Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

21 iulie 2024

La bolnavii Romaniei va ganditi domnule presedinte al CNAS Lucian Duta? Ce fac cei care nu isi permit sa cumpere medicamente la pret integral?


De la 1 iunie 2011 deoarece  2011 – 2012 medicii de familie refuza sa semneze  contractul cadru cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate bolnavii Romaniei au ramas fara retete compensate si gratuite.

Din acest motiv bolnavii sunt obligati sa isi cumpere medicamentele la pretul intergral.

Ce fac bolnavii care nu isi permit financiar sa cumpere medicamentele necesare supravietuirii?

Raspuns: Ies mai repede din sistem (citeste: mor cu zile) asa cum  doresc Basescu, Boc si ceilalti liderii PD-L, UDMR si UNPR.

Lucian Duta, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), a declarat vineri ca o parte a medicilor prescriu medicamente scumpe, in contextul unei relatii “de concubinaj” pe care o au cu firmele producatoare.

“Am descoperit ca s-au dat circa 2.000 de retete la pacienti decedati, unii dintre ei chiar si de trei ani. Am anuntat Parchetul, suntem in proces de recuperare a banilor”, a adaugat Duta.

Lucian Duta mai spune ca s-a constatat o crestere cu 70% a consumului de medicamente si ca multi medici prescriu medicamente scumpe in contextul relatiei de “concubinaj pe care o au cu firmele producatoare de medicamente”.

Acesta adauga ca nu toti medicii de familie au refuzat sa semneze noul contract-cadru cu CNAS. Acesta sustine ca in Dolj, Arad, Constanta sau Prahova medicii au semnat contractul.

Pana in prezent doar 10% dintre medicii de familie au semnat contractul cu CNAS

Doina Mihaila, presedintele Patronatului Medicilor de Familie, a negat acuzatiile, sustinand ca CNAS nu deconteaza, conform legii, decat cele mai ieftine medicamente.

“Domnia sa stie foarte bine ca medicamentele prescrise de medicii de familie sunt pentru bolile uzuale si pentru aceste medicamente, in orice situatii CNAS deconteaza pretul de referinta al celui mai ieftin medicament, deci nu au cum medicii sa pacaleasca Casa de Asigurari, chiar daca ar fi ticalosi nu au cum”, a declarat Mihaila, la Realitatea TV.

Va invit sa cititi si aici:

ANI a gasit cei mai incopatibili parlamentari – Ecaterina Andronescu, Florian Popa, Nicolae Robu si Stefan Iosif Dragulescu – RUSINE ANI!

Ultimul Mitropolit – 50 – Vania

Crahul – Ilarie

Comentarii la Apocalipsa – 16 – Ioan Sorin Usca

Atrocităţi – Ana Usca

Aluzii – Caius

Ofer casă contra umilinţă şi înfometare – Cati Lupascu

Disponibilizatii olteni s-au dat cu USL – Plano 10

CIDRAP on EHEC – Popa Teapa

Cand…. – Luna patrata

Sa ne amintim ca am fost copii – Razvan Rinder

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “La bolnavii Romaniei va ganditi domnule presedinte al CNAS Lucian Duta? Ce fac cei care nu isi permit sa cumpere medicamente la pret integral?”

 1. olimpiu
  3 iunie 2011 at 14:14

  aceasta institutie a fost creata dupa modelul german si modelata grotesc in stil romanesc. cata vreme nu are independenta financiara vorbim degeaba , iar institutia se manifesta aiurea in conformitate cu cerintele partidului care ii numeste seful si nu vom avea nimic.mie mi-a facut doctorita reteta pe trei luni anticipand ce se intampla acum…. compensata 50% tot am dat peste 400 Ron, acusi vine scadenta nu am sa pot necompensat decat sa iau pe max o luna, iar boala mea presupune sa iau aceste mediacamente toata viatza nu am cum sa truchez, asta e bata-i Dumnezeu, sunt clipe cand imi vine sa nu mai dau un ban impozite

  • 3 iunie 2011 at 14:41

   @olimpiu
   Problema este ca, din cauza pensiilor foarte mici, unii bolnavi nu resusesc sa isi cumpere toate medicamentele pe o luna nici macar cu reteta compensata .. acum nici atat … aia asteapta sa moara ca alte sansa nu au.

 2. 4 iunie 2011 at 18:01

  E de-ajuns sa-i vezi figura si intelegi de ce acest om vine cu astfel de idei.Sa ne amintim si de criteriile de internare.E o unealta foarte buna in ceea ce-si doresc acesti conducatori portocalii:exterminarea noastra.

 3. 4 iunie 2011 at 21:51

  e metoda guvernului portocaliu de a mai scapa de pensionari. daca nu-si permit o sigura luna medicamentele mor. punct si stergem un nume din lista “bugetarilor” care sug/distrug “minunata” economie romaneasca.
  asta e genocid doar ca nu va fi tras nimeni la raspundere,cel putin nu la nivel de Romania. poate in viitor cineva o sa poata sa-i judece intr-un tribunal ca pe nazisti,caci experimentele sociale din ’89 incoace nu sunt cu nimic mai prejos ca cele naziste din lagare. stiu ca ai o afinitate catre psd dar trebuie sa recunoastem ca au fost la putere atunci,la inceput,iar greseala voluntara sau nu ei au facut-o,ei ne-au lasat fara aparare. apoi nu mai conteaza ce si cum,momentul cand nu a fost cine sa apere interesele interne si au lasat pe mana profitorilor si interesatiilor( a se citi trusturilor innteresate de nimicirea concurentei).
  revenind la topic: paracetamolul romanesc e cancerigen din cauza ca e mai ieftin…multe medicamente nu se mai produc…prea erau ieftine…toate sunt legate de economie si profit,iar cand nu mai sunt interese pentru propriile buzunare ce mai conteaz ca mor 1000 sau 10 000 de pensionari/diabetici/bolnavi de cancer/hiv/etc(dependenti de o medicatie scumpa)?

  • 4 iunie 2011 at 22:41

   @Gebelezis
   Este genocid si sper sa raspunda pentru asta.

   • 5 iunie 2011 at 0:04

    vor raspunde doar atunci cand poporul va invata ca statul este servitorul nostru si nu noi sclavii statului,oricare organizare sociala ar fi. ideea existentei si creerii statului este aceea de a facilita existenta comunitatii intr-o armonie,siguranta si prosperitate, cu incepere de la ginta,perioada sclavagista si ev mediu. abia in epoca moderna statul devine tiran,pana acum era un singur personaj TIRANUL nu un intreg aparat…
    avem drepturi,avem putere dar ne lipseste respectul de sine si orgoliul de a fi OM. unora cel putin(unora multi dupa cum merge tara)

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58