Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

13 iunie 2024

Daca nu ai nici un venit de unde sa platesti?


In atentia domnului premier, domnului ministru de Finante, domnului ministru al Sanatatii si a Presedintelui Romaniei.

Desi domniilor voastre le este greu sa inteleaga si sa creada, in Romania sunt oameni care in mod real, o perioada de timp nu au nici un venit si care din anumite motive nu au cerut venitul minim garantat.  Deci nu ma refer la cei care au venituri dar nu vor sa le declare ci la acelea care chiar nu au.

Inteleg ca noul Cod fiscal prevede ca incepand cu 1 ianuarie 2016, aceste persoane vor fi nevoite sa plateasca anual contributii de asigurari sociale de sanatate de aproape 792 de lei.

Inteleg ca se doreste combaterea fenomenul nedeclararii veniturilor, fenomen practicat in special de cei care muncesc la negru, atat în tara, cat si in strainatate.

Totusi cu persoanele care in mod real, o perioada de timp nu au nici un venit ce aveti de gand sa faceti? Este absurd sa ii obligati sa plateasca o contributie atat timp cat ei nu au venituri. Din ce sa plateasca? Sa se imprumute? NU ESTE SUFICIENT CA SE IMPRUMUTA CA SA SUPRAVIETUIASCA PANA ISI GASESC UN LOC DE MUNCA?

ŞI ROMÂNII FĂRĂ VENITURI VOR PLĂTI CASS
Art. 180. – (1) Persoanele fizice care nu realizează venituri (…) datorează, lunar, contribuţie de asigurări sociale de sănătate şi au obligaţia să solicite înregistrarea la organul fiscal competent, în termen de 15 zile de la data la care se încadrează în această categorie.
 Nu imi vine sa cred ca ce am scris in 9 mai 2012 este valabil si in 1 ianuarie 2016:

Daca nu ai nici un venit de unde sa platesti? Ce facem cu pacientii neasigurati? Îi lasam sa moara?

Tags: , , , , , , , , , , , ,

13 Responses “Daca nu ai nici un venit de unde sa platesti?”

 1. old tic tac
  10 septembrie 2015 at 19:35

  ii trec la caiet . politica fiscala de ev mediu.nare boieru caleasca noua mareste darile

 2. tania
  10 septembrie 2015 at 20:13

  Daca nu au cu ce trai de ce nu sunt la ajutor social se retrag in cursul anului si cistiga din fier ,munca la oameni alocatia copiilor si o duc destul de bine ,tu muncesti ca prostul o luna intraga si ei venitul il fac in citeva zile cat faci tu intro luna de munca .Au apa curent calculator ,sincer dar nu au ajutor social si nu au venit hai sa fim seriosi eu platesc in fiecare luna obligatoriu si ma tratez cu bai calde si ceai fierbinte ca bani de medicamente nu sunt si asta fiindca muncesc …nu le place munca dar obligatii vor veni sa faca ajutor si atunci vor face ore de munca …

 3. 11 septembrie 2015 at 0:51

  Reblogged this on Motanul Incaltat and commented:
  Si rezolva problema?

 4. 11 septembrie 2015 at 17:17

  problema Romaniei este lipsa unui adevarat partid social democrat
  ce fel de social democratie e a PSD in care taxezi mai putin capitalul dar taxezi la greu munca cetateanului??? ce stanga e aia care pupa moaste, sponsorizeaza popimea si pune pe tusa educatia si statul laic??? si lista e lunga, nu avem partide doctrinare si ci asociatii de tip mafiot…asta sa se inteleaga ca privesc la fel ca pe PSD si pe ,,marele” PNL

 5. 11 septembrie 2015 at 20:57

  Buna seara!
  Buna intrebare. Dumneavoastra chiar credeti ca ii pasa?
  Am citit pe undeva ca vor sa mareasca impozitul pe case de 20 de ori si cred ca li s-a cam facut pielea de dat la darac
  Ferasca-i Cel de sus de mania poporului ca daca cu o minciunea mai treaca mearga dar cand incearca sa bage mana in buzunarul celui hamesit pentru a indestula omizile nu mai merge.

 6. Rica Venturiano
  11 septembrie 2015 at 21:12

  Theo, de vina este “freaua mostenire” lasat de aia de dinainte. Sunt convins de asta. Tu nu? 🙂 🙂 🙂 🙂

 7. Rica Venturiano
  11 septembrie 2015 at 21:13

  Ptiu, iar am tastat in viteza, Trebuia sa iasa “greaua mostenire” lasata, si uite ce a iesit. Scuzele de rigoare, 😀

 8. Rica Venturiano
  12 septembrie 2015 at 9:59

  Theo, iar privesti unilateral problema. Corect, daca nu ai un venit, de unde sa platesti. Eu vin si te intreb insa, cine se face vinovat de aceasta aneratie? Nu cumva actualul guvern? Spuneam candva ca esti orbita si ca nu vezi, sau nu vrei sa vezi, realitatea. Nu cu mult timp in urma faceai apologia acestui Guvern, fiind in stare sa sari la jugulara oricui il critica. Concret Theo, in 2012 PSD a reusit INCA ODATA sa manipuleze si sa invrajbeasca romanii, asa cum a facut in 90 si 91, cu unicul scop de a-si proteja pozitiile si acolitii. Noi, poporul asta prostit si mintit, n-am castigat si n-am realizat nimic bun. Ura, dezbinare, saracie, sunt doar cateva din “beneficiile” noastre avute de pe urma tuturor guvernarilor post-decembriste. Am spus TOATE!!
  Dar eu inca sper ca romanii se vor trezi din amorteala si minciuna.

 9. Emil Vulcanescu
  15 octombrie 2015 at 8:44

  Draga Thedora
  Nu te-am uitat
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58