Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

30 noiembrie 2023

De ce are o problemă preşedintele cu recentul raport al UE?


Acest articol este preluat partial de pe blogul Politici filtrate de ratiune.


De ce are o problemă preşedintele cu recentul raport al UE?

Văd că nimeni nu a înţeles exact ce se întâmplă… UE nu are un raportor care stă cu creionul şi dicţionarul în mână, un raportor capabil să urmărească cum anume se modifică legea ANI, ce amendamente se aduc, care sunt neconstituţionale, să facă traduceri din română în nu ştiu ce limbă, să cunoască şi sistemul instituţional al României. Astfel de rapoarte se fac pe seama tăieturilor din ziare. Mai tot ce scrie acolo în raport sunt foste declaraţii marca Traian Băsescu. Domnia sa a spus “cum stă treaba” cu legea ANI, premierul s-a exprimat şi el, alţi politicieni s-au exprimat şi ei… Asta este în raport, de aceasta are domnul Băsescu o problemă cu raportul… pentru că domnia sa, premierul şi alţi politicieni români au furnizat, prin declaraţii, textul din raport.

Raportul Comisiei Europene Documentul COM(2010) 401 final
Evaluarea tehnică a Comisiei pe cele patru obiective

Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut marţi, 20 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, o conferinţă de presă pe tema Raportului Comisiei Europene privind justiţia din România.

Vă prezentăm textul conferinţei de presă:

Preşedintele României, Traian Băsescu: Bună ziua! Aş vrea să fac o prezentare puţin mai amplă a Raportului pe Justiţie pentru România, după care să fac câteva comentarii legate de acest raport şi, bineînţeles, să răspund întrebărilor dumneavoastră legat de subiectul în discuţie. Am studiat raportul. Sigur, el a fost şi subiect al discuţiilor, în ultimele zile, chiar cu Comisia Europeană. Îl consider, pe fond, un raport care face aprecieri corecte cu privire la realităţile tehnice în raport cu cele patru benchmark-uri pe care România şi le-a asumat odată cu aderarea la Uniunea Europeană. În acelaşi timp, cred că el este debalansat în privinţa unor aprecieri politice – şi asupra acestui lucru mă voi pronunţa în partea finală a intervenţiei mele. Cred că raportul trebuie foarte bine cunoscut şi chiar ar fi optim dacă cei care se angajează în dezbateri cu privire la acest raport ar avea răbdare să-l şi citească. Aş prezenta câteva elemente din raport – şi toate sunt citate pe care, eventual, le voi comenta acolo unde consider că este necesar. În raport se face următoarea constatare: „Reforma judiciară a demonstrat un progres important, prin adoptarea de către Parlament a Codurilor de Procedură Civilă şi Penală, prin publicarea unui proiect de strategie multianuală pentru dezvoltarea justiţiei, prin elaborarea unui proiect de lege a micii reforme în vederea accelerării procedurilor judiciare şi printr-o implicare mai mare a magistraţilor şi a asociaţiilor în procesul de reformă. Legile de punere în aplicare a Codurilor Penal şi Civil au fost aprobate de Guvern şi aşteaptă să fie dezbătute de Parlament”. Deci, cred că acest pasaj sintetizează foarte bine ceea ce este pozitiv în activitatea comună a instituţiilor din România şi a Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Tot în raport, un alt fragment care mi se pare important este următorul:

Pentru restul articolului cititi AICI

Recomand acest articol si: Natasei, Ana Usca, Caius, Ioan Usca, Ioan Sorin, Marcus, Orfiv, Plano, Societate, Elisa, Teo, CorinaSupravietuitor, Gara pentru noi, Aliosa, Basarica,

Tags: , , , , , , , ,

No Responses “De ce are o problemă preşedintele cu recentul raport al UE?”

 1. 21 iulie 2010 at 0:01

  Pe ANI asta… atat a violat-o Base incat Comisia Europeana a crezut ca s-a sinucis! 🙂

 2. 21 iulie 2010 at 0:53

  Realitatea este urmatoarea:
  -dupa ce legea a fost prima data declarata neconstitutionala presedintele a chemat a doua zi de urgenta la consultari si le-a ordonat sa voteze o noua lege in 5 zile (era clar atunci ca in 5 zile nu se poate vota o lege buna) si fara sa astepte motivatia CCR
  -a doua zi Camera Deputatilor a adoptat un nou proiect de lege intr-o singura cu o multime de amendamente care diluau legea venite de la PD
  -Pe urma si Senatul a votat-o, si camera si in senat puterea are majoritatea
  -Pe urma SAR si alte ONG-uri i-au cerut presedintelui sa n-o prmoulge, ca era evident proasta, si el a trimis-o inapoi
  -Iarasi Camera si Senatul (unde el are majoritatea) au diluat-o
  (si probabil dupa incheierea raportului CE, Curtea iar a declarat-o neconstitutionala)
  Cine a ordonat votarea legii intr-o saptamana, si cine are majoritatea in parlament?

 3. brankardierul
  21 iulie 2010 at 7:12

  un paranoic de zgripturoaica ce sta si barfeste pe la colturi pe tota lumea si crede ca toata lumea trebuie sa il ierte ptr. prostiile pe care le scoate pe celalalt capat al rectului.
  apropos de ce cauta ei la diaconescu,vadim zice de dvd urilr alea de maai mul t timp si toata lumea il crede un nebun!dvd urile au fost inregistrate de oamenii sai 2 la numar,astia sau carat dar in prima faza ele au fost vandute la boc,un exemplar la diaconescu sa aibe cu ce se apara si iun exemplar la nemti!mi se pare normal sa inceapa astia sa ne hartuiasca de afara,cu asa un aliosa la putere nu au ce sa mai accepte,vor face totul incat sa nu suferim dar pana se vor hotara va fi deranj mare in tarisoara noastra!si inca o chestie,grecii sunt cautati la cotitura de cand au organizt referendum ptr. acte de identitate biometrice ,asta prin 2000 si la fel se zice ca au patit si sarbii si de aia au fost rasi putin!ce ziceti?grecii ,baieti destepti sau imprumutat pana cand au putut cat de mult ,nu interesa ptr. ce ,bani sa fie,in schimb noi facem legi si construim democratia kurilesciana muscand la toate hotomanelile lui si intrigile pe care le baga…nu suntem o natie matura niciacum….vom sfarsi urat daca nu mergem in deal sa curatam buruienile!nu e de ajuns sa ne rugam si sa ne manifestam dezacordul trebuie sa si dam in cel care vrea sa ne pastoreasca dupa legile lui antipopulare!

 4. 21 iulie 2010 at 10:17

  @ Theo,
  Băsescu nu are o problemă doar numai cu recentul raport al UE !
  Băsesecu are multe probleme : cu el insusi,cu intreg poporul român,cu legile statului,cu CCR,ICCJ,cu ARMATA,POLITIA,cu opozitia,cu creditorii ( DD ),cu PARLAMENTUL , guvernul,cu CONSTITUTIA si cu toată lumea !
  Băsescu se dă mare si tare la noi in tară dar afară nu-l aude,vede si bagă in seamă mai nimeni.Iar cei care ce vor să-l vadă mai mult din interes si curiozitate sunt mici, neânsemnati si, nu au ,chiar de-ar vrea ,cu ce să ne ajute. Cu ce sefi de state si de guverne de mare calibru din Europa si lume s-a intâlnit in ultima perioadă multiubitulsistimatulnostrupresedinte? Vă spun eu: cu nici unul ! Albania, Macedonia, Georgia,Afganistan sunt si ele state-n lume dar n-au nici un cuvânt greu de spus in politica mondială si in trecerea peste criza tot de el provocată.
  Ca să revenim la subiectul in cauză, ANI a fost infiintată ca armă politică de cei interesati s-o aplice in folosul lor si impotriva adversarilor politici când dicta situatia.NU ESTI DE ACORD CU MINE, ITI TRIMIT „ ANI ” PE CAP CE VA FACE CE VREAU EU CĂ DE AIA-S LA PUTERE ! In statele civilizate ale lumii, atributiile ANI sunt indeplinite de către FISC ! In majoritatea statelor lumii, pronuntia cuvântului „ VINE FISCUL ” produce soc,groază ,frică,respect pentru legi etc in timp ce la noi, trece pe lângă urechile evazionistilor ca glontul peste parapet . ANI a fost infiintată la noi dintr-o greseală iar Comisia UE s-a bucurat să constate că are pe cine experimenta această noutate. La cine mai functionează ANI dintre tările UE ? Ai nostri politicieni nu mai stiu cum s-o scoată la capăt in timp ce Comisia UE ne trege de urechi că nu le ducem experimentul până la capăt. Băsescu e intre ciocan si nicovală si degeaba se dă la Comisia UE că tot pe locul doi rămâne. Mai grav este insă faptul că occidentalii isi pierd pe zi ce trece INCREDEREA in ROMÂNIA ! Presedintii vin si pleacă dar ROMÂNIA rămâne cu onoarea si demnitatea pătată de cei ce ne conduc si promit multe dar nu fac nimic de durată .

 5. 21 iulie 2010 at 14:07

  basescu pur si simplu nu mai poate accepta ca cineva sa ii spuna ca greseste, de aia a luat foc in halul asta. Este efectul lungilor limbi infipte direct in fund in decursul ultimilor ani. Nu mai are jocuri in picioare, este obisnuit doar cu : excelent maria ta.
  Dincolo de asta pentru el e un castig de imagine cred eu. Pentru ca electoratul lui va spune: ia uite ba ce s-a enervat. Pai inseamna ca el vrea, dar nu il ajuta ceilalti. Ia ca cere sesiune extraordinara, pai da… sa vina aia din Parlament sa faca treaba, ca si asa nu fac nimic.

 6. 21 iulie 2010 at 18:00

  Basescu are o problema cu toata lumea.

 7. 21 iulie 2010 at 18:26

  Basescu are muuuuuuuuuuulte probleme…
  Tragedia este ca noi suportam consecintele 🙁
  Nu mai suport sa-l vad si, ca urmare a acestui fapt, nu-i pot urmari “prestatiile” – nu mai am nervi…
  Un individ obsedat de putere si dominare absoluta e un bolnav psihic si a incerca sa intelegi un astfel de personaj e periculos – risti sa o iei razna…

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58