Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

30 septembrie 2022

Cum mimeaza Stelian Tanase ca are coloana vertebrala


stelian_tanase

Cum mimeaza Stelian Tanase ca are coloana vertebrala

Intr-un articol de pe blogul domniei sale, domnul Stelian Tanase, presedintele confirmat de cele doua camere ale Parlamentului Romanei in functia de presedinte al SRTV acuza presiuni “pe email, sms, telefon, sau în direct  mai ales din zona consilierilor si a amicilor premierului“. De fapt Stelian Tanase simte ca se apropie o demitere (normala daca tinem seama de “realizarile” domniei sale in insitutia pe care o conduce) si cauta justificari mincinoase.

Pe scurt totul a pornit de la un articol al lui Cornel Nistorescu care chipurile i-ar fi deranjat pe premier si pe consilierii domniei sale. Ce legatura are articolul lui Nistorescu cu presedintele TVR? Pai Nistorescu colaboreaza cu TVR  zice Stelian Tanase pe blogul lui.

Ce ar trebui sa intelegem noi din acest articol: Stelian Tanase acuza presiuni. Stelian Tanase nu suporta presiunile. Stelian Tanase este un om cu coloana vertebrala. Stelian Tanase este un erou. Stelian Tanase nu raspunde la comezi.

Disperat ca i se pregateste o demitere Stelian Tanase propune sa fie dat afara Cornel Nistorescu. El sa ramana pentru ca este foarte bun pentru functia de presedinte al TVR. Ce conteaza ca nu a facut nimic sa slaveze SRTV?

“De ce sunt presat eu, Stelian Tănase? E simplu. Nistorescu colaborează cu TVR, iar eu sunt directorul TVR. Unii cred că TVR se subordonează guvernului. Eventual, Nistorescu ar trebui dat afară.”

Nimic mai fals. O rama nu are coloana vertebrala, nu are demnitate, nu are curaj, nu are verticalitate. 

In realitate distinsul domn Stelian Tanase (scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor si analist politic roman) dezinformeaza prin trunchierea adevarului si pupa, la vedere, fara rusine picioarele, (fundurile, ce nimereste) celor care ar putea sa il numeasca sau ar trebui sa fie de acord cu numirea lui intr-o anumita functie.

Mai precis, in ce o sa cititi mai jos, cu cateva luni inainte sa fie numit presedinte interimar al TVR, Stelian Tanase se da bine pe langa o anumita ambasada a unei tari prietene si partenere, distorsionand adevarul istoric.

In 22 august 2013, intr-un articol pe blogul sau istoricul Stelian Tanase scrie o mare minciuna:

“In august 68 nu discursul lui Ceausescu sau mitingul i-a impiedicat pe sovietici sa ocupe Romania. Le-ar fi luat-după toate calculele Statului Major al Pactului de la Varsovia–cel mult  48 de ore. Diviziile de tancuri erau masate pe Prut. Romania a fost salvată dupa discursul riscant al lui Ceausescu de interventia fermă a președintelui american Lyndon Johnson care l-a apelat pe Leonid  Brejnev si l-a pus in garda că SUA nu va accepta incă o invazie.

Adevarul este ca, la 23 august 1968, Zhou Enlai, Premierul Consiliului de Stat al R.P. Chineze a declarat urmatoarele:

Romania poate conta in apararea independentei sale pe sprijinul poporului chinez

Adevarul este ca Republica Populara Chineza a fost singura mare putere a lumii dispusa la un angajament de razboi cu Uniunea Sovietica, in august 1968, pentru a apara Romania in fata pericolului extrem si iminent de agresiune si ocupatie militara din partea fortelor Tratatului de la Varsovia.

Nu contestam interventia ferma a presedintelui american Lyndon Johnson dar ni se pare de neacceptat faptul ca distinsul intelectual Stelian Tanase uita sa aminteasca si despre pozitia pe care Republica Populara Chineza, prin intermediul Premierul Consiliului de Stat, a avut-o in acel moment de rascruce pentru Romania.

Si pentru ca ne place sa respectam adevarul, acestea sunt cuvintele pe care presedintele Johnson le-ar fi transmis lui Brejnev:

În numele omenirii, vă cerem să nu invadaţi România, deoarece consecinţele ar fi imprevizibile. De asemenea sperăm că nici un fel de acţiuni nu vor fi luate împotriva Berlinului Occidental, care ar putea provoca o criză internaţională majoră, pe care suntem preocupaţi s-o evităm cu orice preţ. Toate astea ar fi dezastroase pentru relaţiile sovieto-americane şi pentru întreaga lume

Alte articole despre Stelian Tanase aici:

Cate luni ii mai trebuie lui Stelian Tanase sa duca TVR la ratingul all urban 0%?

“Domnule Stelian Tanase, exista si institutia morala a demisiei!”

Stelian Tanase, Trabantul si modelul BBC

Ce cauti in functia de director general interimar al Televiziunii Romane, domnule Stelian Tanase?

Cat de adanc trebuie ingropata?

7 Responses “Cum mimeaza Stelian Tanase ca are coloana vertebrala”

 1. 14 septembrie 2014 at 1:10

  Theo, Tanase asta are coloana vertebrala, dar n-are coloana … verticala! Un amanunt, un fleac! 🙂

 2. KKK
  14 septembrie 2014 at 9:05

  ai revenit la subiectul preferat! pune si motoul fsnitilor: ,,moarte intelectualilor!”
  pishadistii= retardati asistati sociali!!!

 3. ALM
  14 septembrie 2014 at 11:56

  Aţi scris un articol care tratează mai multe teme. “Cazul Nistorescu” îmi pare o prostie, singurul adevăr palpabil fiind articolul lui Nistorescu. Am încercat să înţeleg ce s-a întâmplat, începând cu postarea lui nea Tănase şi apoi, căutând în arhiva “Cotidianul” (luni 8-09-2014), articolul lui Nistorescu. În articol, care are altă tematică decât suspendarea lui Băsescu, nici vorba de Tăriceanu sau Ponta. Am zis că nea Tănase începe să aibă probleme cu memoria, justificabile la vârsta lui. Aşa este, articolul a fost publicat duminică 7-09-2014: http://www.cotidianul.ro/suspendarea-contra-gunoiul-bagat-sub-pres-246743/
  Într-adevăr, articolul este de tipul “mânjeşte că ceva tot se lipeşte”, cu acuze grave dar lipsite de argumente verificabile. Nu este nici primul şi nici ultimul articol sau jurnalist care atacă Puterea şi, dacă premierul şi-ar pune mintea cu toţi detractorii, fie am rămâne fără guvern, fie fără jurnalişti.
  Revin, postarea lui nea Tănase nu ne oferă un link sau un copy-paste spre ameninţările primite din partea guvernului. Până nu văd, spun că este aburelală! Posibil ca să mascheze eventuala demitere pentru incapacitate, sub forma unei înlăturări politice. Bleah!

  Chestia cu august 1968 este altă abureală. Nici Cehoslovacia nu putea fi ocupată dacă guvernul ar fi fost prevenit! Ca şi în Ungaria 1956, cehii au fost luaţi “ca din oală” de trupele Tratatului de la Varşovia (mai puţin România) şi orice ripostă militară a fost înăbuşită prin elementul surprizei (trupele ţărilor Tratatului partiicipaseră la o aplicaţie militară comună).
  În România, imediat au fost luate măsuri politico-militare pentru ripostă în situaţia unei invazii. Poate că România ar fi fost ocupată în câteva zile (mă îndoiesc), dar atacatorii ar fi trebuit să se lupte pentru fiecare casă, pentru fiecare obiectiv militar şi industrial. Atât cu militarii (înclusiv trupele de gherilă urbană şi de luptă în spatele frontului), cât şi cu Gărzile Patriotice înarmate. Sigur că scandalul politic iscat de Ceauşescu a alarmat SUA şi China, sigur că am primit asigurări de susţinere dar, privind la Ucraina, acestea nu erau motive să-i sperie pe sovietici. Motivul pentru care au “lăsat-o moartă”, după părerea mea, a fost probabilitatea unei rezistenţe îndârjite şi câştigarea unui imens capital politic de către România, în timp ce URSS nu avea decât de pierdut politic şi economic.
  Istoria ne arată că România a avut de câştigat, atât politic cât şi economic, fiind considerată o dizidentă în Lagărul Socialist. În timp, acest capital politic s-a erodat (motivele pot face subiectul altei replici) şi Ceauşescu a devenit “inamicul public” al “democraţiei” (FMI ştie mai bine).

  … Vara anului 1968 a fost si un moment unic al nostru, al romanilor, un moment de solidaritate si fratietate. Nu pot uita cum au reactionat atunci romanii la invadarea Cehoslovaciei si la potentiala primejdie ca lucrul sa se repete si in ceea ce privea Romania. Oamenii erau cu totii dispusi la orice jertfa, mergand pana la sacrificiul suprem.
  Acad. Dan Berindei, Presedintele Sectiei de stiinte istorice si arheologice a Academiei Romane

  • 15 septembrie 2014 at 17:24

   Stimate domn, a pune pozitia Chinei pe picior de egalitate cu pozitia SUA, relativ la evenimentele din ’68, mi se pare cu totul deplasat, ca sa ma exprim eufemistic. Acel diplomatic “consecinţele ar fi imprevizibile” nu este decit o apa de ploua, care nu implica sua cu nimic, la nimic, in timp ce replica statului Chinez era un angajament ferm si limpede in fata Romaniei (nici nu se adresa rusilor decit prin ricoseu!)
   Asadar, deocamdata SUA ne-a depus in bratele rusilor o data, in timp ce China ne-a salvat o data. Prin prisma FAPTELOR, iar nu a VORBELOR, avantaj China.

   • 15 septembrie 2014 at 17:29

    @augustinradescu
    Asa cred si eu Augustin.
    Sigur, apreciem si faptul ca SUA a reactionat. A fost un moment foarte dificil, asa mi-au spus parintii si prietenii care aveau atunci varsta care sa le permita sa inteleaga ce se intampla.

Lasă un răspuns