Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

24 iunie 2021

Guvernul Ponta a fost învestit de Parlament – Romania are un nou Guvern – Victor Ponta este noul prim-ministru al Romaniei


Victor Ponta prim-ministru al Romaniei

Guvernul Ponta a trecut de votul Parlamentului cu 284 de voturi PENTRU si  92 IMPOTRIVA.

Romania are un nou Guvern.

Victor Ponta este noul prim-ministru al Romaniei

guvernul Ponta

Componenta Cabinetului Victor Ponta:

Florin Georgescu – vicepremier si ministru al Finantelor,

Daniel Chitoiu – ministru al Economiei,

Ioan Rus – ministru de Interne,

Andrei Marga – ministru al Afacerilor Externe,

Titus Corlatean – ministru al Justitiei,

Corneliu Dobritoiu – ministru al Apararii Nationale,

Leonard Orban – ministru al Afacerilor Europene,

Mircea Diaconu – ministru al Culturii,

Daniel Constantin – ministru al Agriculturii,

Ovidiu Silaghi – ministru al Transporturilor,

Eduard Hellvig – ministru al Dezvoltarii Regionale,

Dan Nica – ministru al Comunicatiilor,

Vasile Cepoi – ministru al Sanatatii,

Ioan Mang – ministru al Educatiei,

Rovana Plumb – ministru al Mediului,

Mariana Campeanu – ministru al Muncii,

Victor Paul Dobre – ministru delegat pentru Administratie,

Lucian Isar – ministru delegat pentru Mediul de Afaceri

Mircea Dusa – ministru pentru relatia cu Parlamentul,

Liviu Pop – ministru delegat pentru Dialog Social

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “Guvernul Ponta a fost învestit de Parlament – Romania are un nou Guvern – Victor Ponta este noul prim-ministru al Romaniei”

 1. ALM
  7 mai 2012 at 19:27

  Habemum Papam! Bine că s-a terminat că rămâneam fără unghii! Succes Guvenului USL condus de Premierul Ponta! După ani de dezamăgiri, mi-e greu să fiu sigur că vor putea să realizeze tot ce şi-au propus şi au promis. Încerc să-mi reprim îndoielile, pentru a recăpăta tonusul de pe vremea lui Tăriceanu. Doamne ajută România şi pe români!

  • 7 mai 2012 at 20:56

   @ALM
   Doamne ajuta!

  • marian
   7 mai 2012 at 20:56

   ALELUIA …..AMIN !

  • 8 mai 2012 at 16:33

   Doamne-ajută!
   Indiferent unde se află Dumnezeu zilele astea, în ce vizită de lucru, sper să simtă unda de disperare-nerăbdare a românilor care, în definitiv, ce vor ei? Aproape nimic. Doar să nu mai fie furaţi grosolan, fără perdea. Doar să nu mai leşine la cozi, oricare ar fi ele, ca să marce banul în buzunarul statului. Doar să nu mai aibă certitudinea că sunt prea mici, prea neimportanţi, să schimbe ceva.

   • 8 mai 2012 at 17:04

    @renata
    Doamne ajuta!

   • ALM
    8 mai 2012 at 18:50

    Stimată Renata, nu sunt un individ religios, dar nici nu contrazic atunci când este vorba de un subiect despre care nimeni nu cunoaşte adevărul adevărat. Dacă există cu adevărat Dumnezeu, atunci el a poposit din ianuarie pe meleaguri româneşti, probabil sătul şi el de fariseii care batjocoresc acest popor răbdător până la prostie. Sigur că nu vom vedea râuri de lapte şi miere, nici măcar cu mană nu va ploua, dar a venit vremea speranţei renăscute. A început curăţenia, fie prin demisii, fie prin demiteri. Prima şedinţă de guvern a insemnat şi primul semn de revenire la normalitate. Nu vorbesc de banii care vor lua drumul firesc şi legal, vorbesc şi depre primul ordin de deschidere a unei anchete împotriva maleficului Lucian Duţă. Urmează comunicate importante pentru Ţară!

    • 8 mai 2012 at 19:08

     @ALM
     Nu am auzit de ancheta impotriva lui Duta .. mi-ati dat o veste buna

    • ALM
     8 mai 2012 at 19:27

     @Theodora
     Păi ce facem? De astăzi încolo, urechile ciulite şi stângul pe tobă! Încep adevăratele reforme social-liberale (sau invers), începem să ne căţărăm pe pereţii gropii în care ne-a aruncat guvernarea băsistă …

     • 8 mai 2012 at 21:33

      @ALM
      Cred ca incepem sa ne cataram 🙂

    • MIHAELA
     8 mai 2012 at 21:19

     @ Theodora
     Eu am auzit la TV (dar la inceput nu am fost foarte atenta, asa ca nu stiu precis despre ce e vorba) ca, pe ultima suta de metri a mai facut o magarie, ceva care tine de penal si de aceea s-a cerut o ancheta asupra activitatii lui Duta. Poate stie cineva mai bine ce s-a intamplat si ne va relata despre ce este vorba.
     Oricum, am mai inteles ca ministrul Cepoi, prin cateva interventii, a reusit sa mai repare putin raul produs de Duta.

     • 8 mai 2012 at 21:36

      @MIHAELA
      daca a facut asa ceva inseamna ca nu este normal la cap

    • MIHAELA
     8 mai 2012 at 21:27

     @ ALM
     Domnule ALM, faptul ca a demis imediat prefectii si subprefectii este iarasi un lucru foarte bun, este o garantie ca vom avea macar alegeri corecte. Nu cred ca vom mai vedea patroni de firme de transport santajati de PDL si obligati sa puna la dispozitie autocare pentru turismul electoral. Chiar si cei care au facut-o din convingere, fara sa li se impuna, nu cred ca o vor mai face, pentru ca nu vor mai fi recompensati pentru asta, PDL nu mai este stapan pe bugetul tarii.

     • 8 mai 2012 at 21:38

      @
      da …. asta am auzit si sunt de acord cu tine … asta este foarte important … sa nu mai faca ce vor ei … iti dai seama ca daca nu pica guvernul MRU riscam sa nu mai scapam de astia?

    • ALM
     8 mai 2012 at 21:47

     @Mihaela
     Este vorba de porcăria numită taxa clawback, care afectează în mod nemeritat producătorii de medicamente generice, obligându-i la un impozit suplimentar. Această taxă a gonit din România o serie de firme reprezentante ale unor producători de marcă. Cu toate că previzibilul guvern Ponta a anunţa că va desfinţa această taxă, diabolicul Lucian Duţa a trimis ieri (sau astăzi) facturi de încasare a taxei clawback. Guvernul Ponta a luat legătura cu producătorii şi i-a asigurat că facturile vor fi anulate (sau stornate, nu ştiu exact termenul corect). Acesta ar fi principalul motiv pentru care premierul a cerut declanşarea anchetei, dar a specificat că ancheta trebuie să acopere toată activitatea lui Mengele de Dâmboviţa.

     • 8 mai 2012 at 22:41

      @ALM
      l-am auzit acum pe Duta la Realitatea .. spunea ca altfel nu se poate … ca el a respectat legea

    • ALM
     8 mai 2012 at 21:50

     @Theodora
     E foarte normal la cap! Cepoi a luat legătura cu producătorii de medicamente şi i-a asigurat că taxa nu mai trebuie plătită!

     • 8 mai 2012 at 22:37

      @ALM
      Acum am inteles

    • MIHAELA
     9 mai 2012 at 6:25

     @ ALM
     Multumesc pentru lamuriri, chiar eram suparata ca nu am fost foarte atenta si nu stiam clar despre ce este vorba.
     Asta chiar este o mare porcarie.

     @ Theodora
     Tu spui ca nu este zdravan la cap. Cred ca este, numai ca are capul portocaliu.
     Mai spui ca a declarat la TV ca a respectat legea. Mai, dar ce grija l-a apucat de respectarea legilor!! Pana acum de ce nu le-a respectat si s-a comportat ca si cand ar fi pe mosia lui?!

 2. 7 mai 2012 at 21:11

  Sper ca,în spiritul TRANSPARENŢEI puternic clamată de premier,să ni se spună şi nouă ADEVĂRUL despre GAURA NEAGRĂ DE 1 MILIARD DE DOLARI DE LA COMBINATUL MINIER KRIVOI ROG UCRAINA,şi ce interese OCULTE i-au determinat pe TOŢI SĂ TACĂ!!! http://bmarinescu41.wordpress.com/2012/05/06/exclusivlovitura-de-teatru-in-afacerea-krivoi-roggigi-becalibun-de-plata/

  • 7 mai 2012 at 23:46

   @bmarinescu41
   De ce nu pui link-ul si pe blogul dlui Ponta pe blog?
   Chiar daca nu citeste el …citesc consilierii

   • 8 mai 2012 at 9:51

    Nu numai că o să-l pun,dar o să pun şi linkul cu “SCRISOAREA DESCHISĂ premierului Victor Ponta”!Am aşteptat validarea şi depunerea jurământului!Mai mult decât atât,voi transmite articolele şi pe e-mail la toţi destinatarii tradiţionali ai SESIZĂRILOR MELE (trimise de câţiva ani buni de când mă lupt cu ei)!!!O să-l rog,suplimentar,să ne spună ce procurori şi judecători SIE au fost racolaţi de gen. Cornel B. în unitatea H256 (fantome interne),şi să comenteze declaraţia mătuşii “sinucigaşului” Cristian Panait,declaraţie care se află în dosarul penal nr. 177/P/2002!!! O să fie foarte vesel!!!

   • 8 mai 2012 at 10:13

    L-am pus de 2 ori şi … reject!Am pus şi ce am scris aici şi …. reject!!!I-am scris încă unul:
    “Trăiască cenzura domnule premier!O să-mi cenzuraţi şi blogul???O să împiedicaţi şi mesajele mele să ajungă pe e-mail la destinatarii tradiţionali,dvs fiind în fruntea listei??? ” şi …… reject!!!
    O să fie foarte,foarte vesel!!!Victor Ponta mi-a rejectat TOATE SESIZĂRILE de foarte multă vreme,şi ca deputat şi ca lider de partid.Nu numai mie dar a rejectat şi MEMORIUL,depus de un fost angajat la filiala ARCOM KRIVOI ROG, Simionescu Nicolae,la sediul partidului,adresat personal domnului Ponta!!!
    Cred că voi începe,deşi îmi vine să vomit doar la gândul că o s-o fac,o colaborare cu Evz,RL,etc.,care abia aşteaptă asemenea subiecte cu care să lovească în noua putere!!!Regret,dar nu eu am vrut-o!!!

    • 8 mai 2012 at 10:41

     @bmarinescu41
     Ce intelegi prin reject?
     Blogul are moderare la comentarii ca si aici … nu sta nimeni lipit de calculator … comentariile apar dupa aprobare

    • 8 mai 2012 at 12:21

     Și eu am avut de a face cu “reject”, cum zicea mai sus bmarinescu41, nu la blogul lui Ponta, la altele. Probabil că anumite IP-uri sunt blocate, altfel nu-mi explic, pentru că aveam comentarii cuminți, în termeni politicoși, deci fără niciun motiv de a fi cenzurat de cineva.

     • 8 mai 2012 at 13:27

      @Asterisc
      da .. se pot face blocari pe IP-uri din partea de administrare .. de fapt nu se blocheaza se trimit in spam … sau se pot trimite in spam comentariile cu mai multe link-uri .. si eu am o setare din asta

    • 9 mai 2012 at 8:59

     @Theodora
     Dacă ai mesaje în spam, aruncă o privire peste ele înainte de a le șterge defintiv. Este neplăcut ca cineva care a depus un efort să scrie un mesaj decent să vadă că nu apare deloc. De aceea îl înțeleg pe bmarinescu41. În cazul blogului lui Victor Ponta, cu siguranță vinovați sunt cei care administrează blogul, că nu are timp Ponta să se ocupe de așa ceva. Ei, de fapt, după cum se vede, îi fac rău chiar celui pe care-l protejează! Pentru că eu dacă scriu la un politician pe blog, scriu decent și mi se refuză publicarea, cu siguranță n-o să mai votez cu acel politician. E nevoie ca și politicienii care au bloguri și care nu-și administrează singuri blogurile, să atragă atenția voluntarilor care se ocupă cu administrarea că pot face rău dacă nu publică mesajele cuviincioase.

 3. olimpiu65
  8 mai 2012 at 7:46

  primul pas a fost facut. era esential sa nu fie un guvern portocaliu organizator al alegerilor. acum USL trebuie sa castige peste 50% mandate, iar dupa aceea eu marturisesc ca-mi doresc ,,sange”. ii vreau pe nemernicii care au devalizat bugetul tarii la puscarie!!!!

  • 8 mai 2012 at 9:08

   @olimpiu65
   de ce dupa alegeri?

   • olimpiu65
    8 mai 2012 at 9:44

    pana atunci tehnic va fi greu. majoritatea actuala e de conjunctura. nu poti lua decizii importante..ex: generalul chilotilor a si anuntat ca el nu voteaza suspendarea lui Base.mi-e greu sa cred ca de maine vor functiona toate institutiile statului

    • 8 mai 2012 at 10:03

     @olimpiu65
     Greu dar nu imposibil si motive sunt … ai vazut ca basescu continua sa se amestece acolo unde nu ii fierbe oala … am sperat ca va intelege ca a fost demis din functia de prim -ministru

  • Emil Vulcanescu
   8 mai 2012 at 10:16

   @ Olimpiu65
   Comentariul ce l-ai postat mi-a adus aminte de un banc:
   Un activist de partid , este trimis de seful sau sa adune oamenii la manifestatie ; tipul a iesit in strada si a inceput sa strige : ” Veniti la menstruatie ” , seful il aude si ii spune ca nu se spune menstruatie ci manifestatie ! , la care tipul ii spune sefului ca nu conteaza ce ii ” Numai sange sa curga ” .
   Sa fii iubit…
   Cu stima Emil

   • 8 mai 2012 at 10:39

    @Emil Vulcanescu
    Nu stiam bancul

   • 8 mai 2012 at 12:26

    Cu bancul acela mi-ați adus aminte de un fapt real. Era pe vremea cînd România organiza manifestații pentru pace. La o astfel de manifestație, ia cuvîntul de la tribună un renumit director de întreprindere. După ce își ține discursul, încheie cu o lozincă: “Trăiască pacea între picioare!” Toată lumea a izbucnit în rîs.

    • Emil Vulcanescu
     8 mai 2012 at 22:24

     @ Asrerisc
     Sa fii iubit ..
     Cu stima Emil

     P.S. PasKani, ii prietenul lu’ Satanail Cotroccensis, a platit ca CF R -ul din Cluj sa castie CAMPIONATUL de fotbal ! ! !
     NU-I STRESS !

     • 8 mai 2012 at 22:39

      @Emil Vulcanescu
      sa castige cei care sunt cei mai buni

 4. marian
  8 mai 2012 at 13:00

  Nu exista picior de UDMR-ist in noul guvern ! Asta-i o treaba buna .Ce se va face domnul Marko Bella …sau Kelemen Hunor…pe unde vor mai ” da cu sapa ” ? Oare se vor duce spre Debrecin …sa are ” ogorul ” lui Victor Orban ?Fireste nu mor de grija lor insa, poate ca n-ar fi rau daca …USL-asii l-ar lua la refec pe Csece Attila sau pe Verestoi Attila .Ai dracului bozgori….toti se numesc Attila ! O fi ceva predestinat…cine se numeste …Atilla sa lase in urma sa numai nenorociri ? Daca Ponta va reusii sa o matraseasca si pe Borfeta…mare minune ar fi .Daca pe Cotrocescu il va indemna Dracu’ sa faca ce stie el mai bine si …Ponta sa-l puna la punct public , asta va fi chiar o mare realizare si …chiar ca nu ma va interesa cum va conduce in astea sase luni .Macar sa nu uite ca este vorba despre …sase luni .Am deja experienta FSN-ului care dupa ce s-a ” transformat ” in partid politic…au uitat sa mai plece si din Parlament si de la Cotroceni . Cred ca , daca alegerile se vor desfasura corect , javrele astea de PDL-isti nu vor mai ” prinde “Parlamentul { ceea ce nu-i chiar asa de rau }, UDMR-ul la fel{ poate doar acel loc obligatoriu pentru ” nationalitati ” } iar UNPR-ul { cu toate ca au batut palma cu Ponta si ai lui !} de asemenea vor ramane pe margine . Cata lume este ” inscria” in UNPR ? Asi fi facut-o si eu daca-mi garanta domnul Oprea ca ma va inainta in grad..de la …sergent in rezerva la…macar colonel…tot asa in rezerva ca n-am pretentia ca mai sint inca … ” activ” ! Ar cam fi timpul pentru domnul Oprea sa se reintoarca la vechea sa ” ocupatie” , aceea de ” sef al mafiei personale a lui Adrian Nastase ” iar Sarbu sau Ontanu si { de ce nu ?} Cristian Diaconescu sa-si faca mea culpa si sa-si trimeata cererile de adeziune la PSD…asta daca deja n-au facut-o inca ! Sint de asemenea curios cam ce se va intampla cu postul OTV care mai are putin si va intra in incetare de emisie .Nu ca asi murii eu de grija lui Otevescu dar este o rusine ca in plin secol XXI sa se gaseasca cineva care sa aiba o asemenea idee : sa puna botnita ” presei “…indiferent cam ce spune ! Labe1…ala de ce nu se pune macar problema sa fie inchis ? Fireste nu domnul Ponta este cel ce hotaraste asta dar, aia de la CNA sint asimilati aparatului de stat, si au rang de secretari de stat, adica sint platiti din bani publici pentru a ne obliga sa vedem doar ce considera ei ca trebuie sa vedem . N-am mai bantuit de multa vreme pe blogul lui Ponta asa incat daca tu vei intra pe acolo draga Teo…sa-mi spui si mie cam cum se mai poarte , tuta aia Zoe fi barbata …Acum cred ca nu-i mai ajunge nimeni nici cu prajina la nas si …mare lucru de nu va fi nominalizata la vreo…”.fonctie “, sa nu ramana fara … “coledzi” !

  • 8 mai 2012 at 13:33

   @marian
   udmr-ul ar trebui sa stea cam 20 de ani in opozitie … nu este obligatoriu sa fie mereu la guvernare .. nu este nimic antidemocratic
   eu una nu as fi deloc de acord cu revenirea taradatorilor in psd … dar nu eu hotarasc 🙁
   Nu stiu cine este de fapt persoana care semneaza “zoe, fi barbata” … comenteaza si la AN pe blog … cu mine a fost ok … nu m-a jignit … nu am avut conflicte … sa nu crezi ca sunt prea mari sanse ca cei care au comentat acolo sa primeasca “fonctii” … eu as zice ca sansele tind spre zero 🙂

  • Emil Vulcanescu
   8 mai 2012 at 23:12

   @ MARIAN

   FRATELE MEU

   Am scris un comentariu ” about ” (despre) UDMR chiar si aici pe blog , daca noi suntem EXPIRATI , astia acum ies din sistem ! ( Noi nu iesim ! ) si nu-i bai ( STRESS)

   Sa stii ca nu numai mie nu mi-a placut ca A.N-ul I-A sustinut …. SI a intrat in conflict cu grupul i de la Cluj…

   Dupa Budapessta , Bucurestiul ii orasul cu., CEI MAI MULTI UNGURI ! ! ! din Europa !

   Pentru gazda noastra ( Dragalasa Theodora ) si tine va las o melodie:

   http://www.youtube.com/watch?v=KdgvxA4Tfhw&nofeather=True

   Sa fiti iubiti ,,,
   Cu Stima Emil

   • marian
    9 mai 2012 at 10:28

    @Emil Vulcanescu { tucu-te onorabile !} ai dreptate . Aici in Bucuresti avem si un liceu in care se invata in limba maghiara …sa mai spuna cineva ca noi Miticii nu sintem …cosmopoliti .Insa sa sti si dumneata si Teo sau cine mai doreste ca eu { eu cel putin ca bucurestean sau ca ..”.roman verde ” }n-am absolut nici o problema cu …maghiarii…nici cu cei din Ungaria si nici cu cei din tara noastra ! Am ce am cu UDMR-ul pe care o consider o organizatie extremista …la fel cu toate “partidele” ce-si bazeaza existenta pe asa numitele ” criterii etnice” .Ai sa razi dar….printre amicii mei cei mai seriosi …se numara si vreo trei …bozgori .Asa le spun eu si culmea…nu se supara ..Cat despre ” grupul ” de la Cluj…ce-mi pasa mie de ei ? Eu am niste cunostiinte prin Cluj, oameni de toata isprava , si foarte multi tipi cunoscuti pe….blogguri , cunostiinte virtuale dar care dupa cum ” ai vad ” ca gandesc …ai consider si pe ei de isprava , am de asemenea in Brasov niste vechi prieteni …maghiari… Si cel mai important : te ” cunosc” pe dumneata . Una peste alta si ei ca si mine nu injuram ” grupul de la Cluj ” pentru alt motiv decat ca si astia { ca si UDMR de fapt } joaca ” sah jidanesc ” cum ar fi spus Zelea Codreanu ! Adica incearca sa castige cu orice pret o partida de sah , atunci cand se vede cu ochiul liber ca , habar nu au sa joace “jocul ” respectiv !Cu multumiri pentru postarea clipului cu Elvis .Multumiri in special pentru ca ti-ai adus aminte de cineva care-mi place cu adevarat si mai ales cineva care , prin muzica sa a aratat o data-n plus , { daca mai era necesar…si era !} ca intotdeauna oamenii pot fi ” linistiti ” doar de catre tunuri sau de catre muzica .Eu aleg muzica .!Nu ma pricep sa trimet ” dedicatii” dar daca asi stii s-o fac asi trimete ” corul robilor ” din Va pensiero din Nabuco de Verdi , acea parte in care TOATA sala canta sub bagheta lui Mutti inpreuna cu cei din cor .Pentru mine inseamna un triumf al artei cuiva { Mutti nu putea nici sa viseze un astfel de succes toata viata lui } si in special in sprijinul celor spuse despre muzica , ceva mi sus .

    • Emil Vulcanescu
     9 mai 2012 at 12:21

     Draga Marian

     In 28 Mai , la Opera Romana din Cluj va fi opera Nabuco ’12

     http://www.youtube.com/watch?v=ftgSXbMPooc&nofeather=True

     In privinta “grupului de la Cluj” iti pot spune ca ei l-au debarcat pe A.N. si l-au pus pe Prostanacul , deoarece A.N.-ul a sustinut ca UDMR-ul sa intre in parlament iar filialele PSD-ului din judetele cu populatie majoritar maghiara au primit “ordin” de la Bucuresti sa voteze UDMR-ul ! ! ! .

     Sa fii iubit Onorabile
     Cu stima Emil
     adica
     Tucu-te

  • 9 mai 2012 at 9:05

   Ovidiu Silaghi nu este, oare, de origine maghiară? Bineînțeles că acest lucru nu are importanță. Așa este firesc, ca orice politician maghiar să activeze într-un partid doctrinar, nu într-un pseudopartid etnic, cum este UDMR.

 5. zincabeiu
  8 mai 2012 at 18:49

  Slava Domnului ca am apucat si ziua asta ! Am incredere in ei.Si cand te gandesti ca totul a pornit de la umilirea unei valori, dr.Arafat, la care romanii au reactionat , uimindu-ne, asa cum fac. cateodata (exact cand nu te astepti!).Avem nevoie de liniste.

 6. 8 mai 2012 at 22:09

  A venit pana la urma si ziua mult asteptata. Acum vrem sa vedem fapte, vremea vorbelor la Antene si Irealitati a trecut. 😉

 7. 9 mai 2012 at 12:16

  Eu sper nu doar sa fi trecut de ei, de parlamentari, ci sa treaca de votul nostru, de ochiul nostru critic dar realist, sa putem spune ca nu am fost din nou plimbati cu ursul si pacaliti cu zaharelul!

Lasă un răspuns