Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

24 iunie 2021

Nu trebuie sa ne fie frica!


Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, propune demararea unei actiuni cetatenesti de strangere de semnaturi pentru a revizui Constitutia Romaniei in trei puncte esentiale:

 1. Pentru a asigura controlul natiunii asupra institutiilor statului, pentru a respecta suprematia vointei natiunii, propun ca procedura suspendarii presedintelui sa poata fi declansata si la initiativa a un milion de cetateni romani cu drept de vot. Vocea poporului trebuie ascultata.
 2. Pentru a combate eficient coruptia, propun sa se mentioneze explicit in Constitutie dublarea limitelor pedepselor prevazute de legea penala pentru infractiunile comise de persoane aflate in exercitarea unei functii publice.
 3. Pentru a proteja viata, siguranta si sanatatea cetatenilor, propun ca maximul pedepselor prevazute pentru infractiunile de omor deosebit de grav, trafic de droguri si pedofilie sa fie detentiunea pe viata, fara posibilitatea reducerii pedepsei pe parcursul executarii. Gravitatea extrema a acestor infractiuni legitimeaza includerea regimului sanctionator chiar in textul Constitutiei.

Art.150 din Constitutia Romaniei – 500.000 de cetateni cu drept de vot pot initia revizuirea Constitutiei.

Cred in puterea romanilor de a se mobiliza pentru a-si apara drepturile, pentru a recastiga demnitatea confiscata de un regim politic autoritar, cred in capacitatea romanilor de a lupta pentru a redobandi dreptul la speranta, dreptul la o viata decenta, dreptul de a fi cetatenii unui stat corect si prosper.

Cred ca fiecare dintre noi are datoria de a reactiona, de a incerca sa indeparteze sursa raului, folosind toate mijloacele legale de care dispune. Nu trebuie sa ne fie frica! Mandatul acestui regim politic se poate termina chiar in acest an.”

Pentru a citit articolul intrati aici:

Apel catre Romania Tacuta

_____________________________________________________________________________________________________________

Va invit sa cititi si aici:

Dinu Patriciu a minţit când a spus că a contribuit la formarea USL – Declaraţia domnului Patriciu, dincolo de faptul că este o minciună, este comică spune Crin Antonescu

Il rog pe Cristian Preda sa nu mai mimeze dizidenta

Magie într-un pahar cu apă – Vania

Creşteri – Vania

Declaraţie de avere – Teo Negura

Noapte magica – Intre vis si realitate

They say she is veiled… – Androxa

A crown of flowers…. – Androxa

Medicamente gratuite si retete compensate : ia neamule ! – Basarica

Uite aşa va ajunge, până la anul, academician profesor doctor de renume mondial – Bibliotecarul

“Nu este de tolerat nici un fel de populism” – Augustin

Râsul este sănătos! – Cristi Milla

Celor care ştiu – Griska

Astazi dansam Samba… – Luna patrata

Iata niste stiri care mi-au atras atentia – Motanul

Bancuri de duminica – Nea Costache

şi încă un “La Mulţi Ani!”… – Papornita cu vorbe

ganduri – Rokssana

Acasa nimanuia – Rokssana

Cura de slabire pentru barbati- Razvan

Predicţiile futurologului Alvin Toffler pentru următorii 40 de ani  – Supravietuitor

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “Nu trebuie sa ne fie frica!”

 1. 2 august 2011 at 8:45

  OK, unde semnam?!

  omor deosebit de grav si pedofilie – OK. Ar mai trebui incluse cateva infractiuni (inclusiv marile fraude, poluarea mediului (poate le trece pofta de exploatare in cianuri, defrisari, braconaj), crimele impotriva umanitatii, etc). Traficul de droguri – chiar nu mi se pare o amenintare serioasa, iar definitia “drogurilor” este determinata politic (adica, de ce alcoolul nu e trecut ca “drog de mare risc” iar cannabis este?! Cele mai multe crime, violuri, etc, se petrec pe fondul consumul de alcool, nu de cannabis!)

 2. ALM
  2 august 2011 at 10:02

  Aş pune de o prinsoare că nu iese nimic din iniţiativa asta, dacă n-aş fi sigur ca o să câştig. Pentru un astfel de demers, semnăturile trebuie însoţite de numele complet, adresă şi CNP. Câţi din românaşii noştrii curajoşi vor semna în aceste condiţii? 500? 5.000? Oricum, nu 500.000!

 3. 2 august 2011 at 11:58

  Pai… pana acum pedepsele pentru infractiunile comise de persoane aflate in exercitarea unei functii publice.au fost ZERO. Daca se dubleaza tot ZERO raman. Problema nu e legea ci aplicarea ei. Sunt valuri a la Voiculescu. Nu sunt solutii, e actiune de imagine doar.
  Iar aia cu vocea poporului trebuie ascultata… nu stiu ce sa zic. Daca 1 milion vor face legea basescu se duce in opozitie si conduce de acolo. Cad se trezeste prost dispus suspenda presedintele.
  Dincolo de gluma, ca ceea ce a zis Voiculescu e o gluma doar, demararea procedurii de suspendare nu inseamna si demitere. Deci e posibil sa avem referendumuri lunar. Decat sa abereze pe teme interesante mai bine s-a ocupa de actiuni de opozitie. Care este din ce in ce mai invizibila. Actiunea asta o sa fie preceputa drept populism de multi. Pentru ca este populista. Sunt chestii generale doar. Care nici macar nu cred ca se pot aplica

 4. Thommas Anderson
  4 august 2011 at 0:24

  Sorry, nu pot!… De cand a fost adoptata Constitutia s-a tot modificat de vreo 3 ori, daca nu ma insel. Nu stiu vreo tara care se respecta sa-si modifice legea fundamentala dupa cum bate vantul. Spun asta gandindu-ma la udmr. Da, hortystii cu care cocheteaza inclusiv uslasii. Imi aduc aminte cum Antonescu ii pupa cizma lui marko bela, multumindu-i pentru ce a facut pentru Romania (?!?!), doar-doar vor trece iredentistii de partea usl.
  Problema nu e Constitutia in sine, ci faptul ca e incalcata sau interpretata dupa bunul plac al betivului de la cotroceni sau al pocitaniei pitice de la palatul victoria. Si nimeni nu plateste pentru asta.

  PS: Ma bucur sa intru pe blogul tau si ca mai scrii. N-am mai intrat de mult…

 5. Thommas Anderson
  4 august 2011 at 0:29

  Cel putin asta e opinia mea…. 🙂

 6. Thommas Anderson
  4 august 2011 at 0:44

  Nu ma intelege gresit. Nu vorbesc de unguri. Ci de criminalii din udmr. Astia conduc in vreo trei judete, daca nu ma insel, de 20 de ani. Am citit un articol de curand in Jurnalul National sau Cotidianul, nu mai stiu sigur. udmr, in 20 de ani nu a facut nimic pentru unguri. Zero barat. Cele mai proaste drumuri, cele mai mici salarii, cele mai mici pensii, cele mai putine companii profitabile etc. Asta ar trebui sa le dea de gandit ungurilor care inca mai voteaza cu ei. Si sunt putini…

Lasă un răspuns