Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

4 februarie 2023

Licitatia pentru privatizarea CFR Marfa nu a fost castigata de “cine trebuie” ???


cale ferata

Din tot baletul absurd pe care il face Basescu Traian, cel care ocupa ilegal functia de presedinte al Romaniei, putem intelege ca licitatia pentru privatizarea CFR Marfa nu a fost castigata de “cine trebuie.

De ce este atat de interesat Basescu Traian de acesta licitatie?

Pentru cei care au uitat, va aduc aminte ca Basescu este cel care a “negociat” cu FMI, in perioada guvernelor Boc si MRU, privatizarea CFR Marfa. Atunci a fost stabilita o data limita pana la care trebuie privatizata compania si acum privatizarea este o obligatie a statului roman

Ce nu ii convine demisului Basescu la castigatorul licitatiei?

 1. GFR nu este un investitor strategic !!!
 2. GFR are credite pe “propria companie”
 3. GFR nu are 202 milioane de euro, bani CASH, sa vina cu ei intr-o punga de plastic sau intr-un geamantan , sa ii vada basescu cu ochii lui. Scuze, am vrut sa scriu cu ochiul lui

Declaratiile lui Basescu despre GFR:

 • Ingrijorarea mea cu privire la CFR mai vine dintr-o directie: stiu ca cel care a castigat cauta cu oarecare disperare bani la banci pentru a plati valoarea la care s-a angajat
 • Marea mea problema, si cu siguranta premierul stie mult mai bine ca mine, este ca stiind despre castigator ca are oarecare credite pe propria companie, ca trebuie sa imprumute circa 200 milioane sa plateasca noua companie, din ce va face investitii sa modernizeze compania?
 • Asa s-a stabilit in CSAT, sa se faca o privatizare cu un investitor strategic
 • Daca el imprumuta bani ca sa poate plati si nu ii gaseste, cel putin pana in momentul de fata nu sunt prea multe banci dispuse sa finanteze, de unde o sa ia bani sa investeasca in modernizarea companiei?

Si atunci ramane intrebarea:

Cine trebuia sa castige licitatia de privatizare a CFR Marfa !!!

Basescu Traian vrea sa ne convinga ca “este un prim-ministru mai bun decat Ponta”?

De ce vrea Basescu Traian sa blocheze privatizarea CFR Marfa?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

37 Responses “Licitatia pentru privatizarea CFR Marfa nu a fost castigata de “cine trebuie” ???”

 1. Rica Venturiano
  2 august 2013 at 14:41

  Theo, tu te-ai asocia cu in partener insolvabil? Sa spunem ca TU ai avea nevoie de in partener care sa te scoata din impas, ce ai alege? Unul inglobat in datorii, sau unul solvabil? Mai ales ca pierzi controlul asupra companiei tale?

  • 2 august 2013 at 14:47

   @Rica Venturiano
   sigur ca as vrea un partener solvabil 🙂
   Pe de alta parte stii si tu ca firmele pentru a se dezvolta obisnuiesc sa faca imprumuturi
   In plus GFR este dupa declaratia patronului “o societate bancabilă, solidă financiar, fără datorii la stat, un important angajator român şi un important contributor la buget, care îşi menţine angajamentul de a plăti suma ofertată în cadrul licitaţiei.”

   • 2 august 2013 at 21:05

    Da Theo, dar din cate stiu pe langa acele 200 de milioane, cat ar avea de dat ptr contravaloarea celor 51% din actiuni, TREBUIE sa mai investeasca alte 200. Pai daca investitorul nu a reusit sa faca rost de primele 200, baza “valorii si bonitatii” afacerilor sale initiale (GFR si ce-o mai avea) cum va face rost de celelalte 200? ca nu era nicio probolema dacqa venea cu primele 200, si pentru restu facea imprumut pe carca CFR-uli proaspat achizionat. Dar el vrea sa faca rost si de prima sarja de 200, si de cea de a doua, girand cu ce cumpara??
    Hai sa gandim PUR ECONOMIC, mai ales ca aici este domeniul tau, nu? Ia incearca tu sa-ti iei o casa in rate, si mai apoi sa pui aceiasi casa gaj ptr un alt imprumut. Merge? Pai e cam acelasi lucru, numai ca la alte sume, 😉

    • 2 august 2013 at 21:44

     @Rica Venturiano
     Si nici nu cred ca o sa mai poata sa faca rost … dupa ce a spus basescu ca umbla disperat pe la banici sa faca imprumut … aia de la banci se uita si ei la TV si au inteles semnalul transmis de “mult iubitul si stimatul”
     Eu nu obsisnuiesc sa imi cumpar in rate … strang bani si imi cumpar dupa …. sau macar imi strang o mare parte din bani … nu m-am imprumutat la banca niciodata pana in prezent si nici nu vreau sa fac asta

    • 2 august 2013 at 22:44

     Dora
     V(…)8 -ul bate campii
     Pai daca nu imprumuti bani pentru un “mijloc de productie” atunci pentru ce sa imprumuti? Pentru fasole? Cu fasolea nu poti sa faci altceva decat sa bagi la mat, sa ragai si sa tragi baSSele.
     Toa’ L’ent care a facut facultatea de sefi (sub punte) te verifica pe tine la economie! Sigur ca un mijloc de productie isi plateste singur ratele (daca produce) si poate fi si gaj, mai material decat buletinul si chiar decat “Sa-mi sara ochii daca va mint! Platesc in rate”.
     Ia gandeste tu ECONOMIC si nu VANTURONIC!
     Casa, daca nu o iei pentru firma si o iei ca sa stai in ea – sa stai degeaba, asa, ca are grija baSSe de tine si-ti trimite solda acasa – si tot te imprumuta banca daca faci dovada ca ai fost in stare sa pui si tu deoparte ceva, ai un venit (solda sau altceva), asiguri casa la o firma de asigurari si gajezi cu ea, dar, cand casa este parte dintr-un mijloc de productie a carui productie poate garanta o finantare in avans si cu profit pentru banca, e proasta daca nu “lucreaza”, fiindca tocmai asta e modul bancii de a produce.
     Nenea asta e trimis pe aici la imbarligat. De ce crezi ca nu zice:
     “Sa-mi sara ochii daca mint!” ?
     Prinde din zbor cate o idee marginala, o rumega pana o face porcotalie, si ne-o balega printre baSSele.

    • ALM
     3 august 2013 at 6:11

     Domnule Venturiano, nu lăsaţi contabilii să se apropie de afaceri! Ei sunt buni la cifre, balanţe, conturi şi alte alea, alea, dar n-au “viziuni” economice pentru afaceri de anvergură. Stau pe bani precum cloşca pe ouă!

     Nea “Cutare” ăsta cu GFR-ul nu cumpără numai un parc rulant (ca vai de capul lui) ci şi o bucată bună din transportul de marfă din România şi nu numai (că acum suntem ieuropeni). Orice bancher deştept ar spune că 200 de milioane este “pomană curată”! Apoi, alte 200 de milioane vin ca de la sine dacă scoate noua societate pe bursă. Nu-i trebuie nici o bonitate dacă are un plan de afaceri solid deoarece, dacă nu poate pune la treabă GFR-Marfă, băncile se vor bate să pună mâna pe afacere. Nu pe fiare ci pe piaţa transportului feroviar care va fi aproape un monopol în România!

     Exemplul cu casa este nefericit! Dar, dacă în loc de o locuinţă faci o pensiune, atunci vei găsi bănci care să-ţi mai acorde un împrumut pentru dezvoltare. În plus, să nu uităm că există fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea transporturilor.

     Sigur că, dacă şi-a băgat băselu coada acum sunt ceva greutăţi. Theo a pus punctul pe “i”, n-a ieşit cine era în cârdăşie cu preşedintele numit! Acum băselu merge la cacealma, mizând pe spaima lui Ponta că s-ar putea ca privatizarea să fie un nou “Oltchim”. Pentru guvernator, România este “vaca de muls” şi populaţia masa care-i încurcă bişniţăreala.

     Stimata Theodora, ca un contabil care se respectă, nu cumpără în rate. Un investitor, dacă are nevoie de un utilaj cu care să dezvolte afacerea, face imediat un leasing sau un împrumut. Fiindcă altfel pierde oportunităţi de piaţă şi-i “suflă” altul afacerea. Bonitatea este bună în relaţia între firme, nu între firme şi bănci. Bani sunt în bănci “căcălău”, planuri de afaceri bune nu prea sunt …

     @Incognito,
     OK din punct de vedere economic!

    • 3 august 2013 at 15:26

     Corect, Insa vin si intreb, CINE A CASTIGAT LICITATIA?? GFR reprezentata de “nea patronu'” sau “nea patronu'” reprezentat prin GFR??
     Daca GRF este compania licitanta, atunci trebuia sa obtina deja acei 200 de mil de euro, daca prezenta garantiile necesare ptr asa ceva. NU CAUTI IMPRUMUT DUPA CE CASTIGI LICITATIA. Ok, dupa ce ai castigat licitatia, ai facut platra si ai semnat actele, deci “ESTI IN CARTI” apoi poti sa faci un alt imprumut, pe carca nou achizitionatului CFR ca sa faci investitii, conform unui plan de dezvoltare pe care ti-l verifica “bancherii” sa vada de e bun sau nu, eventual te mai ajuta cu indicatii pe isic pe colo, ca sa se asigure ca au de unde sa-si recupereze investitia.
     Ori in cipa de fata, licitantul s-a bazat ca va obtine banii de “cumparaturi” 0pe baza cumparaturilor. ori nu prea merge, ca atata timp cat ACTELE NU SUNT SEMNATE, CFR-ul Marfa nu este inca al licitantului, deci nu are cum sa obtina banii DECAT pe baza solvabilitatii GFR, ceea ce nu are nici in clin nici in maneca cu ce a spus, sau n-a spus, baselul, sau pontelul. Bancherii, daca au certitudinea ca X sau Y poate rambursa creditul, dau banii, altfel nu. Ca intr-adevar, nu vorbim de o casa sau un aprtament.
     Dle ALM, aveti dreptate, dar din pct de vedere PUR “bizniz” nu poti obtine un imprumut girand cu ce “o sa cumperi”. Exemplu cu casa a fost “un exemplu” Puteam sa zic de masina (aia cu V8), GFR-ul o fi o firma solvabila, cu cifre de afaceri mari, dar ca peste tot, nu cred ca are lichiditati de 200 de milioane. Asta n-ar fi o problema ptr nicio banca din lume, daca firma ar prezenta un plan de afaceri si de incasari prin care sa arate ca POATE sa faca fata ratei la credit, Ce e musai sa ia credit de la bancile dui Romania? Sau te pomenesti ca baselu e raul mondial si controleaza TOT ce misca pe mapamond?? Asa cum spuneti, “afacerea” prezinta “interes” ptr multi, dar de ce n-a insistat DB sa puna mana pe ea? Nu se descurcau nemtii s-a faca profitabila??
     Indiferent de ce spune baselu, sau ponta, ca afacere, e cam “cotoioasa”.
     Si nici macar nu-ti trebuia diploma de Sorbona, Oxford sau TCM 🙂 ca sa pricepi ca din pct de vedere al afacerilor nu-i cosher. care a fost scopul privatizarii? Una, eliberarea bugetului de stat de niste “daraveli” si aducerea la buget a unei sume importante de bani.

    • 3 august 2013 at 15:30

     Stimate necunoscut, chiar aveti ceva de spus? Va place sa vorbiti discutii, sau sa va auziti vorbind? Daca aveti ceva de spus, sunt mai mult decat bucuros sa va ascult si chiar sa va dau dreptate cand aveti, sau sa va contrazic atunci cand nu aveti, dar daca aveti de gand doar sa latrati ca lupul la luna, doar ptr ca NU PUTETI altceva, nu pot decat sa va compatimesc.
     Continuand pe acelasi ton ca pana acum nu dovediti decat ca sunteti limitat la frustarile proprii.

    • ALM
     3 august 2013 at 17:45

     Domnule Venturiano, poţi obţine imprumut şi cu o idee fezabilă. Nu 200 de milioane, dar prin apropiere. V-aş demonstra dar nu mai am idei fezabile! Nu ştiu de ce nu a luat DB potul, dar pot face un scenariu pe baza unei întâmplări reale: IPRS-Băneasa! De ce nu a luat Delco-Remy potul şi l-a luat Hayssam? D-aia! Că n-a vrut PSD-ul!
     Nu cunosc “afacerea” CFR-Marfă în intimitatea ei. Nici nu mor de curiozitate! Pur şi simplu am participat la un exerciţiu de logică! Eu, dacă aş fi bancher, i-aş da 200 de mii lu’ Georgică ăla şi mi-aş dori să dea chix ca să-i iau eu afacerea! Deoarece, ca bancher, nu am voie să particip la o licitaţie cu cerinţe pe care o bancă nu le are (ex. obiectul de activitate). Îl las pe Georgică să fie cap de afiş, şi exploatez eu afacerea. E ceva nelegal? Exact ca România versus FMI! Trebuie să fac totul pentru ca sâ-mi recuperez împrumutul şi dobânzile, inclusiv să coordonez afacerea şi să ţin contabilitatea …

    • 3 august 2013 at 23:25

     Toa’ L’ent Cucuruzer V(anturici)8
     Nu stiu daca e cazul sa va simtiti mandru de dvs. sau nu dar recunosc ca sunteti pt. mine pe acest blog, un reper, un jalon, un punct de referinta…

     Daca ar fi sa il parafrazez pe Gelu Voican Voiculescu, existenta mea pe “Hai ca se poate” penduleaza intre clitoris si metafizica, dvs. fiind – bineinteles – clitorisul (sau – citandu-l pe Badea – “miezul din dodoasca”) iar metafizica…, iah!… politichia ce o facem.

     Avand la un momentdat impresia ca vreti sa virati (atat cromatic: porcotaliu – galben, cat si de drum: dreapta) si ca va incurc am zis sa raman putin in urma, sa nu va mai talonez atat de… indeaproape. Din cauza asta n-am mai lansat spre “coaja” dvs. de dovlea porcesc lansat la apa, nici macar o racheta de semnalizare.
     Chiar am avut impresia ca nici nu va mai zaresc “pupa”, necum gaurica din pupa de unde se alimenteaza doctrinar Aspirantul dvs.
     Am inteles mai apoi ca una e sa-ti expui doar pupa si alta ditamai bordul. Pai in tribord tragi cu ochii-nchisi.

     Eu va mai pot pasui cateva saptamani… Nu trebuie sa ridicati steagul alb. Daca virati intai culoarea, sa-mi sara ochii daca mai trimit spre dvs. macar vreo alica, numai sa nu incercati sa ma pacaliti, sa virati in Galben si sa-mi aratati babordul…

     Nu trebuie sa va jenati de BaSSe. Capetenia o sa-si bage cat de curand mintile in cap si o sa se catere singur pe “nasalia politica”. Cand vine vorba de slugi, toata lumea are nevoie de asa ceva. Pai, cine sa faca chestiile murdare?

     • 3 august 2013 at 23:50

      @Incognito
      Waw,aveti o imaginatie foarte bogata!
      Ai inceput cu scenarii XXX de aceea ai scris si comentariul la @12 noaptea. Ce sa-i faci asa sunt oamenii la pensie, traiesc din amintiri!

    • 3 august 2013 at 23:48

     Perfect adevarat dle Alm, cu o idee fezabila se poate obtine un imprumut. Poti obtine un imprumut, dar asa cum ati spus, NU DE 200 DE MIKIOANE DE EURO. Ori cei ce participa la o licitatie de preluarea a unui pachet majoritar, facand abstractie de cazul de fata, trebuie sa fie solvabili la momentrul convenit prin termenii respectivi. Nu sa caute imprumuturi DUPA. Nu poti obtine un imprumut cu ceea ce nu ai cumparat inca.
     E drept ca in Romania licitatiile de privatizare s-au facut dupa ALTE norme decat cele normale.
     Pararea mea este ca aceasta licitatie este cu cantec dupa partituri false. Eu v-am spus cum decurg in mod normal licitatiile de genul asta. Indiferent ca pachetul de actiuni in cauza este al statului sau al altui agent in faliment.
     Daca dvs icitati ptr o opera de arta (teoretic vorbind, ;)) cum o platiti? Faceti un imprumut dupa ce ati castigat licitatia garantand cu opera respectiva?
     Aveti dreptate cu “monopolul”. Se va ajunge acolo si cu transportul pe calea ferata cum s-a ajuns si cu energia, cu gazele. Un monopol mai voalat, dar monopol.
     Nu mare ar fi mirarea ca aceasta “licitatie” sa fie de fapt “factura ptr o anume campanie electorala”. N-ar fi nici prima si nici ULTIMA data. 😉

  • 2 august 2013 at 19:32

   Toa’ L’ent Cucuruzer V(anturici )8

   Dar, de unde stiti dvs. toate astea? De la televizor? De la Ochiu’ Magic sau de la SRÎ (Serviciul Romîn de Îmbîrligaţie). …Si va mai dati rotund (ca dovleacul) ca nu sunteti basist…
   Aici e vorba de privatizare dar – desigur – V(…)8 e facut pentru a bate campii (ca doar n-o sa se stranga cucuruzul cu Olcit-ul). Unde vedeti dvs. asociere si/sau parteneriat? Statul Roman isi vinde afacerea pe care cinci guverne Boc si unul MRU, deci sase guverne BaSSe, au falimentet-o.
   In alt comentariu, la alta postare pe aceeasi tema, bateati iar campii la timona V()8-ului, ca acelas “basel” dragalas ( cum va place dvs. sa-l alintati cand n-aveti cum va feri de echivoc) chiar daca (ca si cum n-ar fi sigur) ar fi vandut el flota, nu s-ar fi ales cu nimic fiind nevoit a imparti “prada” cu piratii sai? Eu nu zic ca nu aveti dreptate… Sunteti – vad – un om informat…
   Dar,… acum,… intreb si eu,… nu dau cu paru’… (adica nu afirm, fiindca nu stiu, dar as vrea sa aflu): Dvs. ati primit ceva? Cat (daca DA)? Trebuia sa va iasa ceva si de la CFR-Marfa? Intreb…
   Mai aveam o intrebare…
   O stiti!
   Ramane cum am vorbit…

   • Rica Venturiano
    3 august 2013 at 20:45

    Stimate necunoscut, asa cum am afirmat mai de mult, pe la inceputuri, am fost pus in situatia de a nu avea un loc de munca, pentru ca onor politicienii nostri, in frunte cu Iliescu (la acea vreme) ne-au lasat fara flota. Spre deosebire de dvs nu m-am limitat la vaicareli si injurii, ci m-am respecializat, am invatat, m-am recalificat, si am ajuns, cu scoala aia de ”sefi sub punte” sa fiu manager la o firma olandeza ce are activitati SI in Romania. Dv??? In afara de a injura pe toti si de a-i acuza de nereusitele dvs, ce faceti? NIMIC!! Sunteti un ratat cu gura mare si … ATAT.

    • 3 august 2013 at 23:01

     @Rica Venturiano
     fara flota te-a lasat Basescu nu Iliescu
     @Rica Venturiano si Incognito
     va rog frumos incercati sa comunicati fara sa va jigniti

    • 3 august 2013 at 23:48

     Bravo! Daca ati trecut prin furtuni cu fruntea sus, aidoma Capeteniei, bravo! Dar!…
     Sa va sara ochii daca e macar un pic de adevar in ceea ce afirmati cu atata tarie despre persoana mea?
     Dar, daca nu Basescu a vandut flota…?
     Aveti insa grija: Blestemul de marinar si de curva ( cum chiar dvs. mi-ati atras atentia) se prinde cel mai bine. … iar daca curva e marinar, sau “viceinversa”, e dublu.
     Eu unul ma feresc sa blestem fiindca sunt nascut la sapte luni, in zi de 13 si intors de la san.

     P.S. Puteti sa luati drept vaicareala ultima fraza.

    • 3 august 2013 at 23:53

     Theo, base era doar ministru. Iliescu era “tov presedinte”. Tu chiar crezi ca un ministru putea sa faca ce-l taia capul? Pai in cazul asta “acel presedinte” e mai vinovat decat credem. Faptul ca n-ar fi stiut sau ca a inchis ochii nu-l absolva de vina.
     De restul, te asigur ca am sa-ti respect dorinta, 🙂

     • 4 august 2013 at 0:24

      @Rica Venturiano
      da, Iliescu nu si-a depasit atributiile constitutionale asa cum a facut basescu

    • 4 august 2013 at 10:32

     Theo, oare? Esti tu sigura ca nu? Dar “apelul” facut minerilor cum a fost? Constitutional era sa foloseasca TOATE organismele statului ptr a restabili ordinea, nu sa cheme minerii. hai sa fim seriosi.
     Hitler ptr ca a fost la putere acum mai bine de 50 de ani, e mai putin vinovat DOAR pentru ca a trecut timpul peste noi??

    • ALM
     5 august 2013 at 7:00

     Domnule Venturiano, cu “minerii” greşiţi! La vremea “mineriadelor” încă aveam informaţii de “prima mână”! Alţii au fost cei care au incitat minerii şi au organizat transportul către Bucureşti. Nu am căderea să spun public cine sunt acei “alţii”, dar multe fragmente de informaşii au “transpirat” în presa vremii, din ţară şi din străinătate. Iliescu a avut neşansa să trebuiască să găsească o soluţie paşnică de îndepărtare a vandalilor. Nu erau toţi mineri …

     Toate organismele statului? Unora le-au trebuit 10 ani ca să-şi revină cât de cât din timorare!

     În ceea ce priveşte flota comercială, numai Băsescu ne poate lămuri misterul “bermudelor” româneşti. Vă asigur că Iliescu a căutat tot timpul să respecte Constituţia, în spiritul şi litera ei. Nu s-a amestecat în probleme economice, a lăsat guvernul să-şi vadă de drumul lui. Tot ce pot să spun este că Iliescu a fost un Preşedinte prea slab pentru România post decembristă, lăsând “buruienile” să crească în jurul lui …

    • Rica Venturiano
     5 august 2013 at 12:37

     Dle Alm, si ”neimplicarea” este o vina. Era presedinte si conform Constitutiei, era garantul legalitatii. Nu cred ca plate cineva, oricine are fi EL, sa faca DOUA mineriade fara ca presedinte le sa nu stie. Ori presedintele e in om de paie, cum se vrea mai nou.
     Declinul flotei a inceput in 90 si s-a terminat prin 94-95. Ce guvern aveam? Ce prim-ministru? Cine era presedinte? TOTI, absolut toti sunt vinovati, fara deosebire. Iar flota este doar UN exemplu. Dle Alm, daca nu ar fi asa, ce simplu l-ar baga pe baselu la a pa, dar NU ESTE ASA DE SIMPLU. Dvs aveti informatii de ”prima mana” cu mineriadele, 🙂 EU am cost ”golan” iar despre flota, an EU informatii de prima mana, asa ca spun cu mana pe inima, NU DOAR BASELU ARE VINA!!

 2. Emil Vulcanescu
  2 august 2013 at 15:26

  Draga Theodora
  CFR – ul “marfa” nu se va privatiza !
  Stii de ce ?
  ……………………….
  Sa fii iubita …
  Cu stima Emil

 3. ALM
  2 august 2013 at 17:35

  Elveţia, o ţară cu autostrăzi bune, a interzis tranzitul TIR-urilor pe teritoriul lor. În schimb, a pus la dispoziţia transportatorilor, vagoane-trailer. Toată lumea este mulţumită: transportatorii, pentru câţiva franci în plus, nu au nici o durere de cap pe toată durata tranzitului, turiştii conduc liniştiţi pe şosele, localnicii nu trebuie să suporte fumul diesel-elor prin cantoane şi ţara are numai de câştigat. Am mai scris, este o soluţie bună pentru noi, până vom avea autostrăzi de tranzit (20XX?), dar şi după …
  CFR-Marfă trebuie privatizat ca să funcţioneze! Altfel va fi sufocat de lăcustele politice şi, abia atunci, va fi vândut la “fier vechi” de partidul sau alianţa de guvernământ! Mult n-ar mai fi de aşteptat până la dispariţia parcului rulant …

  • 2 august 2013 at 18:26

   @ALM
   am inteles … deci statul nu este un bun administrator

   • ALM
    2 august 2013 at 19:22

    Trebuie să demonstrez? Statul a politizat toate funcţiile pe care le deţine în portofoliu dar, spre deosebire de “comunişti”, nu verifică ce se întâmplă cu acoliţii numiţi de el. Ce mai află presa, ce mai află Curtea de Conturi, totul fără finalitate …
    Aflăm acum că CFR-Marfă este o “ladă de fiare vechi”. De când?

    • 3 august 2013 at 16:00

     Pai dle ALM cred ca ati dat raspunsul. Iar CFR-ul este DOAR una din belele. Peste tot unde statul este “apropitar” s-a facut JAF si S-A DISTRUS tot. fara deosebire de culoare politica.

  • 2 august 2013 at 20:58

   Acolo e vorba de poluare, asa cum spuneti. Elvetienii au impus tranzitarea pe vagon trailer, ptr a reduce poluarea, tot asa cum sunt interzise si ambarcatiunile cu motoare diesel pe lacurile lor. Au folosit-o macar ca scuza, dar au facut-o. Bravo lor, o solutie care ptr ei aduce beneficii. Dar nu cumva vreti acum sa ne comparam cu ei, ;).
   Cine i-a oprit pe ai nostri guvernanti sa impuna asta? In primul rand ar fi mai ieftin, perioada de tranzitare nu s-ar inregistra pe tachograf ca “timp la volan” ci odihna. De exemplu, imbarcarea la C-ta, si debarcarea la Arad. ca sunt sute de TIR-uri ZILNIC ce intra in tara pe la Negru Voda ca sa iasa pe la Nadlac.
   Eu cred ca aceasta solutie ar fi fost mai benefica ptr CFR Marfa. Problema insa se gaseste iun management-ul dezastruos, nu in gasirea de solutii “salvatoare”
   Imi aduc aminte ca s-a incercat si la noi ceva asemanator, sa pui masina pe platforma la C-ta si sa mergi pana la Bucuresti si chiar mai departe, dar au practicat niste preturi prohibitive ca plateai un drum dus-intors pe roti. problema a fost de “la birouri” unde nu cred ca avea cineva idee despre competitivitate, studiu de piata, etc etc.

   • ALM
    3 august 2013 at 6:22

    Şi unde este contradicţia între cele afirmate de noi? Poate la “birouri”? Eu m-am gândit la cine coordonează şi “populează” birourile …
    Sunt convins că “populaţia birourilor” ştie tot ce trebuie despre competitivitate şi alte alea, alea, dar unde ar fi “gheşeftu'” pentru ei? Pentru ce bătaie de cap dacă merge şi aşa? Apoi, să nu pierdem din vedere sindicatele, care se opun la orice restructurare şi eficientizare. Cine vrea demonstraţii şi greve? Merge şi aşa …

    • 3 august 2013 at 15:49

     Corect dle Alm. Nici n-am spus ca as fi in contradictie cu ce ati spus. Imi cer scuze daca asa s-a vazut. Nu cred ca “populatia” rspectiva ar fi fost proasta sau fara studii de specialitate, dar “libera initiativa” a fost inteleasa in stil propriu, romanesc. Si n-a contat ca incasarile nu sunt la nivelul salariilor de top. Cum e posibil ca intr-o regie de stat sa existe salarii de MII DE EURO, cand regia respectiva era falimentara? In orice companie, trust, sau cum mai vreti sa-i spuneti, salariile de top, ale factorilor decizionali sunt functie de profit. Si atunci NIMENI nu pierde. Si asta o spun IN CUNOSTINTA DE CAUZA. Are firma profit de 100 de milioane pe an? Pai x% din acest profit imi revine mie ca CEO. Atunci interesul meu este sa ridic acest profit, sa caut contracte avantajoase, sa nu ies in pierdere. Elimin cheltuielile inutile, si caut sa-mi impulsionez angajatii prin bonusuri functie de eficienta muncii lor. Asta e problema IN TOATE REGiILE de stat. Angajari pe grade de rudenie, salarii dupa cum ne bate capul, si numiri politice in functiile de top. Eficienta, “LAS-O BAH, CA MERGE ASA” dupa cum spuneti. Un privat decis sa faca afaceri bune, sa nu piarda, nu va angaja niciodata 2-3 insi pentru munca unuia singur pentru ca respectivii ii sunt rude.
     Si pentru ca nu de mult ati spus ca ati fi vrut sa auziti si pararea cuiva care a particpat la licitatii de acest gen. Nu in Romania, dar dupa cum am spus, am fost in alte tari, unde am participat efectiv la licitatii ptr obtinerea de contracte cu statul respectiv. Indiferent daca a fost sau nu nevoie de “ulei la balamale” suma ce trebuia achitata dupa castigarea licitatiei trebuia platita in decurs de 15-30 de zile. PANA LA ULTIMUL CENT, altfel pierdeam licitatia si suma depusa initial. Cum faceam rost de bani DUPA achitarea “facturii”, ca sa investim, sau sa modernizam, era treaba noastra. Calcule de eficienta erau facute cu mult inainte de ne prezenta cu oferta noastra iar banii erau pregatiti daca cei in masura considerau ca “merita”. Noi mewrgeam cu temele facute, atata oferim ptr contractul respectiv. Iar banii erau deja disponibili in contul aferent tranzactiei respective.
     Ce s-a facut la noi e un “alt fel” de aface afaceri cu statul, in care “cineva” castiga iar statul pierde.

 4. 2 august 2013 at 20:08

  Despre ce vorbim Dora?
  Problema nu este nici CSAT, nici CFR – nici GFR, nici Omar Haisam – nici Colin Powell si Corina Cretu…
  Problema e modul din ce in ce mai “discordant” al comportamentului baSSedential – vezi felul in care a gasit el de cuviinta sa convoace CSAT-ul “de urgenta” imediat ce a plecat guvernul in vacanta, pana atunci refuzand insasi ideea de convocare.
  Pai!… Intreb si eu… E sanatos la cap?

  • 2 august 2013 at 20:15

   @incognito
   este asa cum stim noi ca este … nu m-a mirat ce a facut …. as fi putut sa fac un pariu ca asa o sa procedeze … dar eu nu fac pariuri 🙂

   • 2 august 2013 at 23:08

    Cica
    Toti regii sunt dotati din copilarie cu cate un bufon caruia toata lumea ii spune “Nebunul Regelui”. Se zice ca acolo unde monarhiile sunt abolite, o vreme conduc “Nebunii”.
    Povestea mea e cu un “Nebun” care, mergand la o blonda, a avut un comportament “discordant”. I-ar fi spus blondei in aceleasi cateva zeci de secunde “Dezbra ca-te ca te f-t! Imbraca-te ca nu te mai f-t!” la care mandretea de “leoparda” ar fi replicat: “Nu esti sanatos! Am sa scriu aici, la capul patului, sa vada toata tara, ca esti un nebun!”.

    • dorian65
     3 august 2013 at 17:00

     @Incognito
     Cata dreptate ai!Ai facut o asociere perfecta .Esti genial!
     Imi inchipui pe baselu cu un bufon la stanga (ponta ) si unul la dreapta(Antonescu).
     Antonescu cu ,,A”mare ca-sa nu te supar ca este de-al tau.

    • 4 august 2013 at 22:58

     D-00 Aspirant 006.5
     Trecand peste manifastarile dvs. de discordanta psihica manifestata in doua propozitii succesive ( nu puteti, in stare normal-clinica, a spune “AI inceput…” dupa ce ati spus “…AVETI o imaginatie…”), va anunt ca ati pierdut din vis “leoparda” si v-ati trezit intr-un cosmar cu Ponta si Antonescu.
     Tot ce pot sa fac eu pentru dvs. e sa nu scriu pe acest blog, sa vada toata tara cum sunteti (Inainte sa incaruntesc am fost brunet, nu blonda), dar nici nu va pot impiedica sa va afisati insiva, in toata splendoarea.

     • 5 august 2013 at 0:31

      @Incognito
      Puteti sa scrieti pe acest blog.
      Puteti sa fiti si asfel in exprimare fara arogante marunte?La arogante ma pricep si eu ca si eu am parul alb in cap.
      Putem trata problemele ridicate de gazda blogului si altfel nu cu arogante de genul ,,sa iti sara ochii”,,,D-oo Aspirant….”,,,Vanturici…”etc.
      Ce vreti sa dovediti daca va exprimati jignitor; imi sunteti superior sau o sa imi schimb orientarile politice?
      Va inselati amarnic eu nu pot sa imi schimb orientarea politica cu una cu doua si,dupa parerea mea,daca cartesc impotriva celor pe care ii protejati nu cartesc doar asa de dragul de a carti .
      Suntem in opozitie dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne purtam si necivilizat .
      Atacurile dumneavoastra la adresa mea au ajuns pana la famile(cele doua propozitii in franceza)si asta m-a determinat sa va raspund in stilul dumneavoastra caracteristic.
      Noi romanii avem un proverb care spune ca,,ce tie nu iti place altuia nu-i face”.
      In rest sanatate multa ca este mai buna decat toate!

 5. murfy
  10 august 2013 at 13:22

  Gruia Stoica ——un * tigan* capatuit , a ajuns
  mare investitor strategic !? – din ce afaceri veroase -*oneroasse*.
  Au ajuns rromii sa ne conduca economic !!.

Lasă un răspuns