Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

7 decembrie 2022

Mesaje incurajatoare de la PSD


In ultimilie zile, PSD-ul, prin vocea presedintelui Consilului National, domnul Adrian Nastase, a transmis cateva mesaje deosebit de interesante si incurajatoare.

Pe cateva dintre ele m-am gandit sa le subliniez si eu pe acest blog.

1. Presedintele Romaniei, din dorinta de a abate atentia de la adevaratele probleme ale poporului roman, organizeaza intalniri inutile, lipsite de sens si eficienta.

Revizuirea Constitutiei nu este o prioritate a poprului roman.

Prioritatea guvernului Boc 4, in acest moment, ar trebui sa fie scoaterea tarii din criza.

„Identificarea, de catre toti oamenii competenti, din toate partidele politice, a masurilor economice si sociale necesare pentru a evita contractarea unui nou imprumut si rezolvarea problemelor care sufoca cetatenii romani de toate varstele, din toate paturile sociale si din toate localitatile  tarii”

2. PSD-ul redevine un partid deschis spre oameni, spre sustinatorii sai.

Initiativa domnului Adrian Nastase, unica in politica romaneasca de dupa 1989 de a declara ziua de vineri 19 martie ora 9.00 – Ziua portilor deschise la departamente a fost foarte bine primita de cititorii si comentatorii blogului dansului.

Vineri, 19 martie, ora 9.00 va astept la sediul din Ion Ionescu de la Brad pentru o prima intalnire cu activitatea departamentelor”

3. „Obiectivul muncii este viata, nu moartea, pentru ca noi toti muncim pentru vietile noastre personale, nu impotriva lor” afirma domnul Adrian Nastase pe blogul dansului.

Criza economica nu se manisfeta la fel de sever in toate domeniile de activitate.

Totusi o parte a patronatului profita de criza economica, exagerand efectele acesteia si forteaza obtinerea de profituri mai mari prin diminuarea salariilor si a altor drepturi si prin cresterea volumului de munca al angajatilor pe care ii ameninta cu somajul.

„Intreaga piata a muncii din Romania este pervertita de filosofia „capitalismului de tranzitie”, unde important este profitul obtinut, nu capacitatea societatii de a stimula, oferi si proteja locurile de munca. ……  Important pentru noi, pentru societate, pentru viitorul nostru, este ca statul sa-i protejeze pe cei care creeaza locuri de munca, nu pe cei care-si creeaza profituri imense prin simpla specula. Pentru un stat responsabil, o fabrica ce va functiona inca 20 de ani ar trebui sa fie mai valoroasa decat una dezmembrata lapidar pentru a construi inca un mall sau un cartier de vile, si asta tocmai pentru ca asigura locuri de munca. Obiectivul muncii este viata, nu moartea, pentru ca noi toti muncim pentru vietile noastre personale, nu impotriva lor”

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “Mesaje incurajatoare de la PSD”

 1. 17 martie 2010 at 20:38

  Se spune ca ” atunci cand harta nu coincide cu terenul, atunci harta e gresita”
  Suntem pe un teren cu totii…si cineva incearca sa ne spuna ca suntem altundeva sau ca formele de relief pe care le vedem cu ochiul liber, nu sunt acolo.
  Cu respect spun ca acest capitalism de tranzitie nu e caracteristic numai pietei muncii din Romania, insa Romania e sigur cel mai bun teren pentre ca acest concept sa fie dezlantuit. Nu-i vaneaza si nici nu-i pedepseste nimeni, pe nimeni.
  Mie in schimb imi miroase(de la ultimul caz mediatizat al tipei care a murit de epuizare, Dumnezeu s-o odihneasca) de un nou concept ce trebuie implementat asa cum au fost si altele. Responsabilitatea sociala. Mai mult, e vorba despre influenta si puterea pe care o capata sindicatele prin acest concept, mai ales in conditiile in care viata contractelor colective de munca este pe cale sa expire.

  • 17 martie 2010 at 20:44

   @Manole
   Am scris si pe blogul domnului Nastase un comentariu.
   Am spus ca in marea majoritate a firmelor particulare asa se lucreaza, cel putin 10 ore pe zi.
   Se lucreaza si sambata si de multe ori si duminica.
   Practic nu ai timp nici sa mori. 🙁
   Sindicat? Care sindicat? Acolo unde am lucrat eu liderul de sindicat era fiul unuia dintre patroni.
   Dumnezeu sa o odihneasca!

   • 17 martie 2010 at 20:54

    Exact. Ai surprins printr-un exemplu, esenta. Noul concept introduce obligativitatea existentei sindicatului inclusiv in corporatii, dar…asa cum spui si tu, exista cale ca acesta sa nu aiba niciun cuvant de spus sau sa fie de partea patronatului.
    In spatele acestui concept(nu pot dezvolta aici la tine) sta ca de obicei Banul si Puterea.
    Oricum spre surprinderea tuturor corporatiile or sa imbratiseze acest concept(mai mult, deja se inghesuie!) motivul e foarte simplu : Banul. O sa scriu saptamana viitoare despre noua metoda de a stoarce pisica, la nivel de organizatie si la nivel de tara.
    Mai mult decat oricand e bine sa fi King…adica lider sindical!

    • 17 martie 2010 at 21:06

     @Manole
     Te rog dupa ce scrii articolul sa lasi un link si la mine pe blog.
     As vrea ca articolul tau sa fie citit si comentat si de prietenii blogului meu.
     O seara buna!

 2. 17 martie 2010 at 21:57

  Initiativa PSD este una buna. Sper sa mearga pe fagasul acesta si imrpeuna cu noi sa scoatem definitiv de pe scena politica aceasta struto-camila a politicii numita PD-L.

 3. 17 martie 2010 at 22:55

  Theodora,articolul tau este pe politica-interna .ubix.ro,te-am votat ,o seara minunata 🙂

Lasă un răspuns