Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

15 mai 2021

Divide et impera


Divide et impera este o combinatie de tactici de cucerire si pastrare a puterii si se realizeaza prin divizarea unei mari populatii in grupuri mai mici.

Strategia se realizeaza in primul rand prin provocarea neincrederii si neintelegerii intre membrii unui grup sau intre grupuri si prin promovarea celor care sunt dispusi să colaboreze prin acordarea de titluri si functii.

Strategia este favorizata de comunicarea proasta sau lipsa comunicarii, intre membrii unei populatii si  permite celor cu putere reala putină să-si impuna vointa asupra celor care, colectiv au putere mare sau ar avea daca ar reusi să se unesca.

Prin realizarea intelegerii cu privire la sustinerea unui singur candidat pentru functia de prim ministru  PNL, PDS-PC si  UDMR au facut un mic pas in recastigarea increderii populatiei in clasa politica.

Sa nu ne lasam dezbinati!

Tags: , , , ,

No Responses “Divide et impera”

  1. Croniz
    26 octombrie 2009 at 13:16

    Vreau sa te anunt ca strategia de dezbinare a natiunii se foloseste in romania de f mult timp si oamenii nu sunt constienti de bune decenii ca detin o putere imensa dar cum mai spuneam sunt constant dezinformati si se complac sub talpa groasa a birocratiei, plus ca suntem atat de indiferenti incat incepem sa’i vedem pe comunistii psd’isti ca niste revolutionari salvatori.

Lasă un răspuns