Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

13 iunie 2024

De ce si cum a fost convins Chitoiu sa demisioneze? Ce se intampla de fapt in PNL?


Crin Antonescu Chitoiu demisieNu va suparati dar nu cred, nu pot sa cred, ca Daniel Chitoiu a ales de buna voie sa renunte la postul de ministru al Finantelor pentru a prelua functia de secretar general interimar al partidului.

Hai sa fim seriosi. Nici un om inteligent nu poate sa creada ca in PNL nu exista alt om capabil sa preia functia de secretar general interimar al PNL. Si cum sa iei un om care se ocupa bine de treburile tarii sa il trimiti “sa se ocupe mai activ in activitatea PNL”? Pai ce este mai important, partidul sau tara? Daniel Chitoiu chiar isi facea bine treaba la Finante, incepusera sa se vada si rezultatele muncii sale, incasarile la bugetul de stat au fost mai mari cu 6,5% decit cele de anul trecut.

Mai repede cred ca a fost informat in legatura cu un posibil dosar care i se pregateste. Stim cat de razbunator este Basescu. Atacul la Daniel Chitoiu a inceput cu dosarul penal al sotiei sale. Chitoiu a fost un ministru incomod pentru Basescu. Sa nu uitam ca Daniel Chitoiu a declarat ca Basescu l-a sunat sa il roage sa nu il schimbe pe presedintele CEC, Radu Graţian Gheţea.

Crin Antonescu a dezmintit faptul ca demisia lui Chitoiu din fruntea Ministerului de Finante ar fi rezultatul unei apropieri a acestuia de PSD sau a faptului ca numele sotiei sale apare intr-un dosar penal.

Nu discut despre zvonul ca Daniel Chitoiu ar fi fost mult prea apropiat de PSD. Mi se pare o aberatie. Chitoiu a fost membru al Guvernului Ponta si din acesta functie trebuia sa colaboreze cu premierul si cu ceilalti membri ai guvernului.

“Domnul Daniel Chitoiu nu este implicat in niciun fel de dosar, au aparut lucruri legate de o cercetare care se refera si la sotia domniei sale. Nu avem niciun fel de indoiala in legatura cu nevinovatia doamnei Chitoiu si speram ca cercetarile judiciare sa demonstreze acesta lucru, nu are niciun fel de legatura aceasta situatia cu cariera politica si guvernamentala a domnului Chitoiu. Suntem solidari cu domnia sa.”

“Avem probleme de rezolvat, suntem o echipa in care ne distribuim roluri. Am discutat si impreuna cu domnul Chitoiu si cu alti colegi a decis sa puna capat experientei din fruntea Ministerului. A avut o activitate pe care eu am sustinut-o in permanenta, care nu s-a desfasurat in conditii deloc usoare si domnia sa a facut optiunea de a demisiona, de a pleca din Guvern. In calitate de vicepresedinte va detine functia de secretar general interimar al PNL. Eduard Helvig se va ocupa de campania prezidentiala, iar domnul vicepresedinte se va ocupa cu exercitarea functiei de secretar general interimar”

Propunerea ca Sorin Frunzaverde sa preia MAI mi se pare de neacceptat.

Eugen Nicolaescu la Finante?! Eugen Nicolaescu la MAI?! Daca este atat de bun Eugen Nicolaescu atunci sa il clonam, zic.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Responses “De ce si cum a fost convins Chitoiu sa demisioneze? Ce se intampla de fapt in PNL?”

 1. Marian
  7 februarie 2014 at 13:23

  Eugen Nicolaescu …. Prim Ministru sau de ce nu Presedinte , daca tot este atat de bun pe unde-i pus !

 2. ALM
  7 februarie 2014 at 13:30

  Linişte suspectă pe blogul dvs. Hmm, şi Băsescu tace fiindcă folfăiala liberală îi convine. Oare de ce îi apucă pe liberali vânzoleala atunci când Ponta e plecat din guvern?

  Despre “demisia” lui Chiţoiu m-am exprimat anterior. Din păcate, eu nu-l agreez pe Nicolăescu, de când a fost în guvernul Tăriceanu şi a provocat crize în sistemul de sănătate, crize care s-au lăsat cu câteva decese printre diabeticii insulino-dependenţi. Poate că Ponta, strâns cu uşa USL-ului, va accepta numirea lui Nicolăescu la Finanţe. Din punctul meu de vedere, ar fi mare greşală fiindcă Nicolăescu este tipul de contabil “taliban”, respectiv acel contabil care “urăşte” investiţiile şi “iubeşte” acumulările. Plus că este mare amator de reforme radicale.

  Se aude că la MAI va fi propus Klaus Johannis. Nu pot să mă exprim, decât că omul îmi place. Dar, la MAI, trebuie o mână forte, de fapt un pumn, cu care să spargă găştile de pe acolo. Nu ştiu de ce, dar cred că va fi mâncat cu fulgi cu tot!

 3. 7 februarie 2014 at 17:47

  Si Nastase se creda nemuritor….si sov si altii…si aia de prin mai se cred la fel,voar avea aceeasi soarta. mesajul e cat se poate de clar, cine misca in front, dispare. Ptr a intelege …priviti peste partide

 4. cameleon
  12 februarie 2014 at 18:42

  gunoi tacut si nesigur, s-a ocupat mai mult de treburile nevestei penale no coment si-a batut joc de liberali

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58