiinta, iar domnul Atanasiu…….. nu era pus degeaba pe functia de ministru al invatzamantului, da? Nu stiu, nu-l cunosc, nu m-am intersat de dansul, pentru ca n-a fost cazul! O rugaminte doar: lasati-o mai incet cu propaganda basista, caci oricum toti basistii veti ajunge in puscarie, mai devreme sau mai tarziu! A fost agatzata si curva presedintelui basecu traianul pulii supe de dansa, ce mai vreti? Vor muri in puscarie toti basisatii! Moarte basistilor, cacatii care au omorat atatia romani, pe fruntea basistilor scrie: condamnati la moarte pentru genocidul din Romania! Moarte basistilor, incepand cu traian, udrea, igas, lingurica, etc.! Pe ei, aduceti-i in fatza poporului ca pe Ceasusesti!

  • ALM
   5 octombrie 2014 at 13:07

   Mă feresc să iau pe cineva în braţe, să-mi pun obrazul la bătaie chiar şi pentru “Abramburica” sau Athanasiu. Banu-i ochiu’ dracului! În schmb, n-am cea mai mică îndoială că acţiunea DNA este pur politică, că este o lovitură cu manta către bila Ponta. Din punct de vedere al justiţiei este Vax Albina. Buba e veche, probele sunt subţiri, banii s-au cheltuit. Dar ce bine dă la băsişti! Muniţie în războiul româno-român! Văd că şi dvs sunteţi radicală şi dornică de sânge pe pereţi. Iar o parodie de proces precum cel al Ceauşeştilor nu-mi doresc.

   În legărură cu licenţele Microsoft şi calculatoarele cumpărate acum 10 ani avem o problemă. Sunt convins că că e vorba de licenţe pentru Windows XP (acum fără mentenanţă), încompatibile cu structurile moderne pe 64 de biţi, iar despre calculatoare – numai de bine (ca la decedaţi). Aşa că, după ce ne liniştim şi alegem pe Udrea sau Johannis 😆 , alţi bani, altă distracţie …

 3. 5 octombrie 2014 at 1:50

  @Theodora
  Totusi, Presedintele nu a facut decat sa informeze populatia. El a mai declarat:

  ” – In ce priveste solicitarea ministrului Justitiei cu privire la cinci fosti ministri legat de dosarul Microsoft: Am aprobat sau, corect legal, am cerut ministrului Justitiei si l-am informat pe procurorul general inceperea urmarii penale pentru cei cinci

  – Nu a fost o cerere formala de incepere a urmaririi penale, am studiat buna parte din cele 13 bibliorafturi trimise si cred ca acest caz trebuie anchetat cat mai rapid pana la capat”

  Populatia trebuie sa stie despre ce se intampla. Daca a informat-o corect sau nu, asta e o alta problema. Mai ingrijorator este ceea ce a spus despre NATO, legat de rectificarea bugetara:

  ” Despre rectificarea bugetară şi NATO:

  Un alt element extrem de prost primit în cancelariile occidentale: rectificarea bugetară. A fost mesajul că avem nevoie de prezenţa NATO pe teritoriul României pentru a avea siguranţă. Când s-a văzut că Guvernul a alocat primăriilor două miliarde pentru campania electorală, iar Armatei mult mai puţin, partenerii occidentali au înţeles că avem nevoie de intervenţie. Cerem tuturor să beneficiem de articolul 5 din Tratatul NATO- toţi pentru unu, unu pentru toţi – dar acel unu care el cere la toţi nu-şi iau măsurile minimale.

  N-aş vrea să fiu parte a acestei campanii. N-am mai ieşit de două-trei săptămâni, dar toate subiectele de dezbatere sunt despre Băsescu. Luaţi aceste mesaje, şi dvs ziariştii, şi poate şi românii, luaţi-le foarte în serios!

  Nimeni n-o să rişte viaţa militarilor lui atunci când tu, ca stat, care reclami nevoia de sprijin arunci banii în campanie, sacrifici investiţii şi securitate naţională pentru voturi. Să ţineţi minte ce v-am spus! Mesajul primit este extrem de clar: nu vă băgaţi sub plapuma articolul 5. Nu ne chemaţi, pe de o parte să vă apărăm, iar pe de altă parte vă şubreziţi ţara. Trebuie să se revină la o abordare foarte serioasă şi mai puţin electorală. Nu-s vremuri uşoare. Avem o criză de securitate în regiune.”

  Mesajul asta, dupa parerea mea, contine si unele interpretari personale ale Presedintelui. Aici e mai greu de disociat intre adevarul obiectiv si subiectivitatea prezidentiala (care, in acest caz, exprima si temeri)… Dar de asemenea trebuie spus ca Presedintele se amesteca in campania electorala, impotriva lui Victor Ponta. Uite, te intreb si eu, e adevarta ce spune Basescu: “Nimeni n-o să rişte viaţa militarilor lui atunci când tu, ca stat, care reclami nevoia de sprijin arunci banii în campanie, sacrifici investiţii şi securitate naţională pentru voturi. Să ţineţi minte ce v-am spus!”? Presedintele a uitat cat a cheltuit Romania ca sa-si securizeze frontierele, indeplinind intru totul criteriile tehnice, sigurele valabile in acest caz, si nu a fost primita in Spatiul Schengen, desi e un drept al Romaniei. Asa ca de buna credinta a unora sa ma scuteasca… Sau… poate ca tocmai asta vroia sa si spuna, dar, iti dai seama, nu o poate spune asa de direct…

Lasă un răspuns