Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

14 mai 2021

De ce ataca Mircea Geoana noua conducere PSD


Domnul Mircea Geoana nu stie sa piarda.

Nici domnul Cristian Diaconescu nu stie sa piarda.

Domnul Mircea Geoana nu a stiut ce sa faca cu victoria pe care a obtinut-o la alegerile din 2005 impotriva lui domnului Ion Iliescu.

Ca sa nu mai vorbesc despre modul in care a obtinut aceasta victorie.

Nu l-a impiedicat nimeni sa castige, dimpotriva.

Desi nu am fost niciodata de acord cu felul in care a castigat presedintia partidului, in defavoarea domnului Ion Iliescu, am fost la vot de fiecare data, am facut campanie electorala aici pe blog, pentru el, pentru binele partidului si al poporului PSD.

Noua conducere PSD s-a exprimat clar ca nu doreste schimbarea domnului Mircea Geoana de la conducerea Senatului.

Domnul Adrian Nastase infirma pe blogul dansului orice incercare de schimbare liderilor din teritoriu.

“Când unul dintre cei mai valoroşi oameni din partid decide să plece din PSD, înseamnă că actuala conducere a pornit pe un drum greşit. Demisia lui Cristian Diaconescu este o pierdere importantă pentru partid şi un semnal extrem de îngrijorător cu privire la şansa PSD de a rămâne singurul partid de stânga în România. Plecarea lui Cristian Diaconescu nu este o întâmplare. Dar nu pot să nu constat o înlănţuire de detalii extrem de importante: faptul că Adrian Năstase a anunţat că vrea schimbări în filiale, faptul că Victor Ponta deja l-a proclamat pe Adrian Năstase câştigător la Consiliu Naţional şi, nu în ultimul rând, faptul că prin diverse cercuri, diverşi oameni din PSD se arată dispuşi să cedeze funcţia de Preşedinte al Senatului

Domnul Mircea Geoana crede ca domnul Cristian Diaconescu trebuia tinut cu forta in PSD, impotriva vointei lui?

Domnul Cristian Diaconescu nu a fost dat afara din partid ci si-a dat demisia pentru ca nu a mai obtinut nici o functie.

Domnul Cristian Diaconescu  s-a inscris in grupul  „independentilor” lui Gabriel Oprea viitorul partid „Uniunea pentru Progres”.

Uniunea pentru Progresul cui?

Pentru progresul Romaniei? NU

Pentru progresul Lui Gabriel Oprea, Da

De ce l-as ajuta eu prin votul meu pe domnul Gabriel Oprea sa progreseze?

Cat sa mai progreseze domnul Gabriel Oprea?

“Mă tem ca PSD să nu revină la vechile metehne şi la practicile de dinainte de 2005. Sper ca schimbarea de generaţie să nu se transforme în schimbare de cadre pe criteriul cine nu e cu noi e impotriva noastră. Cristian Diaconescu este în opinia mea unul dintre cei mai buni specialişti ai PSD şi trebuia ţinut în partid, indiferent de numele celui căruia i-a acordat susţinerea la Congres”,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “De ce ataca Mircea Geoana noua conducere PSD”

 1. brankardierul
  25 februarie 2010 at 15:24

  ce ce ataca geoana?ca sa nu fie atacat!banuiam ca si diaconescu e baiat primavaratic de bucuresti care e cam gol cu duhul,imi pare rau de el!daca nu aveau de ce nu il filau,cam are bube in cap si se pare ca de prin rusia i se trage.de oprea ce sa mai zicem,oprea ar fi tare cu vangele in spate,asa e in pustiu,copilul nimanui,mare drepate are orban mai jos !

  Orban: Diaconescu este potrivit pentru saloanele diplomatice

  “Cred că nu este omul potrivit la locul potrivit şi că pleacă din start cu un mare handicap (…) Îl compătimesc, sincer, pentru că a ajuns practic să fie un candidat de avarie, pus pe ultima sută de metri. S-a văzut, că din cauza jocurilor de culise, nu se poate desemna un candidat susţinut de întreg PSD”, a mai precizat Orban.

  “Diaconescu este un om mai potrivit pentru saloanele diplomatice, pentru recepţii, decât pentru conducerea Bucureştiului”, a conchis Ludovic Orban.

  CV

  Date personale:

  Data şi locul naşterii: 02.07.1959, Bucureşti
  Starea civilă: casatorit

  Studii:
  1979-1983 – Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti;
  1992 – Cursuri de specializare ale Centrului pentru prevenirea conflictelor în domeniul măsurilor pentru creşterea încrederii şi securităţii în Europa;
  1999 – Doctorand al Facultăţii de Drept – Universitatea Bucureşti

  Activitate ştiinţifică:
  1993 – Cadru didactic asociat la catedra de Drept Internaţional Public, Universitatea “Hyperion”
  din 1995 – Membru fondator în Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare
  1996-1997 – Secretar ştiinţific al ADIRI
  din 1997 – Profesor, Colegiul Naţional de Apărare
  1998-2000 – Profesor, IRDI
  2004 – Cadru didactic al Universităţii “Spiru Haret”, Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene;

  Funcţii deţinute în guvern:

  decembrie 2000-ianuarie 2004 – Secretar de Stat pentru Afaceri Bilaterale, Ministerul Afacerilor Externe
  Negociator şef pentru Tratatul privind regimul frontierei de stat româno-ucrainene şi pentru Tratatul politic de bază între România şi Federaţia Rusă, pentru Legea maghiarilor din statele vecine Ungariei
  ianuarie 2004-martie 2004 – Secretar de Stat pentru Afaceri Europene, MAE
  martie 2004-decembrie 2004 – Ministrul Justiţiei

  Alte informaţii

  1983-1985 – Judecător, Judecătoria Sectorului Agricol Ilfov;
  1985-1989 – Judecător, Judecătoria Sectorului 4, Tribunalul Municipiului Bucureşti;
  1989-1990 – Inspector de specialitate în Ministerul Justiţiei;
  1990-1993 – Diplomat în Delegaţia Permanentă, ulterior Misiunea Permanentă a României la OSCE;
  1993-1995 – Coordonator al secţiei de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE;
  1995-1996 – Diplomat, Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţiile Internaţionale de la Viena, adjunct al şefului misiunii pentru domeniile politico-militar şi de securitate ale OSCE;
  1996-1997 – Diplomat în Direcţia OSCE din MAE;
  1997-1998 – Director al Direcţiei OSCE şi de Cooperare cu Structurile Subregionale din MAE;
  1998-2000 – Director general al Direcţiei Generale Juridice şi Consulare din MAE;
  Negociator şef pentru tratatele şi acordurile bilaterale privind regimul frontierelor, protecţia minorităţilor şi readmisia, precum şi în domeniul măsurilor de creştere a încrederii şi securităţii în Europa;
  Şef de delegaţie la reuniunile privind Dimensiunea Umană a OSCE, Comisia privind Drepturile Omului la Geneva, Comisia Dunării etc.
  mai-decembrie 2000- Secretar general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră(OCEMN) şi ambasador en pied în această organizaţie.

  • 25 februarie 2010 at 15:34

   @brankardierul
   Ca sa nu fie atacat?
   Da, este si asta o metoda.

   • brankardierul
    26 februarie 2010 at 8:08

    cea mai buna aparare este atacul!nu ti se vad gaurile din podea si mizeria de sub pres!nu stiu de ce simt ca esti dezamagita de diaconescu?!uita !aici de vina mi se arata a fi mos iliescu pentru ca a crezut in tinerii astia cand i-a lansat ca fiind urmasii parintilor lor.aia posibil sa fi fost de isprava…ai vazut gura inveninata a lui orban ce zice:ce e bun de saloane diplomatice!bine ca n-a zis ca e bun si pentru budoarele si bordelurile de lux !?incep sa fiu rau si nu e bine..
    da’ de sever voinescu cu basecianism ce zici?eu ziceam ca are mai mult tartarin in tarascon decat paleologu!dar nu,voinescu asta e nascut incruntat si suparat,sugerand o moralitate perfecta in comparatie cu stimatii lui oponenti si colegi!
    ca sa existe basescianism,cred ca base trebuia sa aiba o opera politica ,dar cred ca el inafara de mandat de presedinte si cateva legi n-a scris nimic,adika defapt a semnat!uneori ma intreb daca stie sa scrie?

    • 26 februarie 2010 at 8:30

     @brankardierul
     Adevarul este ca nu Iliescu i-a lansat, 🙂

     • brankardierul
      26 februarie 2010 at 11:12

      uite pe chestia asta am inceput sa sap!si daca nu i-a lansat si a tolerat aventurile de bombonei si bibelouri cred ca ar trebui si el sa se dea la fund!apropos ,sarbu asta nu e socrul lui ponta?

     • 26 februarie 2010 at 13:55

      @brankardierul
      Nu nu ete socrul lui Ponta

 2. olimpiu65
  25 februarie 2010 at 15:41

  progresul lui Oprea pe naiba! nu te uiti la fata lui de idiot ,,fizologic” ca sa parafrazez un termen al altui nemernic din preajma lui Base??? progresul e al PD-Lului via Basescu iar oameni de teapa celor ca Micky Spaga pun umarul la un avorton politic beneficiind fiecare de cate ceva, unii functii altii liniste din partea DNA
  am mai scris ce am crezut de iesirea lui Geoana. caractere mici, bine ca nu ele conduc PSD-ul. astept sa mai plece si altii gen Marian Sarbu care divorteaza de ochii lumii pt a nu se vedea averea . rusine!!!! dupa 2012 nu vom mai auzi de astia

 3. 25 februarie 2010 at 17:52

  O fi poporul dus si tara distrusa, dar era necesar sa isi aduca si Diaconescu aportul? Chiar sunt curios in ce luntre politica il vom vedea in doua luni. Daca va trece la PD-L sau va ramane in barca lui Oprea ne vom pastra aceleasi convingeri in ce-l priveste? Sau ni le vom intari? Eu unul, chiar daca ar intra in PNL (ceea ce nu-mi doresc, sa fie clar), nu-l pot “iubi”. Se contrazice, e visceral si e putin labil, nu doar inteligent.

  • 25 februarie 2010 at 18:00

   @teonegura
   Nu a actionat ca un barbat.
   Sunt sigura ca daca era Olguta Vasilescu, de exemplu, in locul lui ar fi tipat ca in gura de sarpe si nu ar fi cedat.

  • brankardierul
   27 februarie 2010 at 10:15

   @teonegura
   o sa devina nimeni defapt cum si este,s-a fortat sa ajunga acolo fara constiinta si merite si fara sa sufere,exista o lege a compensatiei in viata si trebuie sa stii cand compensarea e gata,asta nu stie basescu… acum a inceput sa ia fara merite si fara sa aiba ocrotirea durerilor in spate,din pacate oamenii uita foarte repede ca sunt muritori si ca nu se pot opune oxidarii!

 4. 25 februarie 2010 at 18:23

  Eh, domnul Diaconescu a plecat, să fie sănătos!…

 5. 25 februarie 2010 at 19:51

  niciodata nu se va schimba politica de partid. atunci cand miza e mare de va apela la orice metoda….

 6. 25 februarie 2010 at 20:10

  Asa cum am lasat sa se inteleaga intr-un comentariu pe blogul Premierului Nastase, in opinia mea Mircea Geoana nu mai conteaza pentru moment in PSD. Mai important decat sa stii sa pierzi este sa stii sa castigi. Deocamdata, in ce ma priveste, sunt cu ochii pe castigatori. Pentru ca ei ne pot influenta viata. Gogorita cu puterea si opozitia este pentru noi. In realitate si opozitia este tot parte a puterii. Prin diverse mijloace democratice au posibilitatea sa se manifeste si sa-si impuna punctul de vedere. Teoretic si noi avem aceasta posibilitate. Insa doar teoretic. Inceputul mandatului Ponta nu mi se pare promitator.

  • 25 februarie 2010 at 20:21

   @Victor
   “Mai important decat sa stii sa pierzi este sa stii sa castigi.” – Adevarat.
   “In realitate si opozitia este tot parte a puterii. Prin diverse mijloace democratice au posibilitatea sa se manifeste si sa-si impuna punctul de vedere.” – Asta vreau sa vad la liderii PSD.
   “Inceputul mandatului Ponta nu mi se pare promitator.” – Asa este, dar nu cred ca asta a depins prea mult de el.

 7. olimpiu65
  25 februarie 2010 at 20:20

  gurile rele spun ca Geoana ar negocia un post ff bun pt el si familia lui undeva in afara Romaniei. vad ca ,,reduta” PSD presedentia Senatului il doare fix cat l-a durut de cei care l-au votat. daca se confirma zvonurile, va fi inca o dovada ca politicienilor nu le pasa si ii fac punte lui Base spre dictatura

 8. 25 februarie 2010 at 23:28

  Fara sustinerea lui Iliescu si a lui Nastase … Geoana nu urca de la 20% la 30%. In turul 2 intra Antonescu.
  Indiferent de frustrarile trecute si prezente Geoana nu trebuie sa fie clintit de pe functia de presedinte al Senatului. Ar echivala cu pierderea functiei de catre PSD.

  • 25 februarie 2010 at 23:32

   @plano10
   Sunt total de acord cu tine.
   Geoana a avut sustinerea lui Iliescu si a lui Nastase.
   Ai dreptate, Geoana trebuie sa ramana presedintele senatului, indiferent daca ne este simpatic sau nu.

 9. 25 februarie 2010 at 23:44

  Theodora, Geoana a fost un dezastru pentru PSD, dar si pentru tara. DIn mai multe motive :

  1 – Din punct de vedere electoral a fost slab. A pierdut multe alegeri. Ba mai mult, din cauza lui suntem azi nevoiti sa il suportam pe basescu inca 5 ani. Si nu ca ar fi doar basescu…ci si pe tanti Udrea si pe nenea Berceanu, etc.
  2 – Din punctul de vedere al promovarii politicienilor. Eu am vazut ca pe langa el au promovat doar oameni gen… vanghelie. CU acesta in frunte.
  3 – Vorba ta. Si a lui Adrian Nastase : nu stie nici sa castige si nici sa piarda.

 10. 26 februarie 2010 at 4:39

  Felicitări pentru Premiu, Teodora !
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/26/am-ratat-gala-nu-si-premiile-blog-de-blog-cele-mai-bune-bloguri-din-2009/

  Pentru mine, Geoană rămâne Păpuşel-Prostănacu, punct. Iar Diaconescu… zbogom !
  Să vedem ce-au înţeles pesedeii din Discursul D-lui Preşedinte….
  respecte,
  Sibilla

 11. olimpiu65
  26 februarie 2010 at 8:02

  vezi ca ,,prietenul” tau Cartarescu a scris iar un editorial in care face praf PSD-ul. poate te oftici din nou, desi eu sincer apreciez articolul… e un punct de vedere al unui adversar endemic al PSD

  • 26 februarie 2010 at 8:27

   @olimpiu65
   Eu trebuie sa plec cateva ore si nu am internet mobil.
   O sa citesc pe seara Ce a mai scris “prietenul meu”
   “Praf” il fac daca se ia de Iliescu. 🙂

 12. brankardierul
  26 februarie 2010 at 8:29

  te rog vezi mail!

 13. 26 februarie 2010 at 11:54

  Mie-mi pare rau ca nu se linistesc nici dupa alegeri.
  Imi pare rau ca a plecat domnul Cristian Diaconescu di partid si cred ca o mare vina o poarta unii dintre colegii lui.

 14. 26 februarie 2010 at 13:59

  In PSD,acum dupa ce au plecat dezerorii ar trebui sa se faca liniste si sa-si vada de politica unui partid de stanga autentic de opozitie,o zi minunata 🙂
  p.s.ai o dedicatie muzicala.

  • 26 februarie 2010 at 14:33

   @octavpelin
   Tavi draga…. nu stiu daca au plecat toti. 🙂

  • virgilvirgil
   26 februarie 2010 at 16:07

   O sa fie o leca liniste ca acuma-s la rind liberalii , dar dupa congresul lor …
   Apoi … dezertori … Mi se pare cam mult spus .
   Atit pedeii cit si pesedeii au in permanenta bagajele facute , iar trecerea de colo dincolo , este un lucrusor natural pentru dinsii . Transhumanta o sa continuue mai ales ca este nevoie de oarece cadre de nadejde pentru “adevaratul partid de stinga” de ne tot este anuntat , n’asa?
   FSN-ul fie el autodenumit de dreapta sau de stinga are acum un nou nas in in persoana domnului Basescu . Se pare ca ramura securista a PCR a cam pus cu botul pe labe ramura nomenklaturista a aceluiasi PCR .
   PSD a cam uitat ca ii datoreaza lui Geoana democratizarea , dar si existenta ca principal partid de opozitie . Votindu-l pe Ponta si-a sapat groapa . Ramine de vazut daca se va si lasa ingropat sau o sa-si dea sema de realitate .

   • 26 februarie 2010 at 16:19

    @virgilvirgil
    Daca ceea ce a facut Geoana este democratie, atunci eu una nu am nevoie de ea.
    A scapat partidul din mana total si a pierdut pe linie toate cele 7 alegeri.
    Ramane de vazut.

 15. 26 februarie 2010 at 14:53

  ..eu stiu de ce!!!!!!!!!!!!!! din invidie??????

 16. 26 februarie 2010 at 18:29

  De asta n-am vrut cu nici un chip sa ajunga invinsul asta presedinte. O marioneta, care cand a fost lasata pe picioare s-a scurs ca o ba..ga(pardon de expresie).

Lasă un răspuns