Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

28 ianuarie 2023

Dar chilotii, unde au fost fabricati chilotii?


boxeri_barbati

Cotidianul The Telegraph a publicat o analiza privind arsenalul in valoare de aproximativ 25.000 de euro utilizat de cei care au atacat sediul ziarului  francez Charlie Hebdo.

The Telegraph scrie ca pustile de asalt, de tip AKS-74, au fost produse, probabil in Romania sau Bulgaria iar munitia pentru aceste arme este de provenienta bosniaca.

“The AKS-74 Kalashnikovs were the only slightly unusual weapons, he added, because they were not very common in the Balkans – where the AK-47 is much more frequently found. It was not produced by any Yugoslav country, so was probably made in Bulgaria or Romania.”

Deci, din nou romanii si bulgarii sunt suspectii/vinovatii de serviciu.

Le recomand angajatilor de la The Telegraph care s-au ocupat de acesta analiza sa verifice care este provenienta chilotilor pe care ii purtau atacatorii de la Charlie Hebdo.  Sa verifice cu atentie si samponul, hartia igenica, pasta de dinti, prosopul, sireturile etc. Dar daca vor sa faca o analiza serioasa sa verifice provenienta tuturor obiectelor, alimentelor, materialelor folosite pe parcursul vietii de respectivii atacatori. Sigur gasesc ei ceva sa ii infunde pe romani si bulgari.

Tags: , , , ,

15 Responses “Dar chilotii, unde au fost fabricati chilotii?”

 1. Rica Venturiano
  19 ianuarie 2015 at 16:57

  In fond si la urma urmei, daca nu se inventa praful de pusca, acele arme erau inutile. Deci vinovatii sunt cei care au inventat prful de pusca, nu??
  In Romania se producea AKM-ul, iar armele alea, cu mult plastic negru seamana mai ult cu zastava, care nu este altceva decat AK-ul produs in Slovacia si Cehia (fosta Cehoslavacie).
  Hai mai oameni buni, ce naiba, desfacem firul in patru despre ceva care sa ne umple timpul? Cghiar nu mai avem subiecte de actualitate din tara?
  Sau nemaifiind baselu sa ne dea de lucru, ne legam de orice ne iese in cale?
  Cred ca mai interesant este sa aflam cum scapam de hotii din politica romaneasca. 🙂

  • 19 ianuarie 2015 at 16:59

   @Rica Venturiano
   Nu ti se pare grav ca Romania este suspectul de serviciu?

   • Rica Venturiano
    20 ianuarie 2015 at 10:55

    He, MIE? Mie trebuie sa ni se para grav? Dar onor intitutiile abilitate sa ne reprezinte interesele pe plan international ce fac????? DOMNUL DOCTOR IN DREPT, alias Ponta CE MAMA NAIBII FACE? se scobeste in nas cu diploma si se gandeste le ce OUG sa mai dea ca sa-si salveze ‘onoarea lui de familist cu diplome”??????
    Ca Romania fabrica arme, ca si alte state de altfel, e cunoscut si ceva normal. De ce nu se agita Ministerul de Externe cat si cel al Apararii sa dea publicitatii poze cu ce fel de AKM-uri fabroicam noi? Ca mie nu-mi prea par dupa imagini a fi AKM-urile (sau AKS-urile) de la noi. Ale noastre sunt putin diferite. Tot asa putem spune si ca masina furata de teroristi era de fabricatie franceza, un Renault sau Peugeot, dupa ce forma are. Deci????
    De ce tace malc, ca sa nu spun ca “dansul in papusoi” onor Guvernul nostru de marionete???????

   • 24 ianuarie 2015 at 0:29

    @Theodora
    Uite-te la ce spune Wikipedia despre Pistolul-mitralieră, calibrul 7,62 mm, model 1963 .
    Spune cine sunt utilizatorii si arata, printre altele:

    “Statele Unite – pentru instrucție (familiarizarea trupelor cu armele adversarului)[15] Soldații americani folosesc uneori exemplare capturate, iar unele echipe SAD (Special Activities Division, CIA) au fost dotate cu exemplare capturate PM Md. 1965 în timpul misiunilor din Afghanistan.[16]”

    Traficul de armament este, dupa parerea mea, amoral. In privinta aceasta mi se pare ca se poate vorbi de o piata libera pe plan mondial in adevaratul sens al cuvantului, in care troneaza doar Legea Cererii si Ofertei.
    Astfel de pistoale-mitraliera, de productie romaneasca, sunt variante ale AKM-urilor sovietice. Insa interesant de semnalat este ca a existat un pistol-mitraliera de productie romaneasca, model omologat in Romania, dupa unii un proiect ceho-roman. E vorba despre pistolul-mitraliera Orita , calibrul 9 mm, modelele 1941 si 1948 si 1949 pentru parasutisti (pat rabatabil)! A fost in uz pana in 1970. O cadenta de tragere de 600 de gloante /minut, bataie eficace 200 m, bataie maxima de 700 m, incarcator de 32 de cartuse. Stau si mai intreb de ce nu s-ar relua acest proiect Orita… O arma interesanta, s-ar putea aduce imbunatatiri in privinta bataii maxime si a celei eficace, desigur.

 2. 20 ianuarie 2015 at 0:37

  A uitat să spună căci este modernizat,o versiune Românească care are precizie la 300 M. Arma cea mai ieftină cu întreținere minimă și un randament de lungă durată.Africa este plină cu arme,văcari pleacă cu vacile la păscut și cu pușcociul lângă el.

 3. ALM
  20 ianuarie 2015 at 8:35

  AK-47 şi “suratele” mai tinere sunt armele de asalt cele mai răspândite, pe toate continentele Mapamondului. Cu toate acestea, există particularităţi de uzinare care permit identificarea locului unde au fost fabricate.

  Bun, şi ce-i cu asta? Armele au fost cumpărate din Belgia (Anvers?) şi au intrat în Franţa prin bărăganul de liberă circulaţie numit şi Spaţiul Schengen. Opaaa! Bine că nu suntem şi noi în Schengen că ăia eram! Dar nu cumva această şopârliţă jurnalistică are rolul de a mai ne ţine pe bară? Că vorba aia, mulţi văd – puţini cunosc şi de la mintea occidentalilor te poţi aştepta la orice concluzii.

  Pe de altă parte, putem considera că este o reclamă gratuită. Armele au funcţionat bine, nu s-au blocat cu muniţia “alogenă” şi mai sunt şi destul de ieftine – până şi americanii importă de la Cugir. “Poftiţi, intraţi şi cumpăraţi!”

 4. Emigrant
  20 ianuarie 2015 at 12:23

  Coana Theodora, eu zic sa verifici audientele la manele.
  Haules baules distrusilor.

 5. 20 ianuarie 2015 at 13:02

  Faptul ca armele folosite in cazul “Charlie Hebdo” ar fi fost fabricate in Romania n-are absolut nicio relevanta. Ele puteau fi procurate din oricare dintre tarile in care Romania le-a exportat, in mod legal. Cei care arunca, mizerabil, astfel de asa-zise informatii o fac, cel mai probabil, cu un scop jegos, daca nu din prostie crasa.
  Oare cite arme fabricate in USA sint detinute de ISIS? Are asta vreo relevanta?
  Cit despre cele spuse de “Rica Venturiano”, cred ca ai pretentii prea mari de la el. Daca nu intelege cit de importanta este imaginea Romaniei in lume, imagine pe care unii se straduiesc, programatic, s-o murdareasca, considera ca a vorbi despre asta e pierdere de timp. Lasa-l in ale lui!

 6. Rica Venturiano
  20 ianuarie 2015 at 15:02

  Inca ceva, si aici oricine a facut armata in Romania poate confirma.
  AK-urile romanesti aveau maner la uluc. pana si cele cu pat rabatabil erau prevazute cu maner la uluc, iar patul se plia peste el, asa era facut.
  Bun, au zis niste ziaristi ca “parca” erau romanesti sau bulgaresti. EI SI??
  Pai tot aia ne-au facut nu de mult pe toti romanii TIGANI, tot ei ne-au acuzat pe noi romanii de rele tratamente aplicate tiganilor, etc etc.
  Pai daca n-ar manca rahat din cand in cand, n-ar mai vinde niciun ziar, nu crezi? Ca si aiai de la CH, care pana la atac erau niste scartza-scartza pe hartie ce abia isi plateau tipografii si datoriile si acum sunt eroi cu incasari de milioane de euro saptamanal.
  Auzi, da’ cu ponta, cu ponta cum ramane?? Isi da sau nu-si da demisia? hai sa si-o dea, zic eu. Macar din bun simt si onoare si-ar da-o un altul in locul lui, dar nu cred ca este cazul. 😀 Poate acum, ca au demonstrat ziaristii Xcs si Ygrec ca erau arme romanesti isi da seama ca a gresit si isi da demisia.
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 7. KKK
  20 ianuarie 2015 at 17:22

  si daca ar fi fost produse aici ce??? ne isterizam prea usor pt toti tembelii care speculeaza in presa occidentala. eu nu ma simt ,,vinovat de serviciu”
  suntem o tara care exportam AK 47 si in USA dar mai in alte tari!!!

 8. 20 ianuarie 2015 at 22:40

  Sper să elucidaţi misterul chiloţilor 🙂

 9. Emil Vulcanescu
  21 ianuarie 2015 at 9:32

  Draga Theodora
  ” Chilotii sunt fabricati in China ”
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

 10. Ghita Bizonu'
  23 ianuarie 2015 at 10:00

  Asta ne arata ca cel putin o parte a presei din UK ne considera inamici.

  Sa explic. Romania a produs AK 74 sub numele de PA Md. 1986. md 1986 .. adica decizia de a fi produs s-a luat in 1986 insa … este de presupus ca productia a inceput mai tarziu (de altfelin 89 modelul asta – cal 5,45 – avea o “difuzare confidentiala” ,, era distibuit dopar la cateva unitati).
  In acelasi timp Romania exporta armament de infanterie in unele tari arabe – Iracul si ,poate si, Libia (ptr petrol). Acum cativa ani Romania membra a coalitiei care la- dat jos pe Sadam a donat (daruit) armanent de infanterie armatei irachiene in curs de “reconstructie”. De presupus ca PA Md. 1986 (ca alea de 7,62 s-au cam vandut cu toptanu in anii 90 !) .
  Si acum cativa ani “unii” s-au “gandit bine” (cu partea dorsala aia foloista la stat pe scaun) si auz zis “Primavara Araba”.. Si uite asa in Irac a aparut “democratia” marca ISIL care a caputuirat din gros armanent de la armata irachiana. Inlcus tancuri M1 Abrams (americane) .
  Si au inceput nioste batai prin Siria .. iar insii aia care au ucis in Paris fusesera nitel prin Siria. Luptatori ptr “libertate” nu proAssad!!
  D’aia swinu zice ca porasta despre Balcani – ca dobitocu englez (cauta Insula Dezmatului) – sa aiba in cap ca numa in balcani unde romanii isi fac de cap …

  Cum zic daca supusii Vetei v2 aia de sunt presari nu stiu cele de mai sus (de partea cui luptara fratii Kuachi) ca ISIL ca mai stiu eu ce zi baga numa balcani si Romania .. apai asta inseamna ca o parte a etablishmentului briton ne este ostila la maxim

Lasă un răspuns