Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

24 ianuarie 2025

De ce vrea Basescu Traian sa blocheze privatizarea CFR Marfa?


sina de cale ferata

De ce vrea Basescu Traian sa blocheze privatizarea CFR Marfa?

Desi Guvernele Basescu – Boc – MRU au “negociat” cu FMI privatizarea CFR Marfa, au stabilit o data limita pana la care trebuie privatizata compania si acum “multumita” celor trei privatizarea este o obligatie a statului roman, individul care ocupa ilegal functia de presedinte al Romaniei face tot ce poate (de ce mai poate?!) ca acesta privatizare sa fie un esec, un esec pe care il vrea asezat pe umerii prim-ministrului Victor Ponta.

Sunt mai multe motivepentru care Basescu Traian vrea sa incurce acest proces de privatizare.

Primul motiv ar fi ca vrea sa dovedeasca ca Guvernul Ponta nu poate sa duca pana la capat o obligatie a statului roman. Obligatie care, asa cum am scris mai sus, exista datorita halului in care Basescu, Boc si MRU au negociat cu FMI acesta privatizare.

Al doilea motiv este chiar fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, cel care a coordonat privatizarea CFR Marfa si care nu trebuie sa scape atat de usor, adica doar cu dosarul „Transformatorul”. Este clar ca Basescu il vrea la zdup, cat mai repede si pentru cat mai mult timp. 

Un al treilea motiv este castigatorul licitatiei, GFR care nu este un investitor strategic dupa Basescu Traian. Cum sa va spun? Nu a castigat „cine trebuie”. Declaratiile lui Basescu Traian, cel care ocupa ilegal functia de presedinte al Romaniei, despre GFR cum ca nu ar avea putere financiara  si ca „in momentul de fata nu sunt prea multe banci dispuse sa finanteze” firma sunt inadmisibile intr-o tara democratica, membra a UE.

Declaratiile lui Basescu despre GFR:

  • Ingrijorarea mea cu privire la CFR mai vine dintr-o directie: stiu ca cel care a castigat cauta cu oarecare disperare bani la banci pentru a plati valoarea la care s-a angajat
  • Marea mea problema, si cu siguranta premierul stie mult mai bine ca mine, este ca stiind despre castigator ca are oarecare credite pe propria companie, ca trebuie sa imprumute circa 200 milioane sa plateasca noua companie, din ce va face investitii sa modernizeze compania?
  • Asa s-a stabilit in CSAT, sa se faca o privatizare cu un investitor strategic
  • Daca el imprumuta bani ca sa poate plati si nu ii gaseste, cel putin pana in momentul de fata nu sunt prea multe banci dispuse sa finanteze, de unde o sa ia bani sa investeasca in modernizarea companiei?

GFR/Grampet este o societate bancabilă, solidă financiar, fără datorii la stat, un important angajator român şi un important contributor la buget, care îşi menţine angajamentul de a plăti suma ofertată în cadrul licitaţiei. Conform calendarului stabilit prin caietul de sarcini, am depus deja garanţia de 10 milioane de euro, sumă importantă pentru o piaţă precum cea din România. Avem discuţii în prezent cu instituţii financiare din top 5 mondial şi avem certitudinea că vom face plata conform condiţiilor stabilite„,  a declarat pentru MEDIAFAX proprietarul GFR, Gruia Stoica

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

32 Responses “De ce vrea Basescu Traian sa blocheze privatizarea CFR Marfa?”

  1. Emil Vulcanescu
    25 iulie 2013 at 13:30

    Draga Theodora
    Ai „sesizat” bine ca Satanail Cotrocensis vrea sa puna pe „cocoasa” lu’ Ponta privatizarea CFR – ului dar sa nu uitam … vorba lui Marian ca nici Ponta nu-i usa de „beserica” ! ! !
    Sa fii iubita…
    Cu stima Emil

  2. dorian65
    25 iulie 2013 at 17:25

    Mai, ma lasati !
    Cum este posibil sa nu verifici bonitatea unui participant la licitatie?
    Aici cam miroase urat.Au avut baietii o experienta asemanatoare cu domnu’Dan si nu au invatat nimic din asta!
    Cum este posibil ca-sa castige licitatia GFR cand avem o lege antitrust in vigoare?

    • 25 iulie 2013 at 17:33

      @dorian65
      eu banuiesc ca au verificat bonitatea
      sigur ca GFR intentiona sa se si imprumute la banci … asa se intampla in toata lumea … numai ca acum dupa declaratia lui basescu este foarte posibil ca sa intampline greutati la banci … un presedinte de tara membra UE nu are VOIE sa se pronunte impotriva cuiva care a castigat o licitatie din dorinta de al incurca

      • dorian65
        25 iulie 2013 at 18:11

        Pai,Theodora scrisoarea de bonitate este data de o banca care ,banuiesc ,ca isi asuma si faptul ca va imprumuta in caz de nevoie pe purtator.
        Aici Basescu putea sa latre cat dorea ,Ponta trebuia sa il puna la punct simplu si clar spunand presei ,,bonitatea omului a fost verificata”.
        De ce musiu Ponta nu a evitat balacareala asta care afecteza atat GFR cat si pe alti salariati ai CFR Marfa?

        • 25 iulie 2013 at 18:24

          proprietarul GFR, Gruia Stoica a spus ca „GFR/Grampet este o societate bancabilă, solidă financiar, fără datorii la stat, un important angajator român şi un important contributor la buget, care îşi menţine angajamentul de a plăti suma ofertată în cadrul licitaţiei. Conform calendarului stabilit prin caietul de sarcini, am depus deja garanţia de 10 milioane de euro, sumă importantă pentru o piaţă precum cea din România. Avem discuţii în prezent cu instituţii financiare din top 5 mondial şi avem certitudinea că vom face plata conform condiţiilor stabilite“ … eu chiar nu cred ca nu au fost repectate procedurile

      • 25 iulie 2013 at 20:19

        Maaaiii!… De ce nuuuuu-l lasaaaati?!…

    • 25 iulie 2013 at 18:42

      D-00-e Aspirant 006.5
      Noi v-am lasa si ieri, ca pe baSSe, da’ dvs. nu vreti sa ne lasati, cum nici baSSe n-a vrut sa o faca acum aproape un an.
      Ca „Aici cam miroase urat.”, nici nu poate fi altfel, in conditiile in care se baga in afacere sursa de putoare a tuturor imputiciunilor din tara asta si colcaie toti imputitii prin contact.

      HM! Imi place tare de mine!… Stiti ca nu vorbesc serios.Pamfletul asta e esenta de esenta… Imi pare chiar rau ca nu va pot vedea virarea din porcotaliu-roscat in verde-fiere. Cu dvs. chiar nu pot fi serios fiindca nu merita… Altfel v-as solicita ca lui Toa’ L’ent Cucuruzer V(anturici)8, sa garantati veridicitatea afirmatiilor dvs. cu stabilitatea paralaxei propriilor cristaline. Dar, oare spuneti dvs. ceva? Nuuuu! Doar vant scapat din baSS, vanturat de eoliene…

      • dorian65
        25 iulie 2013 at 21:24

        @Incognito
        Mi s-a interzis sa postez linkuri pe site-ul asta ca iti garantam si asta.
        Nu inteleg de ce esti nervos!?
        Scuze mi-am amintit domnia voastra este talibanul PNL(nu student, ca taliban=student).

        • 26 iulie 2013 at 11:54

          Sa-ti sara ochii daca minti?

          • dorian65
            26 iulie 2013 at 13:22

            Nu imi place tonul asta al tau dar o sa caut prin acest blog ,daca gasesc ,raspunsul lui Theodora.
            Vreau sa te intreb daca locuiesti in Ferentari ca expresii de genul asta cu care am fost interpelat, numai pe acolo auzi si prin Mimiu.
            Multa sanatate!

        • 28 iulie 2013 at 7:16

          Doariane, „necunocutul” fara sa atace pesoane, nu stie. El pe orice blog ataca posterii care i se par lui „basisti” E un caz tipic de frustrat cronic, :), asa ca nu are rost sa incerci sa-l faci sa priceapa ceva, ca NU POATE. Daca ar posta comentarii pe subiect, fara sa atace in stanga si dreapta pe altii, ar fi sterile si fara sens. Asa are si el e bucurie. Latra de dupa gard, ca de-i drumul in strada, e inofensiv si jigarit.
          N-ai observat ca TOATE comentariile sunt atacuri la peroana??

  3. dorian65
    25 iulie 2013 at 18:32

    Theodora eu m-am referit la Ponta care putea evita discutiile aceste printr-o propozitie simpla si reda incredere.
    Sovaiala unui premier face deliciul presei.

  4. Marian
    25 iulie 2013 at 20:24

    1] 200 de milioane de E este o suma ridicola draga Teo ! Pai scoti gologanii acestia de trei ori doar daca tai si vinzi la fier vechi { oricum Gruia asta chiar avea acest deal ca doar n-a facut avere din vanzarea de ” bomboane agricole ” } jumatate din vagoanele si locomotivele din parcul CFR iar daca le praduiesti pe toate….si mai si ! 2] Basescu { doar nu-ti inchipui ca de grija ” avutiei nationale ” a iesit la mancat KKT …fereasca -te Dumnezeu !} a dat iar cu bata-n balta deoarece NICAIERI IN LUME UN PRESEDINTE NU -SI PERMITE SA SE AMESTECE IN AFACERI …MAI MULT SAU MAI PUTIN CURATE { pentru asta avem ” institutii abilitate ” si chiar platite gras …tocmai pentru a fi cu geana la asemenea manarii : trebuiau aia sa s e ” autosesizeze ” ! } iar javra chioara …cam a sta a facut !!! Pe undeva…cam are dreptate : alde Ponta …sa faca bine si sa-si asume responsabilitatea …chiar daca este doar interimar la Transporturi , nu de alta dar el si ANtonescu l-au sustinut cu incapatanare pe Relu Fenechiu …in ciuda ” avertismentelor ” date de Basescu . Insa…te-asi intreba eu draga Teo si pe dumneata si pe cei ce -ti viziteaza blogul : pentru care motiv se doreste …privatizarea cu orice pret a…tot ce exista in tara asta ? A ceea ce mai exista inca ? N-ar fi mai bine sa puna in fruntea acelor societati falimentare cum zic ei ” gauri negre ” cum zic altii ….” mormane d e fiare vechi ” cum spunea Petre Roman mai nu stiu cand …un consiliu de administratie strain { suedezi sau norvegieni daca s-ar putea } si sa-i lase pe aia sa faca acolo …cam ce a facut Mitthal la Galati ? Ala a facut dintr-o „gaura neagra ” o societate profitabila…pentru altii …pai chiar nu s e poate gasii cineva care sa faca …CFR bunaoara profitabila si pentru Statul Roman ?

  5. 25 iulie 2013 at 20:53

    Theo, privatizarea asta a CFR-ului, ma duce cu gandul la disparitia flotei. Si atunci s-a dat „mana libera” managerilor de atunci sa dea navele in locatie. Si s-au dat. Intai s-au reparat, ca doar nu era sa le ia un Bosanceanu, sau un IDU defecte. Apoi; navele respective au fost folosite ca garantie pentru niste imprumuturi. Cum imprumuturile nu s-au restituit, nici cheltuielile aferete (portuare, salarii, etc etc) navele au fost sechestrate. Ei si, pai ce a pierdut IDU sau Bosanceanu? Aiurea!! Ei sunt bine mersi, cu avereile la adapost.
    Pai cam asa imi pare si cu privatizarea asta. Ptr GFR, a fost usor sa imprumte 20 de milioane, ca sa participe la privatizare. Intrebarea este cu ce va garanta celelalte 200? Si dupa ce le obtine sa zicem si pe astea, de unde va face rost de alte SUTE de milioane (DE EURO, NU RON) ptr modernizare, asa cum este stipulat in conditiile de privatizare? Nu cumva are legatura (pe ici pe colo, mai ales in partile esentiale) cu acele „cateva” milioane de euro pregatite de UE, ca fonduri europene. ca sa modernizeze CFR?? Cu ce este mai serios GFR in fata DB-ului? Pana la urma, daca tot este PRIVAT, conteaza ca este roman, neamt, chinez, sau american?

    • 26 iulie 2013 at 1:44

      Mie mi se pare ca cine considera ca GFR e cam acelasi lucru cu Dan Diaconescu (apropo de privatizarea Oltchim), se insala…

    • Marian
      26 iulie 2013 at 8:30

      @ Rica Venturiano Musiu Rica , daca ” disparitia ” flotei poate fi legata mai mult sau mai putin de numele unui singur om { ” persoana importanta ” 🙁 }, ” disparitia ” CFR { chiar nu conteaza care CFR : marfa , calatori sau … ce- o mai fi } va fi legata intotdeauna de numele unei aliante de partide numita USL prin numele lui Fenechiu membru al PNL !

      • 26 iulie 2013 at 11:03

        mariane, gresesti daca tu crezi ca „disparitia flotei” poate fi legata DOAR de un singur om. Am o intrebare, si nu este doar ptr „matale monsher”, ci pentru cine vrea sa raspunda.
        „Un ministru, oricare ar fi el, ar putea sa faca matrapazlacuri, de capul lui”?? Mira-m-as. Intotdeauna sunt si alti „ochi ce trebuie inchisi” ca sa vada „doar ce trebuie”, alte „balamale” unse. Privatizarea flotei NU A FOST in beneficuul doar a unui singur om. El a fost dirijorul, orchestratorul, dar „beneficiari” au fost multi.
        Ca tot a adus dorian vorba de „supa lui Mazare”, crede cineva ca „dusmanii” politici nu fac afaceri intre ei si doar intre ei? Bai celalalt base, unde isi desfaspara activitatile” Sub obladaiurea carui partid de vre-o 3 mandate (sau 4, ca nu mai stiu). pana mai ieri Ponta era foc si para la adresa lui Mazariche Praf pe Nas si a lui Constantionescu Alcool. Acum gata, s-au mai linsitit apele.

  6. ALM
    25 iulie 2013 at 21:22

    Mi-ar fi plăcut să văd replici din partea unor comentatori care au văzut la viaţa lor cum decurge o licitaţie, care să fi văzut un caiet de sarcini şi să fi citit legea care reglementează privatizările.

    În altă ordine de idei, nu există metode legale pentru verificarea unei bonităţi, fiindcă sumele în discuţie nu sunt ţinute „la saltea”. Singura măsură pe care o poate lua statul este vânzarea caietului de sarcini cu preţuri prohibitive şi stipularea unor amenzi în cazul unor proceduri necinstite. Restul, acoperirea sumei la care se ajunge în procesul de licitare, este treaba câştigătorului. Acesta poate apela la împrumuturi, se poate asocia într-un holding, poate pune bazele altei societăţi pe acţiuni, fiindcă există un termen de graţie care să permită câştigătorului să depună ordinele de plată.

    Domnule Marian, 200 de milioane de euro nu este un preţ mic. Vă rog să adunaţi la această sume cheltuielile pe care le face statul pentru a menţine în funcţiune societatea în discuţie. Din câte ştiu, a fost nevoie ca să fie şterse unele datorii ca să apară UN SINGUR ofertant! Nimeni, afară de GFR nu a vrut să se lege la cap cu o societate plină de vechituri, aproape fără contracte, cu personal excesiv faţă de nevoile companiei.

    Să nu credeţi că suedezii sau norvegienii „dau în clocot” de cinstiţi. Sunt cinstiţi în cadrul lor legal, dar şi pe acolo sunt escroci. Ştiu bine ce spun! Statul nostru este incapabil să conducă societăţi comerciale în mod eficient. Lipsesc legi, lipsesc oameni cinstiţi, imixtiunea politicului este la nivel maxim. CFR-Marfă a devenit o gaură neagră şi este concurată puternic de firmele de transport rutier. Numai privatizarea, reorganizarea pe bază de eficienţă şi investiţiile mai pot resuscita acest „morman de fiare vechi”.

    • Marian
      26 iulie 2013 at 8:24

      @ALM Respect deosebit stimate domn , respect pentru dumneavoastra si mai ales pentru parerile dumneavostra pe care { eu cel putin } le consider la fel de importante ca si cele ale Scripturii si nu in mod gratuit va pot asigura cu acelasi respect ! Este posibil sa aveti dreptate : 200 de milioane de E nu este un pret mic …avand in vedere cheltuielile pe care statul le face pentru a mentine aceasta societate in functiune . De asemenea poate fi adevarat si faptul ca suedezii sau norvegienii nu ” dau in clocot de cinstiti .Oameni sant si astia …nu roboti ! Am pus pe tapet aceste nume ale unor tari …chiar cam la intamplare , puteam sa spun…sudanezii sau nigerienii …sau aia ce locuiesc in Insulele Virgine 😉 …ma rog , chiar nu conteaza , important e doar faptul ca autoritatile statului roman nu mai prezinta { cam de multa vreme fireste nu de azi de ieri } incredere , in gestionarea a ceea ce in mod obisnuit se numeste ” avutie nationala ” . In continuare …acelasi respect deosebit !

    • 26 iulie 2013 at 10:47

      Da domnule ALM, asa este, insa si licitatiile astea sunt diferite. Depinde cum se pune problema, preluare totala, sau cum e cazul asta, pachetul majoritar. Nu cred ca mai este un secret faptul ca actionarul majoritar are drept de veto, adica „taie si spanzura” mai pe romaneste. Nu cred nici ca se pote „infiinta o alta societate dupa licitatie, pentru ca e preluare totala si cumparatorul face ce vrea dupa. Aici s-a pus clar problema, de vanzare de de pachet de actiuni, 51%, ca sa se aduca „INFUZIE DE CAPITAL”. E drept ca in fond, ca la toate proprietatilke statului, politicul este vinovat de declin. Numirea pe criterii politice, fara a tine cont de pregatirea respectivului, de libertatea in a decide salariile, fara a tine cont de „solvabilitatea afacerii”. E drept, nu-s altii mai „cxatolici decat Papa” dar macar acolo licitatiile cu statul sunt cele mai corecte. Nu cred ca privatizarea CFR Marfa, sau a oricarei alte „proprietati a statului” s-a facut doar „ca sa se vanda si atat”. Sau cel putin nu ASA TREBUIA FACUTA!!

  7. 25 iulie 2013 at 22:46

    Domnule Marian
    cu voia dvs., pot sa stiu si eu ce si cata marfa e nevoita firma dvs. pe calea ferata? fiindca pe mine GRIJA fata de acest subiect nu ma agreseaza nici macar sexual.
    Am asteptat sa vat ce posteaza Dora astazi si titlul chiar m-a dezamagit. Subiectul zilei era Libertatea Presei, Libertatea de opinie, Libertatea Cuvantului si m-am trezit combatand un bazdagan verde (de cacat) pe marginea Studiului privind efectul paralelismului sinelor de cale ferata asupra ciclului menstrual la rata salbatica.
    N-am sa o acuz pe gazda noastra de manipulare fiindca chiar nu cred ca (pentru a nu se putea spune ca sunt credul; as fi putut spune „chiar cred ca nu…” dar a crede e a crede si se impun argumente pe care nu le am) a intentionat sa ne manipuleze, dar nici n-am sa spun de ce anume o suspectez, din respectul pe care il acord bunei credinte.
    Deci ceea ce este mult mai aproape de noi nu este circulatia marfurilor pe calea ferata ci circulatia informatiei prin mijloace media.
    Pe Cai ferate se mai pot bate niste unii prin western-uri tinand de istoria secolului XIX in SUA sau, mai recent, prin India si Noua zeelanda. A pune botu la asa discutie inseamna fie retardare, fie o inclinatie traditionala de a ne lasa antrenati, provocati, manipulati in vederea gararii pe linie moarta.

    • Marian
      26 iulie 2013 at 8:14

      @ incognito Stimate domn de unde sa fie ” nevoita firma ” mea sa transporte ceva pe calea ferata ? Care ” firma ” ?Eu asa cum probabil ca stiti , cel putin din ceea ce am spus singur nu o data pe acest blog sau pe altele ,deocamdata sant ..doar un pensionar amarat { nici macar pensionar militar 🙁 } , un pensionat anticipat deoarece : ” n-am inca varsta standard ” 🙁 ! ” Grija ” fata de multele subiecte abordate de stimata noastra gazda Teodora { in general de cele de natura economica si-n particular catre acest subiect } , ma ” agreseaza sexual ” doar datorita faptului ca….” aici sint banii dumneavoastra ” { asa cum era scris pe niste plancarde asezate pe marginea strazilor , mai nu stiu cand , de catre nu stiu ce ministru al transporturilor 😉 }…adica si ai mei , bani ce mi-au fost luati de catre Statul Roman de-a lungul a peste 40 de ani d e munca…mai grea, mai usoara chiar ca nu conteaza , important e doar faptul ca mi-au fost luati si la fel de important e faptul ca…SANT SI AI MEI ! Eu profit de bunavointa gazdei noastre pentru a-mi varsa niste frustrari adunate de-a lungul timpului fata d e ” clasa politica ” fata de…in general de mersul lucrurilor in Romania si despre modalitatile in care au reusit unii dintre semenii nostrii sa devina din niste simpli linge blide , niste afaceristi de top , niste milionari in valuta forte intrebandu-ma si eu ” ca orice roman, ca orice fiu al tarii sale ” : DE UNDE DRACU AU ASTIA ATITI BANI ? Da , aveti dreptate , era interesant si un articol despre libertatea presei insa …nu-i timpul trecut , deoarece…chiar are suficient material referitor la acest subiect . Acum mi-asi permite sa va intreb stimate ” incognito ” : care ” presa ” ?

      • 26 iulie 2013 at 13:35

        Sa incep cu intrebarea de sfarsit… Care „presa”? Eu zic ca presa aia, fara ghilimele, aia care cand a fost lovit vreun „jurnalist” al presei cu ghilimele a sarit in apararea jurnalistului agresat din principiu, chiar daca mercantil isi dadeau la coaste in ringul numit „media” si care acum numai presa nu se poate numi, nici macar cu ghilimele atata timp cat fac jocul opresorilor asupra a insasi ideii de presa, dovedind ca obiectul activitatii lor nu este activitatea de presa ci activitatea de suprimare a presei si – in general a suprimarii libertatii de circulatie a informatiei.
        Eu as intreba in locul dvs „Care presa?” (presa fara ghilimele) si as raspunde in locul meu „Care a mai ramas! Singura!”. Admit ca, pe ici pe colo, calitatea prestatiei mai lasa de dorit si la Antena3 dar, acolo unde nu exista concurenta (si nu exista), asa cum e e cea mai tare din parcare (fiindca e singura), eu cred ca pot face abstractie de forma atat timp cat continutul se inscrie in „cerere”.
        Asta despre „care „presa”?”, la modul general.
        La modul detaliat va invit sa cititi comentariul d-nei Sbilla a carui forma se apropie de unele emisiuni ale a3 dar pe care sunt gata sa o trec la „nu conteaza” atata timp cat continutul are forta, tocmai fiindca nu rateaza nimic: nici moment, nici subiect, nici obiecte (presa, USL, ba-SECULE).
        …Si… sarind la inceput, intrebarea mea cu „firma dvs.” a fost retorica, doar pentru a sublinia ca va inflamati pentru un lucru supus artificial interesului dvs. Inteleg, v-a adus aminte de „Aici sunt banii dvs.” dar, sigur, numele autorului nu poate fi rostit (va intuiesc scarba si chiar resorurile actiunii dvs. – deliberata sau nu – de a i-l dilua – numele – in abstractul denumirii de „clasa politica”).
        Ce mi-ar fi placut sa sesizati e ca cei ce ar trebui sa-i intrebe pe „milionari” de unde dracu’ au astia atatia bani, sunt ocupati cu cum dracu’ sa umple gura presei si urechile noastre cu pamant.

  8. 26 iulie 2013 at 4:52

    Antena 3 e si aici ! bă-SECULE, știu, te oftici !! Dar USL-ul, unde naiba e ??!!
    Noi, oamenii simpli, rămânem alături de ei, jurnaliştii care sunt pe redute, în slujba adevărului ! Şi să fiţi convinşi că sunt! Şi da, avem dreptul să ne exprimăm liber , ei, jurnaliştii sunt cei ce dau glas durerilor, suferinţelor noastre ! Lor, se cuvine : RESPECT !
    Și-am să aduc aminte că Antena 3 e și aici, bă-SECULE și ca să te oftici și mai mult, iaca ce spunea și MILE :
    ” Ce vreți prăpădiților ? Să tac ? ”
    Nu ne puteți închide gura, pen că ” noi suntem copiii unor Oameni care nu sunt președinți ”, măi dragă bă-SECULE și… nu numai !!
    USL…. eh, USL nu doarme, majoritatea-s prin concedii, vacanțe, își văd de afacerile perso, ce naiba. Pentru moment nu au nevoie de Antena 3 și-au cam uitat că au fost susținuți ca să se cocoțeze pe scăunele călduțe de cei care am înghețat strigând ” Libertate ” și-au uitat de relatările Antenelor, de jurnaliștii ȘI datorită cărora sunt acum ” la putere ”… PĂCAT !!
    http://sfinx777.wordpress.com/2013/07/26/antena-3-e-si-aici-ba-secule-stiu-te-oftici-dar-usl-ul-unde-naiba-e/

  9. ALM
    26 iulie 2013 at 11:43

    Am să vă spun o „poveste” adevărată, care cred că va aduce ceva lumină în cazul privatizării CFR-Marfă. DACIA! Mai ţineţi minte privatizarea S.C. Dacia S.A.? Tot pe bani „puţini”, fiindcă totul era vechi şi trebuia restructurat şi modernizat. Tot cu proteste şi „mişcări” sindicale. Până când noua conducere a dat biroul sindicatului afară din uzină! Vor să facă mitinguri, să le facă afară şi în timpul liber! Aşa s-au liniştit, cine face proteste pe timpul lui liber?

    De ce a luat Renault uzina Dacia când, la prima impresie, totul era păgubos? Ei bine, pentru pieţele tradiţionale ale uzinei! Începând din America de Sud, trecând prin nordul Africii, Grecia şi până în India.

    Personal, cred că GFR urmăreşte o strategie similară. Preluînd CFR-Marfă într-o stare deplorabilă, de fapt devine unicul transportator de marfă grea din România. Mai mult, sunt convins că nu va profita în sens negativ de acest monopol, ci va face tot ce trebuie pentru ca transportul de marfă pe căile ferate să devină profitabil, atât pentru transportator cât şi pentru cei care apelează la el. De ce? Părerea mea este că nu vom avea autostrăzi magistrale prea curând, timp în care GFR va putea dezvolta şi moderniza atât infrastructura cât şi materialul rulant cu … fonduri europene! Da, există fonduri pentru astfel de proiecte, mai trebuia să existe cineva care să le poată solicita, prezentând un business-plan fezabil.

    Luând „modelul” Daciei, aş face un „pariu”: în cca. 5 ani GFR-Marfă va fi pe picior de egalitate cu alte societăţi de transport feroviar din Europa.

    Am văzut o paralelă între părăduirea flotei civile şi probabilitatea distrugerii CFR-Marfă. Nu este acelaşi lucru. Vremea hoţiilor de mare amploare a trecut, între timp au apărut şi investitori strategici serioşi, care nu se mai grăbesc „să taie găina care face ouă de aur”. În plus, cei care au „vândut” flota n-au cumpărat-o mai întâi …

    • 27 iulie 2013 at 20:49

      Dle ALM, e drept, de atatea ori a venit „lupul” la stana privatatizarii, fara sa-l vedem, deaoarec a venit deghizat in „oaie”, incat acum am ajuns sa vedem in fiecare oaie un lup. Este posibil sa fie asa cum spuneti dvs, dar e normal sa am rezerve, cand pana acum NICIO privatizare nu a fost fara cantec. Dacia este un caz fericit, dar care are alte detalii. Sa nu uitam ca din start „UAP” a fost facuta de francezii de la RENAULT. Sa nu uitam ca nici acolo nu a fost toate „pe roze”.
      Acum, ca sa se inchida toate gurile carcotase, sa-l lamureasca si pe Toma necredinciosu’, normal ar fi sa se vina cu explicatii din partea Guvernului. Pana la urma, este vorba de vanzarea unor active ale STATULUI, si cum pana acum am tot auzit ca se vrea eliberarea adevarului din ghearele pedeliste, sa-l vedem. sa ni se spuna acum, ca licitatia s-a incheiat si care sunt conditiile. sa ne lamurim, si totodata sa-i inchida si gura baselului.
      In cat timp TREBUIE castigatorul licitatiei sa achite suma necesara, care sunt obligatiile de investire in modernizare. Ca reduce personalul excedentar, e normal, atat timp cat se tine seama de eficienta si nu de alte criterii. Mentinerea sistemului actual, nu ar rezolva problema ci ar contnua declinul..,
      Nimeni nu-l acuza pe catigator ca vrea sa dea faliment, ca doar nu e tampit sa cheltuiasca o avere ca sa dea chix.

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/cristihai...') #2 /home/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home/cristihai...') #3 {main} thrown in /home/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58