Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

16 aprilie 2024

Guvernul va sesiza DNA si SRI pentru nereguli in derularea contractului incheiat cu Bechtel la constructia Autostrazii Transilvania


Macovei si BerceanuMacovei, Berceanu, Dobre, Vladescu si fostul sef CNADNR Cristian Duica sesizati de Guvern la DNA si SRI pentru contractul cu Bechtel. Asteptam ca procurorii de la DNA sa isi faca datoria. 

Guvernul va sesiza DNA si SRI pentru nereguli in derularea contractului incheiat cu Bechtel la constructia Autostrazii Transilvania acuzand posibile fapte de natura penala comise de fostii ministri Monica Macovei, Radu Berceanu, Gheorghe Dobre, Sebastian Vladescu si  fostul sef CNADNR Cristian Duica.

Intelegerea cu Bechtel a fost modificata in 2009, fara respectarea dispozitiilor legale, ceea ce a condus la prejudicii pentru stat.

“Conform raportului, renegocierea contractului, stabilit iniţial la “valoarea corectă” şi certificată ca atare de 2,2 miliarde euro, a fost iniţiată, în 2005, fără un mandat din partea Guvernului, fiind doar un mandat acordat de fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre (PDL), iar lucrările fiind întârziate. Negocierile au fost coordonate de Gheorghe Dobre şi fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu.
   
Prin încheierea unui acord de modificare la contract, în baza unei hotărîri de guvern iniţiată de Dobre şi avizată de Vlădescu şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, statul a fost păgubit cu 40 milioane euro, prin reclasificarea acestei sume, acordate iniţial cu titlu de avans, drept cheltuieli de mobilizare, cu încălcarea dispoziţiilor legale. Inspectorii arată că miniştrii ştiau, conform notei de fundamentare a hotărîrii de guvern, că aveau obligaţia recuperării acestei sume.
   
Pentru crearea unei “aparenţe de legalitate”, a fost însă acceptată creşterea cheltuielilor de mobilizare de la 30 milioane euro la 70 milioane euro, cu toate că acestea se refereau la activităţi anterioare înceerii construcţiei, iar construcţiile erau deja începute din 2004.”

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Responses “Guvernul va sesiza DNA si SRI pentru nereguli in derularea contractului incheiat cu Bechtel la constructia Autostrazii Transilvania”

 1. 6 decembrie 2013 at 17:39

  :)) Prin urmare acest plan incepe si se incheie cu PSD-ul in frunte, ca paduchele. Inseamna ca in perioada PDL-ului, socialistii nu si-au luat nimic in buzunare :))

 2. Emil Vulcanescu
  8 decembrie 2013 at 20:42

  Draga Theodora
  Ai postat un comentariu … ., pana justitia nu-i independenta vom avea CIRC ! cu sau fara Josefini .
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

  P.S. Domnul @ALM , nu pot decat sa va citez : ” Sunt lucruri pe care le vad dar nu le mai bag in seama , fiindca altfel nu as mai putea comenta “.
  Multa Sanatate va doresc dumneavoastra si familiei .
  Sa fiti iubit …
  Cu stima Emil

 3. 9 decembrie 2013 at 19:23

  Guvernul vs. Securitatea.
  Azi Guvernul a luat-o la moaca de la Securistul Turmentat care confunda pupitrul prezidential cu cariciorul de supermarket.

 4. ALM
  9 decembrie 2013 at 22:09

  Domnule Vulcănescu, absolut întâmplător am trecut pe aici! Eram convins că stimata Theodora va redeschide “prăvălia” abia când procurorii de la DNA o să-şi facă datoria ….

  Sănătate pentru toată lumea! Bun şi circul. Astăzi a fost o reprezentaţie în care mahării de la CEC şi BNR au dat cu flit Parlamentului. Parafrazîndu-l pe Alexandru Lăpuşneanu şi referindu-mă la actualul Parlament, pot spune: mulţi dar proşti! Sau poate nu! Poate le-a fost teamă să nu-i arate Geţea cu degetul …

  • 9 decembrie 2013 at 23:44

   @ALM
   trec zilnic pe aici dar daca nu mai scriu nu prea mai am comentarii … incerc sa ma deblochez … au fost peroade cand vroiam sa scriu 3 – 4 articole pe zi

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58