Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

14 mai 2021

Mica scrisoare deschisa catre politicienii tarii mele


Daca nu ati aflat inca:

Tara este in criza.

Oamenii sunt din ce in ce mai saraci, multi nu mai au bani de intretinere, chirie, plata facturilor de utilitati, plata ratelor la banca, bani de hartie igenica.

Marea majoritate a pensionarilor au niste pensii mizerabil de mici, care, cateodata nu le ajung nici sa-si cumpere medicamentele.

Tinerii nu au nici un viitor.

Economia tarii este la pamant.

Sanatatea este la un pas de dezastru

Educatia este deja un dezastru.

Protectia sociala este o gluma proasta

Domnilor, faceti ceva si pentru noi, nu doar pentru voi !

Nu ma deranjeaza ca voi va imbogatiti atata timp cat eu pot sa traiesc decent.

Puteti sa va cumparati 30 de case, 30 de masini, sa aveti 300 de firme, sa mergeti saptamanal la Milano, Paris, Viena, atata timp cat eu pot sa am o casa, o slujba sigura, o masina si bani suficienti sa imi fac o saptamana de concediu la Govora.

Veti ramane singuri cu urnele de vot!

Tags:

No Responses “Mica scrisoare deschisa catre politicienii tarii mele”

 1. gabriela
  21 octombrie 2009 at 7:12

  SUPER ADEVAR……DAR OARE IMBOGATITII PE SPINAREA PROSTILOR VOR CITI?

  • theodora0303
   21 octombrie 2009 at 8:00

   Bine ai venit pe blogul meu, Gabriela!
   Dupa cum bine ai observat sunt doua tabere mari. Una este reprezentata din “imbogatiti” si cealalta din “prosti saraci”. Ar fi trebuit sa existe si o clasa de mijloc formata din cei care traiesc decent, dar aceasta clasa este atat de mica, ca numar de indivizi, incat putem sa nu o luam in acest calcul. Este adevarat, nu cred ca “IMBOGATITII PE SPINAREA PROSTILOR VOR CITI” aceasta postare de pe blogul meu. As fi foarte fericita insa daca o parte importanta din cei multi si “prosti” ar citi si ar intelege ce putere au. Noi cei multi si “prosti” putem prin votul nostru sa schimbam acesta situatie.

   Cu deosebit respect

 2. maia_home
  25 octombrie 2010 at 1:44

  Precum Haiti este cea mai saraca tara din America ,asa am ajuns noi cea mai saraca tara din Europa . Ne mai lipseste un dezastru,astapta inca putin vine iarna 🙁

 3. 25 octombrie 2010 at 13:22

  Draga Teodora,ai uitat sa treci doua categori importante:
  1-categoria oamenilor harnici si cu initiativa;
  2-categoria puturosilor;
  Din prima categorie fac parte cei care s-au saturat la un moment dat sa stea cu mana intinsa si sa cerseasca ajutor de la stat.Cateva milioane bune de romani s-au angajat peste hotare si o duc bine..atat ei cat si familiile lor care au ramas in tara.Pe de alta parte,acesti minunati romani trimit anual in tara in jur de 5-6 miliarde de euro,ajutand astfel,indirect,economia.
  Tot din aceasta categorie fac parte cateva sute de mi de romani intreprinzatori care si-au luat destinele in propriile maini si si-au deschis cate-o afacere.Acestia,impreuna cu angajatii lor reprezinta fibra acestei natiuni.Sunt mandru ca fac parte din aceasta categorie.Nu mi-a fost usor si nu-mi este nici acum.La varsta de 20 de ani lucram intr-o intreprindere de stat.La 21 de ani am devenit somer si ce crezi c-am facut?
  Am inceput sa-mi plang de mila?NICI VORBA!
  Am inceput sa dau vina pe Iliescu,pe guvern,pe mineri sau mai stiu eu pe cine deoarece o duceam prost? NU!
  Ce crezi tu sau ce credeti voi ca am facut? AM INCEPUT SA MUNCESC…naspa,nu?
  Numai eu stiu cate nopti am dormit prin garile din Austria,Ungaria,Polonia pentru a face rost de primii bani,adica capitalul de inceput.Apoi am desfasurat vreo cativa ani comert stradal,pe urma comert en-gross cu alimente iar in cele din urma productie de mobila.In domeniul mobilei imi desfasor activitatea si acum.
  Dupa 20 de ani de munca asidua mi-am castigat un bine meritat loc in randul clasei de mijloc.O afirm cu mandrie.Dar cea mai mare realizare a mea este…schimbarea mentalitatii.In calitatea mea de om de afaceri asteptarile mele de la stat sunt foarte modeste:sa ma lase in pace si atat. 🙂
  2-CETEGORIA PUTUROSILOR…adica categoria majoritara.
  Sunt cei care traiesc inca cu iluzia statului protectionist,adica nu s-au desprins de trecutul comunist.
  Sunt in jur de vreo 13 milioane de ”intretinuti” social intr-o forma sau alta.Pe buzele multora dintre ei auzi tot timpul:”statul are obligatia sa asigure salari decente,pensi decente,indemnizatii,sporuri”..etc..etc…EI NU ZAU!
  Conteaza daca statul are si de unde?Se pare ca nu prea.
  Mai exista si alt cliseu…cica…am devenit membri ai uniunii europene si astfel ne-am castigat dreptul la un trai decent.EI NU ZAU…din nou.
  La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial ,Germania avea o economie falimentara iar tara era sfartecata in doua.Vreo cateva zeci de ani le-au trebuit nemtilor sa puna economia pe roate.In primii ani de dupa razboi,au practicat munca voluntara.
  Am trecut si noi prin stagiul acesta dupa prabusirea comunismului si nu stiu eu?Dar macar l-am inceput?
  Intre timp Germania a devenit cea mai puternica economie a europei si a treia sau a patra economie a lumii.Printre altele,peste 80% din productie merge la export.Normal ca statul german isi permite sa fie si protectionist…printre altele.
  In ceea ce priveste Romania,sunt suficienti doar cativa indicatori economici ca sa traducem…cum stam.
  80% din bugetul consolidat al tarii este cheltuit pe salariile bugetarilor,pensi,indemnizatii de somaj..etc..etc…si doar 20% ,merg catre investitii.
  Daca inainte de 1990 raportul dintre angajati si pensionari era de 4 la 1 in favoarea angajatilor,in momentul de fata raportul este de 1 la 1,4 in favoarea pensionarilor.
  De 20 de ani Romania traieste pe credit.Anual,deficitul bugetar depaseste 7 miliarde de euro.
  In 2004 ponderea in PIB a salariilor bugetarilor reprezenta in jur de 4,5%.Pana in anul 2010 s-a dublat la peste 8%.Am ales aleatoriu doar cativa indicatori care sa demonstreze..cum stam.
  Si atunci intreb si eu:DE UNDE?
  De unde salari bugetare decente,de unde pensi decente?

Lasă un răspuns