Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

20 octombrie 2021

Dar cu fraudele mari cum ramane? Politisti, procurori, SRI, STS, toti s-au moblizat ca sa blocheze “cea mai mare frauda” din Romania


stop frauda

Totusi cu fraudele mari cum ramane? Politisti, procurori, SRI, STS, toti s-au moblizat ca sa blocheze “cea mai mare frauda” din Romania. Nu spun ca, daca sunt vinovati, acesti profesori nu trebuie cercetati si condamnati. Dar hai sa fim seriosi, astia sunt doar niste “mancatori de seminte” Ce se intampla cu aia care au facut adevaratele fraude? Aia sunt bine, linistiti si nu ii deranjeaza nimeni? 

Asist de azi dimineata la un scandal imens. 50 de politisti au descins la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti. Sunt suspiciuni de frauda.

SRI este implicat in cercetare. 37 de persoane (32 de profesori si cinci membri ai comisiei de Bacalaureat) sunt audiate.

Comisia de bacalaureat de la Liceul “Bolintineanu” Bucuresti din Sectorul 5 al Capitalei a fost schimbata pentru suspiciuni de frauda. 

Realitatea TV a anuntat ca subiectele la proba de Limba si Literatura Romana din cadrul Bacalaureatului au fost publicate pe Internet inainte de sustinerea examenului.

Presedintele comisiei municipale de Bacalaureat neaga ca motivul demiterilor de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” l-ar reprezenta postarea pe Internet a subiectelor la Limba si Literatura Romana inainte de sustinerea probei, dar refuza sa dea alte detalii.

“Conform verificarilor realizate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care are in atributii pastrarea si distribuirea subiectelor pentru examenele nationale, in conditii de maxima siguranta, nu a existat nici o bresa in sistemul de transmitere a datelor”

Procurori de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus inceperea urmaririi penale.

Politistii au gasit bani in lenjeria intima (sutiene) a profesorilor retinuti de la liceul Dimitrie Bolintineanu.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 Responses “Dar cu fraudele mari cum ramane? Politisti, procurori, SRI, STS, toti s-au moblizat ca sa blocheze “cea mai mare frauda” din Romania”

 1. 1 iulie 2013 at 22:03

  Frauda……….. trebuie eliminata indiferent de nivelul la care se desfasoara! Toti suntem egali in fatza legii, este un principiu, da? Foarte bine ca SRI s-a implicat! Bravo SRI! Ce pot sa zic? Daca parchetul n-are nicio treaba! O fi la Mamaia, la plaja, mai stii?! Hihihihi, tare, nu? Pai ce, judecatorii nu tre sa fie “prajiti” de soare? Ele/ei nu sunt oameni? Cum sa judeci un caz, alb ca branza de burduf, pe cineva care este in trend cu anotimpul? Nu? P.S. La ce dreacu de dreptate se face in Romania………. respect judecatorilor tineri! Acestia chiar sunt cu legea in mana, dintr-un caz personal, vb! Respect doamnelor judecator de la Parchetul Timisoara! Profesioniste desavarsite!

 2. 1 iulie 2013 at 23:12

  Fara comentarii………… asa ceva a fost dintotdeauna, da?! Diversa a fost acuma, amploarea ei! SRI-ul nu se ocupa cu asa ceva, pentru ca nu este o problema de sigurantza natzionala, da? Deci este falsa informatzia dvs., ca SRI-ul ar fi implicat! Dezinformati, stimbili, rusine sa va fie, daca atat de incompetenti sunteti si aruncati pe altzii! RUSINE SITEMULUI DE INVATZAMANT ROMANESC, RUSINE LIDERILOR LUI, INCOMPETENTZI CLAR!

 3. 2 iulie 2013 at 0:27

  @Theodora
  Ar trebui vazut cum e distribuit venitul personal in societatea noastra.
  Spre exemplu, mie mi se pare ca acolo unde e ceea ce as numi “egalitate in mizerie”, acolo e si coruptie. Adica acolo unde sub un regim de egalitate nu are loc bunastarea tuturor cetatenilor. Spre exemplu, daca ai studii superioare si ai avea acelasi salariu ca un muncitor, e clar ca ai sa vrei mai mult, pe masura studiilor pe care le ai. De aceea regimurile ce se bazeaza pe egalitate sunt, de regula, regimuri autoritare pentru ca sa poata mentine aceasta egalitate.
  Dar daca tu, care ai studii superioare, ai un salariu mai mic decat unul ce are o pregatire sub a ta, cu atat mai mult se manifesta fenomenul de coruptie. In Romania poti sa fii inginer si sa iesi la pensie cu o pensie de mizerie, poti sa ai pregatire superioara dar sa fii mai prost platit decat unul ce nu are o asemenea instruire.

  Este foarte interesant de vazut cum e distribuit venitul personal in SUA .
  Vom constata ca in SUA nu e vorba de egalitate. Spre exemplu, 48% din populatie traieste cu un venit personal de sub $25.000/an. Acestia nu sunt oameni cu pregatire superioara, nici macar Bacalaureatul. Cineva care are Bacalaureatul are si un venit mult mai mare, aproape dublu (chiar dublu!) decat 48% din populatie!! Categoria asta care castiga intre $25.000-$50.000/an reprezinta 27,23% din populatie. Un profesor ar putea sa aiba un salariu de peste $50.000/an, or cei care au un astfel de salariu sunt o categorie sociala cuprinsa intre 12-18% din populatie. In asemenea conditii fenomenul de coruptie apare mult mai greu: cel care n-are instruire n-are cum sa fie corupt pentru ca nu are ce sa ofere; cel care are instruire de la Bacalaureat in sus, pe langa faptul ca are un salariu bun, stie ca acest salariu este mai mare decat cel de care se bucura jumatate din populatie si in asemenea conditii nu-si permite!! Nu spun ca SUA e o tara perfecta si acolo n-ar exista deloc fenomenul de coruptie. Numai ca acolo se manifesta mult mai slab decat in tari ca Romania.
  Pe de alta parte, uite, sa luam mediul universitar. Bugetele universitatilor din SUA sunt foarte mari, incomparabile cu cele de aici. Sa luam, spre exemplu, o universitate: sa zicem Universitatea din Pennsilvanya . Aceasta universitate are un buget de 6 miliarde de US$. Fata de cum e la noi… 😆 Ea a fost fondata de Benjamin Franklin. Or, in asemenea conditii fenomenul de coruptie apare mult, mult mai greu. La noi invatamantul, in ansamblul sau, este subfinantat, or lucrul asta e o piedica majora in calea performantei. Gandeste-te ca in ultimii 10 ani 9 membri sau absolventi ai Universitatii din Pennsylvania au luat Premiul Nobel… Aici, indiferent cat te-ai zbate, datorita subfinantarii cronice, nu ai conditiile necesare de cercetare pentru ca sa poti avea asemenea performante. De fapt, datorita sumelor mici alocate de la buget pentru invatamant si datorita faptului ca invatamantul privat nu e dezvoltat la noi si nu dispune de venituri mari, din start e foarte greu sa faci aici performanta, cat de destept ai fi. E clar ca declinul economic prin care a trecut si trece Romania accentueaza aceasta stare…

  • 2 iulie 2013 at 8:58

   @Motanul Incaltat
   Da, este posibil sa fii accentuat … dar unde a inceput criza, de unde s-a propagat?

   • 2 iulie 2013 at 13:09

    @Theodora
    Declinul economic al Romaniei nu trebuie neaparat legat de actuala criza economica: ar insemna sa simplificam prea mult lucrurile. Sigur, actuala criza este un factor agravant. Totusi aceasta nu se resimte numai in Romania.
    “dar unde a inceput criza, de unde s-a propagat?” – referitor la acest lucru, da un clic pe link-ul Universitatii din Pennsilvanya si citeste ce motto are aceasta universitate: “Leges sine moribus vanae ” – “Legile fara morala sunt in van”. Cand dorinta de castig, lacomia ajung sa-l striveasca pe cetatean se intampla ce vedem astazi… Trece si asta! Se intampla si astfel de lucruri, precum criza, asta e… Ea a afectat si SUA foarte tare. Cu toate acestea, nu trebuie sa punem totul pe seama acestei crize, daca facem o analiza serioasa a situatiei economice din Romania. Si daca tratam comparativ lucrurile cu alte tari foste comuniste se observa ca altii s-au descurcat mai bine decat noi, chiar daca nici la ei situatia actuala nu e una stralucita.

    Pe cand Romania si Bulgaria sunt cele mai sarace tari din UE…

    • 2 iulie 2013 at 13:31

     @Theodora
     Foarte interesant, apropo de motto-ul de la Penn, este ce spunea Kenneth Minogue :

     “Nor should we be in any doubt that nationalizing the moral life is the first step towards totalitarianism.”

     adica:

     “Nu trebuie sa avem nicio indoiala ca nationalizarea vietii morale este primul pas catre totalitarism”

     Prin “nationalizarea vietii morale” intelegand confiscarea acesteia de catre Stat, de catre Puterea politica.
     De aceea si spuneam ca “Se intampla si astfel de lucruri, precum criza, asta e…” – ca o dovada a imperfectiunilor noastre, ca niciun om nu e perfect.

     Altmineri vine unul la Putere si iar mai da un ‘Cod al Eticii si Echitatii Socialiste’ …

 4. 2 iulie 2013 at 0:50

  Interesant editorialul lui Ovidiu Pecican din Romania Libera . Uite ce spune printre altele:

  “[…] Ce, avem noi o economie ahtiată după brilianţi? Ori una care are nevoie de tineri cu aptitudini medii pe posturi de înaltă competenţă şi răspundere? Nici, nici. Rămâne doar să mai întreb acum dacă, în general, avem o economie şi, în caz că răspunsul este afirmativ, să vedem şi dacă ea este funcţională, creatoare de plusvaloare şi de slujbuliţe gata să absoarbă tinerimea dornică de afirmare… Hahaha, bune bancuri, nu?”

  Radem 😆 , dar nu e de ras…

  E de plans!!!

 5. 2 iulie 2013 at 9:26

  Cind parintii unei clase de comun acord deschid un cont in banca inca din clasa a 11-a ,si in fiecare luna se depun bani pe cap de elev,o suma poate stabilita la un barem pentru cei ce pot sa dea sau care nu vor sa dea aceea nu vor avea parte de anumite lucruri sau posibilitati de participare,stabilit de comisie intemeiata de parinti si elevi plus diriginta clasei ! aceea suma se va folosii in clasa a 12-a ! pentru bacalaoreat,examen si bal deoarece intr-o clasa cu 28-35 -37 de elevi in 2 ani cite 20-30 de lei se aduna o suma frunusica! poate cotizatia este mai consistenta! sar putea ca banii sa fie sau nu in banca ,dar cel mai sigur este in banca fiindca se mai inmulteste ! plus ca unii parinti mai da si la altii sa treaca elevul ! el fiind un angajat al vreunui sistem de munca care nu se divulga! UNDE ESTE FRAUDA SI CINE ESTE VINOVATUL?

 6. ALM
  2 iulie 2013 at 14:36

  Uite altă tiribombă! Să ne trăiască mass-media care ne face capul pătrat!

  Analiza propoziţiei “Politisti, procurori, SRI, STS, toti s-au moblizat ca sa blocheze “cea mai mare frauda” din Romania.”
  1. STS, prin Lege, are datoria să disemineze către şcoli subiectele examenelor, utilizând infrastructura digitală din dotare şi liniile de transmisiuni securizate.
  2. SRI, tot prin Lege, are datoria să sprijine cu metode specifice, rezolvarea de către procurori a dosarelor de urmărire penală.
  3. Poliţia are obligaţia să asigure paza locaţiilor unde se desfăşoară examenele. În acest caz, a fost implicată şi Poliţia Judiciară, cea care execută arestări la cererea procurorilor.

  Poate nici nu ştiţi ce premoniţie aţi avut când aţi scris “cea mai mare frauda”! Ne mirăm că ne “umplem” cu proşti, dar ne apucă mila atunci când examenele SE FURĂ! Pungaşii ăştia mici vor prelua România într-o zi! Vor face legi şi le vor aplica!

  O informaţie “pe surse” spune că urmărirea penală a început cu peste o lună în urmă, ca urmare a unor scurgeri de informaţii (poate pe feisbuc) despre “piaţa” subiectelor de examen.

Lasă un răspuns