„Domnule Stelian Tanase, exista si institutia morala a demisiei!”
27 mai 2014
“Domnule Stelian Tanase, exista si institutia morala a demisiei!”
Un grup de angajati ai TVR, a lansat o petitie online in care semnaleaza abuzuri si favoritisme la postul public de televiziune. Angajatii TVR declara ca, actualul Director General interimar a dovedit ca nu poate remedia situaţia in Televiziunea Publica si solicita oprirea jafului si incompetentei actualei conduceri.
Cititi petitia aici:
http://www.petitieonline.com/opriti_abuzul_in_tvr
S-au implinit 5 luni de la numirea domnului Stelian Tanase in functia de Director General Interimar al Societatii Romane de Televiziune si in acesta perioada domnul Tanase a insistat sa ne convinga ca nu vrea altceva decat sa desavarseasca dezastrul inceput de predecesorii sai, adica sa distruga definitiv si iremediabil SRTV.
Stelian Tanase, directorul general interimar al Televiziunii Romane, a promis ca salveaza TVR. A promis si cam atat. Ca de salvat nici nu se pune problema. De la preluarea mandatului, Stelian Tanase a propus o reorganizare dupa modelul BBC, lucru imposibil din punct de vedere legislativ si editorial, insolventa TVR, falimentul sau inchiderea TVR ca variante pentru soarta institutiei.
In luna martie ratingul all urban al TVR era de 0,92 %, in luna mai ratingul all urban a ajuns la 0,6%. Spre comparatie, in perioada in care domnul Valentin Nicolau a fost director general, ratingul all urban al TVR era de 3.5%. Cate luni ii mai trebuie lui Stelian Tanase sa duca TVR la ratingul all urban 0%? Banuim ca nu foarte multe luni. De ce este lasat sa distruga defintiv Televiziunea Publica?
In numeroasele interviuri acordate cu darnicie presei din Romania, domnul Director General Interimar a acuzat salariatii SRTV pentru situația in care se gaseste institutia. Dupa parea domnului Tanase fostii presedinti ai TVR au fost minunati. Atat de minunati incat, in perioadele in care au condus institutia, au reusit prin jaf si incompetenta sa acumuleze o datorie de 800 de milioane de lei.
Ultima decizie a Directorului Interimar si a Comitetul Director este reducerea timpului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana si prin consecinta reducerea cu 25% a salariilor asta in timp ce prietenii domnului Stelian Tanase au niste salarii ametitoare:
„Cornel Nistorescu – 2500 euro/lună
Ion M. Ioniță (plecat între timp)- 3000 euro/lună
Daniel Apostol -2000 euro/lună
Timeea Bereczki- 4000 lei/lună
Miruna Munteanu 6000 lei/lună de la TVRi
Florin Iaru 6400 lei pe lună pe TVR2
Domnul George Orbean a fost până zilele trecute consilier al Directorului General Interimar. A fost angajat pe funcție de editor imagine, cu 5500 lei pe lună, salariu la care nici un editor din instituție nu poate visa. Toate aceste angajări/colaborări au fost parafate la cererea directă a domnului Tănase, fără un concurs de proiecte care să ofere șanse egale atât jurnaliștilor din interiorul Televiziunii cât și celor din afară. În aceste condiții, jurnaliștii TVR au fost discriminați flagrant. Mai mult, cei „aleși” nu au prezentat nici un proiect, au venit doar cu numele, în baza afinităților domnului Tănase.„
TVR trebuie închisă şi privatizată! TVR chiar este o gaură neagră, un refugiu al puilor şi prietenilor noilor nomenclaturişti. Nimic deosebit în programele oferite de TVR şi, oricum, în caietul de sarcini pentru privatizare se pot introduce condiţii care să menţină scopul cultural al unei televiziuni de stat.
Dacă cineva va vrea să revigoreze TVR, ca televiziune de stat, trebuie să începă cu tăierea obligativităţii plăţii abonamentelor pe facturile ENEL, după cel mai bolşevic sistem! Să se descurce cu ce vând către societăţile de cablu şi pomana de la guvern!
@ALM
Cum sa privatizam televiziunea nationala?
pai ajungem la vorba dvs, hai sa privatizam si politia si pompierii 😀
Cred că glumiţi când comparaţi TVR de astăzi cu orice altă televiziune din UE! Dacă n-ar obliga şi vacile să plătescă taxa TV, s-ar duce la vale imediat! Nu ştiaţi că dacă aveţi doar un bec în casă, sau la grajd, plătiţi taxa TV? Dar dacă aveţi sediul social al unei firme în garsononieră, fără să aveţi contract separat cu ENEL, ştiţi că mai trebuie să plătiţi un abonament?
Şi pentru ce? Pentru un rating de 0.6%? Cine se uită? Probabil „chiriaşii” penitenciarelor şi ai spitalelor. Dar cine ar încredinţa reclame unei firme falimentare?
Eu nu vreau TVR, am alte 50 de programe de vizionat! Uzine de valoare, pe profit, au fost „privatizate” şi gaura asta neagră trebuie resuscitată cu bani publici? Care e legătura cu pompierii şi poliţia, servicii care nu sunt plătite la adevărata valoare? Un pompier, care salvează bunuri şi vieţi, are un venit cât al rahatului de Nistorescu sau al nimicul ăla de Ioniţă?
Am citit! Pierdere de timp, nu-mi schimb părerea! Auzi, BBC! Ca-n fabula cu şoricelul şi elefantul: tropăim, tropăim!
@ALM
este normal ca TVR sa existe .. imi apre rau dar de data asta parerile noastre nu coincid
Că tot am rămas singuri, ce vă miră? N-aţi spus că sunt mai de dreapta?
Spuneţi că părerile noastre nu coincid, dar nu argumentaţi. Păi, ori suntem capitalişti, ori nu mai suntem! Acel rating de 0.6% spune totul! Care sunt „clienţii”? Cum am spus, penitenciarele (până şi acolo au 3 programe: TVR1, TVR2 şi TVR3), spitalele şi satele neconectate la cablu (deşi, au DIGI, DOLCE sau satelit). Pentru aşa o „ţintă” trebuie mulsă populaţia şi firmele? Taxa TV atinge suma de 316.362.870 de lei sau 59.02% din totalul veniturilor din exploatare ale Televiziunii Române în 2013. Bugetul total al TVR a fost de cca 536 milioane lei în 2013. Adică aproximativ 6.3% din bugetul învăţământului!!! Asta ca „să umfle maţu'” unor parveniţi gen Tănase, Dinescu, Nistorescu, Mihaiu şi Ioniţă!
Nu vreţi privatizare? Bine, facem taxa benevolă! Sunt modalităţi de restricţionare a canalelor TV, restricţionare ce se poate înlătura contra cost. Să pună TVR osu’ la muncă, să dea salarii româneşti şi să facă programe care să mă facă să vreau să-l vizionez. M-aş mira să găsească ceva care să nu fie acoperit de societăţile de cablu …
@ALM
Va rog cititi aici
http://www.noriimei.ro/noridepraf/pro-si-contra-publicitatii-la-tvr/
„Din toamna anului 2002, TVR are un regim restrictiv de difuzare a publicității, față de celelalte televiziuni private – maxim 8 minute pe oră, față de maximum 12 minute cât i se permite unei televiziuni particulare. În plus, calupurile de publicitate la TVR nu au voie să întrerupă programele, difuzându-se doar între acestea. Majoritatea televiziunilor publice din Europa au patru surse de finanțare: taxa pe serviciul public de televiziune (licence fee), venituri din publicitate, venituri proprii (din vânzări de drepturi Tv, din comercializarea produselor proprii etc.) și alocări de la bugetul de stat (în general pentru retehnologizări și pentru unele cheltuieli ale stațiilor ce emit în străinătate). Notorii sunt două situații extreme: cazul BBC, care nu difuzează publicitate, și cazul televiziunii publice spaniole, care „trăiește” doar din publicitate. Cei care au vânturat subiectul anulării publicității la TVR au invocat în mod repetat cazul BBC, dar au uitat să adauge că BBC generează venituri proprii imense pentru că fac performanță. Produc programe de calitate cu audiențe mari, domină piața de televiziune, fiind unul dintre cei mai mari producători și exportatori de programe de televiziune din lume. BBC consumă mult, pentru că produce imens la un standard înalt de calitate. BBC își confirmă permanent statutul de „navă amiral a industriei de televiziune britanice”. Este finanțată fără rezerve de cetățeanul britanic, deoarece acesta respectă instituția publică BBC pentru ceea ce ea face pentru el. Și se mai uită „un amănunt” că la BBC conducerea este numită de opoziție, pe când, în România, TVR este feuda politică pe care și-o trec de la unii la alții toți politicienii de cum vin la putere.
De ce varianta cu patru surse de finanțare este cea mai răspândită? Taxa pe serviciul public de televiziune (care are și ponderea cea mai mare din venituri) leagă direct televiziunea de „stăpânul” ei – cetățeanul, și nu politicianul, ca la noi. Publicitatea ține trează starea de competiție pe piață atunci când televiziunea publică produce divertisment sau alte programe similare cu cele ale posturilor private. Grija pentru veniturile din publicitate, direct proporționale cu performanțele de audiență, este un factor de menținere a capacității de a performa în raport cu competitorii. Este stimul, dar și măsură pentru managementul de calitate. Audiențele nu sunt un scop în sine și o televiziune publică nu le râvnește cu orice preț, însă ele sunt cele care reflectă obiectivul de a avea cât mai mulți telespectatori, căci o televiziune publică fără un public este un nonsens.
În situația de astăzi a TVR este periculos să i se reteze sursa de finanțare din publicitate, măcar și pentru faptul că este una dintre ultimele legături pe care actuala conducere le mai are cu realitatea, cu performanța, cu buna gestiune. Fără publicitate (= audiențe = performanță) actualul management al TVR va putea ascunde „justificat” audiențele dezastruoase pe care le obține în raport cu resursele imense pe care le cheltuie și se va cufunda și mai mult în risipă, în bunul ei plac, în proiecte păguboase și divertisment suburban. Atunci chiar nu va mai conta cine și câți se uită la Televiziunea Română, în afară de publicul manelist pe care îl atrage în ultimul timp.”
Da au si niste programe ,,, Sau aveau, Ca de ani de zile nu ma mai uit .. Filme proaste, palavrageala multa, emisuni plicticoase , originalitate zero ..
Stelian Tanase demisia urgent daca nu cumva iti convine mai mult o demitere
@Theodora
Nu ma mira: actuala Putere are nevoie de personalitati care sa-i sustina cauza. Or, acesti oameni trebuie sa fie si bine platiti, macar si pentru faptul de a-si aminti ca PSD i-a platit asa, nu altcineva.
Este evidenta nevoia PSD-ului de a avea personalitati in spatiul public, in media care sa-l sustina. In general vorbind, intelectualitatea, societatea civila, de-a lungul Istoriei recente, nu a fost de partea PSD, dimpotriva! Dupa Revolutie noi n-am mai avut o intelectualitate de stanga. Nici acum nu prea avem intelectuali de stanga, decat foarte putini si prea putin cunoscuti, desi avem un puternic partid social-democrat. Pentru PSD acesti oameni sunt mai importanti decat angajatii obisnuiti ai TVR, care pot fi disponibilizati oricand. Interesant este ca sunt platiti din bani publici, cu scopul de a sustine doar un anumit partid politic. Cel de la Putere.
@Theodora
Seamana foarte bine cu scandalul de la ASF (v. aici si aici ) – pe atunci liberalii erau in USL – si, de fapt, seamana foarte bine cu multe cazuri intamplate de la Revolutie incoace cand, in sectorul de stat, directorimea, anumite persoane, clientela politica etc aveau salarii foarte mari in raport cu performantele respectivului sector de activitate. Asa s-a intamplat, de pilda, ca un director general de la o intreprindere de stat falimentara sa aiba salariu de sute de milioane de lei vechi (suma enorma si acum!!). Deci nimic nou sub soare, cum se spune. Bataia de joc fata de banul contribuabilului continua! Si va continua, cred, inca destula vreme, din pacate… Din aceasta cauza nimeni nu are interes sa puna la punct lucrurile in sectorul de stat: altfel nu se poate mulge!
La mulţi ani celor cu suflet de copil!!!
Draga Theodora
Nu-ti face probleme acest „Lemn Tanase” ajunge cat de curand la Mititica .
Sa fii iubita…
Cu stima Emil
Oare cine l-a numit pe dumnelaui in acea functie, n-a facut-o tocmai ptr „capacitatile” domniei sale?
Chiar nu vedeti INCA unde ne indreapta ” diriguitorii” Romaniei de azi?
Dae zau ca ce face sau nu face acest domn cu o televiziune care si asa nu face nimic, e mai putin important decat ce face Chevron cu „independenta” energetica a Romaniei, atat de trambitata acest iubit Ponta al vostru, care nu-I cu nimic mai bun decat orice alt HOT de ne-a consud pana acum.
Cum poti sa dai TOATE drepturile asupra unui zacamant natural PREZENT SAU VIITOR, in schimbul unei redevente de rahat, ca apoi sa cumperi gazelle necesare la pretul cerut de „apropitarul”.
Dar e mult mai simplu sa injuram pe unul sau altul, decat sa incercam sa vedem adevarul singuri.
Fiti bucurosi, ca in curand o sa cumparati totul la preturi UE cu salarii de „(*)UE”
Nici viitorul nu mai este ce-a fost, nu-i asa?
Ce facem domnii mei, nu mai „dezbatem”, nu mai „infieram”?
Unde este Romania de vis promisa de fariseii atat de adulati de dvs?
Ati scapat de dracu’ si-ati dat de ma’sa domnilor. Inca nu ma credeti, dar mai asteptati putin, si o sa vedeti. Traiasca(va) partidul unic!!
Nostalgiile dvs pot sa fie si daunatoare, dupa cum se vede. Aveti (unii dintre dvs) comunismul in „cuget si’n simtiri”.
Mereu un incompetent isi cauta scuze si arunca vina pe altii. Mereu ” aia de dinainte sunt cauza impotemntei lor”.
Degeaba ne inderamna imnul „sa ne desteptam” ca pentru unii inseamna doar sa se trezeasca dimineata si nimic altceva.
Si pentru toti „prietenii mei” un salut calduros din Buenos Aires, unde fac o ica escala in drum spre Brazilia, sa vad niste meciuri live. Urmariti meciul Argentina Iran, si o sa vedeti TRICOLORUL ROMANESC. Asa o sa stiti ca sunt aciolo, traindu-mi viata din plin si pentru voi,
😀 :)) :)) :)) :))
Theodora, ce faci? Esti in concediu? Vrem un articol nou! 🙂
@Motanul Incaltat
am fost ocupata cu congresul PNL si nu am mai avut timp de blogul meu … acum am revenit
Te implici politic…? Esti… membra a PNL…?
@Motanul Incaltat
nu sunt membra PNL si ma bucur… acum trebuia sa imi dau demisia …. sunt doar un om care il apreciaza pe Ioan Ghise
Parca ii parasisei pe liberali fiindca la alegerile parlamentare de acum 2 ani ramasesera niste frimituri de tort si n-au vrut sa le imparta cu tine.
Chiar mi-am zis – cand am vazut ca taci ca Ghita-n boabe – ca ti-au dat PSD-istii cheia de la camara cu torturi (accentul pe prima silaba).
Ce zici cum s-a rezolvat cu Stelian Tanase? Cacu Kiovesi. Traiasca Tovarasul Ponta!.
@judyindesguise
eu sunt cu Ioan Ghise si ATAT .. nu am vrut nici o frimitura de tort … lor le-a fost frica ca vreau
Hopa, vad ca v-ati „re-orientat” stimabile. Nu ii mai pupate in dos pe USL-isti? Dupa cum bate vantul, nu-I asa „stimabile”?
Casa de piarta!… Inseamna ca… miere si lapte, macar…Vine el si tortul. La aniversare!
Cred că este bine să avem o televiziune naţională, că tot plătim vrând, nevrând taxa tv. Şi m-ar bucura nespus să fie şi echidistantă. De ce trebuie neapărat să reprezinte interesele unui partid când, firesc ar fi să teprezinte interesele poporului care-l susţine financiar?!