Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

7 mai 2021

Iar demisioneaza Basescu … de data asta nu in 5 minute ci in timp util


basescu

Il mai crede cineva?!

Băsescu, a trimis astazi o scrisoare preşedintelui PSD, Victor Ponta, preşedintelui PNL, Crin Antonescu si preşedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin  in care a anuntat ca este dispus sa demisioneze daca parlamentarii opoziţiei sunt dispusi a accepte modificarea Constitutiei.

“Stimate domnule Preşedinte,

Îmi este cunoscut faptul că în cursul zilei de 7 aprilie 2012 se desfăşoară Congresul Extraordinar al partidului pe care îl conduceţi.

Consecvent ideii de respectare a votului electoratului și principiilor Constituţiei îmi permit să vă reamintesc faptul că prin Referendumul din noiembrie 2009 electoratul a votat pentru Parlament Unicameral şi maxim 300 de membri ai Parlamentului. Acest subiect cu propuneri adecvate l-am ridicat şi în cadrul consultărilor care au avut loc la Palatul Cotroceni în data de 6 februarie 2012.

Din păcate, propunerea mea cu privire la revizuirea Constituţiei pentru implementarea rezultatului referendumului din noiembrie 2009 a rămas până astăzi fără un răspuns oficial din partea partidului dumneavoastră.

Având în vedere credinţa mea că organele colective de conducere ale partidelor sunt cele care trebuie antrenate în deciziile importante pentru ţară, vă adresez rugămintea respectoasă de a supune Congresului Extraordinar al partidului pe care îl conduceți următoarele propuneri având ca obiectiv respectarea votului românilor:

1. Participarea parlamentarilor partidului dumneavoastră la procesul de revizuire a Constituţiei pentru punerea acesteia în acord cu rezultatul referendumului din noiembrie 2009 (parlament unicameral, 300 parlamentari);

2. Revizuirea ar trebui să includă şi reducerea mandatului Preşedintelui României la 4 ani astfel încât alegerile parlamentare şi prezidenţiale să se desfăşoare simultan;

3. Lucrările pentru adoptarea legii de revizuire a Constituţiei ar trebui să se desfăşoare astfel încât legea de revizuire a Constituţiei să fie supusă referendumului cu ocazia alegerilor locale.

În cazul în care veţi accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, dar şi propunerea mea de reducere a mandatului preşedintelui la 4 ani, vă garantez că în timp util voi demisiona din funcţia de preşedinte al României, astfel încât alegerile legislative din noiembrie 2012 să se desfăşoare simultan cu alegerile prezidenţiale.

Consider că o astfel de abordare este în măsură a da oamenilor politici ocazia să respecte înscrisul constituţional de la art. 2 din Constituţia României care precizează dreptul de exercitare a suveranităţii naţionale a poporului român prin referendum.

În acelaşi timp, apreciez că revenirea la mandatul de 4 ani pentru Preşedintele României este necesară în perspectiva consolidării deplinei democraţii.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “Iar demisioneaza Basescu … de data asta nu in 5 minute ci in timp util”

 1. 6 aprilie 2012 at 20:59

  Reblogged this on Romania 2014 – Un nou Inceput.

 2. 6 aprilie 2012 at 20:59

  exact ca in povestea cu “lupu la stana”.

 3. felicia doleanu
  6 aprilie 2012 at 21:09

  Foarte “inteligenta” ..exprimarea ! IN TIMP UTIL! …Poate insemna ORICE …sau NIMIC! Si amabilitatea “tonului” este incredibila! De cand a aruncat “buzduganul” acest Frunza -hepatica …toti cei care vor sa ma convinga de “strategia politica” pe care eu “simplu alegator” in naivitatea mea refuz sa o inteleg si sa o accept -deci toti acesti “experti politici” si “srategi intelectuali cu aere pretioase ” …,mi se adreseaza cu “STIMATA DOAMNA” …..!
  De aceea mi se pare suspect ..ca peste noapte un pirat…a devenit asa de elevat si curtenitor! CE PRALINA OTRAVITA I_O FI PREGATIT DIN NOU STIMATULUI DOMN PRESEDINTE ??????

 4. marian
  6 aprilie 2012 at 21:12

  Poate ne si precizeaza ce inseamna in viziunea sa …”timp util ” ! Nu de alta dar parca a promis mai nu stiu cand ca va demisiona in urmatoarele 5 minute daca…Bai…cum dracu se poate ca cineva…un descreierat pur si simplu , sa santajeze o tara intreaga , un popor amarat ce n-are alta vina decat aceea de a dorii sa traiasca in pace, sa traiasca …civilizat , sa-si vada de munca si de viata pe care i-a dat-o Dumnezeu pe acest Pamant ???Cum este posibil asa ceva ? Kennedy a fost matrasit pentru vina infinit mai mica iar daca revenim la plaiurile noastre ajungem la concluzia ca Ceausescu { blestemat sa-i fie numele !} a fost gaurit absolut…degeaba . Pai javra asta daca este jupuita de vie { cam cum faceau in trecut aia de la Ecarisaj cu , cainii vagabonzi si nu numai } sau fiert de viu in cazanul cu ulei incins { cum faceau aia din Inchizitie cu….”paganii ” } ar fi prea putin !Astuia ar trebuii sa i se rezerve macar soarte lui Constantin Brancoveanu …insa fara sa i se promita NIMIC ! Sa-si vada copiii decapitati iar apoi sa fie si el decapitat !

  • 6 aprilie 2012 at 21:36

   @marian
   Este posibil pentru ca i s-a permis … cate putin … cate putin … si uite unde a ajuns

   • marian
    6 aprilie 2012 at 21:58

    Oare chiar nimeni sa nu se fi prins ca asta-i un scelerat ? Parca m-asi mira draga Teo .Cei ce i-au “permis” culmea e ca …tot ” noi ” sintem .Eu si cu tine sau altii ca noi ce au stat si au privit uluiti ce se intampla fara sa le vina sa creada ce se intampla si pana si-au revenit din uluiala…s-a urcat scroafa-n copac!

    • 6 aprilie 2012 at 22:01

     @marian
     da … noi … de fapt cei care l-au votat … ca eu nu l-am votat niciodata si mai sunt ca mine destui

    • MIHAELA
     7 aprilie 2012 at 8:57

     @ Theodora
     Oricum, in tara, cei care NU l-au votat au fost mai multi decat cei care l-au votat.
     Parisul sa traiasca, i-a asigurat al doilea mandat!

     • 7 aprilie 2012 at 21:34

      @MIHAELA
      Da … un vot la 5- 7 secunde

 5. 6 aprilie 2012 at 21:27

  Ce sa faca si el, se baga singur in seama. stie oricine ca pentru reducerea numarului de parlamentari nu e necesara modificarea Constitutiei. Mari Nelu nu reuseste sa inteleaga ca trucurile lui de 2 bani nu mai au succes la nimeni. Asta ar fi culmea, sa faca el agenda congreselor! Si singura atitudine inteleapta a liderilor USL ar fi nu sa respinga propunerea lui, ci SA NICI NU O POMENEASCA la congres.

  • 6 aprilie 2012 at 21:38

   @Augustin Radescu
   Cred ca mai sunt vreo 2 – 3 % care il mai cred ca el se lupta si reformeaza … si lumea rea nu il lasa sa faca bine tarii

 6. 7 aprilie 2012 at 8:31

  Traian Băsescu a trimis o Scrisoare către USL – Revizuirea Constituţiei şi Demisia

  Recunoaşteţi, este chiar simpatic cu scrisoarea, tema a fost strecurată, molfăită, testată, de mai multă vreme, i-a făcut să se porcăiască între ei şi pe domnii Lăzăroiu şi Voinescu. Acum este sigur că nu va fi acceptată de USL, poate fi lansată şi când va mai veni să se adreseze Parlamentului. Eu sunt de acord acum să se accepte dar probabil se va satiriza şi respinge propunerea preşedintelui. În final se mai recupereză ceva din electorat pentru PDL, pe neâncrederea în politicieni şi Parlament. Este simpatic! 🙂

 7. MIHAELA
  7 aprilie 2012 at 8:53

  Asta se crede la taraba in piata, isi negociaza mandatul! “Dau mandatul pe o constitiutie”, striga el din toti rarunchii!
  Soparle, soparle… Ca si spoarlita lui Frunzaverde, care, chipurile, ar vrea sa treaca motiunea de cenzura, sa cada guvernul si sa se formeze un guvern “de larga majoritate nationala care sa gestioneze tara pana la alegeri”.
  Cu alte cuvinte, sa intre USL la guvernare ACUM, alaturi de toate leprele pedeliste, doar, doar se va compromite, ca apoi, in campanie, portocalii sa strige din toti bojocii: “Vedeti, nici USL-ul nu este mai bun, tot guvernul nostru a fost cel mai cel…”
  Plimba ursul, Basescule, nu mai tine!!!

 8. olimpiu65
  7 aprilie 2012 at 10:10

  azi sunt congresele celor trei partide si congresul USL…nemernicul din poza nu exista! e zero barat, ce oracaie e insignifiant

 9. 7 aprilie 2012 at 10:31

  Anul acesta au demisonat, pe rînd, preşedintele Germaniei – Christian Wulff, preşedintele Ungariei – Pal Schmitt şi preşedintele Serbiei – Boris Tadici. Traian Băsescu se poate înscrie în această listă, dar fără condiţii, cum au făcut şi ceilalţi.
  Părerea mea este că Traian Băsescu va demisiona în decembrie, cînd castelul său de nisip se va fi dărîmat.

 10. tic tac
  7 aprilie 2012 at 13:58

  din cinci min in cinci min se serveste cite o poveste cu duhul baltii care iti indeplineste trei dorinte daca prinzi pestisorul de aur care la rindul lui iti indeplineste trei dorinte daca o gasesti pe zina paduriii care este fata lu muma padurii ……………..eu m-am plictisit……..

 11. MIHAELA
  7 aprilie 2012 at 21:39

  @ Theodora
  Am avut doua postari la acest topic, au stat catva timp in asteptare, iar acum au disparut complet. Ai vreo idee ce se intampla?
  Nu ca ar fi fost foarte importante, sper doar ca nu am gresit eu cu ceva.
  Te rog sa nu o iei ca pe un repros, sunt doar curioasa (ca doar este apanajul femeilor sa fie curioase, nu?)

 12. MIHAELA
  7 aprilie 2012 at 22:11

  @ Razvanrc
  De ce esti asa suparat pe cei doi? Doua uscaturi, duca-se!
  Cand am citit comentariul tau de aici, de pe blogul Theodorei, am crezut ca este vorba despre doi pedelisti care au trecu la PNL cu pretentia de a candida din partea USL. Apoi am citit articolul la care ai facut trimitere si m-am lamurit.
  Da-i dracului, nu are rost sa-ti faci sange rau din pricina lor!!
  Ce nu inteleg eu, este ce asteptari au astia doi de la PRM? Acest partid mai exista in teritoriu?

Lasă un răspuns