Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

28 ianuarie 2023

Demisul Basescu recidiveaza: “O Uniune Europeană socială și-a pierdut sensul din cauza crizei economice”


Daca nu ati aflat inca demisul Basescu Traian a participat la o reuniune a PPE care a avut loc la Viena unde a facut urmatoarele declaratii:

„O uniune socială și-a peirdut sensul, urmare a crizei. Ceea ce ne trebuie acum este o uniune a creșeterii competitivității europene, care să ne asigure că economiile noastre rămân competitive”

„În Întreaga Europa se reduc ajutoarele sociale și devin disponibile resurse pentru investiții în infrastructură, dezvoltare și IMM-uri”. 

De fapt ajutoarele sociale si resursele pentru investitii nu sunt intr-o relatie de opozitie, nu se exclud iar susrsele de finantare sunt diferite.

Faptul ca demisul Basescu continua incercarile de dezbinare pe tema falsului conflict dintre saraci si intreprinzatori  (grasul care nu munceste si care sta in spatele slabului intreprinzator) nu mai mira pe nimeni.

Pe aceeasi tema:

Erorile domnului Basescu

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Responses “Demisul Basescu recidiveaza: “O Uniune Europeană socială și-a pierdut sensul din cauza crizei economice””

 1. 27 iunie 2013 at 3:35

  @Theodora
  Romania e una din tarile UE care are cele mai mici cheltuieli cu protectia sociala, fata de Franta, Germania, Tarile Scandinave etc. Tarile din Europa Occidentala au cele mai mari cheltuieli cu protectia sociala din toata Europa!!! Romania este cu mult sub media UE 27 la capitolul asta al cheltuielilor cu protectia sociala.
  Si atunci Romania ce sa mai reduca?
  In 2010 Danemarca, Germania, Franta cheltuiau peste 30% din PIB (si ce PIB daca e sa-l comparam cu cel al Romaniei!!), pe cand Romania cheltuia vreo 17,6% din PIB (din PIB-ul Romaniei, subliniez asta!!). Ungaria, ca sa dau un alt exemplu, cheltuia peste 23% din PIB cu protectia sociala!
  Basescu, dupa ce a sustinut ca “O uniune socială și-a peirdut sensul, urmare a crizei.”, ar fi trebuit sa spuna apasat si raspicat, cum ii spunea lui Boc, de la Cotroceni: “Vreau sa vad ca Germania, Franta, Suedia, Austria etc isi reduc cheltuielile cu protectia sociala la nivelul Romaniei!! Tocmai pentru ca sa devina disponibile resurse pentru investiții în infrastructură, dezvoltare și IMM-uri”. 😆
  Nu ar fi fost corect?

  🙂

 2. 27 iunie 2013 at 3:48

  Daca se merge pe ideea asta: a reducerii datoriei publice si a cheltuielilor pentru protectia sociala, eu nu inteleg de ce in UE nu se ia drept standard Romania. Romania are una din cele mai mici datorii publice din UE si, cum spuneam, dintre cele mai mici cheltuieli cu protectia sociala. Cu alte cuvinte, si tari precum Germania, Franta etc sa inceapa sa-si reduca datoria publica si cheltuielile pentru protectia sociala pana la nivelul Romaniei. 🙂

  Ia sa-i fi spus asta lui tanti Merkel, ca nu e decat un “biet” premier!!!! 😆 😆

 3. 27 iunie 2013 at 5:33

  Criza Romaneasca a fost facuta de tovarasii de la conducere care au distrus economia voluntar, caci asa au invatat sa fure de la popor caci e mai usor de pacalit si greu de demascat.Base face parte din tovarasii care ar trebui sa platesca la jilava, zece ani de zile ca sa invete economia, caci cu vrajeala sa pacaleste prostimea care nu au cum sa stie cum arata un hot cu aluri de mirlanime, rizind in prostie ca sa arate mai frumos si prietenos,mirlanu.

 4. 28 iunie 2013 at 10:23

  Atentie mare la greseli: BASESCU NU ESTE DEMIS:)

  • 28 iunie 2013 at 10:29

   @The Flower King
   7.4 milioane de romani cred ca da

   • 29 iunie 2013 at 10:36

    A crede nu inseamna certitudine si nici adevar. Cateva sute de milioane de oameni cred ca exista Dumnezeu si asta nu demonstreaza ca Dumnezeu chiar exista. Si eu cred ca esti USL-ista indoctrinata si ca te uiti la Antena 3…dar oare am dreptate, oare e adevarat? Pentru un blogger ti-ai alaes o argumentatie proasta folosind aceeasi placa stricata cu 7.4 milioane de oameni, mai ales ca Basescu e presedintele tarii si asta e chiar o realitate incontestabila care nu se bazeaza pe ce crezi tu sau eu…

    • 29 iunie 2013 at 11:22

     @The Flower King

     ha ha ha ha ha
     Nu sunt USL-ista … sunt doar antibasista 😀
     Nu este nici o placa. Este AADEVARAT.
     7.4 milioane de romani au votat ca basescu sa plece!!!!!!

     indiferent daca asta va convine sau nu

    • 30 iunie 2013 at 8:21

     Mie-mi convine cu Basescu sau fara Basescu. Dar indiferent ca-ti convine sau nu…Basescu e tot presedinte:)
     Dar am o nelamurire: poti sa-mi spui 3 argumente pentru care Basescu trebuia suspendat conform legii?

     • 30 iunie 2013 at 9:59

      @The Flower King
      Da, motivele pentru care a fost suspendat de Parlamnet 😀

 5. moromete
  30 iunie 2013 at 22:21

  Este cel mai ODIOS – presedinte.
  Participa ilegal la crearea de PARTIDE
  E suspendatul – ce latra la popor
  Si vrea sa fie din nou *DIRIJOR*.

Lasă un răspuns